-
@spi_duster said in Toyota Corolla Cross:
Μια χαρά ειναι και τα 43. Σχεδον 800 - 850 χλμ σε αυτοκινητοδρομο, απρόσκοπτα.
Το ανώτερο που μου έδειξε μετά από γέμισμα ήταν 760 χλμ. υπόλοιπο, αλλά αυτό δεν αποτελεί το απόλυτο κριτήριο ,διότι όπως ξέρουμε υπολογίζει το αυτοκίνητο με βάση τον τρόπο που πήγαινες και κατανάλωνες.
Υπολογίζω πάντως πως 750 χλμ. τα βγάζει σίγουρα, δηλαδή διασχίζεις σχεδόν όλη την Ελλάδα με ένα τεπόζιτο...!!! -
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@nekman said in Toyota Corolla Cross:
Όσοι έχουμε Toyota, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και να αποδεχθούμε την πικρή αλήθεια, ότι πήραμε μη σοβαρά αυτοκίνητα, αργά, κακάσχημα και με πολύ μικρούς χώρους.
Και βάσει αυτού, το προφίλ μας σαν ιδιοκτήτες είναι: σε ηλικία σύνταξης, με πρόβλημα στην όραση και στο μυικό μας σύστημα, άσχετοι με την αυτοκίνηση, και ίσως με σοβαρά νοητικά θέματα.
Καλά να 'μαστε !νταξει υπερβάλεις
δεν είναι και ολοι σε ηλικία συνταξης, ουτε με νοητικά θεματα. Μην το παρακάνουμε
καλα να είστε ομως, πάνω από όλα υγεία
Αυτό με το μέγεθος δεν ισχύει, που όσοι την έχουν μικρή προσπαθούν να αναπληρώσουν την έλλειψη με σπορ αμαξάρες;
μη δούμε κανένα τογιοταίο στο ντους και δεν τολμάει κανείς να σηκώσει το σαπούνι... -
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Μαζί με το σερβις των 60.οοο χλμ. έγινε και η αναβάθμιση στο TSS.
Η επιλογή PDA και η παραμετροποίηση της εμφανίστηκε στην οθόνη. Διάβασα απο άλλους οτι μαζί ενεργοποιείται και η ηχητική προειδοποιηση για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Σε εμένα δεν έχει συμβεί.. παίζει να συμβαίνει επειδη ειναι MY22?Έχεις ξεπεράσει κατά πολύ τον μέσο όρο χλμ. που διανύει ο μέσος οδηγός, άλλοι διανύουν 60.000χλμ σε 5 και άνω χρόνια..
Το pda ενσωματώθηκε και σε εμένα με την αναβάθμιση χωρίς να ενεργοποιείται αυτόματα η ηχητική προειδοποίηση για υπέρβαση ταχύτητας. Παρέλαβα Ιανουάριο 2023. Οπότε όσοι παραλάβαμε 2022 μέχρι και ένα διάστημα του 2023 προφανώς έχουμε γλυτώσει την μόνιμα ενεργοποιημένη ειδοποίηση.Εγώ 18/3 2023 το πήρα γιατί αγόρασα το εκθεσιακό. Απλά το αυτοκίνητο ήταν κατασκευής Σεπτέμβριος 22.
Συνεπώς το ηχητικό σε εμάς είναι default off. Θυμασε που βρίσκεται η ενεργοποιησή του;
Δεν το έχω ενεργοποιήσει ποτέ αλλά δοκίμασε Ρυθμίσεις οχήματος, rsa παρατεταμένα κ μετά ενεργοποιεις πέραν της οπτικής κ την ηχητική ειδοποίηση κ το μέγεθος της υπέρβασης δηλαδή πόσο πάνω από το όριο θέλεις να ειδοποιήσει
-
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Οταν διαβαζω προσπερναει σαν ''μηχανακι'' κατι με πιανει...
Ξεφυγε η κουβεντα...Δεν ξέρω τι σε πιάνει, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα με δεδομένο το ότι μιλάμε για ένα φορτηγάκι..!!
Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που επιταχύνει το τετρακίνητο αναλογικά, υπολογίζοντας πάντα τον 1,5 τόνο που ζυγίζει και τα 35 μόλις χιλιάρικα που κοστίζει το 4Χ4..!!
Αν ξέρεις από μηχανές να το κουβεντιάσουμε, από Κατάνα και gsx-e 1100 του 80, μέχρι blackbird ZZR και το Γιαπωνέζικο ΓΕΡΑΚΙ, με αλατοπίπερο από ΧΤ, βεστρόμια, σούπερ τενερέ κ.λπ...,έπεσες στην περίπτωση..!!
Λάβε υπ΄΄οψιν ότι οδηγάω και ένα SLK εξακύλινδρο με 3600 κυβικά με καμμιά 300σαριά άλογα, οπότε έχω κάποια εμπειρία για το πως φεύγει το κορόλα, δε με λες και άσχετο..!! -
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@nekman said in Toyota Corolla Cross:
Όσοι έχουμε Toyota, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και να αποδεχθούμε την πικρή αλήθεια, ότι πήραμε μη σοβαρά αυτοκίνητα, αργά, κακάσχημα και με πολύ μικρούς χώρους.
Και βάσει αυτού, το προφίλ μας σαν ιδιοκτήτες είναι: σε ηλικία σύνταξης, με πρόβλημα στην όραση και στο μυικό μας σύστημα, άσχετοι με την αυτοκίνηση, και ίσως με σοβαρά νοητικά θέματα.
Καλά να 'μαστε !νταξει υπερβάλεις
δεν είναι και ολοι σε ηλικία συνταξης, ουτε με νοητικά θεματα. Μην το παρακάνουμε
καλα να είστε ομως, πάνω από όλα υγεία
Αυτό με το μέγεθος δεν ισχύει, που όσοι την έχουν μικρή προσπαθούν να αναπληρώσουν την έλλειψη με σπορ αμαξάρες;
μη δούμε κανένα τογιοταίο στο ντους και δεν τολμάει κανείς να σηκώσει το σαπούνι...Με έκανες και γέλασα ρε άτιμε.....
-
@hountalas said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Έχουμε γράψει ένα κάρο φορές ότι το αμάξι ΔΕΝ καίει 4 και 4.5λτ. Σε μικτή χρήση καίει 5.5λτ και στον αυτοκινητόδρομο με 140 καίει 6.5-7λτ.
Είσαι λάθος. Το αμάξι καίει 4 με 4.5 στην Εθνική πηγαίνοντας με 110. Ποιος πάει με 140 και hybrid; Ο Μότης μόνο καίει 5 και πάει με 140, 5 άτομα και φουλ αποσκευές. Απλά πιάνει 140 για λίγο και απλά το ανακοινώνει. Έτσι χωρίς φώτο απλά με τα λόγια του. Τέρας αξιοπιστίας ο λόγος του!
ΑΝ πηγαίναμε με 140 συνεχώς, θα κάναμε το Αθήνα Θεσσαλονίκη κάτω από 4 ώρες..!! Δεν το νομίζω όμως, βέβαια μπορεί κάποιες στιγμές το κοντέρ να γράψει 140 ,ίσως και 150 ,αλλά είναι λεπτά και όχι συνεχής κίνηση..!!
Αν πηγαίνοντας Αθήνα Θεσσαλονίκη βλέπαμε κατανάλωση 6,5-7 λίτρα από το Βαρδάρι μέχρι την Ομόνοια, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι καίει τόσο, αλλιώς δεν έχει νόημα..!!
Από την εμπειρία μου αυτά τα 11-12000 χλμ. που έκανα ,σε επαρχιακούς δρόμους και με όριο τα 110 χλμ. το ανώτερο, χωρίς να σέρνομαι, αλλά ούτε να είμαι για αυτόφωρο, η ΜΕΣΗ κατανάλωση είναι από 4+ έως 4,8 λίτρα...!!!
Στην πόλη το ξευτελίζει, 3-3,5 λίτρα...!!!
Πριν μερικές μέρες, Έδεσσα - Θεσσαλονίκη, είδα 3,6 λίτρα κατανάλωση...!!!
Για τζιποειδές δίλιτρο και τετρακίνητο ,είναι μία καλή επίδοση...!!!
Αν π.χ. πήγαινα σε ένα Κία ή Χιουντάι, τα 8 λίτρα θα τα έκαιγα για πλάκα, με σούπερ αισιόδοξες προβλέψεις..!!
Στα 12000 χλμ., ως μέσο όρο για κάθε χρόνο, είναι πάνω από 600 ευρώ διαφορά με τη βενζίνη στο 1,70...!!
Βγάζεις και τον φόρο, βγάζεις και κέρδος, αυτά για όσους σκέφτονται το φόρο και πηγαίνουν στο 1,8...!!! -
Μια καλή ένδειξη για την κατανάλωση στα χλμ. που έχετε κάνει από την αγορά μέχρι σημέρα, είναι να πείτε και την μ.ω.τ. σ'αυτά τα χλμ. (εφ'όσον δεν την έχετε μηδενίσει ποτέ).
-
Στο spritmonitor έχει 5,5 μέση, καλή επίδοση.
-
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Οταν διαβαζω προσπερναει σαν ''μηχανακι'' κατι με πιανει...
Ξεφυγε η κουβεντα...Δεν ξέρω τι σε πιάνει, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα με δεδομένο το ότι μιλάμε για ένα φορτηγάκι..!!
Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που επιταχύνει το τετρακίνητο αναλογικά, υπολογίζοντας πάντα τον 1,5 τόνο που ζυγίζει και τα 35 μόλις χιλιάρικα που κοστίζει το 4Χ4..!!
Αν ξέρεις από μηχανές να το κουβεντιάσουμε, από Κατάνα και gsx-e 1100 του 80, μέχρι blackbird ZZR και το Γιαπωνέζικο ΓΕΡΑΚΙ, με αλατοπίπερο από ΧΤ, βεστρόμια, σούπερ τενερέ κ.λπ...,έπεσες στην περίπτωση..!!
Λάβε υπ΄΄οψιν ότι οδηγάω και ένα SLK εξακύλινδρο με 3600 κυβικά με καμμιά 300σαριά άλογα, οπότε έχω κάποια εμπειρία για το πως φεύγει το κορόλα, δε με λες και άσχετο..!!Αν τα έχεις καβαλήσει αυτά δεν λες σίγουρα ότι προσπερνάει σαν μοτοσυκλέτα.
Τελικά πόσο χρονών είσαι και καβάλησες όλα αυτά; Νόμιζα γύρω στα 40… με αυτά που διαβάζω σε κάνω 60+ .
Επίσης όπως θα ξέρεις ότι και να οδηγεί κάποιος (όχι εσύ προσωπικά) δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι ξέρει και να τα πάει. Ξέρεις τι κουλαδια έχουν/είχαν εργαλεία στα χέρια τους και πάνε σαν κυρίες;Εγώ ακόμα το 1000αρι μου το καβαλάω…κάτι λίγα ξέρω.
-
@panormus772 said in Toyota Corolla Cross:
Μια καλή ένδειξη για την κατανάλωση στα χλμ. που έχετε κάνει από την αγορά μέχρι σημέρα, είναι να πείτε και την μ.ω.τ. σ'αυτά τα χλμ. (εφ'όσον δεν την έχετε μηδενίσει ποτέ).
Ένας ενδεικτικός μήνας φέτος. Δυστυχώς η εφαρμογή δε δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μάλλον δεν κρατάει και συνολικά στοιχεία. Αυτά χωρις να το χω ψάξει ιδιαίτερα. Απ τη μεση ταχύτητα προφανως κάποιος στοιχειωδως νοήμων αντιλαμβάνεται ότι μιλάμε για πραγματικά μικτές συνθήκες.
-
Αν αντί για 5.6 έχεις 8.5, με 1.8€ το λίτρο και 15.000χλμ έτος γλιτώνεις γυρω στα 300€ (λαμβάνοντας υπόψη και τον φόρο πολυτελείας). Η CC τελικά εχει νόημα σε κυρίως αστική χρήση.
-
Για όλα τα full hybrids αυτό ισχύει προφανως.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@panormus772 said in Toyota Corolla Cross:
Ένας ενδεικτικός μήνας φέτος. Δυστυχώς η εφαρμογή δε δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μάλλον δεν κρατάει και συνολικά στοιχεία. Αυτά χωρις να το χω ψάξει ιδιαίτερα. Απ τη μεση ταχύτητα προφανως κάποιος στοιχειωδως νοήμων αντιλαμβάνεται ότι μιλάμε για πραγματικά μικτές συνθήκες.
Ωραίος.
Εγώ στα 13.600χλμ. του QQ e-power με 44km/h μ.ω.τ., έχω 5,9lt/100km (κι είναι όντως μια υψηλή μ.ω.τ.,γιατί κι εγώ πάνω από 50% των χλμ. το έχω κάνει εθνική ή επαρχιακό δίκτυο). -
Στους 18 μήνες με 60.000 χλμ 2.0 CC, 4,6 τους θερινούς μήνες, 4,7 τους χειμωνιάτικους. Η κίνηση ειναι 80% περιαστικοί επαρχιακοί δρόμοι. 10% πόλη. 10% εθνική οδός
-
Εξαιρετική κατανάλωση
-
-
Η δική μου κατανάλωση μηνός Οκτωβρίου. Έχω σταθερά γύρω στο 4,5 περίπου, φυσικά σε αστική χρήση όλα τα χλμ. Αστική χρήση κ επαρχιακό δίκτυο πολύ δύσκολα ανεβαίνει πάνω από 5λ, σε εθνική είναι 6,5-7λ.
-
Η δική μου κατανάλωση μηνός Οκτωβρίου. Έχω σταθερά γύρω στο 4,5 περίπου, φυσικά σε αστική χρήση όλα τα χλμ. Αστική χρήση κ επαρχιακό δίκτυο πολύ δύσκολα ανεβαίνει πάνω από 5λ, σε εθνική είναι 6,5-7λ.
Τα ίδια νούμερα έχω και εγώ με 1.8 κινητήρα.
Τα μισά αστική χρήση και τα άλλα σε επαρχιακό δίκτυο.
Εσύ ποιό έχεις 1.8 ή 2.0;
-
Εσύ ποιό έχεις 1.8 ή 2.0;Το δίλιτρο. Μονίμως σε power mode τα 4,5λ, γι' αυτό και έχω εξάγει το συμπέρασμα ότι το normal ή eco έχει νόημα εφόσον κάποιος θέλει να πέσει στα 4λ λ.χ. Σε πάρα πολλές διαδρομές με έντονη συμφόρηση στους δρόμους μου βγάζει συχνά κατανάλωση 3,5λ. σε οδήγηση 1 ώρας (20χλμ περίπου), αλλά το σύνηθες είναι τα 4,5λ.
Το έχω κάνει αυτοκίνητο πόλης πλέον γιατί το golf παίζει γύρω στα 9λ. σε αστική χρήση. -
@baskovli said in Toyota Corolla Cross:
Εσύ ποιό έχεις 1.8 ή 2.0;Πολύ καλή κατανάλωση,αλλά όπως βλέπεις έχεις χαμηλότερη μ.ω.τ. κατά ~20km/h σε σχέση μ'εμένα και τον stefan147.
Αυτό σημαίνει ότι οι διαδρομές σου είναι στην πλειοψηφία χαμηλών ταχυτήτων αστικής χρήσης κυρίως (δεν είναι κάποια μομφή,ίσα-ίσα εκεί ειναι η καλύτερη αξιοποίηση του full hybrid).
Aπλά,ο stefan κι εγώ λέμε πως δεν μπορεις να έχεις κάτω από περίπου 5,5lt/100 αν τα συνολικά χλμ. σου έγιναν σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με αυξημένες μ.ω.τ.
Toyota Corolla Cross