Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    A
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 11
    • Posts 562
    • Best 288
    • Groups 0

azmo

@azmo

795
    Profile views
    562
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

azmo Unfollow Follow

Best posts made by azmo

• RE: MG3 Hybrid+ 2024

@dstou said in MG3 Hybrid+ 2024:

Αζμο, το συγκριτικό μεταξύ Γιάρις και MG3 θα το γράψεις;

Συγγνώμη ρε παιδιά δεν έχω χρόνο για εις βάθος ανάλυση, αλλά θα πω εν συντομία τις εντυπώσεις μου.

Το είχα συνολικά για δυο μήνες, έκανα 2200 χιλιόμετρα σε διαφόρων ειδών διαδρομές, και γενικά το MG είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς εκτός από την οικονομία καυσίμου, όπου το Yaris κερδίζει με διαφορά 1 - 1,5 l/100km σε όλα τα σενάρια οδήγησης.

Σε ΟΛΑ τα αλλα, άνεση ανάρτησης, εικονα εσωτερικού, χώρους, ηχομόνωση (ειδικά σε υψηλές ταχύτητες που το μουγκρητό του cvt του γιαρις ειναι απαλευτο), οδική συμπεριφορά, ποιότητα κύλισης, επιτάχυνση, ρεπριζ εν κινήσει (αυτή η ροπή πραγματικά σε κάνει να νιώθεις ότι οδηγας hot hatch μόλις συνηθίσεις τον ιδιόμορφο τρόπο οδήγησης του και μάθεις να την αξιοποιείς), το MG3 ξεφτιλίζει το Γιαρις.

ΟΜΩΣ: Αντιμετώπισα 2 θεματάκια που είναι λίγο ξενέρωτικα για καινούργιο αυτοκίνητο. Το ένα είναι ότι ένα πρωί που μπήκα για να πάω στην δουλειά ήταν νεκρό και το μάζεψε οδική και το πήγε στην αντιπροσωπεία. Η εξήγηση που έδωσαν είναι ότι είχε ξεφορτισει η μπαταρία επειδή είχα αφήσει ανοιχτή στο κινητό την εφαρμογή απομακρυσμενου ελέγχου, η οποία χρειαζόταν update. (Θεωρώ μουφα την εξήγηση αλλά τελοσπαντων δεν ξανασυνεβη). Το δεύτερο είναι ένα τρίξιμο απο το μπροστινό μερος της κονσόλας διπλα στο παρμπρίζ σαν τακ τακ. Δεν το κάνει συνέχεια, αλλά είναι ψιλοαπαραδεκτο για καινούριο αυτοκίνητο.

Μια επιπλέον ιδιομορφία που δεν είναι πρόβλημα αλλά χρειάζεται απλά να την συνηθίσεις είναι ότι η ισχύς δεν είναι γραμμική σαν του γιαρις (στο οποίο απλά πεθαίνεις από βαρεμάρα), αλλά με ελαφρυ lag και ξεσπάσματα. Εγω προσωπικά το γουστάρω γιατι μου θύμισε τα γεμισματα της τουρμπινας ενος Punto GT που ειχα ως πιτσιρικος. Επίσης θα σε ξενίσει αρχικά το γεγονός ότι στροφαρει από μόνο του σε ανύποπτες φάσεις για να φορτίσει την μπαταρία, αλλά μετά από λίγο το συνηθίζεις και περνάει απαρατήρητο

Επίσης δεν αντιμετώπισα πουθενά την έλλειψη ισχύος σε ανηφόρες που ανεφεραν σε διάφορα φορουμς. Πήγα Καλάβρυτα φορτωμένος με 4 ατομα και μπαγκάζια και τραγαβε σαν μουλάρι. Δεν ξέρω αν οφείλεται στο ότι είχε περαστεί το update στο δικό μου ή ότι απλά είναι άσχετοι οδηγοί οι άλλοι και πήγαν να ανέβουν με Eco που κόβει την ισχύ και την αναγεννητικη πέδηση στο 3 που βάζει φρένο κινητήρα. Θέλει και λίγο μυαλό..

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν η χρήση που θα κάνεις είναι κυρίως εντός πόλης και έχεις ως απόλυτη προτεραιότητα την οικονομία καυσίμου παίρνεις Yaris. Η εγγύηση των 11 ετών είναι τρομερή (αν αντέξεις να οδηγας για τόσα χρόνια ένα βαρετό αυτοκίνητο). Αν δεν σε ενδιαφέρει να σπάς ρεκόρ κατανάλωσης (οχι οτι τα 5,5 lt μεσο ορο σε 2200 κμ και με βαρυ δεξι ποδι ειναι κακο νούμερο βέβαια) και θέλεις ένα γενικά καλύτερο και πιο ευχάριστο στην οδήγηση αυτοκίνητο παίρνεις MG3 Hybrid.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      A
      azmo
    • RE: Απίστευτο - τραγικό ατύχημα του Ντιόγκο Ζότα

@monman2 said in Απίστευτο - τραγικό ατύχημα του Ντιόγκο Ζότα:

Μια ματιά στις φωτογραφίες που θυμίζουν συντριβή μικρού αεροπλάνου ξεκαθαρίζει την κατάσταση.

Προσπέραση είναι όταν κάποιο αγροτικό πάει με 60 και εσυ το προσπερνάς με 80-90 αντε 100 .

Όταν πας με 160 - 180 στον επαρχιακό δεν είναι προσπέραση, κόντρα είναι με τον άλλο ή με τον εαυτό σου...

Δεν γινεται να πας αργά με αυτα τα εργαλεία. Τα 90 τα πιάνει με την πρωτη μια Aventador. Χρειάζεται τρομερή αυτοσυγκράτηση για πηγαινεις σε νορμάλ ταχυτητες. Βασικά δεν ειναι φτιαγμένα για μετακινησεις σε δημόσιους δρόμους.

posted in Αντίλογος
      A
      azmo
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

Είναι σιγουρα αντιδημοφιλές αυτό που θα πώ, αλλά πιστευω οτι κάνουν λάθος ή δεν εχουν σωστές προτεραιότητες οσοι αφησαν τα δανεια τους να κοκκινησουν και οσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν ενα σπίτι με τοσα κυβερνητικά προγραμματα με διευκολυνσεις. Απλά οι Ελληνες γουστάρουν καλοπέραση. Εγω με 3000 μισθο και η συζυγος με 2000 ζούμε σε "δευτεροκλασσάτη" περιοχή, οδηγάμε Toyota, και πηγαίνουμε διακοπές στους Αγιους Θεοδώρους, και με τα χρηματα που περισσεουν προσπαθουμε να φτιαξουμε κατι για τα παιδιά μας για εχουν τουλαχιστον ενα διαμερισμα οπως αυτό που μου αφησε ο πατέρας μου (ο οποιος δεν ηταν πλουσιος). Οι αλλοι στα Παγκράτια και τα Κολωνακια που κλαίγονται για την "κρίση" οδηγάνε BMW και Audi και πανε διακοπες Μυκονο. Γιαυτο συγχωρεστε με αλλα οταν ακούω κλάψες με πιανει φαγουρα σε ενα συγκεκριμένο σημειο....

posted in Περί αυτοκίνησης
      A
      azmo
    • RE: TOYOTA FORUM

@a-d-p said in TOYOTA FORUM:

{MOD} το τοπικό καθαρίστηκε από άσχετα, από εδώ και πέρα, οποίος γράψει θα ξαναμπεί Δευτέρα.

Είναι πολύ καλή προσφορά αυτή για Παρασκευη μεσημέρι αν φεύγεις τριήμερο στο χωριο και γυρίζεις Κυριακή βραδι. Βιαστείτε πριν λήξει 😋

A
      azmo
    • RE: Πιστοποιητικό καλοπληρωτή

@lap said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:

Οπότε πίσω ολοταχώς. Φωτιά, κεριά και νερό από το ποτάμι.

Ούτε σπίτι με 4 ντουβαρια και θέρμανση, ούτε τίποτα.

Πολυτελειες των νεότερων γενεών. Πφφφ.

Γιατί;;; Μα διότι ο σύγχρονος κόσμος δεν ταιριάζει στους νέους και στα κέρδη των ομίλων και των μετοχων.

Ναι, λάπ. Ο "συγχρονος κόσμος" είναι δύσκολος για τους νέους που "δεν βρίσκουν δουλειά" γιατί "δεν υπαρχει κάτι που να τους ταιριάζει" οταν ο μπαμπας τους επιχορηγεί μεχρι τα 35 για να αραζουν στις καφετέριες και τα μπαρακια, και να πηγαίνουν διακοπες στα κυκλαδονήσια, και να παιρνουν iphone 16 Pro με 1500 ευρώ και κυριλέ ρουχα και παπουτσια. ΟΛΑ ειναι δυσκολα για αυτούς, και ΟΛΟΙ εκμεταλλευτες που χαντακωνουν την ζωή τους.

Εγω απο την άλλη, παρόλο που ζω στην ιδια χώρα, και δεν ειμαι εφοπλιστής ή γαλαζοαιματος, δεν ανυσυχω για το μελλον των δικων μου παιδιων μηπως δεν τους ταιριαξει ο "συγχρονος κοσμος και τα κέρδη των ομιλων" γιατι ειναι αξια παιδιά. Ο μεγαλος τελειωνει Νομική και δουλευει απο τα 19 του ως ασκουμενος, και η μικρή περασε Ιατρικη και επιασε ηδη δουλεια ως βοηθος σε κλινικη. Ο γιος πηρε ηδη αυτοκίνητο με ΔΙΚΑ του χρήματα, και η μικρή ενω εχει 3 σπιτια να διαλεξει να μείνει γιατί περασε Αθηνα, νοικιασε διαμερισμα μαζι με φιλη της και μου σπαει τα νευρα καθε φορά που προσπαθω να της δωσω χρηματα ή να της παρω ενα αυτοκινητο γιατι δεν μου λεει οτι δεν χρειάζεται τιποτα.

Οποτε καταλαβαίνεις, οτι υπάρχουν δυο κατηγορίες νεων. Αυτοι που βλεπουν παντου εμποδια και κλειστές πορτες και γκρινιαζουν και κατηγορουν τους αλλους, και αυτοι που παιρνουν την ζωη στα χερια τους και προοδευουν ανεξαρτητως συνθηκων.

posted in Αντίλογος
      A
      azmo

@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Να δεις τα τζι της επιτάχυνσης της αφαίρεσης του διπλώματος...😊

Το σενάριο να διανυκτέρευσω στο κελί μαζί με την Ματσούκα δεν με χαλάει καθόλου 😳

A
      azmo
    • RE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3

@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

Γονική άδεια ρε συ....ξέρεις πόσοι συνάδελφοι και φίλοι μου πήραν σήμερα γονική?

Εμείς πήγαμε τα πρωτακια μας σήμερα με την ψυχή στο στόμα και με το τηλέφωνο να χτυπάει συνεχώς, άντε πότε θα τελειώσει και μετά βουρ στους παππούδες τα καημένα για να πάμε στις δουλειές μας αφού το προσωπικό που απασχολουμε είχε πάρει σύσσωμο γονική άδεια.

Όταν τα ζούσα αυτά με άγχωναν και έλεγα αντε να μεγαλώσουν να ηρεμήσω, αλλά τώρα που τα βλέπω και τα παιδια εχουν μεγαλωσει και έχουν φύγει απο το σπίτι μου λείπουν και σκέφτομαι πόσες στιγμές της ζωής μας έχουμε περάσει σαν ρομποτακια χωρίς να τις χαιρόμαστε όσο θα έπρεπε. Γιατί αυτές οι στιγμές δεν ξαναγύρνανε.

posted in Αντίλογος
      A
      azmo
    • RE: Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...

@realzeus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:

@azmo said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:

Η συζήτηση σε αυτό το φόρουμ μου θυμίζει την φάση που ημουν δημοτικός σύμβουλος (απο τις πιό αστείες εμπειρίες της ζωής μου). Αρχιζε το Συμβούλιο στις 7 το απογευμα και τελείωνε στις 2 βράδυ γιατι το 90% του χρόνου δεν συζητούσαν τα θέματα, αλλά τσακώνονταν μεταξύ τους για το ποιός έθιξε ποιον "Ανακαλέστε" "Επι προσωπικου" , ανακαλέστε., μιλαγε ο ενας επιτηδες πανω στον αλλο οταν επαιρνε τον λογο και δεν ακουγόταν κανεις. Νηπιαγωγείο κανονικο.

Η Στρατιωτική μου εκπαίδευση δεν μου επιτρέπει τέτοια συμπεριφορά (αν δεν σου δοθεί ο λόγος δεν μιλάς), αλλά θα ήθελα να είχα πάρει μια πίτσα και 5 μπύρες και να παρακολουθώ το τσίρκο...

Αν εισαι αργόσχολος ισως και να εχει πλάκα, αλλα οταν πας κατευθειαν μετα την δουλεια κατάκοπος και σε ξενυχτάνε κατι μπαρμπόνια επειδη τσακωνονται για το ποιός την εχει μεγαλυτερη (την λαική εντολή..) πιστεψε με ειναι βασανιστικό.

posted in Αντίλογος
      A
      azmo
    • RE: Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...

Λαπ, αν πιστευεις οτι είναι τόσο εύκολο να βγάλεις μαυρο χρήμα και να πλουτίσεις ως ελευθερος επαγγελματίας, γιατί δεν το δοκιμάζεις; Ανοιξε ενα μαγαζι ή γίνε λογιστής, μεσίτης ή κάτι παρόμοιο και στελνε μας χαιρετισματα μέσα απο το 50 μετρό γιωτ και την Lamborghini σου. Εγω δεν αντεξα τοσο χρήμα, εγκατέλειψα και εγινα υπαλληλος. Εσυ μπορεί να εισαι πιο ανθεκτικός.

posted in Αντίλογος
      A
      azmo
    • RE: Πιστοποιητικό καλοπληρωτή

@w202-amg said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:

Τεράστια απώλεια για το επιχειρείν οι επιχειρηματίες του 6μηνου που συνεχώς κλείνουν ανοίγουν κοκ. κάθε είδους επιχείρηση.
      Κάποιοι αλλάζουν τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα, άλλοι αυτοκίνητα και άλλοι επιχειρήσεις......

Και αφήνουν και ένα φέσι σε κάθε ιδιοκτήτη και προμηθευτή, και ένα ορφανό σε καθε πόλη 😁

posted in Αντίλογος
      A
      azmo

Latest posts made by azmo

• RE: ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

@dstou said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

Τα χειρότερα πράγματα σε ένα νέο σπίτι είναι η επέλαση της γυψοσανίδας και της μελαμίνης, η απεμπόληση των δρύινων παρκέ και των μωσαικών, και οι πλαστικοί σωλήνες. Έχουν και καλά, όπως: αναβαθμισμένες μονώσεις, νέο αντισεισμικό, καλύτερα κουφώματα.

Προτιμώ χίλιες φορές να πληρώνω 50 ευρω παραπάνω ρεύμα για να μένω στην ψηλοταβανη και φωτεινή νεοκλασσικη σπιταρονα μου με το μαρμάρινο τζάκι παρά να μένω σε ένα άχαρο high tech πλαστικό κουτί απο μελαμίνες. Όσο για την αντισεισμικότητα, είναι θέμα κατασκευής. Μια ποιοτική κατασκευή απο οπλισμένο σκυρόδεμα στην οποια γίνεται συντηρηση δεν έχει καμία απολύτως ανησυχία. Το κτίριο της Βουλής είναι 200 ετών. Συμφωνα με την λογική κάποιων πρέπει να το δώσουμε αντιπαροχή για να μας φτιάξουν ένα μεγάλο isobox από μελαμίνη ενεργειακής κλάσης Α+++ με solar panels.

posted in Αντίλογος
      A
      azmo
    • RE: ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

@dstou said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:

Eίναι η δεύτερη φορά που τα τζαμιλίκια έρχονται σαν μόδα. Η πρώτη φορά ήταν στα σέβεντις, όπου τότε το τζάμι ήταν σαγρέ και εσωτερικά είχε λεπτό σιδερένιο πλέγμα για να μην σπάει εύκολα και άμα σπάσει να μην γίνει θρύψαλα. Τα κάγκελα ήταν κοινός στρατζαριστός χάλυβας, άρα ήθελε τριψίματα, μίνιο, βαψίματα.
      Πέρασαν στη λήθη της ιστορίας πολύ σύντομα, ηύρα και φωτό.

![5449bca3-6459-4cda-bc04-630c687061b5-image.png](/assets/uploads/files/1765222798035-5449bca3-6459-4cda-bc04-

Τα θυμάμαι. Όμορφα ήταν. Όσο πιο παλιά τόσο πιο καλαίσθητα και πιο ποιοτικα είναι τα σπίτια. Το δικό μου του 87 είναι φουλ πεντελικό μάρμαρο και δρύινα πατώματα και ψηλοτάβανο σε στυλ νεοκλασικο και δεν το αλλάζω ούτε με 10 απο αυτα τα άθλια μινιμαλ νεόδμητα με τα φτηνά υλικά τις μελαμίνες, τα συνθετικά πατώματα και τα χαμηλοταβανα κλειστοφοβικα υπνοδωμάτια-ποντικότρυπες. Και με ολη αυτη την ασχήμια και την φτήνια να σου ζητάνε και 5000 ευρω/τετραγωνικό...

posted in Αντίλογος
      A
      azmo
    • RE: TESLA FORUM

@dettol said in TESLA FORUM:

@azmo said in TESLA FORUM:

@stefan147 said in TESLA FORUM:

Μιλάμε για Highland vs legacy, σωστά?

Ναι

ωπα. Εγω νομιζα οτι ειναι highland το performance και μου εκανε τεραστια εντυπωση η τιμη 🙂
      αλλαζει το πραγμα τοτε.
      Highland μονο

Αρχικά ήθελα το AWD αλλά εψαξα στα φορουμς, και πολλοι λένε οτι αν δεν οδηγάς σε χιονια το RWD με την μεγάλη μπαταρία είναι καλύτερο σε οδηγική συμπεριφορά και αυτονομία. Και μετά πετυχα εναν γνωστο που θέλει να πουλήσει το Perfomance του που ειναι σε αψογη κατασταση για να παρει Range Rover (παει εκδρομές σε κάτι βουνά) και ισως μου το δωσει και λιγότερα απο 40κ και εχω ψηθεί να το πάρω.

A
      azmo

@dettol said in TESLA FORUM:

@azmo said in TESLA FORUM:

Τα φώτα σας παρακαλώ. Μεταξύ Model 3 LR καινούργιου και Performance του 24 με 14.000 χιλιόμετρα στα 42.000 ευρώ τι να προτιμήσω; Υπάρχει καποια σημαντική βελτιωση στο καινουργιο;

νομιζω μονο η μπροστινη καμερα ειναι η διαφορα. Ισως ξεχναω καμμια ακομα χαζομαρουλα.

Δεν μου φαινεται και τοσο σημαντικό αυτό για να δωσω περισσοτερα χρηματα για λιγοτερη ισχυ. Και με εναμισο χρονο χρήση και 14κ χιλιομετρα δεν πιστευω να εχει φθαρεί πολύ η μπαταρια.

A
      azmo

@stefan147 said in TESLA FORUM:

Μιλάμε για Highland vs legacy, σωστά?

Ναι

A
      azmo

Τα φώτα σας παρακαλώ. Μεταξύ Model 3 LR καινούργιου και Performance του 24 με 14.000 χιλιόμετρα στα 42.000 ευρώ τι να προτιμήσω; Υπάρχει καποια σημαντική βελτιωση στο καινουργιο;

A
      azmo
    • RE: ECOCAR YUDO

Με εψησε η περιγραφή με τον "κα - τα - πλη - κτι - κό" σχεδιασμό και τις "φανταστικές επιδόσεις που ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΛΛΟΥ".

Ε αφου δεν θα τις βρώ αλλου μαλλον θα το ακυρωσω το Model 3. Δεν θέλω να σκάσω 50 χιλιαρικα για να με ξεφτιλίσει το πρωτο Yudo που θα πετυχω στο δρόμο.

A
      azmo

@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@azmo said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Δεν ξέρω τι λέτε για φορτίσεις. Και εγω με μισο μάτι έβλεπα τα ηλεκτρικά μεχρι την στιγμή που οδήγησα το Model 3 και ένιωσα τα G της άμεσης επιτάχυνσης με κάθε βύθισμα του δεξιού ποδιού. Τώρα η αυτονομία είναι το τελευταίο που με νοιάζει. Θα προλάβω το ΚΗ 2 αν βάλω παραγγελία τώρα;

Αν σε ενδιαφέρει το ΚΗ 2, τότε άργησες 2-3 χρόνια 😛

Δείξτε επιείκεια στον άσχετο. Το 3 είναι που τελειώνει;

A
      azmo

@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Να δεις τα τζι της επιτάχυνσης της αφαίρεσης του διπλώματος...😊

Το σενάριο να διανυκτέρευσω στο κελί μαζί με την Ματσούκα δεν με χαλάει καθόλου 😳

A
      azmo

Δεν ξέρω τι λέτε για φορτίσεις. Και εγω με μισο μάτι έβλεπα τα ηλεκτρικά μεχρι την στιγμή που οδήγησα το Model 3 και ένιωσα τα G της άμεσης επιτάχυνσης με κάθε βύθισμα του δεξιού ποδιού. Τώρα η αυτονομία είναι το τελευταίο που με νοιάζει. Θα προλάβω το ΚΗ 2 αν βάλω παραγγελία τώρα;

A
      azmo
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ