-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Η ύπαρξη των adas λειτουργεί σωτηρια σε περίπτωση υπερβολικής κούρασης η στιγμιαίας απόσπασης προσοχής, εάν υπήρχαν σε όλα τα αυτοκίνητα θα είχε εκλείψει ως τροχαίο ατύχημα η πρόσκρουση με το ακινητοποιημένο προπορευόμενο αυτοκίνητο, κάθε μέρα βλέπω τουλάχιστον 2 τέτοια ατυχήματα σε Ποσειδώνος κ Βουλιαγμένης.
Σε όλα τα καινούργια αμάξια υπάρχουν εδώ και λίγα χρονια . Είναι απλά θέμα χρόνου ανανέωσης στόλου . Αλλά κάποια στιγμή μετά από χρόνια θα φτάσουμε σε ένα ποσοστό 80-90% να έχουν τα περισσότερα αυτοκίνητα . Εμένα το puma είναι του 21 και τα έχει όλα όπως φαντάζομαι και όλα τα αυτοκίνητα από 21 και μετά .
Σύμφωνα με τα στοιχεία ο ελληνικός στόλος αυτοκινήτων είναι ο πιο γερασμένος αφού είναι γύρω στην 10ετια με 15ετια τα περισσότερα αυτοκίνητα.
Αυτό σημαίνει χοντρικά ότι σε 10 χρόνια θα είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο
Ήδη να πω ότι με τους νέους αυτοκινητόδρομους που έχουν φτιαχτεί έχουν σωθεί πάρα πολλές ζωές. Μπορεί να πληρώνουμε του κόσμου τα διόδια αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση οι αυτοκινητόδρομοι σε σχέση με το τι θυμάμαι παλιά που ταξίδευα
Έχω την αίσθηση ότι το pda, δηλαδή αυτόματη πέδηση κ ελάττωση ταχύτητας (ημιαυτόματη οδήγηση) δεν το έχουν όλα, νομίζω ότι έχουν το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης μόνο
-
Η ύπαρξη των adas λειτουργεί σωτηρια σε περίπτωση υπερβολικής κούρασης η στιγμιαίας απόσπασης προσοχής, εάν υπήρχαν σε όλα τα αυτοκίνητα θα είχε εκλείψει ως τροχαίο ατύχημα η πρόσκρουση με το ακινητοποιημένο προπορευόμενο αυτοκίνητο, κάθε μέρα βλέπω τουλάχιστον 2 τέτοια ατυχήματα σε Ποσειδώνος κ Βουλιαγμένης.
Σε όλα τα καινούργια αμάξια υπάρχουν εδώ και λίγα χρονια . Είναι απλά θέμα χρόνου ανανέωσης στόλου . Αλλά κάποια στιγμή μετά από χρόνια θα φτάσουμε σε ένα ποσοστό 80-90% να έχουν τα περισσότερα αυτοκίνητα . Εμένα το puma είναι του 21 και τα έχει όλα όπως φαντάζομαι και όλα τα αυτοκίνητα από 21 και μετά .
Σύμφωνα με τα στοιχεία ο ελληνικός στόλος αυτοκινήτων είναι ο πιο γερασμένος αφού είναι γύρω στην 10ετια με 15ετια τα περισσότερα αυτοκίνητα.
Ήδη να πω ότι με τους νέους αυτοκινητόδρομους που έχουν φτιαχτεί έχουν σωθεί πάρα πολλές ζωές. Μπορεί να πληρώνουμε του κόσμου τα διόδια αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση οι αυτοκινητόδρομοι σε σχέση με το τι θυμάμαι παλιά που ταξίδευα
Έχω την αίσθηση ότι το pda, δηλαδή αυτόματη πέδηση κ ελάττωση ταχύτητας (ημιαυτόματη οδήγηση) δεν το έχουν όλα, νομίζω ότι έχουν το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης μόνο
PDA έχουν και τα Jeep. Αλλά γενικά μονο σε αυτοκίνητα από 2021 και μετά πιο διαδεδομένα. Η Toyota το εχει στο γενικό πακέτο Safety Sense.
-
Αυτόματη πέδηση έχω και νομίζω έχουν όλα. Το άλλο που λες δεν το έχουν όλα ούτε το δικό μου , χρειάζεται να έχεις adaptive cruise control οπότε δεν το έχουν. Έτσι και αλλιώς το πιο σημαντικό είναι η αυτόματη πέδηση . Και το άλλο σιγά σιγά θα μπει και αυτό στο μέλλον
-
Αυτόνομη πέδηση έχουν και τα Dacia που δεν έχουν adaptive cruise control
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@hountalas said in Toyota Corolla Cross:
Αν όλο αυτό το brainstorming περί σχολιασμού (είτε υπέρ είτε κατά) του απίστευτου τεχνολογικά, οδηγικά, σχεδιαστικά και πολλά άλλα cc το εφαρμόζαμε στην Ελλάδα ενάντια στην γραφειοκρατία και την τυπολατρία, μπορεί να ήμασταν πολύ καλύτερα σαν χώρα και νοοτροπία.
Φτάνει πχια φτάνει, ξέρουμε ότι δεν καίει και νικάει σε όλα επειδή δεν καίει. Και επειδή δεν καίει πρέπει να είναι το καλύτερο γιατί δεν καίει!Α ρε τογιοτα τι μας έχεις κάνει με το hybrid...
Έχοντας εμπειρίες από αυτοκίνητα των 60-70000 ευρώ, όπως π.χ. μία Μερσεντέ Ε του 2021 που έχει η οικογένεια μου, έχω να πω πως το κκ είναι ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο, που κοστίζει τα μισά λεφτά και το μόνο που θα μπορούσατε να του βρείτε ως μειονέκτημα κάποιοι , θα ήταν το ότι δεν σας αρέσει αισθητικά...!!!
Όσοι δε έχετε πάρει αυτό με την τετρακίνηση, να είστε σίγουροι ότι κάνατε την καλύτερη επιλογή, τα υπόλοιπα είναι για νάχουμε να λέμε...!!!
Έχω κάνει 12000 χλμ. από τον Μάρτιο που το πήρα και το μόνο που έκανα ήταν να αλλάξω ελαστικά σε 4 εποχών , Μισελέν crossclimate 2 ,επειδή είδα σε τεστ πως πάει στα χιόνια , δεν σταματάει πουθενά..!!
Άνοιξα και πριν τις μεγάλες ζέστες μία φορά το καπώ για να δω τα λάδια...!!
Κάτι που διαπίστωσα στην πορεία, να ξέρετε πως για κρύο καιρό, θερμοκρασίες χαμηλές, η 12βολτη μπαταρία δεν είναι κάτω από το καπώ δίπλα στη μηχανή, αλλά προστατεύεται πολύ καλύτερα, είναι κάτω από το πίσω κάθισμα, μέσα στο αυτοκίνητο και κοντά στην υβριδική μπαταρία.
Αν έχετε θέμα, ανοίγετε το καπάκι με τις ασφάλειες, είναι βλέποντας το μοτέρ προς τα δεξιά, εκεί θα δείτε κάποιον κόκκινο πόλο, είναι το θετικό και σώμα με το σασί όπου θέλετε κάπου σε κάποια λαμαρίνα...!!!
Προσοχή κοντά στον κόκκινο πόλο είναι μία βίδα ξέμπαρκη, μην βραχυκυκλώσετε εκεί, διότι θα κάψετε το ινβέρτερ, που κοστίζει 8000 ευρώ...!!!
Αυτά αν μείνετε από μπαταρία δωδεκάβολτη, που δεν είναι εύκολο...!!!
Μπορείτε εννοείται να χρησιμοποιήσετε στάρτερ, όπως σε όλα τα αυτοκίνητα με απλή δωδεκάβολτη μπαταρία..!!
Αυτά για όσους ανεβαίνουν στα βουνά, η ενημέρωση έρχεται από την Τογιότα..!!Δε μας νοιάζουν αυτές οι τεχνικές λεπτομέρειες, για την ομορφιά και τα όμορφα σενταν γράψε στο νήμα του ΨΨ.
Ω.....μι τζι και 3 lol....!!!
-
Το θέμα με όλα αυτά είναι πόσο καλά δουλεύουν, σύμφωνα με το euroncap φαινεται να δουλεύουν καλά. Αν δεν τους έπιανε και η τσιγκουνιά τους με το blind spot και το cross traffic alert που το βάζουν μόνο στις ακριβές εκδόσεις θα ηταν καλά, Για την ώρα το QQ είναι πολύ πιο μπροστά από την πρώτη έκδοσή του και δουλεύουν και καλά.. Σε αντίθεση με του στελαντις που το AEB car to car είναι ο Θεος να σε φιλάει.
-
Το pda λειτουργεί χωρίς το acc, ελαττώνει ταχύτητα με βάση το προπορευόμενο όχημα κ στις στροφές ανάλογα με τον βαθμό ευαισθησίας που ορίζεις εφόσον δεν πατάς φρένο η πεντάλ γκαζιού λ. Εφόσον αγγίξεις φρένο η γκάζι απενεργοποιείται κ εφοσον διαβάσει πιθανότητα πρόσκρουσης παρεμβαίνει το σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης. Εάν ενεργοποιήσεις κ το acc τότε στρίβει μόνο του ακολουθώντας τον δρόμο + όλες οι λοιπές λειτουργίες
-
Καλημερα σε ολους
Την Παρασκευη με ενημερωσαν απο την Toyota οτι το αμαξι ηρθε. Τα διαδικαστικα με τελωνειο και υπογραφες θα διαρκεσουν 2 εβδομαδες μου ειπαν οποτε 22-25 του μηνα θα παραλαβω. Ηρθε μια εβδομαδα νωριτερα απο οτι μου ειχαν πει στο update του Σεπτεμβριου.
-
@samronnin said in Toyota Corolla Cross:
Καλημερα σε ολους
Την Παρασκευη με ενημερωσαν απο την Toyota οτι το αμαξι ηρθε. Τα διαδικαστικα με τελωνειο και υπογραφες θα διαρκεσουν 2 εβδομαδες μου ειπαν οποτε 22-25 του μηνα θα παραλαβω. Ηρθε μια εβδομαδα νωριτερα απο οτι μου ειχαν πει στο update του Σεπτεμβριου.
Το ιδιο και εμένα με το Lexus. Φαίνεται πως η Toyota Ιαπωνίας ξεφόρτωσε στην Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα
Με το καλό να παραλάβεις ! -
Με το καλό παίδες !
-
Μερικές ερωτήσεις-παρατηρήσεις για την χρήση του CC σε χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς το παρέλαβα την άνοιξη και είναι ο πρώτος χειμώνας στην κατοχή μου.
Όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από 12 βαθμούς στην εκκίνηση ανάβει κ ο βενζινοκινητήρας. Δεν γίνετε αυτό σε υψηλότερες θερμοκρασίες.
Όταν ανάβω την θέρμανση χωρίς a/c συχνά παίρνει εμπρός ο βενζίνοκινητήρας.
Θα ήθελα να μάθω εάν αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά του οχήματος.
Ευχαριστώ. -
@baskovli said in Toyota Corolla Cross:
Μερικές ερωτήσεις-παρατηρήσεις για την χρήση του CC σε χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς το παρέλαβα την άνοιξη και είναι ο πρώτος χειμώνας στην κατοχή μου.
Όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από 12 βαθμούς στην εκκίνηση ανάβει κ ο βενζινοκινητήρας. Δεν γίνετε αυτό σε υψηλότερες θερμοκρασίες.
Ευχαριστώ.Δεν το χω ακόμα, αλλά αν ζητάς θέρμανση χωρίς το κλιματιστικό πως θα τη δώσει, πρέπει να ζεστάνει τη μηχανή, ίσως γι αυτό;
-
Ευχαριστώ.Έτσι πρέπει να δουλεύει, ιδίως όταν θέλεις θέρμανση.
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Ευχαριστώ.Δεν το χω ακόμα, αλλά αν ζητάς θέρμανση χωρίς το κλιματιστικό πως θα τη δώσει, πρέπει να ζεστάνει τη μηχανή, ίσως γι αυτό;
Λογικό ακούγεται αυτό που λες, αλλά το καλοκαίρι όταν το βάζω στην ψύξη δεν ανάβει τόσο άμεσα ο κινητήρας.
-
Προφανώς! Αλλιώς που θα βρει την ζέστη?
Λογικό ακούγεται αυτό που λες, αλλά το καλοκαίρι όταν το βάζω στην ψύξη δεν ανάβει τόσο άμεσα ο κινητήρας.
Επίσης προφανώς, αφού δεν του ζητάς να βγάλει ζέστη.
-
Ευχαριστώ.Κάθε μοτέρ εσωτερικής καύσης παράγει πλεονάζουσα θερμότητα, η οποία αξιοποιείται. Συνεπώς, πρέπει να μπει σε λειτουργία ο κινητήρας. Αντιθέτως, η ψύξη βασίζεται στη μπαταρία του υβριδικού συστήματος. Οπότε στη θέρμανση αναγκαστικά ενεργοποιείται ο κινητήρας στην αρχή, ενώ στη ψύξη το καλοκαίρι μπορείς να εκκινήσεις το αυτοκίνητο και να κινηθείς χωρίς να ενεργοποιηθεί ο κινητήρας από την αρχή.
Επίσης, τον χειμώνα είναι προγραμματισμένο να κάνει ψυχρή εκκίνηση με βάση τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, οπότε λογικά θα προθερμάνει σχεδόν πάντα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αντιθέτως, από Άνοιξη έως τον χειμώνα το αυτοκίνητο ξεκινά σε ev mode και θα μπει ο κινητήρας σε μεταγενέστερο στάδιο. Μια συμβουλή σε στάσεις έως 5 λεπτά δεν το σβήνω, παραμένει σε λειτουργία με την μπαταρία, η οποία σε ακινησία ακόμη και με κλιματισμό αναμμένο διαρκεί πολλή ώρα, χωρίς να ενεργοποιηθεί ο κινητήρας. Αποφεύγω να το σβήνω σε μικρές στάσεις κάποιων λεπτών γιατί κάθε φορά που το σβήνεις το σύστημα αναγνωρίζει ψυχρή εκκίνηση η οποία εφόσον είναι θερμός ο κινητήρας θα σβήσει πολύ γρηγορότερα γιατί το αναγνωρίζουν οι αισθητήρες στον κινητήρα. Τελευταία συμβουλή, το οδηγώ πάντα στο sport mode, ωστόσο ποτέ δεν το ανοίγω απότομα πριν ζεσταθούν λάδια κλπ, το ίδιο έκανα σε όλα τα αυτοκίνητα μου και το τηρώ ευλαβικά -
Ευχαριστώ.Κάθε μοτέρ εσωτερικής καύσης παράγει πλεονάζουσα θερμότητα, η οποία αξιοποιείται. Συνεπώς, πρέπει να μπει σε λειτουργία ο κινητήρας. Αντιθέτως, η ψύξη βασίζεται στη μπαταρία του υβριδικού συστήματος. Οπότε στη θέρμανση αναγκαστικά ενεργοποιείται ο κινητήρας στην αρχή, ενώ στη ψύξη το καλοκαίρι μπορείς να εκκινήσεις το αυτοκίνητο και να κινηθείς χωρίς να ενεργοποιηθεί ο κινητήρας από την αρχή.
Επίσης, τον χειμώνα είναι προγραμματισμένο να κάνει ψυχρή εκκίνηση με βάση τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, οπότε λογικά θα προθερμάνει σχεδόν πάντα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αντιθέτως, από Άνοιξη έως τον χειμώνα το αυτοκίνητο ξεκινά σε ev mode και θα μπει ο κινητήρας σε μεταγενέστερο στάδιο. Μια συμβουλή σε στάσεις έως 5 λεπτά δεν το σβήνω, παραμένει σε λειτουργία με την μπαταρία, η οποία σε ακινησία ακόμη και με κλιματισμό αναμμένο διαρκεί πολλή ώρα, χωρίς να ενεργοποιηθεί ο κινητήρας. Αποφεύγω να το σβήνω σε μικρές στάσεις κάποιων λεπτών γιατί κάθε φορά που το σβήνεις το σύστημα αναγνωρίζει ψυχρή εκκίνηση η οποία εφόσον είναι θερμός ο κινητήρας θα σβήσει πολύ γρηγορότερα γιατί το αναγνωρίζουν οι αισθητήρες στον κινητήρα. Τελευταία συμβουλή, το οδηγώ πάντα στο sport mode, ωστόσο ποτέ δεν το ανοίγω απότομα πριν ζεσταθούν λάδια κλπ, το ίδιο έκανα σε όλα τα αυτοκίνητα μου και το τηρώ ευλαβικάΩραίος φίλε. Ευχαριστώ πολύ.
Το σημείο "Η ψύξη βασίζεται στη μπαταρία του υβριδικού συστήματος" μου έλυσε την αρχική απορία που είχα.Επειδή το οδηγώ κατά το πλείστον στο normal mode, υπάρχει κάποιο όφελος στην οδήγηση στο sport mode εκτός από την επιπλέον δύναμη;
-
Επειδή το οδηγώ κατά το πλείστον στο normal mode, υπάρχει κάποιο όφελος στην οδήγηση στο sport mode εκτός από την επιπλέον δύναμη;
Εκτός από την απόκριση δεν υπάρχει άλλο όφελος, στο sport mode δεν γίνεται η βέλτιση διαχείριση ενέργειας καθώς η προτεραιότητα είναι οι επιδόσεις, θα κρατάει πάντα υψηλό φορτίο στην μπαταρία και θα χρησιμοποιήσει την μετάδοση για να φρενάρει το όχημα όταν αφήσεις το γκάζι απότομα, θεωρεί ότι είσαι σε είσοδο στροφής, έχει ενδιαφέρον αλλά δεν είναι για συνέχεια.
-
@ataim said in Toyota Corolla Cross:
Επειδή το οδηγώ κατά το πλείστον στο normal mode, υπάρχει κάποιο όφελος στην οδήγηση στο sport mode εκτός από την επιπλέον δύναμη;
Εκτός από την απόκριση δεν υπάρχει άλλο όφελος, στο sport mode δεν γίνεται η βέλτιση διαχείριση ενέργειας καθώς η προτεραιότητα είναι οι επιδόσεις, θα κρατάει πάντα υψηλό φορτίο στην μπαταρία και θα χρησιμοποιήσει την μετάδοση για να φρενάρει το όχημα όταν αφήσεις το γκάζι απότομα, θεωρεί ότι είσαι σε είσοδο στροφής, έχει ενδιαφέρον αλλά δεν είναι για συνέχεια.
Αυτό που έχω παρατηρήσει (δεν ξέρω αν το κάνει και στο normal) είναι ότι σε περίπτωση αιφνίδιας και με ένταση πέδησης όπου κατεβάζει πολύ απότομα ταχύτητα φρενάρει και ο κινητήρας ανεβάζοντας τις στροφές μιμούμενο το κατέβασμα ταχύτητας. Το κάνει μόνο σε πολύ απότομο φρενάρισμα από υψηλή ταχύτητα. Πιθανόν να το κάνει και στο normal mode.
Για ποιό λόγο θεωρείς ότι δεν πρέπει να είναι συνέχεια σε sport mode;
Δεν εννοείς τη κατανάλωση, γιατί είναι μικρή η διαφορά σε σχέση με το normal εφόσον μάθεις να το χειρίζεσαι. -
Προσωπικά, το έχω συνέχεια στο ECO mode μόνιμα.
Ποτέ δεν έχω αισθανθεί έλλειψη δύναμης ή κρέμασμα κλπ., όπως αισθανόμουν στο αντίστοιχο ECO PRO mode της BMW μου, όπου το αυτοκίνητο ήταν εντελώς μπουκωμένο.
Στο ΕCO mode δίνει σαφή προτεραιότητα στην EV λειτουργία, με αποτέλεσμα πέραν της οικονομίας καυσίμου, να λειτουργεί και να καταπονειται ποσοστιαία λιγότερο και ο θερμικός.
Ακόμα και στο ECO mode, όταν χρειαστείς άμεσα δύναμη, θα στη δώσει εμπλέκοντας τον θερμικό.
Στο Sport mode θεωρώ οτι κάνει απότομη μετάβαση από υβριδική σε EV λειτουργία, μάλλον λόγω πιο έντονου regen, ενώ η μπαταρία φορτίζεται περισσότερο, χωρίς να χρησιμοποιεί ωφέλιμα την ενέργεια της κατά την κίνηση. Το χρησιμοποιώ σπάνια σε στροφοδιαδρομές, πιο πολύ για το φρένο από τον κινητήρα, παρά για την (πράγματι) αμεσότερη απόκριση του γκαζιού, που στην πραγματικότητα δεν προσφέρει κάτι σε χρόνο, αφού η απόδοση παραμένει η ίδια.
Toyota Corolla Cross