-
Απο προσωπική εμπειρία συμφωνώ με το Φάνη.Είμαι πολύ πιο χαλαρός με το Leasing...Καμία σχεση με πριν.Αυτο δε σημαίνει βεβαια οτι το κακομεταχειρίζομαι.
-
@iceman7 said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
Ο χαρακτηρας του ανθρωπου δεν αλλαζει Φανη μου αναλογα την ιδιοκτησία ή όχι..... οποιοδήποτε αμαξι σε μεταφέρει εσενα και την οικογενεια, ανεξάρτητα σε ποιον ανήκει, θες να ειναι ασφαλες και σωστό για το σκοπό που προορίζεται.....
Συμφωνώ. Αλλά δεν πιστέυω ότι το σέρβις στα ληζινγκ τα καθιστά ανασφαλή! Απλά, στο δικό μου αμάξι μπορεί να ασχοληθώ περισσότερο με το τι λάδια θα βάλουν (ώστε να μην μου βγάλει θέμα το μοτέρ στα 10 χρόνια), να τρέξω περισσότερο κλπ. Στο λήζινγκ που ξέρω ότι σε 4 χρόνια θα το δώσω, θα το παώ για σέρβις και ας βάλλουν ό,τι λάδια θέλουν. Δεν είπα να το καταστήσουν μη ασφαλές, αλλά δεν θα το ψειρίσω σαν δικό μου αμάξι.
Επίσης, το δικό μου θα το προσέξω σε λακούβες και πεζοδρόμια γιατί θα πληρώσω εγώ τα λάστιχα, τις ζάντες και τα αμορτισέρ, στο λήζινγκ δνε θα ασχοληθώ, γιατί την ζημία δεν θα την πληρώσω. Απλά πράγματα λέω, που η πλειοψηφία έτσι τα αντιμετωπίζει.
Ειδικά οι Έλληνες σε μεγαλύτερο βαθμό, βλέπουμε π.χ. κατά κόρων να καπνίζουμ στο αμάξι λλά για να μην λερώσουν το δικό τους τασάκι, πετάνε το τσιγάρο έξω!!
-
@antoniokon said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
Έχω νοικιάσει γύρω στις 15 φορές αυτοκίνητο.
Τα μεταχειρίζομαι σαν να ήταν δικά μου.
Αν προλαβαίνω, τους τα γυρίζω και πλυμένα.
Και σε λήζινγκ, την ίδια συμπεριφορά θα είχα.
Μάλλον ανήκω στους χαζούς
Δεν είσαι χαζός αλλά σιγουρα οι περισσότεροι δεν συμπεριφέρονται έτσι
-
@fanis75 said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
Ο χαρακτηρας του ανθρωπου δεν αλλαζει Φανη μου αναλογα την ιδιοκτησία ή όχι..... οποιοδήποτε αμαξι σε μεταφέρει εσενα και την οικογενεια, ανεξάρτητα σε ποιον ανήκει, θες να ειναι ασφαλες και σωστό για το σκοπό που προορίζεται.....
Συμφωνώ. Αλλά δεν πιστέυω ότι το σέρβις στα ληζινγκ τα καθιστά ανασφαλή! Απλά, στο δικό μου αμάξι μπορεί να ασχοληθώ περισσότερο με το τι λάδια θα βάλουν (ώστε να μην μου βγάλει θέμα το μοτέρ στα 10 χρόνια), να τρέξω περισσότερο κλπ. Στο λήζινγκ που ξέρω ότι σε 4 χρόνια θα το δώσω, θα το παώ για σέρβις και ας βάλλουν ό,τι λάδια θέλουν. Δεν είπα να το καταστήσουν μη ασφαλές, αλλά δεν θα το ψειρίσω σαν δικό μου αμάξι.
Επίσης, το δικό μου θα το προσέξω σε λακούβες και πεζοδρόμια γιατί θα πληρώσω εγώ τα λάστιχα, τις ζάντες και τα αμορτισέρ, στο λήζινγκ δνε θα ασχοληθώ, γιατί την ζημία δεν θα την πληρώσω. Απλά πράγματα λέω, που η πλειοψηφία έτσι τα αντιμετωπίζει.
Ειδικά οι Έλληνες σε μεγαλύτερο βαθμό, βλέπουμε π.χ. κατά κόρων να καπνίζουμ στο αμάξι λλά για να μην λερώσουν το δικό τους τασάκι, πετάνε το τσιγάρο έξω!!
Σιγουρα το ψειρίζεις λιγότερο γιατι όντως δεν ξεκινας να το κρατησεις 10ετία!
Για τις ζημιες σε λαστιχα και αμορτισερ κρατα μικρό καλαθι γιατι ολοένα και λιγότερα καλύπτουν επικαλουμενοι κακή χρήση!Για τον καφρο νεοελ που θα κανει την αλητεια του στο δημόσιο χώρο ανοιγεις νέο τεράστιο κεφάλαιο!
-
Θέμα ασφάλειας δεν υπάρχει αλλα οι εταιρείες leasing πάνε by the book. Aλλάζουν λάδια κάθε 20.000 -30.000 χλμ (υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που κάνουν τόσα χλμ το έτος) με ότι συναπάγεται αυτό στην αξιοπιστία
προσώπικα θα απέφευγα μεταχειρισμένο leasing -
@dimitrioskosmas said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
Θέμα ασφάλειας δεν υπάρχει αλλα οι εταιρείες leasing πάνε by the book. Aλλάζουν λάδια κάθε 20.000 -30.000 χλμ (υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που κάνουν τόσα χλμ το έτος) με ότι συναπάγεται αυτό στην αξιοπιστία
προσώπικα θα απέφευγα μεταχειρισμένο leasingΔεν κανουν ολα τα leasing τόσα χλμ ... λόγω covid υπαρχουν πολλά με ελάχιστα χλμ οπου τα σερβις γινονταν βασει χρόνου και όχι χλμ
-
προσώπικα θα απέφευγα μεταχειρισμένο leasingΑυτό λέω, οτι σαν χρήστης δεν με απασχολεί αυτό γιατί θα το δώσω το αμάξι. Προφανώς και σαν μεταχειρισμένα τα λήζινγκ ειναι επίφοβες αγορές, αλλά αυτό ειναι άλλη κουβέντα.
Πάντως και οι περισσότεροι ιδιώτες by the book πάνε.
-
@antoniokon said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
Έχω νοικιάσει γύρω στις 15 φορές αυτοκίνητο.
Τα μεταχειρίζομαι σαν να ήταν δικά μου.
Αν προλαβαίνω, τους τα γυρίζω και πλυμένα.
Και σε λήζινγκ, την ίδια συμπεριφορά θα είχα.
Μάλλον ανήκω στους χαζούς
Υπερβάλλον ζήλος και δυνητική αιτία προβλημάτων. Ποτέ δεν πλένω νοικιασμένο γιατί δεν έχω εξουσιοδότηση για αυτό. Όπου μπλέκουν υποχρεώσεις και υπογράφω είμαι πολύ προσεκτικός. Το συμβόλαιο είναι για οδήγηση & παράδοση με full βενζίνη. Αυτό κάνω προσέχοντας ιδιαιτερα να μην προξενηθει για οποιονδήποτε λόγο ζημιά στο εσωτερικό ή από κάτω για μην πληρώνω κερατιατικα.
-
οι ιδιωτες ειναι που εδω και χρονια λουζουν τα σερβις, οχι οι ληζ που εχουν οφελος στο δικο τους παγιο. οκ, μπορει να συνεργεια τους να ειναι λιγο κουκου αλλα δεν ειναι παντα ετσι. το βασικο τους προβλημα στα δικα τους συνεργεια ειναι οι καθυστερησεις στην εξυπηρετηση.
μην μπλεκετε επισης τα αμαξια του καθε πιτσιρικα απο ηλικια ή απο μυαλο με τα αμαξια στελεχων, πραγματικα καποιος που του διαθετει η εταιρεια του αυτοκινητο σαν στελεχος (και οχι σαν τρεχαλιτσα πωλητη) εχει ξεφυγει απο τη σκορδοκαϊλα να κακομεταχειριστει ενα αυτοκινητο γιατι ετσι, αυτο το κανουν οσοι εχουν απωθημενα και συχνοτατα το ονειρευονται να το κανουν οσοι δεν εχουν εταιρικο. και λαδια-συντηρηση γινεται οταν λεει ο κατασκευαστης, οχι οποτε ειχε πει ο μπαρμπα φανουρης για το λανσερ του μπαμπα με τις πλατινες. και το να λεει ο καθεις 'εγώ το συντηρω καλυτερα' δεν προσθετει υποψηφιους αγοραστες ή ευρω οταν αποφασισει να πουλησει το αποκτημα του..
επιπλεον
εαν η εταιρεια που εχει το ληζ δεν κυνηγαει το ευρωπουλακι, πολλοι δεν ασχολουνται με τα μειον 3 ευρω το μηνα, ανετα πηγαινει σε πριμιουμ υπηρεσιες, δηλαδη σερβις σε εξουσιοδοτημενο. που σου το δινουν και οι ληζ, χαζες δεν ειναι, για να σε κρατησουν πιστο αν εχεις ενα καποιο ογκο στολου. καπως ετσι ειμαι κολλητος με τον ρεμουνδο.... -
προσώπικα θα απέφευγα μεταχειρισμένο leasingΑυτό λέω, οτι σαν χρήστης δεν με απασχολεί αυτό γιατί θα το δώσω το αμάξι. Προφανώς και σαν μεταχειρισμένα τα λήζινγκ ειναι επίφοβες αγορές, αλλά αυτό ειναι άλλη κουβέντα.
Πάντως και οι περισσότεροι ιδιώτες by the book πάνε.
για εμένα ΟΛΑ τα μεταχειρισμένα είναι επίφοβες αγορές. από γιατρό ιδιώτη μέχρι μαντρά εισαγόμενων.
έλεγχο (διεξοδικό) θέλουν όλα ανεξαιρέτως -
@gatoz said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
δηλαδη σερβις σε εξουσιοδοτημενο.
Κι εμένα Autoone πάει για service και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί και όχι στην Avis.
-
To δικό μου πάντως κάνει service στην αντιπροσωπεία.Υποθετω και αλλά .
-
@katafractos17 said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
Κι εμένα Autoone πάει για service και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί και όχι στην Avis.
@kostis20 said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
αυτα λεγει ο γατος την ιδια ωρα που οι τιμητες του 'αυτοι ξερουν πως ειναι τα ληζινγκ χωρις να εχουν ληζινγκ' προτεινουν να ψωνιζει ο κοζμος μτχ απο ιδιωτη, με ιδια μαρκα με αυτους, κατα προτιμηση να περιμενουν μαλιστα το δικο τους υπεροχο μεταχειρισμενο οταν το δωσουν το ζηλευτο καμαρι, πλερωνωντας πανακριβα μια και δεν τα οδηγανε σαν συγκρουομενα οπως καμουμε ημεις κυριοι....
-
@katafractos17 said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
@kostis20 said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
αυτα λεγει ο γατος την ιδια ωρα που οι τιμητες του 'αυτοι ξερουν πως ειναι τα ληζινγκ χωρις να εχουν ληζινγκ' προτεινουν να ψωνιζει ο κοζμος μτχ απο ιδιωτη, με ιδια μαρκα με αυτους, κατα προτιμηση να περιμενουν μαλιστα το δικο τους υπεροχο μεταχειρισμενο οταν το δωσουν το ζηλευτο καμαρι, πλερωνωντας πανακριβα μια και δεν τα οδηγανε σαν συγκρουομενα οπως καμουμε ημεις κυριοι....
plot twist....και να το εχουν αγορασει αυτοι μτχ απο leasing...
-
@gv2000 said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
plot twist....και να το εχουν αγορασει αυτοι μτχ απο leasing...
Προκύπτει ευκολα αυτό....
Αλλά αν είναι από απευθείας εξαγορά απο το χρήστη εγω θα το αντιμετώπιζα ως αγορά από ιδιωτη..Νομιζω και ο γάτος έτσι το κάνει και τα δίνει σε δικούς του...
-
Προσωπική άποψη: Θεωρώ καφρίλα να "σπας" ή γενικώς να αδιαφορείς για το αυτοκίνητο επειδή είναι leasing. Εγώ ότι αυτοκίνητο έχω νοικιάσει, του έχω συμπεριφερθεί σαν να ήταν δικό μου.
Γιατί;
Γιατί όποιος έχει λίγη λογική και ευαισθησία, αναγνωρίζει ότι το leasing ή το νοικιάρικο, κάποιος ιδιώτης θα το αγοράσει μετά το πέρας της μίσθωσης ή ενοικίασης. -
@harisma23 said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
Εγώ ότι αυτοκίνητο έχω νοικιάσει, του έχω συμπεριφερθεί σαν να ήταν δικό μου.
Χμμμμ είμαι ο μόνος που διακρίνω κάτι πονηρό;
-
Για τους αλεπουδιάριδες που το αυτοκίνητο χρεώνεται στο στέλεχος κι όχι στην εταιρεία, τι συμβαίνει όταν γυρίζει πίσω στην εταιρεάι leasing το αυτοκίνητο:
**Επιστράφηκε το αυτοκίνητο, αρκετά ενδελεχής ο έλεγχος θα πω, περίπου όπως τα λέει ο eMike παραπάνω αλλά μου φάνηκε πιο εξονυχιστικός στο εσωτερικό (σε επιπεδο να ελέγχει κουμπιά, αεραγωγούς ότι γυρνάνε/ανοίγουν/κλείνουν, πατάκια κτλ) παρά στο εξωτερικό όπου δόθηκε πολύ μεγάλη έμφαση σε βαθουλώματα αλλά όχι τόσο σε μικρό χτυπήματα και γραντζουνιές..
Τσίμπησα έναν βιολογικό καθαρισμό που λογικά είναι άχαστος, 3 βαθουλώματα στην πόρτα του συνοδηγού (είχα δει τα 2 οπου ήξερα οτι καλυπτόντουσαν αλλα βρήκε και 3ο) και 5(!!!!) στον ουρανό που πραγματικά ήθελες αετίσιο μάτι... μου είπε από χαλάζι μάλλον..*
https://www.insomnia.gr/forums/topic/822823-επιστροφή-leasing-αυτοκινήτου-λόγω-λήξης-συμβολαίου-και-μικρόζημιες/page/2/#commentsΔεν μου έχει έρθει ακόμα το "κοστούμι", θα σας ενημερώσω*
-
@famas said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
Για τους αλεπουδιάριδες που το αυτοκίνητο χρεώνεται στο στέλεχος κι όχι στην εταιρεία, τι συμβαίνει όταν γυρίζει πίσω στην εταιρεάι leasing το αυτοκίνητο:
**Επιστράφηκε το αυτοκίνητο, αρκετά ενδελεχής ο έλεγχος θα πω, περίπου όπως τα λέει ο eMike παραπάνω αλλά μου φάνηκε πιο εξονυχιστικός στο εσωτερικό (σε επιπεδο να ελέγχει κουμπιά, αεραγωγούς ότι γυρνάνε/ανοίγουν/κλείνουν, πατάκια κτλ) παρά στο εξωτερικό όπου δόθηκε πολύ μεγάλη έμφαση σε βαθουλώματα αλλά όχι τόσο σε μικρό χτυπήματα και γραντζουνιές..
Τσίμπησα έναν βιολογικό καθαρισμό που λογικά είναι άχαστος, 3 βαθουλώματα στην πόρτα του συνοδηγού (είχα δει τα 2 οπου ήξερα οτι καλυπτόντουσαν αλλα βρήκε και 3ο) και 5(!!!!) στον ουρανό που πραγματικά ήθελες αετίσιο μάτι... μου είπε από χαλάζι μάλλον..*
https://www.insomnia.gr/forums/topic/822823-επιστροφή-leasing-αυτοκινήτου-λόγω-λήξης-συμβολαίου-και-μικρόζημιες/page/2/#commentsΔεν μου έχει έρθει ακόμα το "κοστούμι", θα σας ενημερώσω*
Οι περισσότερες εταιρίες έχουν οδηγό για φυσιολογικές. ζημιές και μπορείς να υπολογίσεις το κοστούμι.
Εμένα στο 108 μου είχαν γυρίσει αναλυτικό report και είχα χρεωθει ένα γρατσουνια από πεταλιερα μηχανής χαμηλά στις πόρτες (ναι ο γ@μημενος είχε περάσει αέρα από δεξιά σε φανάρι και φυσικά εξαφανίστηκε)
Δυστυχως είχε πάρει και πίσω και μπρος πόρτα με αποτέλεσμα να μου βγάζουν βάψιμο και στις 2 ητοι 300 ευρώ. -
Εγώ πάντως 2 φορές που είχα λήζινγκ από μικρή εταιρεία την περίοδο 2001-2009, τέτοιους ελέγχους δεν έκαναν και μιλάμε για ακριβά αμάξια.
Βαθουλώματα και τέτοια, έλεος. Με την ίδια λογική πρέπει πριν το παραλάβεις να σου συνταγογραφήσουν να του κάνεις αξονική...
Ελεος και πάλι...
ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing