-
@chrisk6 said in Nissan Qashqai 2021:
Εγώ θα ήθελα λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία στο αρκούδι. Δεν ζεστενοσουν??
Μια χαρά από κατανάλωση εντός Αττικής.
Είναι από τα πιο δυνατά που είχα σε αυτοκίνητο μου.
Αν θυμάμαι έχει 5 ή 6 ταχύτητες και στη 2η ταχύτητα αναγκαζόμουν να το βάλω στα πόδια.Γι αυτό το έβαλα από τους μπροστινούς αεραγωγούς,αλλά στην 1η. -
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
@nickthetrib said in Nissan Qashqai 2021:
Τελευταίο update:
Σημερινή διαδρομή 46χλμ. Χ3 φορές σήμερα προς κι από το εξοχικό.
α) Φεύγω το πρωί από εκεί για να έρθω ιατρείο, β) το απόγευμα 5μ.μ. ξαναπάω εξοχικό για κάτι εργασίες του αλουμινά και γ) επιστρέφω στο σπίτι κατά τις 8:30μ.μ.α) διαδρομή 5,0lt/100km, ανάκτηση 22χλμ. β) 5,4lt/100 με κλιματισμό 1η σκάλα στους 25βαθμούς,ανάκτηση 21χλμ. γ) 4,5lt /100, ανάκτηση 21χλμ.
Σύνολο απόστασης138χλμ. και σύνολο ανάκτησης 66χλμ. (σχεδόν το 50%) για καθαρά υπεραστική διαδρομή (ελάχιστα σε αστικό ιστό)
Ωραίος γιατρέ!!! Λίγο περισσότερα για την διαδρομή θα ήθελα.
αυτοκινητόδρομος, ανηφοροκατηφορος, στροφιλικι, φόρτωμα κλπΗ διαδρομή ήταν Αγ.Απόστολοι Αττικής-Ν.Χαλκηδόνα. Στην 1η και 3η μπήκα από Μεταμόρφωση(λόγω αυξημ.κίνησης στην Εθνική που έδειχνε το google maps),στην 2η από Ν.Χαλκηδόνα στο Σκλαβενίτη ως έξοδο Αγ.Στέφανο,όλο Εθνική).Είχε απ'όλα,εκτός από το βαρύ φόρτωμα (μόνο δυο μεγάλες σακκούλες και στην τελευταία διαδρομή και συνοδηγός). Χρόνος ταξιδιού κάθε φορά, ελαφρά λιγότερο από 1ώρα.
Τζετ είσαι γιατρέ!!! Ελπίζω μονο να μην του κάνεις τόσα λίγα χλμ όπως το fiesta και το s cross!!!
-
@chrisk6 said in Nissan Qashqai 2021:
Εγώ θα ήθελα λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία στο αρκούδι. Δεν ζεστενοσουν??
Μια χαρά από κατανάλωση εντός Αττικής.
Είναι από τα πιο δυνατά που είχα σε αυτοκίνητο μου.
Αν θυμάμαι έχει 5 ή 6 ταχύτητες και στη 2η ταχύτητα αναγκαζόμουν να το βάλω στα πόδια.Γι αυτό το έβαλα από τους μπροστινούς αεραγωγούς,αλλά στην 1η.Μεγάλη δουλειά το "καλό" αρκούδι.
-
Καλησπέρα ρε παιδιά, είμαι έτοιμος να παραγγείλω το αυτοκίνητο αλλά πραγματικά προσπαθώ να αποφασίσω χρώμα και δεν μπορώ να είμια σίγουρος πως φαίνεται. Προσπαθώ να βρω τις διαφορές μεταξύ Red και Funji Sunset και δεν μπορώ να καταλάβω; Μου φαίνονται σχεδόν ίδια στα βίντεο που βλέπω και το θέμα είναι οτι το απλό Red δεν έχει και χρέωση. Έχει κάποιος άποψη για τα δύο χρώματα;
-
Τα κόκκινα αυτοκίνητα είναι από τα πιο πιθανά να πέσει κάποιος από πίσω σου, γιατί στο φως της ημέρας κόκκινο αυτοκίνητο και φώτα φρένων κάποιοι αργούν να το προσέξουν. Θα το απέφευγα. Γκρι μου αρέσει το qasqai
-
@kapelis said in Nissan Qashqai 2021:
Τα κόκκινα αυτοκίνητα είναι από τα πιο πιθανά να πέσει κάποιος από πίσω σου, γιατί στο φως της ημέρας κόκκινο αυτοκίνητο και φώτα φρένων κάποιοι αργούν να το προσέξουν. Θα το απέφευγα. Γκρι μου αρέσει το qasqai
Με αυτήν την λογική το γκρι είναι πιο δυσδιάκριτο στον ανοικτό δρόμο, επειδή έχει το χρώμα της ασφάλτου και αυτό έχει αποδειχθεί και σε μελέτες.
Ας πάρει όποιο του αρέσει.
-
@netgeo said in Nissan Qashqai 2021:
@gi said in Nissan Qashqai 2021:
Υπάρχει κάποια άποψη για το x-tronic cvt σε J12; π.χ. θόρυβος, αίσθηση κτλ. Θεσσαλονίκη δυστυχώς δεν υπάρχει διαθέσιμο για test drive, ούτε ανατολικά ούτε δυτικά.
Σε ένα σύντομο TD, μου ειχε φανεί άθλιο, και είχα τεστάρει διαφορά αυτόματα εκείνη την περίοδο.
Επίσης πρέπει να ανεβάζει την κατανάλωση πολύ εύκολα σε 2ψηφιο νούμερο.
Το QQ με το epower από την άλλη ήταν ενα πολύ καλό αυτοκίνητο.
Το Xtronic του QQ ειναι απο τα καλυτερα CVT (αν οχι το καλυτερο της αγορας) σχεδον νομιζεις οτι ειναι δυπλοσυμπλεχτο, μην γραφουμε ανακριβειες... Απο καταναλωση βενζιβης συμφωνω ειδικα Αθηνα το 11 αρι ειναι στανταρ
-
@fotonios said in Nissan Qashqai 2021:
Είμαι πολύ κοντά στην αγορά του Nissan Qashqai Premium με αυτόματο κιβώτιο με τιμή γύρω στα 34.400 (μπήκαμε στο χορό, θα χορέψουμε). Το e-power μου φαίνεται υπερβολικά ακριβό για το τι προσφέρει. Μπορεί κάποιος να μου δώσει πραγματικές καταναλώσεις παίρνει μέχρι στιγμής από το αυτοκίνητο;
Σκέφτομαι ίσως να ανέβω λίγο σε χρήματα, στα 36.700 για να πάω στο Kia Niro, όπου και οικονομικό θα είναι και σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη μεταπολιτική αξία, καθώς πραγματικά είναι πολύ λιγότερα στην αγορά.
Γιατι να παρεις Premium? Με τα ιδια χρηματα εχει προσφορα την N-connecta πολυ ανωτερη εκδοση.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/315993893-nissan-qashqaiKia Niro η έκδοση Titanium (Αντιστοιχη N-connecta) κοστιζει τουλαχιστον 2000 ευρω πανω
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/330558400-kia-niroΣε θεμα καταναλωσης η διαφορα ειναι μερα με την νυχτα, ειδικα αθηνα θα καις τα μισα.
Δεν το εχω οδηγησει το Niro και αμαξι που δεν εχεις οδηγησει δεν το αγοραζεις...Το QQ στην Αθηνα κατω απο 10 λιτρα δυσκολο, δυστηχως καιει αρκετα, σε ανοιχτο δρομο 7.5 με 8
-
@diriras said in Nissan Qashqai 2021:
Γιατι να παρεις Premium? Με τα ιδια χρηματα εχει προσφορα την N-connecta πολυ ανωτερη εκδοση.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/315993893-nissan-qashqaiΣε αυτά τα χρήματα πρέπει να υπολογίσεις άλλα 850 περίπου για πινακίδες και χρώμα, άρα πάμε στα 35.600. Εγώ το παρήγγειλα στα 36.400 από Θεσσαλονίκη που μένω. Ε αυτή η διαφορά στα χρήματα δεν άξιζε να κατέβω Αθήνα νομίζω.
Kia Niro η έκδοση Titanium (Αντιστοιχη N-connecta) κοστιζει τουλαχιστον 2000 ευρω πανω
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/330558400-kia-niroΣε θεμα καταναλωσης η διαφορα ειναι μερα με την νυχτα, ειδικα αθηνα θα καις τα μισα.
Δεν το εχω οδηγησει το Niro και αμαξι που δεν εχεις οδηγησει δεν το αγοραζεις...Το QQ στην Αθηνα κατω απο 10 λιτρα δυσκολο, δυστηχως καιει αρκετα, σε ανοιχτο δρομο 7.5 με 8
Το Niro ούτε και εγώ μπόρεσα να το οδηγήσω γιατί πραγματικά στη Θεσσαλονίκη δεν μπορείς να το κάνεις test drive. Ανήκουστο.
-
Χθεσινοβραδυνή διαδρομή επιστροφής από ταβέρνα στην Πεντέλη στη Φιλαδέλφεια.
11km ηλεκτρικά από τα 15,7km (o χρόνος διαδρομής είναι κατά 2-3 λεπτά μικρότερος,γιατί άργησα λίγο ψάχνωντας το καλώδιο του usb για σύνδεση με το android auto). Επίσης,-όπως φαίνεται κάτω αριστ.- ακόμη υπήρχε μπαταρία για ev πάνω από το μισό.
-
Aπίστευτα νούμερα ντοκ!!!
-
@fanis75 said in Nissan Qashqai 2021:
Aπίστευτα νούμερα ντοκ!!!
Για να είμαστε σωστοί, βοήθησε τα μάλα κι η κατηφόρα της Πεντέλης όπου σε Βmode φουλάρισε η μπαταρία.
Αλλά από κει και πέρα, Βριλήσσια έως Φιλαδέλφεια πήγε σχεδόν εξ'όλοκλήρου EV (χωρίς Αττική οδό, πήγα από Κηφισίας,ΟΑΚΑ,Κύμης,Καποδιστρίου,Δεκελείας). -
Σιγά τα απίστευτα νούμερα...
Στα νεανικά μας χρόνια, κατεβαίναμε από τον γαμι....ώνα του δρόμου προς Νέα Μάκρη, που αρχίζει η κατηφόρα, μέχρι το Ακροπόλ στο Χαλάνδρι, με ΜΗΔΕΝ λίτρα κατανάλωση...
Τα αμάξια τότε δεν είχαν υδραυλικό τιμόνι, ούτε βοήθεια στο φρένο και έτσι κατεβαίναμε σβηστοί μέχρι εκεί...
-
-
@criuser said in Nissan Qashqai 2021:
Σιγά τα απίστευτα νούμερα...
Στα νεανικά μας χρόνια, κατεβαίναμε από τον γαμι....ώνα του δρόμου προς Νέα Μάκρη, που αρχίζει η κατηφόρα, μέχρι το Ακροπόλ στο Χαλάνδρι, με ΜΗΔΕΝ λίτρα κατανάλωση...
Τα αμάξια τότε δεν είχαν υδραυλικό τιμόνι, ούτε βοήθεια στο φρένο και έτσι κατεβαίναμε σβηστοί μέχρι εκεί...
Super hev tip
Σε πολύ κατηφορικες διαδρομές πχ Εγνατία, όπου η μπαταρία γεμίζει και η ταχύτητα είναι υψηλή μπορείς να βάλεις νεκρά και να πας οικονομικά χωρίς καθόλου τριβές. Δεν προτείνεται αλλά γίνεται. -
-
Eπιστρέφοντας από Χαλάνδρι (στο ύψος του Ιατρόπολις) προς Φιλαδέλφεια,δεν πήγα από Πευκάκια,Περισσό για να αποφύγω το χαμό κοντά στο γήπεδο.Έστριψα Βεϊκου και μετά Γαλατσίου,Α.Πατήσια.Γενικά, χθες απόγευμα πολύ κίνηση..
Στη Βεϊκου βρήκα και δύο QQ e-power.Mπροστά μου σε όλη τη Βεϊκου,ένα δίχρωμο κόκκινο μεταλλ.-μαύρη οροφή (μάλλον Techna) και λίγο πιο κάτω ένα μπλε με alarm σταθμευμένο.Μαζί με το δικό μου ήταν ίσως το 50% των e-power του λεκανοπεδίου..
Το ανεφέρω μήπως ήταν κάποιος απο 'δω (αν κι ίσως ο μόνος κάτοχος του forum πρέπει να είμαι εγώ) -
Πολύ αποδοτικό υβριδικό σύστημα!!
-
Εξαιρετική κατανάλωση για τον όγκο του QQ
-
Μπραβο....Φοβερή κατανάλωση....
Είδα χθες στο δρόμο το Χtrail με το αντίστοιχο σύστημα κια τετρακίνηση .Μου άρεσε πολύ.
Nissan Qashqai 2021