-
χαιρετίζω τη παρέα...
Εχω μπει σε σκέψεις να δώσω το peugeot (2008) , το οποίο αγοράσαμε καινούργιο τον Οκτώβριο του 21 , έχοντας διανύσει ως τώρα 20000χλμ.
Το αυτοκίνητο έχει κάνει 1 σέρβις κανονικά και η κατάσταση του είναι άριστη.
Να πω πως έχει μεικτή ασφάλεια και κάποια μικρο έξτρα όπως (ρόδα αντικατάστασης, led φωτισμό στα πόδια/πορτ παγκαζ, πατάκια λαστιχενια ,σκαφιδα λαστιχενια για πορτ παγκαζ,προστατευτικο καθισμάτων απ τη πρώτη μέρα μπρος/πίσω).
θέλουμε να πάμε σε αυτόματο, κυρίως γιατί το θελει η σύζυγος.
Με μια πρώτη ματιά κάνω αναζήτηση για αυτοκίνητα της τελευταίας 2ετιας με χιλιόμετρα έως 20000...όσα δηλαδή έχει και το peugeot.
Βρίσκω κάποια ενδιαφέρον c4 cross με λίγα χιλιόμετρα στις καλές εκδόσεις , απλά δεν γνωρίζω και πολλά για το συγκεκριμένο μοντέλο.
Επίσης είδα και κάποια t roc στο car,και αυτά με λίγα χιλιόμετρα.
Kοιτάμε suv κατηγορία.Εχετε να κάνετε καμία πρόταση κυρίως για μεταχειρισμένα και με ταβάνι τα 28 χιλ... Προς τα που δηλαδή να κινηθούμε?
για καινούργιο και σε αυτόματο δεν το βλέπω να το φτάνουμε οπότε γι αυτό προσανατολιζομαι για ελαφρώς μεταχειρισμένα.
προσωπικά θα θελα πολυ να επιλεξω τον άσο της bmw 118 sport line αλλά έλα που η σύζυγος με έχει πρήξει για σουβ.
Επίσης βρίσκω και το hrv το προηγούμενο μοντέλο, αυτόματο το elegance με 5400χλμ στα 21500 αλλά από Γερμανία μεριά. φαντάζομαι πως με τελωνείο και μεταφορά η τελική ανεβαίνει κατά πολύ .
https://m.mobile.de/fahrzeuge/details.html?dam=0&fe=FULL_SERVICE_HISTORY&fe=HILL_START_ASSIST&fr=2019%3A&id=339246310&ml=%3A50000&ms=11000%3B9%3B%3B%3B&p=20000%3A25000&s=Car&sb=rel&tr=AUTOMATIC_GEAR&vc=CarΓενικοτερα είμαι λίγο μπερδεμένος ως προς την επιλογή και κατά πόσο αξίζει να κάνω μια τέτοια τράμπα. Το peugeot είναι άριστο, απροβληματιστο, ένα εξαιρετικό σύνολο σε όλα. και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πάω σε κάτι υποδεέστερο.
Απλα αν κολλήσει στο γυναικείο μυαλό κάτι όπως στην περίπτωση μας για αυτόματο τότε όρεξη να χεις για κουβέντα και ψάξιμο.
Εν τέλει ίσως και να μην βρούμε κάτι αξιόλογο και να μείνουμε στα αυγά μας αλλα σπ την άλλη λέω ας κάνω μια προσπάθεια μήπως και μείνουνε ικανοποιημένοι στο τέλος. -
Μου κάνει εντύπωση που σκέφτεσαι να πουλήσεις ενα, πρακτικά, καινούργιο αυτοκίνητο.
Πάντως με 28-29 k παίρνεις ένα Renegade -
Αν είναι να κάνεις τραμπα κάνε με καινούργιο... Αλλιώς άραξε στα αυγά σου.
Υγ εκτός αν περισσεύουν, οπότε.
-
@megane98hp said in προβληματισμός για αντικατάσταση αυτοκινήτου:
Μου κάνει εντύπωση που σκέφτεσαι να πουλήσεις ενα, πρακτικά, καινούργιο αυτοκίνητο.
Πάντως με 28-29 k παίρνεις ένα RenegadeΩραίο το Renegate! To προηγούμενο κινητήριο σύνολο έκαιγε βέβαια. Δεν ξέρω τώρα, αλλά, ωραίο! Και ωραία οδήγηση.
-
@megane98hp said in προβληματισμός για αντικατάσταση αυτοκινήτου:
Πάντως με 28-29 k παίρνεις ένα RenegadeΕτυχε η σύζυγος να οδηγήσει πρόσφατα ένα αυτόματο και λόγω του ότι είναι νέα οδηγός της άρεσε πολύ η άνετη οδήγηση που προσφέρει ένα αυτόματο. Και πάνω στη κουβέντα έπεσε η ιδέα...τώρα που είναι καινούργιο το peugeot και έχει αξία γιατί δεν κοιτάμε μήπως βρούμε ένα αυτόματο σε μια αντίστοιχη κατάσταση. Δεν είναι καθόλου εύκολο βέβαια, το ξέρω απλά με μια πολύ πρόχειρη αναζήτηση είδα ότι υπάρχουν κάποια με ελάχιστα χιλιόμετρα όπως το C4 cross που ανέφερα με 8500χλμ
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/329701866-citroen-c4-aircross -
Χίλια δίκια η σύζυγος για το αυτόματο....χρόνια το λέω.
Η καλύτερη λύση για εμένα είναι απλά να πάρετε ένα 2008 αυτόματο, αφού σας κάνει και σας αρέσει. Έχει κάτι προσφορές (εαν υπάρχουν ακόμα), δεν θα δυσκολευτείς να πουλήσεις το δικό σου και με μια μικρή διαφορά θα το πάρεις αυτόματο. Αλλιώς και το C4 Aircross, πρακτικά το ίδιο αυτοκίνητο είναι (ίδιο πλαίσιο, πλατφόρμα κλπ.), λίγο πιο άνετο (μαλακό) και λίγο διαφορετική σχεδίαση - εαν σας αρέσει είναι μια καλή λύση.
-
δεν θα μιλησω, δεν κανει....
-
Για ένα αυτόματο όλο αυτό; Νομίζω λάθος αν το προχωρήσεις.
-
@gatoz said in προβληματισμός για αντικατάσταση αυτοκινήτου:
Νομίζω το:
"Το peugeot είναι άριστο, απροβληματιστο, ένα εξαιρετικό σύνολο σε όλα."
Σε γαργάλισε παντού...
-
@netgeo said in προβληματισμός για αντικατάσταση αυτοκινήτου:
Νομίζω το:
"Το peugeot είναι άριστο, απροβληματιστο, ένα εξαιρετικό σύνολο σε όλα."
Σε γαργάλισε παντού...
Αν έλεγε κ 3008 θα ήταν τρολια λογικά...
-
@elteo said in προβληματισμός για αντικατάσταση αυτοκινήτου:
Για ένα αυτόματο όλο αυτό; Νομίζω λάθος αν το προχωρήσεις.
Μεταμορφώνει το αυτοκινητο, 10 φορες καλυτερο το ιδιο αμαξι. Το drivetrain (συνολο κινητηρα κιβωτιου) ειναι το 50% του αυτοκινήτου. Θυμαμαι οτι οταν πηρα την 116 ηταν σαν να εχεις αλλο αμαξι με το χειροκίνητο, πολυ χειροτερο!
-
Τον δουβλην πως τον λένε; Γιάννη;
-
Γενικά το να δώσεις ένα καινούργιο αυτοκίνητο για ενα μεταχειρισμένο ίδιας κατηγορίας απλά για αυτόματο το λες και αυτοκτονία. Από την άλλη όταν μια γυναίκα έχει λόγο στο θέμα αυτοκίνητο τότε ή κάνεις αυτό που θέλει ή αυτοκτονεις κυριολεκτικά.
-
Πιστεύω είναι λάθος και ρίσκο αυτή η κίνηση. Αλλά στην εξίσωση υπάρχει το υπερατού χαρτί που κερδίζει πάντα : γυναίκα.
Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική, εδώ μέσα ο καθένας θα σου λέει το κοντό και το μακρύ του. Βάλε στη ζυγαριά από τη μία την κρεββατομουρμούρα και τα μούτρα, και από την άλλη το πηλαλητό, το ρίσκο και το λογαριασμό, και αποφάσισε.
Και την επόμενη φορά να ρωτάς πρώτα το αφεντικό... -
@dstou said in προβληματισμός για αντικατάσταση αυτοκινήτου:
Πιστεύω είναι λάθος και ρίσκο αυτή η κίνηση. Αλλά στην εξίσωση υπάρχει το υπερατού χαρτί που κερδίζει πάντα : γυναίκα.
Η απόφαση είναι καθαρά προσωπική, εδώ μέσα ο καθένας θα σου λέει το κοντό και το μακρύ του. Βάλε στη ζυγαριά από τη μία την κρεββατομουρμούρα και τα μούτρα, και από την άλλη το πηλαλητό, το ρίσκο και το λογαριασμό, και αποφάσισε.
Και την επόμενη φορά να ρωτάς πρώτα το αφεντικό...Το αφεντικό συμμετείχε σε έλα τα τεστ ντράιβ.
Τα 3 τελευταία ήταν το c4 το οποίο δεν οδήγησε αλλά ξετρελάθηκε, το πεζο το οποίο οδήγησε και της άρεσε εξίσου πολύ και το t roc το οποίο εβγαινε τότε πιο ακριβό...αλλά με πολύ θετικές εντυπώσεις και αυτό εκατέρωθεν.Σκέφτομαι πόσο ρίσκο άραγε να εμπεριέχει ένα c4 με 8500χλμ που βρίσκω ή ένα άλλο από ιδιώτη shine έκδοση με 19Κ χλμ! καινούργια είναι λογικά και τα 2 . βέβαια πρέπει να τα οδηγήσει και η ίδια πλέον έτσι ώστε να μην υπάρχουν αμφιβολίες μετέπειτα ως προς την αίσθηση οδήγησης. εγώ που οδήγησα και τα 3 αυτά αυτοκίνητα το ποιο άνετο νομίζω πως ήταν το c4. T roc και 2008 μου φάνηκαν παρόμοια σε αίσθηση. Λιιγο πιο σβέλτο το 2008 με 100 ps και 116 το t roc αντίστοιχα.
-
Πήγαινε σε μια αντιπροσωπεία και κάνε τράμπα με αντίστοιχο μεταχειρισμένο αυτόματο + όποια διαφορά.
Να σου πω που έχει και ένα Φεβ 3008 λουκούμι -
Ευτυχώς για το καλό σου...
-
29000 έχει καινούργιο το 2008 αυτόματο ντίζελ.
Το C4 είναι μια χαρά άνετο και ευρύχωρο.
Αν αυτός που το πουλάει είναι εταιρεία να δεις αν έχει την 5ετή εγγύηση ή την διετή.
Αν δεν έχουν περάσει τα 2 χρόνια μπορείς να κάνεις την επέκταση στα 5 χρόνια και στα 100000 χλμ με μικρό κόστος.
-
@yem said in προβληματισμός για αντικατάσταση αυτοκινήτου:
Πήγαινε σε μια αντιπροσωπεία και κάνε τράμπα με αντίστοιχο μεταχειρισμένο αυτόματο + όποια διαφορά.
Να σου πω που έχει και ένα Φεβ 3008 λουκούμι?
-
@gianniss07 said in προβληματισμός για αντικατάσταση αυτοκινήτου:
@yem said in προβληματισμός για αντικατάσταση αυτοκινήτου:
Να σου πω που έχει και ένα Φεβ 3008 λουκούμι?
Τι δεν καταλαβαίνεις ?
Πας σε επίσημη αντιπροσωπεία Peugeot /Citroën και τους λες ορίστε τα κλειδιά πάρτε το και θέλω ένα μεταχειρισμένο αυτόματο.
Τα μισά 2008 που βλέπεις στο δρόμο είναι leasing/εταιρικά οπότε θα ψωνίσεις κατευθείαν χέρι με χέρι το αυτόματο.
Ούτε να χρειαστεί να πουλήσεις και μετά να ψάχνεις να αγοράσεις ούτε τίποτα.
Για το Phev 3008 είναι άλλη ιστορία, ένα βράδυ θα μαζευτούμε γύρω από την φωτιά να ακούσουμε τις περιπέτειες ενός παπουτσωμενου Γάτου
προβληματισμός για αντικατάσταση αυτοκινήτου