-
@antonakis said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Μόνο εγώ είμαι παράξενος και θεωρώ λάθος ανήλικος με πατίνι σε δρόμο χωρίς φωτισμό αργά το βράδυ έξω?
Όχι, δεν είσαι μόνο εσύ!!!
Απαραίτητο το φως μπροστά πίσω και το ανακλαστικό στην πλάτη. -
2 ωρες και 20 λεπτα σημερα Οινοφυτα-Αιγαλεω.Ταχυτητα 145χλμ μεχρι την Κηφισια 145 μετρα το 10λεπτο μετα! Τραγικη κατασταση 2 τρακαρισματα στην καθοδο 1 στην ανοδο ταυτοχρονα
-
@nickthetrib said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Μόνο εγώ είμαι παράξενος και θεωρώ λάθος ανήλικος με πατίνι σε δρόμο χωρίς φωτισμό αργά το βράδυ έξω?
Όχι, δεν είσαι μόνο εσύ!!!
Απαραίτητο το φως μπροστά πίσω και το ανακλαστικό στην πλάτη.Μιλάμε για οχήματα που τελείως αθόρυβα και σκοτεινά κινούνται με 20-30χαω όταν ο αναβάτης είναι εφηβικών διαστάσεων, ο οποίος δεν έχει και καμιά συνείδηση του χώρου, του ΚΟΚ και της κοινής λογικής
-
Το σημαντικότερο είναι πως δεν ακολουθούν εις το ελάχιστο τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.
Θα σου έρθουν από αντίθετα όταν εσύ κοιτάς αντίθετα επίσης για να στρίψεις σε διασταύρωση , θα χωθούν στο παραμικρό κενό δίπλα σου και πίσω σου σε στενά, σε στενά επίσης θα μείνουν μπροστά σου χωρίς να προσπαθήσουν σε κάποιο κενό να σου δώσουν χώρο να περάσεις όπως τα ποδήλατα.
Μιλάμε για απίστευτο σταρχιδισμο και ειδικά από τα ανήλικα πιτσιρίκια που σπάνια βλέπω να φοράνε τον απαραίτητο εξοπλισμό, είμαι τρομερά απογοητευμένος από την νέα γενιά, το έχω ξαναγράψει , νόμιζα πως θα είναι πολύ καλύτεροι από εμάς στην συμπεριφορά στους δρόμους.
Μας έχει αποκτηνωσει μέχρι το μεδούλι το καθεστώς Μητσοτάκη.
-
Δηλαδή για την κατάντια της νέας γενιάς φταίει ο Κούλης ή οποίος και να ήταν στην εξουσία? Τα πιστεύετε αυτά που λέτε ή λέμε και καμία @#&€ για να εξυπηρετεί το ιδεολογικό αφήγημα?
-
Κανένα ιδεολογικό αφήγημα.
Ούτε στον σκληρό πυρήνα των χρόνων των μνημονίων, των CC , του σκισιματος Τσίπρα δεν υπήρχε τέτοια αποκτηνωση και σταρχιδισμος στην κοινωνία.
Μιλάμε για πλήρη αδιαφορία για τα κοινά , αποχή από τις εκλογές, καμία διάθεση αντιδρασης που έχει προέλθει από τον επιστημονικά μεθοδευμένο κοινωνικό αυτοματισμό και του διαιρεί και βασίλευε που έχει εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια.
Κουκουλωμα σκανδάλων , γιγάντωση της διαφθοράς και του ρουσφετιου, πλήρης έλεγχος των ΜΜΕ, διάλυση των δομών υγείας και παιδείας, εθνικιστική παραμύθα και ανασκαλισμα των εμφυλιοπολεμικων , έχουν αντικαταστήσει και καταστήσει αστείες τις συζητήσεις για ισότητα, δικαιοσύνη, ισονομία, αξιοκρατία κλπ.
Και η νέα γενιά μέσα σε αυτό το κλίμα μεγαλώνει από το 2019 και μετά , σκοτάδι μαύρο στην ψυχούλα τους , πολύ πρόσφατα άρχισαν να εκπαιδεύονται σε φρικτές εικόνες πολέμου και πως η σφαγή αμάχων είναι κάτι φυσιολογικό και αποδεκτό όχι μόνο χωρίς συνέπειες αλλά και με ποινικοποίηση σχεδόν της οποιαδήποτε κριτικής.
-
Eμένα πάντως αυτές οι περιγραφές (σταχιρδισμός,διαίρει και βασίλευε,μηδενική αξιοκρατία,ρουσφέτια,διαφθορά κ.τ.λ.) περιέργως μου θυμίζουν εκτός από τη σημερινή εποχή και κάτι από 40+ χρόνια πίσω, ΑΓΠ κι έτσι..
Για να μην πω ίσως κι από σύστασης του νεολληνικού κράτους.. Απλά σε κάποιες δεκαετίες το ψεύτικο χρήμα κι ευμάρεια "κουκούλωνε" και ωραιοποιούσε τις καταστάσεις... -
@vagkirk said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Και η νέα γενιά μέσα σε αυτό το κλίμα μεγαλώνει από το 2019 και μετά
Η νέα γενιά αν δεν κάνω λάθος έχει και γονείς (στις περισσότερες περιπτώσεις).
-
Είχατε δεν είχατε, το σκίσατε κι αυτό το θέμα με τα πολιτικά...
Ναι ναι ξέρω...
Όλα στο βάθος πολιτική είναι...
-
@antoniokon said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Όλα στο βάθος πολιτική είναι...
To σύνδρομο καταδίωξης του έλληνα που πάντα φταίνε οι άλλοι φταίει.
-
Εγώ δεν σχολιάζω γιατί θα με πείτε μπάρμπα...
και θα έχετε και δίκιο...
ως προς αυτό όμως ΜΟΝΟ...
-
Και η νέα γενιά μέσα σε αυτό το κλίμα μεγαλώνει από το 2019 και μετά
Η νέα γενιά αν δεν κάνω λάθος έχει και γονείς (στις περισσότερες περιπτώσεις).
Φυσικά και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν οι γονείς , αυτό δεν το συζητάμε.
Αλλά και αυτοί έχουν παραδωθεί στην καθημερινότητα και τα προβλήματα τους και δεν μπορούν - θέλουν να δώσουν σωστή διαπαιδαγώγηση.Άν σου περιγράψω καταστάσεις απο παιδικό σταθμό και νηπιαγωγεία ακόμη που τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα θα φρίξεις.
Θα σου περιγράψω μόνο σημερινό περιστατικό απο το προνήπιο των παιδιών μου.
Ο ένας μικρός μου (διδυμος) απο τους δύο έχει συνέχεια θεματάκια με ένα άλλο παιδάκι που είναι λίγο επιθετικό , του έχουμε μάθει και εμείς αλλά και οι δασκάλες του να το λέει πρώτα στην δασκάλα όταν συμβεί κάτι και να μην αντιδρά - έρχεται σε σωματική σύγκρουση με το άλλο παιδάκι.
Και αυτό ακριβώς κάνει σύμφωνα και με αυτά που μας λένε οι δασκάλες του.
Χθές λοιπόν συνέβη πάλι ένα παρόμοιο γεγονός , το είπε στην δασκάλα του , ο άλλος μικρός το συνέχισε μετά απο λίγο πάλι και πιάστηκαν στα χέρια.Με ενημερώνει σχετικά η δασκάλα χθες το μεσημέρι που τα πήρα , μου εξήγησε η γυναίκα πως δεν έφταιγε ο δικός μου, αλλά εγώ δεν τον άφησα να φύγει αν δεν ζητούσε συγνώμη απο την δασκάλα του για την συμπεριφορά του που σήκωσε χέρι σε άλλο παιδί ακόμη και αν δεν έφταιγε και φυσικά μετά του ξαναπιπίλισα τα αυτιά πως θα υποχωρεί πάντα και απλά θα το λέει στην δασκάλα του.
Σήμερα λοιπόν το πρωί , μέχρι να τους βάλω πιο μέσα προς τις τάξεις τους έναν έναν , βλέπω πιο δίπλα να μιλάει στο παιδί μου η μητέρα του άλλου παιδιού και σε λίγο να πλαντάζει στο κλάμμα ο δικός μου!
Τι έγινε βρε παιδιά λέω , όχι καλέ δεν σε μαλώσα αγάπη μου να του λέει η κυρία , κοιτάχτε απλά του είπα να μην είναι και αυτός λιγάκι προκλητικός , δεν του είπα κάτι , όχι καρδούλα μου κλπ.
Τι να της πείς τώρα , αντί να μείνουμε χωρις μα μου και αλλά, με αποφασιστικότητα στο γεγονός πως δεν πρέπει επ ουδενί να σηκώνουμε χέρι σε κάποιον άλλο και οι δύο πλευρές πήγε να κάνει τι, να δικαιολογήσει το παιδί της , για ποιό λογο; Να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες καυγάδων...τετράχρονων ;- λέει του είπε ο δικός μου στο διάλλειμα πως δεν είναι καλό να λέμε κοροιδευτικά και να γελάμε στην τάξη με κάτι χριστουγεννιάτικά τραγούδια που μαθαίνουν αυτές τις μέρες- και ακούστε τέλος το χειρότερο που εκστόμισε!
Δεν είναι λέει δουλειά μας αυτά τα θέματα αλλά δουλειά του σχολείου , για αυτό πληρώνονται οι δάσκαλοι !!!!!!!!!!
41ΤΑΚΑΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΚΥΡΙΑ !!!!
Δεν είναι καλά ο κόσμος πλέον και δεν μπορεί να αφήσει πίσω τον εγωισμό του ακόμη και σε απλά πραγματάκια όπως αυτό και να κάνει το σωστό.
Δεν βλέπω δηλαδή κανενός είδους ενσυναίσθηση στην κοινωνία και νομίζω πως αργότερα θα είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα.
Νομίζω πως η βέλτιστη στρατηγική σε τέτοια ζητήματα είναι να τα γράψω κάποια πολεμική τέχνη αν τους αρέσει.
Με τις συγνώμες και το να έιναι πάντα υποχωρητικοί χωρίς να έχει αποτέλεσμα στην κοινωνία μας θα καταντήσουν κότες.Εκεί θα μάθουν με απόλυτη σιγουριά πως δεν αγγίζουμε τρίχα απο κάποιον άλλο για κανένα λόγο , θα αποκτήσουν αυτοπεποίηθηση στις δυνάμεις τους και αν μετά απο 3-4 προειδοποιήσεις και ενημέρωση των καθηγητών συνεχιστεί η ενόχληση τότε έχεις το ελεύθερο να του σπάσεις τον τσαμπουκά.
-
Φυσικά και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν οι γονείς , αυτό δεν το συζητάμε.
Αλλά και αυτοί έχουν παραδωθεί στην καθημερινότητα και τα προβλήματα τους και δεν μπορούν - θέλουν να δώσουν σωστή διαπαιδαγώγηση.Ποια διαπαιδαγώγηση... βλέπω βρεφικά/προνήπια στην περιοχή μου να έχουν τμήματα μέχρι τις 7-8 το βράδυ.
Να το πάρει ο γονιός να το κάνει τι το παιδί? Απλά να το βάλει στο κρεββάτι.
Συμφωνώ στα υπόλοιπα. -
Δεν φταίει καμία καθημερινότητα και καμία δυσκολία αγαπητοί. Όταν θέλεις να ασχοληθείς με τα παιδιά σου αρκεί και μισή ώρα την ημέρα, να σε νιώθουν κοντά τους και όχι παραπεταμένα. Όλα αυτά είναι δικαιολογίες κάποιων που έγιναν γονείς κατά λάθος.
-
Μα καλά ρε παιδιά, τα ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ θέμα πολιτικής, είναι δυνατόν;
Αυτά τα αποφασίζει μόνο ο Θεός και η ώρα η κακιά, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα εμείς. -
@georgemit said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Τα συγκεκριμένα παιδιά ΔΕΝ μπορούν να οδηγήσουν. Το ότι μπορείς να ξεκινήσεις ένα αυτοκίνητο ή να κάνεις οπισθογωνία δε σε κάνει και οδηγό.
Δε μπορούν να πάρουν γρήγορες αποφάσεις, δεν έχουν κρίση, δεν έχουν αντανακλαστικά, κάποια έχουν ψυχολογικά θέματα. Αν τα δεις πώς συμπεριφέρονται στο σχολείο θα βγάλεις συμπέρασμα και για το πόσο καλοί οδηγοί μπορούν να γίνουν. Συνοδηγός δε θα μπαινες για να πας ούτε μέχρι τη γωνία.18χρονα δεν εχω δει να οδηγανε αυτοκινητα αναποδα σε λεωφορους παντως.
Μονο κωλογερους
https://www.carandmotor.gr/nea/ellada-prostimo-mamoyth-12560-eyro-se-ilikiomeno-odigo#Echobox=1702975430 -
@ntinaras said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Τα συγκεκριμένα παιδιά ΔΕΝ μπορούν να οδηγήσουν. Το ότι μπορείς να ξεκινήσεις ένα αυτοκίνητο ή να κάνεις οπισθογωνία δε σε κάνει και οδηγό.
Δε μπορούν να πάρουν γρήγορες αποφάσεις, δεν έχουν κρίση, δεν έχουν αντανακλαστικά, κάποια έχουν ψυχολογικά θέματα. Αν τα δεις πώς συμπεριφέρονται στο σχολείο θα βγάλεις συμπέρασμα και για το πόσο καλοί οδηγοί μπορούν να γίνουν. Συνοδηγός δε θα μπαινες για να πας ούτε μέχρι τη γωνία.18χρονα δεν εχω δει να οδηγανε αυτοκινητα αναποδα σε λεωφορους παντως.
Μονο κωλογερους
https://www.carandmotor.gr/nea/ellada-prostimo-mamoyth-12560-eyro-se-ilikiomeno-odigo#Echobox=1702975430και μια νεαρη κοπελα προσφατα ειχα δει παντως σε αρθρο
-
Μονο κωλογερους
https://www.carandmotor.gr/nea/ellada-prostimo-mamoyth-12560-eyro-se-ilikiomeno-odigo#Echobox=1702975430Κανένας δεν υποστηρίζει τους παππούδες που οδηγούν μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δε μιλάω γενικά για 18χρονα αλλά για 18χρονα ειδικού σχολείου. Για μαθητές που δεν έχουν κάποιο κινητικό πρόβλημα αλλά ψυχολογικά και οριακή νοημοσύνη. Μαθητές που αν τους πιάσει αμόκ θα αρχίσουν να θερίζουν. -
Μονο κωλογερους
https://www.carandmotor.gr/nea/ellada-prostimo-mamoyth-12560-eyro-se-ilikiomeno-odigo#Echobox=1702975430Κανένας δεν υποστηρίζει τους παππούδες που οδηγούν μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δε μιλάω γενικά για 18χρονα αλλά για 18χρονα ειδικού σχολείου. Για μαθητές που δεν έχουν κάποιο κινητικό πρόβλημα αλλά ψυχολογικά και οριακή νοημοσύνη. Μαθητές που αν τους πιάσει αμόκ θα αρχίσουν να θερίζουν.Α οκ, αυτο δε το ειδα.
-
@k-m said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Μονο κωλογερους
https://www.carandmotor.gr/nea/ellada-prostimo-mamoyth-12560-eyro-se-ilikiomeno-odigo#Echobox=1702975430και μια νεαρη κοπελα προσφατα ειχα δει παντως σε αρθρο
Γιατρός. Αττική οδό δεν ήταν;
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#