-
Δεν περνάς και από Θεοχαράκη στη Λ. Αθηνών; έχει κάτι ενδιαφέροντα σουβ να σου δείξει.
-
@dimalex said in Αγορά SUV για οικογένεια:
@dim_25 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Καλησπέρα στην ομάδα,
Πρώτη φορά γράφώ με αφορμή την αναζήτησή μου για αγορά τους επόμεονους μήνες για ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο από το Ford Fiesta του 2013 (πολύ τίμιο μου έχει βγει).
Γενικά ενδιαφέρομαι για ένα SUV στα όρια του Β και C (πχ. όχι για τύπου Kia Stonic αλλά ούτε κ για VW Tiguan) και χωρίς να δώσω πάνω από 30 χιλ.
Επίσης, οι μετακινήσεις μου θα είναι στην Αθήνα κατά κύριο λόγο (για αυτό και απορρίπτω τα πολύ μεγάλα) και εκδρομές όσο συχνά γίνεται αλλά όχι σε χωματόδρομους κλπ.Μετά από έρευνα έχω καταλήξει στα επόμενα 3 αυτοκίνητα:
-
Suzuki S-Cross GL+ 1.4L 2WD Mild Hybrid
Νομίζω είναι το πιο VFM αυτή τη στιγμή σε αυτά που προσφέρει και ζητάω κ στην τιμή που είναι.
25.500 ευρώ (έχω βάλει κ το χρώμα στην τιμή) με όλες τις τεχνολογίες και ασφάλεια. Η αξιοπιστία της Suzuki και του κινητήρα είναι στα συν προφανώς. Και έχω ακούσει τα καλυτερα για κατανάλωση.
Τα "αρνητικά" που είναι λίγο-πολύ γνωστά είναι το όχι και τόσο μοντέρνο εσωτερικό και τα σκληρά πλαστικά.
Επιπλέον βγαίνει μόνο σε χειροκίνητο ενώ θα ήθελα αυτόματο. -
Νέο Opel Frontera GS e-DCT6 136 άλογα
Περίμενα τις τιμές στην Ελλάδα πιο χαμηλά για την πιο πλούσια έκδοση ώστε να έχει όλα τα έξτρα του S-Cross GL+.
Τελική τιμή στη διαμόρφωση λίγο πάνω από 30.000 ευρώ (δλδ ξεπερνάμε για λίγο το ψυχολογικό όριο των 30k).
Μου αρέσει εμφανισιακά, έχει και αυτόματο κιβώτιο.
Απλά εδώ υπάρχει το άγνωστο του νέου μοντέλου και κινητήρα-αυτόμαοτυ κιβωτίου (νομίζω είναι λίγο καιρό στα Peugeot 2008, 3008). -
Νέο Citroen C3 Aircross MAX e-DCT6 136 άλογα
Το ξαδερφάκι του Opel Frontera που βγαίνει στην πλούσια έκδοση στην τιμή των 28.000 ευρώ.
VFM και αυτό όπως και το S-Cross. Έχω ακουσει πολύ καλά λόγια για τα καθίσματά του και τις αναρτήσεις του από το C5 Aircross.
Αυτό που δε μου αρέσει είναι το head-up display, προτιμώ ωηφιακή οθόνη ή συνδυασμό αναλογικώ οργάνων και μικρης ψηφιακής οθόνης ποθυ προσφέρουν τα άλλα δύο.
Γενικά και τα 3 νομίζω είναι πολύ κοντά. Απλά θα ήθελα τις συμβουλές σας όσον αφορά τους κινητήρες, κόστος service, ποια υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βγάλουν προβλήματα (με το Ford Fiesta τόσο καιρό ήμουν ξέγνοιαστος από προβλήματα), κλπ.
Κι αν έχει κάποιος απόψη για τη Stellantis και τον νέο κινητήρα που είναι καινούριος (του S-Cross νομίζω είναι αρκετά δοκιμασμένος και αξιόπιστος).Ευχαριστώ πολύ!
Κοιταξες καθόλου τα μοντέλα της MG ? Το MG ZS κυκλοφορεί πολύ και είναι σε πολύ καλά λεφτα , το δε HS τωρα που αντικαθισταται εχει πεσει πολυ σε τιμη και ειναι πολυ καλο σε χωρους. Δεν εχω εμπειρια , αλλα ακουγονται ενδιαφεροντα
Όντως, η καλύτερη επιλογή, όλο για αυτό μιλάμε στο φόρουμ και το ξεχάσαμε να το προτείνουμε.
Έχει λίγο από όλα σε όλους τους τομείς, είναι αυτό που λέμε πως αν αποδειχθεί και αξιόπιστο θα σβήσει τον ανταγωνισμό.
Πολύ καλούς χώρους ️ ουσιαστικά C SUV
Αυτόματο check ️
200 άλογα check ️
Full hybrid check ️
Οικονομικό στην πόλη λίγο πιο ενεργοβορο από τον βασιλιά της οικονομίας Toyota hybrid check ️
Πάρα πολύ καλό εξοπλισμό στα 27.000€ με καλό χρώμα στην έκδοση exclusive check ️
Δεν ξέρω πόσο θα έχει στην τοπ έκδοση του που μάλλον έχει και ηλιοροφή.Και από ποιότητα μια - δύο κλάσεις ανώτερο από τα Frontera, Aircross, Avenger, Fiat Panda και 600.
Τώρα οδηγικά και σε ποιότητα κύλισης και άνεση μένει να το δούμε, δεν θα είναι Troc και Puma ίσως αλλά μιλάμε για overall σύνολο, κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις αλλά στην τελική βαθμολογία νομίζω θα παίζει στα 7-8 / 10
-
-
Κι εγώ στη θέση σου θα ξεκινούσα απ' τα νέα MG.
Αν τα απορρίψεις συνεχίζεις στα kgm
Και μετά S-cross GLX , αν δεν....
Τελευταία T-ROC More 1.5 , αν και το έχω, κυρίως γιατί αλλάζει μοντέλο σε λίγο και καίει περισσότερο από τα υπόλοιπα στην πόλη (εκτός των kgm)
Με αυτή τη σειρά
-
Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει ένα mg?Κατά τα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα. Παίρνεις πολλά σε καλή τιμή αλλά έχει και τα ίδια αλλά με άλλα σε ανταγωνιστική τιμή.
-
@mariolas said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει ένα mg?Κατά τα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα. Παίρνεις πολλά σε καλή τιμή αλλά έχει και τα ίδια αλλά με άλλα σε ανταγωνιστική τιμή.
Tα 7 χρονια εγγυηση ξεπερνανε καθε αμφιβολια περι αξιοπιστιας. Δηλαδη καλυτερη αξιοπιστια εχει η Stellantis ή το VAG group?
-
Όπως? Προτάσεις
Δεν υπάρχουν προτάσεις...
Μόνο φόλεξ, λόλεκ και μπόλεκ...
Μια χαρά είναι τα τρία που βλέπεις.
Για την αξιοπιστία θα ακούσεις διάφορα.
Εγώ έχω αυτή την στιγμή 3 σιτροέν διαφόρων ηλικιών, από 4 έως 26 ετών, απροβλημάτιστα και ένα 3008 1,5 έτους επίσης απροβλημάτιστο.
Συνολικά είχα και άλλα 7 απροβλημάτιστα Σιτροέν.
Τώρα ότι υπάρχουν και αμάξια που βγάζουν προβλήματα είναι αλήθεια. Επειδή πουλάνε πολύ, υπάρχει και αριθμός που βγάζουν βλάβες.
Υπάρχουν κάποια σφάλματα μελέτης στο πρόσφατο παρελθόν στους κινητήρες. Τα νέα Οπελ και Σιτροέν, τα ίδια αμάξια είναι, έχουν νέο κινητήρα χωρίς το πρόβλημα του παλαιού, αφού ο προβληματικός ιμάντας έγινε καδένα.
Το νέο όμως κιβώτιο δεν είναι δοκιμασμένο. Είναι διπλού συμπλέκτη, ενώ το προηγούμενο ήταν με μετατροπέα ροπής και άσπαστο.
Εχεις όμως 5 χρόνια εγγύηση και 60000 χλμ που με μικρό κόστος γίνονται 100000 χλμ.
Από θέμα αισθητικής για μένα τα γιαπωνέζικα είναι λίγο καλύτερα από τα κορεάτικα και τα κινέζικα. Δηλαδή πολύ πίσω από τα ευρωπαϊκά, ενώ το σ κρος μοιάζει προς κινέζικη ασχήμια.
Προφανώς εσύ θα επιλέξεις, αλλά καλό είναι να ακούς την αλήθεια από κατόχους, ή και μετόχους, αλλά όχι από οδηγούς άλλων αυτοκινήτων, που θέλουν να δικαιολογήσουν την επιλογή τους στον εαυτό τους που τους βρίζει κάθε μέρα...
Προσωπικά αποφεύγω να γράφω σε θέματα αυτού του είδους, αν ο ενδιαφερόμενος, δεν έχει ήδη στα υπ΄ όψη του κάποια γαλλικά αυτοκίνητα.
Εδώ επειδή λοιπόν τα κοίταξες και σου αρέσουν προχώρα.
-
@andya3 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
@dim_25 όπως τα περιγράφεις και για το budget που έχεις θα σου πρότεινα να πας άμεσα στην Karenta. Έχουν προσφορά το T-Roc με έκπτωση πάνω από 2.500€ και χαμηλό επιτόκιο.
Αν σου αρέσει κλείστο αμέσως. Τέτοιες ευκαιρίες δε χάνονται, μια φορά στην πενταετία κάνει η Karenta τέτοιες προσφορές. Και το αυτοκίνητο είναι απλά εξαιρετικό, καμία σχέση με αυτά που έχεις στη λίστα σου.
Αν δε σου αρέσει οκ, το προσπερνάς, τουλάχιστον δεν θα προβληματίζεσαι αν έχασες την ευκαιρία!
Εντάξει γράψε ότι η αρχαιολογία δεν πουλάει και την ξεπουλάνε, αλλά μην λες και καμία σχέση. Σιγά το λαχείο...
-
Ένα vag dsg θα του είχες εμπιστοσύνη?Το ρωτάω γιατί αρχίζουν να μπαίνουν και εμένα στο μυαλό μου.
Θα έβαζες το κεφάλι σου στο στόμα ενός λιονταριού ?
Θα του είχες εμπιστοσύνη ?
Το ίδιο είναι...
-
Και τι μεταπώληση ?
Εδώ έφυγαν τόσες μάρκες από την Ελλάδα, οι κινεζιές θα μείνουν ?
Παράδειγμα η σανγιόνγκ που ήρθε με άλλο όνομα, σαν νέος Πανιώνιος...
-
@criuser said in Αγορά SUV για οικογένεια:
@dim_25 όπως τα περιγράφεις και για το budget που έχεις θα σου πρότεινα να πας άμεσα στην Karenta. Έχουν προσφορά το T-Roc με έκπτωση πάνω από 2.500€ και χαμηλό επιτόκιο.
Αν σου αρέσει κλείστο αμέσως. Τέτοιες ευκαιρίες δε χάνονται, μια φορά στην πενταετία κάνει η Karenta τέτοιες προσφορές. Και το αυτοκίνητο είναι απλά εξαιρετικό, καμία σχέση με αυτά που έχεις στη λίστα σου.
Αν δε σου αρέσει οκ, το προσπερνάς, τουλάχιστον δεν θα προβληματίζεσαι αν έχασες την ευκαιρία!
Εντάξει γράψε ότι η αρχαιολογία δεν πουλάει και την ξεπουλάνε, αλλά μην λες και καμία σχέση. Σιγά το λαχείο...
T-Roc je nejlepší auto.
Σου απάντησα στα Τσέχικα. Θα το κάνω μέχρι η Peugeot να φτάσει τη Skoda σε πωλήσεις στην Ευρώπη! -
Τα γαλλικά έχουν υψηλή τιμή μεταπώλησης?Γενικα πωλούνται εύκολα μεταχειρισμένα μετά από 10-15 έτη?
-
@chris__7 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Τα γαλλικά έχουν υψηλή τιμή μεταπώλησης?Γενικα πωλούνται εύκολα μεταχειρισμένα μετά από 10-15 έτη?
Ναι, γιατί έχουν διαλύσει οπότε πωλούνται για σκράπ!
ΥΓ: Εαν εξαιρέσει του κρούζερ που δεν βγάουν βλάβες, όλοι οι άλλοι ειναι κολλητοί με τα συνεργεία. Χαμός γίνεται και στα συνεργεία και στο ΦΒ...βρίζουν όλοι. Ακόμα και κάτοχοι εδώ έμαθα από ένα πουλάκι ότι θέλουν να το δώσουν και να μην πάρουν ίδιο...χαχα!
-
Η αρχαιολογία που λέει ο Criuser, ενώ εμένα δεν μου άρεσε ούτε όταν κυκλοφόρησε, έχει ωριμάσει τόσο υπέροχα, με καίριες και ουσιαστικές αισθητικές παρεμβάσεις τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά που σήμερα είναι σαν εικόνα το πιο premium και μουρατο B SUV της αγοράς (και είναι από πλευράς διαστάσεων στο άνω άκρο της κατηγορίας) , ενώ παράλληλα ξεχειλίζει από ουσία αφού ουσιαστικά βασίζεται στην πλατφόρμα του Golf με ότι σήμαινε αυτό σε οδηγική συμπεριφορά και εσωτερική χωροταξία κυρίως στην αίσθηση που αποκομίζεις ως προς το εσωτερικό πλάτος, τομέας που πάσχουν τα περισσότερα B SUV.
-
@fanis75 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
@chris__7 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Ναι, γιατί έχουν διαλύσει οπότε πωλούνται για σκράπ!
ΥΓ: Εαν εξαιρέσει του κρούζερ που δεν βγάουν βλάβες, όλοι οι άλλοι ειναι κολλητοί με τα συνεργεία. Χαμός γίνεται και στα συνεργεία και στο ΦΒ...βρίζουν όλοι. Ακόμα και κάτοχοι εδώ έμαθα από ένα πουλάκι ότι θέλουν να το δώσουν και να μην πάρουν ίδιο...χαχα!
Το πουλάκι αυτό έχει πέσει και βγάζει κακίες...
-
@criuser said in Αγορά SUV για οικογένεια:
κρατάει καλά τιμή σαν μεταχειρισμένο όμως
29000€ αγορά το 2022, μετά από 2 χρόνια 26000€ πώληση με 2 μέρες αγγελία στο car.gr.... και το βολταρε για 20000χλμ -
@vagkirk said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Η αρχαιολογία που λέει ο Criuser, ενώ εμένα δεν μου άρεσε ούτε όταν κυκλοφόρησε, έχει ωριμάσει τόσο υπέροχα, με καίριες και ουσιαστικές αισθητικές παρεμβάσεις τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά που σήμερα είναι σαν εικόνα το πιο premium και μουρατο B SUV της αγοράς (και είναι από πλευράς διαστάσεων στο άνω άκρο της κατηγορίας) , ενώ παράλληλα ξεχειλίζει από ουσία αφού ουσιαστικά βασίζεται στην πλατφόρμα του Golf με ότι σήμαινε αυτό σε οδηγική συμπεριφορά και εσωτερική χωροταξία κυρίως στην αίσθηση που αποκομίζεις ως προς το εσωτερικό πλάτος, τομέας που πάσχουν τα περισσότερα B SUV.
Συμφωνώ σε όλα αλλά καίει.
Κρίμα δεν είναι να στα τρωνε οι βενζίνες ; -
Καλησπέρα στην ομάδα,
Πρώτη φορά γράφώ με αφορμή την αναζήτησή μου για αγορά τους επόμεονους μήνες για ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο από το Ford Fiesta του 2013 (πολύ τίμιο μου έχει βγει).
Γενικά ενδιαφέρομαι για ένα SUV στα όρια του Β και C (πχ. όχι για τύπου Kia Stonic αλλά ούτε κ για VW Tiguan) και χωρίς να δώσω πάνω από 30 χιλ.
Επίσης, οι μετακινήσεις μου θα είναι στην Αθήνα κατά κύριο λόγο (για αυτό και απορρίπτω τα πολύ μεγάλα) και εκδρομές όσο συχνά γίνεται αλλά όχι σε χωματόδρομους κλπ.Μετά από έρευνα έχω καταλήξει στα επόμενα 3 αυτοκίνητα:
-
Νομίζω είναι το πιο VFM αυτή τη στιγμή σε αυτά που προσφέρει και ζητάω κ στην τιμή που είναι.
25.500 ευρώ (έχω βάλει κ το χρώμα στην τιμή) με όλες τις τεχνολογίες και ασφάλεια. Η αξιοπιστία της Suzuki και του κινητήρα είναι στα συν προφανώς. Και έχω ακούσει τα καλυτερα για κατανάλωση.
Τα "αρνητικά" που είναι λίγο-πολύ γνωστά είναι το όχι και τόσο μοντέρνο εσωτερικό και τα σκληρά πλαστικά.
Περίμενα τις τιμές στην Ελλάδα πιο χαμηλά για την πιο πλούσια έκδοση ώστε να έχει όλα τα έξτρα του S-Cross GL+.
Τελική τιμή στη διαμόρφωση λίγο πάνω από 30.000 ευρώ (δλδ ξεπερνάμε για λίγο το ψυχολογικό όριο των 30k).
Απλά εδώ υπάρχει το άγνωστο του νέου μοντέλου και κινητήρα-αυτόμαοτυ κιβωτίου (νομίζω είναι λίγο καιρό στα Peugeot 2008, 3008). -
Το ξαδερφάκι του Opel Frontera που βγαίνει στην πλούσια έκδοση στην τιμή των 28.000 ευρώ.
VFM και αυτό όπως και το S-Cross. Έχω ακουσει πολύ καλά λόγια για τα καθίσματά του και τις αναρτήσεις του από το C5 Aircross.
Αυτό που δε μου αρέσει είναι το head-up display, προτιμώ ωηφιακή οθόνη ή συνδυασμό αναλογικώ οργάνων και μικρης ψηφιακής οθόνης ποθυ προσφέρουν τα άλλα δύο.
Γενικά και τα 3 νομίζω είναι πολύ κοντά. Απλά θα ήθελα τις συμβουλές σας όσον αφορά τους κινητήρες, κόστος service, ποια υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βγάλουν προβλήματα (με το Ford Fiesta τόσο καιρό ήμουν ξέγνοιαστος από προβλήματα), κλπ.
Κι αν έχει κάποιος απόψη για τη Stellantis και τον νέο κινητήρα που είναι καινούριος (του S-Cross νομίζω είναι αρκετά δοκιμασμένος και αξιόπιστος).Ευχαριστώ πολύ!
Μπορεί η σχεδίαση να είναι παρωχημένη στο Suzuki, αλλά έχει τα πάντα όλα από εξοπλισμό στα χρήματα που αναφέρεις και όσον αφορά το χειροκίνητο, δεν θα το καταλάβεις ποτέ. Είναι ελαστικος και δυνατός κινητήρας και το κυριότερο δεν θα σε προβληματίσει ποτέ με βλάβες. Ταξίδι πολύ άνετο κσι σβέλτο.
Αν έχεις όμως συνηθίσει με fiesta να ξέρεις ότι επειδή πας σε στυλ SUV ξεχνάς, το χαμηλό κέντρο βάρους (αν και το έχω ευχαριστηθεί σε στροφές, που το πίεσα, μόνος μου).
Θα σου έλεγα ότι αν δεν είναι οι χώροι σου πρώτο μέλημα, να κοιτάξεις και το Yaris Cross μόνο και μόνο επειδή είναι τελευταίας τεχνολογίας.
Επισης να έχεις στο μυαλό σου ότι το scross μπορεί να αλλάξει το 2025.
Να μη βιαστείς και να κάνεις τεστ με την οικογένεια μέσα.
-
-
@groover1972 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Καλησπέρα στην ομάδα,
-
Μπορεί η σχεδίαση να είναι παρωχημένη στο Suzuki, αλλά έχει τα πάντα όλα από εξοπλισμό στα χρήματα που αναφέρεις και όσον αφορά το χειροκίνητο, δεν θα το καταλάβεις ποτέ. Είναι ελαστικος και δυνατός κινητήρας και το κυριότερο δεν θα σε προβληματίσει ποτέ με βλάβες. Ταξίδι πολύ άνετο κσι σβέλτο.
Αν έχεις όμως συνηθίσει με fiesta να ξέρεις ότι επειδή πας σε στυλ SUV ξεχνάς, το χαμηλό κέντρο βάρους (αν και το έχω ευχαριστηθεί σε στροφές, που το πίεσα, μόνος μου).
Θα σου έλεγα ότι αν δεν είναι οι χώροι σου πρώτο μέλημα, να κοιτάξεις και το Yaris Cross μόνο και μόνο επειδή είναι τελευταίας τεχνολογίας.
Επισης να έχεις στο μυαλό σου ότι το scross μπορεί να αλλάξει το 2025.
Να μη βιαστείς και να κάνεις τεστ με την οικογένεια μέσα.
Το αυτόματο θα το ήθελα για την πόλη, στο ταξίδι κ εγώ πιστεύω ότι θα είναι άνετο.
Το Yaris Cross μου φαίνεται μικρό στους πίσω χώρους για αυτό κ δεν το σκέφτομαι τώρα.
Σίγουρα θα γίνει test drive αυτα που με ενδιαφέρουν.
Το άκουσα κ εγώ ότι το S-Cross μπορεί να αλλάξει το 2025 κ επειδή ακόμα με παίρνει να είμαι με το Fiesta (μέχρι το καλοκαίρι του 2025 πιστεύω) θα το ψάχνω χωρίς πίεση.Τώρα όσον αφορά άλλα μοντέλα:
-
Το T-Roc είναι ακριβώς αυτό που ζητάω αλλα με κρατάει πίσω ο θερμικος κινητήρας (όπως σε όλο το VAG), η κατανάλωση στην πόλη και το αυτόματο dsg.
-
Το Puma μου αρέσει πάρα πολύ ( είναι κ Ford που της έχω εμπιστοσύνη μέχρι στιγμής ) αλλά επειδή μπήκα σε φίλου μου, στις πίσω θέσεις μου φάνηκε να μην κάθομαι άνετα όχι μόνο στα πόδια αλλά κ στο ύψος (μπορεί να φταίει κ η ηλιοροφή που είχε). Επίσης θέλω να βάλω ρεζέρβα οπότε χάνεται κ το πλεονέκτημα του MegaBox (ξέρω ότι κ το S-Cross είναι με Κιτ επισκευής αλλά μπορείς να βάλεις ρεζέρβα χωρίς να χάνεις από το πορτμπαγκάζ).
-
To Mg ZS hybrid είναι VFM προφανώς αλλά με κρατάει πίσω το ότι είναι κινεζικό κ ότι μπορεί μετά τα 7 χρόνια που τελειώνει η εγγύηση να βγάλει προβλήματα κ το υβριδικό σύστημα.
-
Το Nissan Juke το έχω απορρίψει λόγω κινητήρα (χαμηλή ισχύ στα 116 αλογα), λένε ότι είναι κλειστοφοβικο πίσω κ το full hybrid έχει μικρό πορτμπαγκάζ.
-
-
Ford puma
-
Πάντως εγώ όσες φορές έχω κάτσει πίσω στο s cross του κολλητού μου βγαίνω έξω με ναυτία. Κουνάει πολύ για κάποιο λόγο ακόμη και στην ευθεία. Για τα αλλά δεν έχω άποψη. Επίσης θεωρώ ένα αυτοκίνητο όταν το αγοράζουμε θα πρέπει να μας αρέσει και λίγο. Το έχει καλό κινητήρα αλλά δεν βλέπεται μου θυμίζει τα παλιά συνοικέσια που δεν βλεπόταν ο ένας από τους δύο αλλά λέγανε πατρόν/παρτην είναι από καλή οικογένεια
Αγορά SUV για οικογένεια