-
@gatoz said in Nέο VW Tiguan:
@dettol said in Nέο VW Tiguan:
Εχω tiguan 1.5 MY2019 προσθιοκινητο με dsg και παρατηρησα κατι που μου φανηκε παραξενο, οποτε θα ηθελα τη γνωμη/εξηγηση σας. Υποψιν οτι δεν εχω την επιλογη driving profiles.
Οταν το κιβωτιο ειναι σε sport mode, το αυτοκινητο σπιναρει πολυ λιγοτερο σε σχεση με το normal mode. Το παρατηρησα προσφατα και με δοκιμες υπο ιδιες συνθηκες, δηλαδη στην ανηφορα του γκαραζ, σε συγκεκριμενες διασταυρωσεις και σε συγκεκριμενες ανηφορες. Εννοειται δεν εχουν αλλαξει τα λαστιχα και σε ιδιες καιρικες συνθηκες/θερμοκρασια.
Εχει παρατηρησει κανεις αλλος κατι τετοιο; Καμμια ιδεα που μπορει να οφειλεται;
ρε συ απολυμαντικε, παρε το 130αρι που ειχα να μην σπινιαρει πουθενα....
καλη ιδεα! παιρνω μια καραμπινα, σκοτωνω 30-40 αλογα και ξεμπερδευω
-
Μη σκοτωσεις τπτ. Μια χαρα αμαξαρα ειναι. Πιθανο να ωφειλεται στα ηλεκτρονικα του αυτοκινητου και στα 30000 ή 40000 χλμ των ελαστικων
-
@strom said in Nέο VW Tiguan:
@fenderiarhs said in Nέο VW Tiguan:
Ενημερωθηκα σημερα απο τον αντιπροσωπο οτι λογω αυξησης των τιμων απο 11/10/21 σε παραγγελια η οποια ειχε μπει τον Αυγουστο, αναθεωρειται η τιμη του αυτοκινητου προς τα πανω. Η αληθεια ειναι οτι κοιταζοντας το συμβολαιο δεν υπαρχει καμμια αναφορα στο αν η τιμη ειναι fix η αναπροσαρμοζεται σε περιπτωση εργοστασιακων αυξησεων κλπ. ΅Εχετε υποψιν σας αντιστοιχες περιπτωσεις, η ο αντιπροσωπος προσπαθει να βγαλει απ τη μυγα ξυγκι και η τιμη "κλειδωνει" στη συμφωνηθεισα κατα την παραγγελια?
Με το καλό να παραλάβεις, ποια έκδοση πήρες φίλε μου?
Η ακαμπτη πολιτικη των Γερμανων σε ορισμενα θεματα ειναι για γελια....
Απο τους πρωτους πιστολιασαν τις τιμες και μαλιστα στα υψηλοτερα ορια μονομιας.....
Και φυσικα σου λενε οτι δεν μπορουμε να διατηρησουμε την παλαια τιμη παραγγελιας....
Την ιδια ωρα που πχ pegeuot ford κλπ ....κρατησαν τις τιμες παραγγελιων στα ιδια επιπεδα......
-
@harisma23 said in Nέο VW Tiguan:
@andya3 said in Nέο VW Tiguan:
Ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Λογικά σε sport mode για ίδιο πάτημα γκαζιού με το normal mode, ανεβάζει πιο πολλές στροφές το dsg στο αυτοκίνητο, άρα μεγαλύτερη ροπή-δύναμη στους τροχούς, άρα υπερνικάει πιο εύκολα τις δυνάμεις τριβής και κινείται χωρίς κομπιάσματα και σπιναρίσματα το αυτοκίνητο.
Ε όχι κι έτσι! Νομίζω ότι θα ξεχάσουμε τη φυσική που ξέρουμε. Περισσότερη δύναμη - ροπή βοηθάει να σπάσει πιο εύκολα η πρόσφυση και να σπινιάρει το αυτοκίνητο.
Αυτό που λες ισχύει αν δώσεις απότομα τη δύναμη-ροπή. Αν τη δώσεις ομαλά, όπως υποτίθεται ότι κάνει το dsg, ισχύουν οι κανόνες της φυσικής που γράφω εγώ...
Προσπαθείς τώρα να αιτιολογήσεις πάσει θυσία κάτι που σου ξέφυγε. Και δεν σου βγαίνει! Γιατί όσο και να πατινάρει το κιβώτιο, τελικά πρέπει να κατεβάσει στο δρόμο πρεισσότερη δύναμη και ροπή.
Δεν αιτιολογώ κάτι για να δικαιολογηθώ, αλλά για να εξηγήσω καλύτερα την άποψή μου. Το dog π.χ.
Ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Λογικά σε sport mode για ίδιο πάτημα γκαζιού με το normal mode, ανεβάζει πιο πολλές στροφές το dsg στο αυτοκίνητο, άρα μεγαλύτερη ροπή-δύναμη στους τροχούς, άρα υπερνικάει πιο εύκολα τις δυνάμεις τριβής και κινείται χωρίς κομπιάσματα και σπιναρίσματα το αυτοκίνητο.
Ε όχι κι έτσι! Νομίζω ότι θα ξεχάσουμε τη φυσική που ξέρουμε. Περισσότερη δύναμη - ροπή βοηθάει να σπάσει πιο εύκολα η πρόσφυση και να σπινιάρει το αυτοκίνητο.
Αυτό που λες ισχύει αν δώσεις απότομα τη δύναμη-ροπή. Αν τη δώσεις ομαλά, όπως υποτίθεται ότι κάνει το dsg, ισχύουν οι κανόνες της φυσικής που γράφω εγώ...
Προσπαθείς τώρα να αιτιολογήσεις πάσει θυσία κάτι που σου ξέφυγε. Και δεν σου βγαίνει! Γιατί όσο και να πατινάρει το κιβώτιο, τελικά πρέπει να κατεβάσει στο δρόμο πρεισσότερη δύναμη και ροπή.
Δεν αιτιολογώ για να δικαιολογηθώ, αλλά για να εξηγήσω καλύτερα. Σε sport πιθσνόν ανεβάζει στροφές μέχρι πιο ψηλά ομαλά και ανεβαίνει αέρα την ανηφόρα. Σε normal μπορεί στιγμιαία να είναι αναποφάσιστο το κιβώτιο, να θέλει να ανεβάσει ταχύτητα σε πιο χαμηλές στροφές, να μην του βγαίνει και να δίνει τη ροπή μετά απότομα και να σπινάρει. Ή μπορεί και να μην ισχύει τίποτα απ' όλα αυτά και να πηγαίνει κάτι στραβά με τα ηλεκτρονικά.
Εγώ έκανα μια σκέψη καλώς-κακώς, με ενδιαφέρον θα άκουγα και τη δικιά σου. -
@anergos13 said in Nέο VW Tiguan:
Ενημερωθηκα σημερα απο τον αντιπροσωπο οτι λογω αυξησης των τιμων απο 11/10/21 σε παραγγελια η οποια ειχε μπει τον Αυγουστο, αναθεωρειται η τιμη του αυτοκινητου προς τα πανω. Η αληθεια ειναι οτι κοιταζοντας το συμβολαιο δεν υπαρχει καμμια αναφορα στο αν η τιμη ειναι fix η αναπροσαρμοζεται σε περιπτωση εργοστασιακων αυξησεων κλπ. ΅Εχετε υποψιν σας αντιστοιχες περιπτωσεις, η ο αντιπροσωπος προσπαθει να βγαλει απ τη μυγα ξυγκι και η τιμη "κλειδωνει" στη συμφωνηθεισα κατα την παραγγελια?
Απο τους πρωτους πιστολιασαν τις τιμες και μαλιστα στα υψηλοτερα ορια μονομιας.....
Και φυσικα σου λενε οτι δεν μπορουμε να διατηρησουμε την παλαια τιμη παραγγελιας....
Την ιδια ωρα που πχ pegeuot ford κλπ ....κρατησαν τις τιμες παραγγελιων στα ιδια επιπεδα......
Mπα!!! Αληθεια? Για περνα απο τα νηματα των Πουμα κλπ να διαβασεις τι συζητουν..
-
Στο δικό μου προσθιοκινητο με 130 άλογα και αυτόματο διπλού συμπλέκτη πάντα σε ίδιες συνθήκες σε sport mode σπίνιαρουν οι τροχοί πολύ πιο εύκολα εν σύγκριση με το normal mode..η απόκριση στο πάτημα του πεντάλ είναι πολύ πιο απότομη στο sportκαι χρειάζεται πιο γλυκό πάτημα..στο νορμαλ χρειάζεσαι πολύ πιο μεγάλη βύθιση ώστε να το επιτυχείς αυτό και όχι πάντα να σπινιαρουν..παράδοξο το φαινόμενο σε εσένα ντεττολ
-
@celebrimor said in Nέο VW Tiguan:
Στο δικό μου προσθιοκινητο με 130 άλογα και αυτόματο διπλού συμπλέκτη πάντα σε ίδιες συνθήκες σε sport mode σπίνιαρουν οι τροχοί πολύ πιο εύκολα εν σύγκριση με το normal mode..η απόκριση στο πάτημα του πεντάλ είναι πολύ πιο απότομη στο sportκαι χρειάζεται πιο γλυκό πάτημα..στο νορμαλ χρειάζεσαι πολύ πιο μεγάλη βύθιση ώστε να το επιτυχείς αυτό και όχι πάντα να σπινιαρουν..παράδοξο το φαινόμενο σε εσένα ντεττολ
το ανεφερε και ο γατος οτι σε εκεινο που ειχε περασει απο τα χερια του με 130 αλογα δεν ειχε ποτε τετοιο θεμα και ειλικρινα δεν πιστευω οτι η διαφορα ειναι στα 130 αλογα. Δεν το θεωρω "προβλημα", οσο λαθος ρυθμιση.
Τα λαστιχα ειναι τα continental contiecocontact, αν σας λεει κατι αυτο
-
@spi_duster said in Nέο VW Tiguan:
@anergos13 said in Nέο VW Tiguan:
Mπα!!! Αληθεια? Για περνα απο τα νηματα των Πουμα κλπ να διαβασεις τι συζητουν..
κατι εχεις μπερδεψει οι Γερμανοι αυξησαν εδω και 3 μηνες (πρωτοι των πρωτων) τις τιμες και φυσικα γι αυτο το λογο δεν υφιστατο πρακτικα καμια δεσμευση τιμης...
στην ford οι τιμες εγιναν τελευταια και σταδιακα...μεσολοβησε λοιπον μεγαλο διαστημα που κοσμος παραγγειλε αυτοκινητο με σταθερη παλαια τιμη...
τυγχάνει να τα γνωριζω απο πρωτο χερι αφου φιλος παραγγειλε puma απο την Βελμαρ τον Οκτωβρη και μιλησαμε αρκετες φορες με γνωστο πωλητη....
-
Τιμη και δοξα στη φορδ που κρατησε οσο μπορουσε χαμηλα τις τιμες! Βρε τι τραβαμε...
-
@spi_duster said in Nέο VW Tiguan:
Τιμη και δοξα στη φορδ που κρατησε οσο μπορουσε χαμηλα τις τιμες! Βρε τι τραβαμε...
Τουλαχιστον εκει αρκετοι το τελευταιο διμηνο ψωνισαν με τις παλιες τιμες....
Προφανως και ειναι και σωστο και τιμιο
.... -
Τον Νοεμβριο μηνα εχουν διαπιστωθει ηδη αυξησεις του χιλιαρικου στην φορντ με βαση οσα διαβασα σε νηματα των αμαξιων της.
-
Στο forum του Puma κάτι για τρία χιλιάρικα διάβασα στις ακριβές εκδόσεις και φυσικά με μείωση εξοπλισμού. Περιμένω να ανεβάσει η Ford την διαμόρφωση του Kuga όπου έχω εικόνα για να δω τι πραγματικά συμβαίνει. Αυτή τη στιγμή δίνει configurator μόνο για PUMA και S-MAX (αγνοούσα την ύπαρξή του μέχρι τώρα).
-
εβαλά στο configurator την ίδια ακριβώς έκδοση με τα ίδια ακριβώς εξτρα με το δικό μου PUMA ST
έχει ακριβήνει 2000 ευρώ.
Ειναι η πιο ακριβή έκδοση οπότε φαντάζομαι στις άλλες πιο μικρές εκδόσεις η αύξηση θα είναι μικρότερη
-
@cirus said in Nέο VW Tiguan:
εβαλά στο configurator την ίδια ακριβώς έκδοση με τα ίδια ακριβώς εξτρα με το δικό μου PUMA ST
Ειναι η πιο ακριβή έκδοση οπότε φαντάζομαι στις άλλες πιο μικρές εκδόσεις η αύξηση θα είναι μικρότερη
Δεν είναι μικρότερη. Από 1/9 βλέπω διαφορά ακριβώς 2.434 ευρώ για συγκεκριμένο αυτοκίνητο(το βασικό st line σε λευκό χωρις extra)
-
@famas said in Nέο VW Tiguan:
@cirus said in Nέο VW Tiguan:
Δεν είναι μικρότερη. Από 1/9 βλέπω διαφορά ακριβώς 2.434 ευρώ για συγκεκριμένο αυτοκίνητο(το βασικό st line σε λευκό χωρις extra)
Σε πιστεύω φίλε μου. Στο δικό μου είναι 2000
περίεργο!!!! ακρίβυναν λιγότερο το ST από το απλό????
τι να πεις. Οπως και να έχει οι αυξήσεις είναι πολύ μεγάλες -
γεια σε όλους, να ρωτήσω κάτι εσάς που γνωρίζετε καλύτερα, σκέφτομαι το tiguan 2.0 diesel με τα 150 άλογα για οικογενειακό αυτοκίνητο μιας και θεωρώ ότι ο tsi δεν ταιριάζει στο αμάξωμα, πως σας φαίνεται σαν αγορά? Αναγνωρίζω την όλη προσπάθεια προς την ηλεκτροκίνηση αλλά δε με συγκινούν τα mild hybrid τύπου tucson και sportage, προτιμώ την οικονομία του diesel. Λέτε να το μετανιώσω στο εγγύς μέλλον?
-
Πολύ καλή επιλογή (αν μπορείς πήγαινε στο 190αρι!), εφόσον οι διαδρομές που κάνεις ταιριάζουν στο ντήζελ. Πάντως για το Τιγκ είναι η καλύτερη επιλογή κινητήρα.
-
@salam said in Nέο VW Tiguan:
γεια σε όλους, να ρωτήσω κάτι εσάς που γνωρίζετε καλύτερα, σκέφτομαι το tiguan 2.0 diesel με τα 150 άλογα για οικογενειακό αυτοκίνητο μιας και θεωρώ ότι ο tsi δεν ταιριάζει στο αμάξωμα, πως σας φαίνεται σαν αγορά? Αναγνωρίζω την όλη προσπάθεια προς την ηλεκτροκίνηση αλλά δε με συγκινούν τα mild hybrid τύπου tucson και sportage, προτιμώ την οικονομία του diesel. Λέτε να το μετανιώσω στο εγγύς μέλλον?
Κάνεις δε ξέρει τι θα γίνει με τα diesel, μπορεί πολλά μπορεί και τίποτα.
Κι εγώ είμαι ντιζελακιας και πολλές φορές με απασχολούν αυτά τα ερωτήματα. -
Τη δεδομένη χρονική στιγμή αν χρειαζόταν να αγορασω μεγάλο αυτοκίνητο με δικά μου λεφτά, μάλλον θα κοιτούσα προς plug in hybrid. Δεν ρισκάρεις long term. Έχω περιπτώσεις με αγορές πριν 2 έτη και έμειναν έξω από το Δακτύλιο. Βέβαια εξαρτάται και αν θα είναι το ένα και μοναδικό σου αυτοκίνητο ή θα υπάρχει και δεύτερο ή τρίτο ανάλογα τις ανάγκες.
-
Το tiguan πήρε 2000 ευρώ αύξηση σε κάθε έκδοσή του νομίζω!Απίστευτο
VW Tiguan 2016