-
Γιατί θα πουλήσει ο αντιπρόσωπος με μεγαλύτερο κέρδος αφού δεν έχει αλλάξει η τιμή του αυτοκινήτου;
Πάντως ισως βρεθεί λύση από ότι μου είπε νωρίτερα ο φίλος κάπου στη μέση ώστε να βγουν όλοι κερδισμένοι- να κρατήσει την προκαταβολή ο πρώτος αντιπρόσωπος και να βάλει αξεσουάρ ίσης αξιας εκεί μετά την αγορά. -
@harisma23 said in TOYOTA FORUM:
@kapelis said in TOYOTA FORUM:
@sgl said in TOYOTA FORUM:
Έχει κάνει το λάθος ο φίλος ως αγαθος και τιμιος ανθρωπος και του έγραψε στο αίτημα ακυρωσης της παραγγελίας ότι θέλει την έκδοση CLUB που έχει βρει σε άλλο αντιπρόσωπο χθες….
Και λοιπόν;
Ξαναλέω: Τηλέφωνο από δικηγόρο: "Ο πελάτης μου τελικά δεν θα αγοράσει αυτοκίνητο (ούτε αυτό που έγραψε στην αίτηση ακύρωσης) για λόγους ανωτέρας βίας. Το ΙΒΑΝ του λογαριασμού του πελάτη μου είναι αυτό και παρακαλώ ως αύριο να έχετε επιστρέψει την προκαταβολή".
Case closed!
Σιγά μην κλείνουν έτσι οι υποθέσεις, επειδή πήρε τηλέφωνο ο δικηγόρος. Δεν έχει κάνει κάτι λάθος ή αντιπροσωπεία.
Βεβαίως και κλείνουν οι υποθέσεις, γιατί για ένα χιλιάρικο δεν αξίζει να το παλέψουν ούτε να υποστούν τη σχετική δυσφήμιση. Ειδικά όταν ηθικά έχει 100% άδικο να προσπαθεί να υφαρπάξει το χιλιάρικο, τη στιγμή που όλες οι άλλες αντιπροσωπείες το επιστρέφουν και μετά χαράς μάλιστα, γιατί θα πουλήσουν το αυτοκίνητο ακριβότερα. Απλώς ο συγκεκριμένος αντιπρόσωπος έγινε άπληστος και σκέφτηκε ότι θα βάλει στην τσέπη εκτός από το μεγαλύτερο κέρδος από την πώληση (λόγω της αυξημένης ισχύουσας τιμής έναντι της συμφωνηθείσας) και το χιλιαρικάκι του αφελούς πρώην πελάτη.
Κάνε μια καλύτερη διερεύνηση και θα δεις ποτέ και αν δικαιώνεσαι και ποιος είναι ο ο λόγος που υπάρχει η προκαταβολή. Επίσης έχες μια εκτίμηση πόσο αμοιβή θέλει ο δικηγόρος και πότε παίρνεις δικάσιμο?
-
Εγώ σε ανάλογη περίπτωση αλλά με τους ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΕΣ απείλησα ότι θα τους φέρω τον εισαγγελέα υπηρεσίας καθώς το αυτοκίνητο όχι μόνο δεν είχε κατασκευαστεί, αλλά θα έρχονταν με 4 μήνες καθυστέρηση και μου άλλαξαν και την τιμή.....6 μήνες μετά την παραγγελία....
Και σε δύο ώρες πήρα τα χρήματα μου πίσω.... -
Ξαναρωτώ, ποιον όρο ειπατε οτι αθέτησε ο πωλητής?
-
Ο πωλητής μπορεί να έχει χίλια δίκαια, αλλά θα πρέπει να λάβει υπόψη και τις παρούσες συνθήκες που έχουν παρουσιαστεί στην αγορά του αυτοκινήτου και να είναι λιγότερο τυπικός και απόλυτος. Ειδικά σε περιπτώσεις που όπως φαίνεται δεν χάνει χρήματα, αφού θα πουλήσει σχετικά εύκολα ένα πολύ εμπορικό αυτοκίνητο.
-
Ο πωλητης ειναι μαλακας γιατι εχασε εναν πελατη ο οποιος θα τον δυσφημισει σε αλλους πιθανους πελατες.
-
@spiros-0 said in TOYOTA FORUM:
Ο πωλητης ειναι μαλακας γιατι εχασε εναν πελατη ο οποιος θα τον δυσφημισει σε αλλους πιθανους πελατες.
Αυτό ακριβώς και μάλιστα προκαλεί πρόβλημα στην επιχείρησή του χωρίς λόγο. Το αυτοκίνητο θα πωληθεί άμεσα και θα έχει κερδίσει έναν ευχαριστημένο πελάτη (ο οποίος θα παραλάβει γρηγορότερα) και έναν εν δυνάμει πελάτη (αυτόν που θα εξυπηρετήσει αποδεσμεύοντας τον) και θα έχει γλιτώσει και από έναν δυσαρεστημένο. Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει αυτό στον εαυτό του.
-
@agpr said in TOYOTA FORUM:
Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει αυτό στον εαυτό του.
Για να φαει το 1000αρικο
-
@groover1972 said in TOYOTA FORUM:
Καλησπέρα στην παρέα.
Έχει κλείσει ένας φίλος ένα Toyota CHR C-Enter στις αρχές Ιουνίου σε αντιπρόσωπο της Αττικης που έχει παράδοση τέλος Ιουλίου ( ισως ακύρωση από άλλον δεν ξέρει και δεν ρώτησε πως υπήρχε τόσο σύντομα διαθέσιμο, τον διαβεβαίωσαν όμως ότι θα παραλάβει μεταξύ 20-30/07).
Σε ερώτηση του στον αντιπρόσωπο να του στείλει τον αριθμό πλαισίου του απάντησαν ότι η Τοyota θα στείλει τον αριθμό όταν έρθει στην Ελλάδα το αυτοκίνητο. Δεν βλέπει ήδη ο αντιπρόσωπος στο σύστημα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που έχει κλείσει ο φίλος ή μπορεί να παίζει κάτι και αποφεύγουν να του πουν για Χ,Ψ λόγους;
Έχει κάποιος άκρη με κάποιον από την Toyota να ρωτήσουμε;Αν είναι keyless, πες του να κλέψει ένα (αφού είναι τόσο εύκολο)
Σοβαρά όμως αν κάνει την κίνηση που αναφέρουν τα παιδιά, το να απειλήσει με forum και σχόλια, να προσέχει και να μη το αναφέρει, μπορεί να γίνει μήνυση από αυτούς, για συκοφαντική δυσφήμιση και διαφυγόντα κέρδη. Μην πάει για μαλλί και τα τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Να μιλήσει μόνο ο δικηγόρος του.
-
@alexandros-k said in TOYOTA FORUM:
@agpr said in TOYOTA FORUM:
Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει αυτό στον εαυτό του.
Για να φαει το 1000αρικο
Bad business practises, αλλά μάλλον έτσι σκέφτεται.
-
Σοβαρά όμως αν κάνει την κίνηση που αναφέρουν τα παιδιά, το να απειλήσει με forum και σχόλια, να προσέχει και να μη το αναφέρει, μπορεί να γίνει μήνυση από αυτούς, για συκοφαντική δυσφήμιση και διαφυγόντα κέρδη. Μην πάει για μαλλί και τα τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Να μιλήσει μόνο ο δικηγόρος του.
Γιατι ψεματα θα πει? Θα αναφερει τα γεγονοτα οπως εγιναν.
Ας καθονται να ψαχνουν σε ολο το ιντερνετ πού θα αναφερθει το ονομα τους και απο ποιον . Ασε που αμα θες , σε βρισκουν πολυ δυσκολα μεσω ιντερνετ, για να μην πω ποτέ . -
Έχει κάνει το λάθος ο φίλος ως αγαθος και τιμιος ανθρωπος και του έγραψε στο αίτημα ακυρωσης της παραγγελίας ότι θέλει την έκδοση CLUB που έχει βρει σε άλλο αντιπρόσωπο χθες….
Και λοιπόν;
Ξαναλέω: Τηλέφωνο από δικηγόρο: "Ο πελάτης μου τελικά δεν θα αγοράσει αυτοκίνητο (ούτε αυτό που έγραψε στην αίτηση ακύρωσης) για λόγους ανωτέρας βίας. Το ΙΒΑΝ του λογαριασμού του πελάτη μου είναι αυτό και παρακαλώ ως αύριο να έχετε επιστρέψει την προκαταβολή".
Case closed!
Σιγά μην κλείνουν έτσι οι υποθέσεις, επειδή πήρε τηλέφωνο ο δικηγόρος. Δεν έχει κάνει κάτι λάθος ή αντιπροσωπεία.
Βεβαίως και κλείνουν οι υποθέσεις, γιατί για ένα χιλιάρικο δεν αξίζει να το παλέψουν ούτε να υποστούν τη σχετική δυσφήμιση. Ειδικά όταν ηθικά έχει 100% άδικο να προσπαθεί να υφαρπάξει το χιλιάρικο, τη στιγμή που όλες οι άλλες αντιπροσωπείες το επιστρέφουν και μετά χαράς μάλιστα, γιατί θα πουλήσουν το αυτοκίνητο ακριβότερα. Απλώς ο συγκεκριμένος αντιπρόσωπος έγινε άπληστος και σκέφτηκε ότι θα βάλει στην τσέπη εκτός από το μεγαλύτερο κέρδος από την πώληση (λόγω της αυξημένης ισχύουσας τιμής έναντι της συμφωνηθείσας) και το χιλιαρικάκι του αφελούς πρώην πελάτη.
Κάνε μια καλύτερη διερεύνηση και θα δεις ποτέ και αν δικαιώνεσαι και ποιος είναι ο ο λόγος που υπάρχει η προκαταβολή. Επίσης έχες μια εκτίμηση πόσο αμοιβή θέλει ο δικηγόρος και πότε παίρνεις δικάσιμο?
Φίλε μου, δεν είμαστε χθεσινοί.
Και έχουμε πάρει και μια μυρωδιά από την πίεση που ασκεί ένα τηλέφωνο από δικηγόρο, λόγω συζύγου δικηγόρου.
-
@alexandros-k said in TOYOTA FORUM:
Γιατι ψεματα θα πει? Θα αναφερει τα γεγονοτα οπως εγιναν.
Ας καθονται να ψαχνουν σε ολο το ιντερνετ πού θα αναφερθει το ονομα τους και απο ποιον . Ασε που αμα θες , σε βρισκουν πολυ δυσκολα μεσω ιντερνετ, για να μην πω ποτέ .Εγώ ειδοποίησα. Απλώς να μην την πατήσει. Μετά ποιος θα πληρώσει, αυτός που τον συμβούλεψε να τον απειλήσει και να τον δυσφήμιση? Για αυτό ξαναλέω, μόνο ο δικηγόρος του πρέπει να μιλήσει όχι ο ίδιος.
-
Ερώτησης, chr ή yaris cross;
Συγγενικό μου πρόσωπο αναζητά B SUV, αυτόματο (απαράβατος κανόνας) , ευκολοδήγητο. Μέχρι εκεί φτάνει η επαφή της με το άθλημα της αυτοκίνησης. Κίνηση τα κλασσικά της Αθήνας και 5-6 μεγάλα ταξίδια. Προϋπολογισμός μέχρι 25 +/- καλύτερα (-). Βασικό αυτά τα 4-5 Κ της διαφοράς των μοντέλων, η ίδια μάλλον δε θα τα καταλάβει ποτέ στο δρόμο ( αν υπάρχει) , αλλά η ερώτηση είναι αν αξίζει η διαφορά έστω και αν δεν την καταλάβει.
Άρα ανάμεσα σε yaris cross και chr , τι προτείνουμε; Προσωπικά είμαι στο δεύτερο , πάντα το συμπαθούσα περισσότερο. Δε ξέρω βέβαια , καλά τα της μάρκας , αλλά το chr έχει παλαιότερης γενιάς υβριδικό σε σχέση με το yaris; Μας ενοχλεί στην πράξη;
Έχουν μεγάλες διαφορές εξοπλιστικά οι σχετικά βασικές εκδόσεις τους; Όχι οι πρώτες πρώτες του σαϊτ , οι αμέσως επόμενες. (θα μου πεις μπες και κοίτα το....)
Το βασικό , οι χρόνοι αναμονής του chr είναι παρόμοια μακρόχρονοι με του yaris; Όταν της είπα πρέπει να περιμένεις άνω του έτους , δεν με πίστεψε, το βρίσκει αδιανόητο. Άρα αν το chr έχει κάπως πιο φυσιολογική αναμονή , κερδίζει ακόμα περισσότερους πόντους.
Όχι ότι αφορά το νήμα , αλλά δε βρίσκω τίποτα άλλο που να καλύπτει τα κριτήρια , B SUV, αυτόματο , μαζεμένο σχετικά και όσο το δυνατό πιο ευκολοδήγητο. Κοίταξα τα της psa, στα οποία έχουμε επενδύσει ως οικογένεια και ήταν η πρώτη επιλογή της και ταυτόχρονα θέλω αυτόματο και όχι διπλοσύμπλεκτο αλλά έχουν ξεφύγει οι τιμές. Το kona παρόμοια μου φάνηκε ξεπερασμένο σε σχέση με τα toyota χωρίς να είναι φθηνότερο στο υβριδικό του (στις άλλες εκδόσεις έχει διπλοσύμπλεκτο). Χάνω κάποιο;
Χώροι αδιάφοροι , ένα παιδάκι έχουν.
-
Αν δεν κάνω λάθος οι χρόνοι παράδοσης είναι παρόμοιοι…μπαίνοντας όμως στο Yaris βλέπεις αμέσως γιατί κοστίζει σχετικά χαμηλά…στα δικά μου μάτια η ποιότητα κατασκευής είναι 2-3 επίπεδα κάτω σε σχέση με το Chr….
-
@kkostask said in TOYOTA FORUM:
Αν δεν κάνω λάθος οι χρόνοι παράδοσης είναι παρόμοιοι…μπαίνοντας όμως στο Yaris βλέπεις αμέσως γιατί κοστίζει σχετικά χαμηλά…στα δικά μου μάτια η ποιότητα κατασκευής είναι 2-3 επίπεδα κάτω σε σχέση με το Chr….
Ποιότητα κατασκευής εχουν ίδια ακριβώς.
Πιο πολυτελή υλικά εχει το chr.
Πιο μοντέρνα σχεδίαση εχει το chr.
Απο έξω μου αρέσουν εξίσου .
Αλλα εμένα μου αρέσει η '90s σχεδίαση του yaris cross στο εσωτερικό, το ταμπλό δεν είναι πολύ ογκώδες δεν εχει περίπλοκα σχήματα , τα όργανα της active μοιάζουν με κιάλια και το μόνο που θυμίζει 21ο αιώνα είναι η οθόνη . -
@civil357 said in TOYOTA FORUM:
Όχι ότι αφορά το νήμα , αλλά δε βρίσκω τίποτα άλλο που να καλύπτει τα κριτήρια , B SUV, αυτόματο , μαζεμένο σχετικά και όσο το δυνατό πιο ευκολοδήγητο. Κοίταξα τα της psa, στα οποία έχουμε επενδύσει ως οικογένεια και ήταν η πρώτη επιλογή της και ταυτόχρονα θέλω αυτόματο και όχι διπλοσύμπλεκτο αλλά έχουν ξεφύγει οι τιμές. Το kona παρόμοια μου φάνηκε ξεπερασμένο σε σχέση με τα toyota χωρίς να είναι φθηνότερο στο υβριδικό του (στις άλλες εκδόσεις έχει διπλοσύμπλεκτο). Χάνω κάποιο;
Και του Kona στο full hybrid είναι διπλοσύμπλεκτο.
Σαν b-suv,υβριδικό full κι όχι 2πλοσύμπλεκτο,αλλά με τιμή 29.460, Captur 1η έκδοση (equilibre plus) 145hp full hybrid. Πριν 3-4 βδομάδες μου είχαν πει πως όποιος παραγγείλει τώρα, θα έρθουν αμάξια Νοέμβρη.
-
@monman2 said in TOYOTA FORUM:
@kkostask said in TOYOTA FORUM:
Ποιότητα κατασκευής εχουν ίδια ακριβώς.
Πιο πολυτελή υλικά εχει το chr.
Πιο μοντέρνα σχεδίαση εχει το chr.
Απο έξω μου αρέσουν εξίσου .
Αλλα εμένα μου αρέσει η '90s σχεδίαση του yaris cross στο εσωτερικό, το ταμπλό δεν είναι πολύ ογκώδες δεν εχει περίπλοκα σχήματα , τα όργανα της active μοιάζουν με κιάλια και το μόνο που θυμίζει 21ο αιώνα είναι η οθόνη .Με το συμπάθιο κιόλας αλλά μπαίνοντας και στα δυο εναλλάξ είχα την αίσθηση ότι έβγαινα από Πικάντο και έμπαινα σε 3άρα….η αίσθηση προσλαμβάνουσας ποιότητας στο Yaris ήταν σημαντικά χαμηλότερη από το chr.
-
@panormus772 said in TOYOTA FORUM:
@civil357 said in TOYOTA FORUM:
Και του Kona στο full hybrid είναι διπλοσύμπλεκτο.
Σαν b-suv,υβριδικό full κι όχι 2πλοσύμπλεκτο,αλλά με τιμή 29.460, Captur 1η έκδοση (equilibre plus) 145hp full hybrid. Πριν 3-4 βδομάδες μου είχαν πει πως όποιος παραγγείλει τώρα, θα έρθουν αμάξια Νοέμβρη.
Ωραίο αυτοκίνητο, αλλά, αν σε εμας που έχουμε μια επαφή με το θέμα αυτοκίνητο ,μας φαίνονται ακριβά τα σημερινά αυτοκίνητα, φαντάσου έναν άνθρωπο που απλά πάει μία φορά το χρόνο αντιπροσωπεία για το σέρβις πως του φαίνεται.
Δεν υπάρχει περίπτωση να πεισθεί και δεν είναι τόσο θέμα χρημάτων. Αν και πέριξ των 30 + θα την έστελνα στο hrv.
Άσχετο αλλά νόμιζα ότι το 6ταχυτο του kona που αναφέρει στο υβριδικό ότι είναι κλασσικό αυτόματο. Λάθος μου μάλλον.
-
Εγώ σίγουρα θα επέλεγα το chr αλλά επειδή αναφέρεις να είναι και ευκολοδηγητο, το γιαρις κρος είναι καλύτερο σε αυτόν τον τομέα.. Γενικά το chr έχει ένα θέμα με την ορατότητα...
TOYOTA FORUM