-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Στο sport πρέπει να ξυρίζει το αμάξι.
Καλά κάνετε και το χρησιμοποιείτε , κρίμα είναι να μείνουν ανεκμετάλλευτα τα γονίδια ραλυ σε αυτη την αμαξαρα
Πρέπει να τα κλαίς τα λεφτά που έριξες στο κουβαδάκι (puma) κ όχι άδικα πλεον, έτσι δικαιολογείται η εμμονή...οδήγησε λοιπόν τον υπερυψωμένο κουβά, κ άσε τους λοιπούς να απολαύσουν ταπεινά αυτοκίνητά...Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα στη ψευδαίσθηση, μου θυμίζεις την εποχή των saxo, οδηγουσα το 2002 το mr2 κ ερχόντουσαν τα saxo δίπλα με τη ψευδαίσθηση ότι οδηγούσαν την ελιζα.
Αν είχες λίγο χιούμορ δεν θα έβγαζες τόση κακία.
Δεν πειράζει καλή καρδια. Δεν θα απαντήσω αντίστοιχα και θα σας αφήσω να έχετε το δικαίωμα της ψευδαίσθησης του σοβαρού αυτοκινήτου
Μόνο στο sport βάλτε τα λοιπόν. Σας αφήνω χωρίς να γράψω περισσότερα γιατί δεν προλαβαίνω , έχω να πάω να κλάψω πάνω από το μνήμα του υπερυψωμενου κουβα μου για τα χαμένα χρήματα μου
Τι ψάχνεις να βρεις τώρα και εσύ.....
-
Οταν διαβαζω προσπερναει σαν ''μηχανακι'' κατι με πιανει...
Ξεφυγε η κουβεντα... -
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Θα ξανάρθει από δω ο @cirus σε λίγες μέρες που θα παραλάβω το 1.8 και θα βάλουμε κόντρα κι όποιος κερδίσει θα κεράσει τα τσίπουρα, να δούμε τι θα λέει μετά (τα τσίπουρα) γι αυτό το κουκλάκι το ζωγραφιστό τη κορολα
Με το καλό να παραλάβεις, καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι. Εξαιρετική επιλογή για οικονομικό αμάξι μετά το diesel.
Μακάρι να έρθω σύντομα να πιούμε τσιπούρα μαζί με τους άλλους γνωστούς/άγνωστους εκεί πάνω
-
@chrisk6 said in Toyota Corolla Cross:
Οταν διαβαζω προσπερναει σαν ''μηχανακι'' κατι με πιανει...
Ξεφυγε η κουβεντα...Ε το προσπάθησα λίγο παραπάνω και έπιασαν τόπο οι προσπάθειες μου
-
Θα ξανάρθει από δω ο @cirus σε λίγες μέρες που θα παραλάβω το 1.8 και θα βάλουμε κόντρα κι όποιος κερδίσει θα κεράσει τα τσίπουρα, να δούμε τι θα λέει μετά (τα τσίπουρα) γι αυτό το κουκλάκι το ζωγραφιστό τη κορολα
Με το καλό να παραλάβεις, καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι. Εξαιρετική επιλογή για οικονομικό αμάξι μετά το diesel.
Μακάρι να έρθω σύντομα να πιούμε τσιπούρα μαζί με τους άλλους γνωστούς/άγνωστους εκεί πάνω
Ημερομηνία να πεις πότε θα βγεις στην εθνική, για να ξαναεμφανιστεί ο @gatoz να σου παίζει τα φώτα, γιατί βαρέθηκε να σε ψάχνει κι έφυγε...
-
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Και μόνο για την αμεσότητα στο γκάζι εγώ θα το δούλευα μόνο sport mode. Εντελώς ανούσιο το eco εκτός και αν σέρνεσαι σαν ταξιτζής στην κίνηση.
Στην τελική πόση διαφορά έχετε στην κατανάλωση;
Δηλαδή μην δίνετε και πατήματα για τρολαρισμα…και όποιοι τρολάρουν, μόνο για χαβαλέ θα μπορούσαν να το κάνουν..!!
Να και κάποιος που του κόβει λιγο
Eπειδή αρκετό χρόνο χάσαμε με ανούσια αντιπαράθεση (όχι επιχειρημάτων) και για να το λήξουμε, το ειρωνικό σχόλιο μου ήταν απάντηση στην διαρκή ειρωνεία για τις επιλογές των άλλων και η ψευδαίσθηση ότι οδηγείς ειδική κατασκευή. Είμαστε γύρω στα 50 και μετά από χρόνια συναναστροφών τόσο στην εργασία όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό κύκλο πλέον εκπαιδεύεσαι πότε θα κάνεις χιούμορ και πότε όχι. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις και γι' αυτό το σχόλιο μου ήταν τόσο αιχμηρό, είναι ότι το cc δεν κατασκευάστηκε για μπαντιλίκια και κόντρες στα λιμανάκια. Για τον προορισμό του ως hev οικογενειακό αυτοκίνητο μια χαρά σβέλτο (0-100 σε 7,8 είναι ανεκτά πιστεύω ακόμη και από οδηγό puma) είναι σε σχέση με τον ανταγωνισμό (πάντα συγκρίνουμε αυτοκίνητα όμοιας κατηγορίας και προορισμού). Το να συγκρίνεις το puma st (bsuv) με hev οικογενειακό (csuv) δεν δείχνει υψηλότερη αντίληψη του μέσου όρου. Εάν είχες αγοράσει το focus st (σε πορτοκαλί ή πράσινο) πιθανόν η ειρωνεία μου να είχε άλλο περιεχόμενο αλλά με το puma..
-
Και μόνο για την αμεσότητα στο γκάζι εγώ θα το δούλευα μόνο sport mode. Εντελώς ανούσιο το eco εκτός και αν σέρνεσαι σαν ταξιτζής στην κίνηση.
Δηλαδή μην δίνετε και πατήματα για τρολαρισμα…και όποιοι τρολάρουν, μόνο για χαβαλέ θα μπορούσαν να το κάνουν..!!
Να και κάποιος που του κόβει λιγο
Eπειδή αρκετό χρόνο χάσαμε με ανούσια αντιπαράθεση (όχι επιχειρημάτων) και για να το λήξουμε, το ειρωνικό σχόλιο μου ήταν απάντηση στην διαρκή ειρωνεία για τις επιλογές των άλλων και η ψευδαίσθηση ότι οδηγείς ειδική κατασκευή. Είμαστε γύρω στα 50 και μετά από χρόνια συναναστροφών τόσο στην εργασία όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό κύκλο πλέον εκπαιδεύεσαι πότε θα κάνεις χιούμορ και πότε όχι. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις και γι' αυτό το σχόλιο μου ήταν τόσο αιχμηρό, είναι ότι το cc δεν κατασκευάστηκε για μπαντιλίκια και κόντρες στα λιμανάκια. Για τον προορισμό του ως hev οικογενειακό αυτοκίνητο μια χαρά σβέλτο (0-100 σε 7,8 είναι ανεκτά πιστεύω ακόμη και από οδηγό puma) είναι σε σχέση με τον ανταγωνισμό (πάντα συγκρίνουμε αυτοκίνητα όμοιας κατηγορίας και προορισμού). Το να συγκρίνεις το puma st (bsuv) με hev οικογενειακό (csuv) δεν δείχνει υψηλότερη αντίληψη του μέσου όρου. Εάν είχες αγοράσει το focus st (σε πορτοκαλί ή πράσινο) πιθανόν η ειρωνεία μου να είχε άλλο περιεχόμενο αλλά με το puma...
Εγώ αδερφέ δεν σύγκρινα το puma με το Corolla ποτέ. Δεν ξέρω που το είδες αυτό. Είναι άλλες κατηγορίες δεν θα τα σύγκρινα ποτέ. Μόνο εσύ τα βάζεις στην ζυγαριά. Αν διάλεγα Csuv θα διάλεγα ένα από τα πολλά καλύτερα της Corolla να συγκρίνω όχι με το δικό μου bsuv
Μόνο το Toyota τρολαρω και κοροϊδεύω χωρίς να το συγκρίνω με άλλο
Τώρα από εκεί και πέρα αν δεν έχεις χιούμορ δικαίωμα σου. Απαντά όπως γουστάρεις δεν παρεξηγιεμαι εκτός αν με βρίσεις.
-
Το αιρκρος θα το πουλήσεις ? Και αν ναι έχεις βγάλει τιμή και πόσα χλμ έχεις ?
-
Όσοι έχουμε Toyota, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και να αποδεχθούμε την πικρή αλήθεια, ότι πήραμε μη σοβαρά αυτοκίνητα, αργά, κακάσχημα και με πολύ μικρούς χώρους.
Και βάσει αυτού, το προφίλ μας σαν ιδιοκτήτες είναι: σε ηλικία σύνταξης, με πρόβλημα στην όραση και στο μυικό μας σύστημα, άσχετοι με την αυτοκίνηση, και ίσως με σοβαρά νοητικά θέματα.
Καλά να 'μαστε ! -
Έχουμε γράψει ένα κάρο φορές ότι το αμάξι ΔΕΝ καίει 4 και 4.5λτ. Σε μικτή χρήση καίει 5.5λτ και στον αυτοκινητόδρομο με 140 καίει 6.5-7λτ.
Όχι ότι παίζει κάνα σπουδαίο ρόλο μιας και μιλάμε γι' αστεία νούμερα, απλά να ξέρουμε τι λέμε.
-
@spi_duster said in Toyota Corolla Cross:
Δηλαδή μην δίνετε και πατήματα για τρολαρισμα…2 χρόνια το λειτουργώ μονίμως σε sport mode και η κατανάλωση σε αστική χρήση παραμένει 4-5,5 λογικά στο eco θα πέσει στα 4. Η αίσθηση όμως στο sport είναι ασύγκριτα καλύτερη
Εξαιρετική κατανάλωση για το μέγεθος και το βάρος του αυτοκινητου. Το νταστερ μου,ντιζελ έχει 5,7 με νωχελικη κινηση ενω και ο ασσος 116i με comfort mode κυριως ειναι στα 5,9. Μπράβο στην Τουοτα που πλεον φτιάχνει οχι μόνο αξιόπιστα αλλά και οικονομικά στην κατανάλωση αυτοκίνητα με οδική συμπεριφορά επίσης πολυ καλή. Ομολογώ πως τα 4-4,5 είναι σοκαριστικά εξαιρετικη μέση. Αν το ντεποζιτο είναι στα 50+ λιτρα πας δηλαδη Αθήνα Σοφια με ενα γεμισμα!
43 λίτρα το τεπόζιτο..!!
Έχω ακούσει παράπονα για κάποιες εκδόσεις με ακόμη μικρότερο ντεπόζιτο, ισχύουν;
Ισχύουν, 2.0 AWD Active plus, παραλαβή Ιανουάριο 23 , 36L ενώ παντού γράφει 43L. Προσπάθησα να βγάλω άκρη αλλά δεν τα κατάφερα. Θα έπρεπε να κινηθώ πλέον νομικά και δεν έχω χρόνο για κάτι τέτοιο.
-
@nekman said in Toyota Corolla Cross:
Δηλαδή μην δίνετε και πατήματα για τρολαρισμα…2 χρόνια το λειτουργώ μονίμως σε sport mode και η κατανάλωση σε αστική χρήση παραμένει 4-5,5 λογικά στο eco θα πέσει στα 4. Η αίσθηση όμως στο sport είναι ασύγκριτα καλύτερη
Εξαιρετική κατανάλωση για το μέγεθος και το βάρος του αυτοκινητου. Το νταστερ μου,ντιζελ έχει 5,7 με νωχελικη κινηση ενω και ο ασσος 116i με comfort mode κυριως ειναι στα 5,9. Μπράβο στην Τουοτα που πλεον φτιάχνει οχι μόνο αξιόπιστα αλλά και οικονομικά στην κατανάλωση αυτοκίνητα με οδική συμπεριφορά επίσης πολυ καλή. Ομολογώ πως τα 4-4,5 είναι σοκαριστικά εξαιρετικη μέση. Αν το ντεποζιτο είναι στα 50+ λιτρα πας δηλαδη Αθήνα Σοφια με ενα γεμισμα!
43 λίτρα το τεπόζιτο..!!
Έχω ακούσει παράπονα για κάποιες εκδόσεις με ακόμη μικρότερο ντεπόζιτο, ισχύουν;
Ισχύουν, 2.0 AWD Active plus, παραλαβή Ιανουάριο 23 , 36L ενώ παντού γράφει 43L. Προσπάθησα να βγάλω άκρη αλλά δεν τα κατάφερα. Θα έπρεπε να κινηθώ πλέον νομικά και δεν έχω χρόνο για κάτι τέτοιο.
Ολα τα 1.8 εχουν 36 λιτρα. Ολα τα 2.0 κανονικα θα επρεπε να εχουν 43.
Πως εχεις φτασει στο συμπερασμα οτι εχει 36 το δικο σου.
Ποσα λιτρα βαζεις απο "λαμπακι"? -
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
43 λίτρα το τεπόζιτο..!!
Ολα τα 1.8 εχουν 36 λιτρα. Ολα τα 2.0 κανονικα θα επρεπε να εχουν 43.
Πως εχεις φτασει στο συμπερασμα οτι εχει 36 το δικο σου.
Ποσα λιτρα βαζεις απο "λαμπακι"?Απο τη διαμορφωση της Toyota
-
Μαζί με το σερβις των 60.οοο χλμ. έγινε και η αναβάθμιση στο TSS.
Η επιλογή PDA και η παραμετροποίηση της εμφανίστηκε στην οθόνη. Διάβασα απο άλλους οτι μαζί ενεργοποιείται και η ηχητική προειδοποιηση για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Σε εμένα δεν έχει συμβεί.. παίζει να συμβαίνει επειδη ειναι MY22? -
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Η επιλογή PDA και η παραμετροποίηση της εμφανίστηκε στην οθόνη. Διάβασα απο άλλους οτι μαζί ενεργοποιείται και η ηχητική προειδοποιηση για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Σε εμένα δεν έχει συμβεί.. παίζει να συμβαίνει επειδη ειναι MY22?Ναι. Μόνο σε MY24 είναι αναγκαστικό.
-
Η επιλογή PDA και η παραμετροποίηση της εμφανίστηκε στην οθόνη. Διάβασα απο άλλους οτι μαζί ενεργοποιείται και η ηχητική προειδοποιηση για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Σε εμένα δεν έχει συμβεί.. παίζει να συμβαίνει επειδη ειναι MY22?Έχεις ξεπεράσει κατά πολύ τον μέσο όρο χλμ. που διανύει ο μέσος οδηγός, άλλοι διανύουν 60.000χλμ σε 5 και άνω χρόνια..
Το pda ενσωματώθηκε και σε εμένα με την αναβάθμιση χωρίς να ενεργοποιείται αυτόματα η ηχητική προειδοποίηση για υπέρβαση ταχύτητας. Παρέλαβα Ιανουάριο 2023. Οπότε όσοι παραλάβαμε 2022 μέχρι και ένα διάστημα του 2023 προφανώς έχουμε γλυτώσει την μόνιμα ενεργοποιημένη ειδοποίηση. -
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Το αιρκρος θα το πουλήσεις ? Και αν ναι έχεις βγάλει τιμή και πόσα χλμ έχεις ?
Όχι ακόμη, φαντάζομαι για κάνα δυο χρόνια ακόμη θα το χω (αν όχι περισσότερο), τουλάχιστον για το 2025 θα το χρειαστώ, ίσως μέχρι τέλους του 2026 να φύγει. Ακόμη δεν έχει ούτε 35.000χλμ, μέσα στη πόλη κινείται ελάχιστα χλμ 2-3 φορές τη βδομάδα, πάει Πίνδο το καλοκαίρι και δω γύρω εκδρομές ΣΚ. Αν/όταν παρθεί απόφαση, θα σας πω.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Έχουμε γράψει ένα κάρο φορές ότι το αμάξι ΔΕΝ καίει 4 και 4.5λτ. Σε μικτή χρήση καίει 5.5λτ και στον αυτοκινητόδρομο με 140 καίει 6.5-7λτ.
Είσαι λάθος. Το αμάξι καίει 4 με 4.5 στην Εθνική πηγαίνοντας με 110. Ποιος πάει με 140 και hybrid; Ο Μότης μόνο καίει 5 και πάει με 140, 5 άτομα και φουλ αποσκευές. Απλά πιάνει 140 για λίγο και απλά το ανακοινώνει. Έτσι χωρίς φώτο απλά με τα λόγια του. Τέρας αξιοπιστίας ο λόγος του!
-
Όσοι έχουμε Toyota, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και να αποδεχθούμε την πικρή αλήθεια, ότι πήραμε μη σοβαρά αυτοκίνητα, αργά, κακάσχημα και με πολύ μικρούς χώρους.
Και βάσει αυτού, το προφίλ μας σαν ιδιοκτήτες είναι: σε ηλικία σύνταξης, με πρόβλημα στην όραση και στο μυικό μας σύστημα, άσχετοι με την αυτοκίνηση, και ίσως με σοβαρά νοητικά θέματα.
Καλά να 'μαστε !νταξει υπερβάλεις
δεν είναι και ολοι σε ηλικία συνταξης, ουτε με νοητικά θεματα. Μην το παρακάνουμε
καλα να είστε ομως, πάνω από όλα υγεία
-
Η επιλογή PDA και η παραμετροποίηση της εμφανίστηκε στην οθόνη. Διάβασα απο άλλους οτι μαζί ενεργοποιείται και η ηχητική προειδοποιηση για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Σε εμένα δεν έχει συμβεί.. παίζει να συμβαίνει επειδη ειναι MY22?Έχεις ξεπεράσει κατά πολύ τον μέσο όρο χλμ. που διανύει ο μέσος οδηγός, άλλοι διανύουν 60.000χλμ σε 5 και άνω χρόνια..
Το pda ενσωματώθηκε και σε εμένα με την αναβάθμιση χωρίς να ενεργοποιείται αυτόματα η ηχητική προειδοποίηση για υπέρβαση ταχύτητας. Παρέλαβα Ιανουάριο 2023. Οπότε όσοι παραλάβαμε 2022 μέχρι και ένα διάστημα του 2023 προφανώς έχουμε γλυτώσει την μόνιμα ενεργοποιημένη ειδοποίηση.Εγώ 18/3 2023 το πήρα γιατί αγόρασα το εκθεσιακό. Απλά το αυτοκίνητο ήταν κατασκευής Σεπτέμβριος 22.
Συνεπώς το ηχητικό σε εμάς είναι default off. Θυμασε που βρίσκεται η ενεργοποιησή του;
Toyota Corolla Cross