-
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Είναι ο ορισμός της πρακτικότητας αυτό το αμάξι.
Θα έλεγα ότι τα περισσότερα Β suv ειναι έτσι. Απλά εμάς μας έχει βολέψει ως 2ο (της συζύγου ειναι), γιατί κάνει πολλά πράγματα καλά. Ειναι οικονομικό και άνετο (αυτόματο γαρ) στην πόλη (όπου κάνει το 90% των χιλιομέτρων), μας εξυπηρετεί σε διακοπές και ταξίδια διακοπών, πάμε τα σκυλιά σε γιατρούς κλπ. Γενικά κάνει πολλά πράγματα σε παραπάνω από ικανοποιητικό βαθμό. Ως all-arounder ειναι πολύ καλή επιλογή για τα δικά μου δεδομένα.
-
Όλος ο κόσμος έχει τις περισσότερες από αυτές τις ανάγκες γι αυτό είναι τόσο πρακτικό. Άνετα μπορεί να είναι και το μοναδικό αυτοκίνητο σε μια 4μελή οικογένεια.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Είναι ο ορισμός της πρακτικότητας αυτό το αμάξι.
Θα έλεγα ότι τα περισσότερα Β suv ειναι έτσι. Απλά εμάς μας έχει βολέψει ως 2ο (της συζύγου ειναι), γιατί κάνει πολλά πράγματα καλά. Ειναι οικονομικό και άνετο (αυτόματο γαρ) στην πόλη (όπου κάνει το 90% των χιλιομέτρων), μας εξυπηρετεί σε διακοπές και ταξίδια διακοπών, πάμε τα σκυλιά σε γιατρούς κλπ. Γενικά κάνει πολλά πράγματα σε παραπάνω από ικανοποιητικό βαθμό. Ως all-arounder ειναι πολύ καλή επιλογή για τα δικά μου δεδομένα.
το δικο σας Φάνη βροντάει πίσω που γράφουν οι κάτοχοι που μαζεύουν υπογραφές?
-
Όλος ο κόσμος έχει τις περισσότερες από αυτές τις ανάγκες γι αυτό είναι τόσο πρακτικό. Άνετα μπορεί να είναι και το μοναδικό αυτοκίνητο σε μια 4μελή οικογένεια.
Για 4μελή δεν έχω άποψη (αν και πιστεύω ότι κάνει μια χαρά), αλλά εμείς που είμαστε 3 (με παιδικό κάθισμα ακόμα, αφού ειμαι κάθετος στο θέμα ασφάλειας και ας έχει μεγαλώσει και γκρινιάζει) δεν έχουμε θέμα ακόμα και με αποσκευές 15-20 ημερών.
@tkin73 said in Toyota Yaris Cross:
το δικο σας Φάνη βροντάει πίσω που γράφουν οι κάτοχοι που μαζεύουν υπογραφές?
Όχι, τουλάχιστον από όσο μπορώ να καταλάβω. Δεν ακούω κάτι, ακόμα και όταν πηγαίνουμε σε χωματόδρομους. Ποιοιτικό δεν είναι και η μόνωση σε πολλά σημεία λάμπη δια της απουσίας της (το καταλαβαίνεις περισσότερο όταν οδηγήσεις το LBX), αλλά δεν με ενοχλεί για την χρήση που το έχουμε και τα χρήματα που κόστισε. Το βασικότερο όλων, ειναι ότι αρέσει στην σύζυγο και ειναι πολύ ευχαριστημένη!
-
@super-t said in Toyota Yaris Cross:
@wantone said in Toyota Yaris Cross:
Η τογιοτα αγορασε plug in hybrid τεχνολογια απο την BYD. Οποτε καταλαβαινετε προς τα που παει. Η Τογιοτα πουλαει γιατι ειχε καλη φημη τα 80ς και 90ς και μονο για αυτο.
Η Toyota βγάζει κάποιας μορφής plug-in εδώ και 12 χρόνια. Άσχετα που δεν τα έχουμε δει εδώ.
δεν μου λες κατι που δεν ξερω απλα ειναι πανακριβα
δες εδω, αγοραζει απο ΒΥΔ γιατι ειναι φθηνοτερο και καλυτερο συστημα
-
Ποιος ασχολείται με τα plug in?
-
-
@george-0 said in Toyota Yaris Cross:
Ποιος ασχολείται με τα plug in?
Τα στελέχη εταιριών!
Δεν είναι πολύς κόσμος αυτός. Οι πωλήσεις το αποδεικνύουν.
-
Tήν Δευτέρα γύρισα απο Βόλο Θεσσαλονίκη με 130-140 ζήτημα να με πέρασαν δυο αυτοκίνητα .
Άρα όλοι προσπαθούν να κάνουν οικονομία οχι μόνο οι οδηγοί των υβριδικών toyota που φυσικά βλέπουν οικονομία .Tο ενα που με προσπέρασε ήταν tesla M3 LR που διακτινίστηκε κυριολεκτικά μετα τα διόδια του Ευαγγελισμού και δεν το ξαναείδα πουθενά.
Εκει όμως που το αυτοκίνητο έδωσε ρέστα κυριολεκτικά ήταν μετα τα Μάλγαρα που έπιασε μπουρίνι . Όλοι μαζεύτηκαν σαν τρομαγμένα κοτόπουλα δεξιά με 60-70 αλλα το YC παρέμεινε στην αριστερή με 100-120 ατάραχο απο τις ριπές του αέρα ευθύβολο χωρίς υποψία υδρολίσθησης .
Σε αυτό βέβαια βοήθησαν τα Hankook Kinergy 4S² που φοράω πλέον μόνιμα δεν ξέρω με τα falken πως θα πήγαινε .
Παρά την πολύ βροχή που έπεφτε ολα λειτουργούσαν τέλεια απο τους αυτόματους υαλοκαθαριστήρες (που θα ξαναβρώ μάκτρα σαν τα εργοστασιακά ουτε γραμμές ούτε θόρυβο 2 χρονών!) μέχρι τα ραντάρ και οι κάμερες του cc.
Τέλος αυτή η κεραμική κάνει ακόμα δουλειά τα μυγαδάκια εξαφανίστηκαν (γλύτωσα το καθάρισμα) και όλο το αυτοκίνητο λαμποκοπάει χωρίς στίγματα πριν του πίσω παρμπρίζ και της γυαλιστερής μαύρης φάσας στα φώτα..
-
@herbie said in Toyota Yaris Cross:
αντικατάσταση
Eγω εχω παει μεχρι τωρα τρεις φορες στην Toyota για αυτό. Μίλησα με τον ιδιο τον ιδιοκτήτη και μου ειπε οτι θα κάνουμε προσωρινή στήριξη, Πήγα το αμαξι το πρωι , το απογευμα που το πηρα επειδη δουλευα, κρεμόταν πάλι. Κανονίσαμε αντικατάσταση πλαφονιέρας και το ανταλλακτικο θα έρθει 15 Σεπτεμβριου. Τους εδειξα στο αμαξι οτι η ταπετσαρία οροφής σε εμενα ειναι πολυ χαλαρη ακομα και όταν στηριζω την μπλαφονιέρα με το χέρι. Το τσέκαρα κιολας και με το εκθεσιακό μοντέλο παρουσίας τους. Από το φανοποίο μου ανέφεραν οτι τράβηξαν φωτογραφία της ταπετσαρίας για να τα στείλουν στην Toyota και αναμένουμε απάντηση την επόμενη βδομάδα.Τωρα κατα πόσο ισχύει αυτό δεν ξέρω.
Δες αν μπορεις , εαν και σε εσενα η ταπετσαρια εχει αρκετα μποσικα , μήπως το προβλημα τελικά είναι πιο σύνθετο.
-
Πω ρε φίλε ούτε σε Yugo τέτοιο θέμα με την πλαφονιέρα. Τουλάχιστον αναπτήρα έχεις;
-
@dimsabas said in Toyota Yaris Cross:
Σαν πολλές προσδοκίες έχεις από την ελληνική αντιπροσωπεία.
https://cartalk.gr/yaris-cross-mazevoun-ypografes-tous-dosei-simasia-toyota/
Και όμως ο Έλληνας εξακολουθεί να παραγγέλνει τογιοτα μόλις ανοίξουν οι παραγγελίες χωρίς να το έχει δει και χωρίς να το έχει οδηγήσει κάνεις ποτέ!
Αφου είναι τογιοτα σου λένε!
Παρακαλάς να βάλεις παραγγελία... γουρούνι στο σακί...
Περιμένεις να παραγγείλεις, περιμένεις να σου έρθει μήνες πολλούς, σε φλομωνουν στα ψέματα για το πότε θα έρθει και μετά παρακαλάς να μαζέψεις υπογραφές περιμένοντας να σε πάρουν στα σοβαρά και να ασχοληθούν μαζί σου....
Όταν μερικοί είχαμε δει το cc και γκρινιαζαμε για τις λαμαρίνες τα δεσίματα και τα γυρίσματα και τις ποντες άλλοι μας έκραζαν ότι ψειριζουμε την μαϊμού...Όποιος γκρινιάζει για δεσίματα και γυρίσματα λαμαρίνας σε σύγχρονο αυτοκίνητο είναι άξιος γιούχας και μπράβο του
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
(που θα ξαναβρώ μάκτρα σαν τα εργοστασιακά ουτε γραμμές ούτε θόρυβο 2 χρονών!)
Στα ανταλλακτικά της αντιπροσωπείας - έβαλα στην Κορόλα και όλα σούπερ!
-
Τι μάρκα βάζει η ΤΟΥΟΤΑ; δε μπορείς να βρεις τα ίδια έξω; κάτι Bosch και valeo είναι πολύ καλοί.
-
@alexandros-a-92 said in Toyota Yaris Cross:
@dimsabas said in Toyota Yaris Cross:
Σαν πολλές προσδοκίες έχεις από την ελληνική αντιπροσωπεία.
https://cartalk.gr/yaris-cross-mazevoun-ypografes-tous-dosei-simasia-toyota/
Και όμως ο Έλληνας εξακολουθεί να παραγγέλνει τογιοτα μόλις ανοίξουν οι παραγγελίες χωρίς να το έχει δει και χωρίς να το έχει οδηγήσει κάνεις ποτέ!
Αφου είναι τογιοτα σου λένε!
Παρακαλάς να βάλεις παραγγελία... γουρούνι στο σακί...
Περιμένεις να παραγγείλεις, περιμένεις να σου έρθει μήνες πολλούς, σε φλομωνουν στα ψέματα για το πότε θα έρθει και μετά παρακαλάς να μαζέψεις υπογραφές περιμένοντας να σε πάρουν στα σοβαρά και να ασχοληθούν μαζί σου....
Όταν μερικοί είχαμε δει το cc και γκρινιαζαμε για τις λαμαρίνες τα δεσίματα και τα γυρίσματα και τις ποντες άλλοι μας έκραζαν ότι ψειριζουμε την μαϊμού...Ωστοσο Τα παραπανω που σωστα αναφερεις λενε πιο πολλα για ολη την βιομηχανια της αυτοκινησης παρα για τα Toyota.
Και εξηγουμαι, αν ηταν ροδινα ή καπως καλύτερα τα πραγματα στα αλλα μοντελα γιατι ο κοσμος γενικως και ειδικοτερα στην Ελλαδα να ειχε τοσο ερωτα με την Toyota; Εχει μετοχες της ή μηπως παιρνει ποσοστα των πωλησεων;
Μαλλον κανουν κατι και οι αλλοι λαθος, είτε στο τι ζητανε, ειτε στο τι προσφερουν είτε στο ποσο πισω εχουν μεινει σε εξελιξη κινητηρα (αμαξια πολης να καινε 8-9 μες την πολη ας πουμε) και άλλα. Σου λεει λοιπον η Toyota δεν πειραζει να ριξω λιγο την ποιοτητα στο εσωτερικο ή να την ακριβοπληρωσουν σε παραπανω εκδοσεις αφου μηχανικα και υβριδικα ειμαι καμια 20αρια χρονια μπροστα.
Το προβλημα ειναι κυριως ανταγωνισμου και για την ακριβεια η ελλειψη αυτου σε οτι αφορα το υβριδικο συνολο και την αξιοπιστια του κινητηρα. Οταν υπαρχουν εταιριες που ξερεις οτι αγοραζοντας αυτοματο θες και αλλα 2-3k στην ακρη για ΟΤΑΝ (και οχι ΑΝ) θα χαλασει ή εχουν πιασει φωτια καμια 1000αρια αυτοκινητα τους και το να σου τυχει μια μηχανικη ζημια ξεκιναει απο 2-3k ορθα ο καταναλωτης λεει "αψογη ειναι και η Toyota και ας βγαλει αυτα που διαβαζω"
Εντάξει στην Ελλάδα όπως είναι γνωστό επικρατεί μεγάλη προβατοποιηση στα πάντα κάπως έτσι τα τελευταία χρόνια η τογιοτα είναι πρώτη θέση (μόνο Ελλάδα συμβαίνει αυτό) όπως παλιότερα αγόραζε μόνο γερμανικά για να έχει το κεφάλι του ήσυχο... Άμα κόψουν λίγο οι πωλήσεις της να δείτε πως θα αρχίσουν να ασχολούνται με τα προβλήματα μετά την αγορά...
Εννοείται και η κακή εμπειρία από την προηγούμενη 20ετια με τα γερμανικά που γίνονταν μπελάς στα συνεργεία και η αδιαφορία στις αντιπροσωπιες γιγαντωσε την ζήτηση των τογιοτα.
Φυσικά και η τεχνογνωσία της στα υβριδικά σύνολα.
Αυτή την στιγμή παίρνεις ωραία μηχανικά σύνολα με βελτίωση σε αναρτήσεις και τιμόνια με καλούς εξωτερικούς σχεδιασμούς αλλά κακές λαμαρίνες, συναρμογές, βαφές και τελικό φινίρισμα εκεί πέφτει μεγάλη προχειρότητα και στα τζαπαν μοντέλα όπως το cc.Παγκοσμίως είναι πρώτη η Toyota, όχι μόνο στην Ελλάδα. Στο τοπικό στην Ευρώπη είναι λίγο χαμηλότερα, λόγω εθνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Στη Γερμανία, που είναι κ η μεγαλύτερη αγορά, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι ντόπιες εταιρείες, στη Γαλλία το ίδιο.
Στη σωστή πλευρά της ιστορίας για ακόμη μια φορά η χώρα -
@super-t said in Toyota Yaris Cross:
Η τογιοτα αγορασε plug in hybrid τεχνολογια απο την BYD. Οποτε καταλαβαινετε προς τα που παει. Η Τογιοτα πουλαει γιατι ειχε καλη φημη τα 80ς και 90ς και μονο για αυτο.
Η Toyota βγάζει κάποιας μορφής plug-in εδώ και 12 χρόνια. Άσχετα που δεν τα έχουμε δει εδώ.
δεν μου λες κατι που δεν ξερω απλα ειναι πανακριβα
δες εδω, αγοραζει απο ΒΥΔ γιατι ειναι φθηνοτερο και καλυτερο συστημα
Ο EV bro και όλα τα υπόλοιπα sites που αναφέρονται στην ίδια είδηση φαίνεται να παπαγαλίζουν ένα κινέζικο άρθρο που λέει ότι η Toyota θα συνεργαστεί ή θα χρησιμοποιήσει τεχνολογίες της BYD για phev που θα βγάλει για την αγορά της Κίνας (2100 km, 1100 km με ένα γέμισμα κ.τ.λ.). Δεν γίνεται κάποια αναφορά ότι θα είναι για Ευρώπη - Αμερική κ.τ.λ.
-
Άλλο ένα ταξιδάκι διακοπών με το Γιαρισάκι Κροσάκι, μας έβγαλε παληκάρι! Αθήνα - Κύμη - Σκύρος - Κύμη - Αθήνα. Μια χαρά το ταξίδι, πολύ καλό στις στροφές του επαρχιάκου. Επίσης, επειδή από τα 150χλμ μόνο τα 75χλμ ειναι ΕΟ και τα υπόλοιπα επαρχιακό οδικό δίκτυο, κινήθηκα περί το 50% ηλεκτρικά (δεν τα έχω πρόχειρα, θα τα δω το βράδυ) με περί τα 4λτ/100χλμ κατανάλωση με ταχύτητα στην ΕΟ 130-140χαω.
Για τα χρήματά του (όταν το πήραμε), εξαιρετικό αυτοκινητάκι πασπαρτού. Πήγε και χώμα στο νησι, μια χαρά δεν το σκέφτηκα καθόλου.Σούπερ και του χρόνου εύχομαι!
-
@georgegk said in Toyota Yaris Cross:
Από το φανοποίο μου ανέφεραν οτι τράβηξαν φωτογραφία της ταπετσαρίας για να τα στείλουν στην Toyota και αναμένουμε απάντηση την επόμενη βδομάδα.Τωρα κατα πόσο ισχύει αυτό δεν ξέρω.Σε περιπτωσεις εγγυησης στελνουν την υποθεση στο εργοστασιο, ωστε να παρουν δωρεαν ανταλλακτικα εαν εγκριθει. Το ποτε θα απαντησουν και εαν δεχτουν την αιτηση εγγυησης ειναι αλλο θεμα.
-
Βρήκα το πήγαινε από Αθήνα προ Κύμη, 2 ώρες (2:20 το έβγαζε το Γούγλης).
-
Γιατί ΟΛΟΙ αγοράζουν το Yaris Cross (εκτός του ότι ειναι αμαξάρα!!!!)???
ΥΓ: Αυτό ειναι το ερώτημα του βίντεο, αλλά δείχνει και όλες τις αλλαγές στο F/L.
ΥΓΓ: το έχει και στο σωστό χρώμα!
Toyota Yaris Cross