-
Εδώ κοντεύει να φτάσει 26k το puma. Είπαμε, όλοι για την Toyota και τη Hyundai δουλεύουν. Σε μερικά χρόνια στην Ελλάδα θα υπάρχουν αυτές οι 2 αντιπροσωπείες και μία ακόμα για όλα τα Ευρωπαικά... Άντε βαριά άλλη μία για τα "πρίμια"...
-
Την έχουνε κάνει σύστημα την απάτη τελικά οι Ευρωπαίοι , μικρότερη παραγωγή - προσφορά σου λέει λόγω των ειδικών συνθηκών σε πρώτες ύλες , ανάλογη αύξηση της τελικής τιμής του προϊόντος για να διατηρήσουν τα ίδια περίπου κέρδη. Για τροποποίηση των γραμμών παραγωγής και έξυπνες λύσεις με διάθεση μοντέλων που μπορεί να υπολείπονται σε κάποια σημεία σε εξοπλισμό τεχνολογίας αλλά να είναι πιο ανταγωνιστικά τιμολογιακά ώστε να προσελκύσουν - ικανοποιήσουν την υπάρχουσα ζήτηση ούτε λόγος!
Και μπράβο τους φυσικά!
Αφού οι ουρές σε αντιπροσωπείες γεμίζουν τις λίστες παραγγελιών χωρίς καμία ιδιαίτερη πτώση της ζήτησης η αύξηση των τιμών είναι η πιο σωστή στρατηγική.
Τους φαντάζομαι από μια γωνιά να σκάνε στα γέλια με την ανακοίνωση της Toyota πρόσφατα που ανεφερε πως η μεγάλη ζήτηση για τα αυτοκίνητα τους τελευταία δεν θα οδηγήσει σε επιπλέον βάρδιες και πίεση στα εργοστάσια παραγωγής για να μην διακυνδινευσουν μείωση της ποιότητας και αξιοπιστίας του τελικού προϊόντος τους αλλά δυστυχώς θα διατηρήσει τα μεγάλα χρονικά διαστήματα αναμονής. Τι κορόιδα είναι αυτά θα λένε και θα πέφτουν κάτω από τα γέλια! -
Τα περισσότερα vw είναι leasing όπως και τα psa. Οπότε γνωρίζουν πως ούτως ή άλλως η ζήτηση είναι δεδομένη, οι οδηγοί θα τα κρατήσουν 2-3 έτη και μετά θα πάρουν κάτι πιο νέο.
Άρα συνεχίζονται οι παραγωγές και οι πωλήσεις κυρίως εταιρικών
-
Η πεμβέ έχει κόψει οθόνες αφής, υποσυστήματα Χέρμαν καρμπόν και μερικά άλλα ηλεκτρονικά από κάμποσα μοντέλα γιατί τσιπάκια γιοκ. Ίσως και άλλοι. Η φάση με τα προηγμένα ηλεκτρονικά είναι σύνθετη. Αφενός τα ζητάει ο κοσμάκης,βασικά ψοφάει γιάυτά, αφεδύο είναι σημαντική πηγή κέρδους για τα μαγαζιά. Και δεν μπορείς να πεις π.χ. 'αφού η σαμσούνγκ δεν μου δίνει τσιπάκια, θα φτιάξω μόνος μου' . Δε γίνεται αυτό θέλει τρελλά δις μπροστά, και πολύχρονη προετοιμασία για να στήσεις τέτοια παραγωγή. Δύο εταιρείες, μία ταιβανέζικη και μία κορεάτικη έχουν το 50% της αγοράς. Το 90% των τσιπακίων παράγεται σε 4 χώρες: ταιβάν, Κορέα Κίνα και Ιαπωνία. Η πανδημία προκάλεσε αλυσιδωτές καθυστερήσεις σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και έκρηξη της ζήτησης για home computing , home automation, με αποτέλεσμα να έχει γονατίσει όλων ο κλάδος των περιζήτητων και δυσεύρετων τσιπακίων. Σε 1-2 χρονάκια θα στρώσει, κάντε υπομονή.
Υγ. Διαβάζω τώρα στο autoblog τον οικονομικό διευθυντή των βαγκέουλων να λέει ότι η ανωμαλία θα αποκατασταθεί σταδιακά μέχρι το 2024 και ότι, επιπρόσθετα, έχουν και προβλήματα με τις καλωδιώσεις, διότι έρχονται από Ουκρανία!
-
@lap said in Nέο VW Tiguan:
Τα περισσότερα vw είναι leasing όπως και τα psa. Οπότε γνωρίζουν πως ούτως ή άλλως η ζήτηση είναι δεδομένη, οι οδηγοί θα τα κρατήσουν 2-3 έτη και μετά θα πάρουν κάτι πιο νέο.
Άρα συνεχίζονται οι παραγωγές και οι πωλήσεις κυρίως εταιρικών
και μαλιστα phev οποτε αυξανουν τον τζιρο τους χωρις απαραιτητα να αυξανουν ογκο πωλησεων
-
Ωραία λοιπόν. Τα δίνουν leasing, τα κρατάνε 2-3 χρόνια, τα επιστρέφουν, μετά τι κάνουν τα μεταχειρισμένα? Άντε ένα Tiguan, ένα 3008 με θερμικό σε καλή τιμή κάποιος μπορεί να το πάρει.
Ποιός θα αγοράσει PHEV 3ετίας, 4ετίας μεταχειρισμένο? Σε 3-4 χρόνια θα πρέπει πιθανότατα να πληρώσει και κάποιες χιλιάδες € για τη μπαταρία. -
Ασε που θα είναι σκισμένα με τελικές συνέχεια...
-
@criuser said in Nέο VW Tiguan:
Ασε που θα είναι σκισμένα με τελικές συνέχεια...
-
@andya3 said in Nέο VW Tiguan:
Ωραία λοιπόν. Τα δίνουν leasing, τα κρατάνε 2-3 χρόνια, τα επιστρέφουν, μετά τι κάνουν τα μεταχειρισμένα? Άντε ένα Tiguan, ένα 3008 με θερμικό σε καλή τιμή κάποιος μπορεί να το πάρει.
Ποιός θα αγοράσει PHEV 3ετίας, 4ετίας μεταχειρισμένο? Σε 3-4 χρόνια θα πρέπει πιθανότατα να πληρώσει και κάποιες χιλιάδες € για τη μπαταρία.https://akromolio.gr/2020/11/μάκης-βορίδης-σε-συριζα-να-την-η-ζήλι/
-
Η σωστή απάντηση είναι :
Πως κάνεις έτσι ? Δικά μας είναι ?... -
@gatoz said in Nέο VW Tiguan:
Ποιός θα αγοράσει PHEV 3ετίας, 4ετίας μεταχειρισμένο? Σε 3-4 χρόνια θα πρέπει πιθανότατα να πληρώσει και κάποιες χιλιάδες € για τη μπαταρία.https://akromolio.gr/2020/11/μάκης-βορίδης-σε-συριζα-να-την-η-ζήλι/
Πάντα δομημένος και εύστοχος στις απαντήσεις σου. Μη χαλάσει και το μοτίβο χρονιάρες μέρες που έρχονται...
-
@gatoz said in Nέο VW Tiguan:
Πάντα δομημένος και εύστοχος στις απαντήσεις σου. Μη χαλάσει και το μοτίβο χρονιάρες μέρες που έρχονται...
αφηνω τις δομες και την ευστοχια στους αριστους
-
Αφήστε τα κόμπλεξ στην άκρη τα phev ηρθαν για να μείνουν. Πάρτε το απόφαση να ηρεμήσετε όλοι σας.
Αυτό που πρέπει να σκέφτεστε είναι το πώς θα πάρετε ένα phev και όχι το πότε θα χαλάσουν και αν χαλάσουν.
Έτσι όπως εξελίσσεται η αυτοκίνηση, αυτοκίνητα με μοναδικό κινητήριο σύνολο θερμικό κινητήρα χωρις lpg, είναι λανθασμένη επιλογή. Εκτός αν είναι τζαπαν.
Από την άλλη απλό θερμικό μοτέρ θα ξαναγίνει η καλύτερη επιλογή εάν το γυρίσουμε παγκοσμίως σε βιοκαύσιμα.
-
Αυτό που μπορεί να πει κάποιος για τα λιζινγκ είναι η κακομεταχείριση τους. Τα κοπάνανε σε πεζοδρόμια, τα πατάνε πριν ζεσταθούν αρκετά κτλ.
Το καλύτερο μεταχειρισμένο είναι απο δικό σου πρόσωπο που αγαπάει τα αυτοκίνητα
-
Μύθος. Ο άνθρωπος είναι ο ιδιος είτε δικό του είτε ξένο οδηγεί.
-
@iceman7 said in Nέο VW Tiguan:
Θα συμφωνήσω...
Αυτά που έχω νοικιάσει κατά καιρούς αφενός τα προσέχω σαν να ήταν δικά μου αφετέρου τα επιστρέφω πλυμένα, αν προλαβαίνω...
-
@antoniokon said in Nέο VW Tiguan:
@iceman7 said in Nέο VW Tiguan:
Θα συμφωνήσω...
Αυτά που έχω νοικιάσει κατά καιρούς αφενός τα προσέχω σαν να ήταν δικά μου αφετέρου τα επιστρέφω πλυμένα, αν προλαβαίνω...
Σιγά μην του κάνω και σέρβις πριν το επιστρέψω. Χαχα.
Λίγη τυπική προσοχή, αλλά ως εκεί. Σαφώς και δεν με ενδιαφέρει όσο το δικό μου. -
Δεν μιλάμε για νοικιασμένα που θα τα πάρεις για κάτι γρήγορο αλλά για τα μακροχρονιως μισθωμένα.
-
η δικη μου η εμπειρια απο αυτοκινητα ληζινγκ που δεν χρησιμοποιουνται αγριως, βλεπε ενα tool car για 5 πωλητες που πλεον ειναι εξαιρετικα σπανιο φαινομενο, αλλα εχει ο καθεις το δικο του ειναι οτι ειναι τοσο προσεγμενα οσο θα ηταν και αν ανηκαν σε καποιον. στον ανθρωπο, στην οικογενειακη ανατροφη ειναι να εκτιμα αυτο που χρησιμοποιει ή οχι. ειτε ληζ ειτε με ιδιοκτησια. τα ληζ εχουν παντα το πλεονεκτημα της πραγματικης συντηρησης και του ιστορικου. ο βρωμιαρης θα ειναι παντα βρωμιαρης και ο γκαζοβλακας παντα γκαζοβλακας.
οι ιστοριες που διακινουνται οτι τα σπανε τα ζηλινγκ ειναι απο τους εμπορους που ομως τρεχουν να αγορασουν οταν βγαινουν απο τις ληζ για πουλημα. ειναι και υποτιμητικο να θεωρειτε οτι οι εργαζομενοι βγαζουν τα βιτσια τους σε ενα αμαξι επειδη μπορουν και ειναι ανωριμοι. το αντιθετο θα ελεγα συμβαινει. -
Όχι από εμπόρους. Μπροστά μου το έχω δει, πολλές φορες έτσι κάνουν. Μπαίνουν μέσα, βάζουν μπροστά και φουλ γκάζι. Με κρύο κινητήρα.
Χαλάσει δεν χαλάσει.... χέστηκε. Σε 2-3 έτη θα το δώσει να πάρει άλλο. Αν αρχίζει να χαλάει πολύ το αλλάζει. Δεν έχουν πολλοί από αυτούς το αίσθημα ότι "εκανα αποταμίευση, δυσκολεύτηκα να το αγοράσω και το προσεχω για να έχω."
Το ότι συντηρούνται σωστα στην ώρα τους, οκ είναι κάτι το δεδομένο. Αλλά αν δεν ξέρω ποιος το είχε πριν και τον τρόπο που οδηγούσε, ακόμα και ως λιζινγκ και πάλι έχω δεύτερες σκέψεις.
Εννοείται πως δεν εμπιστεύομαι κανέναν έμπορο. Όπως είπα η καλύτερη αγορά είναι από γνωστό σου άτομο που αγαπάει το αυτοκίνητο. Τότε αξίζει και με το παραπάνω το μεταχειρισμένο και ίσως είναι η καλύτερη αγορά που μπορείς να κάνεις. Ούτε τα καινούργια αξίζουν μπροστά σε τέτοιες περιπτώσεις.
Υ.γ υπάρχουν και περιπτώσεις που σκέφτονται μπας και το κρατήσουν μετά το πέρας της μίσθωσης. Αυτοί ναι το προσέχουν κάπως.
VW Tiguan 2016