-
@fanis75 said in Honda Civic:
@cirus said in Honda Civic:
Η Mazda και η Honda έχουν βγάλει αυτοκίνητα θρύλους που έχουμε συνδέσει το όνομα τους μαζί με αυτά. Ακόμα και η Toyota. Η Lexus δεν έχει κανένα. Γενικά για μένα η Lexus είναι Toyota πιο προσεγμένα
Μα δεν μίλησα για ιστορία και θρύλους (αν και η Λέξους είναι η 1η Ιαπωνική εταιρία που κατάφερε να βγάλει αυτοκίνητο που μπορούσε να ανταγωνιστεί την S Class), αλλά για πραγματικότητα, ποιότητα κλπ. Σημερα λοιπόν η Λέξους είναι στην κορυφή των Ιαπώνων καστασκευαστών και δεν μπορεί να συγκριθεί με Μάζντα και Χόντα, είναι καλύτερη πως να το κάνουμε. Για αυτό και η Χόντα έβγαλε την Acura.
HONDA και MAZDA είναι N1 και οι υπολοιποι μετά
Lexus, accura και λοιπες αδερφες πολυτελεις μαρκες που απο πίσω είναι οι ιδιοι κατασκευαστές δεν μου λένε κάτι (οχι οτι δεν έχουν ωραία αυτοκίνητα αλλα οι κατασκευαστές οι ίδιοι είναι). Η toyota και η Suzuki είναι κάτω από HONDA και MAZDA για μένα
-
Δεν ισχύει, ειναι κάτω από τις πολυτελείς μάρκες σε ποιότητα, τεχνολογία, εξοπλισμό, ανάρτηση κλπ. Εαν για σένα συναισθηματικά ειναι πιο πάνω, ειναι κάτι άλλο. Αλλά αντικιμενικά ειναι πιο κάτω, όπως π.χ. η VW είναι πιο κάτω από BMW & Mercedes.
-
@fanis75 said in Honda Civic:
Δεν ισχύει, ειναι κάτω από τις πολυτελείς μάρκες σε ποιότητα, τεχνολογία, εξοπλισμό, ανάρτηση κλπ. Εαν για σένα συναισθηματικά ειναι πιο πάνω, ειναι κάτι άλλο. Αλλά αντικιμενικά ειναι πιο κάτω, όπως π.χ. η VW είναι πιο κάτω από BMW & Mercedes.
Οι ιδιες μάρκες είναι. Οι κινητήρες οι ίδιοι είναι. Τα μηχανολογικά οι ιδιοι μηχανικοί τα σχεδιαζουν. Ενταξει βάζουν κάλυτερα υλικα, μονώσεις, πιο premium multimedia και αλλα τετοια μπιχλιμπίδια αλλά από πίσω οι μαμα εταιρίες είναι.
τεσπα η γνωμη μου ειναι
ΥΓ και η LFA τα σπάει, λέτε εμένα να μην μου αρέσει? αλλα σε 500 κομμάτια βγηκε δεν είναι το ίδιο με διαμάντια που βγηκαν σε μαζική παραγωγη και έμειναν στην ιστορία. Πάλι γνώμη μου γιατι η μαζική παραγωγη έχει παρα πολλους περιορισμούς ειδικά κόστους και είναι πολύ πολύ πιο δύσκολο από το να βγάλεις μια αμαξάρα σε 500 κομμάτια χωρις περιορισμούς και να μην σε νοιαζει καν αν αυτά θα σε βάλουν μέσα (το κάνεις για να εντυπωσιάσεις με την τεχνολογία σου και να ακουστεί το ονομα σου, οχι για να βγάλεις κέρδος)
-
-
Κάτι άγνωστο στους περισσότεροι. Η Acura δημιουργήθηκε εν μία νυκτί όταν οι αμερικάνοι θέλησαν να επιβάλλουν ανώτατο όριο εισαγωγών στα ιαπωνικά ιχ, και με αυτή τη νέα φίρμα η χόντα παρέκαμπτε το όριο και αδειοδοτείτο να εισάγει άλλα τόσα (όσα η χόντα δηλαδή ) ιχ στις ηπα. Γιάυτό τα Acura πωλούνται πρακτικά μόνο στη ζώνη nafta (ούσα, μέχικο, καναδάς), και κυριολεκτικά είναι χόντα με άλλο σήμα, και ενίοτε, αν και όχι πάντα, άλλες ταπετσαρίες. Γιατί η νισσάν ή η Τουότα δεν έκαναν κάτι αντίστοιχο, δηλαδή να φτιάξουν μια μάρκα για να παρακάμψουν το νόμο για το όριο στις εισαγωγές; γιατί παρήγαγαν ήδη στις ήπα, και δεν τους άγγιζε το πλαφόν.
Η πρώτη πραγματικά πολυτελής ιαπωνική μπράντα ήτο η Infiniti. -
Πριν λίγο καιρό διάβασα μια ιστορία που κάποιος ήθελε να εισάγει acura integra rsx και αλλάζοντας το σήμα και την άδεια σε honda γλυτωσε κάνα ταληρο από το τελωνείο.
-
@nickpapaduke said in Honda Civic:
Κατοχος του sport απο τον απριλιο 24, τις τελευταιες εβδομαδες ακουγεται κατα διαστηματα ενα ενοχλητικο τριξιμο εν κινηση , που το εντοπιζω ειτε απο την οθονη πολυμεσων ,ειτε κατω απο αυτη καπου μεσα στο ταμπλο.
Μηπως εχει κανεις αναλογη εμπειρια η επεσα εγω στην περιπτωση ;
Σκεφτομαι να το παω στην αντιπροσωπεια αλλα φοβαμαι μηπως ανοιγοντας οθονη η ταμπλο δεν λυθει το προβλημα και αντιθετα επιδεινωθει.
Ευχαριστω εκ των προτερωνΒρήκα αυτό πριν από λίγο, δεν ξέρω αν βοηθάει. Πιστεύω ότι πρέπει να έχει σχέση με τη διαστολή συστολή των πλαστικών τώρα με τη ζέστη, ιδίως αν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο αρκετή ώρα στον ήλιο.
Youtube Video -
-
Μας καταστρέφει η Ευρωπαϊκή Ένωση δυστυχώς. Το αμάξι πιστεύω θα έκανε ακόμα καλύτερες πωλήσεις ως μη-υβριδικό γιατί θα το αγόραζαν και petrolheads, όχι μόνο όσοι θέλουν ένα ιαπωνικό ποιοτικότατο υβριδικό. Φυσικά αν το τιμολογούσε σωστά και ο Σαρακάκης.
-
@babisstinson said in Honda Civic:
Φυσικά αν το τιμολογούσε σωστά και ο Σαρακάκης.
Πότε και πού το έχεις δει αυτό γιατί Σαρακάκης και σωστή τιμολογιακή μαζί στην ίδια πρόταση δεν μπαίνουν γενικά
-
Μας καταστρέφει η Ευρωπαϊκή Ένωση δυστυχώς. Το αμάξι πιστεύω θα έκανε ακόμα καλύτερες πωλήσεις ως μη-υβριδικό γιατί θα το αγόραζαν και petrolheads, όχι μόνο όσοι θέλουν ένα ιαπωνικό ποιοτικότατο υβριδικό. Φυσικά αν το τιμολογούσε σωστά και ο Σαρακάκης.
Όπως τα αγόραζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχε στην αγορά; Την έκδοση με τα 182 άλογα;
-
Φυσικά αν το τιμολογούσε σωστά και ο Σαρακάκης.
Πότε και πού το έχεις δει αυτό γιατί Σαρακάκης και σωστή τιμολογιακή μαζί στην ίδια πρόταση δεν μπαίνουν γενικά
Όχι απλά δεν μπαίνουν, είναι ο ορισμός της "εις άτοπον απαγωγής"
Μπορεί στην αρχή της κυκλοφορίας κάθε μοντέλου να κάνει σωστά βήματα, αλλά μετά τα θάβει!!! Ούτε στο τέλος για να δώσει ότι έχει στοκ δεν κάνει κινήσεις! -
Η έκδοση 1.5 με τα 182 άλογα ήταν η έκδοση ορισμός "αυτοκίνητο για petrolheads στην Ελλάδα"!!!
Δεν το έπαιρνε όποιος και όποιος!!! Το έπαιρνε αυτός που ήξερε τι ήθελε!!!
Οι υπόλοιποι στα 1.5 και 182 άλογα έπαιρναν το focus! -
@super-t said in Honda Civic:
Όπως τα αγόραζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχε στην αγορά; Την έκδοση με τα 182 άλογα;
Το προηγούμενο είχε αρκετά πολωτική εμφάνιση, αν δεν ήσουν χοντάκιας δύσκολα το έπαιρνες (μιλώ ως πρώην κάτοχος δυο Civic EF και EG).
-
@nickthetrib said in Honda Civic:
Η έκδοση 1.5 με τα 182 άλογα ήταν η έκδοση ορισμός "αυτοκίνητο για petrolheads στην Ελλάδα"!!!
Οι υπόλοιποι στα 1.5 και 182 άλογα έπαιρναν το focus!Εννοείς ότι το focus 1.5 182 δεν ήταν ισάξιο με το civic οδηγικά?
-
Για να ευθυμήσουμε λοιπόν να σας πω μία ιστορία για τον Σαρακάκη: είναι 1995 και ξαφνικά βλέπω το ταχύμετρο μου (Civic EG) να πέφτει στο μηδέν. Το κοιτάμε λοιπόν με το συνεργείο και βλέπουμε ότι ένα πλαστικό γρανάζι έχει φθαρεί και πρέπει να αλλαχτεί. Κατεβαίνω λοιπόν στον Σαρακάκη κάτω στην Αθηνών και στα παιδιά στα ανταλλακτικά που τα ήξερα κιόλας και τους λέω έτσι κι έτσι θέλω αυτό το ανταλλακτικό μου λένε φίλε ατύχησες έξι μήνες τουλάχιστον για να το φέρουμε… Ρε παιδιά είναι δυνατόν χωρίς ταχύμετρο και τα λοιπά και τα λοιπά μου λένε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πήγαινε στον τάδε όροφο στον κύριο τάδε να παραγγείλεις το ανταλλακτικό. Ανεβαίνω λοιπόν πάνω μπαίνω σε ένα γραφείο - κανονικό γραφείο - όχι αποθήκη και του λέω ότι χρειάζομαι αυτό το ανταλλακτικό με αυτό το part number. Σκέφτεται ο τύπος λίγο και ξαφνικά μου λέει φίλε είσαι πολύ τυχερός ανοίγει ένα συρτάρι - στο γραφείο του τώρα μιλάμε - και βγάζει το γρανάζι!!!! Έχω μείνει κάγκελο και μου λέει φίλε πάρτο και φύγε και μην ρωτάς…
-
@dimitrioskosmas said in Honda Civic:
@nickthetrib said in Honda Civic:
Οι υπόλοιποι στα 1.5 και 182 άλογα έπαιρναν το focus!Εννοείς ότι το focus 1.5 182 δεν ήταν ισάξιο με το civic οδηγικά?
Όχι απλά το civic ήταν για πιο ψαγμένο κοινό.
Κάλυπτε λίγο διαφορετικές ανάγκες. -
@npapanik said in Honda Civic:
Για να ευθυμήσουμε λοιπόν να σας πω μία ιστορία για τον Σαρακάκη: είναι 1995 και ξαφνικά βλέπω το ταχύμετρο μου (Civic EG) να πέφτει στο μηδέν. Το κοιτάμε λοιπόν με το συνεργείο και βλέπουμε ότι ένα πλαστικό γρανάζι έχει φθαρεί και πρέπει να αλλαχτεί. Κατεβαίνω λοιπόν στον Σαρακάκη κάτω στην Αθηνών και στα παιδιά στα ανταλλακτικά που τα ήξερα κιόλας και τους λέω έτσι κι έτσι θέλω αυτό το ανταλλακτικό μου λένε φίλε ατύχησες έξι μήνες τουλάχιστον για να το φέρουμε… Ρε παιδιά είναι δυνατόν χωρίς ταχύμετρο και τα λοιπά και τα λοιπά μου λένε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πήγαινε στον τάδε όροφο στον κύριο τάδε να παραγγείλεις το ανταλλακτικό. Ανεβαίνω λοιπόν πάνω μπαίνω σε ένα γραφείο - κανονικό γραφείο - όχι αποθήκη και του λέω ότι χρειάζομαι αυτό το ανταλλακτικό με αυτό το part number. Σκέφτεται ο τύπος λίγο και ξαφνικά μου λέει φίλε είσαι πολύ τυχερός ανοίγει ένα συρτάρι - στο γραφείο του τώρα μιλάμε - και βγάζει το γρανάζι!!!! Έχω μείνει κάγκελο και μου λέει φίλε πάρτο και φύγε και μην ρωτάς…
Δλδ δεν ρώτησες ;
-
@super-t said in Honda Civic:
Το προηγούμενο είχε αρκετά πολωτική εμφάνιση, αν δεν ήσουν χοντάκιας δύσκολα το έπαιρνες (μιλώ ως πρώην κάτοχος δυο Civic EF και EG).
Καλώς
-
Τι ωραία που θα ήταν αν ερχόταν…
200PS και 260Nm χειροκίνητο μόνο.
Ευτυχώς δεν έγραψες και τι κατανάλωση θα έχει γιατί θα πεφτανε τα εγκεφαλικά ένα πίσω απ' το άλλο...
Honda Civic