-
@ats said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@avg_tcs said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Καλημέρα,
ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τους αεραγωγούς των πίσω επιβατών.
Είναι περισσότερο υποστηρικτικοί και επικουρικοί ή είναι κανονικά ενεργοί ; To ρωτάω αυτό διότι δεν έχω παρατηρήσει ακόμη (βάζοντας πολλές φορές το χέρι στον αεραγωγό), να μη βγάζει καμιά υπερβολική ροή αέρα, ικανή για να δροσίσει και τους πίσω επιβάτες, ειδικά το καλοκαίρι. Η θερμοκρασία είναι συγχρονισμένη (synch) σε όλο το αυτοκίνητο και έχει δοκιμαστεί και ME αλλά και χωρις το σύστημα diffuse του αέρα
Έψαξα λίγο στο manual αλλά και σε διάφορα videos και δε βρήκα κάτι σχετικό.
Λειτουργούν μια χαρά, αλλά η απόδοσή τους είναι εντονότερη όταν δεν είναι ενεργοποιημένο το diffuse.
Αύριο που θα έχω χρόνο , θα το ψάξω λίγο καλύτερα. Έχω την εντύπωση πως δε βγάζει πολύ έντονη ροή αέρα , υπό οποιαδήποτε ρύθμιση. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Οψόμεθα...
Εντάξει, λειτουργούν οι πίσω αεραγωγοί. Ήταν απλά κλειστοί (ασφαλισμένοι). Όλα καλά.
Επίσης, για όποιον ενδιαφέρεται, ρώτησα για ηλιοπροστασία μπροστά στο παρμπρίζ η οποία κοστολογείται στα 78.5€. Το σκέφτομαι...
Επίσης (vol.2) στη Velmar Θεσσαλονίκης, η χρέωση με την ώρα στο συνεργείο (προφανώς + τις όποιες εργασίες) κοστολογείται με 55€/ώρα.
Αυτά...νομίζω.!
@avg_tcs
Ωραία, χαίρομαι που λύθηκε το θέμα με τους αεραγωγούς σου!
Επίσης, ενδιαφέρομαι κι εγώ για την ηλιοπροστασία παρμπρίζ. Τι έχεις βρει; Μπορείς να ανεβάσεις ένα link;
Επίσης (vol2) στην Αθήνα η αντίστοιχη χρέωση είναι λίγο παραπάνω (58€/h). Πάω επιτέλους την Παρασκευή για την αλλαγή λαδιών ρονταρίσματος.Moυ έστειλαν από την αντιπροσωπεία μόνο μια φωτογραφία με την τιμή. Και την περιγραφή. Δεν έχω link...
Ice/sunscreen
Comfort and visibility, all year round. This screen shields your cabin from heat build-up on sunny days and prevents ice forming on your windscreen in freezing temperatures. Custom-made for your vehicle. It is theft-proof when fitted.
Και σ αυτό το link, έχει πιο αναλυτικά όλα τα επίσημα διαθέσιμα αξεσουάρ <--https://www.hyundai.gr/wp-content/uploads/2022/02/hyundai_tucson_acc_07_2022gr.pdf
-
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@cardio1972 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@cardio1972 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@d_m said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@dimsabas said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Ανέβηκε κι η δοκιμή στο νήμα του CarTalk.gr. Μπράβο στους κατόχους, έχετε κάνει εξαιρετική επιλογή.
Σωστός σε όλα Δημήτρη, να ξέρεις ότι το DCT του διορθώνει πολλά από τα μειονεκτήματα του χειροκίνητου (ίσως η 7ταχυτη κλιμάκωση;).
Αθήνα-Πύλος με οικογένεια φορτωμένος με 120 και χωρίς κυνήγι στους επαρχιακούς είμαι στα 8. Ο @d_m που έχει το ίδιο spec μου λέει ότι θα πέσει και άλλο όσο ανεβαίνουν τα χλμ.
@npapanik φοβερή σύμπτωση! Αθήνα - (περίπου) Πύλος το περασμένο κι αυτό το σαββατοκύριακο, 7.6/100 χωρίς φορτίο και χωρίς υπερβολές στο γκάζι
Όντως! Άρα αφού είσαι χωρίς φορτίο, είναι λογικό να είμαι 0,4 επάνω. Θα δούμε όταν ξανά γεμίσω, ώστε να μετρήσω την πραγματική κατανάλωση στην αντλία.
Καλησπέρα και από μένα! Με 180hp,7DCT,4WD, σε πρόσφατο ταξίδι Λευκάδα-Κατερίνη που περιλαμβάνει πολλά χλμ σε αυτοκινητόδρομο Εγνατίας κ Ιονίας οδού και αρκετά σε επαρχιακό δρόμο, φορτωμένο ( 2+2+αποσκευές) στην επιστροφή με 120-90 Km/h αντίστοιχα είχα 7,2lt με ~7000km (για τον npapanik αυτό)
ΥΓ: Όταν πήγαινα (περίπου 200Κm) και με ταχύτητες από 140-200Κm/h είχα 9.2lt! Όχι και άσχημα, δε νομίζετε;Τα 9,2 με τέτοιες ταχύτητες μου φαίνονται πολύ χαμηλά γιατρέ. Ούριο 11 μποφόρ είχες;
Ήταν καλός ο οδηγός...
Παραδίδεις μαθήματα γιατρέ; Θα βγάλεις πολύ χρήμα!
Μαθήματα οικονομίας εννοείς αλλά αφιλοκερδώς φυσικά! Το Σάββατο έχει μακρινό ταξίδι Κατερίνη-Πύργος (~600Κm) και θα έχουμε νέα real data με φυσιολογικές και λίγο πιο...φυσιολογικές ταχύτητες! Πάντως με 115km/h σταθερά στον αυτοκινητόδρομο επαναλαμβανόμενα λίγο <6.5lt!
-
Moυ έστειλαν από την αντιπροσωπεία μόνο μια φωτογραφία με την τιμή. Και την περιγραφή. Δεν έχω link...
Ice/sunscreen
Comfort and visibility, all year round. This screen shields your cabin from heat build-up on sunny days and prevents ice forming on your windscreen in freezing temperatures. Custom-made for your vehicle. It is theft-proof when fitted.Ευχαριστώ πολύ! Μόλις το βρήκα στο pdf με τα επίσημα αξεσουάρ, δες στη σελίδα 21 δεξιά με κωδικό N7723ADE00.
https://www.hyundai.gr/wp-content/uploads/2022/02/hyundai_tucson_acc_07_2022gr.pdf
Σωστό φαίνεται. -
theft-proof when fitted.
Είναι οτι ψάχνω, αλλά αναρωτιέμαι πως ειναι theft-proof όταν εφαρμόζεται εξωτερικά
-
@czio said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
theft-proof when fitted.
Είναι οτι ψάχνω, αλλά αναρωτιέμαι πως ειναι theft-proof όταν εφαρμόζεται εξωτερικά
@czio Λογικά στο παμπρίζ τοποθετείται εσωτερικά η ηλιιοπροστασία και βγαίνει έξω από την πόρτα (για την προστασία των παραθύρων). Και εκεί στο τέλος της, δένει εσωτερικά της πόρτας. Κάτι τέτοιο...
@ats Έχει, εκτός της ηλιοπροστασίας, διάφορα ενδιαφέροντα καλουδάκια τα οποία έχω κυκλώσει...
-
theft-proof when fitted.
@czio Λογικά στο παμπρίζ τοποθετείται εσωτερικά η ηλιιοπροστασία και βγαίνει έξω από την πόρτα (για την προστασία των παραθύρων). Και εκεί στο τέλος της, δένει εσωτερικά της πόρτας. Κάτι τέτοιο...
@ats Έχει, εκτός της ηλιοπροστασίας, διάφορα ενδιαφέροντα καλουδάκια τα οποία έχω κυκλώσει...
@czio όσοι δεν είμαστε και τόσο των τεχνών, μέχρι να τοποθετήσουμε σωστά την ηλιοπροστασια, θα έχει νυχτώσει!
... καλύτερα λοιπόν η εσωτερική ηλιοπροστασια shell v-power που έδιναν πέρσι τα πρατήρια -
theft-proof when fitted.
@czio όσοι δεν είμαστε και τόσο των τεχνών, μέχρι να τοποθετήσουμε σωστά την ηλιοπροστασια, θα έχει νυχτώσει!
... καλύτερα λοιπόν η εσωτερική ηλιοπροστασια shell v-power που έδιναν πέρσι τα πρατήριαεγω με τετοια(καλυτερης ποιοτητας με 12 ευρω) σωθηκα παντως.σε ενα λεπτο την εχω πιασει και με τα σκιαδια και ειναι και theft proof
-
-
@rockulas said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
theft-proof when fitted.
... καλύτερα λοιπόν η εσωτερική ηλιοπροστασια shell v-power που έδιναν πέρσι τα πρατήριαεγω με τετοια(καλυτερης ποιοτητας με 12 ευρω) σωθηκα παντως.σε ενα λεπτο την εχω πιασει και με τα σκιαδια και ειναι και theft proof
.... επειδή έχει 12 ευρώ
https://www.skroutz.gr/s/19419161/Autoline-Ηλιοπροστασία-Παρμπρίζ-Αυτοκινήτου-Εξωτερική-214x96εκ-21430.html [έχω πάρει δύο και κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους - ό,τι τοποθετείται μέσα από το παρμπρίζ προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά όχι από τη ζέστη αφού η θερμότητα θα ζεστάνι το σκίαστρο. Το μόνο πλεονέκτημα των εσωτερικών προστατευτικών είναι ότι δεν λερώνονται αλλά τότε μια απλή πετσέτα πάνω στο ταμπλό θα κάνει την ίδια δουλειά ....] -
@mazettas_99 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@rockulas said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
theft-proof when fitted.
.... επειδή έχει 12 ευρώ
https://www.skroutz.gr/s/19419161/Autoline-Ηλιοπροστασία-Παρμπρίζ-Αυτοκινήτου-Εξωτερική-214x96εκ-21430.html [έχω πάρει δύο και κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους - ό,τι τοποθετείται μέσα από το παρμπρίζ προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία αλλά όχι από τη ζέστη αφού η θερμότητα θα ζεστάνι το σκίαστρο. Το μόνο πλεονέκτημα των εσωτερικών προστατευτικών είναι ότι δεν λερώνονται αλλά τότε μια απλή πετσέτα πάνω στο ταμπλό θα κάνει την ίδια δουλειά ....]Φυσικα και το κοστος ειναι ευτελες αλλα ο σκοπος για μενα ειναι να μην καταστρεφει τα πλαστικα μερη του αυτοκινητου απο την υπερθερμανση κατι που το καταφερνει καλα.Στο προηγουμενο μου αυτοκινητο ειχα ηλιπροστασια η οποια επιανε στις πορτες (σαφως εκανε καλυτερη δουλεια ) αλλα δεν πρεπει να την χρησιμοποιησα πανω απο 10 φορες
-
theft-proof when fitted.
Με αφορμή την αλλαγή λαδιών ρονταρίσματος νωρίτερα σήμερα, ρώτησα για την ηλιοπροστασία
- €78.50
- παραγγελία από κεντρική αποθήκη Ευρώπης
- άφιξη σε ένα μήνα
Δεν είναι οικονομική επιλογή (καθόλου), αλλά ΟΚ, ας δεχτούμε ότι αξίζει γιατί είναι tailor-made για το αυτοκίνητο. Όμως η παράδοση σε ένα μήνα πάει μακριά... Μήπως για κάποιο λόγο η Θεσσαλονίκη είναι ταχύτερη, @avg_tcs? - Γιώργος
-
Λάδια ρονταρίσματος δεν υπάρχουν εδώ και δεκαετίες...
-
theft-proof when fitted.
Με αφορμή την αλλαγή λαδιών ρονταρίσματος νωρίτερα σήμερα, ρώτησα για την ηλιοπροστασία
- €78.50
- άφιξη σε ένα μήνα
Δεν είναι οικονομική επιλογή (καθόλου), αλλά ΟΚ, ας δεχτούμε ότι αξίζει γιατί είναι tailor-made για το αυτοκίνητο. Όμως η παράδοση σε ένα μήνα πάει μακριά... Μήπως για κάποιο λόγο η Θεσσαλονίκη είναι ταχύτερη, @avg_tcs? - Γιώργος
https://hyundaizubehoer.de/ice-and-sun-protection-tucson-nx4
Υπάρχει καί η δυνατότητα αγοράς από εδώ συν τα μεταφορικά...δεν ξέρω αν συμφέρει... -
@georgekn said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
theft-proof when fitted.
- €78.50
- άφιξη σε ένα μήνα
https://hyundaizubehoer.de/ice-and-sun-protection-tucson-nx4
Υπάρχει καί η δυνατότητα αγοράς από εδώ συν τα μεταφορικά...δεν ξέρω αν συμφέρει...Καλησπέρα,
Τσεκάρετε αν μπορείτε την εφαρμογή του λάστιχου περιμετρικά μιας πόρτας π. χ. αυτής του οδηγού. Τραβιέται με πολύ λίγη δύναμη και αποκολλαται από το πλαίσιο κι από ένα μικρό παιδί. Να πιστέψω ότι θα αντέξει εξωτερική ηλιοπροστασια και δεν θα μετακινηθεί - λασκάρει? Δείτε κι εσείς και πείτε γνώμες... -
Έχω αυτή στο jazz, πιάνει με πλαστικά αυτάκια στο επάνω πλαίσιο της μπροστινής πόρτας, (δεν επιβαρύνει τα λάστιχα), είναι ελαφριά και εύκολη στην τοποθέτηση, από αέρα αντέχει, από κλοπή όχι.
-
@realzeus said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Χα, είμαι παλιός φαίνεται._
-
@realzeus said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Χα, είμαι παλιός φαίνεται._
Ολοκαίνουργιο Swift Sport: https://www.sssoc.co.uk/forum/topic/metal-shavings-on-dipstick/
-
-
@ats περιμένω απάντηση από τον πωλητή σχετικά με το χρόνο παράδοσης. Κατά τη Δευτέρα θα ξέρω, λογικά.
Αλλά δε νομίζω να έχουν διαφορά οι χρόνοι παράδοσης. Αν δεν υπάρχει άμεσα διαθέσιμη.Πάντως, ειδικά το καλοκαίρι, θεωρώ πως είναι απολύτως απαραίτητο και αυτό το αξεσουάρ (ηλιοπροστασία), καθώς και φιμέ τζάμια (οδηγού-συνοδηγού σίγουρα) και υπό προϋποθέσεις και του παρμπρίζ.
Το άφησα 3 ώρες σε παραθεριστικό θέρετρο σήμερα, παρκαρισμένο και όταν μπήκα, στο ταμπλό πάνω ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ έψηνες λουκάνικα βαυαρίας. Πόσο να αντέξει το έρμο το ταμπλό (και ότι περιλαμβάνει).Από εβδομάδα, θα ψάξω για άμεση εγκατάσταση φιμέ. Καθώς επίσης και για προστασία (ppf) σε φανάρια όπου μπαίνει καθώς και σε οθόνη. Δε ξέρω αν μπαίνει και στην κονσόλα που βρίσκονται τα κουμπιά των ταχυτήτων κλπ. Piano black βλέπεις και ότι γίνεται φαίνεται (κυρίως γρατζουνιές).
- ένα detail πλύσιμο, προς το παρόν για επικαθίσεις κυρίως κλπ. Η κεραμική αργεί ακόμα.
Για όλα τα παραπάνω, εφόσον γίνουν, θα υπάρξουν φωτός και απαντήσεις στις όποιες απορίες
-
@ats περιμένω απάντηση από τον πωλητή σχετικά με το χρόνο παράδοσης. Κατά τη Δευτέρα θα ξέρω, λογικά.
Αλλά δε νομίζω να έχουν διαφορά οι χρόνοι παράδοσης. Αν δεν υπάρχει άμεσα διαθέσιμη.Πάντως, ειδικά το καλοκαίρι, θεωρώ πως είναι απολύτως απαραίτητο και αυτό το αξεσουάρ (ηλιοπροστασία), καθώς και φιμέ τζάμια (οδηγού-συνοδηγού σίγουρα) και υπό προϋποθέσεις και του παρμπρίζ.
Το άφησα 3 ώρες σε παραθεριστικό θέρετρο σήμερα, παρκαρισμένο και όταν μπήκα, στο ταμπλό πάνω ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ έψηνες λουκάνικα βαυαρίας. Πόσο να αντέξει το έρμο το ταμπλό (και ότι περιλαμβάνει).Από εβδομάδα, θα ψάξω για άμεση εγκατάσταση φιμέ. Καθώς επίσης και για προστασία (ppf) σε φανάρια όπου μπαίνει καθώς και σε οθόνη. Δε ξέρω αν μπαίνει και στην κονσόλα που βρίσκονται τα κουμπιά των ταχυτήτων κλπ. Piano black βλέπεις και ότι γίνεται φαίνεται (κυρίως γρατζουνιές).
- ένα detail πλύσιμο, προς το παρόν για επικαθίσεις κυρίως κλπ. Η κεραμική αργεί ακόμα.
Για όλα τα παραπάνω, εφόσον γίνουν, θα υπάρξουν φωτός και απαντήσεις στις όποιες απορίες
λεφτά να υπάρχουν και βάζουμε και ppf και στο ξύλο κοπής για το ψωμί
Hyundai Tucson NX4 (2020)