Λοιπόν, θα γραψω και γω τις αποψεις μου, επειδη αυτη η κατηγορια των SUV με ενδιαφερει/απασχολει και μενα!
Καταρχην μιλαμε με την προυποθεση(οπως αναφερει και ο φιλος tapouts που εθεσε την ερωτηση) οτι υπαρχουν πολυ μικρες(εως ελαχιστες) εκτος δρομου προσδοκιες που εξαντλουνται ισως στη δυνατοτητα κινησης σε ενα ασχημο χωματοδρομο. Ολα τα παραπανω SUV μπορουν να καλυψουν αυτη την αναγκη!
Οποτε κατα κυριο λογο μας ενδιαφερει η οδικη συμπεριφορα στην ασφαλτο και οι επιδοσεις.(τωρα γιατι SUV αφου μιλαμε για ασφαλτο? Απλα γιατι για αυτη την κατηγορια μιλαμε!! Οποιος θελει μπορει να παει σε αλλη κατηγορια!!)
Κατα την προσωπικη μου γνωμη τα επικρατεστερα με τις παραπανω προυποθεσεις ειναι τα **Kuga **και CX7 που και τα δυο εχουν πολυ καλες **επιδοσεις και οδικη συμπεριφορα **στην ασφαλτο.
Θα σχολιασω ομως παρακατω συντομα το καθενα απο τους 'ανταγωνιστες' ξεχωριστα!
Tiguan Πολυ ακριβο σε συγκριση με το Kuga αν μιλαμε για το διλιτρο(το οποιο ανταγωνιζεται σε επιδοσεις και συμπεριφορα τα δυο παραπανω) Και αν το φορτωσεις με εξτρα μπορει να βγει ισως και 10000 ακριβοτερο απο ενα αντιστοιχα καλοεξολπισμενο Kuga. Ο φιλος tapouts που εχει παει στις αντιπροσωπιες μπορει ισως να μας πει ποσο φτανει ενα Tiguan 2.0 με ολα τα εξτρα που οπως εγραψε θελει(ο πατερας του) για το Kuga.
Απλα για σχεδον 10000 παραπανω δεν εχει κανενα τοσο σημαντικο πλεονεκτημα...
Γενικα Kuga και Tiguan 2.0 τα θεωρω αρκετα ισοδυναμα σε ολους τους τομεις αλλα στο ταμειο φαινεται η διαφορα!!
RAV 4 - Qashqai +2 Υπολειπονται πολυ σε επιδοσεις. Απλα ειναι σε αλλη κατηγορια(μια ώς δυο κάτω!!) απο πλευρας αποδοσης κινητηρα και δεν ειναι αμεσα συγκρισιμα με τα 'γρηγορα' της παρεας! Οποιος μπορει να συμβιβαστει ή δε θελει κορυφαιες επιδοσεις, ok!! Αλλα και πάλι στα ιδια λεφτα με το kuga δεν αξιζουν για μενα.
Forester 2.5 Mπορει να συναγωνιστει σε επιδοσεις τα επικρατεστερα (Kuga και CX7 για να μη ξεχνιομαστε!!) αλλα υπολειπεται πολυ σε οδικη συμπεριφορα. Δυστυχως θυμιζει πολυ SUV (γερνει κλπ) και δε θυμιζει την συμπεριφορα ενος καλου επιβατικου στο δρομο, οπως τα αλλα δυο! Καμια σχεση με το παλιο Forester που αποτελουσε το GTi της κατηγοριας.
CX7 Πολυ καλο οπως εχω πει ηδη αλλα ακριβη βασικη εκδοση(για οποιον δε θελει υπερπλουσιο εξοπλισμο) σε σχεση με το Kuga. Ακομα και το καλα εξοπλισμενο (σε 'παραδοσιακο' εξοπλισμο, οπως δερματινα, xenon κλπ) δε διαθετει όμως καποια gadgets (bluetooth, οθονες κλπ) Και για αυτο η mazda προχωρησε ήδη σε facelift και ανανεωση του εξοπλισμου του!! Αλλο ενα μειον, αφου δε λεει να αγορασεις κατι που σε λιγους μηνες (κατα φθινοπωρο στην Ελλαδα μαλλον) θα αλλαξει.
Kuga Οπως ισως καταλαβατε ως τωρα, αποτελει την προσωπικη μου επιλογη!!
Επαναλαμβανω οτι η συγκριση εγινε με βαση τα κριτηρια, SUV με κορυφαιες επιδοσεις και οδικη συνπεριφορα! Και φυσικα σε λογικη τιμη αφου οποιος ειναι υπερανω τιμης, παιρνει ενα Q5 και καθαριζει!!
Οποιος εχει αλλα κριτηρια απο τα παραπανω (που κατα τη γνωμη μου ειναι τα πιο βασικα στην επιλογη αυτοκινητου) φυσικα ειναι λογικο να διαλλεξει κατι αλλο.
Εχει και το Kuga τα μειονεκτηματα του φυσικα αλλα αποτελει το πιο τιμιο 'συμβιβασμο' με βαση αυτα που προσφερει.