-
κριμα παντως γιατι αν με ρωταγες πριν την εισβολη για τον πουτιν θα ελεγα οτι ειναι ενας πατριωτης που κανει οτι καλυτερο μπορει για τη ρωσια εστω και απολυταρχικα
πλεον δεν μπορω να πω κατι καλο γι αυτον δυστυχως -
Γκάρι Κασπάροφ: «Κραυγή» για τον πόλεμο στην Ουκρανία – «Σταματήστε να βοηθάτε τον δικτάτορα Πούτιν»
https://www.newsit.gr/athlitika/gkari-kasparof-kraygi-gia-ton-polemo-stin-oukrania-stamatiste-na-voithate-ton-diktatora-poutin/3475511/ -
@getzman said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
κριμα παντως γιατι αν με ρωταγες πριν την εισβολη για τον πουτιν θα ελεγα οτι ειναι ενας πατριωτης που κανει οτι καλυτερο μπορει για τη ρωσια εστω και απολυταρχικα
πλεον δεν μπορω να πω κατι καλο γι αυτον δυστυχωςΣυμφωνώ απολύτως, πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα να σταματήσει η σύρραξη με μια κατάληξη την οποία μπορεί να παρουσιάσει ο Πούτιν ως "νίκη".
-
Δεν είναι καλά ο άνθρωπος , μήπως υπάρχουν παθολογικά , ιατρικά θέματα που περνάει;
Εδώ σε κρίσιμη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο του , πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας κλπ
Φοβάται μην τον σκοτώσουν με καμία ένεση , τσίμπημα όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι μυστικές υπηρεσίες του; Φοβάται απόπειρα όπως ενάντιον του Χίτλερ από κάποιους ήρωες αξιωματικούς του;
Θα ήταν μια γρήγορη λύση αυτή πάντως.Από την άλλη πλευρά με συγκλόνισε η απόφαση της Γερμανίας , απότομη αλλαγή πλεύσης , έκατσαν κάτω το συζήτησαν , το διερεύνησαν και πήραν την βέλτιστη απόφαση για το μέλλον της άμυνας και της οικονομίας τους που βρίσκει μια επιπλέον επενδυτική διέξοδο. Ωραίοι!
Στο πεδίο της μάχης πάντως οι Ρώσοι δεν κλιμακώνουν με εκτεταμένους βομβαρδισμούς με τεράστιες βόμβες , και δεν έχω ακούσει τίποτα για το κλείσιμο της στροφιγγας του ΦΑ προς την Ευρώπη. Θετικά στοιχεία αυτά τα 2 που ίσως αφήνουν μια χαραμάδα ελπίδας για "περήφανη" υποχώρηση των Ρώσων , διάβασα και τα 4 κυρία σημεία των αιτημάτων τους στην διαπραγμάτευση που τελείωσε πριν λίγο ,ίσως υπάρχει χώρος με το πιο δύσκολο η τοποθέτηση ουδέτερης κυβέρνησης στο Κίεβο.
Τέλος , σε συναισθηματικό κυρίως επίπεδο δεν μπορώ ακόμη να συνδεθώ με τον αγώνα των Ουκρανών , την φρενίτιδα αυτή αυτόματης , by default, υποστήριξης που βλέπω γύρω μου από ανθρώπους που δεν ήξεραν πού πέφτει η Ουκρανία.
Έχω κολλήσει άσχημα με τα φανταρακια των Ρώσων που όσα επιβιώνουν τα ξεφτιλιζουν . Και καταλαβαίνω πως πολλά από αυτά τα παιδιά δεν ήξεραν πού πήγαιναν , τους είχαν πάρει τα τηλέφωνα και τους είχαν πει πως πάνε σε μυστική άσκηση, καμία γνώση του χάρτη και των δρόμων , χωρίς υποστήριξη ανεφοδιασμού και μηχανικού τμήματος , κολλάνε στην λάσπη , και στην παραμικρή βλάβη εγκαταλείπουν και μένουν ξεβρακωτοι στον εχθρό.
Τρομερή εντύπωση μου έχει κάνει και οι εικόνες που έχω δει όταν έρχονται αντιμέτωποι με πολίτες με όπλα και μολότωφ σε δρόμους που έχουν στήσει μπλόκα, αμέσως μεταβολή τα άρματα και φορτηγά και πίσω , καμία αντίδραση σε αυτόν τον ηλίθιο ηρωισμό που εξυμνούμε τόσες μέρες για πολίτες που αντιστέκονται κλπ. Αυτή η υποχρεωτική πρόσκληση στα όπλα και σε ανθρώπους που δεν είναι στρατεύσιμοι και δεν τους αφήνουν να φύγουν με τα μωρά τους με έχει εξοργίσει , κιμά σε κρεατομηχανη μου κάνει η στρατηγική αυτή αν οι Ρώσοι αποφάσιζαν να χτυπήσουν πιο αποφασιστικά. Αντίθετα έχω δει θηριωδίες από την άλλη πλευρά όπως με το βίντεο που πολίτες πυροβολούν πισωπλατα κάποιον άοπλο που τον συνέλαβαν ως κατάσκοπο επειδή είχε βαρειά προφορά. Το ίδιο και με αυτά φιλοναζιστικα τάγματα Αζοφ , δεν μου κάθονται καλά στην ψυχούλα μου , ξερνάω με οτιδήποτε τέτοιο , χασάπηδες ακόμη και με τους δικούς τους ανθρώπους. -
@famas said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@getzman said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
πλεον δεν μπορω να πω κατι καλο γι αυτον δυστυχωςΣυμφωνώ απολύτως, πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα να σταματήσει η σύρραξη με μια κατάληξη την οποία μπορεί να παρουσιάσει ο Πούτιν ως "νίκη".
Όσο σταμάτησε ο Χίτλερ ακόμα κι όταν έχανε, άλλο τόσο θα σταματήσει κι ο Πούτιν που κερδίζει κιόλας. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά με τον Πούτιν από τη μία και τόσους νεκρούς και καταστροφές από την άλλη, δε βλέπω χώρο για διπλωματία.
Έκανε τόσο κόπο (σόρυ τόση καταστροφή και σκοτωμούς) ο Μέγας Βλαδίμηρος για να συνθηκολογήσει? Θα πάρει πρώτα αυτό που θέλει και μετά θα δείξει μεγαλοψυχία προς τον Ουκρανικό λαό.
Γιατί είναι και πονεσιάρης ρε παιδί μου, δεν θα εξηγήσει στον Ουκρανικό λαό πόσο τον νοιάζεται και ότι σκότωσε τόσους Ουκρανούς για το καλό της Ουκρανίας? -
@vagkirk said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Τέλος , σε συναισθηματικό κυρίως επίπεδο δεν μπορώ ακόμη να συνδεθώ με τον αγώνα των Ουκρανών , την φρενίτιδα αυτή αυτόματης , by default, υποστήριξης που βλέπω γύρω μου από ανθρώπους που δεν ήξεραν πού πέφτει η Ουκρανία.
δεν σου φαινεται λογικο η υποστηριξη να πηγαινει αυτοματα στους δεχομενους επιθεση????
πρεπει να ξερεις που πεφτει μια χωρα για να λυπηθεις που τη σφαζουνε??? -
@vagkirk said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Αντίθετα έχω δει θηριωδίες από την άλλη πλευρά όπως με το βίντεο που πολίτες πυροβολούν πισωπλατα κάποιον άοπλο που τον συνέλαβαν ως κατάσκοπο επειδή είχε βαρειά προφορά. Το ίδιο και με αυτά φιλοναζιστικα τάγματα Αζοφ , δεν μου κάθονται καλά στην ψυχούλα μου , ξερνάω με οτιδήποτε τέτοιο , χασάπηδες ακόμη και με τους δικούς τους ανθρώπους.
Έλα τώρα, τα λες εσύ αυτά που είσαι απόγονος ανθρώπων που έκαναν εμφύλιο πόλεμο και έσφαζε και έκαιγε ο ένας τον άλλον για το αν θα επικρατήσει η δεξιά ή η αριστερά?
Νομίζω ότι έχεις παρεκλίνει από το θέμα, που είναι η εισβολή μιάς ξένης δύναμης σε άλλη χώρα με τα όπλα και όχι το αν και πόσο καλοί άνθρωποι είναι οι Ουκρανοί. -
Να το κάνω πιο εύπεπτο στον vagkirk, Link από ΕΦΣΥΝ, όχι πρώτοθέμα/καθημερινή...
https://www.efsyn.gr/kosmos/324245_o-skoteinos-parastratiotikos-omilos-wagner-tis-rosias -
ο γατος χρονο δεν εχει αλλα ας πει τα δικα του...
λοιπον προφανως δεν εχουμε να κανουμε με ενα καθαρο ιδεολογικο πολεμο ουμανιστων εναντια σε καπιταλιστες. απεναντιας που η τοτε τελικα ισοροπια μοιαζει αριστη σε σχεση με τα τωρινα σκατα.
προκειται για ενα πολεμο κρατιστων, των κλασσικων του εθνους-κρατους, εναντια στη θυελλα των της παγκοσμοιοποιησης. ολοι φυσικα κατω απο παρομοιο πλαισιο αυταρχικοτητας και με στοχο μελλοντικα εσοδα απο ανοιγμα αγορων και κερδη πληρωμενα με αιμα. οσο ηταν ο τραμπ πανω σαν κλασικος συντηριτικος ειχε τραβηξει παρομοιο δρομο με τον πουτιν, μολις εφυγε οι κατ'εφημισμο δημοκρατικοι επιβαλουν την παγκοσμια ταξη πραγματων που αντιλαμβανονται.
και οι δυο πλευρες εχουν αδικο. συμφωνω με τον κριου, μαλωνουν οι ελεφαντες και πατανε τα σκουληκια. ετυχε στη μεση να ειναι η ουκρανια, θα μπορουσε να ειμαστε εμεις. το τι μας μεταφερουν τα μμε και το τι ισχυει πραγματικα θα εχει διαφορες μεγαλες. υποθετω θα ερθει σε μια-δυο εβδομαδες παλι μια καποια ισοροπια και θα κοψει το προγραμμα ο σκαι και ο αντενα για διαφημισεις.
μενει μια πικρα για το που τραβαει ο κοσμος ολος, χαθηκε η οποια ελπιδα εδω και 30 χρονια.ΑρΕς
και φυσικα λαθος να μιλησουμε για αποστολη στρατιωτικου υλικου. στειλε ανθρωπιστικη βοηθεια, στειλε κοσμο για απεγκλωβισμο και βοηθεια. αλλα τα εχεις κανει μουτι σε καθε διαχειριση θεματος μεχρι σημερα και τραβας χαρτια μην τυχον και κατσει ο ασσος και καψεις τον δενδια υπερ της οικογενειας που οσονουπω τελειωνει με την πανεπιστημιου και τα παρτερια και θελει να κυβερνησει. με πασοκ κοιμηθηκαμε, με πασοκ θα ξημερωσουμε. και ας ειναι και μπλε. -
@monman2 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ρωσία
Οικονομικά αδύναμη θα την πάνε τώρα καροτσάκι μεχρι να πει ήμαρτον...
Στρατιωτικά αποδείχθηκε χάρτινος τίγρης , ο Ζούκωφ γυρνάει στον τάφο του αν στην θέση της Ουκρανίας ήταν μια Νατοϊκή χώρα με τα Απάτσι ,τα Α-10 , τα MLRS δεν θα είχε μείνει μπουλόνι για δείγμα ... εννοείτε τα F-35 θα είχαν εξασφαλίσει αεροπορική υπεροχή σε 30΄!Ουκρανία
Θα μπει στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕΗΠΑ
απλά The bestΤΟΥΡΚΙΑ
θα γυρίσει με την ουρά στα σκέλια στην αγκαλιά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟΕΛΛΑΔΑ
Όπως πάντα με την σωστή πλευρά θα βγει απο τα μνημόνια με χρυσά αριστεία θα εχει μοίρες Ραφαλ και F-35 10 χρόνια πριν απο τα αντίστοιχα των Τούρκων που βεβαίως θα αναγκαστούν να τα αναπτύξουν προς την σωστή κατεύθυνση (ΙΡΑΝ, Ρωσία) ...Συμπέρασμα έρχονται καλλίτερα χρόνια ακόμα και απο του ΠΑΣΟΚ ! και στα κ@λ@μπαρα μάλλον οι Ρωσίδες θα είναι περισσότερες απο τις Ουκρανές...
Σε έχει πιάσει το τρολλάρισμα Τάσο...
Ξέρεις πολύ καλά ότι οι επιχειρήσεις πάνε μια χαρά δεδομένου ότι δεν θέλουν να ισοπεδώσουν την χώρα. Σε 12 ώρες ήταν έξω από το Κίεβο και απλά σταμάτησαν.@harisma23 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Βάσει της εμπειρίας, και των προδιαγραφών. Το Su-57 έχει ανώτατη ταχύτητα άνω των 2.5 Μαχ και όρια +10/-5g. Το F35 δεν μπορεί να υπερβεί τα Μαχ 1,6 και έχει όριο τα 7g ενώ δεν μπορεί να πετάξει καν κοντά σε καταιγιδοφόρα σύννεφα. Τεράστιο τρολλάρισμα, αν σκεφτείς ότι το προσωνύμιο του είναι "Lightning II". Τέτοιο αστείο ούτε ο Σεφερλής δεν θα μπορούσε να σκεφτεί!!!
Αλέξανδρε, τα βλέπεις τελείως μονόπλευρα! Βλέπεις πιθανά προτερήματα σε ένα ουσιαστικά ανύπαρκτο αεροσκάφος με ακόμη τρομερά προβλήματα εξέλιξης (βλέπε κινητήρες). Ακόμη όμως κι αν ισχύουν, καθίστανται ανούσια όταν οι απέναντι έχουν υπερπολλαπλάσια F-35. Μην ξεχνάς ότι οι σοβιετικοί κέρδισαν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στηριζόμενοι (ανάμεσα στα άλλα) στο motto: There is quality in quantity.
@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Καλά, όταν και το υπερόπλο su57 καταφέρει να συμπληρώσει μια ετοιμοπολεμη μοίρα και μερικές χιλιάδες ώρες πτήσης θα δούμε και τα δικά του τα χούγια.
Και όταν μάλιστα καταφέρει και βάλει και κινητήρες νέας γενιάς, ίσως να πιάνει και τα 2.5 μαχ χωρίς να γίνεται φάρος σε αισθητήρες.Αυτά ακριβώς ήθελα να γράψω!
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Αυτή η αστειότητα με τους κινητήρες θα πρέπει να πάψει. Το power/weight του, ακόμα και με τους σημερινούς κινητήρες (1st stage), είναι ανώτερο αυτού του F22, δεν μιλάμε καν για να το ανάπειρο F35.
Αν το power to weight ratio ήταν το κυρίαρχο στοιχείο αεροπορικής υπεροχής, δεν θα είχαν αλλάξει κάποιες γενιές τα μαχητικά και αεροσκάφη σαν το F4 και το MIG-25 θα ήταν ακόμη κυρίαρχα. Εσύ φαντασιώνεσαι υπερτεχνολογίες που θα φέρουν τα νέα ρώσικα υπερόπλα, ενώ την ίδια στιγμή το SU-57 έχει πολλαπλάσιο ίχνος από τα F22 και F-35 με τους υπάρχοντες κινητήρες του.
Μα τα καινούρια έχουν ανώτερο power/weight από τα F4/MiG 25. Επίσης εντελώς υπερεκτιμημένο το stealthiness, όταν υπάρχουν απέναντί σου L Band Radars. Τέσπα, αυτά είναι θεωρητικά, γιατί στην πράξη δεν θα υπάρξει εμπλοκή αυτών των α/φ μεταξύ τους.
Ας έχουμε επίσης στο νου τι Μονάδες υπάρχουν στην Ουκρανία: https://el.wikipedia.org/wiki/Τάγμα_Αζόφ
-
Ξέρουμε…..
https://en.wikipedia.org/wiki/Ramzan_Kadyrov -
Και μια και το ανέφερε ο αγαπητός Gatoz πάλι για τα συμβολικά όπλα που στείλαμε στην Ουκρανία, επαναφέρω κι εγώ την άποψή μου.
Αν και μάλλον είμαι μειοψηφία, θεωρώ ότι πολύ σωστά στείλαμε όπλα, εφόσον δεν είναι δική μας μονομερή κίνηση αλλά στα πλαίσια συλλογικής απόφασης της ΕΕ.
Η φοβική αντίληψη δεν οδηγεί πουθενά, διαμορφώνεται προφανώς ένας νέος κόσμος με νέες ισοροπίες και η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει τη θέση της.
Τις ευκαιρίες τις πιάνεις απ' τα μαλλιά, παίρνεις θέση και πλασάρεσαι για να διεκδικήσεις αυτά που θέλεις και να περάσεις τα μηνύματά σου.
Όσο και να λέμε ότι οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι είναι συμφεροντολόγοι, που πρακτικά ισχύει, όλα συνεκτιμούνται όταν έρχεται η ώρα της μοιρασιάς ή της κρίσης. Αν μέναμε ουδέτεροι στους ΠΠ τη μισή χώρα θα είχαμε τώρα και αν. -
Στον Α΄ ουδέτεροι μείναμε και μας μοίρασαν την Μακεδονία και την Θράκη...
Στον Β' ουδέτεροι θέλαμε να μείνουμε, αλλά μας την έπεσαν οι Ιταλοί και μετά μας μοίρασαν...
Και μετά επειδή έπρεπε να είμαστε οι μλκες της υπόθεσης, αντί να έχουμε ενωμένες τις αντιστασιακές οργανώσεις και να λέμε στους ναζήδες ότι γρήγορα από την Ελλάδα με τόσα βουνά δεν φεύγεις και θα σε προλάβει ο Ζούκοφ, οπότε φύγετε ήσυχα και εμείς θα είμαστε 50 χλμ μακριά πίσω σας .
Και τότε θα ξαναπηγαίναμε εκεί που είμασταν τον Απρίλιο του 41 και θα ενημερώναμε κάτι Βούλγαρους , που έκαναν παιχνίδια στο Δοξάτο, ενώ ο Τίτο θα άφηνε τα περί Μακεδονίας στο ντουλάπι.
Ο δε στόλος , θα πέρναγε από τα 12νησα και θα μιλάγαμε για την Κύπρο με τους Εγγλέζους.
Αυτά δεν έγιναν, εμείς τσακωνόμαστε και τώρα τα ίδια.
-
@andya3 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Και μια και το ανέφερε ο αγαπητός Gatoz πάλι για τα συμβολικά όπλα που στείλαμε στην Ουκρανία, επαναφέρω κι εγώ την άποψή μου.
Αν και μάλλον είμαι μειοψηφία, θεωρώ ότι πολύ σωστά στείλαμε όπλα, εφόσον δεν είναι δική μας μονομερή κίνηση αλλά στα πλαίσια συλλογικής απόφασης της ΕΕ.
Η φοβική αντίληψη δεν οδηγεί πουθενά, διαμορφώνεται προφανώς ένας νέος κόσμος με νέες ισοροπίες και η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει τη θέση της.
Τις ευκαιρίες τις πιάνεις απ' τα μαλλιά, παίρνεις θέση και πλασάρεσαι για να διεκδικήσεις αυτά που θέλεις και να περάσεις τα μηνύματά σου.
Όσο και να λέμε ότι οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι είναι συμφεροντολόγοι, που πρακτικά ισχύει, όλα συνεκτιμούνται όταν έρχεται η ώρα της μοιρασιάς ή της κρίσης. Αν μέναμε ουδέτεροι στους ΠΠ τη μισή χώρα θα είχαμε τώρα και αν.Αλληλούια..
Επίσης δικαιολογώντας τον φιλο-Ουκρανισμό μας για να μην αναρωτιούνται μερικοί.. ISS Pro(ιφ γιου νοου γουοτ αι μιν), Rebrov πάσα σε Shevchenko ρούφα το παστέλι !
-
@getzman said in [Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]
δεν σου φαινεται λογικο η υποστηριξη να πηγαινει αυτοματα στους δεχομενους επιθεση????
πρεπει να ξερεις που πεφτει μια χωρα για να λυπηθεις που τη σφαζουνε???Λογικό ναι, αλλά με τις ΗΠΑ γιατί δεν ίσχυσε ποτέ? Μήπως γιατί μας έπεισαν ότι αυτό που δέχεται επίθεση φταίει, είναι κακός, τρομοκράτης κλπ.?
-
Με τις ΗΠΑ δεν ίσχυσε, γιατί το Δυτικό μοντέλο τρόπου ζωής δύσκολα το αποχωρίζονται οι πολίτες που το βιώνουν. Ούτε καν αυτοί που αντιτίθενται στη Δύση, αλλά επιμένουν να μένουν στις χώρες της, δεν τολμούν να την εγκαταλείψουν. Οπότε αρχής/εξαρχής υπάρχει ένα θετικό προβάδισμα από την αφετηρία.
-
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Με τις ΗΠΑ δεν ίσχυσε, γιατί το Δυτικό μοντέλο τρόπου ζωής δύσκολα το αποχωρίζονται οι πολίτες που το βιώνουν. Ούτε καν αυτοί που αντιτίθενται στη Δύση, αλλά επιμένουν να μένουν στις χώρες της, δεν τολμούν να την εγκαταλείψουν. Οπότε αρχής/εξαρχής υπάρχει ένα θετικό προβάδισμα από την αφετηρία.
Πολυ σωστα. Αρα τα περι δικαιου και λοιπα ειναι παπαριες, ανηκωμεν εις την δυσην μια που φοραμε νάικ και οδηγαμε αμαξαρα ΕΜΕΙΣ. Οκ, σγα την κυπρο, ειναι μακρυα για σουκου και τα ιμια που δεν εχουν παράλιες.
Ολα τα αλλα τα ακουω βερεσε αντι με αλφα τριο, ξερεις καθε συλλαβη δειχνει μια υποδουλωση σε κατιτις. -
Τεσπα. Εχει αρχισει ενα παραμυθι περι ισαποστακιδων. Σιγουρα δε συμφερει τους ισαποστακηδες καθως τους καθιστα ευαλωτους σε εκατερωθεν επιθεσεις. Αν λοιπον πρεπει να καταδειξουμε την κακη Ρωσια, συγνωμη μα δεν πρεπει να κανωμε γαργαρα το ταγμα του Αζωφ και τα εγκληματα τους.
-
@fanis75 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Λογικό ναι, αλλά με τις ΗΠΑ γιατί δεν ίσχυσε ποτέ?
κατα τη δικη σου γνωμη δεν ισχυσε κατα τη δική μου μια χαρα ισχυε ακριβως το ιδιο (αναφέρομαι στη αποψη της πλειοψηφιας του κοσμου)
-
Την πήρε ο πόνος την Ρούσκα για το τάγμα Αζόφ... Ποιος χρηματοδοτούσε (και χρηματοδοτεί ακόμη) εδώ την ακροδεξιά για να γίνει μανούρα για την συμφωνία των Πρεσπών. Ποιος ανακατεύονταν στα συλλαλητήρια;Ποιος χρηματοδοτεί "πατριωτικά" sites και εφημερίδες στην Ελλάδα;
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]