-
@vagkirk said in Toyota RAV4 (2025):
@skg1958 said in Toyota RAV4 (2025):
@vagkirk said in Toyota RAV4 (2025):
Εδώ δείτε αυτοκίνητο το οποίο υπό το πρίσμα των νέων τεκμηρίων θα αποτελέσει άλλη μια κορυφαία πρόταση από την Toyota και στη χώρα μας.
Ας μου πει οποιοσδήποτε που ξέρει δύο πράγματα από αυτοκίνητα και σέβεται τα χρήματα του, αν είχε την δυνατότητα από πλευράς εισοδήματος να δώσει ή χρηματοδοτήσει 43-50 χιλιάδες ευρώ αύριο το πρωί για αγορά ενός μεγάλου τετρακίνητου SUV, αν αυτό το RAV δεν θα ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
Με 7.7 sec για το 0-100χλμ κορυφαίες επιδόσεις έχει, τετρακίνηση έχει , κορυφαία οδηγική συμπεριφορά έχει , πολύ καλούς χώρους λογικά έχει, κορυφαία οικονομία χρήσης έχει , και κατά την άποψη μου είναι και μουρατο σχεδιαστικά και επιβλητικό ακριβώς όπως το θέλουν οι Αμερικανοί που γουστάρουν τέτοια αυτοκίνητα.
Πραγματικά πείτε μου ποιος είναι ο ανταγωνισμός του;
VAG group μόνο ίσως κάποιο TDI 4x4 Kodiaq ;
Nissan Xtrail ίσως, αλλά άλλο ο ασπαστος 2.5 λίτρων κινητήρας και καταξιωμένο υβριδικό σύστημα της Toyota σε σχέση με το αντίστοιχο της Nissan/ Renault.
Εξαιρετική επιλογή το RAV-4 . Οι τιμές στο τετρακίνητο είναι από 51.000 μέχρι 55.000. Εγώ θα προτιμούσα το Mazda CX-60 με τον diesel Hybrid των 3.300 κυβικών που είναι και εξακύλιδρο με 3.000 ευρώ επιπλέον
43.000€ λέει το Style 4Χ4 hybrid που νομίζω δεν του λείπει κάτι.
Το Mazda CX-60 είναι σε άλλο επίπεδο, αυτό είναι πανέξυπνη επιλογή για όσους δεν τρώνε τον παπά περί γερμανικών premium BMW και Mercedes που έχουν πλέον ξεκάθαρα καταντήσει μόνο lifestyle επιλογές.
Αυτά είναι, για άλλη μια φορά, ιστορίες για άγριους
-
@kostis20 said in Toyota RAV4 (2025):
Το επιτόκιο 7,5 δεν είναι?Οι άλλοι πόσο εχουν δηλαδή?
Για τη Ford που είχα κοιτάξει (νομίζω ότι αυτή την περίοδο έχει από τις καλύτερες προσφορές) τα επιτόκια στην πράξη δεν είναι αυτά τα “0,5%” που νομίζει ο κόσμος, αλλά κυμαίνονται περίπου από 2,6% έως 5,6%, ανάλογα με το πρόγραμμα.
Κλασικά, όσο πιο χαμηλό είναι το επιτόκιο, τόσο ανεβαίνει η προκαταβολή και τόσο μειώνονται οι δόσεις. χρηματοδοτικά FORD -
μια και ασχολιεστε με τις ασχημιες της τουοτα
τι διαφορες εχει η μπλακ πλας με την μπλακ και την λάουντζ? εχουν ολες οροφη? ε?
γαμω20αρες παντου?
τι σκατα ειναι η αναρτηση τζι αρ ζμπορτ? και η εκδοση αυτη τι διαφορες εχει?
παντα τετραφεβ -
@gatoz said in Toyota RAV4 (2025):
μια και ασχολιεστε με τις ασχημιες της τουοτα
τι διαφορες εχει η μπλακ πλας με την μπλακ και την λάουντζ? εχουν ολες οροφη? ε?
γαμω20αρες παντου?
τι σκατα ειναι η αναρτηση τζι αρ ζμπορτ? και η εκδοση αυτη τι διαφορες εχει?
παντα τετραφεβGR SPORT έχει ηλιοροφή και όχι πανοραμική αλλά έχει βελτιωμένη ανάρτηση και μπουρναζιώτικο ηχοσύστημα με σαπγουφερ
μπλακ vs μπλακ πλασ (πανοραμική οροφή + φόρτιση σε φορτιστή DC50 +++ μεγάλο συν) μέχρι ετοιμαστεί ο φρεντο εσπρεσσο έχει φορτίσει την μπαταρια που είανι 22Κwh)
λαουντζ έχει επιπλέον θερμαινόμενα πίσω και το μπουρναζιώτικο ηχοσύστημα και πανοραμική
τα παληκάρια είναι Χοντικοί.

-
Rav4 έχει πατήσει σε καμιά έκθεση της Αθήνας?
-
Χθες ημουν στην έκθεση στα γλυκά νερα και δεν είχε.
-
Δεν θα υπάρχει εως και τον Μάρτη
-
Το νέο Toyota RAV4 με τις αναβαθμίσεις των Ιαπώνων της Jaos

https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/neo-toyota-rav4-jaos/
-
245/65 R17 Toyo Open Country all-terrain
-
Παρήγγειλε ένας φίλος το. Hev lounge. Θα έρθει Ιούνιο.
-
Δεν χρειάζεται να δείτε όλο το βίντεο στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα "meteor shower" ! εγώ αυτό θα επέλεγα.
Youtube VideoΛογικά είναι το "Μεταλλικό Χάλκινο" του Ελληνικού καταλόγου.

-
@monman2 said in Toyota RAV4 (2025):
Λογικά είναι το "Μεταλλικό Χάλκινο" του Ελληνικού καταλόγου.
Kοκκινο πανι για τους γυφτους .
-
Να καταλάβω μερικά πράγματα για το plug-in γιατί δε μου είναι ξεκάθαρα:
- Όταν είναι φορτισμένο μπορείς να το λειτουργείς είτε ως πλήρως ηλεκτρικό είτε ως υβδριδικό, σωστά; Έχει διαφορά στις επιδόσεις ανάλογα τι θα επιλέξεις;
- Όταν δεν είναι φορτισμένο (δηλαδή όταν η μπαταρία έχει φτάσει στο κάτω όριο - καταλαβαίνω ότι δεν είναι ποτέ άδεια αλλά φτάνει ως ένα όριο που λέμε εδώ θέλει φόρτιση) λειτουργεί αποκλειστικά ως υβριδικό, σωστά; Εκεί τι συμβαίνει με τις επιδόσεις του; Επίσης, σε σχέση με το απλό HEV, ένα "αφόρτιστο" PHEV είναι και πάλι γρηγορότερο ή χάνει λόγω βάρους;
- Σε κατανάλωση στην εθνική καταλαβαίνω ότι το HEV υπερτερεί λόγω βάρους, εάν βέβαια δεν έχουμε φορτίσει το PHEV. Αν έχουμε φορτίσει το PHEV και το κινούμε ως απλό υβριδικό ώστε να κρατήσει περισσότερο η φόρτιση, ποιο έχει μικρότερη κατανάλωση;
- Λέμε ότι το PHEV έχει ένα range ως ηλεκτρικό περί τα 80 - 100km (νομίζω). Σε ταχύτητες εθνικής όμως δε θα έχει πολύ μικρότερο range, δεδομένης της υψηλότερης ταχύτητας και του γεγονότος ότι δεν έχουμε συχνά regenerative braking; Άρα πες ότι κρατάει για 50km αν πας με 120 - 140km/h (τυχαίο νούμερο τα 50, μπορεί να είναι και παραπάνω ή παρακάτω). Άρα και να φορτίσεις σε κάποιο ΣΕΑ πχ. θα σου δώσει ένα boost για λίγα χιλιόμετρα και μετά γυρνάει πάλι σε απλό HEV. Οπότε στην πράξη, πόσο μεγάλο πλεονέκτημα είναι να έχεις DC ταχυφόρτιση; Εκτός αν το χρησιμοποιείς ως υβριδικό στο ταξίδι που και πάλι χρησιμοποιεί τη φόρτιση της μπαταρίας αλλά κρατάει παραπάνω από 50km, εφόσον δεν κινείται ως αμιγώς ηλεκτρικό.
- Γενικά ο προβληματισμός μου είναι τι γίνεται άπαξ και η μπαταρία έχει φτάσει στο κάτω όριο, οπότε δεν μπορούμε να κινηθούμε μόνο ως EV και συμπεριφέρεται ως "κλασικό" υβριδικό. Εκεί πώς συγκρίνεται με το απλό HEV; Έχει και πάλι το πάνω χέρι στις επιδόσεις δεδομένης της μεγαλύτερης μπαταρίας; Δηλαδή πες ότι κάποιος δεν μπορεί να φορτίζει σπίτι του. Το PHEV αξίζει ή η διαφορά είναι αμελητέα σε σχέση με το HEV;
-
εχοντας μπλεξει με διαφορα φεβ εδω και μια 5ετια (λογω χαλασμενου στελαντι καθε τρεις και λιγο) αλλα και εχοντας για λιγες μερες το προηγουμενο hev και περισσοτερες το προηγουμενο φεβ σε ραβ4, μερα με τη νυχτα. δεν ασχοληθηκα με καταναλωσεις αρα δεν θα ειχαν καποια διαφορα. το φεβ εδειχνε βαρυτερο αλλα σε σχεση με το χεβ αερας. ειδικα σε μεγαλο ταξιδι, που σημαινει 50% εο και 50% επαρχιακος. το κακο στις 2 εκδοχες του ηταν η μετριοτατη εως κακη τετρακινηση. τελικα τα φεβ ειναι η καλυτερη λυση απο οτι εχω δοκιμασει μεχρι σημερα σε φθηνα-να-τα-εχεις αμαξια, ειδικα με ληζινγκ, πολυ οικονομικοτερα στη καθημερινοτητα που προβλεπει εργασια-σπιτι και μια χαρα στα ταξιδια με τρελα γκαζια. το καλυτεροτερο μεχρι σημερα σε υλοποιηση ηταν το hybrid4 3008 που ομως χαλαει γρηγοροτερα απο οτι φορτιζει οποτε τον τιτλο απο εμενα τον παιρνει το outlander φεβ που πραγματικα ειναι αμαξαρα. αλλα το νεο δεν κυκλοφορει εδω.
-
Όταν η μπαταρία του PHEV έχει «αδειάσει» κάτω από το κατώτατο όριο και δουλεύει ως κανονικό HEV:
Το PHEV είναι βαρύτερο (περίπου 150–200 kg παραπάνω λόγω μεγαλύτερης μπαταρίας).
Το HEV είναι ελαφρύτερο.
Στην πράξη:
Στην Εθνική/υψηλές ταχύτητες, όπου η ηλεκτρική υποβοήθηση συμβάλλει λιγότερο λόγω χαμηλής αναγεννητικής πέδησης, η κατανάλωση του PHEV είναι υψηλότερη από το HEV αν κινούνται με ίδιο στυλ.
Το πλεονέκτημα των PHEV εμφανίζεται όταν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μπαταρία για ένα διάστημα, δηλαδή όταν κινείσαι σε EV mode ή hybrid με φόρτιση.Γενικά σε ταξίδι αν αφήσουμε στην άκρη το θέμα των ρύπων το πετρέλαιο εξακολουθεί να μην έχει ανταγωνισμό...
-
Και εγώ εδώ και έτη αναφέρω πως τα phev πρέπει να είναι η καλύτερη λύση.
Δεν ξέρω εάν αλλά ίσως τα phev έχουν και μεγαλύτερα μοτέρ φόρτισης οπότε ακόμα και αν αδειάσει φορτίζει πολύ παραπάνω από 1kwh σε ένα ταξίδι. Έτσι στο πρακτικό ισοζύγιο ίσως η διαφορά να είναι αμελητέα
Δηλαδή το 20-25% ως κατώτατο οριο είναι διπλάσιας και τριπλάσιας χωρητικότητας αποθηκευση ενεργειας από ότι σε ένα full hybrid κάτι που θα εκμεταλλεύονται και έτσι να μετριάζουν το έξτρα βάρος
-
@fsword said in Toyota RAV4 (2025):
Να καταλάβω μερικά πράγματα για το plug-in γιατί δε μου είναι ξεκάθαρα:
- Όταν είναι φορτισμένο μπορείς να το λειτουργείς είτε ως πλήρως ηλεκτρικό είτε ως υβδριδικό, σωστά; Έχει διαφορά στις επιδόσεις ανάλογα τι θα επιλέξεις;
- Όταν δεν είναι φορτισμένο (δηλαδή όταν η μπαταρία έχει φτάσει στο κάτω όριο - καταλαβαίνω ότι δεν είναι ποτέ άδεια αλλά φτάνει ως ένα όριο που λέμε εδώ θέλει φόρτιση) λειτουργεί αποκλειστικά ως υβριδικό, σωστά; Εκεί τι συμβαίνει με τις επιδόσεις του; Επίσης, σε σχέση με το απλό HEV, ένα "αφόρτιστο" PHEV είναι και πάλι γρηγορότερο ή χάνει λόγω βάρους;
- Σε κατανάλωση στην εθνική καταλαβαίνω ότι το HEV υπερτερεί λόγω βάρους, εάν βέβαια δεν έχουμε φορτίσει το PHEV. Αν έχουμε φορτίσει το PHEV και το κινούμε ως απλό υβριδικό ώστε να κρατήσει περισσότερο η φόρτιση, ποιο έχει μικρότερη κατανάλωση;
- Λέμε ότι το PHEV έχει ένα range ως ηλεκτρικό περί τα 80 - 100km (νομίζω). Σε ταχύτητες εθνικής όμως δε θα έχει πολύ μικρότερο range, δεδομένης της υψηλότερης ταχύτητας και του γεγονότος ότι δεν έχουμε συχνά regenerative braking; Άρα πες ότι κρατάει για 50km αν πας με 120 - 140km/h (τυχαίο νούμερο τα 50, μπορεί να είναι και παραπάνω ή παρακάτω). Άρα και να φορτίσεις σε κάποιο ΣΕΑ πχ. θα σου δώσει ένα boost για λίγα χιλιόμετρα και μετά γυρνάει πάλι σε απλό HEV. Οπότε στην πράξη, πόσο μεγάλο πλεονέκτημα είναι να έχεις DC ταχυφόρτιση; Εκτός αν το χρησιμοποιείς ως υβριδικό στο ταξίδι που και πάλι χρησιμοποιεί τη φόρτιση της μπαταρίας αλλά κρατάει παραπάνω από 50km, εφόσον δεν κινείται ως αμιγώς ηλεκτρικό.
- Γενικά ο προβληματισμός μου είναι τι γίνεται άπαξ και η μπαταρία έχει φτάσει στο κάτω όριο, οπότε δεν μπορούμε να κινηθούμε μόνο ως EV και συμπεριφέρεται ως "κλασικό" υβριδικό. Εκεί πώς συγκρίνεται με το απλό HEV; Έχει και πάλι το πάνω χέρι στις επιδόσεις δεδομένης της μεγαλύτερης μπαταρίας; Δηλαδή πες ότι κάποιος δεν μπορεί να φορτίζει σπίτι του. Το PHEV αξίζει ή η διαφορά είναι αμελητέα σε σχέση με το HEV;
Το PHEV είναι πολύ βαρύτερο, σχεδιασμένο να δουλεύει με ρεύμα. Όταν αδειάσει, συμπεριφέρεται σαν υποδεέστερο HEV: ίδια ή χειρότερη κατανάλωση από το απλό HEV, χωρίς πλεονέκτημα επιδόσεων. Δεν μπορεί να φορτίσει αποτελεσματικά μόνο από regen ή κινητήρα,· πρέπει να μπαίνει στην πρίζα για να έχει νόημα. Αλλιώς κουβαλάς μπαταρία και βάρος χωρίς όφελος.
-
Δεν είναι η καλύτερη λύση. Έχεις όλο το βάρος του θερμικού και σχεδόν το μισό βάρος μπαταρίας ενός ηλεκτρικού....όταν κάνεις ταξίδι αυτό δεν παλεύεται.
Τώρα αν μπορείς να τα βάζεις κάθε βράδυ στην πριζα και να κάνεις 30-60 χλμ καθημερινά πήγαινε έλα , όχι και εδώ σύντομες διαδρομές 2-3 χλμ γιατί πάλι την τρως από τον κρύο θερμικό που θα ανάβει μόνιμα...κερδίζεις και σώζεις τα +8 λίτρα της Εθνικής...Μετά τα περισσότερα phev δεν έχουν αντλία θερμότητας οπότε τον χειμώνα ότι και να κάνεις για να ζεσταθείς θα ανάψει ο θερμικός. Αν τώρα αρχίσουμε να σβήνουμε το καλοριφέρ για να χαρούμε οτι πάμε με ρεύμα αυτό είναι μιζέρια...
Νομίζω τα πριζατα της Τογιότα και της Χόντα έχουν αντλία...(Βέβαια άντε δώσε 60K για crv για να έχεις αντλία να κάνεις οικονομία!)
Τώρα ένα δυνατό πριζατο με γεμάτη μπαταρία και συνδυαστική ιπποδύναμη+300 άλογα ναι πάει σφαίρα (αφού υπερνικήσει τους δύο τόνους) αλλά μέχρι ... -
@tkin73 said in Toyota RAV4 (2025):
Δεν είναι η καλύτερη λύση. Έχεις όλο το βάρος του θερμικού και σχεδόν το μισό βάρος μπαταρίας ενός ηλεκτρικού....όταν κάνεις ταξίδι αυτό δεν παλεύεται.
Τώρα αν μπορείς να τα βάζεις κάθε βράδυ στην πριζα και να κάνεις 30-60 χλμ καθημερινά πήγαινε έλα , όχι και εδώ σύντομες διαδρομές 2-3 χλμ γιατί πάλι την τρως από τον κρύο θερμικό που θα ανάβει μόνιμα...κερδίζεις και σώζεις τα +8 λίτρα της Εθνικής...
Μετά τα περισσότερα phev δεν έχουν αντλία θερμότητας οπότε τον χειμώνα ότι και να κάνεις για να ζεσταθείς θα ανάψει ο θερμικός. Αν τώρα αρχίσουμε να σβήνουμε το καλοριφέρ για να χαρούμε οτι πάμε με ρεύμα αυτό είναι μιζέρια...εχουν αντλια θερμοτητας στον κλιματισμο ή τουλαχιστον το ρευμα ο κλιματισμος το παιρνει απο τη μεγαλη μπαταρια. βασικα ποτε δεν αναβει ο θερμικος σε μικρες αποστασεις. (για παραδειγμα ζητηστε σε καποιο γνωστο σας που εχει φεβ να αναψει απο την εφαρμογη τη θερμανση και θα ακουσετε μονο τον κομπρεσορα του κλιμα)
εχω δοκιμασει για αρκετες μερες 3008, v60, xc60, x1, tiguan, byd, outlander, rav4, x3, a3 και δεν θυμαμαι τι αλλο
και οι διαφορες στη καταναλωση στο ταξιδι ειναι ανεπαισθητες ενω τα γκαζια ειναι παντα εκει. δεν μου ετυχε ποτε να με κρεμασει φεβ σε επιταχυνσεις και πχ το 3008 εφτανε φορτισμενο και αφορτιστο ακριβως 238 οπου και μουλαρωνε -
Μπα Παναγία μου. Καλά κάνω και πάω στην δεξιά ακούγοντας κασέτες με ομιλίες του ΠΑΣΟΚ
Toyota RAV4 (2025)