-
@nascar1 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το όνομα του topic είναι η ηλεκτροκίνηση. Εφόσον κάποιοι είναι πολεμιοι της ηλεκτροκίνησης και δεν τους ενδιαφέρει γιατί συμμετέχουν; Σας έπιασε ο πόνος μήπως πειστεί κανένας θερμικός και το πουλήσει για να αγοράσει ηλεκτρικό; Εφόσον προσωπικά ένα θέμα με αφήνει αδιάφορο απλά δεν συμμετέχω. Δηλαδή να μπαίνω σε κάθε άσχετο θέμα να το κάνω μπο@εδελο; Δεν γουστάρετε ηλεκτρικά; Μαγκιά σας. Κανένας δεν ενδιαφέρεται και κανένας δεν έχει σκοπό να σας πείσει. Εγώ θεωρώ ότι έπραξα σωστά και αγόρασα ηλεκτρικό. Γιατί έχω φβ, γιατί μπορώ να φορτίζω σε λιντλ δωρεάν, γιατί γουστάρω οτιδήποτε νέο γιατί έχω λεφτά για πέταμα. Εσείς τι πρόβλημα έχετε;
Μαλλον εσυ εχεις. Οταν μπορείς να παρεις οτι θελεις, δε σημαινει οτι αυτο που πηρες ειναι οτι καλυτερο για ολους. Να τα χαιρεσαι φιλε μου. Κι εγω εχω Φ/Β . Επιχειρημα σοβαρο να παω σε ηλεκτρικο δεν βρηκα ακομη. Με τα lid δεν εχω τπτ. Τα Parkside προϊόντα δεν είναι κι ασχημα. Ειναι και πολυ vfm θα ελεγα.
-
@spi_duster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το όνομα του topic είναι η ηλεκτροκίνηση. Εφόσον κάποιοι είναι πολεμιοι της ηλεκτροκίνησης και δεν τους ενδιαφέρει γιατί συμμετέχουν; Σας έπιασε ο πόνος μήπως πειστεί κανένας θερμικός και το πουλήσει για να αγοράσει ηλεκτρικό; Εφόσον προσωπικά ένα θέμα με αφήνει αδιάφορο απλά δεν συμμετέχω. Δηλαδή να μπαίνω σε κάθε άσχετο θέμα να το κάνω μπο@εδελο; Δεν γουστάρετε ηλεκτρικά; Μαγκιά σας. Κανένας δεν ενδιαφέρεται και κανένας δεν έχει σκοπό να σας πείσει. Εγώ θεωρώ ότι έπραξα σωστά και αγόρασα ηλεκτρικό. Γιατί έχω φβ, γιατί μπορώ να φορτίζω σε λιντλ δωρεάν, γιατί γουστάρω οτιδήποτε νέο γιατί έχω λεφτά για πέταμα. Εσείς τι πρόβλημα έχετε;
Μαλλον εσυ εχεις. Οταν μπορείς να παρεις οτι θελεις, δε σημαινει οτι αυτο που πηρες ειναι οτι καλυτερο για ολους. Να τα χαιρεσαι φιλε μου. Κι εγω εχω Φ/Β . Επιχειρημα σοβαρο να παω σε ηλεκτρικο δεν βρηκα ακομη. Με τα lid δεν εχω τπτ. Τα Parkside προϊόντα δεν είναι κι ασχημα. Ειναι και πολυ vfm θα ελεγα.
Πίστεψε με προσωπικά κανένα πρόβλημα δεν έχω ούτε με σένα, ούτε με τα diesel που τόσο υπερασπιζεσαι ούτε με τίποτα. Ότι έχω το χαίρομαι και σε ευχαριστώ. Δεν είπε κανένας ότι το ηλεκτρικό είναι καλύτερο για όλους. Βρες μου μία τέτοια ανάρτηση. Επιχείρημα να πας σε ηλεκτρικό... Το να παράγεις μόνος σου το καύσιμο, να κινείσαι με ελάχιστο κόστος και να μην κάνεις σέρβις κάθε 15.000 χλμ; Το να έχεις μεγάλη ροπή; Το να μην έχεις ταχύτητες και δίσκους; Το να σου κοστίζει η μετακίνηση φθηνότερα; Αν δεν σου κάνουν, αν κάνεις ταξίδια μην το παίρνεις ρε αδερφέ. Καλύτερα για όλους μας. Κάτσε στο diesel σου και όλοι ικανοποιημένοι. Αν φοράς και το dpf ακόμα καλύτερα...
-
Παρολο τι μπορει να πιστεύει ο καθένας η αληθεια ειναι οτι την δεδομένη χρονική στιγμη ισχυει το:
Αναλογα με τις ανάγκες καθενος το καλύτερο ειναι : <<διαφορετικo οχήμα>>
αυτο σημαινει οτι μπορει να ειναι από diesel, hybrid, plugin hybrid ή οτιδηποτε τελοςπαντων, ακομα και φυσικο αεριο που κάποιος μπορει να έχει διπλα του τέτοιο βενζιναδικο και να κυκλοφορει μονο στην ιδια πολη
Εγω ειμαι υπέρ της ηλεκτροκινησης γιατι βλέπω περισσότερα καλά από οτι αρνητικα αλλα και βεβαια υπάρχουν αρνητικά. Και βεβαια σε κάποια πράγματα τα ηλεκτροκινητα ειναι χειρότερα
Το μονο που με ενοχλει ειναι να απαξιωνουμε κάτι αλλο. Πχ δεν μαρεσει κάποιος να απαξιώνει το diesel. Εχει και αυτό ακόμα και σημερα προτερηματα που κανενα αλλο δεν μπορει να φτασει.
Ο μονος λόγος που θελω να καταργηθει τελειως το diesel ειναι λόγω των αφαιρουμενων DPF φιλτρων από τους ταξιτζήδες κάνοντας το μακραν το πιο ρυπογόνο. Αν συμπεριφερονταν σαν ανθρωποι και όχι σαν μπαμπουίνοι δεν θα με πείραζε να συνεχιζαν να υπάρχουν
-
Ολοι οι καληνυχτακηδες εδώ μαζεύτηκαν.
Ναι μεν αλλά, σας ευχαριστούμε πολύ, υπάρχουν πολλά γούστα και ανάγκες.
Booooooring
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ολοι οι καληνυχτακηδες εδώ μαζεύτηκαν.
Ναι μεν αλλά, σας ευχαριστούμε πολύ, υπάρχουν πολλά γούστα και ανάγκες.
Booooooring
πάντως όλοι οι απο πάνω συμφωνουν οτι ανεξαρτήτως καυσίμου κίνησης , το όχημα τους θα ήθελαν να σταματαει σε φρεναρισμα από τα 100 σε λιγότερο από τα 46 μέτρα............
-
Δεν μπορώ να σε διαβάσω, σου έχω κάνει μπλοκ, και τα 46 μέτρα ήταν λόγω κάτουρων αγελάδων που μόλις είχαν διασχίσει τον δρόμο!
-
Βίσονες είπαμε….
-
Α ναι, Βισονες. Τους επιδοτούσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Οπότε τα παράπονα σου στον ΟΠΕΚΕΠΕ
-
Τα εταιρικά ev και phev δεν έχουν φορολόγηση παροχής σε είδος. Είναι ξεκάθαρο ότι όλη η αγορά θα πάει προς τα εκεί. Οι σταθμοί φόρτισης σε 2 χρόνια θα έχουν διπλασιαστεί. Τα στελέχη αυτά έχουν όλα σχεδόν και ιδανικά σπίτια και σίγουρα άλλο ένα ή δύο ακόμα αυτοκίνητα για να κάνουν οποία διαδρομή επιθυμούν. Τα οφέλη αυτά που απολαμβάνουν τώρα, σιγά σιγά θα περάσουν και προς τα κάτω με φθηνότερα ev προσεχώς.
-
@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αυτονομία πάνω από 1.600 χλμ. - Η νέα τεχνολογία που αλλάζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Με το καλο να ερθει. Δεν θα υπάρχει κανεις να μη την δεχτει αφου με το καλημέρα θα μπει στην κορυφη. Αν συνοδευεται και απο τιμες που θα απευθύνονται στο ευρυ κοινο , σε συντομο χρονο ολοι θα ψαχνουν για το ηλεκτρικο τους κυριο οχημα.
Για να μπουν τα πραγματα σε μια σειρα. Αυτο εγραψα. Ουτε υπερμαχος του ντιζελ ουτε εχθρος της ηλεκτροκινησης . Απλα δεν κανω το ασπρο, μαυρο. Απο εκει και μετα διασκεδαζω με τις αντιδρασεις μερικων εδω μεσα.
-
Στον κόσμο των leasing στα μεσαία στελέχη εκεί που κάποιος έπαιρνε ένα Α3 ή ένα 116 και πλήρωνε για 15,000 χλμ το χρόνο 1,300 ευρώ φόρο και 1,700 καύσιμα, τώρα με ένα Tesla 3 πληρώνει όποιος φορτίζει σπίτι του 400 ευρώ. 2.500 καθαρο όφελος το χρόνο, δύσκολα το περνάς απαρατήρητο.
-
@kapelis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Στον κόσμο των leasing στα μεσαία στελέχη εκεί που κάποιος έπαιρνε ένα Α3 ή ένα 116 και πλήρωνε για 15,000 χλμ το χρόνο 1,300 ευρώ φόρο και 1,700 καύσιμα, τώρα με ένα Tesla 3 πληρώνει όποιος φορτίζει σπίτι του 400 ευρώ. 2.500 καθαρο όφελος το χρόνο, δύσκολα το περνάς απαρατήρητο.
Για το φόρο εχεις δίκιο, τα καύσιμα είναι τσάμπα από ότι ξέρω στο περίγυρο μου η μέχρι ένα όριο που κανείς δε το ξεπερναει
Γιατί νομίζετε ότι η κίνηση στην Αθήνα είναι αφόρητη....leasingαδοροι με τσάμπα καυσιμο -
Δεν μπορώ να σε διαβάσω, σου έχω κάνει μπλοκ, και τα 46 μέτρα ήταν λόγω κάτουρων αγελάδων που μόλις είχαν διασχίσει τον δρόμο!
α!!! τα swift ειναι αυτοκινητα για να οδηγεις μονο σε μερη με κατουρα αγελάδας? δεν κανουν για κατι αλλο?
δεν το γνωριζα σορυ
στην Ινδια θα εχουν πουλήσει πολύ
Αν δεν με διαβαζεις πως απαντάς?? μπαινεις στην σκέψη μου?
-
@dimitrioskosmas said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Για το φόρο εχεις δίκιο, τα καύσιμα είναι τσάμπα από ότι ξέρω στο περίγυρο μου η μέχρι ένα όριο που κανείς δε το ξεπερναει
Γιατί νομίζετε ότι η κίνηση στην Αθήνα είναι αφόρητη....leasingαδοροι με τσάμπα καυσιμοOταν δεν καις σε καύσιμο τα ξοδεύεις όπου αλλού θέλεις συνήθως εστιατόρια
-
Τα εταιρικά ev και phev δεν έχουν φορολόγηση παροχής σε είδος. Είναι ξεκάθαρο ότι όλη η αγορά θα πάει προς τα εκεί. Οι σταθμοί φόρτισης σε 2 χρόνια θα έχουν διπλασιαστεί. Τα στελέχη αυτά έχουν όλα σχεδόν και ιδανικά σπίτια και σίγουρα άλλο ένα ή δύο ακόμα αυτοκίνητα για να κάνουν οποία διαδρομή επιθυμούν. Τα οφέλη αυτά που απολαμβάνουν τώρα, σιγά σιγά θα περάσουν και προς τα κάτω με φθηνότερα ev προσεχώς.
Trickle down μπαταριοκίνηση...
Καλά θα πάει αυτό...Ας μην ήταν τα καπιταλοκομμούνια οι σύντροφοι, και θα σας έλεγα γω
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
α!!! τα swift ειναι αυτοκινητα για να οδηγεις μονο σε μερη με κατουρα αγελάδας? δεν κανουν για κατι αλλο?
δεν το γνωριζα σορυ
στην Ινδια θα εχουν πουλήσει πολύ
Αν δεν με διαβαζεις πως απαντάς?? μπαινεις στην σκέψη μου?
Είσαι μπλοκαρισμενος από την αυθεντία μου, δεν σε διαβάζω όταν απαντάς
Τα swift είναι παγκόσμιο αυτοκίνητο. Το αγαπάει όλος ο πλανήτης
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Παρεα λεγεται. Αν ειναι να φτασεις οταν οι υπολοιποι φευγουν δεν εχει νοημα.
αν θελετε να πηγαινετε τοσο αυτοκολλητη παρεα, γιατι δεν νοικιαζετε ενα πουλμανακι;
Την άλλη φορά που θα πάμε ψαρονέφρι εσείς οι ηλεκτρικοί, να πάτε άλλη μέρα να φάτε μόνοι σας, αλλά πάντα παρέα θα είμαστε και θα θεωρηθεί ως κοινή έξοδος...
-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Τελείωσαν τα φράγκα έσκασε η φούσκα.
Χωρίς 8 και 9 χιλιάρικα και με το ρίσκο να μην προλάβεις ακόμα και τα 3 θα φάνε τρελή φόλα τα ηλεκτρικά.
Δεν υπάρχει αγορά ούτε για νέα πλέον ούτε προφανώς για μτχ γιατί οσοι ενδιαφέρονται για ηλεκτρικά είναι κυρίως τσιπηδες.
Απο τη μύγα ξύγκι !και εγώ πιστεύω οτι δυστυχώς η αγορά των ηλεκτρικών πάει στα τάρταρα στην Ελλάδα, κάποιες εταιρίες ίσως λόγω υποχρέωσης στον στόλο οχημάτων και φορολογικά κίνητρα (αν ισχύουν ακόμα αυτά) και απο εκει και πέρα, έχετε γεια βρυσούλες... και στα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά πάντως δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση, και μερικά ειναι σε καλές τιμές, πόσο μάλλον στα καινούργια. Συνεχίζω να πιστεύω πάντως οτι κάποιες εταιρίες με την πίεση της πτώσης των πωλήσεων να βγάλουν γενναίες εκπτώσεις, είδα πχ Ioniq 5 AWD κούτα απο αντιπροσωπεία στα 45, οταν πριν 2 χρόνια έκανε 10 χιλιάρικα πιο ακριβά.
Πιστεύω πως τώρα ήρθε η σειρά του dolphin surf να ξεπουλήσει.
Θα ξεπουλήσει αλλά όταν έχει τιμή ίδια με το γιαρις με το οποίο πας ταξίδι γιατί να πουλήσει τόσο;
Το μικρό ηλεκτρικό θα το πάρει κάποιος που έχει ήδη 1-2 ακόμα αμάξια.Ταξίδι κάνουνε και με παπί μερικοί
Ναι, δεν περιμένω να ξεπεράσει το yaris σε πωλήσεις, αλλά το φτηνό surf βγάινει ~4k πιο φτηνό, και σε χρήση συντήρηση είναι αρκετά πιο φτηνό.Που θα πας με το φθηνό σερφ ;
Εντός πόλης μόνο προφανώς.
Ταξίδι μόνο κοντινό. -
Δεν είναι η ηλεκτροκίνηση, αλλά Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ της ηλεκτροκίνησης και συζητάμε αυτοί που δεν έχουμε τα θέματα που έχετε εσείς που έχετε ηλεκτρικό και προσπαθείτε να μας πείσετε για ανώτερη ποιότητα οδήγησης και άλλα γραφικά, οπότε υπάρχει κόντρα και διάλογος, ο οποίος στην τελική δεν έκανε κακό σε κανένα.
Ασε που προστατεύονται κάποιοι που δεν έχουν φωτοβολταικά, δεν μπορούν να φορτίζουν δωρεάν στα λίντλ, ούτε έχουν λεφτά για πέταμα, από την λάθος επιλογή να πάρουν ηλεκτρικό για τους λάθος λόγους.
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δεν είναι η ηλεκτροκίνηση, αλλά Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ της ηλεκτροκίνησης και συζητάμε αυτοί που δεν έχουμε τα θέματα που έχετε εσείς που έχετε ηλεκτρικό και προσπαθείτε να μας πείσετε για ανώτερη ποιότητα οδήγησης και άλλα γραφικά, οπότε υπάρχει κόντρα και διάλογος, ο οποίος στην τελική δεν έκανε κακό σε κανένα.
Ασε που προστατεύονται κάποιοι που δεν έχουν φωτοβολταικά, δεν μπορούν να φορτίζουν δωρεάν στα λίντλ, ούτε έχουν λεφτά για πέταμα, από την λάθος επιλογή να πάρουν ηλεκτρικό για τους λάθος λόγους.
Εντωμεταξύ αν πάρουμε όλοι ηλεκτρικά θα τους χαλάσουμε τις καβάντζες στα σούπερ μάρκετ και θα πρέπει να ψωνίζουν όλη μέρα για να τα φορτίσουν
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης