Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    F
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 31
    • Best 13
    • Groups 0

fotonios

@fotonios

18
    Profile views
    31
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

fotonios Unfollow Follow

Best posts made by fotonios

• RE: Hyundai Kona 2023

Έκανα λοιπόν το test drive μου και εγώ στο αμάξι εδώ στη Θεσσαλονίκη. Η έκδοση ήταν hybrid destinctive.

Πρώτες εντυπώσεις για την εμφάνιση έχω να πω ότι μου άρεσε πολύ. Ιδιαίτερος σχεδιασμός που πραγματικά δεν τον βαριέσαι. Στο εσωτερικό οι θήκες και τα κουμπιά στο ταμπλό προσφέρουν μεγάλη εργονομία. Η ενιαία οθόνη σου δίνει μια Premium αίσθηση και νιώθεις ότι τεχνολογικά έχεις μια φωνή. Με προβλημάτισε λίγο η ποιότητα των υλικών και στα πίσω και στα μπρος. Σκληρά πλαστικά κυρίως. Επίσης, τα καθίσματα μου έδιναν μια εικόνα αρνητική τουλάχιστον στο ύφασμα. Πολύ ποιοτικές οι πόρτες επίσης θα έλεγα.

Τώρα στην οδήγηση. Η διαδρομή που ακολούθησα ήταν εκτός πόλης, δρόμο προς Χαλκιδική με σχετική κίνηση. Προφανώς η μισή ώρα που κρατάει δε φτάνει για να καταλάβεις πολλά οδηγικα αλλά περισσότερο θα πω, πως αισθάνεσαι εσύ μέσα σε αυτό. Η καμπίνα προσφέρει πολύ καλή ηχομόνωση. Το γκάζι δεν το ένοιωθα και τόσο σβέλτο σε απόκριση αλλά μετά από λίγο έπαιρνες τους ίππους ακόμα και σε έντονη ανηφόρα. Ως προς την κατανάλωση, δεν πρόσεχα καθόλου να οδηγώ οικονομικά, πειραματιζομουν με το γκάζι, είχα ανηφόρες και η κατανάλωση που έπαιρνα ήταν στο 6.2.

Για το χρώμα Mirage Green, μου είπε ότι στην Ελλάδα δεν το έχουν σε προτεραιότητα και ότι αν το θέλω, ή θα το ψάξει σε άλλη αντιπροσωπεία ή καλό Οκτώβρη. Απαράδεκτο γιατί είναι και το χρώμα χωρίς χρέωση και ιδιαίτερα ενδιαφέρον θα πω.

Το αμάξι δεν μπορεί να συγκριθεί με Nissan Qashqai e-power ούτε με honda civic καθώς οι τιμές αυτών είναι τουλάχιστον 6000 ευρώ πάνω. Συγκρίνεται μόνο με Kia Niro και με Corolla cross. Αλλά όπως έχω πει και προηγουμένως, το CC είναι και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό σχεδιαστικά μια δεκαετία πίσω και έχει τραγικούς χρόνους παράδοσης. Το Kia Niro από την άλλη, είναι πάνω σε λεφτά γύρω στα 3600 που οι διαφορές που σου δίνει δεν νομίζω ότι τα δικαιολογούν.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      F
      fotonios

@v_a said in Hyundai Kona 2023:

@fotonios said in Hyundai Kona 2023:

@vagkirk said in Hyundai Kona 2023:

Δεν μπορώ να βρώ τον παραμικρό λόγο να το προτιμήσει κάποιος σε σχέση με το Xceed , στην top έκδοση του το Xceed gt line 1.5 160 άλογα αυτόματο είναι πιο φθηνό απο το χιλιάρι Kona αυτόματο Nline ( 31.190 vs 32990)

Το 1.6 dct gt line με 200 άλογα έχει 33790
      το αντίστοιχο Kona 36090

To 4x4 με τα 200 άλογα στα ... 37 εως 39.000 ;;;;

Το hybrid επίσης ... υπάρχει το CC που το σβήνει σε καλύτερες τιμές έίτε 1.8 είτε και δίλιτρο στην βασική του.

Δεν ψήνομαι με την σχεδιάση και το εσωτερικό του για τέτοια τιμολόγηση.

Δεν μπαίνει πλέον στα χωράφια του tuscon / sportage με τις τιμές αυτές;

Θα προτιμήσει το Kona αν θέλει πιο σύγχρονες τεχνολογίες ασφάλειας καθώς και μεγαλύτερο πορτ παγκαζ στα 466 λίτρα. Για τον ίδιο λόγο που θα το προτιμήσει και από το CC το οποίο αν και μεγαλύτερο σε μάκρος έχει μικρότερο πορτ παγκαζ καθώς και μεγάλους χρόνους παράδοσης.

Νομίζω το tuscon είναι πάνω 2000 σε λεφτά.

Μάλλον έχεις μπερδευτεί λίγο. Tο Tuscon έχει 577 λίτρα πορτ-μπαγκάζ και εννοείται πιο άνετη καμπίνα. Η πλατφόρμα adas της Hyundai είναι στάνταρ σε όλα της τα μοντέλα (δεν ξέρω αν μπήκε κάτι εξτρα). Όσον αφορά το CC, όταν τα άλλα θα καίνε 10αρια μέσα στη κίνηση, αυτό θα είναι ακριβώς στα μισά.
      Λες να είναι τελικά ευκαιρία το 3008 στα 28Κ ;
      (Ser Gatos is pleased not to comment)

Μάλλον δεν ήμουν κατανοητός. Συγκρίνω το Kona με το xceed και μιλάω για πορτ παγκαζ. Όσο για το CC προφανώς και θα το συγκρίνουμε με το full hybrid kona που και αυτό θα είναι εξίσου οικονομικό. Επίσης το Kona παίζει να είναι και πιο φθηνό. Πάντως ρε παιδιά πραγματικά, το CC δεν είναι τραγικό σχεδιαστικά; δε σας βγάζει κάτι το παλιό χωρίς καμία ιδιαιτεροτητα;

F
      fotonios

Και βίντεο για review: https://www.youtube.com/watch?v=7lhKCPQG090&ab_channel=GOCAR

F
      fotonios

Παιδιά μετά από σκέψη και αφού το ξαναείδα από κοντά, αποφάσισα ότι δεν αξίζει τόσα λεφτά για τόση πλαστικουρα. Κακή ποιότητα τα υλικά. Ειδικά αν κάτσει κάποιος πίσω θα αντικρίσει στα καθίσματα των μπροστινων ένα ατελείωτο πλαστικό μέχρι κάτω και ένα δυχτακι για θήκη το οποίο δείχνει πραγματικά φθηνό. Να δώσεις ρε φίλε 35+ χιλιάδες ευρώ αλλά τουλάχιστον να πάρεις κάτι που θα νιώθεις και την ποιότητα. Μάλλον πάω για Qashqai.

F
      fotonios
    • RE: Nissan Qashqai 2021

@dimsabas said in Nissan Qashqai 2021:

Το χειροκίνητο είχε μέση δοκιμής στα 8,5 λίτρα. Το αυτόματο θα είναι ακόμα παραπάνω. Καλύτερα να πας σε full hybrid, θα πάρεις τα χρήματά σου πίσω και με το παραπάνω από τη διαφορά στην κατανάλωση, τα τέλη κυκλοφορίας και τη μεταπώληση. Αμάξι με 9+ λίτρα κατανάλωση βενζίνης δε θα πωλείται με τίποτα σε ελάχιστα χρόνια.

Το θέμα όμως δεν είναι και πόσα χιλιόμετρα κάνεις μέσα στο χρόνο αλλά και που τα κάνεις για να δεις αν θα έχεις απόσβεση; Επίσης, για μεταπώληση, ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω, αν κάποιος θα αγόραζε full hybrid στο μέλλον όπου η μπαταρία του ήδη έχει ταλαιπωρηθεί κάποια χρόνια (τουλάχιστον 10 στη δική μου περίπτωση γιατί δεν νομίζω να το πουλούσα πριν τα 10).

F
      fotonios

Καλησπέρα ρε παιδιά, είμαι έτοιμος να παραγγείλω το αυτοκίνητο αλλά πραγματικά προσπαθώ να αποφασίσω χρώμα και δεν μπορώ να είμια σίγουρος πως φαίνεται. Προσπαθώ να βρω τις διαφορές μεταξύ Red και Funji Sunset και δεν μπορώ να καταλάβω; Μου φαίνονται σχεδόν ίδια στα βίντεο που βλέπω και το θέμα είναι οτι το απλό Red δεν έχει και χρέωση. Έχει κάποιος άποψη για τα δύο χρώματα;

F
      fotonios

Και εγώ σήμερα έλαβα τη μπροσούρα με τις τιμές και τις εκδόσεις. Πραγματικά μετά από αυτές τις τιμές στο hybrid, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θα πάει στο Niro που είναι 4000 ευρώ πάνω. Πλέον το δίλημμα μου πηγαίνει σε Nissan Qashqai Mild Hybrid ή Hyundai Kona Hybrid. Αλλά παιδιά πραγματικά, είναι δυνατόν το 2023 σε καινούριο αμάξι που πλασάρεις, να μην έχεις Adaptive Cruise Control!? Από όταν το δοκίμασα σε αμάξι σε Test Drive πλέον το θεωρώ πολύ μεγάλο selling point.

F
      fotonios

@yem said in Hyundai Kona 2023:

Το χρώμα πόσο το χρεώνει?

500 ευρώ νομίζω μου απάντησε σήμερα, αν και το ελαφρύ γκρι χρώμα δεν έχει χρέωση. Το οποίο είναι και πολύ ωραίο.

+350 ευρώ νομίζω συνδυαστικά έξοδα πινακίδων με μεταφορά.

F
      fotonios

@gtsartsal said in Hyundai Kona 2023:

@v_a said in Hyundai Kona 2023:

Λες να είναι τελικά ευκαιρία το 3008 στα 28Κ ;
      (Ser Gatos is pleased not to comment)

Εγώ γιατί βλέπω 3008 allure plus 1.2 EAT8 (130hp) με 41.600€?

Τα 28κ είναι για ετοιμοπαράδοτα - χειροκίνητα - active pack.

Σε εμένα για αυτόματο 3008 που με ενδιέφερε, μου έκαναν προσφορά για συγκεκριμένο χρώμα που είναι τελευταία κομμάτια 32700 ευρώ. Βέβαια όπως είπα τελικά δεν συνέχισα το ενδιαφέρον καθώς το Nissan Qashqai μου ταίριαξε και με κάλυψε πολύ περισσότερο.

F
      fotonios

@chris__7 said in Hyundai Kona 2023:

Γνωριζει κανενας αμα θα βγαλει η ΚΙΑ αντιστοιχο μοντελο σε αυτην την πλατφορμα?οπως με τουσον και αλλα μοντελα

Έχει αντίστοιχο μοντέλο, το Kia Niro.

F
      fotonios

Latest posts made by fotonios

@diriras said in Nissan Qashqai 2021:

Γιατι να παρεις Premium? Με τα ιδια χρηματα εχει προσφορα την N-connecta πολυ ανωτερη εκδοση.
      https://www.car.gr/classifieds/cars/view/315993893-nissan-qashqai

Σε αυτά τα χρήματα πρέπει να υπολογίσεις άλλα 850 περίπου για πινακίδες και χρώμα, άρα πάμε στα 35.600. Εγώ το παρήγγειλα στα 36.400 από Θεσσαλονίκη που μένω. Ε αυτή η διαφορά στα χρήματα δεν άξιζε να κατέβω Αθήνα νομίζω.

Kia Niro η έκδοση Titanium (Αντιστοιχη N-connecta) κοστιζει τουλαχιστον 2000 ευρω πανω
      https://www.car.gr/classifieds/cars/view/330558400-kia-niro

Σε θεμα καταναλωσης η διαφορα ειναι μερα με την νυχτα, ειδικα αθηνα θα καις τα μισα.
      Δεν το εχω οδηγησει το Niro και αμαξι που δεν εχεις οδηγησει δεν το αγοραζεις...

Το QQ στην Αθηνα κατω απο 10 λιτρα δυσκολο, δυστηχως καιει αρκετα, σε ανοιχτο δρομο 7.5 με 8

Το Niro ούτε και εγώ μπόρεσα να το οδηγήσω γιατί πραγματικά στη Θεσσαλονίκη δεν μπορείς να το κάνεις test drive. Ανήκουστο.

F
      fotonios

@diriras said in Hyundai Kona 2023:

Συμφωνω με αυτα που λες για την πλαστικουρα, αλλα φιλε επειδη το εχω οδηγησει το Qashqai, στην Αθηνα καιει σα τρελλο δεν υπαρχει, καταναλωση μου εβγαλε 11 και γενικα μεση κατω απο 8 δεν θα δεις με τιποτα.

Στη δική μου περίπτωση, ως κάτοικος Θεσσαλονίκης, κινούμαι κυρίως σε δρόμο εκτός πόλης. Αυτή θα είναι η χρήση του καθώς και για πιο άνετα ταξίδια. Η αλήθεια είναι οτι περιμένω να δω πως θα πάει το θέμα της κατανάλωσης όταν μου έρθει.

F
      fotonios

@lap said in Hyundai Kona 2023:

Ωραίο είναι ρε σεις το Niro. Σαν γάργαρο Νιρό

Αν μπορούσε να το κάνει και test drive κάποιος, μπορεί να το αγοράζαμε κιόλας.

F
      fotonios

Καλησπέρα ρε παιδιά, είμαι έτοιμος να παραγγείλω το αυτοκίνητο αλλά πραγματικά προσπαθώ να αποφασίσω χρώμα και δεν μπορώ να είμια σίγουρος πως φαίνεται. Προσπαθώ να βρω τις διαφορές μεταξύ Red και Funji Sunset και δεν μπορώ να καταλάβω; Μου φαίνονται σχεδόν ίδια στα βίντεο που βλέπω και το θέμα είναι οτι το απλό Red δεν έχει και χρέωση. Έχει κάποιος άποψη για τα δύο χρώματα;

F
      fotonios

@tkin73 said in Hyundai Kona 2023:

Εντάξει είναι και 6Κ ακριβότερο τουλάχιστον το κασκαι φυσικά και ισχυρότερο μοτέρ. Δλδ παίρνεις καλύτερο αμάξι αλλά το πληρώνεις.

Δυστυχώς, δε μιλαω για την e-power έκδοση του Qashqai αλλά την απλή.

F
      fotonios

Παιδιά μετά από σκέψη και αφού το ξαναείδα από κοντά, αποφάσισα ότι δεν αξίζει τόσα λεφτά για τόση πλαστικουρα. Κακή ποιότητα τα υλικά. Ειδικά αν κάτσει κάποιος πίσω θα αντικρίσει στα καθίσματα των μπροστινων ένα ατελείωτο πλαστικό μέχρι κάτω και ένα δυχτακι για θήκη το οποίο δείχνει πραγματικά φθηνό. Να δώσεις ρε φίλε 35+ χιλιάδες ευρώ αλλά τουλάχιστον να πάρεις κάτι που θα νιώθεις και την ποιότητα. Μάλλον πάω για Qashqai.

F
      fotonios

Και βίντεο για review: https://www.youtube.com/watch?v=7lhKCPQG090&ab_channel=GOCAR

F
      fotonios

Έκανα λοιπόν το test drive μου και εγώ στο αμάξι εδώ στη Θεσσαλονίκη. Η έκδοση ήταν hybrid destinctive.

Πρώτες εντυπώσεις για την εμφάνιση έχω να πω ότι μου άρεσε πολύ. Ιδιαίτερος σχεδιασμός που πραγματικά δεν τον βαριέσαι. Στο εσωτερικό οι θήκες και τα κουμπιά στο ταμπλό προσφέρουν μεγάλη εργονομία. Η ενιαία οθόνη σου δίνει μια Premium αίσθηση και νιώθεις ότι τεχνολογικά έχεις μια φωνή. Με προβλημάτισε λίγο η ποιότητα των υλικών και στα πίσω και στα μπρος. Σκληρά πλαστικά κυρίως. Επίσης, τα καθίσματα μου έδιναν μια εικόνα αρνητική τουλάχιστον στο ύφασμα. Πολύ ποιοτικές οι πόρτες επίσης θα έλεγα.

Τώρα στην οδήγηση. Η διαδρομή που ακολούθησα ήταν εκτός πόλης, δρόμο προς Χαλκιδική με σχετική κίνηση. Προφανώς η μισή ώρα που κρατάει δε φτάνει για να καταλάβεις πολλά οδηγικα αλλά περισσότερο θα πω, πως αισθάνεσαι εσύ μέσα σε αυτό. Η καμπίνα προσφέρει πολύ καλή ηχομόνωση. Το γκάζι δεν το ένοιωθα και τόσο σβέλτο σε απόκριση αλλά μετά από λίγο έπαιρνες τους ίππους ακόμα και σε έντονη ανηφόρα. Ως προς την κατανάλωση, δεν πρόσεχα καθόλου να οδηγώ οικονομικά, πειραματιζομουν με το γκάζι, είχα ανηφόρες και η κατανάλωση που έπαιρνα ήταν στο 6.2.

Για το χρώμα Mirage Green, μου είπε ότι στην Ελλάδα δεν το έχουν σε προτεραιότητα και ότι αν το θέλω, ή θα το ψάξει σε άλλη αντιπροσωπεία ή καλό Οκτώβρη. Απαράδεκτο γιατί είναι και το χρώμα χωρίς χρέωση και ιδιαίτερα ενδιαφέρον θα πω.

Το αμάξι δεν μπορεί να συγκριθεί με Nissan Qashqai e-power ούτε με honda civic καθώς οι τιμές αυτών είναι τουλάχιστον 6000 ευρώ πάνω. Συγκρίνεται μόνο με Kia Niro και με Corolla cross. Αλλά όπως έχω πει και προηγουμένως, το CC είναι και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό σχεδιαστικά μια δεκαετία πίσω και έχει τραγικούς χρόνους παράδοσης. Το Kia Niro από την άλλη, είναι πάνω σε λεφτά γύρω στα 3600 που οι διαφορές που σου δίνει δεν νομίζω ότι τα δικαιολογούν.

F
      fotonios

@georgekn said in Hyundai Kona 2023:

@jamesd said in Hyundai Kona 2023:

Άλλα πολλά με χαλάνε στο νέο Kona...

Πέρα από την εμφάνιση και την τιμή τί άλλο μπορεί να σε χαλάσει; (Οι επιδόσεις είναι καλύτερες από του Niro αλλά χειρότερες από του CC, αλλά για υβριδικό και για τα κυβικά του είναι τίμιες...)

Οτι τα μοτέρ είναι τα ίδια με την προηγούμενη γενιά (είμαι κάτοχος) οτί τα υλικά παραμένουν σκληρά και πάλι καί ότι ζητάνε +10000 ευρώ για 10 πόντους λαμαρίνα παραπάνω...
      Επίσης μην χρειαστείς ανταλλακτικό...εκεί θα δείς ότι οι τιμές τους είναι στο διπλάσιο των ευρωπαικών.
      Το μόνο που μένει είναι η αξιοπιστία...που και για αυτή κρατώ μικρό καλάθι πλέον

Μα αυτό συμβαίνει σε όλες τις εταιρείες. Έχουν ανέβει οι τιμές λόγω εποχής για λόγους που σίγουρα δε δικαιολογούν τη συγκεκριμένη άποψη. Και αυτό έχει επίπτωση και σε εσένα, αν θες να πουλήσεις το αυτοκίνητο που τώρα έχεις. Αν το πουλούσες πριν από 3 χρόνια μεταχειρισμένο, θα το πουλούσες 3000 κάτω τουλάχιστον. Δεν άλλαξε κάτι στα υλικά του αμαξιού σου, απλά άλλαξαν οι τιμές.

F
      fotonios

@tkin73 said in Hyundai Kona 2023:

Διάβασα για τεστ ντραιβ στην Θεσσαλονίκη; έχει όντως έρθει αμάξι;

Έχει έρθει, ναι. Σήμερα μάλιστα έχω και test drive.

F
      fotonios
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ