-
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
ψάξε λίγο αν πιθανά ισχύει πως στις 20άρες ζάντες έχει ανάρτηση πολλ/λων συνδέσμων πίσω αντί για ημιάκαμπτο.
Σωστά τα λές, ετσι ήταν όταν είχε λανσαριστεί, δεν ξέρω εαν ισχύει ακόμα.
-
@fanis75 said in Nissan Qashqai 2021:
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
ψάξε λίγο αν πιθανά ισχύει πως στις 20άρες ζάντες έχει ανάρτηση πολλ/λων συνδέσμων πίσω αντί για ημιάκαμπτο.
Σωστά τα λές, ετσι ήταν όταν είχε λανσαριστεί, δεν ξέρω εαν ισχύει ακόμα.
multilink εχει το e-power μόνο με τις 20αρες και το 4WD
-
@spindi said in Nissan Qashqai 2021:
Καταρχάς ευχαριστώ @netgeo για την απάντηση και τις προτάσεις για την καθαριότητα/συντήρηση
@netgeo said in Nissan Qashqai 2021:
Δεν ξέρω αν το έχεις οδηγήσει με ήλιο, έχει το θερμαινόμενο παρμπρίζ που εμένα με ενόχλησε.
Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το συνηθίσω..
Όχι, δεν το έχω οδηγήσει, ούτε και κάποιο άλλο αυτοκίνητο με αυτό τον εξοπλισμό. Κάνει κάποιες έντονες αντανακλάσεις λόγω του θερμαινόμενου; Γενικά πάντως το θερμαινόμενο παρμπρίζ είναι κάτι που θα ήθελα να έχει το επόμενό μου αυτοκίνητο. Σε έντονη υγρασία θεωρώ πως δίνει λύση που δε δίνει το ξεθάμπωμα από το Α/C
Φαίνονται οι αντιστάσεις... δεν έχω ξαναδεί θερμαινόμενο και μου κακοφάνηκε. Ίσως συνηθίζεται...
-
Καταρχάς ευχαριστώ @netgeo για την απάντηση και τις προτάσεις για την καθαριότητα/συντήρηση
Δεν ξέρω αν το έχεις οδηγήσει με ήλιο, έχει το θερμαινόμενο παρμπρίζ που εμένα με ενόχλησε.
Όχι, δεν το έχω οδηγήσει, ούτε και κάποιο άλλο αυτοκίνητο με αυτό τον εξοπλισμό. Κάνει κάποιες έντονες αντανακλάσεις λόγω του θερμαινόμενου; Γενικά πάντως το θερμαινόμενο παρμπρίζ είναι κάτι που θα ήθελα να έχει το επόμενό μου αυτοκίνητο. Σε έντονη υγρασία θεωρώ πως δίνει λύση που δε δίνει το ξεθάμπωμα από το Α/C
Φαίνονται οι αντιστάσεις... δεν έχω ξαναδεί θερμαινόμενο και μου κακοφάνηκε. Ίσως συνηθίζεται...
Τι εννοείς;
Σε όλο το μπροστινό ταμπλό; -
@gtsartsal said in Nissan Qashqai 2021:
Τι εννοείς;
Σε όλο το μπροστινό ταμπλό;Επειδη το είχα ψάξει και εγώ παλιότερα, αλλά δεν μπόρεσα να οδηγήσω tekna (ακόμα), το φαινόμενο πρέπει να είναι αυτό που φαίνεται στην εικόνα οπου χτυπάει το φως
-
Ενοχλητικό φαίνεται.
Βέβαια όλα συνηθίζονται.
Προσωπικά μου φαίνεται περιττό, δεν έχουμε τόσο βαρύ χειμώνα. -
Τι εννοείς;
Σε όλο το μπροστινό ταμπλό;Ναι σε όλο το ταμπλό από άκρη σε άκρη.
Ντάλα ήλιο είχε και φαίνονταν τα συρματακια αρκετά έντονα.
Όπως στην φωτό.
-
Ένα μικρό δείγμα και με λίγο πιο "δροσερό" καιρό.
Σήμερα μεσημέρι (κατά τις 1), Ρέντη-Ν.Φιλαδέλφεια μετ'επιστροφής από τον Κηφισό (παραδόξως και στην κάθοδο και στην άνοδο με νορμάλ ροή).
Στον υπολογισμό του χρόνου και της μέσης ταχύτητας, υπολογίζεται 5-10min στάση (δεν μηδενίζει το trip μέτρησης από εκκίνηση για σβήσιμο κινητήρα λιγότερο από 30min.) για να αγοράσω κάτι στου Ρέντη. -
Τι εννοείς;
Σε όλο το μπροστινό ταμπλό;Ναι σε όλο το ταμπλό από άκρη σε άκρη.
Ντάλα ήλιο είχε και φαίνονταν τα συρματακια αρκετά έντονα.
Όπως στην φωτό.
δεν ξέρω και τι κάνει και στην όραση συνολικά. Κουραστικό πρέπει να είναι.
-
Σήμερα μεσημέρι (κατά τις 1), Ρέντη-Ν.Φιλαδέλφεια μετ'επιστροφής από τον Κηφισό (παραδόξως και στην κάθοδο και στην άνοδο με νορμάλ ροή).
Στον υπολογισμό του χρόνου και της μέσης ταχύτητας, υπολογίζεται 5-10min στάση (δεν μηδενίζει το trip μέτρησης από εκκίνηση για σβήσιμο κινητήρα λιγότερο από 30min.) για να αγοράσω κάτι στου Ρέντη.Εξαιρετική κατανάλωση
Τι μ.ο. έχεις από την αγορά μέχρι σήμερα; -
Στον υπολογισμό του χρόνου και της μέσης ταχύτητας, υπολογίζεται 5-10min στάση (δεν μηδενίζει το trip μέτρησης από εκκίνηση για σβήσιμο κινητήρα λιγότερο από 30min.) για να αγοράσω κάτι στου Ρέντη.Εξαιρετική κατανάλωση
Τι μ.ο. έχεις από την αγορά μέχρι σήμερα;5,8lt/100km
Aλλά είναι σχεδόν 50-50 εθνική-υπεραστικά/ αστικά. -
Για να τα λέμε κι όλα, έχω και - ίσως,πιθανά δύο θέματα(?) - ή προβληματισμούς που θα τους θέσω στο προγραμματισμένο,ετήσιο service τον επόμενο μήνα:
α) όπως έχω γράψει και στο topic του Tucson,στα ~6200χλμ. μετά από ~10μήνες έδειξε το αντιψυκτικό στο δοχείο να έχει πέσει 100-120ml. β) οι πίσω αεραγωγοί -όχι αυτοί κάτω από τα καθίσματα,αυτοί δουλεύουν μια χαρά- σαν μην βγάζουν ικανοποιητικό αέρα όσο και να το έχω δοκιμάσει. Έχω την έκδοση Premium που στους άλλους κινητήρες δεν περιλαμβάνει στον εξοπλισμό πίσω αεραγωγούς,οπότε μου μπαίνει μια ιδέα στο μυαλό μήπως οι αγγλάρες του Σάντερλαντ τους έβαλαν από λάθος μετά από κατάποση 5λιτρης μπύρας (αν και τους είδα και σε άλλα Premium e-power στην Ελλάδα). -
Καλησπέρα.
Έχετε άποψη για το 4WD; Το N-CONNECTA το έχει σε (ας το πούμε) προσφορά -1300€ και βγαίνει λίγο πάνω από 36000€. Δεδομένου του ότι έχει και Πολλαπλών Συνδέσμων πίσω ανάρτηση, αξίζει να το βάλουμε στο ραντάρ της αναζήτησης καινούργιου αυτοκινήτου; -
Αναφέρεσαι στο mild hybrid, σωστά; Να ξέρεις ότι καίει αρκετά.
-
@dimsabas said in Nissan Qashqai 2021:
Σωστά στο mild hybrid αναφέρομαι.
Αλλά βλέπω ότι και τα Sportage-Tucson αντίστοιχες καταναλώσεις έχουν. Εντάξει το Corolla Cross έχει 1,5-2 Lt λιγότερο, είναι και "λιγότερο αυτοκίνητο" όμως. -
Το cc έχει 4 λίτρα λιγότερο σε αστικό ιστό περίπου 4,5-5 εντός πόλης με σβέλτη οδήγηση. Τεράστια διαφορά. Είχα κάνει τα πάντα test drive, το qq το 12βολτο παίζει 8-9 για πλάκα εντός πόλης, το tucson επίσης 8-9. Το sportage δεν θυμάμαι αλλά λογικά θα ρουφάει περισσότερο από όλα
-
@nmsm2 said in Nissan Qashqai 2021:
το qq το 12βολτο παίζει 8-9 για πλάκα εντός πόλης, το tucson επίσης 8-9. Το sportage δεν θυμάμαι αλλά λογικά θα ρουφάει περισσότερο από όλα
Φανταστείτε να μην ήταν και mild hybrids τι θα έκαιγαν...
-
@nasosto said in Nissan Qashqai 2021:
Έχετε άποψη για το 4WD;
Πώς η συζήτηση πήγε στην κατανάλωση, ούτε που το κατάλαβα.
-
@nasosto said in Nissan Qashqai 2021:
@dimsabas said in Nissan Qashqai 2021:
Σωστά στο mild hybrid αναφέρομαι.
Αλλά βλέπω ότι και τα Sportage-Tucson αντίστοιχες καταναλώσεις έχουν. Εντάξει το Corolla Cross έχει 1,5-2 Lt λιγότερο, είναι και "λιγότερο αυτοκίνητο" όμως.Η Corolla Cross μάλλον έχει 4 λίτρα λιγότερα από Sportage-Tucson, δε τα λες και λίγα.
-
Αν ενδιαφέρει η κατάναλωση ....
Nissan Qashqai 2021