Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    A
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 11
    • Posts 920
    • Best 440
    • Groups 0

azmo

@azmo

1060
    Profile views
    920
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

azmo Unfollow Follow

Best posts made by azmo

• RE: MG3 Hybrid+ 2024

@dstou said in MG3 Hybrid+ 2024:

Αζμο, το συγκριτικό μεταξύ Γιάρις και MG3 θα το γράψεις;

Συγγνώμη ρε παιδιά δεν έχω χρόνο για εις βάθος ανάλυση, αλλά θα πω εν συντομία τις εντυπώσεις μου.

Το είχα συνολικά για δυο μήνες, έκανα 2200 χιλιόμετρα σε διαφόρων ειδών διαδρομές, και γενικά το MG είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς εκτός από την οικονομία καυσίμου, όπου το Yaris κερδίζει με διαφορά 1 - 1,5 l/100km σε όλα τα σενάρια οδήγησης.

Σε ΟΛΑ τα αλλα, άνεση ανάρτησης, εικονα εσωτερικού, χώρους, ηχομόνωση (ειδικά σε υψηλές ταχύτητες που το μουγκρητό του cvt του γιαρις ειναι απαλευτο), οδική συμπεριφορά, ποιότητα κύλισης, επιτάχυνση, ρεπριζ εν κινήσει (αυτή η ροπή πραγματικά σε κάνει να νιώθεις ότι οδηγας hot hatch μόλις συνηθίσεις τον ιδιόμορφο τρόπο οδήγησης του και μάθεις να την αξιοποιείς), το MG3 ξεφτιλίζει το Γιαρις.

ΟΜΩΣ: Αντιμετώπισα 2 θεματάκια που είναι λίγο ξενέρωτικα για καινούργιο αυτοκίνητο. Το ένα είναι ότι ένα πρωί που μπήκα για να πάω στην δουλειά ήταν νεκρό και το μάζεψε οδική και το πήγε στην αντιπροσωπεία. Η εξήγηση που έδωσαν είναι ότι είχε ξεφορτισει η μπαταρία επειδή είχα αφήσει ανοιχτή στο κινητό την εφαρμογή απομακρυσμενου ελέγχου, η οποία χρειαζόταν update. (Θεωρώ μουφα την εξήγηση αλλά τελοσπαντων δεν ξανασυνεβη). Το δεύτερο είναι ένα τρίξιμο απο το μπροστινό μερος της κονσόλας διπλα στο παρμπρίζ σαν τακ τακ. Δεν το κάνει συνέχεια, αλλά είναι ψιλοαπαραδεκτο για καινούριο αυτοκίνητο.

Μια επιπλέον ιδιομορφία που δεν είναι πρόβλημα αλλά χρειάζεται απλά να την συνηθίσεις είναι ότι η ισχύς δεν είναι γραμμική σαν του γιαρις (στο οποίο απλά πεθαίνεις από βαρεμάρα), αλλά με ελαφρυ lag και ξεσπάσματα. Εγω προσωπικά το γουστάρω γιατι μου θύμισε τα γεμισματα της τουρμπινας ενος Punto GT που ειχα ως πιτσιρικος. Επίσης θα σε ξενίσει αρχικά το γεγονός ότι στροφαρει από μόνο του σε ανύποπτες φάσεις για να φορτίσει την μπαταρία, αλλά μετά από λίγο το συνηθίζεις και περνάει απαρατήρητο

Επίσης δεν αντιμετώπισα πουθενά την έλλειψη ισχύος σε ανηφόρες που ανεφεραν σε διάφορα φορουμς. Πήγα Καλάβρυτα φορτωμένος με 4 ατομα και μπαγκάζια και τραγαβε σαν μουλάρι. Δεν ξέρω αν οφείλεται στο ότι είχε περαστεί το update στο δικό μου ή ότι απλά είναι άσχετοι οδηγοί οι άλλοι και πήγαν να ανέβουν με Eco που κόβει την ισχύ και την αναγεννητικη πέδηση στο 3 που βάζει φρένο κινητήρα. Θέλει και λίγο μυαλό..

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν η χρήση που θα κάνεις είναι κυρίως εντός πόλης και έχεις ως απόλυτη προτεραιότητα την οικονομία καυσίμου παίρνεις Yaris. Η εγγύηση των 11 ετών είναι τρομερή (αν αντέξεις να οδηγας για τόσα χρόνια ένα βαρετό αυτοκίνητο). Αν δεν σε ενδιαφέρει να σπάς ρεκόρ κατανάλωσης (οχι οτι τα 5,5 lt μεσο ορο σε 2200 κμ και με βαρυ δεξι ποδι ειναι κακο νούμερο βέβαια) και θέλεις ένα γενικά καλύτερο και πιο ευχάριστο στην οδήγηση αυτοκίνητο παίρνεις MG3 Hybrid.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      A
      azmo
    • RE: Απίστευτο - τραγικό ατύχημα του Ντιόγκο Ζότα

@monman2 said in Απίστευτο - τραγικό ατύχημα του Ντιόγκο Ζότα:

Μια ματιά στις φωτογραφίες που θυμίζουν συντριβή μικρού αεροπλάνου ξεκαθαρίζει την κατάσταση.

Προσπέραση είναι όταν κάποιο αγροτικό πάει με 60 και εσυ το προσπερνάς με 80-90 αντε 100 .

Όταν πας με 160 - 180 στον επαρχιακό δεν είναι προσπέραση, κόντρα είναι με τον άλλο ή με τον εαυτό σου...

Δεν γινεται να πας αργά με αυτα τα εργαλεία. Τα 90 τα πιάνει με την πρωτη μια Aventador. Χρειάζεται τρομερή αυτοσυγκράτηση για πηγαινεις σε νορμάλ ταχυτητες. Βασικά δεν ειναι φτιαγμένα για μετακινησεις σε δημόσιους δρόμους.

posted in Αντίλογος
      A
      azmo
    • RE: Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

Είναι σιγουρα αντιδημοφιλές αυτό που θα πώ, αλλά πιστευω οτι κάνουν λάθος ή δεν εχουν σωστές προτεραιότητες οσοι αφησαν τα δανεια τους να κοκκινησουν και οσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν ενα σπίτι με τοσα κυβερνητικά προγραμματα με διευκολυνσεις. Απλά οι Ελληνες γουστάρουν καλοπέραση. Εγω με 3000 μισθο και η συζυγος με 2000 ζούμε σε "δευτεροκλασσάτη" περιοχή, οδηγάμε Toyota, και πηγαίνουμε διακοπές στους Αγιους Θεοδώρους, και με τα χρηματα που περισσεουν προσπαθουμε να φτιαξουμε κατι για τα παιδιά μας για εχουν τουλαχιστον ενα διαμερισμα οπως αυτό που μου αφησε ο πατέρας μου (ο οποιος δεν ηταν πλουσιος). Οι αλλοι στα Παγκράτια και τα Κολωνακια που κλαίγονται για την "κρίση" οδηγάνε BMW και Audi και πανε διακοπες Μυκονο. Γιαυτο συγχωρεστε με αλλα οταν ακούω κλάψες με πιανει φαγουρα σε ενα συγκεκριμένο σημειο....

posted in Περί αυτοκίνησης
      A
      azmo
    • RE: TOYOTA FORUM

@a-d-p said in TOYOTA FORUM:

{MOD} το τοπικό καθαρίστηκε από άσχετα, από εδώ και πέρα, οποίος γράψει θα ξαναμπεί Δευτέρα.

Είναι πολύ καλή προσφορά αυτή για Παρασκευη μεσημέρι αν φεύγεις τριήμερο στο χωριο και γυρίζεις Κυριακή βραδι. Βιαστείτε πριν λήξει 😋

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      A
      azmo
    • RE: Πιστοποιητικό καλοπληρωτή

@lap said in Πιστοποιητικό καλοπληρωτή:

Οπότε πίσω ολοταχώς. Φωτιά, κεριά και νερό από το ποτάμι.

Ούτε σπίτι με 4 ντουβαρια και θέρμανση, ούτε τίποτα.

Πολυτελειες των νεότερων γενεών. Πφφφ.

Γιατί;;; Μα διότι ο σύγχρονος κόσμος δεν ταιριάζει στους νέους και στα κέρδη των ομίλων και των μετοχων.

Ναι, λάπ. Ο "συγχρονος κόσμος" είναι δύσκολος για τους νέους που "δεν βρίσκουν δουλειά" γιατί "δεν υπαρχει κάτι που να τους ταιριάζει" οταν ο μπαμπας τους επιχορηγεί μεχρι τα 35 για να αραζουν στις καφετέριες και τα μπαρακια, και να πηγαίνουν διακοπες στα κυκλαδονήσια, και να παιρνουν iphone 16 Pro με 1500 ευρώ και κυριλέ ρουχα και παπουτσια. ΟΛΑ ειναι δυσκολα για αυτούς, και ΟΛΟΙ εκμεταλλευτες που χαντακωνουν την ζωή τους.

Εγω απο την άλλη, παρόλο που ζω στην ιδια χώρα, και δεν ειμαι εφοπλιστής ή γαλαζοαιματος, δεν ανυσυχω για το μελλον των δικων μου παιδιων μηπως δεν τους ταιριαξει ο "συγχρονος κοσμος και τα κέρδη των ομιλων" γιατι ειναι αξια παιδιά. Ο μεγαλος τελειωνει Νομική και δουλευει απο τα 19 του ως ασκουμενος, και η μικρή περασε Ιατρικη και επιασε ηδη δουλεια ως βοηθος σε κλινικη. Ο γιος πηρε ηδη αυτοκίνητο με ΔΙΚΑ του χρήματα, και η μικρή ενω εχει 3 σπιτια να διαλεξει να μείνει γιατί περασε Αθηνα, νοικιασε διαμερισμα μαζι με φιλη της και μου σπαει τα νευρα καθε φορά που προσπαθω να της δωσω χρηματα ή να της παρω ενα αυτοκινητο γιατι δεν μου λεει οτι δεν χρειάζεται τιποτα.

Οποτε καταλαβαίνεις, οτι υπάρχουν δυο κατηγορίες νεων. Αυτοι που βλεπουν παντου εμποδια και κλειστές πορτες και γκρινιαζουν και κατηγορουν τους αλλους, και αυτοι που παιρνουν την ζωη στα χερια τους και προοδευουν ανεξαρτητως συνθηκων.

posted in Αντίλογος
      A
      azmo

@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Να δεις τα τζι της επιτάχυνσης της αφαίρεσης του διπλώματος...😊

Το σενάριο να διανυκτέρευσω στο κελί μαζί με την Ματσούκα δεν με χαλάει καθόλου 😳

A
      azmo
    • RE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3 🔐

@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

Γονική άδεια ρε συ....ξέρεις πόσοι συνάδελφοι και φίλοι μου πήραν σήμερα γονική?

Εμείς πήγαμε τα πρωτακια μας σήμερα με την ψυχή στο στόμα και με το τηλέφωνο να χτυπάει συνεχώς, άντε πότε θα τελειώσει και μετά βουρ στους παππούδες τα καημένα για να πάμε στις δουλειές μας αφού το προσωπικό που απασχολουμε είχε πάρει σύσσωμο γονική άδεια.

Όταν τα ζούσα αυτά με άγχωναν και έλεγα αντε να μεγαλώσουν να ηρεμήσω, αλλά τώρα που τα βλέπω και τα παιδια εχουν μεγαλωσει και έχουν φύγει απο το σπίτι μου λείπουν και σκέφτομαι πόσες στιγμές της ζωής μας έχουμε περάσει σαν ρομποτακια χωρίς να τις χαιρόμαστε όσο θα έπρεπε. Γιατί αυτές οι στιγμές δεν ξαναγύρνανε.

posted in Αντίλογος
      A
      azmo

@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@azmo said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Και τα τουοτα, πάντως δεν είναι όπως παλιά. Οι περισσότεροι κινέζων συμπεριλαμβανομένων δίνουν 8 έτη (πλην κάτι μπιεμ που μάλλον ξέρεις καλύτερα από εμάς τα προιόντα της 😀 )

Η αξιοπιστια εχει παει περιπατο, η τογιοτα με κρεμαγιερες-σαζμαν και εγκεφαλους abs απο παλια ειχε τα θεματα της.

Εγω παντως με CHR πέντε ετων και με Tesla 6 μηνων, μονο το Tesla με εχει αφησει στο δρομο και με μαζεψε οδικη.

πες τι συνεβη κιολας και εμεινες στο δρομο!

Ειχε βρέξει και πέρασα απο ενα βαθουλωμα στο οδοστρωμα με νερά , ισως με λιγο μεγαλυτερη ταχυτητα απο οτι θα επρεπε γιατι δεν το ειδα, εβγαλε κατι warnings και μετα απο κανα χιλιομετρο σταματησε και δεν ηθελε να συνεχισει.

Με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε; 😊
      Τι σου είπαν ότι έφταιγε; Πόσο καιρό το κράτησαν μέσα; Τι άλλαξαν; Πόσο κόστισε;

Σορρυ ημουν λακωνικος γιατι δινω ηρωικη μαχη υπερ του Μητσοτακη και του Τραμπ σε αλλο θρεντ 😁 Μου ειπαν οτι περασε λιγο νερο απο κατω και ενεργοποιηθηκε το συστημα ασφαλειας που κοβει την παροχη ρευματος απο την μπαταρια. Μετα απο λιγες ωρες ξεμπλοκαρε μονο του αλλα το κρατησαν 3 μερες για να κανουν καποιους προληπτικους ελεγχους. Δεν με χρεωσαν τιποτα.

A
      azmo

@ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

Και τα τουοτα, πάντως δεν είναι όπως παλιά. Οι περισσότεροι κινέζων συμπεριλαμβανομένων δίνουν 8 έτη (πλην κάτι μπιεμ που μάλλον ξέρεις καλύτερα από εμάς τα προιόντα της 😀 )

Η αξιοπιστια εχει παει περιπατο, η τογιοτα με κρεμαγιερες-σαζμαν και εγκεφαλους abs απο παλια ειχε τα θεματα της.

Εγω παντως με CHR πέντε ετων και με Tesla 6 μηνων, μονο το Tesla με εχει αφησει στο δρομο και με μαζεψε οδικη.

πες τι συνεβη κιολας και εμεινες στο δρομο!

Ειχε βρέξει και πέρασα απο ενα βαθουλωμα στο οδοστρωμα με νερά , ισως με λιγο μεγαλυτερη ταχυτητα απο οτι θα επρεπε γιατι δεν το ειδα, εβγαλε κατι warnings και μετα απο κανα χιλιομετρο σταματησε και δεν ηθελε να συνεχισει.

Με το τσιγκέλι θα στα βγάζουμε; 😊
      Τι σου είπαν ότι έφταιγε; Πόσο καιρό το κράτησαν μέσα; Τι άλλαξαν; Πόσο κόστισε;

Σορρυ ημουν λακωνικος γιατι δινω ηρωικη μαχη υπερ του Μητσοτακη και του Τραμπ σε αλλο θρεντ 😁 Μου ειπαν οτι περασε λιγο νερο απο κατω και ενεργοποιηθηκε το συστημα ασφαλειας που κοβει την παροχη ρευματος απο την μπαταρια. Μετα απο λιγες ωρες ξεμπλοκαρε μονο του αλλα το κρατησαν 3 μερες για να κανουν καποιους προληπτικους ελεγχους. Δεν με χρεωσαν τιποτα.

Αυτο έλειπε να σε χρεώσουν κιόλας !
      Πρώτη φορά ακούω ανάλογο περιστατικό !
      Τι σου είπαν ; Να μην το βγάζεις στη βροχή 🤣

Όχι απλά να πάρω βάρκα αν θέλω να περνάω απο Κηφισό εν μέσω καταιγίδας, και ότι θα με ενημερώσουν όταν η Tesla βγάλει αμφίβιο όχημα.

A
      azmo
    • RE: Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...

@realzeus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:

@azmo said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:

Η συζήτηση σε αυτό το φόρουμ μου θυμίζει την φάση που ημουν δημοτικός σύμβουλος (απο τις πιό αστείες εμπειρίες της ζωής μου). Αρχιζε το Συμβούλιο στις 7 το απογευμα και τελείωνε στις 2 βράδυ γιατι το 90% του χρόνου δεν συζητούσαν τα θέματα, αλλά τσακώνονταν μεταξύ τους για το ποιός έθιξε ποιον "Ανακαλέστε" "Επι προσωπικου" , ανακαλέστε., μιλαγε ο ενας επιτηδες πανω στον αλλο οταν επαιρνε τον λογο και δεν ακουγόταν κανεις. Νηπιαγωγείο κανονικο.

Η Στρατιωτική μου εκπαίδευση δεν μου επιτρέπει τέτοια συμπεριφορά (αν δεν σου δοθεί ο λόγος δεν μιλάς), αλλά θα ήθελα να είχα πάρει μια πίτσα και 5 μπύρες και να παρακολουθώ το τσίρκο...

Αν εισαι αργόσχολος ισως και να εχει πλάκα, αλλα οταν πας κατευθειαν μετα την δουλεια κατάκοπος και σε ξενυχτάνε κατι μπαρμπόνια επειδη τσακωνονται για το ποιός την εχει μεγαλυτερη (την λαική εντολή..) πιστεψε με ειναι βασανιστικό.

posted in Αντίλογος
      A
      azmo

Latest posts made by azmo

• RE: Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]

@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:

Μόνο που πάντα κάποιοι είναι πιο ίσοι μεταξύ τους και εσύ δεν είσαι ίσος με αυτούς, αλλά κατώτερος.

Το ότι μιλάμε εδώ ελεύθερα και βρίζουμε πολιτικούς και εξουσίες το θεωρείς κεκτημένο.

Ε δεν είναι. Εύκολα στο παίρνουν αν είσαι χαλαρός και πιστεύεις στα παραμύθια τους.

Να μην μπορείς να μιλήσεις πολιτικά όχι στο φόρουμ ή στο δρόμο, αλλά στους πιο δικούς σου ανθρώπους...

Είπαμε έχω γνωρίσει εκατοντάδες που έζησαν εκεί.

Ούτε ένας δεν ήταν ευτυχισμένος εκεί πέρα.

Το χειρότερο ήταν ότι αφού είχαν ζήσει όλη τους την ζωή στην σκλαβιά και στον αυταρχισμό, στο τέλος βρέθηκαν να μην μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα βασικά και να μεταναστεύσουν άφραγκοι.

Ειδικά όσοι ήταν το 1990 πάνω από 40 ήταν οι πιο σκληροί απέναντι στο εκεί καθεστώς.

Γιατί έπρεπε να ξεκινήσουν από την αρχή σε μεγάλη ηλικία και σε ξένη χώρα, ενώ τα νιάτα τους ήταν δυστυχισμένα.

Δεν τα ζήσατε, τα περνάτε στο ντούκου.

Οι μεγαλύτεροι ζήσαμε κάτι ανάλογο εδώ στην Χούντα, όπου δεν μπορούσες να μιλήσεις, όπου συγκέντρωση άνω των 3 ατόμων θεωρείτο διαδήλωση και σε μάζευαν.

Μην είστε εθελόδουλοι.

Εναν Πουτιν για να στρώσουν θέλουν ολα τα αριστερά παρτάλια που βριζουν χυδαία και απειλουν υπουργούς και πρωθυπουργούς χωρις καμια τιμωρια πιστεύοντας οτι ειναι αυτονοητο δικαιωμα.

Εχουμε εδω και 15 χρονια μια κυρία απο την Ρωσία που μας εξυπηρετει με το σπίτι, και μου ζήτησε χτές αν μπορω να βοηθησω τον γιο της (μηχανικός με 2 μικρά παιδια) να βρεί μια δουλειά εδω, ο οποιος ερχεται εσπευσμένα στην Ελλαδα γιατί τον εχουνε σταμπάρει επειδή δουλευε στην εταιρια ενος Ουκρανού επικριτή του Πουτιν και φοβάται. Νομιζω οτι μπορειτε να καταλαβατε οτι για να ξεριζωνεται απο τον τοπο του ενας σοβαρός και μορφωμενος ανθρωπος μαζι με ολη την οικογένεια για να ερθει σε μια χωρα που δεν ξερει καν την γλωσσα της, δεν ειναι καθόλου δημοκρατικά τα πραγματα εκει.

posted in Αντίλογος
      A
      azmo
    • RE: FORUM Γονεων και Κηδεμονων...

@ilias-a said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:

@azmo said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:

@red_monster said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:

@red_monster said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...

Υπάρχει χειρότερη φάρα από τον ελλ γονέα και τα συμπλέγματα που βγάζει μέσω των παιδιών του ;
      Ρητορικό !

Υπάρχει. Αυτός που μέσα στην τραγική άγνοια του μιλάει με ύφος γνώστη για πράγματα που προφανώς δεν κατέχει, και που εχει και το θράσος να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει υποδείξεις σε άλλους.

Ο ορισμός του λήμματος "Ελληναρας" δηλαδή.

Που σου έκανα ακριβώς υποδείξεις ;
      Τη διάγνωση για κατάθλιψη την κάνει ιατρός, ολα τα άλλα είναι χαζομάρες !

Όταν ο γονιος παει στον αυτόματο και ζει στην κοσμαρα του και κατηγορει για ολα το σύστημα και την κοινωνία, μπορει να μην προλάβει ο γιατρός να κάνει την διάγνωση.

Οταν το παιδι ειναι στην ηλικια της εφηβειας που οι ορμονες του αλλαζουν το χαρακτηρα ακομα και απο μερα σε μερα, δεν ειναι ευκολο να γινει αντιλιπτο στο αρχικο σταδιο παρα μονο απο ανθρωπους που εχουν αντιμετωπισει παρομοια περιστατικα στον κοντινο τους περιβαλλον.

Αν είσαι και φίλος με το παιδί εκτός από γονιος σε κάτι χαρτιά στο ληξιαρχείο, και κάνετε πράγματα μαζί αντί να το αντιμετωπιζεις σαν ενόχληση και να στρώνεσαι στον καναπέ να δεις μπάλα και survivor μόλις γυρίζεις από την δουλειά, μια χαρά θα καταλάβεις αν κάτι δεν πάει καλά χωρίς να έχεις πτυχίο ψυχολογίας, γιατί θα σε εμπιστευτεί και θα στο πει ή στην χειρότερη θα το υποψιαστείς.

Ο ασθενης δεν το καταλαβαινει βρε Αζμο, ευχης εργο θα ηταν αν το επαιρνε χαμπαρι.

Δεν θα σου πει "έχω κατάθλιψη" ρε συ. Προφανώς και δεν το καταλαβαίνει, αλλά θα καταλάβεις από την συμπεριφορά του ότι κάτι δεν πάει καλά, και αν υπάρχει εμπιστοσύνη θα μπορέσει να σου ανοιχτει και να το κατευθύνεις σε ειδικό. Αν είστε σαν ξένοι δεν θα πάρεις πρέφα ή θα αντιμετωπισεις αρνηση και μετά θα κατηγορείς την κοινωνία και το κράτος για την δική σου αποτυχία ως γονιος.

posted in Αντίλογος
      A
      azmo

Υπάρχει χειρότερη φάρα από τον ελλ γονέα και τα συμπλέγματα που βγάζει μέσω των παιδιών του ;
      Ρητορικό !

Υπάρχει. Αυτός που μέσα στην τραγική άγνοια του μιλάει με ύφος γνώστη για πράγματα που προφανώς δεν κατέχει, και που εχει και το θράσος να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει υποδείξεις σε άλλους.

Όταν ο γονιος παει στον αυτόματο και ζει στην κοσμαρα του και κατηγορει για ολα το σύστημα και την κοινωνία, μπορει να μην προλάβει ο γιατρός να κάνει την διάγνωση.

Οταν το παιδι ειναι στην ηλικια της εφηβειας που οι ορμονες του αλλαζουν το χαρακτηρα ακομα και απο μερα σε μερα, δεν ειναι ευκολο να γινει αντιλιπτο στο αρχικο σταδιο παρα μονο απο ανθρωπους που εχουν αντιμετωπισει παρομοια περιστατικα στον κοντινο τους περιβαλλον.

Αν είσαι και φίλος με το παιδί εκτός από γονιος σε κάτι χαρτιά στο ληξιαρχείο, και κάνετε πράγματα μαζί αντί να το αντιμετωπιζεις σαν ενόχληση και να στρώνεσαι στον καναπέ να δεις μπάλα και survivor μόλις γυρίζεις από την δουλειά, μια χαρά θα καταλάβεις αν κάτι δεν πάει καλά χωρίς να έχεις πτυχίο ψυχολογίας, γιατί θα σε εμπιστευτεί και θα στο πει ή στην χειρότερη θα το υποψιαστείς. Αλλά αυτό είναι ζήτημα αν το κάνουν 3 στους 10 γονείς.

posted in Αντίλογος
      A
      azmo

Ρητορικό !

posted in Αντίλογος
      A
      azmo

Ρητορικό !

Υπάρχει. Αυτός που μέσα στην τραγική άγνοια του μιλάει με ύφος γνώστη για πράγματα που δεν κατέχει, και που εχει και το θράσος να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει υποδείξεις σε άλλους.

posted in Αντίλογος
      A
      azmo

Και μόνο που θεωρείς ότι έδωσες στα παιδιά σου τα ψυχικά εφόδια για «να μην το αντιμετωπίσουν ποτέ» είναι φανερό ότι δεν έχεις πάρει μυρουδια επι του θέματα !

Δείρτε και λίγο τα παιδία σας, χαλάστε τους και κανένα χατίρι, η ζωή είναι δύσκολη και ανταγωνιστική !

Ναι δώσε μου και μαθήματα από πάνω εσύ που είσαι της Ελληναραδικης λογικής "τους ρίχνω δυο φάπες και στρωνουν"

Μιλάμε για επίπεδο, όχι αστεία.

Δεν λέω ότι τα κανω όλα τέλεια, αλλά ο ένας σπουδάζει δικηγόρος και η άλλη γιατρός, οπότε κάτι ίσως έκανα σωστά.

posted in Αντίλογος
      A
      azmo
    • RE: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ οχημάτων - αποζημιώσεις κτλ

@alexandros-k said in ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ οχημάτων - αποζημιώσεις κτλ:

@azmo said in ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ οχημάτων - αποζημιώσεις κτλ:

@panos2171 said in ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ οχημάτων - αποζημιώσεις κτλ:

Συστημένο όχι από ασφαλιστική, από έμπιστο άνθρωπο αλλά μάλλον που να ξέρε κι αυτός, σαν δουλειά βέβαια καλοί είναι αλλά τεσπα τωρα έγινε και δεν πήγε σε συμβεβλημένο.

Με το έτσι θέλω επισκευάζεις και τιμολογείς δηλαδή; Μοναδική οδός πλέον η νομική;

Αν δεν ήταν συστημένο από την ασφαλιστική, το συνεργείο σωστα σας λεει ότι θα τιμολογήσει εσάς. Εσείς είστε ο εντολέας-πελάτης του, οχι η ασφαλιστική. Αν δεν έχετε κάποια απόδειξη ότι του είπατε να περιμένει την ασφαλιστικη δύσκολα θα δικαιωθείτε ακόμα και δικαστικά να το πάτε.

Ουτε το συνεργειο εχει αποδειξη εντολης επισκευης

Δεν χρειάζεται γραπτή εντολή για να αρχίσει η επισκευή. Προφορικά γίνονται αυτά. Υπάρχει και νομικά η έννοια και η δεσμευτικότητα της προφορικής συμφωνίας

Και στην περίπτωση που δεν ειπώθηκε απολύτως τίποτα, δηλαδή πας κάτι σε ένα συνεργείο και το αφήνεις, θεωρείται αυτονόητο ότι το εφερες για να επισκευαστεί, όχι για να το παρκάρεις.

A
      azmo
    • RE: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ οχημάτων - αποζημιώσεις κτλ

@panos2171 said in ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ οχημάτων - αποζημιώσεις κτλ:

Συστημένο όχι από ασφαλιστική, από έμπιστο άνθρωπο αλλά μάλλον που να ξέρε κι αυτός, σαν δουλειά βέβαια καλοί είναι αλλά τεσπα τωρα έγινε και δεν πήγε σε συμβεβλημένο.

Με το έτσι θέλω επισκευάζεις και τιμολογείς δηλαδή; Μοναδική οδός πλέον η νομική;

Αν δεν ήταν συστημένο από την ασφαλιστική, το συνεργείο σωστα σας λεει ότι θα τιμολογήσει εσάς. Εσείς είστε ο εντολέας-πελάτης του, οχι η ασφαλιστική. Αν δεν έχετε κάποια απόδειξη ότι του είπατε να περιμένει την ασφαλιστικη δύσκολα θα δικαιωθείτε ακόμα και δικαστικά να το πάτε.

A
      azmo

@panos2171 said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:

Προφανώς και όλα τα ψυχικά νοσήματα θα τα διαγνώσει ένας ειδικός αλλά κάπως αυτός που νοσει πρέπει να φτάσει στον ειδικό. Επειδή μιλάμε για ψυχική υγεία πρώτα θα το καταλάβουν οι γύρω και ίσως τελευταίος θα το καταλάβει ο νοσουντας.

Το πιο πιθανό είναι οτι οι γονείς είτε δεν κατάλαβαν είτε δε θέλαν να αποδεχτούν οτι τα παιδιά τους είναι για ψυχολόγο αρχικά.

Τα τι θα κάνεις στη ζωή σου αν δε σπουδάσεις, δε θα χεις να ζήσεις, όλοι θα πάνε μπροστά και εσύ θα μείνεις πίσω, οι άλλοι φέρνουν 18αρια κι εσύ είσαι στο 12 εγώ προσωπικά τα ακούγα συνεχώς όπως κι πολλά άλλα παιδιά της ηλικίας μου και δεν κάναμε απόπειρα να αυτοκτονήσουμε.

Ωστόσο αν υπάρχει ψυχική διαταραχή όλα αυτά ακούγονται ως υπερπολλαπλάσια πρόβλημα και φτάνουν τον άλλον στο αδιέξοδο.

Κανένας υγιής άνθρωπος δε θα έπαιρνε αυτά τα λόγια τόσο σοβαρά ώστε να φτάσει στο αμήν του, μιλάμε για ηλικίες 17 χρονών που στα 18 ψηφίζουν και έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν αυτοκίνητο χωρίς συνοδό,υποτυπώδης κρίση υπάρχει. Το πρόβλημα πολύ πιθανόν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις να ξεκινούσε από αλλού και όχι για την πίεση για επιτυχία.

Συμφωνώ 100%

Υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο που λέγεται κατάθλιψη, αλλα προσποιούνται ότι δεν τον βλέπουν γιατί είναι πιο πιασαρικο να παριστάνεις τον κατήγορο και τον ηθικοδιδάσκαλο και να μιλας για το κακό σύστημα και την κακή κοινωνία που έσπρωξε τα ατυχα κορίτσια στην αυτοκτονία. Και αυτό το λέω όχι μόνο ως άνθρωπος που έχει παλέψει με αυτό το τέρας, αλλά και ως πατέρας δυο παιδιών που τους εδωσα την απαραίτητη αγωγή και τα ψυχικά εφόδια ώστε να μην χρειαστεί να το αντιμετωπίσουν ποτέ.

posted in Αντίλογος
      A
      azmo

Με τι είχαν γεμίσει το μυαλό στα άμοιρα κοριτσάκια 🥲

https://www.protothema.gr/greece/article/1817774/ilioupoli-pos-oi-duo-17hrones-odigithikan-stin-autoktonia-apo-ton-6o-orofo-polukatoikias-ta-anapadita-erotimata/

Συγνώμη αλλά αυτά είναι ανοησίες. Τα κορίτσια δεν τα εφαγε η υποτιθέμενη πίεση από το εκπαιδευτικό σύστημα και τους γονείς, αλλά η κατάθλιψη. Τα ψυχικά νοσήματα σε αυτή την ηλικία μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα αν δεν διαγνωστουν εγκαίρως και αν δεν αντιμετωπιστουν καταλλήλως. Η ευθύνη των γονιών και των δασκάλων είναι ότι δεν έδωσαν την δέουσα προσοχή και δεν βοήθησαν τα παιδιά με τον τρόπο που έπρεπε.

Συγγνώμη αλλά αυτά που λες είναι ανοησίες υψωμένες στο τετράγωνο!!
      Η κατάθλιψη είναι ψυχικό νοσημα και μόνο ιατρός μπορεί να τη διαγνώσει ! Αυτό έλειπε να είμαστε σε θέση να κάνουμε αυτό διάγνωση ! Και μάλιστα σε ηλικία που οι ορμόνες βαράνε ταμπούρλο !

Θες να μου πεις ότι η έκφραση
      «Θα καταλήξω με μια δουλειά που δεν θα βγάζω λεφτά»
      Είναι προϊόν σκέψης ενός 17χρονου παιδιού ;

Προφανώς δεν καταλαβαίνεις πόσο σοβαρό πρόβλημα είναι η κατάθλιψη και πως μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο σκέψης. Το μυαλό απλά δεν λειτουργεί λογικά και βλέπεις τα πάντα ως ανυπέρβλητο πρόβλημα. Αν η αφορμή δεν ήταν η επαγγελματική αποκατάσταση, θα ήταν μια ερωτική απογοήτευση, μια περίπτωση bullying, ή κάτι άλλο.

Το να εντοπίζουμε το πρόβλημα στο εκπαιδευτικό σύστημα, που πραγματι έχει προβλήματα αλλα ειναι μια διαφορετική συζήτηση, και να παραβλέπουμε την ψυχική υγεία και την σημασία της διάγνωσης/θεραπείας είναι εγκληματικό γιατί έτσι διαιωνίζουμε το πρόβλημα, και καταδικάζουμε και αλλα παιδια.

Δεν λέω ότι είναι εύκολη η διάγνωση, αλλά πρέπει να υπάρχει μια ενημέρωση γενικότερη και σε επίπεδο γονέων- δασκάλων, ώστε να μπορούν να αντιληφθούν τα σημάδια και να ζητήσουν την βοήθεια των ειδικών.

posted in Αντίλογος
      A
      azmo
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ