Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 22
    • Best 12
    • Groups 0

tiguanos

@tiguanos

37
    Profile views
    22
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

tiguanos Unfollow Follow

Best posts made by tiguanos

• RE: VW Tiguan 2024

Γενικά, η εμπειρία μου με το 2024/25 Tiguan, μέχρι τώρα:

Αρνητικά

• Ο 1.5 κινητήρας είναι ένα ψοφίμι, δίνω αγώνα για να σπρώξει το αμάξι.

• Το start-stop είναι τραγικά επιθετικό, γιατί έχει το χαρακτηριστικό "coasting" και συνέχεια σβήνει τον κινητήρα εν κινήσει. Στα φανάρια καθυστερεί αισθητά πολύ. Τώρα καταλαβαίνω τους αργόσχολους που αργούνε να ξεκινήσουν, έχουν start-stop και τώρα θα είμαι και εγώ ένας από αυτούς.

• Το φρένο είναι πέτρα. Δεν ξέρω γιατί είναι τόσο σκληρό. Οδηγώ διάφορα αυτοκίνητα, diesel και ηλεκτρικό, και κανένα δεν έχει τόσο σκληρό φρένο.

• Δεν κρατάει τις ρυθμίσεις που κάνω. Για παράδειγμα, θέλω την ανακύκλωση του αέρα μόνιμα ενεργοποιημένη, αλλά όχι, ο VW Ηιτλερ, αποφάσισε πως η ανακύκλωση θα απενεργοποιείτε στο σβήσιμο του κινητήρα. Θέλω το start-stop απενεργοποιημένο, αλλά όχι, και εδώ ο VW Ηιτλερ αποφάσισε να ενεργοποιείτε στο ξεκίνημα.

• Τραγική ανάλυση των καμερών συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Από την εποχή του Atari τις έφεραν; όλο pixel και θολούρα! Το FIAT μου έχει κλάσης ανώτερη ανάλυση!!!

• Δεν μπορώ να απαντήσω σε εισερχόμενη κλήση από το τιμόνι!!!

Θετικά

• 650lt αποθηκευτικός χώρος.
      • Άνετα καθίσματα.
      • Εύκολος χειρισμός του infotainment.
      • Άνετο στα ταξίδια.
      • Υπέροχα φώτα IQLIGHT matrix, απλά wow!
      • 2 wireless φορτιστές κινητών.
      • 4 USB type-C (2 μπροστά και 2 πίσω).
      • Πρίζα 220v
      • 4 ποτηροθήκες (2 μπροστά και 2 πίσω).
      • Κλιματισμός για τους πίσω.
      • Κανονική ρεζέρβα και όχι αυτές τις ψευτιές με αφρούς.

Αδιάφορα

• Χαζομάρες με LED εσωτερικό φωτισμό.
      • Χαζομάρες με ιντερνετικό "Shop" για συνδρομές.
      • Χαζομάρες με ChatGPT και ΑΙ, σκουπίδια.
      • Ένας άχρηστος περιστροφικός επιλογέας ανάμεσα στα καθίσματα, για τον ήχο και αλλαγή του εσωτερικού φωτισμού.
      • 360" camera view στο παρκάρισμα, με τόσο χαμηλή ανάλυση, είναι χαζομάρα.

Αυτά θυμάμαι προς το παρόν....

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      tiguanos
      tiguanos

Και εγώ με το Tiguan μου, ήρθα εδώ για να βρω πληροφορίες και βρήκα... ψυχιατρείο 😳

tiguanos
      tiguanos

Είμαι και εγώ που ήθελα να σας πω, πως το Tiguan έχει 3 διαφορετικά animation για τα φώτα 😁

tiguanos
      tiguanos

Παρατήρησα πως το ραδιόφωνο δεν έχει διάφορα λογότυπα σταθμών. Έμαθα, πως στα νέα VW δεν μπορείς να ανεβάσεις δικό σου λογότυπο (όπως ήταν σε παλαιότερα VW).

Υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσουμε ανανεωμένη βάση δεδομένων, με τα παρακάτω βήματα:

1. Στο infotainment, στις "Πληροφορίες συστήματος", θέλουμε τον κωδικό "Κωδικός ανταλλακτικού συσκευής".

2. Πηγαίνουμε στην ιστοσελίδα: https://www.phonostar.de/vw/en/download

3. Το πεδίο "Search for part number" πληκτρολογούμε τον κωδικό που βρήκαμε στο infotainment.

4. Κατεβάζουμε το ZIP'ακι στον υπολογιστή και το αποσυμπιέζουμε σε ένα USB type-C στικάκι (format FAT).

5. Το βάζουμε στην USB type-c του αυτοκινήτου και μετά από λίγο θα εμφανιστεί το μήνυμα αναβάθμισης.

6. Περιμένουμε να κάνει reboot.

Τώρα ακούμε Rebel FM με λογότυπο χο χο 😊

tiguanos
      tiguanos

Ποιά έκδοση έχεις πάρει; έχεις βάλει κάτι έξτρα; γιατι το more το δικό μου ήρθε με 2 usb θυρες μόνο μπροστα

Ξεκίνησα να πάρω την R-Line, αλλά όταν είδα τις 20"αρες ζάντες (όλα τα ρεβιού λένε μακριά!) ζήτησα την έκδοση More, και έβαλα διάφορα έξτρα, όπως το ηχοσύστημα harman-kardon, προβολείς IQLIGHT HD Matrix, το navigation με χάρτες, χειμερινό πακέτο, κλπ.

tiguanos
      tiguanos

Μήπως έχεις ενεργοποιημένο το Auto - hold;
      Εγώ απλα΄αφήνω το φρένο και ξεκινάει και εκεί πατάω λίγο γκαζάκι και παει πολύ smooth.

Όντως παίζει ρόλο.

Auto Hold, ανενεργό = κλασικό αυτόματο, αφήνεις το φρένο και ξεκινά. Σαν τα παλιά Αμερικάνικα αυτοκίνητα.

Auto Hold, ενεργό = ίδιο με το ηλεκτρικό μου, αφήνεις το φρένο και τα φρένα παραμένουν.. εμμ.. φρεναρισμένα. Πατάς λίγο γκάζι και ξεκινάς.

Όμως, αν το start-stop είναι ενεργό μαζί με το Auto Hold, τότε η εκκίνηση είναι δραματικά αργή.

Ευχαριστώ για την ιδέα φίλε @VaggOiko

tiguanos
      tiguanos

Καλησπέρα!

Αυτές τις μέρες παρέλαβα το Tiguan έκδοση "More" και ξεκίνησα να κάνω βόλτες όλη την οικογένεια.

Αυτό που παρατήρησα στο test drive που μου έδωσαν, είναι πως ο κινητήρας 1.5 (150 άλογα) είναι γενικά ψοφίμι. Οκ δεν έχω απαιτήσεις και επέλεξα τον ίδιο κινητήρα για το δικό μου.

Σε 4 πραγματάκια θα ήθελα βοήθεια:

1. Πως βλέπω τα συνολικά χιλιόμετρα του αυτοκινήτου;

2. Στον λεβιέ τον ταχυτήτων, η επιλογή "S" τι κάνει;

3. Χωρίς να πατάω γκάζι, σε ευθεία, η κατανάλωση είναι στα 8lt, σωστό είναι; δεν θα έπρεπε να κατεβαίνει; Στα review γράφουν πως το αυτοκίνητο υποστηρίζει "coasting" όπου απενεργοποιείται η κινητήρας.

4. Αυτοκίνητα του 2024 άρχισαν να βάζουν υποχρεωτικά τον "συναγερμό" όταν περάσω το όριο ταχύτητας, και μπορώ να το απενεργοποιήσω μόνο προσωρινά. Διάβασα πως σε άλλες χώρες αφαιρούν το ηχειάκι που κάνει τον συναγερμό. Υπάρχουν άλλες επιλογές, όχι τόσο δραστικές;

Ευχαριστώ πολύ.

tiguanos
      tiguanos

@vaggoiko said in VW Tiguan 2024:

Εμένα ο 1500 - 150hp μου φαινεται τίμιος, δε βαζει φωτιά αλλά κινούμαι άνετα.
      Αυτό που δεν μπορώ να συνηθίσω με τίποτα ακόμα είναι αυτό το κενό στο γκάζι όταν θες πχ να κάνεις μια απότομη αλλαγή λωρίδας (για λόγους ασφάλειας, όχι καγκουριάς), ίσως κάνω κάτι λάθος;
      Είναι το πρώτο αυτόματο DSG που οδηγώ και αναρωτιέμαι...

Δεν κάνεις κάτι λάθος, έτσι είναι και ο δικός μου 1.5 (150hp), έχει καθυστέρηση στο απότομο γκάζι.

tiguanos
      tiguanos

οι 150 ίπποι ευκολα γινονται 200 .... τα καλα του turbo

Για τα φρενα πέρνα μια βόλτα από τον Μοράρη στην Αγ. Παρασκευή να σε κατατοπίσει

Καινούργιο αυτοκίνητο, δύσκολα το πηγαίνεις εκτός αντιπροσωπίας.

tiguanos
      tiguanos

Με πολύ σεβασμό σε σένα (για να μη παρεξηγηθείς). Εσείς απενεργοποιειτε, αυτό απενεργοποιειται.

Ευχαριστώ για την διόρθωση, όντως κάνω πολλά λάθη.

tiguanos
      tiguanos

Latest posts made by tiguanos

@friday said in VW Tiguan 2024:

Πρόσφατα «απέκτησα» ένα Tig R Line ehybrid μέσω της εταιρείας που εργάζομαι με πάροχο την Hertz. Έχω δύο ερωτήσεις. Μια αφορά το παραπάνω post και η άλλη το VW app

Εγώ απέφυγα το R-Line γιατί "κοπανάει" στις λακκούβες με τις μεγάλες ζάντες.

1. Το Navi και τα 700€ έρχονται μόνο με το Navi η έχει και κάποια άλλα χαρακτηριστικά μαζί οπως ημιαυτόνομη οδήγηση ;

H ημιαυτόνομη οδήγηση είναι άλλο πακέτο, νομίζω πως είναι το "IQ.DRIVE".

To navigator, το αγόρασα στα extra για να μην είμαι εξαρτημένος από το shop, άρα δεν ξέρω τι θα πάρεις με την συνδρομή.

tiguanos
      tiguanos

Τι επιλογές έχουμε για dash cam;

Τα νέα Skoda έχουν USB-C ρεύμα στον καθρέπτη, άρα δεν υπάρχει λόγος για εγκατάσταση καλωδίων.

tiguanos
      tiguanos

@george1977 said in VW Tiguan 2024:

α)για το χώρο αποσκευών διαβάζω για 650 και από κοντά μου φάνηκε πολυ μικρότερος , όποτε υποθέτω οτι πρέπει να τραβήξεις πολύ μπροστά τα καθίσματα για να εχεις τόσο χώρο, γενικά τον χρειάζομαι τον χώρο αλλά ταυτόχρόνα πρέπει να χωράνε και τα κορίτσια πίσω οι όποιες όσο τις έχουμε ακόμα είναι 1,70 , η γιαγία ειναι πιο καλόβολη όταν την έχουμε είναι κάτω από 1,6 και χωράει στην μέση.

Όπως ανέφεραν και οι υπόλοιποι συν-φουρμίτες, τα 650 lt είναι όταν τα πίσω καθίσματα είναι τραβηγμένα τέρμα μπροστά, και με κλειστή εταζιέρα. Χωρίς εταζιέρα είναι 700+ lt λόγω ύψους.

Το δικό μου δεν έχει άδειο χώρο από κάτω, γιατί είναι η ρεζέρβα, το subwoofer, ο γρύλος, και ένα αφρολέξ που τα συγκρατεί όλα αυτά.

Προτείνω εκδρομούλα με όλη την οικογένεια για test drive.

tiguanos
      tiguanos

@alexandros-k said in VW Tiguan 2024:

@tiguanos said in VW Tiguan 2024:

Αν το προηγούμενο αυτοκίνητο σου ήταν 2'λιτρο ή 3'λιτρο ή παραπάνω, ακόμα και παλιό Saab, Touareg V10, BMW, κπλ αμάξια... ασε, για τα μπάζα ο 1.5.
      Αχ, και όταν περάσεις τα 100χλμ/ώρα, να τον ακούς είναι άλλη μια απογοήτευση, σαν ξυριστική μηχανή κάνει. Ένα τραγικό ββββζζζζ.... αντιθέτως καταλαβαίνεις πως δεν είναι φτιαγμένος για τέτοιες ταχύτητες. Οκ, θα κάνει μια προσπέραση, αλλά μέχρι εκεί.
      Πριν 10 χρόνια, ένας τέτοιος κινητήρας θα έπιανε πάτο, θα γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι.

Τοσο χαλια το βρισκεις ? Κι εγω νομιζα οτι ειναι καλο μοτερ . Μου κίνησες την περιεργεια τωρα να το οδηγησω

Προτείνω test drive. Εγώ αυτό ζήτησα και μου το έδωσαν για μια βόλτα, αμέσως κατάλαβα πως ο κινητήρας είναι ψοφίμι και άμεσα αγόρασα το αυτοκίνητο 😁

Να διευκρινίσω πως η χρήση του είναι για τις ανάγκες των παιδιών, και δεν με ενδιαφέρει κάτι περισσότερο. Έχω το ηλεκτρικό για τα γκάζια.

tiguanos
      tiguanos

a)Ηλιοροφή έχει βάλει κανείς;

Εγώ προσωπικά ποτέ μα ποτέ, στην Ελλάδα τουλάχιστον. Παλαιότερα έβαζα, και αναρωτιόμουν γιατί ψήνεται το κεφάλι μου... τελικά ήταν η ηλιοροφή, μετά έβαζα μεμβράνη για να μειώσω την κάψα και εν τέλει σταμάτησα να βάζω ηλιοροφή και ησύχασα.

β)Η εγγύηση επεκτείνεται και μετά τα 4 χρόνια;

Στην karenta μου το ξεκαθάρισαν πως σε καμία περίπτωση δεν κάνουν κάτι τέτοιο, και πως η εγγύηση είναι 3 χρόνια και χάρη μας κάνουν (λόγο ανταγωνισμού) και προσθέτουν +1 χρόνο (σύνολο 4).

btw να σας θυμίσω πως αρκετά Κινέζικα + Κορεάτικα έχουν 7 χρόνια, ΚΑΙ εδώ και πολλά χρόνια η Ferrari έχει 7 χρόνια εγγύηση μαζί με όλα τα service πληρωμένα (extra πακέτο επί πληρωμή βέβαια).

γ)δερμάτινα θα βάζατε;

Ναι αν δεν είχα παιδιά 😁 τα υφασμάτινα κρύβουν καλύτερα την βρόμα, τον εμετό και το ξεραμένο φαγητό 😳

δ)Αξίζει το harmon kardon τα λεφτά του, πόσο χώρο πιάνειστο χώρο αποσκευών;

Ανάλογα αν είσαι μουσικόφιλος. Για τα γούστα τα δικά μου, ναι αξίζει. Αν απλά ακούς ραδιόφωνο και ότι σαχλαμάρες βάζουν για την μάζα, όχι δεν αξίζει.

ε)Για να έχεις τα 650 στον χωρο αποσκευών , ο χώρος που μένει στα πίσω καθίσματα φτάνει για άτομα 1,70 (τα κορίτσια μου);

Θα πρότεινα να πας να το κοιτάξεις από κοντά.

στ)ειχα οδηγήσει το tiguan πριν από το honda και μου φάνηκε οτι ο συνδιασμός του κινητήρα και κιβωτίου το κάνει αρκετά νωχελικό, σας δημιουργεί ανασφάλεια ή συνηθίζεται;

Αν το προηγούμενο αυτοκίνητο σου ήταν 2'λιτρο ή 3'λιτρο ή παραπάνω, ακόμα και παλιό Saab, Touareg V10, BMW, κπλ αμάξια... ασε, για τα μπάζα ο 1.5.

Αχ, και όταν περάσεις τα 100χλμ/ώρα, να τον ακούς είναι άλλη μια απογοήτευση, σαν ξυριστική μηχανή κάνει. Ένα τραγικό ββββζζζζ.... αντιθέτως καταλαβαίνεις πως δεν είναι φτιαγμένος για τέτοιες ταχύτητες. Οκ, θα κάνει μια προσπέραση, αλλά μέχρι εκεί.

Πριν 10 χρόνια, ένας τέτοιος κινητήρας θα έπιανε πάτο, θα γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι.

tiguanos
      tiguanos

Παρατήρησα πως το ραδιόφωνο δεν έχει διάφορα λογότυπα σταθμών. Έμαθα, πως στα νέα VW δεν μπορείς να ανεβάσεις δικό σου λογότυπο (όπως ήταν σε παλαιότερα VW).

Υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσουμε ανανεωμένη βάση δεδομένων, με τα παρακάτω βήματα:

1. Στο infotainment, στις "Πληροφορίες συστήματος", θέλουμε τον κωδικό "Κωδικός ανταλλακτικού συσκευής".

2. Πηγαίνουμε στην ιστοσελίδα: https://www.phonostar.de/vw/en/download

3. Το πεδίο "Search for part number" πληκτρολογούμε τον κωδικό που βρήκαμε στο infotainment.

4. Κατεβάζουμε το ZIP'ακι στον υπολογιστή και το αποσυμπιέζουμε σε ένα USB type-C στικάκι (format FAT).

5. Το βάζουμε στην USB type-c του αυτοκινήτου και μετά από λίγο θα εμφανιστεί το μήνυμα αναβάθμισης.

6. Περιμένουμε να κάνει reboot.

Τώρα ακούμε Rebel FM με λογότυπο χο χο 😊

tiguanos
      tiguanos

Εγώ απλα΄αφήνω το φρένο και ξεκινάει και εκεί πατάω λίγο γκαζάκι και παει πολύ smooth.

Όντως παίζει ρόλο.

Auto Hold, ανενεργό = κλασικό αυτόματο, αφήνεις το φρένο και ξεκινά. Σαν τα παλιά Αμερικάνικα αυτοκίνητα.

Auto Hold, ενεργό = ίδιο με το ηλεκτρικό μου, αφήνεις το φρένο και τα φρένα παραμένουν.. εμμ.. φρεναρισμένα. Πατάς λίγο γκάζι και ξεκινάς.

Όμως, αν το start-stop είναι ενεργό μαζί με το Auto Hold, τότε η εκκίνηση είναι δραματικά αργή.

Ευχαριστώ για την ιδέα φίλε @VaggOiko

tiguanos
      tiguanos

Με πολύ σεβασμό σε σένα (για να μη παρεξηγηθείς). Εσείς απενεργοποιειτε, αυτό απενεργοποιειται.

Ευχαριστώ για την διόρθωση, όντως κάνω πολλά λάθη.

tiguanos
      tiguanos

χμμμ δεν ξέρω!

Σωστή παρατήρηση 👍 , θα το κοιτάξω το απόγευμα.

tiguanos
      tiguanos

@vaggoiko said in VW Tiguan 2024:

Εμένα ο 1500 - 150hp μου φαινεται τίμιος, δε βαζει φωτιά αλλά κινούμαι άνετα.
      Αυτό που δεν μπορώ να συνηθίσω με τίποτα ακόμα είναι αυτό το κενό στο γκάζι όταν θες πχ να κάνεις μια απότομη αλλαγή λωρίδας (για λόγους ασφάλειας, όχι καγκουριάς), ίσως κάνω κάτι λάθος;
      Είναι το πρώτο αυτόματο DSG που οδηγώ και αναρωτιέμαι...

Δεν κάνεις κάτι λάθος, έτσι είναι και ο δικός μου 1.5 (150hp), έχει καθυστέρηση στο απότομο γκάζι.

tiguanos
      tiguanos
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ