Λοιπόν, το ειχα για μια εβδομάδα δανεικό απο μια φίλη, εκανα 500 χιλιόμετρα και μέσα στην πόλη και στην εθνική, και οι εντυπώσεις μου ειναι καλύτερες απο αυτες που περίμενα. Είναι τρομερά ευκολοοδήγητο, αισθητα πιό άνετο απο το Yaris Hybrid μου ειδικά σε ανοιχτό δρόμο, ο θόρυβος στην καμπίνα ίδιος με το Yaris (θα ορκιζόμουν οτι έχει cvt αν δεν το ήξερα), η αναρτηση πιο μαλακή (Δεν ειναι για σπορτίφ οδήγηση. Πλεει στις στροφες και προκαλεί ανασφάλεια αν μπείς με μεγάλη ταχύτητα). Δεν εντόπισα πουθενά την ελλειψη ισχύος που λέγανε σε ανηφόρες (ανεβηκα Πεντέλη), απλά ανέβαζε στροφές γύρω στις 5χιλ προφανώς για να φορτίσει την μπαταρία. Η αισθηση ποιότητας στο εσωτερικό είναι καλή αλλά ενα κλίκ κατώτερη (ειναι και θέμα γουστου) απο Toyota, αλλά δεν εντοπισα κανενα τριγμό οσο το έιχα. Τέλος, η οικονομία καυσιμου ήταν πολύ καλή. O γενικός μου μέσος ορος ήταν 5,2 Λιτρα με βαρύ πόδι γιατί το τέσταρα. Αν πας χαλαρά εντός πόλης με Eco και με την αναγεννητική πέδηση στο 2 δεν ξεπερνάει τα 4 - 4,5 λίτρα. Γενικα εμεινα εντυπωσιασμένος, και αν επρεπε σήμερα να αγοράσω αυτοκινητο με 21.500 που κάνει η μεσαία εκδοσή που ειχα και που είναι υπερπληρης σε εξοπλισμό θα το επαιρνα χωρίς δευτερη σκέψη.
Best posts made by azmo
-
RE: MG3 Hybrid+ 2024
-
RE: Έμπλεξα με τρελό
@yem said in Έμπλεξα με τρελό:
@azmo said in Έμπλεξα με τρελό:
Λοιπόν πήγε στο ραντεβού ο γνωστός μου, περιμένε πάνω από μισή ώρα στο σημείο συνάντησης αλλά δεν ήρθε κανείς. Τον πήρε τηλ αλλά είναι απενεργοποιημένο. Μου είπε ότι μάλλον τον είδε από μακριά και έφυγε γιατί είδε ένα ασήμι Golf σαν αυτό που πούλησα να περνάει γκαζωμενο από τον δρόμο.
Κάτι μου λέει ότι δεν πρόκειται να ξαναενοχλήσει ο ψυχακιας..
Μακάρι να ξεμπέρδεψες , αλλά μια συμβουλή απο δικηγόρο έπρεπε να την έπαιρνες !
Οσες φορές εχω ασχοληθεί με δικηγόρους και αγωγές, το μόνο που έχω καταφέρει είναι να χάσω λεφτά για τις πληρωμές τους. Μερικές φορές ενα γομάρι με μύες και τατουαζ είναι πιο αποτελεσμάτικό απο απόφοιτο Νομικής.
-
RE: AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!
Πάντως για να ξέρετε επειδή μιλάω συχνά με μεσίτες λογω της δουλειάς μου, τον τελευταίο χρόνο εκεί αυξηθεί πολύ η ζήτηση σε μονοκατοικίες με κήπους και μεγάλα διαμερίσματα στα προάστια. Ο λόγος είναι ότι ο κορονοιος και η τηλεργασία έκανε τον κόσμο να ζητά μεγαλύτερους και πιο άνετους χώρους κατοικίας αφου πλέον πολλοί περνούν την πλειοψηφία του χρόνου τους εντός σπιτιού. Οπότε αν έχετε προς πώληση η ενοικίαση ενα τέτοιο ακίνητο, μην βιαστείτε να το δώσετε στον πρώτο τυχοντα κρινοντας απο την προηγούμενη κατάσταση που ηταν ακριβώς η αντίθετη, δηλαδή είχαν ζήτηση τα μικρά διαμερίσματα που συντηρούνται πιο εύκολα.
-
Επειδή το οδηγώ συνέχεια και μάλλον θα το αγοράσω (ανταλλαγή με yaris hybrid), μην ακούτε τι γράφει ο καθε μυγιαγκιχτος ή πληρωμένος στα φορουμς. Ουτε οι υπερβολικά καλες κριτικές ισχυουν, ούτε οι υπερβολικές γκρίνιες. Μετα το τελευταίο update δεν χανει ισχύ στις ανηφόρες, απλά γενικα το αμάξι εχει μια νωχελική απόκριση στο γκάζι, και η αιτία για τα κάποια κομπιάσματα πιστεύω οτι είναι οι μονο τρείς σχέσεις. Αν το ειχαν κάνει εστω πεντατάχητο πιστευω οτι θα ήταν ετοιμοπόλεμο σε ολα τα σενάρια και το φασμα της ισχυος. Απο εκει και πέρα ομως πρέπει να ξέρεις και τι ζητάς. Το αμαξάκι πάει βελούδινα και άνετα και οικονομικά και θα κάνει και μια γρηγορη επιτάχυνση οταν χρειαστεί. Απλά δεν ειναι σε καμία περίπτωση hot hatch. Αν εχετε τετοιες ανησυχίες παρτε κανα Fiesta ST η κατι παρόμοιο.
-
RE: Περί ΔΕΗ
Παιδιά μη μαλώνετε. Υπάρχουν και αυτοί που εχουν ηλεκτρικό χωρίς να είναι πλούσιοι, οπως εγω που πηρα το ID4 με δόσεις. Και εννοείται οτι κάνω και αιτήσεις για επιδόματα ρευματος, ηλεκτρικών σύσκευων και ο,τιδήποτε επίδομα υπάρχει ξεροντας οτι θα κοπω λογω κριτηρίων απλά για να βρίσω αυτον.. ξερετε, μη λέμε ονόματα
-
RE: Peugeot 208
λαπη να εισαι καλα, αλλα ολοι ειμαστε περηφανοι για τα παιδια μας. και δεν εχουν σημασια οι ακαδημαικες επιδοσεις αλλα η κατανοηση του κοσμου που εχουν. μονο που ζεις σε αλλες εποχες. πλεον, ειδικα σε σχολες αφρου, θα εξηγησω, εχουν ολοι σχεδον οι φοιτητες ροδα, και οι φοιτητριες, και μαλιστα εξαιρετικη.
αφρος λοιπον σχολων, ειναι οι σχολες που οι ιδιοι οι γονεις εχουν καποτε τελειωσει, εχουν πετυχει επαγγελματικα και στελνουν στις ιδιες τα παιδια τους να συνεχισουν. στη νομικη ας πουμε, η πληθωρα των φοιτητων εχουν οικογενειακη σχεση με το αθλημα και μαλιστα πετυχημενη. το αναλογο και χειροτερο στις φαρμακευτικες. οποτε χρημα. που το κορσα ειναι ενα απλο, μικρο, ταπεινο αμαξακι μετακινησης μπροστα ειδικα στα st-gt-gti-wrangler-bmw-mercentes. οκ, υπαρχουν και οι απο σποντα, οπως ο δικος μου. και για να επαναφερω ενα θεμα που ειχαμε αλλου, μια και μιλαμε και για χρημα και φοβερη υποστηριξη των παιδιων σε εκπαιδευτικες πανακριβες δομες ή ιδιωτικων σχολειων ή φροντιστηριων, ειναι αυτες που δεν μπορει ευκολα να χτυπησει η λαικη οικογενεια που δεν εχει τη δυνατοτητα να επενδυσει τοσα πολλα και που φταιει της κεραμεως οτι δεν μπορει να γραψει καλα σε μαθηματα που δεν διδασκονται καν στα δημοσια εκπαιδευτηρια, βλεπε σχεδιο και αρχιτεκτονικες. οι εξαιρεσεις ειναι για να βεβαιωνουν τον κανονα αλλα κυριως για να χρησιμοποιουνται ως παραδειγματα στην αστικη προπαγανδα της πιθανης κατακτησης του ονειρου. προπαγανδα που χειριστηκαν καλα και οι προηγουμενοι μικροψυχοι γουαναμπι αστοι με γιο ερνεστο πουλωντας ονειρα.
Συγχαρητήρια Γάτε για τον γιό και τις επιδόσεις του. Και εμένα στο τόπ της τάξης του ήταν βαθμολογικά και περιμενα να περάσει Αθήνα, αλλά την έχασε για ελάχιστα μόρια. Δεν πειράζει, να ναι καλά τα παιδιά και χαλάλι τα έξοδα. Και όντως έχει να κάνει με την οικογένεια η επιλογή, γιατι ολοι στο σοι μου εκτός απο εμένα είναι δικηγόροι ή δικαστικοί. Εχεις δίκιο για τις ελλείψεις των δημόσιων σχολείων, είναι τραγικές. Και ο δικός μου δημόσιο τέλειωσε, αλλά τα Ανάβρυτα που είναι πρότυπο και στο οποίο μπαίνουν με εξετάσεις και εχει πολύ υψηλό επιπεδο μαθητων σε σχέση με τα άλλα. Εκανε και φροντιστήρια βεβαια, αλλά αυτά είναι αυτονόητα νομίζω στην προετοιμασία των πανελληνίων, ακόμα και για τους μαθητες των ιδιωτικων.
Παντως για να είμαι ειλικρινής, αν δεν έπαιρνε τα γράμματα και δεν το ηθελε ο ίδιος, δεν θα τον εστελνα ούτε στα κολλέγια της π....τσας που πουλάνε πτυχία ανευ αντικρυσματος, ούτε στο εξωτερικό. Οχι για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατι πιστεύω οτι δεν είναι απαραίτητο ΟΛΟΙ να ειναι απόφοτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το ζόρι. Θεωρώ τρομερά υποκριτική και λανθασμένη την κριτική της αντιπολίτευσης οτι δηθεν αποκλείουν παιδια απο τα πανεπιστήμια. 90.000 διαθεσιμες θέσεις υπηρχαν συνολικά, και πέρασαν 62.000 παιδιά. Ποσους περισσότερους αποφοιτους πανεπιστημίου μπορεί να αντέξει μια χρεοκοπημένη χώρα με μια νεκρή αγορά εργασίας που δεν μπορεί να τους απορροφήσει; Ας στραφούν σε κάποιο τεχνικό επάγγλεμα, στην γεωργία, την επιχειρηματικότητα, το εμποριο κλπ. Ημαρτον πια με αυτή την ψύχωση του Ελληνα με τα πτυχία.
-
RE: Περί ΔΕΗ
Μας βλέπω να φτιάχνουμε excel με ρήτρες-πάγια - min/max κατανάλωση - €/kwh κτλ.
Κανονικά πρέπει να το κάνω εγώ ως λογιστής αλλά σκύλοβαριέμαι. Αυτό νομίζω το παθαίνουν ολοι οι επαγγελματίες με τον εαυτό τους. Χτες μου έλεγε ο καρδιολόγος ότι πρέπει να προσέχω την διατροφή μου και να κάνω γυμναστική, ενώ στο ένα χέρι κράταγε τσιγάρο και στο άλλο ζαμπονοτυροπιτα.
-
RE: Μεσαία λωρίδα και ορια ταχυτητας
Εντάξει με πείσατε. Θα πηγαίνω τέρμα δεξιά με αυτοκίνητο 205 ίππων για να μην βάζω τους καγκουρες που θέλουν να κάνουν ραλλυ με τα μπρίκια τους στον κόπο να πιάσουν την αριστερή λωρίδα.
-
@lap said in MG3 Hybrid+ 2024:
Στον ανοιχτό δρόμο τι εννοείς πιο άνετο;
Η ανάρτηση δεν αντιδρα τοσο απότομα οσο του Yaris στις ανωμαλίες του δρόμου. Τις απορροφά καλυτερα. Ειδικά σε ταχύτητες πάνω απο 110 - 120 νιώθείς οτι δεν ζορίζεται οσο το Yaris. Το μόνο ξενερωτικό είναι οι αεροδυναμικοί θόρυβοι και η μηχανή που μουγκρίζει αν βυθισεις το πόδι στο γκάζι. Αν ειχε καλύτερη ηχομόνωση θα μπορούσα να το συγκρίνω με Audi σε ποιότητα πλεύσης. Αλλα εντάξει, είναι αδικη η συγκριση με αυτοκινητα που κοστίζουν τα διπλάσια.
-
RE: Έμπλεξα με τρελό
@alexandros-k said in Έμπλεξα με τρελό:
Δεν σε ξαναπηρε τηλ μεχρι στιγμης?
Οχι ευτυχώς. Και δεν πρόκειται να ξαναπουλησω απο αγγελία τιποτα. Ειλικρινά προτιμώ να το χαρίσω παρά να μπλεκω με περιεργους.
Latest posts made by azmo
-
Ωραία ενημέρωση. Θέλω να σε ρωτήσω την απόκριση στο γκάζι πως την νιώθεις στο sport mode. Στο ZS που την επέλεξα για λίγο, ήταν άμεση και μονάχα εκεί όντως νιώθεις ότι το αυτοκίνητο είναι δυνατό. Συμφωνείς;
Ναι είναι μεγαλη η διαφορά. Προσωπικά το εχω μονιμως στο sport και η διαφορά στην κατανάλωση ειναι μικρή. Αντε να πάει 5 με κανονική οδηγηση σε σβέλτο ρυθμό. Αν πας χαλαρα και με το eco ειναι κατω απο 4,5, ακόμα και 4 αν εχεις το μυαλό σου στην οικονομία.
-
Επειδή το οδηγώ συνέχεια και μάλλον θα το αγοράσω (ανταλλαγή με yaris hybrid), μην ακούτε τι γράφει ο καθε μυγιαγκιχτος ή πληρωμένος στα φορουμς. Ουτε οι υπερβολικά καλες κριτικές ισχυουν, ούτε οι υπερβολικές γκρίνιες. Μετα το τελευταίο update δεν χανει ισχύ στις ανηφόρες, απλά γενικα το αμάξι εχει μια νωχελική απόκριση στο γκάζι, και η αιτία για τα κάποια κομπιάσματα πιστεύω οτι είναι οι μονο τρείς σχέσεις. Αν το ειχαν κάνει εστω πεντατάχητο πιστευω οτι θα ήταν ετοιμοπόλεμο σε ολα τα σενάρια και το φασμα της ισχυος. Απο εκει και πέρα ομως πρέπει να ξέρεις και τι ζητάς. Το αμαξάκι πάει βελούδινα και άνετα και οικονομικά και θα κάνει και μια γρηγορη επιτάχυνση οταν χρειαστεί. Απλά δεν ειναι σε καμία περίπτωση hot hatch. Αν εχετε τετοιες ανησυχίες παρτε κανα Fiesta ST η κατι παρόμοιο.
-
Στον ανοιχτό δρόμο τι εννοείς πιο άνετο;
Η ανάρτηση δεν αντιδρα τοσο απότομα οσο του Yaris στις ανωμαλίες του δρόμου. Τις απορροφά καλυτερα. Ειδικά σε ταχύτητες πάνω απο 110 - 120 νιώθείς οτι δεν ζορίζεται οσο το Yaris. Το μόνο ξενερωτικό είναι οι αεροδυναμικοί θόρυβοι και η μηχανή που μουγκρίζει αν βυθισεις το πόδι στο γκάζι. Αν ειχε καλύτερη ηχομόνωση θα μπορούσα να το συγκρίνω με Audi σε ποιότητα πλεύσης. Αλλα εντάξει, είναι αδικη η συγκριση με αυτοκινητα που κοστίζουν τα διπλάσια.
-
Λοιπόν, το ειχα για μια εβδομάδα δανεικό απο μια φίλη, εκανα 500 χιλιόμετρα και μέσα στην πόλη και στην εθνική, και οι εντυπώσεις μου ειναι καλύτερες απο αυτες που περίμενα. Είναι τρομερά ευκολοοδήγητο, αισθητα πιό άνετο απο το Yaris Hybrid μου ειδικά σε ανοιχτό δρόμο, ο θόρυβος στην καμπίνα ίδιος με το Yaris (θα ορκιζόμουν οτι έχει cvt αν δεν το ήξερα), η αναρτηση πιο μαλακή (Δεν ειναι για σπορτίφ οδήγηση. Πλεει στις στροφες και προκαλεί ανασφάλεια αν μπείς με μεγάλη ταχύτητα). Δεν εντόπισα πουθενά την ελλειψη ισχύος που λέγανε σε ανηφόρες (ανεβηκα Πεντέλη), απλά ανέβαζε στροφές γύρω στις 5χιλ προφανώς για να φορτίσει την μπαταρία. Η αισθηση ποιότητας στο εσωτερικό είναι καλή αλλά ενα κλίκ κατώτερη (ειναι και θέμα γουστου) απο Toyota, αλλά δεν εντοπισα κανενα τριγμό οσο το έιχα. Τέλος, η οικονομία καυσιμου ήταν πολύ καλή. O γενικός μου μέσος ορος ήταν 5,2 Λιτρα με βαρύ πόδι γιατί το τέσταρα. Αν πας χαλαρά εντός πόλης με Eco και με την αναγεννητική πέδηση στο 2 δεν ξεπερνάει τα 4 - 4,5 λίτρα. Γενικα εμεινα εντυπωσιασμένος, και αν επρεπε σήμερα να αγοράσω αυτοκινητο με 21.500 που κάνει η μεσαία εκδοσή που ειχα και που είναι υπερπληρης σε εξοπλισμό θα το επαιρνα χωρίς δευτερη σκέψη.
-
RE: Επιπτώσεις των δασμών Τράμπ στην αυτοκινητοβιομηχανια.
Εξελιξεις. Συναντηθηκαν Σαντσεθ και Ξι Τζιπίγνκ και μιλησαν για μετωπο Ευρώπης - Κίνας για την παράκαμψη των δασμών Τράμπ. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει οτι θα ανακατευθύνουν ολη την παραγωγή που προοριζόταν για Αμερικη (ηλεκτρονικα, αυτοκίνητα κλπ) σε εμάς, το οποιο με απλά οικονομικά (ισορροπία προσφοράς-ζητησης) σημαινει μειωση τιμων. Οψομεν
-
@fanis75 said in Επιπτώσεις των δασμών Τράμπ στην αυτοκινητοβιομηχανια.:
@azmo said in Επιπτώσεις των δασμών Τράμπ στην αυτοκινητοβιομηχανια.:
Τι νομιζετε οτι πρεπει να κάνει κάποιος που ψάχνει για αγορά νεου αυτοκινήτου τώρα;
Να ψάξει να βρει ποιο του αρέσει και τον καλύπτει και να το αγοράσει, απλό ειναι!
Αν αποφασίζαμε με το τι μας αρέσει θα παίρναμε όλοι Chaos γιατί ειμαστε πατριώτες και ειναι το νουμερο 1 σε αξιοπιστία. Ούτε ενας δεν εχει πεί οτι του χάλασε.
-
Ειναι πολύ μπερδεμένη η φάση έτσι οπως ειναι απλωμένα σε όλο τον κόσμο τα εργοστάσια των εταιριών και το ένα μέρος φτιάχνεται σε μια χώρα και το άλλο σε άλλη. Παντως οπως το βλέπω εγω - μπορει να κανω και λάθος - τα κινέζικα είναι μια ασφαλής επιλογή συγκριτικά για εμας, γιατί ειναι αυτάρκεις και δεν εχουν εξαρτήσεις. Ο μονος λόγος που θα μπορούσαν να ανεβάσουν τις τιμές για την Ευρωπη ειναι η κερδοσκοπία. Mαλλον κανα BYD θα παρω.
-
Επιπτώσεις των δασμών Τράμπ στην αυτοκινητοβιομηχανια.
Απο αυτά που έχω ακούσει μέχρι τώρα δεν ειναι καλά τα νέα. Ολοι λένε για επερχόμενες αυξήσεις τιμων στα αυτοκίνητα και τα ανταλλακτικά. Δεν εχω ομως καταλάβει πως ακριβώς θα επηρεάσει εμάς, και ποιές μάρκες θα πλήξει κυρίως. Τι νομιζετε οτι πρεπει να κάνει κάποιος που ψάχνει για αγορά νεου αυτοκινήτου τώρα;
-
RE: TOYOTA FORUM
@fanis75 said in TOYOTA FORUM:
@azmo said in TOYOTA FORUM:
Υπάρχει καποιος σοβαρός λόγος να προτιμήσω το Toyota;
οι μόνοι λόγοι (όχι σοβαροί για εμένα, αλλά ειναι καθαρά υποκειμενικό) είναι α) μεταπώληση και β) δίκτυο συνεργείων (καθώς και η εμπειρία τους).
Ευχαριστώ. Εχει κάποιο θέμα με τα συνεργεία η Mazda; Υπαρχει μηπως η δυνατότητα να το συντηρώ στο δικτυο της Toyota αφου είναι το ιδιο αυτοκινητο;
-
RE: TOYOTA FORUM
Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να αγοράσω ενα Yaris Hybrid αλλά επειδή δεν θελω να περιμένω τους τουλάχιστον 7 μήνες που θέλει η παράδοση του σκέφτομαι μηπως πάρω το Mazda 2 Hybrid που υπαρχει ετοιμοπαράδοτο. Αξίζει πιστευετε η αναμονή για το Yaris αφου πρόκειται (αν εχω καταλάβει καλά) για το ίδιο αμάξι; Υπάρχει καποιος σοβαρός λόγος να προτιμήσω το Toyota;