-
lol αυτή είναι η τεχνική τους και πουλάνε, λένε ότι δεν θα έρθει facelift.
Φήμες πάντως λένε θα έρθει με πίσω κίνηση και ίδια τιμή. -
Αλήθεια τώρα;
-
-
@ataim said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Φήμες πάντως λένε θα έρθει με πίσω κίνηση και ίδια τιμή.Facelift και διαφορές σε μηχανικά μέρη; Πόσο σύνηθες είναι αυτό;
Συνήθως αισθητικές είναι οι αλλαγές και διορθώσεις λαθών. Εδώ μιλάμε πρακτικά για άλλο αυτοκίνητο. -
@fanis75 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
@tsofras said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Γιατί το θεωρείς βλακεία ? Εγώ που οδήγησα και την σειρά 1 και το Countryman μία χαρά ήταν.
Για πολλούς λόγους:
- Απεχθάνομαι τα διμπλοσύμπλεκτα, δεν μαρέσει καθόλου η λειτουργία τους. Δεν είναι αυτόματα και με εκνευρίζουν!
- Το οδήγησα σε ένα Mini Clubman που είχα νοικιάσει στο Βέλγιο 5 μέρες και ήταν άθλιο. Μόνο στην Ε.Ο είναι ΟΚ. Απότομο ξεκίνημα, δυσκολία στις ανηφόρες από γκαράζ, πολύ πατινάρισμα, γενικά καμια σχέση με την ομαλότητα και την μεταξέναι λειτουργία του μετατροπέα.
- Και η BMW το ξέρει (λόγω κόστους το έβαλε στα μικρά) ότι είναι βλακεία και για αυτό στα καλά βάζει μετατροπέα και ακόμα και στα //Μ που έκανε την βλακεία να βάλει από δαύτα, το κατάλαβε και τα αλλάζει με μετατροπέα.
Καθαρά προσωπικό είναι αυτό, για εμένα αμάξι με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι βασικός λόγος απόρριψης. Και το ίδιο χάλια ήταν και το DCT του Puma, τραγικό κιβώτιο.
Καμια σχέση (μα καμια!) το dct που έχω στην 116d (για f40 μιλαω). Βούτυρο ξεκίνημα, σκορτσαρισματα μηδέν, κανένα θέμα στις ανηφόρες. Τώρα αν βοηθάει τόσο πολύ η ροπή του ντίζελ δεν ξέρω.
Έως πάθει πλάκα με το ποσο ομαλό είναι το κιβώτιο μέσα στην πόλη. Και επίσης στο πως επιταχύνει, μπορείς να πεις ότι ειναι σαν να του "κοβει" 100 κιλά από τα 1400 που ζυγιζει η αντίστοιχα να του "δινει" 10 ίππους ακόμη. -
Πάντως φαίνεται οι κατασκευαστές και η bmw να τα κάνουν σιγά σιγά στην άκρη.
-
Πάντως φαίνεται οι κατασκευαστές και η bmw να τα κάνουν σιγά σιγά στην άκρη.
Μα τα επέβαλε η κατάπτυστη και υποχρεώθηκαν όλοι να τα βάλουν για να πουλάνε φύκια για μεταξωτές. Αλλά από την BMW δεν το περίμενα....ευτυχώς τα σταματάει....ελπίζω.
-
Καλά δεν νομίζω ότι τα επέβαλε κανεις, απλά οι κατασκευαστές για να πιάσουν ρύπους τα υιοθέτησαν, τα έβαλαν και σε μαζική παραγωγή οπότε έλυσαν κ το θέμα κόστος. Όμως εκ των υστέρων αντιλαμβάνονται τα πολλά προβλήματα της διάταξης η οποία κάνει μόνο για σπορ εκτελέσεις. Ειδικά στο vag βέβαια για λόγους οικονομίας κλίμακας εγκατέλειψαν διάφορες μεταδόσεις π.χ. cvt για τα dsg.
Στον αντίποδα κάποιες εταιρείες mazda/toyota τα απέφυγαν ακόμα και στα σπορ αυτοκίνητα τους, και ίσως τελικά καλά έκαναν. Ειδικά η toyota που έχει φτιάξει γελοιας πολυπλοκότητας μεταδόσεις, πλανητικά σε συνδυασμό με μετατροπέα σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρες, εντύπωση κάνει που τα έχει αποφύγει εντελώς. -
@panos2171 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Φήμες πάντως λένε θα έρθει με πίσω κίνηση και ίδια τιμή.Facelift και διαφορές σε μηχανικά μέρη; Πόσο σύνηθες είναι αυτό;
Συνήθως αισθητικές είναι οι αλλαγές και διορθώσεις λαθών. Εδώ μιλάμε πρακτικά για άλλο αυτοκίνητο.αχαχαχα
Το πιστεψες??? Πλακα σας κανει -
Ω τέμπορα, ω μόρες...Ποιός το περίμενε εδώ μέσα, 10 χρόνια πριν, ότι θα έρθει η ώρα που θα ξεχέζονται ομαδόν οι διπλοσύμπλεκτες μεταδόσεις...
-
@fiverg said in Νέα BMW 1 Series 2019:
@tsofras said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Γιατί το θεωρείς βλακεία ? Εγώ που οδήγησα και την σειρά 1 και το Countryman μία χαρά ήταν.
Για πολλούς λόγους:
- Απεχθάνομαι τα διμπλοσύμπλεκτα, δεν μαρέσει καθόλου η λειτουργία τους. Δεν είναι αυτόματα και με εκνευρίζουν!
- Το οδήγησα σε ένα Mini Clubman που είχα νοικιάσει στο Βέλγιο 5 μέρες και ήταν άθλιο. Μόνο στην Ε.Ο είναι ΟΚ. Απότομο ξεκίνημα, δυσκολία στις ανηφόρες από γκαράζ, πολύ πατινάρισμα, γενικά καμια σχέση με την ομαλότητα και την μεταξέναι λειτουργία του μετατροπέα.
- Και η BMW το ξέρει (λόγω κόστους το έβαλε στα μικρά) ότι είναι βλακεία και για αυτό στα καλά βάζει μετατροπέα και ακόμα και στα //Μ που έκανε την βλακεία να βάλει από δαύτα, το κατάλαβε και τα αλλάζει με μετατροπέα.
Καθαρά προσωπικό είναι αυτό, για εμένα αμάξι με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι βασικός λόγος απόρριψης. Και το ίδιο χάλια ήταν και το DCT του Puma, τραγικό κιβώτιο.
Καμια σχέση (μα καμια!) το dct που έχω στην 116d (για f40 μιλαω). Βούτυρο ξεκίνημα, σκορτσαρισματα μηδέν, κανένα θέμα στις ανηφόρες. Τώρα αν βοηθάει τόσο πολύ η ροπή του ντίζελ δεν ξέρω.
Έως πάθει πλάκα με το ποσο ομαλό είναι το κιβώτιο μέσα στην πόλη. Και επίσης στο πως επιταχύνει, μπορείς να πεις ότι ειναι σαν να του "κοβει" 100 κιλά από τα 1400 που ζυγιζει η αντίστοιχα να του "δινει" 10 ίππους ακόμη.Επιβεβαιώνω κι εγώ από το test drive που έχω κάνει στην 118i F40, μου έκανε εντύπωση η θετική λειτουργία του κιβωτίου.
-
@dstou said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Ω τέμπορα, ω μόρες...Ποιός το περίμενε εδώ μέσα, 10 χρόνια πριν, ότι θα έρθει η ώρα που θα ξεχέζονται ομαδόν οι διπλοσύμπλεκτες μεταδόσεις...
όλοι τα παρατάνε λόγω της κακής λειτουργίας τους; και η Honda/Acura τα έβγαλε από όλα τα αυτοκίνητα και το βάζει από το 2010 σε όλα τα μηχανάκια, περίεργα πράγματα.
Στα αυτοκίνητα όλοι θα τα εγκαταλείψουν και τελευταίοι θα μείνουν vag/hyundai. Νομίζω ένα συμβατικό μετατροπέα ροπής με ηλεκτρική υποβοήθηση είναι πολύ πιο safe επιλογή.
-
Ποιοι είναι οι όλοι που τα παρατάνε? Επιλογές με κριτήριο το κόστος είναι. Το διπλοσύμπλεκτο είναι πιο ακριβό σαν υλοποίηση και εφόσον έχουν βελτιωθεί τρομέρα αυτά με το μετατροπέα ροπής και είναι και φθηνότερα, είναι λογικό και επόμενο να τα προτιμάνε οι μαζικοί κατασκευαστές. Στις κατηγορίες που το κόστος είναι χαμηλά ως κριτήριο και οι επιδόσεις ψηλά, συνεχίζουν να μεσουρανούν τα διπλοσύμπλεκτα.
-
@stefan147 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Ποιοι είναι οι όλοι που τα παρατάνε? Επιλογές με κριτήριο το κόστος είναι. Το διπλοσύμπλεκτο είναι πιο ακριβό σαν υλοποίηση και εφόσον έχουν βελτιωθεί τρομέρα αυτά με το μετατροπέα ροπής και είναι και φθηνότερα, είναι λογικό και επόμενο να τα προτιμάνε οι μαζικοί κατασκευαστές.
Το ανάποδο, πιο φτηνά ειναι. Τα πιο ακριβά ειναι τα πλανητικά με μετατροπέα. Για αυτό στα μικρά και πιο φτηνά μπαίνουν τα διμπλοσύμπλεκτα, πιο φτηνά και κρατάνε και χαμηλότερα τις εκπομπές CO2.
-
Μα τα πλανητικά με μετατροπέα είναι overkill για μικρό. Αυτά είναι για υψηλές ροπές. Πχ (νομίζω) ένα EAT6 είναι πιο φθηνό σαν υλοποίηση από το αντίστοιχο DQ200.
-
Μα τα πλανητικά με μετατροπέα είναι overkill για μικρό. Αυτά είναι για υψηλές ροπές. Πχ (νομίζω) ένα EAT6 είναι πιο φθηνό σαν υλοποίηση από το αντίστοιχο DQ200.
Καθόλου overkill, ολα έτσι έπρεπε να είναι αφού ειναι τα μοναδικά αληθινά αυτόματα. Τα άλλα ειναι αυτοκματοποιημένα χειροκίνητα και ας έχουν ώς συμπλέκτες θέλουν.
-
Καλά αυτό είναι εντελώς προσωπική θεωρία, έως και εμμονή. Μια χαρά αυτόματα είναι όλα τους, το καθένα με τα υπέρ και τα κατά του και ιδανικό για διαφορετικές εφαρμογές. Το τέλειο για όλα δεν υφίσταται.
-
Καλά αυτό είναι εντελώς προσωπική θεωρία, έως και εμμονή. Μια χαρά αυτόματα είναι όλα τους, το καθένα με τα υπέρ και τα κατά του και ιδανικό για διαφορετικές εφαρμογές. Το τέλειο για όλα δεν υφίσταται.
Το δέχομαι αυτό. Αλλά αντικειμενικά δεν είναι αυτόματα, ειναι ένα μηχανικό κιβώτιο με αυτοματοποιημένο τον συμπλέκτη. Αυτό δεν είναι αυτόματο, απλά έχει αυτοματοποιημένη την χειροκίνητ λειτουργία. Αυτόματο = μετατροπέας ροπής για να έχει ομαλό ξεκίνημα, crawling χωρίς φθορά, πολαπλλασιασμό της ροπής και καμία φθορά ώστε να αντέχουν πολύ περισότερο από τον κινητήρα με μόνη συντήρηση την αλλαγή λαδιών. Αυτά ειναι μερικά από τα πλεονεκτήματα του αυτόματου που τα χάνεις στα αυτοματοποιημένα χειροκίνητα.
Φυσικά το τέλειο δεν υφίσταται, είναι θέμα χρήσης. Τα DSG ειναι μια χαρά σε σπορ κατασκευές. Στο υπόλοιπο 95% των αυτοκινήτων και χρηστών το σωστό αυτόματο είναι το πλανητικό με μετατροπέα.
-
Το δέχομαι αυτό. Αλλά αντικειμενικά δεν είναι αυτόματα, ειναι ένα μηχανικό κιβώτιο με αυτοματοποιημένο τον συμπλέκτη. Αυτό δεν είναι αυτόματο, απλά έχει αυτοματοποιημένη την χειροκίνητ λειτουργία. Αυτόματο = μετατροπέας ροπής για να έχει ομαλό ξεκίνημα, crawling χωρίς φθορά, πολαπλλασιασμό της ροπής και καμία φθορά ώστε να αντέχουν πολύ περισότερο από τον κινητήρα με μόνη συντήρηση την αλλαγή λαδιών. Αυτά ειναι μερικά από τα πλεονεκτήματα του αυτόματου που τα χάνεις στα αυτοματοποιημένα χειροκίνητα.
Φυσικά το τέλειο δεν υφίσταται, είναι θέμα χρήσης. Τα DSG ειναι μια χαρά σε σπορ κατασκευές. Στο υπόλοιπο 95% των αυτοκινήτων και χρηστών το σωστό αυτόματο είναι το πλανητικό με μετατροπέα.
Αυτόματο = αυτό που γίνεται χωρίς παρέμβαση του χειριστή. Όλα τα άλλα είναι προσωπικές υποθέσεις
-
Υπάρχουν και dct με μετατροπέα ροπης
https://www.acuraproblems.com/dct-torque-converter-slip/
Στον κάλαθο αχρήστων και αυτή η διάταξη.
Νέα BMW 1 Series 2019