-
@kapelis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τα εταιρικά ev και phev δεν έχουν φορολόγηση παροχής σε είδος. Είναι ξεκάθαρο ότι όλη η αγορά θα πάει προς τα εκεί. Οι σταθμοί φόρτισης σε 2 χρόνια θα έχουν διπλασιαστεί. Τα στελέχη αυτά έχουν όλα σχεδόν και ιδανικά σπίτια και σίγουρα άλλο ένα ή δύο ακόμα αυτοκίνητα για να κάνουν οποία διαδρομή επιθυμούν. Τα οφέλη αυτά που απολαμβάνουν τώρα, σιγά σιγά θα περάσουν και προς τα κάτω με φθηνότερα ev προσεχώς.
Μόνο που αυτοί πιο κάτω δεν έχουν μειωμένη φορολογία, δεν έχουν ιδανικά σπίτια, φωτοβολταικά και άλλα 1-2 αυτοκίνητα και δεν θέλουν να πηγαίνουν με 90-100 ενώ έχουν 500 άλογα και να γίνονται γελοίοι όταν τους περνάνε αμάξια 20 ετών βενζίνης επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι τσίπηδες και ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι.
Εχει γίνει γελοίο το θέμα.
Εκανα κάποιες διαδρομές στην Αττική το ΣΚ και ήρθα στο εξοχικό σήμερα και τα ηλεκτρικά ελάχιστα και όπου τα βλέπεις μαζί με τις νταλίκες, μην δεν βγεί το Σχέδιο Επίθεσης, λάθος Φόρτισης που έχουν φτιάξει από το προηγούμενο βράδυ...
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@spi_duster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Παρεα λεγεται. Αν ειναι να φτασεις οταν οι υπολοιποι φευγουν δεν εχει νοημα.
αν θελετε να πηγαινετε τοσο αυτοκολλητη παρεα, γιατι δεν νοικιαζετε ενα πουλμανακι;
Την άλλη φορά που θα πάμε ψαρονέφρι εσείς οι ηλεκτρικοί, να πάτε άλλη μέρα να φάτε μόνοι σας, αλλά πάντα παρέα θα είμαστε και θα θεωρηθεί ως κοινή έξοδος...
Ωραίο!
-
Εάν προσπεράσεις κάποιον πιο αργό ολοκληρώθηκες σαν άτομο και βρήκες τη θέση στη κοινωνία που σου αξίζει. Εύγε !
-
@spi_duster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Παρεα λεγεται. Αν ειναι να φτασεις οταν οι υπολοιποι φευγουν δεν εχει νοημα.
αν θελετε να πηγαινετε τοσο αυτοκολλητη παρεα, γιατι δεν νοικιαζετε ενα πουλμανακι;
Την άλλη φορά που θα πάμε ψαρονέφρι εσείς οι ηλεκτρικοί, να πάτε άλλη μέρα να φάτε μόνοι σας, αλλά πάντα παρέα θα είμαστε και θα θεωρηθεί ως κοινή έξοδος...
Εχουν γνωση οι φυλακες, θα ξεκινησουν την προηγουμενη μερα.
-
Τα εταιρικά ev και phev δεν έχουν φορολόγηση παροχής σε είδος. Είναι ξεκάθαρο ότι όλη η αγορά θα πάει προς τα εκεί. Οι σταθμοί φόρτισης σε 2 χρόνια θα έχουν διπλασιαστεί. Τα στελέχη αυτά έχουν όλα σχεδόν και ιδανικά σπίτια και σίγουρα άλλο ένα ή δύο ακόμα αυτοκίνητα για να κάνουν οποία διαδρομή επιθυμούν. Τα οφέλη αυτά που απολαμβάνουν τώρα, σιγά σιγά θα περάσουν και προς τα κάτω με φθηνότερα ev προσεχώς.
Μόνο που αυτοί πιο κάτω δεν έχουν μειωμένη φορολογία, δεν έχουν ιδανικά σπίτια, φωτοβολταικά και άλλα 1-2 αυτοκίνητα και δεν θέλουν να πηγαίνουν με 90-100 ενώ έχουν 500 άλογα και να γίνονται γελοίοι όταν τους περνάνε αμάξια 20 ετών βενζίνης επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι τσίπηδες και ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι.
Εχει γίνει γελοίο το θέμα.
Εκανα κάποιες διαδρομές στην Αττική το ΣΚ και ήρθα στο εξοχικό σήμερα και τα ηλεκτρικά ελάχιστα και όπου τα βλέπεις μαζί με τις νταλίκες, μην δεν βγεί το Σχέδιο Επίθεσης, λάθος Φόρτισης που έχουν φτιάξει από το προηγούμενο βράδυ...
Κίνητρο να δουλέψουν παραπάνω. Θα τους δώσει και ο Κυριάκος παροχες στη ΔΕΘ.
-
@dimitrioskosmas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Στον κόσμο των leasing στα μεσαία στελέχη εκεί που κάποιος έπαιρνε ένα Α3 ή ένα 116 και πλήρωνε για 15,000 χλμ το χρόνο 1,300 ευρώ φόρο και 1,700 καύσιμα, τώρα με ένα Tesla 3 πληρώνει όποιος φορτίζει σπίτι του 400 ευρώ. 2.500 καθαρο όφελος το χρόνο, δύσκολα το περνάς απαρατήρητο.
Για το φόρο εχεις δίκιο, τα καύσιμα είναι τσάμπα από ότι ξέρω στο περίγυρο μου η μέχρι ένα όριο που κανείς δε το ξεπερναει
Γιατί νομίζετε ότι η κίνηση στην Αθήνα είναι αφόρητη....leasingαδοροι με τσάμπα καυσιμοOταν δεν καις σε καύσιμο τα ξοδεύεις όπου αλλού θέλεις συνήθως εστιατόρια
Όχι παίζουν πια κάρτες καυσίμων με συγκεκριμένο όριο κάθε μήνα.
Δεν μαζεύεις αποδείξεις και τις πας για εκκαθάριση όπως αρκετά παλιότερα. -
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Στον κόσμο των leasing στα μεσαία στελέχη εκεί που κάποιος έπαιρνε ένα Α3 ή ένα 116 και πλήρωνε για 15,000 χλμ το χρόνο 1,300 ευρώ φόρο και 1,700 καύσιμα, τώρα με ένα Tesla 3 πληρώνει όποιος φορτίζει σπίτι του 400 ευρώ. 2.500 καθαρο όφελος το χρόνο, δύσκολα το περνάς απαρατήρητο.
Για το φόρο εχεις δίκιο, τα καύσιμα είναι τσάμπα από ότι ξέρω στο περίγυρο μου η μέχρι ένα όριο που κανείς δε το ξεπερναει
Γιατί νομίζετε ότι η κίνηση στην Αθήνα είναι αφόρητη....leasingαδοροι με τσάμπα καυσιμοOταν δεν καις σε καύσιμο τα ξοδεύεις όπου αλλού θέλεις συνήθως εστιατόρια
Δεν μαζεύεις αποδείξεις και τις πας για εκκαθάριση όπως αρκετά παλιότερα.Μα ποιος είπε για μάζεμα αποδείξεων. Οι μεγάλες εταιρείες επειδή αρκετοί έχουν ev δίνουν ένα ποσό κάθε μήνα χωρίς πλέον να είναι αποκλειστικά καύσιμα
-
Είναι κόσμος πάντως που υποφέρει με παλιά αμάξια.
Διλιτρα πολλά με υψηλά τέλη, πλήρωναν για χρόνια φόρο πολυτελείας, σέρβις και βλάβες, συντηρήσεις.
Ειχα χθες μια κουβέντα με ένα φίλο με παλιά 320 στο οποίο δεν είχα πει για το τεσλα και ομως το ανέφερα στην κουβέντα λόγω της ανοησίας να πρέπει να βάλω βύσμα για να μου κάνουν εκκαθάριση γιατί αν έχεις ηλεκτρικό ανεβάζεις βεβαίωση για τη ΛΤΠΦ.
Ενθουσιάστηκε και άρχισε να ρωτάει.
Οταν του είπα για μηδενικά τέλη, μηδενικά σέρβις, κόστος μετακίνησης με οικιακή φόρτιση και δύναμη και εξοπλισμό, ενθουσιάστηκε.
Τον έστειλα για τεστ. Θα του έδινα το δικό μου αλλά το σκεφτόταν για εταιρικό.
Σε αυτόν που κυκλοφορεί ηδη με d sedan δεν του φάνηκε θέμα το μέγεθος και γενικά έχοντας σκάσει παλαβά λεφτά τόσα χρόνια (τον έστειλα σε κάποια εξειδικευμένα BMW πρόσφατα και τον έσωσα γιατί τον έγδυνε ο Σφακ) το ηλεκτρικό του φάνηκε κελεπούρι ολκής. Ταξίδια πολλά δεν κάνει κιόλας !Εμένα από την άλλη επειδη αλλάζω αμάξια και λόγω Τογιότα, ληζινγκ κλπ δεν το είδα ποτέ ως μείωση των παγίων εξόδων.
Το κίνητρο μου ήταν η τιμή σε σχέση με δύναμη και εξοπλισμό.Γιατί τα γράφω πάλι αυτά ;
Απλά για να κατάδειξω οτι οι ανάγκες και κυριως οι προτεραιότητα του καθενός είναι διαφορετικές.
Θέση για τα ηλεκτρικά και γενικά τα εναλλακτικά και οικονομικά καύσιμα πάντα θα υπάρχει.
Αμφιβάλλω όμως αν στην Ελλάδα γίνει ποτέ mainstream η ηλεκτροκίνηση. -
Δεν μαζεύεις αποδείξεις και τις πας για εκκαθάριση όπως αρκετά παλιότερα.Μα ποιος είπε για μάζεμα αποδείξεων. Οι μεγάλες εταιρείες επειδή αρκετοί έχουν ev δίνουν ένα ποσό κάθε μήνα χωρίς πλέον να είναι αποκλειστικά καύσιμα
Αν σου δίνουν ένα ποσό ως έξοδα παράστασης είναι άλλο πράγμα.
Εγω αναφερόμουν στα καύσιμα που αρκετά παλιά τα πληρώναν με την προσκόμιση αποδείξεων μέχρι που βγήκαν οι κάρτες καυσίμων και πλέον δίνουν τέτοιες. -
Αν σου δίνουν ένα ποσό ως έξοδα παράστασης είναι άλλο πράγμα.
Εγω αναφερόμουν στα καύσιμα που άρματα παλιά τα πληρώναν με την προσκόμιση αποδείξεων μέχρι που βγήκαν οι κάρτες καυσίμων και πλέον δίνουν τέτοιες.Επειδή όποιος παίρνει ev δεν έχει ανάγκη για καύσιμα, οι εταιρείες, 9 στις 10 έχουν μετατρέψει το ποσό αυτό σε έξοδα παράστασης. Επίσης με το φορολογικό όφελος των επιχειρήσεων καθως περνάει το 150% της δαπάνης, σε συνδυασμό και με το κινούμαι ηλεκτρικά το πακέτο γίνεται καλύτερο για όλους. Μόνο οι πωλητές θα μείνουν με κάτι μικρα κάτω από 17,000, να άλωνιζουν τις ΕΟ.
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν μπορώ να σε διαβάσω, σου έχω κάνει μπλοκ, και τα 46 μέτρα ήταν λόγω κάτουρων αγελάδων που μόλις είχαν διασχίσει τον δρόμο!
α!!! τα swift ειναι αυτοκινητα για να οδηγεις μονο σε μερη με κατουρα αγελάδας? δεν κανουν για κατι αλλο?
δεν το γνωριζα σορυ
στην Ινδια θα εχουν πουλήσει πολύ
Αν δεν με διαβαζεις πως απαντάς?? μπαινεις στην σκέψη μου?
Είσαι μπλοκαρισμενος από την αυθεντία μου, δεν σε διαβάζω όταν απαντάς
Τα swift είναι παγκόσμιο αυτοκίνητο. Το αγαπάει όλος ο πλανήτης
Τιμή μου !
Συνήθως εσένα μπλοκάρουν γιατί τους εκνευρίζεις, δεν περίμενα να καταφέρω ολοκληρο lap που είναι αρχιπριχτης σε όλους να μπλοκάρει εμένα !!!
-
@k-m said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
σε κονβοι κινουταν οι παρεες πριν τα κινητα τηλεφωνα. Τοτε που πηγαινες αναγκαστικα μαζι με καποιον για να μην τον δρομο και για λογους ασφαλειας (πχ αν καποιος ειχε μηχανικο προβλημα ή παθαινε λαστιχο). Την εποχη των κινητων, του google maps και του share live location, δεν υπαρχει ο παραμικρος λογος να παει κανεις κονβοι.
"θα τα πουμε στα γιαννενα στις 13:00" και ο καθενας κανει τα κουμαντα του.επειδή θα γινουν και ενδιαμεσες στασεις για καφε κτλ, βαλτε στο ηλεκτρικο οσους δεν τρωνε πολυ και παραγείλτε τι θελουν ώστε να εχουν ερθει, να φανε λίγο και να φυγετε πάλι όλοι μαζι
Αν θελεις σχεδιασμό στάσεων καμια μερα για αθηνα/θεσσαλονικη (το εκανε ο κουμπαρος μου και παλι εφτασε σε 8 ώρες (το κτελ κάνει 7)), τότε αν θες να πας καμια γερμανία τι πρέπει να κανεις ?
Με σετρια έκανε τη διαδρομή ;
-
Δεν μπορώ να σε διαβάσω, σου έχω κάνει μπλοκ, και τα 46 μέτρα ήταν λόγω κάτουρων αγελάδων που μόλις είχαν διασχίσει τον δρόμο!
α!!! τα swift ειναι αυτοκινητα για να οδηγεις μονο σε μερη με κατουρα αγελάδας? δεν κανουν για κατι αλλο?
δεν το γνωριζα σορυ
στην Ινδια θα εχουν πουλήσει πολύ
Αν δεν με διαβαζεις πως απαντάς?? μπαινεις στην σκέψη μου?
Είσαι μπλοκαρισμενος από την αυθεντία μου, δεν σε διαβάζω όταν απαντάς
Τα swift είναι παγκόσμιο αυτοκίνητο. Το αγαπάει όλος ο πλανήτης
Τιμή μου !
Συνήθως εσένα μπλοκάρουν γιατί τους εκνευρίζεις, δεν περίμενα να καταφέρω ολοκληρο lap που είναι αρχιπριχτης σε όλους να μπλοκάρει εμένα !!!
Μπλοκαρισμένε….εχεις την τιμή να σε μπλοκάρω.
Όσο για τους άλλους που με μπλόκαραν… τους θαυμάζω. Είναι σπουδαίοι.
-
@criuser said in [Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης]
Πολυ αδικη κριτικη επειδη παει καποιος με 90-100 να χαρακτηριζεται γελοιος, εχω παει ταξιδια κ με 80 εχω παει κ με 200, κανοντας μια αναδρομη σκεφτομαι ποσο αφελης ημουν που ετρεχα στην εθνικη σαν τρελος εκτος οριου ταχυτητας κ βαζοντας σε κινδυνο κ εμενα κ τους αλλους κ ουσιαστικα χωρις να κερδιζω τιποτα…
-
Μην τσιμπάς ρε συ, αυτό που βλέπεις είναι κλασικό παιχνίδι υπερβολής τύπου κρουζέιρο.
Φουσκώνει σε βαθμό αηδίας ότι αυτός θεωρεί σωστό βλέπε σιτροέν και απαξιώνει σε αντίστοιχο βαθμό ότι δεν καταλαβαίνει ή ότι τον συμφέρει ! -
Αν είχα δικό μου το perfomance θα του έβαζα 18αρες με ελαστικό με μεγάλο προφίλ και θα πήγαινα απο τις παρακάμψεις των ΕΟ.
Απο τα ελαστκά θα έπαιρνε 20-30 χλμ εμβέλεια
απο την χαμηλή ΜΩ ταχύτητα αλλα 50
και θα τα "έκαιγα" σε προσπεράσεις αεραααα στα Τέμπη και το Δομοκό
και τα tesla τα παίρνουμε stealth grey να μην τραβάνε το μάτι και τους κακόβουλους σχολιαστές ... -
@monman2 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν είχα δικό μου το perfomance θα του έβαζα 18αρες με ελαστικό με μεγάλο προφίλ και θα πήγαινα απο τις παρακάμψεις των ΕΟ.
Απο τα ελαστκά θα έπαιρνε 20-30 χλμ εμβέλεια
απο την χαμηλή ΜΩ ταχύτητα αλλα 50
και θα τα "έκαιγα" σε προσπεράσεις αεραααα στα Τέμπη και το Δομοκό
και τα tesla τα παίρνουμε stealth grey να μην τραβάνε το μάτι και τους κακόβουλους σχολιαστές ...stealth grey με το ύψος της οροφής του χαιναλντ είναι σίγουρη συνταγή για μόνιμη σάουνα
-
Ο μονος λόγος που θελω να καταργηθει τελειως το diesel ειναι λόγω των αφαιρουμενων DPF φιλτρων από τους ταξιτζήδες κάνοντας το μακραν το πιο ρυπογόνο. Αν συμπεριφερονταν σαν ανθρωποι και όχι σαν μπαμπουίνοι δεν θα με πείραζε να συνεχιζαν να υπάρχουν
Γιατί βγάζεις από το κάδρο τους ιδιώτες; Πιστεύεις ότι οι περισσότεροι συντηρούν το dpf τους; Οι διαφημίσεις για αφαίρεση dpf δείχνουν ότι υπάρχει πελατεία και οι οδηγίες για το πως να περάσεις κτεο που βρίσκεις εύκολα στο διαδίκτυο φανερώνουν ότι αυτοί που καταργούν το dpf δεν είναι ένας και δυο. Επίσης μη ξεχνάμε ότι πολλά diesel είναι euro 4 ή και παλαιότερα αφού ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι 18 χρόνια, άρα υπάρχουν. Ακόμα χειρότερη η κατάσταση στα επαγγελματικά, που ο μέσος όρος ανεβαίνει.
Από τη μια παραπονιόμαστε για τη ποιότητα ζωής στις πόλεις (ατμοσφαιρική ρύπανση, ηχορύπανση) από την άλλη αντιδρούμε στην αλλαγή, γιατί θα πρέπει να κάνουμε μια επιπλέον στάση μια φορά το χρόνο που θα πάμε Ιωάννινα.
-
@dg79 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ο μονος λόγος που θελω να καταργηθει τελειως το diesel ειναι λόγω των αφαιρουμενων DPF φιλτρων από τους ταξιτζήδες κάνοντας το μακραν το πιο ρυπογόνο. Αν συμπεριφερονταν σαν ανθρωποι και όχι σαν μπαμπουίνοι δεν θα με πείραζε να συνεχιζαν να υπάρχουν
Γιατί βγάζεις από το κάδρο τους ιδιώτες; Πιστεύεις ότι οι περισσότεροι συντηρούν το dpf τους; Οι διαφημίσεις για αφαίρεση dpf δείχνουν ότι υπάρχει πελατεία και οι οδηγίες για το πως να περάσεις κτεο που βρίσκεις εύκολα στο διαδίκτυο φανερώνουν ότι αυτοί που καταργούν το dpf δεν είναι ένας και δυο. Επίσης μη ξεχνάμε ότι πολλά diesel είναι euro 4 ή και παλαιότερα αφού ο μέσος όρος ηλικίας των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα είναι 18 χρόνια, άρα υπάρχουν. Ακόμα χειρότερη η κατάσταση στα επαγγελματικά, που ο μέσος όρος ανεβαίνει.
Από τη μια παραπονιόμαστε για τη ποιότητα ζωής στις πόλεις (ατμοσφαιρική ρύπανση, ηχορύπανση) από την άλλη αντιδρούμε στην αλλαγή, γιατί θα πρέπει να κάνουμε μια επιπλέον στάση μια φορά το χρόνο που θα πάμε Ιωάννινα.
Τα ίδια λέγονταν κάποτε και για τα πρώτα καταλυτικά! Ο καταλύτης θα χαλάει, θα χρειάζεται αλλαγή κάθε 50.000χλμ και άλλες τέτοιες ηλιθιότητες. Ας κάνουμε μια σύγκριση του νέφους της Αθήνας τότε και τώρα! Κάτι αντίστοιχο είναι και τα ηλεκτρικά αλλά εμείς ακόμα θέλουμε μαζούτ ακριβώς για την μία παραπάνω στάση... Συν το γεγονός ότι το μαζούτ το εισάγουμε ενώ στο ρεύμα είμαστε παραγωγοί (σαν χώρα μιλάω και όχι για τους κατόχους φβ για να μην πεταχτεί κανένας Βασιλάκης Καΐλας του φόρουμ και μιλήσει για τίποτα ταξικές διάφορες..)
-
@dg79 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το πρόβλημα είναι να μην θιγόμαστε εμείς, και αν μπορούμε να βγάλουμε και κανένα έξτρα παραδάκι ακόμα καλύτερα ! Οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν ! Σε όλους τους τομείς ! Η ηλεκτροκίνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό και για να είμαστε δίκαιοι, δεν αποτελεί σοβαρή εναλλακτική για τα χαμηλότερα βαλάντια.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης