-
@fanis75 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
και περιμένουν βοήθεια ώστε να σταματήσει ο πόλεμος. Τον οποίο οι Ρώσοι συνεχίζουν... Αυτά.
Το πρόβλημα είναι ότι περιμένουν βοήθεια από αυτόν που ξεκίνησε τον πόλεμο, ως ηθικός αυτουργός.
Τέσπα, το θέμα είναι να λήξει όλα αυτό όσο πιο σύντομα γίνεται, κυρίως για τους ανθρώπους εκεί που παθαίνουν και μετά και για όλους εμάς στην Ευρώπη που θα λουστούμε τις συνέπειες του πολέμου (εαν δεν πάμε για Γ' ΠΠ και τον πιούμε πανυγηρικά!).
Δεν είμαι τόσο σίγουρος αν ρωτήσεις κανένα πρόσφυγα από εκεί θα έχει την ίδια οπτική. Άσε που είμαι σίγουρος ότι πλέον θα σου λένε ότι αν ήταν στο ΝΑΤΟ δεν θα είχε συμβεί τίποτα από αυτά (η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;)
Πάντως και η οπτική ότι όλα τα έκανε και τα σχεδίασε η Δύση και μετά πήγε και ο Βλαδίμηρος και σύρθηκε άβουλος σε έναν πολέμο που δεν ήθελε δεν νομίζω να στέκει. Η αν στέκει σημαίνει ότι η Ρωσία μόνο ισχυρή δεν είναι, είναι παντελώς αδύναμη επί των γεωπολιτικών και με ηγεσία για τα πανηγύρια. -
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Όπως ακριβώς τα προείπε και τα εξήγησε ο Αμερικάνος καθηγητής, χρόνια πριν:
Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο !!!!!
Τα είχε πει όλα , όταν λέμε όλα εννοούμε ΟΛΑ για τις αιτίες αυτού που συμβαίνει σήμερα , ο άνθρωπος αυτός!
Με την παραδοχή όμως και την απόλυτη πίστη καθώς το επανέλαβε αρκετές φορές πως ... τελικά ο Πούτιν είναι αρκετά έξυπνος ώστε να μην εισβάλει τελικά ποτέ στην Ουκρανία.
Είπε εμφατικά πως αν οι Αμερικανοί θέλουν την καταστροφή της Ρωσίας θα πρέπει να στηρίζουν τον μεγαλοϊδεατισμό για την μεγάλη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας !
Και λέει πως οι Αμερικανοί επειδή σκέφτονται με σύγχρονους όρους δεν μπορούν να καταλάβουν πως η ενθάρρυνση για είσοδο της Ουκρανίας στην ΕΕ και ΝΑΤΟ είναι η απόλυτη ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ για την Ρωσία και δεν θα το επιτρέψει ποτέ.
Χαμένη είπε σε κάθε περίπτωση θα βγει κυρίως η Ουκρανία είτε έτσι είτε αλλιώς αλλά δεν πίστευε πως θα είναι ο Πούτιν ένας νέος Χίτλερ και πως οι Αμερικανοί θα ήταν τόσο ηλίθιοι και αδαείς να το τραβήξουν τόσο καθώς ηλπιζε πως θα ακολουθήσει στο τέλος μια στάση ουδετερότητας από την Ουκρανία με μεγάλες οικονομικές εγγυήσεις και από τις δύο πλευρές για την ευημερία και την ανάπτυξη της.
Και τελικά... στην πράξη η ηλιθιότητα των ανθρώπων άνοιξε το κουτί της Πανδώρας!
Και έχουμε φτάσει στο σημείο αν τα λέμε αυτά να θεωρουμαστε σχεδόν ... προδότες πλέον!!!! Πραγματικά ντρέπομαι να τα πω καθώς μοιάζω με απολογητής του δικτάτορα Πούτιν !
Καταλαβαίνω πως πρέπει να πάρουμε θέση αλλά μπάστα και λίγο δεν είναι όλα μαύρο άσπρο.
Μια ωραία σχετική κουβέντα είχα με ένα έξυπνο φίλο και επιχειρηματία ο οποίος μου είπε το εξής:
" Μπες τώρα στο Gov.gr και κάνε μια ΥΔ , ξεκινά από το να βρίζεις τον Πούτιν και σε κάποιο σημείο βάλε ένα αλλά...και πες τα παραπάνω επιχειρήματα , κλείσε υποβαλε τη και κρατά στο αρχείο σου.
Όταν μετά από λίγα χρόνια ο Πούτιν θα έχει την ίδια και χειρότερη θέση στην ιστορία από τον Χίτλερ θα τολμήσεις να την δίξεις σε παιδιά , εγγόνια , φίλους και συνεργάτες;
Τώρα είμαστε στο σημείο που διαλέγουμε πλευρά ασχέτως με τις συνέπειες και η σωστή πλευρά είναι αυτή. "
Τι να πω και εγώ λίγο με κόλλησε στον τοίχο.
Ήρθε μάλλον απότομα η στιγμή που η Ιστορία της Ανθρωπότητας επαναλαμβάνεται. -
και περιμένουν βοήθεια ώστε να σταματήσει ο πόλεμος. Τον οποίο οι Ρώσοι συνεχίζουν... Αυτά.
Το πρόβλημα είναι ότι περιμένουν βοήθεια από αυτόν που ξεκίνησε τον πόλεμο, ως ηθικός αυτουργός.
Τέσπα, το θέμα είναι να λήξει όλα αυτό όσο πιο σύντομα γίνεται, κυρίως για τους ανθρώπους εκεί που παθαίνουν και μετά και για όλους εμάς στην Ευρώπη που θα λουστούμε τις συνέπειες του πολέμου (εαν δεν πάμε για Γ' ΠΠ και τον πιούμε πανυγηρικά!).
Δεν είμαι τόσο σίγουρος αν ρωτήσεις κανένα πρόσφυγα από εκεί θα έχει την ίδια οπτική. Άσε που είμαι σίγουρος ότι πλέον θα σου λένε ότι αν ήταν στο ΝΑΤΟ δεν θα είχε συμβεί τίποτα από αυτά (η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;)
Πάντως και η οπτική ότι όλα τα έκανε και τα σχεδίασε η Δύση και μετά πήγε και ο Βλαδίμηρος και σύρθηκε άβουλος σε έναν πολέμο που δεν ήθελε δεν νομίζω να στέκει. Η αν στέκει σημαίνει ότι η Ρωσία μόνο ισχυρή δεν είναι, είναι παντελώς αδύναμη επί των γεωπολιτικών και με ηγεσία για τα πανηγύρια.Οι μισοί Ουκρανοί ΔΕΝ θέλουν να είναι με το καθεστώς ΝΑΤΟ, ΕΕ, είναι θέμα επιβίωσης γι αυτούς και είναι σε εμπόλεμη κατάσταση για χρόνια. Εμείς μπορούμε να βλέπουμε στη τηλεόραση νοικοκυρές να ξύνουν φελιζόλ για να φτιάξουν μολότοφ να κάψουν τα κτίρια που ζουν, αλλά όση αυτοθυσία και να δείξουν η Ρωσία παραμένει μια υπερδύναμη, με πάμπολα πυρηνικά και πολλαπλάσια ισχύ πυρός απ' όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο.
Πιστεύετε δηλαδή πως ο "τρελός" Πούτιν έχει την επιλογή να αποσυρθεί και να αφήσει τους Νατοϊκούς στα σύνορά του;
Πως θα τον πονέσουν οι οικονομικές κυρώσεις και τα μπάχαλα νεοναζί με τις μολότοφ και θα πει "έπαιξα κι έχασα" και θα αποσυρθεί;εντιτ απάντηση στον βαγκ από πάνω:
υπάρχει δηλαδή κάποιος που πιστεύει πως ένας Χίτλερ με Πυρηνικά όπλα απ' τον οποίο εξαρτάται η Ευρώπη για την ενέργειά της, θα αποσυρόταν απ την Πολωνία λόγω οικονομικών κυρώσεων;Άρα, είναι αποφασισμένοι οι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ για εν δυνάμει πηρυνική σύγκρουση στην καρδιά της Ευρώπης;
Όχι οι Αμερικάνοι, αυτοί στα π@π@ρια τους, θα είναι όλα "Συρία" ή "Αφγανιστάν" για 10 χρόνια να φθείρουν τη Ρωσία και μια όμορφη μέρα θα τα μαζέψουν να πάνε στις Φιλιππίνες να πολεμήσουν τους Κινέζους... -
Capital controls στην Ρωσία. Λαϊκή Πουτανική Εμπανάσταση...
Ζουρνάδες, νταούλια και οι αγορές χορεύουν...
https://www.iefimerida.gr/kosmos/capital-controls-stin-rosia-gia-na-antimetopistoyn-oi-kyroseis
-
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
https://www.iefimerida.gr/kosmos/capital-controls-stin-rosia-gia-na-antimetopistoyn-oi-kyroseis
Έγινε η μούρη του Πούτιν (με το λίφτινγκ, που λέει ο Ράμφος) κρέας μετά από αυτό. Όπου να ναι φεύγει με την ουρά στα σκέλια...
Όταν θα πληρώνετε 3€ το λίτρο στο βενζινάδικο και 3€ μια φρατζόλα ψωμί, να ξέρετε πως ο αγώνας για την Ελευθερία της Ουκρανίας θέλει θυσίες... ζε σουί Ουκρανιέν.
-
Πάντως και η οπτική ότι όλα τα έκανε και τα σχεδίασε η Δύση και μετά πήγε και ο Βλαδίμηρος και σύρθηκε άβουλος σε έναν πολέμο που δεν ήθελε δεν νομίζω να στέκει. Η αν στέκει σημαίνει ότι η Ρωσία μόνο ισχυρή δεν είναι, είναι παντελώς αδύναμη επί των γεωπολιτικών και με ηγεσία για τα πανηγύρια.Οι μισοί Ουκρανοί ΔΕΝ θέλουν να είναι με το καθεστώς ΝΑΤΟ, ΕΕ, είναι θέμα επιβίωσης γι αυτούς και είναι σε εμπόλεμη κατάσταση για χρόνια. Εμείς μπορούμε να βλέπουμε στη τηλεόραση νοικοκυρές να ξύνουν φελιζόλ για να φτιάξουν μολότοφ να κάψουν τα κτίρια που ζουν, αλλά όση αυτοθυσία και να δείξουν η Ρωσία παραμένει μια υπερδύναμη, με πάμπολα πυρηνικά και πολλαπλάσια ισχύ πυρός απ' όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο.
Πιστεύετε δηλαδή πως ο "τρελός" Πούτιν έχει την επιλογή να αποσυρθεί και να αφήσει τους Νατοϊκούς στα σύνορά του;
Πως θα τον πονέσουν οι οικονομικές κυρώσεις και τα μπάχαλα νεοναζί με τις μολότοφ και θα πει "έπαιξα κι έχασα" και θα αποσυρθεί;εντιτ απάντηση στον βαγκ από πάνω:
υπάρχει δηλαδή κάποιος που πιστεύει πως ένας Χίτλερ με Πυρηνικά όπλα απ' τον οποίο εξαρτάται η Ευρώπη για την ενέργειά της, θα αποσυρόταν απ την Πολωνία λόγω οικονομικών κυρώσεων;Άρα, είναι αποφασισμένοι οι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ για εν δυνάμει πηρυνική σύγκρουση στην καρδιά της Ευρώπης;
Όχι οι Αμερικάνοι, αυτοί στα π@π@ρια τους, θα είναι όλα "Συρία" ή "Αφγανιστάν" για 10 χρόνια να φθείρουν τη Ρωσία και μια όμορφη μέρα θα τα μαζέψουν να πάνε στις Φιλιππίνες να πολεμήσουν τους Κινέζους...Το τι θέλουν η δεν θέλουν οι Ουκρανοί μου φαίνεται πλέον προφανές. Εκ του καναπέως εδώ μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε περί νεοναζί κλπ.
Θα μπορούσε πάντως να σταματήσει στις ανατολικές περιοχές που έχει και ρωσοφωνους, τις δυτικές δεν ξέρω γιατί πήγε.
Εγώ έχω άλλη οπτική επί των κυρώσεων. Τις θεωρώ υστερικές και too much. Σε σημείο που μπορεί να τον ζορισουν τόσο πολύ ώστε να κάνει καμία πιο μεγάλη τρέλα. -
Απλά εγώ δε βλέπω και άλλες εναλλακτικές εκτός των κυρώσεων.Εκτός αν προτιμάτε να μη κάνουμε τίποτα απολύτως ή να επέμβει στρατιωτικά το ΝΑΤΟ.
Από τη μία λέτε ότι δε θα έχουν κανένα αποτέλεσμα από την άλλη ότι είναι υπερβολικές. -
@kostis20 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Απλά εγώ δε βλέπω και άλλες εναλλακτικές εκτός των κυρώσεων.Εκτός αν προτιμάτε να μη κάνουμε τίποτα απολύτως ή να επέμβει στρατιωτικά το ΝΑΤΟ.
Από τη μία λέτε ότι δε θα έχουν κανένα αποτέλεσμα από την άλλη ότι είναι υπερβολικές.Εγώ είμαι στο υπερβολικές πάντως. Είναι μικρή οικονομία η Ρωσία. Και εννοείται ότι θα πάει να ρεφαρει πουλώντας στους Κινέζους αλλά αυτοί θα τον πατήσουν στον λαιμό. Δεν είναι προς το συμφέρον μας μια αποδυναμωμένη Ρωσία οπλισμένη με πυρηνικά περικυκλωμένη από νατοϊκές χώρες που εξαγγέλλουν (και έχουν φράγκα να το κάνουν) ότι θα εξοπλιστούν σαν αστακοί.
-
Τίποτα τρομερό δεν θα συμβεί, εκτός αν πράγματι ο Πούτιν έχει τρελαθεί και είναι εκτός ελέγχου.
Θα πάρουν οι Ρώσοι την Ουκρανία και θα την κάνουν κάτι σαν τη Λευκορωσία. Μέχρι να γίνει αυτό και για όσο έχουν προσβάσεις οι Αμερικάνοι στη χώρα, θα γίνεται ανταρτοπόλεμος. Γενικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι Αμερικάνοι θα κυνηγάνε να κάνουν ζημιά στη Ρωσία.Οι Ευρωπαίοι εντωμεταξύ θα βρίζουν τον Πούτιν και θα επιβάλουν και τίποτα κυρώσεις, αλλά θα δικαιολογούν το Ρωσικό λαό, που δε φταίει σε τίποτα γιατί παραπλανάται από έναν παρανοικό ηγέτη. Οπότε θα συνεχίσουν να παίρνουν ΦΑ, που πρακτικά είναι και το μόνο που χρειάζονται από τη Ρωσία, για να μην τιμωρήσουν τον αθώο Ρωσικό λαό.
Ευκαιρία κιόλας για την Ευρώπη να ανοίξουν και οι μπίζνες ρίχνοντας λεφτά στους αμυντικούς εξοπλισμούς, γιατί έχει αρχίσει και βαλτώνει λίγο η κατάσταση στην οικονομία και Αμερική και Κίνα τρέχουν σαν hothatch.
Κάποια στιγμή ο Βλαντιμίρ θα αποδημήσει εις Κύριον και ο αντικαταστάτης του θα ανοίξει τις αγκάλες του στη Δύση, η οποία θα αγκαλιάσει εκ νέου την ανανεωμένη Ρωσία. Γιατί ως γνωστόν το χρήμα ουδείς εμίσησε και υπάρχει πεδίο δόξας λαμπρό στις μπίζνες και από την πλευρά της Ρωσίας και από την πλευρά της Δύσης.
Και η ζωή συνεχίζεται... Μήπως να το παίξω χειρομάντης ή να ρίχνω χαρτιά, να βγάζω και κάνα φράγκο? -
Είμαστε κατά της εισβολής και του Πούτιν, αλλά αυτό σημαίνει πως θα επίσημα η ΕΕ θα εξοπλίσει ξεκάθαρα Νεοναζί τρομοκράτες, απλά επειδή κι αυτοί είναι κατά του Πούτιν;
(Θα μου πείτε, κάποτε εξοπλιζε και Ταλιμπάν, επειδή ήταν κατά των Σοβιετικων).Εμείς φαντάζομαι δεν πειράζει που το 80% του φυσικού αερίου μας είναι ρωσικό;
Ή τα μισά σταρια της Ευρώπης απ τις εμπόλεμες περιοχές.
Και σιγά μωρέ επειδή έχει πυρηνικά, ή την πραγματική ισχύ να πλήξει οτιδήποτε στην Ευρώπη (κι όχι φανταστικά χημικά όπλα κλπ) -
@kostis20 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Από τη μία λέτε ότι δε θα έχουν κανένα αποτέλεσμα από την άλλη ότι είναι υπερβολικές.Εγώ είμαι στο υπερβολικές πάντως. Είναι μικρή οικονομία η Ρωσία. Και εννοείται ότι θα πάει να ρεφαρει πουλώντας στους Κινέζους αλλά αυτοί θα τον πατήσουν στον λαιμό. Δεν είναι προς το συμφέρον μας μια αποδυναμωμένη Ρωσία οπλισμένη με πυρηνικά περικυκλωμένη από νατοϊκές χώρες που εξαγγέλλουν (και έχουν φράγκα να το κάνουν) ότι θα εξοπλιστούν σαν αστακοί.
Ναι οκ αλλά κάπως πρέπει να τον φρενάρουν όταν φτάνει να απειλεί ακόμα και τη Σουηδία .
Αν τον αφήσουν χαλαρό ποιος ξέρει που θα φτάσει. -
Υπουργείο Άμυνας του Η.Β.
-
Είμαστε κατά της εισβολής και του Πούτιν, αλλά αυτό σημαίνει πως θα επίσημα η ΕΕ θα εξοπλίσει ξεκάθαρα Νεοναζί τρομοκράτες, απλά επειδή κι αυτοί είναι κατά του Πούτιν;
(Θα μου πείτε, κάποτε εξοπλιζε και Ταλιμπάν, επειδή ήταν κατά των Σοβιετικων).Εμείς φαντάζομαι δεν πειράζει που το 80% του φυσικού αερίου μας είναι ρωσικό;
Και σιγά μωρέ επειδή έχει πυρηνικά, ή την πραγματική ισχύ να πλήξει οτιδήποτε στην Ευρώπη (κι όχι φανταστικά χημικά όπλα κλπ)Ο εξοπλισμός φτάνει (αν φτάσει ποτέ, λέμε τώρα...) στην επίσημη ουκρανική κυβέρνηση (αν υπάρχει ακόμη). Η οποία έχει πρωθυπουργό, υπουργούς κλπ που θα την μοιράσουν όπως πιστεύουν. Προφανώς σε έναν πόλεμο δεν θα οπλιστούν πρώτα καλοκάγαθες νοικοκυρές αλλά οι πιο κωλοπετσωμένοι, γι' αυτό άλλωστε και οι Ρώσοι μόστραραν τους τσετσένους τους (πολύ ωραία τα πλάνα του σκηνοθέτη by the way, θύμιζαν πολύ τους sardaukar από το Dune). Αλλά με το συμπάθειο, όταν ακούμε μια ολόκληρη χώρα να αντιστέκεται στα αστικά της κέντρα σε ανατολή, νότο και βορρά μήπως πρέπει να το κόψουμε λίγο αυτή την ιστορία με τους ουκρανούς νεοναζί; Πόσους νεοναζί έχει πια αυτή η Ουκρανία;
-
Αλλά με το συμπάθειο, όταν ακούμε μια ολόκληρη χώρα να αντιστέκεται στα αστικά της κέντρα σε ανατολή, νότο και βορρά μήπως πρέπει να το κόψουμε λίγο αυτή την ιστορία με τους ουκρανούς νεοναζί; Πόσους νεοναζί έχει πια αυτή η Ουκρανία;
Όσους χρειάζεται, για να το χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα οι Ρώσοι και αυτοί που θέλουν να τους δικαιολογούν... Τώρα δηλαδή περιμένεις ν' ακούσεις και ποσοστό του πληθυσμού ή νούμερο?
-
Και σιγά μωρέ επειδή έχει πυρηνικά, ή την πραγματική ισχύ να πλήξει οτιδήποτε στην Ευρώπη (κι όχι φανταστικά χημικά όπλα κλπ)Δεν εχω καταλάβει ακριβώς εσυ τι προτείνεις?
Επίσης αν η Έλλαδα μείνει ουδέτερη θα πέσει η τιμή του φυσικού αερίου και του σταριού? -
Πως θα τον πονέσουν οι οικονομικές κυρώσεις και τα μπάχαλα νεοναζί με τις μολότοφ και θα πει "έπαιξα κι έχασα" και θα αποσυρθεί;το τρελος σε εισαγωγικα αρα δεν ειναι τρελος μια χαρα ειν ο αθρωπος
αυτοι που του αντιστεκονται ειναι νεοναζι
-
Βλαντίμιρ Πούτιν: Μετέφερε την οικογένειά του σε πυρηνικό καταφύγιο – Η δήλωση-βόμβα καθηγητή για την υγεία του
https://www.enikos.gr/international/vlantimir-poutin-metefere-tin-oikogeneia-tou-se-pyriniko-katafygio-i-dilosi-vomva-kathigiti-gia-tin-ygeia-tou/1763850/ -
Έγινε η μούρη του Πούτιν (με το λίφτινγκ, που λέει ο Ράμφος) κρέας μετά από αυτό. Όπου να ναι φεύγει με την ουρά στα σκέλια...
Όταν θα πληρώνετε 3€ το λίτρο στο βενζινάδικο και 3€ μια φρατζόλα ψωμί, να ξέρετε πως ο αγώνας για την Ελευθερία της Ουκρανίας θέλει θυσίες... ζε σουί Ουκρανιέν.
Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι.
Προσωπικά για βενζίνη θέλω 10euro κάθε δύο μήνες και ψωμί τρώω ελάχιστο λόγω προβλήματος υγείας.
Οπότε μάλλον εσύ και όσοι σου κάνουν Like θα πρέπει να προβληματιστείτε που ζείτε καπιταλιστικά.
-
Οπότε μάλλον εσύ και όσοι σου κάνουν Like θα πρέπει να προβληματιστείτε που ζείτε καπιταλιστικά.
αναγκαζονται στον γκαπιταλιζμο αφου
-
Έτσι, μην τον αφήνουμε χαλαρό τον Πούτιν, βαράτε στ αυτιά τους Ρώσους!
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]