-
@a-d-p said in Διλληματα - οικογενειακό D SUV:
@panossss said in Διλληματα - οικογενειακό D SUV:
@dettol said in Διλληματα - οικογενειακό D SUV:
Εχεις σκεφτεί να πληρώσεις κάποιον να σου φέρει μτχ από εξωτερικό;
Οχι το φοβάμαι. Γνωρίζεις κάποιον πολύ αξιόπιστο που έχεις συνεργαστεί Αθήνα?
καλά κάνεις, μεγάλο το ρίσκο, κυκλοφορούν πολλοί απατεώνες.
ειδικά για την περίπτωση σου που διαθέτεις ένα πολύ μεγάλο ποσό.χθες είχαμε στο τμήμα έναν που κάνει αυτήν την δουλειά και μας είπε πολλές ιστορίες.
αρχικά μας είπε ότι τα καλύτερα αυτοκίνητα τα βρίσκει στο Βέλγιο.
επίσης αγοράζει μόνο από ιδιώτες.αποφεύγει την Γερμανία για τα παλιότερα του 202kati λόγω αλατιού, τα πιο κανινουρια δεν έχουν θέμα γιατί τώρα ρίχνουν ένα άλλο υλικό το χειμώνα στους δρόμους. επίσης στη Γερμανία κυκλοφορούν πολλά πλαστά χαρτιά κτεο.
εννοείται όχι από Βουλγαρία ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ.
αυτός φέρνει από Γαλλία και Ιταλία, κυρίως.
απαιτείται έλεγχος από πολύ καλό μηχανικό όχι απλά μηχανικό, κατά προτίμηση αντιπροσωπεία, αλλά με καλό μηχανικό, που θα ασχοληθεί, να έχει και όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που χρειάζονται.
έλεγχος χλμ από κάποια σημεία στην καμπίνα, που κρατάνε μνημη, ΌΧΙ στον εγκέφαλο του κινητήρα, αυτόν δεν βαριουνται και τον αλλάζουν οι απατεώνες. Επιπλέον έλεγχος της φθοράς ορισμένων εξαρτημάτων, που μαρτυρούν τα χλμ (δεν μας ανέφερε ποια).
οι αντιπροσωπείες στα μεταχειρισμένα τους είναι χειρότεροι από μαντραδες.
ΌΧΙ εισαγωγή πριμιουμ αυτοκινήτων 1-2 ετών, μεγάλη πιθανότητα να είναι τρακαρισμένα.
ΝΑΙ σε αυτοκίνητα 5ετιας.ΔΕΝ θεωρείται τρακαρισμένο ένα αυτοκινητο που έχει απλά βαμμένα ένα φτερό, προφυλακτήρα κτλ, απλά δεν λέγεται αβαφο.
Γενικά μας είπε πολλά και ενώ άρχισα να έχω κάποιες αμφιβολίες, έβαλα τα toyota στην κουβέντα.....
λέει λοιπόν από corolla και πάνω, τα yaris και yaris cross είναι τενεκέδες .... (@iceman7 εσύ ήσουν)
πολύ καλά τα clio diesel και τα qq και γενικά έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη στον diesel και στον 1,3 βενζίνη της Ρενώ.
επίσης από ιαπωνικά προτιμά τα mazda
αυτά θυμάμαι τώρα
Για το Clio diesel μας είπε πρόσφατα τα καλύτερα ο @antonmone τόσο από οδηγική συμπεριφορά όσο και από κατανάλωση
-
Απαντησε μια χαρα ο βαγκιρκ . Πολυ καλες προτααεις στην κατηγορια .
-
Το Seal U είναι εξαιρετικό. Οι εντυπώσεις μου ακολουθούν:
https://cartalk.gr/byd-seal-dm-i-awd/
Το Mazda δεν το έχω δοκιμάσει, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
-
@a-d-p said in Διλληματα - οικογενειακό D SUV:
Εχεις σκεφτεί να πληρώσεις κάποιον να σου φέρει μτχ από εξωτερικό;
Οχι το φοβάμαι. Γνωρίζεις κάποιον πολύ αξιόπιστο που έχεις συνεργαστεί Αθήνα?
καλά κάνεις, μεγάλο το ρίσκο, κυκλοφορούν πολλοί απατεώνες.
ειδικά για την περίπτωση σου που διαθέτεις ένα πολύ μεγάλο ποσό.χθες είχαμε στο τμήμα έναν που κάνει αυτήν την δουλειά και μας είπε πολλές ιστορίες.
αρχικά μας είπε ότι τα καλύτερα αυτοκίνητα τα βρίσκει στο Βέλγιο.
επίσης αγοράζει μόνο από ιδιώτες.αποφεύγει την Γερμανία για τα παλιότερα του 202kati λόγω αλατιού, τα πιο κανινουρια δεν έχουν θέμα γιατί τώρα ρίχνουν ένα άλλο υλικό το χειμώνα στους δρόμους. επίσης στη Γερμανία κυκλοφορούν πολλά πλαστά χαρτιά κτεο.
εννοείται όχι από Βουλγαρία ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ.
αυτός φέρνει από Γαλλία και Ιταλία, κυρίως.
απαιτείται έλεγχος από πολύ καλό μηχανικό όχι απλά μηχανικό, κατά προτίμηση αντιπροσωπεία, αλλά με καλό μηχανικό, που θα ασχοληθεί, να έχει και όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που χρειάζονται.
έλεγχος χλμ από κάποια σημεία στην καμπίνα, που κρατάνε μνημη, ΌΧΙ στον εγκέφαλο του κινητήρα, αυτόν δεν βαριουνται και τον αλλάζουν οι απατεώνες. Επιπλέον έλεγχος της φθοράς ορισμένων εξαρτημάτων, που μαρτυρούν τα χλμ (δεν μας ανέφερε ποια).
οι αντιπροσωπείες στα μεταχειρισμένα τους είναι χειρότεροι από μαντραδες.
ΌΧΙ εισαγωγή πριμιουμ αυτοκινήτων 1-2 ετών, μεγάλη πιθανότητα να είναι τρακαρισμένα.
ΝΑΙ σε αυτοκίνητα 5ετιας.ΔΕΝ θεωρείται τρακαρισμένο ένα αυτοκινητο που έχει απλά βαμμένα ένα φτερό, προφυλακτήρα κτλ, απλά δεν λέγεται αβαφο.
Γενικά μας είπε πολλά και ενώ άρχισα να έχω κάποιες αμφιβολίες, έβαλα τα toyota στην κουβέντα.....
λέει λοιπόν από corolla και πάνω, τα yaris και yaris cross είναι τενεκέδες .... (@iceman7 εσύ ήσουν)
πολύ καλά τα clio diesel και τα qq και γενικά έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη στον diesel και στον 1,3 βενζίνη της Ρενώ.
επίσης από ιαπωνικά προτιμά τα mazda
αυτά θυμάμαι τώρα
Για το Clio diesel μας είπε πρόσφατα τα καλύτερα ο @antonmone τόσο από οδηγική συμπεριφορά όσο και από κατανάλωση
Νομίζω έχει αναφέρει και ο @red_monster καλά σχόλια
-
@vagkirk said in Διλληματα - οικογενειακό D SUV:
Εναλλακτικά, μετά από 2-3 ποτάκια δίπλα σε μια παραλία και το αεράκι να φυσάει γλυκά θα πατούσα το κουμπί εδώ https://www.tesla.com/el_gr/modely/design#overview
Το απόλυτο statement, ουσιαστικά αλλάζεις στάση ζωής, όχι μόνο ένα νέο αυτοκίνητο αλλά νέα εμπειρία αυτοκίνησης.
Statement ένα αυτοκίνητο; Χρόνια είχα να το ακούσω αυτό!
-
Χρειάζεσαι οπωσδήποτε D κατηγορία λόγω επταθεσιας διάταξης;
Αν όχι θεωρώ το Tiguan είναι ιδανικό για τις ανάγκες σου ,με 45.000€ νομίζω παίρνεις το κορυφαίο Rline, μην σου πω και το 2.0 TDI που είναι το απόλυτο future proof και σε 10 χρόνια θα αξίζει περισσότερο από την σημερινή του τιμή.
Και το Kodia 2.0 TDI νομίζω φτάνεις στα 45.000€
Το X trail επίσης αφού είχες και Νissan γιατί δεν το έχεις στις επιλογές σου;
Το 5008 θα ήταν ιδανικό επίσης αλλά αυτοί στην Peugeot την άκουσαν Mercedes, δεν φτάνουν 45.000€ για phev οπότε πας στο 3008 Phev Allure εναλλακτικά στο budget σου.
Εγώ προσωπικά πάντως αν ήμουν στην θέση σου θα πήγαινα κατευθείαν στο Terramar Phev με τα 270 άλογα και δεν θα κοιτούσα πίσω.
Εναλλακτικά, μετά από 2-3 ποτάκια δίπλα σε μια παραλία και το αεράκι να φυσάει γλυκά θα πατούσα το κουμπί εδώ https://www.tesla.com/el_gr/modely/design#overview
Το απόλυτο statement, ουσιαστικά αλλάζεις στάση ζωής, όχι μόνο ένα νέο αυτοκίνητο αλλά νέα εμπειρία αυτοκίνησης.
Καλημέρα, όχι δεν θα χρειαστώ τις 7 θεσεις. Όμως είμαστε γύρω στο 1,90, κ θα εκτιμούσα λίγο την άπλα μπρος-πίσω. Πχ. μπήκα στο 3008 φίλου και ένιωσα στριμωγμένα στην καμπίνα. Πετρέλαιο επίσης δεν ενδείκνυται για την χρήση που θα κάνω. Θα πάω να δω από κοντά εννοείται αρκετά από τα παραπάνω που γράφεις, ωστόσο οι τιμές που αναφέρεις είσαι σίγουρος ότι αφορούν αυτόματα τετρακίνητα (λόγω έλξης βάρκας) που χρειάζομαι εγώ?
-
ωστόσο οι τιμές που αναφέρεις είσαι σίγουρος ότι αφορούν αυτόματα τετρακίνητα (λόγω έλξης βάρκας) που χρειάζομαι εγώ?
Αυτό δεν το έλαβα υπόψη μου , δεν είναι κανένα από αυτά τετρακίνητο.
Οπότε δύο άλλες εναλλακτικές είναι τα Sportage και Tucson που στο budget σου προσφέρουν τις top εκδόσεις τους με όλο τον κατάλογο εξοπλισμού σε Phev AWD με 240 άλογα.
-
@ss_76 said in Διλληματα - οικογενειακό D SUV:
Ε ναι, ποιος ασχολείται πλέον με τα χυδαία premium της Mercedes και της BMW που βγάζουν ξυνιλα και οσμή ...μαφίας εκτός από κάποιες εξαιρέσεις όπως ο νέος Άσσος ή το Χ1 , η Mercedes δεν έχει τίποτα στην γκάμα της που να μην αποτελεί απλά κάτι μόνο για όσους θέλουν να δείχνουν το αστέρι στο κλειδί τους.
Τα Tesla είναι ο άλλος κόσμος της αυτοκίνησης, όχι γιατί είναι ηλεκτρικά αλλά γιατί είναι καταπληκτικά αυτοκίνητα σε όλους τους τομείς σε σχέση με την τιμή τους.
Και το καινούργιο Υ ειδικά είναι εκτός από όλα τα άλλα και διαστημικό σε σχεδίαση, χωρίς τρομερές αλλαγές από το προηγούμενο, κατά την άποψη μου έφτιαξαν ένα future classic σύμβολο στην ιστορία της αυτοκίνησης.
Δεν εξετάζω καθόλου την επικαιρότητα σχετικά με τον Μάσκ και πως αν του βάλεις δύο αυτοκόλλητα των SS θα είναι το απόλυτο σύμβολο των νοσταλγών του Ναζισμου. Αυτά είναι για να έχουμε να λέμε, σε λίγο θα ξεχαστούν και αυτό που θα μείνει είναι η ουσία, δεν νομίζω κάνεις να θυμάται τον σκαραβαίο ως το σύμβολο της Ναζιστικής Γερμανίας.Για να καταλάβεις το σκεπτικό μου , στον αντίποδα της Tesla ως statement επίσης τα τελευταία χρόνια θεωρώ τα...Dacia Duster, έξυπνες και τίμιες επιλογές που υποδηλώνουν πάρα πολλά θετικά για τους κατόχους τους που κατέληξαν στην επιλογή τους.
-
Όπως είπε και ο @vagkirk,
Με τα πάντα όλα και ελκτική ικανότητα: 750 χωρίς φρένα/ 1210 με φρένα.
-
@npapanik said in Διλληματα - οικογενειακό D SUV:
Όπως είπε και ο @vagkirk,
Με τα πάντα όλα και ελκτική ικανότητα: 750 χωρίς φρένα/ 1210 με φρένα.
Κυριοι εύχαριστω πολύ για το feedback σας. Θέλω να πάω να τα δω από κοντά εννοείται κ οτι μπορώ να τ οδηγήσω. Είδα τυχαία το byd σήμερα. Το περίμενα μεγαλύτερο με βαση τα specs που είχα διαβάσει, άρα έχει ωραια σχεδίαση που κρύβει κάπως τον όγκο του. Υποκειμενικά βέβαια αυτά. Mazda αντε να βρεις να δεις...2 πουλιουνται κι αυτα εισαγωγής..
-
Ε ναι, ποιος ασχολείται πλέον με τα χυδαία premium της Mercedes και της BMW που βγάζουν ξυνιλα και οσμή ...μαφίας εκτός από κάποιες εξαιρέσεις όπως ο νέος Άσσος ή το Χ1 , η Mercedes δεν έχει τίποτα στην γκάμα της που να μην αποτελεί απλά κάτι μόνο για όσους θέλουν να δείχνουν το αστέρι στο κλειδί τους.
Τα Tesla είναι ο άλλος κόσμος της αυτοκίνησης, όχι γιατί είναι ηλεκτρικά αλλά γιατί είναι καταπληκτικά αυτοκίνητα σε όλους τους τομείς σε σχέση με την τιμή τους.
Και το καινούργιο Υ ειδικά είναι εκτός από όλα τα άλλα και διαστημικό σε σχεδίαση, χωρίς τρομερές αλλαγές από το προηγούμενο, κατά την άποψη μου έφτιαξαν ένα future classic σύμβολο στην ιστορία της αυτοκίνησης.
Δεν εξετάζω καθόλου την επικαιρότητα σχετικά με τον Μάσκ και πως αν του βάλεις δύο αυτοκόλλητα των SS θα είναι το απόλυτο σύμβολο των νοσταλγών του Ναζισμου. Αυτά είναι για να έχουμε να λέμε, σε λίγο θα ξεχαστούν και αυτό που θα μείνει είναι η ουσία, δεν νομίζω κάνεις να θυμάται τον σκαραβαίο ως το σύμβολο της Ναζιστικής Γερμανίας.Για να καταλάβεις το σκεπτικό μου , στον αντίποδα της Tesla ως statement επίσης τα τελευταία χρόνια θεωρώ τα...Dacia Duster, έξυπνες και τίμιες επιλογές που υποδηλώνουν πάρα πολλά θετικά για τους κατόχους τους που κατέληξαν στην επιλογή τους.
Αυτά είναι κομπλεξισμοί. Τα αυτοκίνητα κρίνονται για αυτό που είναι και όχι για αυτό που κάποιοι έχουν στο μυαλό τους για την μάρκα.. Δηλαδή δεν είναι εξαιρετική μια 230 Coupe? Τι άλλο υπάρχει σε αντίστοιχο πισωκίνητο κουπέ; Για να μην μιλήσουμε για τον φασίστα, ημίτρελο Musk...
-
Όταν αρχίσουμε να αγοράζουμε αγαθά για να εξυπηρετούμε τις δικές μας ανάγκες, τις ανάγκες των οικείων μας και για προσωπική ευχαρίστηση και όχι για να εντυπωσιάσουμε τον γείτονα θα γίνουμε πιο ευτυχισμένοι!
-
Κι αν ο εντυπωσιασμός του γείτονα εντάσσεται στα πλαίσια της προσωπικής ευχαρίστησης;
-
@dimsabas said in Διλληματα - οικογενειακό D SUV:
Το Seal U είναι εξαιρετικό. Οι εντυπώσεις μου ακολουθούν:
https://cartalk.gr/byd-seal-dm-i-awd/
Το Mazda δεν το έχω δοκιμάσει, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
Συγχαρητήρια φίλε για την δουλειά που έχεις κάνει. Σπάνια συναντάς τόσο πλήρη περιγραφή.
Δύο ερωτήσεις σε παρακαλώ για την ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΗ εκδοση:
- Γράφεις μεταξύ άλλων:
"Αλλά σύντομα αναμένεται να θυσιάσει ένα μικρό τμήμα του, για να γίνει λίγο πιο ευρωπαϊκό σε στήσιμο. Ώστε να πιάσει και αυτό το μερίδιο της αγοράς. Η εσωτερική μας πληροφόρηση θέλει τα μοντέλα που θα καταφθάσουν προσεχώς στην ελληνική αγορά, να έχουν αναθεωρημένες (στο ολίγον πιο σκληρό) ρυθμίσεις στην ανάρτηση."
Η παραπάνω πληροφόρηση είναι από την αντιπροσωπεία? Τι σημαίνει σύντομα? Θα γίνει κάποιο facelift, πώς ακριβώς θα γίνει η αλλαγή που γράφεις?
- Γράφεις :
"Ξεκίνησα την ανάβαση με 23%. Μετά από 4-5 λεπτά, η μπαταρία είχε ξελιγωθεί στο 14% και το σύστημα σταμάτησε να την αρμέγει για να την προστατέψει. Ακόμα και χωρίς μετρητικά όργανα, ήταν καταφανές ότι ο ρυθμός επιτάχυνσης είχε πέσει σημαντικά, προφανώς έπρεπε να αρκεστώ στους 131 ίππους και τα 220 Nm του θερμικού."
Άρα με βάση τα παραπάνω το αυτοκίνητο σε μια διαδρομή με στροφές πχ Διόνυσος από Δροσιά --> Ν Μάκρη, κρεμάει και σέρνεται? Τι φάση (που λένε κ οι πιτσιρικάδες μου
)?
- Μέτρησες 0-100 αλλά και μέτρα φρένου 100 - 0?
Ευχαριστώ
-
@realzeus said in Διλληματα - οικογενειακό D SUV:
Δηλαδή δεν είναι εξαιρετική μια 230 Coupe? Τι άλλο υπάρχει σε αντίστοιχο πισωκίνητο κουπέ; Για να μην μιλήσουμε για τον φασίστα, ημίτρελο Musk...
μια bmw coupe σαφως καλυτερη. Οσο γοα τον Μασκ απλα εξαιρετικος!
-
Μα για BMW Coupe μιλούσα (230) κι εγώ.
Απλά για μπάτσες ο Μασκ... -
Αυτά είναι κομπλεξισμοί. Τα αυτοκίνητα κρίνονται για αυτό που είναι και όχι για αυτό που κάποιοι έχουν στο μυαλό τους για την μάρκα.. Δηλαδή δεν είναι εξαιρετική μια 230 Coupe? Τι άλλο υπάρχει σε αντίστοιχο πισωκίνητο κουπέ; Για να μην μιλήσουμε για τον φασίστα, ημίτρελο Musk...
Όντως κομπλεξισμοί είναι όπως αντίστοιχα και ότι ένας οδηγός Duster δεν έχει στον ήλιο μοίρα που εννοείται ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ένα αγαθό φυσικά και δεν χαρακτηρίζει τον κάτοχο είναι λάθος να γίνονται τέτοιοι συσχετισμοί.
Αλλά ορισμένοι επαναλαμβάνω ορισμένοι που έχει τύχει να γνωρίσω με GLC και GLE μαύρες πάντα όντως έχουν έπαρση και αλαζονεία στο φουλ και τα έχουν αγοράσει για να πουλήσουν μούρη.
-
Ααα ΟΚ, συγνώμη μy bad!! Νόμιζα μερτσέντα 230. Δεν έβαλες το 230i και εμπερδεύθην!!
-
@fanis75 said in Διλληματα - οικογενειακό D SUV:
Ααα ΟΚ, συγνώμη μy bad!! Νόμιζα μερτσέντα 230. Δεν έβαλες το 230i και εμπερδεύθην!!
Πλέον δεν φέρουν το i οι BMW.
-
@fanis75 said in Διλληματα - οικογενειακό D SUV:
Πλέον δεν φέρουν το i οι BMW.
Αλήθεια? Δεν το είχα δει...εχω σταματησει να ασχολούμαι με δαύτα, ελλείψη χρημάτων.
Αλλά εγω βλέπω ότι κανονικά το έχει το "i".
Διλημματα - οικογενειακό D SUV