-
@kapelis said in TESLA FORUM:
Peak controller θα βάλεις?
Δεν ξερω καν τι ειναι αυτό. Χρειάζεται? αν ναι να το πω στον ηλεκτρολόγο. Από οτι κατάλαβα ο τύπος δεν ξέρει τι χρειάζεται να μπει, ότι του πω εγώ δηλ
-
@giteart said in TESLA FORUM:
@kapelis said in TESLA FORUM:
Peak controller θα βάλεις?
Δεν ξερω καν τι ειναι αυτό. Χρειάζεται? αν ναι να το πω στον ηλεκτρολόγο. Από οτι κατάλαβα ο τύπος δεν ξέρει τι χρειάζεται να μπει, ότι του πω εγώ δηλ
Ρώτα και εδω:
Είναι πιστοποιημένοι από την TESLA, δεν ήταν ακριβοί οταν έκανα την εγκατάσταση το 2023.
-
Χρειάστηκε να googlάρω για να καταλάβω τι είναι το μεγανησι. Μετά εξεπλάγην που είδα ότι είναι δίπλα στη Λευκάδα, την οποία έχω επισκεφτεί (όχι καλοκαίρι).
-
@cirus said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Είμαι μεγανησι για διακοπές. Έβαλα το plugshare να δω από περιέργεια πόσους φορτιστές δημόσιους έχει εδώ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ !!!
στην Λευκάδα και στην Ιθάκη που ήμουν πριν υπήρχαν φορτιστές
να σε φτιαξω?
εχω κατι γνωριμιες εκειθε -
@netgeo said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Ρώτα και εδω:
Τους προτείνω κ εγώ.
Το 21 ήταν απο τους λίγους που ρώτησα κ ήξεραν τα πάντα και δεν το έπαιζαν ντίβες να ζητάνε τα κέρατά τους.
Εξαιρετική δουλειά (σε υπογειο γκαραζ). -
@tgd said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Και σε έλεγξαν στο φέρυ για το Μεγανήσι ότι είχες κάτω από 40%;
Είμαι με βενζινοκίνητο αμάξι. Δεν έχω παραλάβει ακόμα το ηλεκτρικό, τον Σεπτέμβρη παραλαμβάνω λογικά.
Απλά κοιτάζω σιγά σιγά παντού όπου πάω τι γίνεται με φορτιστες
-
@dettol said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Χρειάστηκε να googlάρω για να καταλάβω τι είναι το μεγανησι. Μετά εξεπλάγην που είδα ότι είναι δίπλα στη Λευκάδα, την οποία έχω επισκεφτεί (όχι καλοκαίρι).
Είναι πολύ ωραίο νησάκι για λίγες μέρες. Συνδιασα Ιθάκη, Λευκάδα , μεγανησι
-
@gatoz said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
@cirus said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Είμαι μεγανησι για διακοπές. Έβαλα το plugshare να δω από περιέργεια πόσους φορτιστές δημόσιους έχει εδώ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ !!!
στην Λευκάδα και στην Ιθάκη που ήμουν πριν υπήρχαν φορτιστές
να σε φτιαξω?
εχω κατι γνωριμιες εκειθεΕυχαριστώ πολύ, σήμερα η άδεια τελειώνει και γυρνάω πίσω όμως
-
Μέχρι και στο Μεγανήσι πάνε τα ηλεκτρικά που δεν έχει φορτιστές.
Τι άλλο να κάνουμε δηλαδή για να δείξουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα;
Να φτάσουμε στον Άρη με ηλεκτρικό;
-
@giteart said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
@red_monster said in TESLA FORUM:
@giteart said in TESLA FORUM:
Guys θα βάλω Tesla wall connector και θελω μερικές συμβουλές αν κάποιος εχει εμπειρία.
Η απόσταση απο τον πίνακα θα ειναι στα 12 μετρα. Ο ηλεκτρολόγος λεει κ επιμένει ότι καλωδιο 5x4 ειναι αρκετό και το ότι το 5x6 ειναι overkill.
θα έχω λεει αμελητέα διαφορά πτώσης τάσης κ δε θα ζεσταίνεται ούτε το ενα ούτε το άλλο.Επίσης λέει να βάλει τριπολική ασφάλεια 20αμπερ και type A RCD 30mA.
Αντικεραυνικο υπάρχει ήδη. κάτι άλλο έχετε να προσέθεσε?Θα βγάλεις καινούργιο πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου, θα πας με τον ΕΛΟΤ 60364 ή θα τον βάλεις στα κουτουρού ?
Για 12 m σύμφωνα με ΕΛΟΤ περνάς άνετα τον έλεγχο πτώσης τάσης αλλά συνεχίζεις να είσαι οριακά για θερμικό φορτίο 32 Α. Η απαίτηση 3χ6μμ^2 με αυτόματο 40α είναι επιβεβλημένη.Στα κουτουρού. Δεν ξερω δεν το έχω ψάξει. Πρέπει να δηλωθεί ενας φορτιστής αναγκαστικά? Επίσης ειναι τριφασικό ρεύμα, οπότε ειναι 16Α σε κάθε φάση
Αν είναι 380 V θα χρειαστείς καλώδιο με πέντε κλώνους 5x10mm^2 & 5x2,5mm^2 ή 5x6 mm^2, ας κάνει
Προφανώς και πρέπει να δηλωθεί όπως πρέπει να βγει και νέα ΥΔΕ και να ακολουθηθεί ο ΕΛΟΤ 60364.
Τα απαραίτητα στοιχεία είναι μετρημένα κουκία, δεν θα ανακαλύψει ο εγκαταστάτης τον τροχό !
Να ξέρεις οτι μη συμμόρφωση απαλλάσσει ασφαλιστικές από πιθανές αποζημιώσεις, αν είσαι σε πολυκατοικία εγκύρει ζητήματα αποζημιώσεων κλπ κλπ σε περίπτωση στραβής ! -
Δεν είναι ακριβώς για φόρτιση, αλλά 'ανακάλυψα' αυτό το αππ.
AximoteΜπαίνει και στο google automotive, παίρνει απευθείας στοιχεία, δεν χρειάζομαι το κινητό.
Ωραίο δείχνει.

-
@jousis said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Δεν είναι ακριβώς για φόρτιση, αλλά 'ανακάλυψα' αυτό το αππ.
AximoteΜπαίνει και στο google automotive, παίρνει απευθείας στοιχεία, δεν χρειάζομαι το κινητό.
Ωραίο δείχνει.ωραιο, νομιζω ομως οτι περιοριζεται η χρησιμοτητα του μονο στα αυτοκινητα με android automotive. @fanis75 ριξτου μια ματια.
Παιρνει τα δεδομενα της μπαταριας απο bms; δειχνει buffer/degradation ή μονο τα "βασικα";
-
@dettol said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Παιρνει τα δεδομενα της μπαταριας απο bms; δειχνει buffer/degradation ή μονο τα "βασικα";
όχι όχι, δεν κάνει τέτοια ευρέως διαθέσιμα το AAOS.
Απο όσο ξέρω τουλάχιστον. Σε εμένα σίγουρα όχι.Τα βόλβο με τις υποδειγματικές αναρτήσεις ρε συ έχουν ΑΑOS !!!
Τώρα που το είπες το είδα. Καταπληκτικό.
Μακάρι να βγάλουν και εκδόσεις με κουμπάκια και όχι αυτήν την κινεζοχρεπίλα εσωτερικό. Θα έπαιρνα ένα ΕΧ30 (το σηκωμένο) αντί για βιτάρα τότε. -
. Θα έπαιρνα ένα ΕΧ30 (το σηκωμένο) αντί για βιτάρα τότε.
Αμαξαρα! Ο,τι καλυτερο μετα απο Τεσλα!!
-
@fanis75 said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Βαλε το αππ, σου λεει τπτ παραπανω απο τα κλασσικά;
Εμένα λέει γιατί τα κλασσικά μου ήταν 0 (ολογράφως, μηδεν). -
Βαλε το αππ, σου λεει τπτ παραπανω απο τα κλασσικά;
Εμένα λέει γιατί τα κλασσικά μου ήταν 0 (ολογράφως, μηδεν).Δεν ξερω, ειμαι εκτος Αθηνων. Θα το τσεκαρω οταν επιστρεψω.
-
Δεν ξερω, ειμαι εκτος Αθηνων. Θα το τσεκαρω οταν επιστρεψω.
ελπίζω να μην ταξίδεψες πρωί και σε είδε κανένας με το ηλεκτρικό στην εθνική και ... μοίρασες εγκεφαλικά...
-
Ξέρετε το evloader app τι ελάχιστο ποσό πρέπει να έχει το πορτοφόλι για να κάνεις φόρτιση?
-
@kapelis said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Ξέρετε το evloader app τι ελάχιστο ποσό πρέπει να έχει το πορτοφόλι για να κάνεις φόρτιση?
Αν θυμάμαι καλά και με 0 μπορείς αλλά σου κάνουν προδέσμευση ενός ποσού. Άνοιξε το αππ επέλεξε τον φορτιστή κ θα σου γράψει. Αν δεν βγάλεις άκρη πες και το κοιτάω κ εγώ.
-
@kapelis said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Το χρησιμοποίησα μια φορά πριν 3 χρόνια. Έψαξα το ιστορικό των χρεώσεων και αν κατάλαβα καλά, έκανε προέγκριση 6 ευρώ και μετά με χρέωσε το κανονικό ποσό. Δεν χρειάστηκε να βάλω χρήματα στο πορτοφόλι, τα τράβηξε κατευθείαν από την χρεωστική κάρτα.
Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων