-
Πότε είχε βγάλει νομο ο Αντρέας Παπανδρέου για τις σφήνες και το διπλό, τριπλό παρκάρισμα;;;;
-
Ετσι είναι και στους δύο κόσμους, αλλά δυστυχώς ενώ τους προσέχω πάντα, είναι πολύ προκλητικοί. Μην τύχει και κόψουν ταχύτητα, η χρειαστεί να κατεβάσουν πόδι κάτω.
Α και βέβαια μπορούν να περάσουν όλα τα ΙΧ να βγουν πρώτοι ΜΠΡΟΣΤΑ από το φανάρι, αυτό να ανάψει, αλλά αυτοί να στέλνουν μηνύματα.
-
Δεν είναι θέμα του γιωταχί ή του παπάκια, είναι θέμα έλλειψης παιδείας οδηγικής αλλά και γενικότερης και ψυχολογικών προβλημάτων που κουβαλάει ο καθένας.
-
@storm said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Και στα δύο περιστατικά φταίνε οι μηχανόβιοι. Στην κοσμάρα τους εντελώς. Απαράδεκτοι.
Ειδικά ο δεύτερος είναι αδικαιολόγητος!
Βλέπει από μακριά τα έντονα κόκκινα των φρένων δύο σταματημενων αυτοκινήτων, μάλιστα το Porsche έχει ανάψει και alarm στην μέση του δρόμου που σημαίνει πως κάτι έχει συμβεί και προσπαθεί να περάσει με τα όσα έρχεται ανάμεσα στα 2 αυτοκίνητα;;;;
Εγώ προσωπικά για 7-8 χρόνια που οδηγούσα συνεχώς ως σχεδόν αποκλειστικό μεταφορικό μου μέσο μηχανή μέσα στην Αθήνα δεν είχα το κάποιο σχετικά σοβαρό ατύχημα.
Εκτός από τυχερός σίγουρα, οδηγούσα κυρίως αμυντικά.
Πάντα θα περνούσα μεταξύ των αυτοκινήτων σε κίνηση το πολύ με 20-30 χιλιόμετρα από την ταχύτητα που κινείται το κοπάδι των αυτοκινήτων, σφήνες και αλλαγές γραμμών πάντα με φλασ, καλό έλεγχο στους καθρέφτες και τέρμα άνοιγμα το γκάζι για να μην κόψω ποτέ κάποιον στην γραμμή που έμπαινα, ποτέ δεν πήγαινα κοντά στα παρκαρισμένα κλπ.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα μου δεν ήταν οι οδηγοί αυτοκινήτων, ταξί , λεωφορείων που είχα καταφέρει σχεδόν πάντα να προβλέπω αν θα κάνουν κάποια χαζή κίνηση , αλλά κυρίως κάποιων οδηγών δικύκλων που εμφανιζόταν από το πουθενά χωρίς να τους ενδιαφέρει καταρχάς να μειώσουν τον κίνδυνο να σκοτωθούν και δευτερευόντως να διευκολύνουν την κίνηση χωρίς αχρειαστες επιταχύνσεις , σφήνες κλπ.
2-3 φορές που έπεσα από την μηχανή σχεδόν σταματημένος οφειλόταν σε επαφή με άλλο δίκυκλο!
Εν τω μεταξύ ρε παιδιά θυμάμαι και αυτήν την αλληλεγγύη μεταξύ δικυκλιστων που υπήρχε κάποτε και πλέον έχει σχεδόν εκλείψει εντελώς.
-
Υπάρχει δυστυχώς μια "αντίληψη" σε πολλούς με παπάκι ή σκούτερ, κυρίως πιο γρήγορα σκούτερ, ότι επειδή είναι ευάλωτοι και κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, την ευθύνη για " να μην τους σκοτώσει " έχουν οι οδηγοί αυτοκινήτων, φορτηγών, λεωφορείων κλπ. ενώ οι ίδιοι έχουν δικαίωμα να κινούνται σε μια ρευστή πορεία συνεχώς μεταβαλλόμενης ταχύτητας και κατεύθυνσης "αφού χωράνε", και λεπτομέρειες όπως ότι δεν φοράνε κράνος, σημαίνουν ότι θα πρέπει να τους προσέχεις ακόμη περισσότερο!
-
Στο δρόμο κάθε (σχεδόν) Έλληνας θεωρεί ότι έχει την προτεραιότητα.
Το τι οδηγεί (από διεθνών μεταφορών, μέχρι δίποδο) δεν έχει καμία σημασία. -
@ilias-a said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Και στα δύο περιστατικά φταίνε οι μηχανόβιοι. Στην κοσμάρα τους εντελώς. Απαράδεκτοι.
Στο πρωτο γιατι φταιει το μηχανακι?
Πολλοί οι λόγοι.
Καταρχήν στην δεξιά λουρίδα είναι σχεδόν σταματημένοι, οπότε αμέσως-αμέσως όποιος έρχεται στη μεσαία λουρίδα θα πρέπει να είναι ποιο προσεχτικός. Τα αυτοκίνητα στην μεσαία λουρίδα πάνε και αυτά με χαμηλή ταχύτητα.
Η μηχανή έρχεται με μεγάλη ταχύτητα και σε πορεία διήθησης και δικάβαλο.
Το αυτοκίνητο είχε βγάλει φλας και είχε ξεκινήσει να μπαίνει στην μεσαία λουρίδα.
Άρα θα έπρεπε ο δικυκλιστής που βλέπει μπροστά, να κόψει αμέσως ταχύτητα και να μην τρέχει σαν τον τρελό πάνω στην διαχωριστική γραμμή και δικάβαλο.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν είναι υποχρεωμένος να έχει το μυαλό του στο ενδεχόμενο ότι κάποιος με μηχανή κάνει διήθηση με μεγάλη ταχύτητα.Τέτοια περιστατικά τα ζω καθημερινά με το δίκυκλο και εγώ προσωπικά επιτρέπω στα αυτοκίνητα να αλλάζουν λουρίδες αφού στην ουσία εγώ είμαι ο παράνομος που κάνω διήθηση. Φυσικά οι άλλοι δικυκλιστές χαλιούνται επειδή οδηγώ συντηρητικά το δίκυκλο, αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Εγώ θέλω αφενός να μην διακινδυνεύσω τη ζωή μου και αφετέρου να μην προκαλέσω ατύχημα με οδηγό αυτοκινήτου που ξέρω ότι μέσα στο αυτοκίνητο δεν μπορεί να έχει την ίδια ορατότητα που έχω εγώ που βλέπω πραγματικά πολύ μπροστά για το τι συμβαίνει στο δρόμο.
-
@georgemit said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Δεν είναι θέμα του γιωταχί ή του παπάκια, είναι θέμα έλλειψης παιδείας οδηγικής αλλά και γενικότερης και ψυχολογικών προβλημάτων που κουβαλάει ο καθένας.
Ακριβως, το μηχανακι θα κανει περισσοτερες και χειροτερες παρανομιες απο το ΙΧ απλα επειδη μπορει.
Το Ιχ αν χωρουσε κι αυτο να κινηθει πανω στο πεζοδρομιο θα το εκανε. -
και το ωραίο είναι πως ΟΛΟΙ είναι έτοιμοι να τις παίξουν ακόμα και για ένα κορνάρισμα.
-
Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν είναι υποχρεωμένος να έχει το μυαλό του στο ενδεχόμενο ότι κάποιος με μηχανή κάνει διήθηση με μεγάλη ταχύτητα.
Αυτό ακριβώς όπως το λέει ο @storm
Δεν μπορεί ο δικυκλιστης να πηγαίνει με τα χίλια ειδικά στις δύο δεξιές λωρίδες και να έχει την απαίτηση να μπορούν οι οδηγοί των αυτοκινήτων που ξεπαρκαρουν, η αλλάζουν λωρίδα προς τα αριστερά από πιο αργή δεξιά λωρίδα να τον δουν.
Την στιγμή που ο οδηγός αυτοκινήτου γυρίζει το κεφάλι να δει και ελέγχει τους καθρέφτες του δεν βλέπει τίποτα και σε κλάσματα δευτερολέπτου εμφανίζεται κάποιος που επειδή πάει με 100 χλμ/ώρα δεν βρισκόταν στο οπτικό πεδίο του όταν γύρισε να κοιτάξει.
Ξαναλέω πως με αμυντική οδήγηση , με κίνηση σε ταχύτητες 20-30χλμ το πολυ πιο πάνω από την ροη της κίνησης ανάμεσα στις λωρίδες και καλή συνεργασία μεταξύ τους οι δικυκλιστές δεν κινδυνεύουν στο 90% των περιπτώσεων.
Με αυτό τον τρόπο:
-
τα λάθη των οδηγών αυτοκινήτων μπορείς να τα προβλέψεις πιο εύκολα και έχεις χρόνο να αντιδράσεις με ασφάλεια.
-
Τα ταξί είναι ακόμη περισσότερο προβλέψιμα σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια, και επειδή οι άνθρωποι είναι και πολύ έμπειροι οδηγοί συνήθως την τελευταία στιγμή έχουν τον τρόπο να μαζέψουν την λαλακια τους και να φυλάξουν, δώσουν χώρο στους αναβάτες κλπ.
3)το ίδιο περίπου ισχύει και για τους οδηγούς λεωφορείων οι οποίοι ομως είναι κατ εμέ οι χειρότεροι εχθροί από όλους των αναβατών καθώς μάλλον έχουν μια διεστραμμένη λογική πως , εντάξει μηχανή είναι με μικρό όγκο, θα στριμωχθει, θα ανοίξει γκάζι να περάσει, θα αλλάξει εύκολα λωρίδα κλπ
Εγώ προσωπικά με αυτούς είχα το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς η συστηματική κίνηση να κλείνουν πάνω στην λωρίδα σου όταν βρίσκεσαι στην μέση του μήκους του λεωφορείου με εξοργίζει απίστευτα!!!!-
έχεις καλύτερο χρόνο αντίδρασης και με τους πεζούς που θα κάνουν λαλακια και θα πεταχτούν καθώς δεν προσέχουν τον όγκο μια μηχανής το ίδιο με ένα αυτοκίνητο.
-
μπορείς ακόμη και να αποτρέψεις και ατύχημα από κάποιον που θα παραβιάσει και κόκκινο από τις κάθετες διασταυρώσεις καθώς λόγω καλύτερης ορατότητας με φυσιολογικές ταχύτητες έχεις μεγαλύτερο χρόνο αντίδρασης.
Τίποτα όμως δεν μπορεί να σε προστατεύσει από τους απαράδεκτους αναβάτες που οδηγούν με την ταυτότητα στο στόμα.
Αυτούς που σε πιέζουν όταν κινείσαι μεταξύ των λωρίδων στη ροή της κίνησης και σε κολλάνε στα 5 εκατοστά πίσω σου!!!!! και αλλάζουν λωρίδες στο παραμικρό κενό κόβοντας την ροή της κίνησης των αυτοκινήτων και μετά προσπαθούν να χωθούν μπροστά σου!!!!
Εκβιάζουν δηλαδή προσπέραση στο όποιο κενό του κενού μεταξύ των 2 λωρίδων!!!!!Να έχεις όλες τις αισθήσεις σου συγκεντρωμένες πως πάει το τρενάκι αναβατών που ακολουθείς και τι κάνουν τα αυτοκίνητα δεξιά-αριστερά εμπρός και ταυτόχρονα τι κάνουν τα αυτοκίνητα που περνάς ανάμεσα τους πίσω αριστερά και δεξιά, και ταυτόχρονα και αυτούς τους ηλίθιους πίσω σου και κάθε τόσο γύρω σου καθώς συνήθως κάνουν μια τρύπα στο νερό και σε μερικά εκατοντάδες μέτρα του βρίσκεις μπροστά σου να προσπαθούν να ξαναμπούν στο τρενάκι έχοντας μπλοκάρει κάποια από τις δύο λωρίδες των αυτοκινήτων αμφίπλευρα και κόβοντας και την ροή των αναβατών ανάμεσα στις λωρίδες.
Και το χειρότερο και πιο επικίνδυνο από όλα, όταν κάνεις μια αλλαγή λωρίδας με μια μηχανή ή ένα καλό σκούτερ αφού έχεις ελέγξει με καθρέπτη και κεφάλι στιγμιαία πως έχεις κενό, δεν το πολύσκέπτεσαι , γιατί με ένα γενναίο χουφτωμα του γκαζιού ξέρεις πως υπάρχουν ελαχιστοτατες πιθανότητες στο μεσοδιάστημα από τα κλάσματα δευτερολέπτου που ελεγξες πίσω σου να βρεθεί κάποιος πιο γρήγορος.
Ε, αυτό , η άμεση στιγμιαία επιτάχυνση το οποίο πάντα ήταν ένα σημαντικό πλεονέκτημα ασφαλείας για τους αναβάτες πλέον πάει στον κάλαθο των αχρήστων με τους πολλούς πλέον γκαζοφονιαδες καθημερινά που μπορεί να πιάνουν και μέχρι 180χλμ/ώρα από φανάρι σε φανάρι και κινδυνεύεις να σε σκοτώσουν σε μια τέτοια αλλαγή πορείας.
(Εδώ να σημειώσω πως επειδή δεν οδηγώ τελευταία δίκυκλο, δεν ξέρω τι γίνεται με τους...Teslaκιδες που έχουν τέτοια δυνατότητα ανοίγματος, είναι και αυτοί το ίδιο καγκουρες και μια επιπλέον παράμετρος να διπλοτσεκαρεις την αλλαγή γραμμής; )
Και ματαξαναλεω, θυμάμαι πως κάποτε υπήρχε μια σιωπηρή αλληλεγγύη και ένα επίπεδο αυτόματης συννενόησης μεταξύ των αναβατών το οποίο πλέον έχει χαθεί.
Και είναι και γενικότερη η χειροτέρευση των πραγμάτων, ακόμη και από τους οδηγούς αυτοκινήτων, έχει ξεφύγει εντελώς το θέμα με το να μιλάνε στο κινητό ενώ οδηγούν - κάποια στιγμή θυμάμαι ήταν όλοι απίστευτα χεσμενοι να το κάνουν αυτό λόγω προστίμων - και το εντελώς ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ από εμένα είναι πως βλέπω άθλιες συμπεριφορές από νέους ηλικιακά οδηγούς!!!!!!! που έπρεπε να έχουν καλύτερη νοοτροπία και παιδεία σε σχέση με τις δικές μας γενιές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο απίστευτος σταρχιδισμος των πιτσιρικακίων με τα πατίνια!!!!
-
-
@gv2000 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
και το ωραίο είναι πως ΟΛΟΙ είναι έτοιμοι να τις παίξουν ακόμα και για ένα κορνάρισμα.
Πριν από λίγο καιρό είμαι σταματημένος στο κέντρο της Αθήνας. Ο μπροστινός παίζει με το κινητό. Φεύγουν οι μπροστινοί του. Περιμένω, περιμένω. Ε όταν είχαν φύγει 15 αυτ. του πατάω μία να ξεκινήσει.
Ε αυτό ήταν! Με κυνηγούσε μετά να με "δολοφονήσει"! Κόλλησε από πίσω μου, έβριζε, κόρναρε. Πραγματικά απόρησα με το πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος.
Αν είχε κατέβει για ξύλο, χαλαρά τον πέρναγα από πάνω.
-
και το εντελώς ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ από εμένα είναι πως βλέπω άθλιες συμπεριφορές από νέους ηλικιακά οδηγούς!!!!!!! που έπρεπε να έχουν καλύτερη νοοτροπία και παιδεία σε σχέση με τις δικές μας γενιές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο απίστευτος σταρχιδισμος των πιτσιρικακίων με τα πατίνια!!!!
Συμφωνώ! και που συμφωνείς με τον Storm!
το μόνο που "διαφωνώ" και το λέω και στον ευατό μου..είναι που σου κάνει εντύπωση!Τι βλέπουν τα παιδιά από μικρά κάθε μέρα στο δρόμο; ποιος είναι "μάγκας" στα μάτια τους; πως οδηγούν οι γονείς τους; τι παιδεία έχουν και από ποιον; (τεράστιο θέμα).
Με μαθηματική ακρίβεια θα βγουν χειρότεροι δυστυχως... -
@iceburner said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
και το εντελώς ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ από εμένα είναι πως βλέπω άθλιες συμπεριφορές από νέους ηλικιακά οδηγούς!!!!!!! που έπρεπε να έχουν καλύτερη νοοτροπία και παιδεία σε σχέση με τις δικές μας γενιές.
Συμφωνώ! και που συμφωνείς με τον Storm!
το μόνο που "διαφωνώ" και το λέω και στον ευατό μου..είναι που σου κάνει εντύπωση!Τι βλέπουν τα παιδιά από μικρά κάθε μέρα στο δρόμο; ποιος είναι "μάγκας" στα μάτια τους; πως οδηγούν οι γονείς τους; τι παιδεία έχουν και από ποιον; (τεράστιο θέμα).
Με μαθηματική ακρίβεια θα βγουν χειρότεροι δυστυχως...Νόμιζα πως τόσα χρόνια μετά γίνεται δουλειά στα σχολεία κυρίως με την κυκλοφοριακή αγωγή , καμπάνιες , εκπαιδευτικές ημερίδες κλπ.
Πράγματα τα οποία εγγράφονται στο μυαλουδάκι των μικρών παιδιών.
Άσε για την τεράστια πηγή πληροφόρησης που έχουν μέσω internet για τους κανόνες οδήγησης κλπ.
Εδώ εγώ που είμαι γενιά του 80 θυμάμαι χαρακτηριστικά τα πόσα έμαθα απο το περιοδικό 4Τ πιτσιρικάς αλλά και απο διάφορες ενημερωτικές καμπάνιες για τους νεκρούς απο ατυχήματα.
Και μιλάμε για μια εποχή που ουσιαστικά δεν υπήρχαν ΕΟ στην πατρίδα μας!!!
Δρόμοι καρμανιόλες διπλής κατεύθυνσης με φουρκέτες και πολλές στροφές που στις διάφορες μεγάλες εξόδους έβλεπα απίστευτα καφριλίκια απο τον πατέρα μου με ...πενταπλές και δεκαπλές προσπεράσεις , σειρές φορτηγών , απίστευτα άσχετους οδηγούς , στην Κορίνθου - Πατρών αδιανότητες καταστάσεις με προσπεράσεις βγαίνοντας μέχρι και στην...βοηθητική λωρίδα του απέναντι ρεύματος , όλοι με το αριστερό χέρι μόνιμα έξω απο το παράθυρο να μουτζώνει και η μεγάλη σκάλα να παίζει συνέχεια και άλλες τριτοκοσμικές καταστάσεις.Βλέπω τώρα τα μικρά μου -δίδυμα αγοράκια 4,5 ετών- ειδικά ο ένας που του αρέσουν τα αυτοκίνητα , μια δυο φορές του εξήγησα για την ζώνη ασφαλείας και απο τότε μου φωνάζει αν δεν έχω βάλει ζώνη μέχρι να βγώ απο το γκαράζ!
(Νομίζει ο καημένος πως η ζώνη σε σώζει απο τα πάντα , μια μέρα με ρωτησε πως αν στο αεροπλάνο φοράμε ζώνη δεν θα πεθανουμε αν πέσει; )
Και χωρίς να του έχω πεί τίποτα απολύτως με κατσαδιάζει και με ρωτά γιατί τρέχω όταν επιταχύνω ή φρενάρω απότομα ή στρίβω γρηγορα , πως αν τρέχουμε πολύ θα τρακάρουμε , με ρωτάει για τα σήματα , τα φανάρια κλπ.Και η γενιά μας θεωρώ πως δεν έχουμε καμία σχέση -ειδικά μπροστά στα παιδιά - με την συμπεριφορά μας και τον τρόπο που οδηγούμε σε σχέση με τους γονείς μας.
Για αυτό προβληματίζομαι απίστευτα μόλις βλεπω άθλιες συμπεριφορές απο πιτσιρίκια σήμερα.
Δεν μπορέι να μην τα γνωρίζουν , δεν μπορεί να μην τα έχουν διδαχθεί.
Υπήρξε μια εποχή που τα πράγματα είχαν φτιάξει αρκετα , και με τις ζώνες και το κράνος-εξοπλισμό , κινητά, αλκόολ κλπ.
Θυμάμαι στα 18-25 μου πως ήταν ξεφτίλα και περιθωριοποίηση να οδηγάς σαν κάφρος , ή να πιείς και οδηγήσεις .Φοβάμαι πως έχει συμβεί κάτι με αυτά τα κωλόΜΚΔ που δεν το αντιλαμβανόμαστε καθώς υπάρχει πλέον χάσμα επικοινωνίας με τα σημερινά παιδιά.
-
Μην απορείς για τα νέα παιδιά και την συμπεριφορά τους στο δρόμο, είναι τα ίδια που μαχαιρώνονται γιατί έτσι λέει ο Χ τράπερ….
-
@kkostask said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Μην απορείς για τα νέα παιδιά και την συμπεριφορά τους στο δρόμο, είναι τα ίδια που μαχαιρώνονται γιατί έτσι λέει ο Χ τράπερ….
αστα μεγαλη μαστιγα , κοιτα και εδω πρότυπα ..
-
Περισσότερο επικίνδυνοι ποιοι είναι; Ο οδηγός και ο συνοδηγός της Porche ή οι δύο μοτοσικλετιστές; Οι πρώτοι μάλλον έχει συνηθίσει ο ένας να οδηγεί χωρίς να κοιτάει καθρέπτες και ο άλλος να ανοίγει την πόρτα χωρίς να κοιτάει αν περνάει κανείς δίπλα από το αυτοκίνητο (μπορεί να περνάει και ένα μικρό παιδί).
Ο πρώτος με τη μοτοσυκλέτα φταίει στο ότι πήγαινε γρήγορα. Όμως δεν προκάλεσε το ατύχημα αυτός. Ο δεύτερος, πήγαινε γυρεύοντας.
Σχετικά με τα μηχανάκια στην πόλη, ξέρω άτομα που οδηγούν το αυτοκίνητο συντηρητικά, αλλά με τη μηχανή πάνε γρήγορα και το αντίστροφο.
Έχω γνωστό που και με το αυτοκίνητο και με τη μηχανή του, οδηγεί επιθετικά. Είχε και δύο ατυχήματα που για αυτόν έφταιγαν οι άλλοι: Έφταιγε ο μπροστινός στον οποίο έπεσε πάνω του, γιατί άργησε να ανάψει φλας πως θα στρίψει. Στο άλλο περιστατικό έφταιγε αυτός που ερχόταν από δεξιά του σε τυφλό σημείο και δε σταμάτησε για να περάσει. Το αποτέλεσμα ήταν επειδή πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά στο αυτοκίνητο ο γνωστός μου, να τον χτυπήσει το αυτοκίνητο, ευτυχώς με βλάβες υλικές στη μηχανή.
Παλιότερα και νεότερος έτρεχε με τη μηχανή και τράκαρε στην πόρτα του αυτοκινήτου που είχα από δεξιά προτεραιότητα και πέρασε πάνω από τον ουρανό του αυτοκινήτου (ευτυχώς είχε κάτι μελανιές). Μία άλλη φορά έπεσε μόνος και σερνόταν για πόσα μέτρα η μηχανή γιατί πήγαινε γρήγορα και για αυτόν είχε λάδια στο δρόμο. Με το αυτοκίνητο τον πήρε ο ύπνος και ξύπνησε με το αμάξι αναποδογυρισμένο σε χωράφι.......
Επίσης, έφταιγε και ένας τροχονόμος γιατί τον έγραψε για κράνος.
Αποφεύγω να είμαι μαζί του όταν οδηγεί γιατί όλοι του φταίνε και συνέχεια μου λέει "κοίτα αυτόν πως πάει, κοίτα εκείνον κλπ".
Για εμένα όπως επισημάνθηκε και παραπάνω είναι και θέμα χαρακτήρα είτε οδηγάς αυτοκίνητο είτε μηχανή.
Για την ιστορία ο γνωστός πήγε Γερμανία και εργάζεται. Δεν τολμάει ούτε να το σκεφτεί να κάνει ότι έκανε στην Ελλάδα γιατί εκεί υπάρχουν κάμερες. -
Οσο καβαλανε μοτοσυκλετες/παπια/σκουτερ (βαλτε οτι θελετε) ανθρωποι που δεν ειχαν καβαλησει ουτε ποδηλατο αυτα θα γινονται συχνοτερα. Ακριβυνε η μπεντζινα και ολοι γινανε μοτοσυκλετιστες με τα αναλογα προβληματα.
Ναι υπαρχουν και μ@λακες οδηγοι μοτοσυκλετων αλλα και αυτοκινητων.
Απλα ο οδηγος της μοτο που κυκλοφορει καθημερινα εκτεθειμενος στον κινδυνο ειναι παντα σε εγρηγορση σε σχεση με εναν που καθεται στο αυτοκινητο και παιζει στο κινητο, μιλαει, πιανει μπουτακι, τρωει κανα σαντουιτς στο τιμονι και αλλα πολλα.
Αλλο να εισαι μεσα σε ενα κουτι προστατευμενος και αλλο πανω σε 2 τροχους.
Μια στραβοτιμονια του οδηγου αυτοκινητου γιατι του γλιστρησε το κινητο μπορει να αποβει μοιραια για ενα μοτοσυκλετιστη και ας κινειται με 40 χλμ.
Δεν χρειαζεται να στραβωνουν μερικοι γιατι οι αλλοι πανε γρηγοροτερα εκει που θελουν και δεν πηζουν στην κινηση... -
@sarantism said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
και ο άλλος να ανοίγει την πόρτα χωρίς να κοιτάει αν περνάει κανείς δίπλα από το αυτοκίνητο (μπορεί να περνάει και ένα μικρό παιδί).
Συμφωνώ σε όλα. Το μόνο που θα πρόσθετα είναι, ότι δυστυχώς πολλοί συνοδηγοί ή και πίσω επιβάτες δεν έχουν επαφή (ή και αντίληψη) με τα θέματα συμπεριφοράς σε αυτά τα θέματα.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καμιά οδηγική εμπειρία και άλλοι που συμπεριφέρονται αλλοπρόσαλλα όταν δεν οδηγούν οι ίδιοι. Όπως και ο τύπος στο βίντεο που άνοιξε την πόρτα σαν να ήταν στο γκαράζ του. Μηδέν αντίληψη ο τύπος.
Π.χ. φαντάζομαι ότι τα περισσότερα μέλη του φόρουμ θα έχουν δει το καλοκαίρι γυναίκες συνοδηγοί να βάζουν τα πόδια τους πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Ακραία επικίνδυνη συμπεριφορά.
-
@chrisk6 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Οσο καβαλανε μοτοσυκλετες/παπια/σκουτερ (βαλτε οτι θελετε) ανθρωποι που δεν ειχαν καβαλησει ουτε ποδηλατο αυτα θα γινονται συχνοτερα. Ακριβυνε η μπεντζινα και ολοι γινανε μοτοσυκλετιστες με τα αναλογα προβληματα.
Απλα ο οδηγος της μοτο που κυκλοφορει καθημερινα εκτεθειμενος στον κινδυνο ειναι παντα σε εγρηγορση σε σχεση με εναν που καθεται στο αυτοκινητο και παιζει στο κινητο, μιλαει, πιανει μπουτακι, τρωει κανα σαντουιτς στο τιμονι και αλλα πολλα.
Μια στραβοτιμονια του οδηγου αυτοκινητου γιατι του γλιστρησε το κινητο μπορει να αποβει μοιραια για ενα μοτοσυκλετιστη και ας κινειται με 40 χλμ.
Δεν χρειαζεται να στραβωνουν μερικοι γιατι οι αλλοι πανε γρηγοροτερα εκει που θελουν και δεν πηζουν στην κινηση...Στραβώνουμε γιατί το ίδιο δικαίωμα στο γρήγορα έχουν και αυτοί που οδηγούν αμάξι, που κάποιοι μηχανόβιοι, τους αρνούνται να μπορούν να αλλάξουν λωρίδα.
-
@criuser said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@chrisk6 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Δεν χρειαζεται να στραβωνουν μερικοι γιατι οι αλλοι πανε γρηγοροτερα εκει που θελουν και δεν πηζουν στην κινηση...Στραβώνουμε γιατί το ίδιο δικαίωμα στο γρήγορα έχουν και αυτοί που οδηγούν αμάξι, που κάποιοι μηχανόβιοι, τους αρνούνται να μπορούν να αλλάξουν λωρίδα.
Δεν νομιζω σε ανοιχτο δρομο να μην μπορεις να αλλαξεις λωριδα.
Τωρα αν εισαι κολλημενος στην Κηφισιας εσυ και αλλα 10000 αυτοκινητα και θες να μπεις στην διπλανη ειναι ενα θεμα. Αλλα αν βγαλεις φλας καποιος θα σε αφησει...οχι οτι εχει καμια σημαντικη διαφορα γιατι μετα απο 10 μετρα θα εισαι παλι κολλημενος.
Ειπαμε μ@λακες υπαρχουν παντου , δεν ειναι μονο οι μοτοσυκλετιστες.
Οποιος ζησει και την πλευρα του μοτοσυκλετιστη μετα θα καταλαβει...
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#