-
@sargus said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες:
@katafractos17 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες:
Κι εγώ για 75% ήξερα.
Ή ξέραμε όλοι λάθος ή άλλαξε ο νόμος στην πορεία.Εγώ -όπως λες και εσύ- ήξερα αυτό:
Άρθρο 2
Όρια συντελεστών μετάδοσης φωτός σε υαλοπίνακες οχημάτων
1.Ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης φωτός των εγκεκριμένων υαλοπινάκων των κυκλοφορούντων οχημάτων καθορίζεται σε:
α) 75% για τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα.
β) 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού.
γ) 70% για τους πίσω πλευρικούς υαλοπίνακες και τον οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον το όχημα δεν φέρει πλευρικούς καθρέφτες.
2.Εάν το όχημα φέρει πλευρικούς καθρέφτες, δεν υφίσταται ο περιορισμός του εδαφίου (γ) της παρ. 1 του παρόντος άρθρου ως προς το συντελεστή μετάδοσης φωτός των πίσω πλευρικών υαλοπινάκων και του οπίσθιου ανεμοθώρακα.
3.Υαλοπίνακας με ένδειξη «V» δεν εμπίπτει σε περιορισμούς αναφορικά με το συντελεστή μετάδοσης φωτός.https://www.e-nomothesia.gr/kat-aytokinita/kya-29039-2123-07-2008.html
Αλλά μάλλον είναι πλέον παλιό.
Είναι η ΚΥΑ που ανέφερα παραπάνω, απλώς δεν είμαι σίγουρος ότι συνεχίζει να ισχύει με τον νέο ΚΟΚ. Συνήθως δεν ισχύουν, πρέπει να διαβάσουμε τις καταργούμενες διατάξεις που αναφέρονται συνήθως στο τέλος των νόμων.
-
@a-d-p said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες:
Είναι η ΚΥΑ που ανέφερα παραπάνω, απλώς δεν είμαι σίγουρος ότι συνεχίζει να ισχύει με τον νέο ΚΟΚ. Συνήθως δεν ισχύουν, πρέπει να διαβάσουμε τις καταργούμενες διατάξεις που αναφέρονται συνήθως στο τέλος των νόμων.
Και εδώ ακριβώς έγκειται ένα από τα χιλιάδες προβλήματα της χώρας μας: πρέπει να έχεις μαστερ στη Νομική για να μπορέσεις να καταλάβεις πέραν αμφιβολίας τι ακριβώς ισχύει τελικά με έναν νόμο!
-
@tiguanos said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες:
Με σταμάτησαν σε μπλόκο η αστυνομία, και έχω τα πάντα, από ασφάλεια, ταυτότητα, άδεια οδήγησης, φοράω ζώνη ασφαλείας, νέο φαρμακείο, τρίγωνα και κάλαντα. Μετά από σκέψη, αποφάσισαν να με γράψουν για τα μπροστινά σκούρα παράθυρα (έχουν 50% φιλμ) και τα πίσω που είναι εργοστασιακά σκούρα από την παραγγελία του Tiguan More!
Ξέρει κάποιος εδώ αν όντος είναι παράνομα τα εργοστασιακά σκούρα κρύσταλλα;
Ευχαριστώ!
Βγάλε μία φωτοτυπία την άδεια κυκλοφορίας από την οποία θα προκύπτει το εργοστασιακό φιμε από b-pillar και πίσω (αλλιώς ζητά βεβαίωση σχετική από την αντιπροσωπεία). Βάλε τα έγγραφα συνημμένα σε υποβολή εγγραφής έντασης κατά τις κλήσης ζητώντας ακύρωση της κλήσης ως ανυπόστατη καθώς από την μεσαία κολώνα τα τζάμια είναι εργοστασιακά (νόμιμα) φιμε ένα δεν εφαρμόστηκε καμία προβλεπόμενη μέθοδος παρά κρίθηκαν "εμπειρικά" τα εμπρός ως φιμε.
Δεν ξέρω αν έχεις ρεαλιστικές ελπίδες για τα εμπρός καθώς οι τροχονόμοι είναι αμείλικτοι....
-
Γράφει ότι τον έγραψαν για τα μπροστά που έχουν φιλμ 50%!
Νομίζω για τα μπροστά και το παρμπρίζ η διαπερατότητα πρέπει να είναι 75%.
Οπότε σωστά την έφαγε!
Και το αουρις έχει μπροστά φιλμ πριν το περιλάβω στα χέρια μου, αλλά έχει βεβαίωση ότι είναι εντός νόμιμων ορίων διαπερατότητας!
Τα πίσω και το πίσω παρμπρίζ στο αουρις είναι με διαπερατότητα 25% -
Στα πίσω βάζουμε ό,τι θέλουμε.
Στα μπροστινά ήταν 75% και στο παρμπρίζ 90%.
Τώρα με τον νέο ΚΟΚ, όπως έγραψε ο adp, απαγορεύονται εντελώς, τίποτε δεν μπορούμε να βάλουμε.
-
@fhcc said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες:
Τώρα με τον νέο ΚΟΚ, όπως έγραψε ο adp, απαγορεύονται εντελώς, τίποτε δεν μπορούμε να βάλουμε.
Aυτο έχω καταλάβει και εγώ. Το ερώτημα ειναι, τι γίνεται με όσα αυτοκίνητα έχουν μεμβράνη από το παρελθόν που επιτρεπόταν και υπάρχει και η σχετική βεβαίωση? Γιατί ειναι τελείως παράλογο αυτό που έκαναν.
-
@fanis75 said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες:
Aυτο έχω καταλάβει και εγώ. Το ερώτημα ειναι, τι γίνεται με όσα αυτοκίνητα έχουν μεμβράνη από το παρελθόν που επιτρεπόταν και υπάρχει και η σχετική βεβαίωση? Γιατί ειναι τελείως παράλογο αυτό που έκαναν.
Λογικά θα πρέπει να πιέσουν οι μεμβρανάδες για τροπολογία

-
Θεωρητικά πρέπει να τα αφαιρέσουν. Αν δεν λέει ρητά ο νόμος "εξαιρούνται οχήματα που η εγκατάσταση είναι έως 12/2025 πχ" θεωρούνται παράνομες.
-
Σιγά μην τις αφαιρέσουν, ποιος ασχολείται; Ένα στα είκοσι αυτοκίνητα έχει κρύσταλλα κόκα κόλα και δεν τρέχει μία.
Btw ψάχνω στην Πάτρα να βρω διάφανη μεμβράνη >75% και μάλλον δεν φέρνει κανείς. -
@babisstinson said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες:
Θεωρητικά πρέπει να τα αφαιρέσουν. Αν δεν λέει ρητά ο νόμος "εξαιρούνται οχήματα που η εγκατάσταση είναι έως 12/2025 πχ" θεωρούνται παράνομες.
Το κόστος αφαίρεσης θα το καλύψει ο νομοθέτης? Ε ρε...
Τι να πεις.... θα θυμηθώ τα νιάτα μου που το αμάξι κυκλοφορούσε με πολύ περισσότερες παραβάσεις του ΚΟΚ... -
Πριν κανένα χρόνο έβαλαν περιορισμούς για κοτσαδόρο και πήγαν οι περισσότεροι και τους έβγαλαν (ή τον ξανα έβαζαν μετά το κτεο).
Πριν λίγο καιρό έβγαλαν πάλι κάτι για bull bars και τα έβγαλαν και αυτά (ακόμα και με τα πλαστικά εργοστασιακά υπήρχε θέμα).
Οπότε... μάλλον θα την τρως (-με). -
@xenos said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες:
Πριν κανένα χρόνο έβαλαν περιορισμούς για κοτσαδόρο και πήγαν οι περισσότεροι και τους έβγαλαν (ή τον ξανα έβαζαν μετά το κτεο).
Πριν λίγο καιρό έβγαλαν πάλι κάτι για bull bars και τα έβγαλαν και αυτά (ακόμα και με τα πλαστικά εργοστασιακά υπήρχε θέμα).
Οπότε... μάλλον θα την τρως (-με).Παρα πολλα χρονια υπηρχε για τον κοτσαδορο και τις μπαρες.
-
Για τους κοτσαδόρους πάντα πρέπει να υπήρχαν περιορισμοί και έπρεπε να αφαιρούνται όταν δεν χρησιμοποιούνται ή να μαζεύουν αλλά πόσοι έχουν τέτοιον.
Πέρυσι, όταν χρειάστηκε να μιλήσω με μια ασφαλιστική την ώρα που έκανα το συμβόλαιο με ρώτησαν αν έχω κοτσαδόρο και αν ναι, έπρεπε να τον έχω δηλωμένο, η anytime νομίζω ότι ήταν.
-
Ίσως τώρα άρχισαν να είναι αυστηροί σχετικά.
Μην αρχίσουν να κόβουν στα κτεο.. -
@ilias-a said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες:
Οπότε... μάλλον θα την τρως (-με).Παρα πολλα χρονια υπηρχε για τον κοτσαδορο και τις μπαρες.
-
@ilias-a said in ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες:
Καλά κάνουν και γράφουν τους μ@λ@κες με τους κοτσαδορους. Έχουν γίνει σα μπαλάκι του γκολφ οι πινακίδες μας από τα χτυπήματα.
-
Οι κοτσαδόροι είναι επικίνδυνοι και για τους πεζούς ιδίως νύκτα που δεν φαίνονται καλά
Για τα φιμε ισχύει το αντίθετο , μπήκα πρόσφατα σε αυτοκίνητο χωρίς φιμέ νταλα μεσημέρι που ο ιδιόκτητης είχε κατεβάσει το κλιματισμό στους 18° για να δροσιστεί και αισθάνθηκα μια δυσφορία γιατί απο το παράθυρο κτύπαγε ο ηλιος και απο τους αεραγωγούς ο παγετώνας ! και δουλειά δεν γινόταν...
Στα δικό μου με τις llumar κάτω απο 22° δεν το εχω βάλει .
Πιστεύω οτι τα φιμέ στην Ελλάδα έπρεπε να είναι υποχρεωτικά ή καλλίτερα να τα θεωρούν σαν ενεργειακή αναβάθμιση ,όπως στα σπίτια και να υπάρχει μείωση στα ΤΚ για όσους τα βάζουν και επιστροφή του ΦΠΑ ... Ψηφίστε με!
ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ - αντηλιακές μεμβράνες