Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    N
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 839
    • Best 401
    • Groups 0

netgeo

@netgeo

849
    Profile views
    839
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

netgeo Unfollow Follow

Best posts made by netgeo

• RE: TESLA FORUM

Λοιπόν αγαπητοί μου, στο σπίτι γενικά έχουμε αρκετές σκούπες και σκουπάκια.

Η καθημερινή μας, μια stick, χάλασε μετά από 7 χρόνια και έπρεπε να την αντικαταστήσω.

Τρίτη βράδυ την παρήγγειλα από τον κύριο Μπέζος.

Το ίδιο βράδυ το έφερε η μοίρα να αγοράσω και αλλη μια (μεγάλη) σκούπα για το γκαράζ:

20230330_192219.jpg

Όπως και ο αδερφός του φίλτατου το πήρα με τετοια έκπτωση που δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Βγήκε στα 46,500€ και αν καλώς εχόντων των πραγμάτων, πάρουμε και την επιδότηση πάμε στα 38,500€.

Έβαλα την παραγγελία 29/03 00:01, πλήρωσα σήμερα πρωί 30/03, βγήκαν πινακίδες και αν δεν με κρέμαγε ο ασφαλιστής θα το είχα πάρει σπίτι.

Περισσότερες εντυπώσεις σε λίγες μέρες!!!

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      N
      netgeo

@lap said in TESLA FORUM:

Όντως.... Ρε συ, το οδηγησες ή ψάχνεις πρίζα;
      Να δεις που το φορτίζει και πέφτει ο γενικός.

Χαχα θεός!!!

Δεν έχω γράψει κάτι ακόμα γιατί δεν το έχω κουνήσει πολύ.
      Μια βόλτα κάναμε μέχρι την Βουλιαγμένη σύνολο 77κλμ.

Άνετο είναι, δεν κοπανάει, δεν είναι σκληρό σαν το Υ. Θα έλεγα σφιχτουλικο πχ σαν το Φορμέντορ ή το ΨΨ.

Ευτυχώς χωράνε πίσω 2 ενήλικες, όχι ευτραφείς, μαζί με ένα booster κάθισμα. Υπενθυμίζω ότι ενώ στο Λεον χωράνε στο ΨΨ δεν χωρούσαν. Οπότε και έφαγε άκυρο.

Μαγεία η άμεση απόκριση στο γκάζι, σε συνδυασμό με την απόλυτη ησυχία στην καμπίνα είναι πραγματική απόλαυση η οδήγηση. Ακόμα δεν έχω βγάλει το chill mode οπότε βιώνω επιτάχυνση νορμάλ αυτοκίνητου.

Έβαλα μεμβράνες παντού, το έγραψα και στο ανάλογο νήμα.
      Ευχαριστώ τον Φάνη για την σύσταση. Άριστος επαγγελματίας ο Αλέξανδρος.

Μπήκαν Xpel XR Plus και νομίζω ότι κάνουν δουλειά. Ειδικά με την ηλιοροφή πιστεύω πως χωρίς μεμβράνες θα υπάρχει θέμα. Την Δευτέρα που το κατέβασα παραλία με την λιακάδα που είχε η καμπίνα έφτασε μόλις τους 37c παρκαρισμένο για 2 ώρες.

Έκανα μια χαζούλα φόρτιση στον ΑΒ της γειτονιάς μου για να δω πως είναι, φόρτωσα 5kw και πλήρωσα 2.11€, χρέωση 0.45€ ανά kwh. Μεθαύριο βάζω φορτιστή στην υπόγεια θέση γκαράζ που έχω.

Μέσα στον Μάιο θα παίξουν κοντινά ταξιδάκια οπότε θα έχω να γράψω για κατανάλωση.

Για την ώρα δεν το μετανιώνω, πιστεύω πως στα χρήματα που έδωσα, 38,500€ με την επιδότηση (που υποθέτω πως αργά ή γρήγορα θα καταβληθεί) είχα επιλογές που μου έδιναν λιγότερα.

Αν πραγματικά το σιβικ ήταν στα ίδια χρήματα και όχι 47,000€ η φουλ έκδοση ίσως και να έμπαινα σε δίλημμα.

Σεντόνι τελικά και τίποτα δεν είπα, αλλά επιφυλάσσομαι.

N
      netgeo
    • RE: Toyota Corolla Cross

Λοιπόν λίγα λόγια από έναν άσχετο οδηγικά οπότε συμπαθάτε με.

Το αμάξι είναι πολύ ευκολοδήγητο, έχει τέλεια ορατότητα και σε συνδυασμό με τους μεγάλους καθρέπτες είναι σαν να βλέπεις 85" ΤV. Δεν θυμάμαι να είχα την ίδια αίσθηση στα QQ, Sportage και Tiguan που οδήγησα στο παρελθόν σαν TD. Κάθεσαι κλασικά ψηλά αλλά όχι σαν να οδηγείς τρακτέρ.

Το τιμόνι κόβει μια χαρά, δεν με προβλημάτισε στα στενά του Αμαρουσίου επίσης δεν είχα το άγχος για το που τελειώνει το μπροστά όπως είχα στο TD του Formentor.

Το πήρα με μέση 7.5lt και κάνοντας το μία βόλτα 40' γύρω γύρω στο Μαρούσι το γύρισα κάτω από 6lt. Ίσως το είχαν βγάλει ΑΟ αλλιώς δεν εξηγείται. Η μπαταρία ήταν στο μισό της φορτισμένη, την γύρισα φουλ.

Ανάρτηση όπως τα είπε ο Φανης, το αμάξι σιδερώνει τα πάντα κάτω, δεν κατάλαβα τίποτα. Όχι πλαδαρό αλλά ξεκούραστο. Καμία σχέση με τα πηδηχτουλια Tiguan και Sportage.

Επιτάχυνση; Τώρα καταλαβαίνω τις σηκωμάρες του Γάτου με την Γαλλίδα. Έφτασα τα 120 στην Κηφισίας σε ελάχιστα δευτερόλεπτα αβίαστα, μπήκε ο θερμικός βέβαια αλλά όχι με άσχημο θόρυβο. Εκεί εμφανίζεται και ο αεροδυναμικός θόρυβος μάλλον από τους καθρέπτες.

Συνέχισα την άνοδο της Κηφισίας με χαμηλότερη ταχύτητα, ήταν στιγμιαία τα 120. Να σημειώσω ότι οδηγούσα στο normal. Απ'οτι καταλαβαίνω στην πόλη ενδείκνυται το eco μιας και το αμάξι δίνει πολύ πόνο. Είχε βρέξει σήμερα και σε κάνα δυο σημεία σπινιαρα.

Καθώς ανέβαινα διαπίστωσα ένα θόρυβο σε όλη την καμπίνα, ήταν το κλιματιστικό ρυθμισμένο στους 16.5 οπότε μάλλον δούλευε φουλ. Το κλείνω. Καλύτερα τώρα. Ακούω έναν συντονισμό. Είναι το πάνελ με τα φωτάκια κουμπάκια της ηλιοροφης. 680κλμ στο οδόμετρο και έχει τέτοια; Το ζουλιξα λίγο σταμάτησε και για να πω την αλήθεια δεν το ξανάκουσα. Όχι καλό σημάδι βέβαια...

Γενικά η οδήγηση του δε με προβλημάτισε πουθενά. Δύο φορές έκανε μπιπ μπιπ το σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης και ήταν σωστό. Οι εργοστασιακοί αισθητήρες μπρος πίσω μια χαρά.

Αρκετό φως μέσα στην καμπίνα, άρεσε στην κόρη η ηλιοροφή, για εκείνη την θέλω άλλωστε 😊

Τώρα το μέσα είναι λίγο... ΘΛΙΨΗ... τα πλαστικά, τα καθίσματα με αυτή την φανταστική επιλογή υφάσματος που συνδυάζεται με αυτή την ποιοτική δερματίνη. Όλα γενικά βρωμάνε πγιότητα. Το κάθισμα οδήγησης είναι απλά ΟΚ (το καλύτερο που είχα συναντήσει ήταν της DS4)... Άνοιξα έκλεισα παράθυρο ακουγόταν λίγο φτήνια.

Για την χρήση που το θέλω το αμάξι δεν με νοιάζει και τόσο, αλλά πιστεύω ειλικρινά ότι με 500€ (;) ακόμα θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη δουλειά εκεί μέσα.

Εργονομικά δεν βρήκα κάτι κακό, όλα εκεί που τα περίμενα και τα όργανα πολύ ωραία και η κεντρική οθόνη μια χαρά. Θέλει αβλεπεί AA για Google maps, το navi μου φάνηκε πολύ χάλια. Ήχος από τα ηχεία απλά ανεκτός.

Χώροι πίσω, στο φάρδος, μάλλον σαν το Leon είναι, όχι όπως στο Sportage που ήταν πολύ άνετο. Τα έχουμε πει αυτά...

Θόρυβο από τον θερμικό είχε σε πολλές φάσεις ίσως όχι τόσο κουραστικός, πιστεύω θέλει και λίγο συνήθεια η οδήγηση του και μάλλον θα βοηθούσε και το eco που δεν το έβαλα ποτέ επίτηδες.

Η μόνη μου ανησυχία είναι ο αεροδυναμικός θόρυβος μετά τα 120, πως θα είναι δηλαδή στην ΕΟ με 150km/h... Ίσως το ξαναπάρω να το δω.

Εν κατακλείδι όταν μπήκα στο Leon και το ξεκίνησα με έπιασαν τα γέλια, γελούσα μόνος μου για 2 λεπτά, έβαλα μέχρι και 5η στην Κηφισίας και το συμβατικό τουρμπάκι με τα 120 αλογα προσπαθούσε να προχωρήσει. Καμία σχέση η ηλεκτροκίνηση...

Αυτά, τώρα θέλω να οδηγήσω και του Strom 😖 🤕

N
      netgeo

Παράταση του κινούμαι ηλεκτρικά 2 μέχρι Απρίλιο του 2024.

https://kinoumeilektrika2.gov.gr/files/Deltio-Typou-Paratasi-KH2.pdf

Και για να είμαι και εντός νήματος ένα φθηνούλι Μ3 βγήκε στο στοκ:

https://www.tesla.com/el_GR/inventory/new/m3?TRIM=LRAWD&arrangeby=plh&range=0

SmartSelect_20231129_203333_Dolphin.jpg

N
      netgeo
    • RE: Toyota Yaris Cross

Δεν μιλάμε έτσι για τα TOYOTA εδώ 🤣 🤣

N
      netgeo

Λοιπόν φρέσκα κουλούρια, να σπάσω και λίγο τα περί κατανάλωσης 2ου δεκαδικού, τεκμηρίων και αλλα όμορφα της αυτοκίνησης στην Ελλάδα μας...

2ο τεστ δραιβ σήμερα, αυτή την φορά με τον απόλυτο άρχοντα... την γυναίκα μου...

Το σετάπ μας είναι: κόρη πίσω σε μπούστερ κάθισμα και δίπλα η γυναίκα, για να τα λένε τα κορίτσια στη διαδρομή.

1ο πρόβλημα, με το γκετ γκοου που λένε και στο χωριό μου:

"Νιώθω σαν να είμαι πάνω στην ρόδα και να γυρίζει γύρω γύρω"...
      "Τι εννοείς;"
      "Στο Λεον δεν είναι έτσι, νιώθω να γυρίζει κάτι κάτω από το κάθισμα, δεν ειναι απο την ανάρτηση... Είναι πολύ κουραστικό..."

2ο πρόβλημα, με το σεταπ που έχουμε, χώρος για 3ο άτομο πίσω, νο γουει χόζεϊ. Στο Λεον η φουκαριάρα η μάνα μου χωράει, εδώ με τίποτα, ούτε πλάγια.

Εν συντομία ο απόλυτος άρχοντας αποφάσισε ακύρωση της παραγγελίας λόγω του 1ου θέματος το οποίο δεν ξέρω που οφείλεται... (το 2ο δεν την πολύ χαλάει).

Είπαμε οι θολοι πίσω δεν έχουν μόνωση, επίσης μήπως λόγω των μπαταριών το σημείο κάτω από τα καθίσματα είναι αναγκαστικά γυμνό απο μόνωση και δημιουργεί ηχείο;

Κατά τα άλλα, καλό τριήμερο σε όλους 😂

N
      netgeo
    • RE: Toyota C-HR 2016

Κανονικά πίσω παράθυρα και χώρους... αλλά μπρος στα κάλλη τι είναι το σκότος.

N
      netgeo

@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:

@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:

@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:

@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:

Ο καθένας έχει διαφορετικές εμπειρίες. Έχει οδηγήσει διαφορετικά αυτοκίνητα και υπό διαφορετικές συνθήκες.
      Άρα οι γνώμες μπορεί κάλλιστα να διαφέρουν.

το αυτοκίνητο είναι ένα όσο και να διαφέρουν οι εκδόσεις. οι οδηγοί διαφέρουν, όχι τα αυτοκίνητα. μιλάμε για το CC.

Δεν αντιλέγω σε αυτό απλά λέω ότι αλλιως θα αξιολογήσω την ηχομόνωση ή την ποιότητα κύλισης ή το πάτημα αν έχω συνηθίσει σε μεγαλύτερα αμάξια/πιο ποιοτικα σε σχέση με αμάξι μικρότερης κατηγορίας, ηλικιας κλπ.

αυτό ναι, οκ. αλλά και πάλι τοοοσο αντιφατικά τα σχόλια;

Λες και είσαι χθεσινός.

Ο κυρ Σπύρος με το GLA του σου λέει ότι είναι διαστημοπλοιο, δεν ακούει κιχ, δε γέρνει, πατάει τέλεια, είναι φανταστικό.

Και είναι... για αυτόν...

Άλλοι λένε ότι το GLA είναι μέτριο, ότι έχει θόρυβο από κινητήρα, ότι ότι ότι...

Αυτό είναι το φόρουμ.

Το ψψ εχει πολλά καλά και κάποια αρνητικά, όπως όλα.

Το βάρος αυτών το καθορίζει ο εκάστοτε χρήστης. Με άλλες εμπειρίες, άλλες αναγκες...

N
      netgeo
    • RE: Renault Austral

"Featuring one of the best infotainment systems on the market and the world’s most efficient hybrid powertrain, [...]"

2022, όταν το infotainment αναφέρεται πρώτο και μετά το κινητήριο σύνολο. Τηλεόραση με ρόδες πουλάνε δηλαδή... Πρόοδος!

N
      netgeo
    • RE: προβληματισμός για αντικατάσταση αυτοκινήτου

@gatoz said in προβληματισμός για αντικατάσταση αυτοκινήτου:

δεν θα μιλησω, δεν κανει....

Νομίζω το:

"Το peugeot είναι άριστο, απροβληματιστο, ένα εξαιρετικό σύνολο σε όλα."

Σε γαργάλισε παντού...

N
      netgeo

Latest posts made by netgeo

Αυτό το max 134km/h πως το καταφέρνεις ρε παιδί μου.

N
      netgeo
    • RE: Χρώμα για toyota yaris hybrid

Το κόκκινο είναι όνειρο! Τέλος.

Φαντάσου το λερωμένο με κουτσουλιές και σκόνες.
      Το αντέχεις; Το καθαρίζεις τακτικα; Σε ενοχλεί αν οχι;

Το λευκό είναι σίγουρα πιο εύκολο, κρύβει τη βρόμα καλύτερα.
      Αν κάτι πάει στραβά δε θα φαίνεται η θαμπάδα κλπ
      Θα είναι κ λίγο πιο δροσερούλη.

Καρδιά vs λογικής 👯

N
      netgeo

@criuser said in TESLA FORUM:

Να μην περνάτε έξω από οικοδομή Ρε...

Αλλους δρόμους δεν έχει ?

Αφού εργολάβο με ανεβάζει και με κατεβάζει ο Λαπ, απάντησα ως εργολάβος...😊

Ως ευγενικός εργολάβος, χωρίς να καντήλια...👼

Το πλένεις γρήγορα.

Αν δεν το έκανες γρήγορα, όταν ξεραθεί το ξύνεις και φεύγει εύκολα...

Χαλαρός πάντα...

Α ίσως σου αφήσει μια θαμπάδα στο χρώμα, αλλά ο παγωμένος είσαι για να σε νοιάζει ?

Προσωπικά έχω καιρό να το πλύνω, από πέρσι το καλοκαίρι, οπότε δεν ξέρω αν έχει τίποτα...

Πάντως το έδειξα στον παγωμένο, βράδυ βέβαια χωρίς δυνατό φως και άντεξε μια χαρά...😊

Χαχα ναι τον παγωμένο σκέφτηκα κ γω.
      Θα είχανε πέσει μηνύσεις σε χρόνο dt.

Είναι άσπρο σε άσπρο και δε φαίνεται καλά τι έχει μείνει.
      Θα πάω να το ξανά πλύνω.

Καλά που είχα παράθυρα κλειστά, είχα και τη μικρή μέσα την πήγαινα σχολείο.

Ειδοποια ρε Καραβαγγο η φάση.

N
      netgeo

Άσχετο με το όχημα απλά μου έτυχε στο τεσλα.

Έχουμε στη γειτονιά μας μια οικοδομή εξαόροφη που έχουν τελειώσει τα μπετά.

Περνάω κάθε μέρα από το δρόμο που σχηματίζει το τετράγωνο, σημερα το πρωι καθώς ανέβαινα το στενό είδα μερικές άσπρες σταγόνες στην άσφαλτο σε μερικά μέτρα μπροστά μου.

Πριν καταλάβω τι γίνεται μια βροχή από ασβέστη πέφτει πάνω στο αυτοκίνητο!!! Σε φάση WRC με το παρμπρίζ καλυμμένο κάνω το τετράγωνο και τους το παρκάρω απέξω.

Οι συμπαθέστατοι εργάτες έχουν ήδη αποσπαστεί με λάστιχο να καθαρίζουν τα αυτοκίνητα του πεζοδρομίου και αφού άρχιζω να φωνάζω για υπεύθυνο βγαίνουν κι άλλοι και αρχίζει ένα 2ο πλυντήριο στο πεζοδρόμιο.

Προφανώς δε βρήκα να το πλύνω κάπου, πήγα σε ένα self service και το προσπάθησα λίγο.

Είδα ότι ο ασβέστης έχει πάει σε πολλά σημεία και φεύγει δύσκολα.

@cruiser λόγο εμπειρίας τι να προσέξω;

θα το πάω και σε πλυντήριο αλλα πρέπει να βρω ραντεβού.

Κάθε συμβουλή δεκτή 😊

N
      netgeo

Τι facelift να κάνουν σε τέτοιο μανούλι 😳 😳 😳

N
      netgeo

Αν θυμάμαι καλά μαξ 3kw/h δίνει η σουκο.

N
      netgeo

Όχι ότι έχει πια τόση σημασία αφού έχουμε το highland αλλα να παραθέσω μερικά στατιστικά για το M3 του 23 (με αντλία θερμότητας).

Μέσα στην πόλη, κυκλικές διαδρομές στο Μαρούσι και πέριξ, μου βγάζει στο 20%-80% στάνταρ 215km.

Έχω πάντα θερμαινόμενα το τιμόνι στην 1η σκάλα και την θέση του οδηγού.

Το αυτοκίνητο λέει ότι καίει 17.5kwh.

Το app δείχνει οτι ο φορτιστής τραβάει 46kwh δηλαδή ~21.5kwh τα 100km.

Έχω γύρω στα 35μετρα καλώδιο από το ρολόι στον φορτιστή.

N
      netgeo

Κάποια ξέχασε να πάρει τα χάπια της.

7.8 εκατομμύρια θεάσεις.

Η απογοήτευση.

N
      netgeo

@antonmone said in TESLA FORUM:

Πολλά Tesla ταξί στη Βουδαπέστη,για κάποιον λόγο όμως όλα m3 ,κανένα mY ενώ λογικά θα περίμενε κάποιος το αντίθετο!

Πιο φθηνά, χαμηλότερη κατανάλωσή, πιο στενά. Ταριφεικα.

N
      netgeo

@red_monster said in TESLA FORUM:

Για όποιο τον ενδιαφέρει να μάθει ποιους πίνακες συμβουλεύονται οι ασφαλιστικές εδώ είναι είναι το πινάκιο
      https://nefeli.interamerican.gr/OnE/VehiclePrices?2

Κοίταξα για 3 και Y τον πίνακα και είναι ότι έχει το car.gr σε αξία για τα 2023 και πίσω.

Τώρα αν το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό...

35κ δίνει το 3αρι και 41κ το Υ για του 2023 και πέφτει.

N
      netgeo
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ