Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 1
    • Topics 1
    • Posts 537
    • Best 172
    • Groups 0

d_m

@d_m

369
    Profile views
    537
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

d_m Unfollow Follow

Best posts made by d_m

• RE: Hyundai Tucson NX4 (2020)

4o ετήσιο service (των 60.000 χλμ, διανυθέντα 45.000 χλμ) για το 1.6 180HP 7DCT 4X4 - ΒΕΛΜΑΡ Γέρακα

Σκορτάρισμα & πατινάρισμα αυτόματου κιβωτίου: μετά το σχετικό έλεγχο απαιτείται αντικατάσταση του πολύδισκου συμπλέκτη (έβγαλε failure στους χρόνους απόκρισης/αλλαγής ταχυτήτων). Το ανταλλακτικό περαγγέλθηκε και, όταν έρθει, απαιτούνται 2 μέρες παραμονής του αυτοκινήτου στο συνεργείο. Θα μου δοθεί αυτ/το αντικ/σης. Σημείωση: στο ίδιο πρόβλημα, στο περσινό ετήσιο service σε άλλο συνεργείο, ο τεχνικός ήταν κατηγορηματικός ότι ο συμπλέκτης δεν έχει πρόβλημα!...

θόρυβος πίσω δεξιά στην πρώτη διαδρομή της ημέρας: έγινε έλεγχος στην ανάρτηση (κανένα πρόβλημα) και στο μηχανισμό στήριξης της πλάτης του πίσω δεξιά καθίσματος. Το πρόβλημα οφείλεται στο 'τζόγο΄ του μηχανισμού στήριξης της πλάτης του καθίσματος όπου με κρύο το αυτοκίνητο προκαλείται ο θόρυβος και, λόγω της διαστολής των υλικών μετά την πρώτη διαδρομή, παύει να υπάρχει μέσα στη μέρα. Δεν έχει δοθεί λύση ούτε υπάρχει σχετική ανάκληση από το εργοστάσιο.

Στάθμη και τύπος αντιψυκτικού : Κατόπιν προσθήκης από μένα > 500 ml ροζ ΕΝΕΟS πέρσι, έγινε το τεστ πίεσης στο κύκλωμα ψύξης και δεν υπήρξε διαροή. Η πτώση στάθμης οφείλεται στις καλοκαιρινές θερμοκρασίες και παρατηρείται σε όλα τα αυτοκίνητα (!). Σε ό,τι αφορά την ανάμιξη διαφορετικού χρώματος ΕΝΕΟS, δεν υπάρχει πρόβλημα γιατι και τα δύο είναι αντιψυκτικά μακράς αντοχής. Σε περίπτωση πτώσης στάθμης, ο τεχνικός πρότεινε να πάω στο συνεργείο και είτε να συμπληρώσουν απιονισμένο νερό είτε αντιψυκτικό.

Ελέγχος μπαταρίας (4 ετών) - άριστη κατάσταση

έλεγχος στα τακάκια ΟΚ (το άλλο συνεργείο στο περσινό service με είχε φοβίσει για επανέλεγχο και πιθανότητα άμεσης αλλαγής...)

Ανάκληση /update : αφορά την επαναρύθμιση της βαλβίδας ΕGR και έγινε επιτυχώς.Έχει βγει σχετική ανάκληση από το εργοστάσιο (ref 40DC18)

Kατάσταση αμορτισέρ/ανάρτησης : άριστη

Γενική κατάσταση αυτοκινήτου : άριστη

Το αυτοκίνητο παραδόθηκε πλυμμένο, αν και δεν το ζήτησα.

Γενική εντύπωση από το service: πολύ καλή - ο Τεχνικός ασχολήθηκε με τα προβλήματα που του έδωσα γραπτά και μου απάντησε σε ένα προς ένα (για πρώτη φορά στα 4 χρόνια!).Επίσης αποδείχτηκε ότι δεν είμαστε παράφρονες ούτε υπερβολικοί που ΄΄νομίζουμε ότι ακούμε θόρυβο'' ή ''νομίζουμε ότι πατινάρει'' ή όταν αναφέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε κάποιο άλλο πρόβλημα. Μακάρι να μην αντιμετωπίζαμε, γιατί καμία όρεξη δεν έχουμε να τρέχουμε στα συνεργεία. Σήμερα είδα μια πραγματικά άλλη νοοτροπία και επαγγελματική ενασχόληση...

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      d_m
      d_m

20,000 χλμ με το 1,6 180 HP 7DCT 4X4 Premium - εντυπώσεις

Στα +

• Επιδόσεις
      • οδική συμπεριφορά
      • επίπεδο θορύβου
      • αυτόματη τετρακίνηση (έκανα σοβαρή βλακεία σε στροφή λόγω πολλής κούρασης και το αυτοκίνητο με ΄μάζεψε΄)
      • άνεση ανάρτησης
      • πορτ μπαγκάζ
      • εύλογη κατανάλωση αν δεν κάνεις υπερβολές
      • εξοπλισμός

Στα -

• αργό τιμόνι
      • paddles που στρίβουν μαζί με το τιμόνι
      • η ποιότητα των πλαστικών επενδύσεων των θυρών (σκληρά) και τα πλαστικά των υποβραχιόνιων οδηγού και συνοδηγού που χαράσσονται εύκολα
      • σκληρό πλαστικό κάτω από το τιμόνι (τσακίζω το γόνατο αν μπω άγαρμπα, το χτυπάω στη γωνία αριστερά από το πλαισιο του διακόπτη υψους δεσμης φώτων)
      • τα πίσω φλας που είναι τόσο χαμηλά ώστε να μην είναι στο σύνηθες οπτικό πεδίο του οδηγού που ακολουθεί
      • σχετικά μικρά καθίσματα μπροστά για 1,80 & > 100 κιλα - όσο περνάει ο καιρός , τόσο δυσφορώ
      d_m
      d_m

Καλησπέρα,

Μόλις το παρέλαβα, ήρθε ευτυχώς πριν λίγες μέρες και πήρε άδεια χθες και τελικά παραδόθηκε νωρίτερα από την εκτίμηση για μέσα στο Μάιο.

Λόγω έλλειψης σε τσιπάκια σε VW & Hyundai, οι νεότερες παραγγελίες πλέον θα καθυστερούν πολύ στις παραδόσεις , έως και 6 μηνες...

Πρώτες εντυπώσεις

-πολλή παραμετροποίηση στις λειτουργίες ταμπλό και κονσόλας

-εντελώς αθόρυβο, ανεξαρτήτως στροφών, θέλει προσοχή, διότι χρειάζεται στρώσιμο 1. 000 χλμ και πολύ εύκολα ξεφεύγεις αν δεν κοιτάς ταμπλω...

Βενζίνη συνιστάται 98 λόγω αμφίβολης ποιότητας της 95 ή καλή 95

Άριστη ποιότητα κύλισης, θυμίζει Mercedes! Το δικό μου έχει τα τα continental contact 6, του προηγούμενου που παρέλαβε ήταν Michelin, παραδίδεται και με hankook από ο, τι ξέρω. Θεωρώ τα continental ιδανικά, από ο, τι έχω διαβάσει

Το κάθισμα είναι βαθύ και κρατά τους μηρούς καλά, μην ανησυχείτε για αυτό.

Πολύ ευκολοοδηγητο, σα να το οδηγούσα χρόνια!

Απίστευτα φώτα τα Led!...

d_m
      d_m

https://i.ibb.co/bs9K6VH/20210429-171729.jpg
      https://i.ibb.co/d6cWjxR/20210429-171746.jpg
      https://i.ibb.co/HYVNxfX/20210429-170819.jpg
      https://i.ibb.co/QvRYB41/20210429-170804.jpg
      https://i.ibb.co/7jhZkGD/20210429-172101.jpg
      https://i.ibb.co/F6tZLwR/20210429-172106.jpg
      https://i.ibb.co/TcM9jt5/20210429-172111.jpg
      https://i.ibb.co/xHgqhqQ/20210429-172938.jpg
      https://i.ibb.co/Gp0CLJQ/20210429-175235.jpg
      https://i.ibb.co/JdSCQpX/20210429-175734.jpg

d_m
      d_m

@sabas_thess said in Νεο Hyundai Tucson :

35k όχημα 20 posts περί κατανάλωσης καυσίμου...

Να ρωτήσω εγώ κάτι πιο ουσιαστικό τον ιδιοκτήτη; Μέχρι στιγμής στα 13κ χιλιόμετρα που έχει κάνει η 4κίνηση του έχει φανεί χρήσιμη σε νορμάλ χρήση (εννοώ με εξαίρεση το εξειδικευμένο off-roading στο οποίο και πάλι δεν θα είχα επενδύσει τα λεφτά μου ένεκα DCT); Αξίζει τα επιπλέον χρήματα αφήνοντας στην άκρη την δεδομένη και λογική +1L κατανάλωση;

• ανεξάρτητα από το κόστος κτήσης του αυτοκινήτου, η κατανάλωση με δεδομένες τις υπερβολικές τιμές των καυσίμων, διαμορφώνει αντίστοιχα το κόστος χρήσης, σε συνάρτηση βέβαια και με τα διανυθέντα χιλιόμετρα.Η ανάλυση για τα +- 1L μπορεί να έχει αμελητέα επίδραση στο δικό μου πορτοφόλι, πιθανότατα όμως εχει νόημα για άλλους φίλους στο forum...
      • σχετικά με την 4κίνηση , το κριτήριό μου δεν ήταν καθόλου το off-roading (μηδέν χιλιόμετρα σε χωματόδρομο ποσω μάλλον σε off-road διαδρομές). Το κριτήριο είναι ότι με βάση την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ποιότητα της ασφάλτου του μεγαλύτερου ποσοστού των δρόμων (ακόμα περισσότερο υπό βροχή), το αυτοκίνητο αυτό έχει ό,τι πιο ασφαλές μπορεί να υπαρξει σε θέμα ενεργητικής ασφάλειας. Οπως έχω γράψει παλιότερα, τη ΜΊΑ και μοναδική φορά που η τετρακίνηση, τα καλά φρένα, αλλά και ο εξοπλισμός παθητικής ασφάλειας σώσουν από το ατύχημα ή μειώσουν τις συνέπειές του, έχει αποσβέσει ΟΛΟ το κόστος κάθε εξοπλισμού ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό πιστεύω ότι αξίζει το επιπλέον κόστος. Η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών δεν θα καταλάβει ότι σώθηκε από το ατύχημα γιατί απλά το αυτοκίνητο προστατεύει με το που θα πάρει μπροστά...
        Επίσης , οπως έχω γράψει πιο παλιά, είναι πολύ σημαντικό να στρίβεις σχεδόν με όση ταχύτητα θελεις και να ξέρεις οτι εμπλέκεται αυτόματα το αναγκαίο ποσοστό τετρακίνησης , με βάση τις στιγμιαίες συνθήκες .
        Σημείωση: δεν μπορώ να προβλέψω από τι μπορώ να προστατευτώ αν χρειαστεί να εμπλακεί χειροκίνητα η τετρακίνηση σε κρίσιμες καταστάσεις και μακάρι βέβαια να μη χρειαστεί σε κανέναν...
      d_m
      d_m
    • RE: Peugeot 3008 2016

το νέο 3008 στους γαλλικούς δρόμους

20230930_140908.jpg

d_m
      d_m

update - αλλαγή πολύδισκου συμπλέκτη
      το απόγευμα της μέρας του service (28/4) έλαβα sms ότι το ανταλλακτικό είναι διαθέσιμο στις αποθήκες της ΒΕΛΜΑΡ και κάλεσα το συνεργείο για ραντεβού. Μου είπαν ότι θα με καλέσουν max 2 μέρες μετά, ώστε να προηγηθεί συνεννόηση για παροχή αυτοκινήτου αντικατάστασης.
      Δεν τηλεφώνησαν ποτέ, τους κάλεσα εγώ σήμερα και έβαλαν το ραντεβού για την Τρίτη 2/6, λόγω αδυναμίας εύρεσης αυτοκινήτου αντικατάστασης νωρίτερα.

d_m
      d_m

@groover1972 said in Νεο Hyundai Tucson :

@d_m said in Νεο Hyundai Tucson :

@npapanik said in Νεο Hyundai Tucson :

@vagkirk said in Νεο Hyundai Tucson :

Είναι θέμα λογισμικού, πόσο έξυπνο είναι ώστε να ξέρει που βρίσκεται και το τι πρέπει να κάνει , δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια όλες τις συνθήκες.
      Ίσως αν φρενάρεις λίγο πριν στρίψεις να βοηθήσει να καταλάβει, θεωρώ πάντως πως στην Sport επιλογή δεν θα έχει θέμα καθώς θα έχει ηδη κατεβάσει σε 2α μόλις στρίβεις.
      Μην αγχώνεσαι τόσο , στην τελική για αυτό υπάρχουν τα κουμπάκια -αυτακια πίσω από το τιμόνι που σου δίνουν τη δυνατότητα να παίρνεις τον έλεγχο άμεσα γιατί κανένα λογισμικό αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να συγκριθεί με την εμπειρία ενός καλού οδηγού και τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να προκύψουν στο δρόμο.
      Για φαντάσου στο eco mode να χρειαστεί να επιταχύνει άμεσα για να κάνεις κάποιο ελιγμό - αποφυγή πατώντας τέρμα γκάζι , δεν θα πετύχει, ενώ σε κλάσματα δευτερολέπτου με δύο πατήματα στο - θα έχεις κατεβάσει 2 σχέσεις άμεσα.
      Και για να φέρω την κουβέντα στο περί οδηγικής απόλαυσης των χειροκίνητων , εκτός αν είσαι ο βατανεν η ο Λουίς ο Χάμιλταναρος , ή ο Vetteλαρος κλπ δεν μπορείς να πλησιάσεις σε αίσθηση και αποτελεσματικότητα ταχύτητας αλλαγών , revmatching κλπ ένα διπλοσύμπλεκτο σε sport manual mode σε στροφοδιαδρομη ούτε στο 70% με το καλύτερο χειροκίνητο του κόσμου.

το αυτοκίνητο οδηγείται ούτως ή άλλως με τα paddles στο τιμόνι και μόνο στην Ε.Ο. με 7η ταχύτητα τα αφήνω (σχετικά !) στην ησυχία τους.Με βάση όποιες πληροφορίες έχω συλλέξει έως τώρα είτε απαιτείται update είτε αλλαγή πρατηρίου ή και τα δύο...

Το θέμα είναι αν την ώρα που στρίβεις βάζει 2η ή και 1η. Την ώρα που πατάς γκάζι τι ταχύτητα έχει μέσα; Ακόμα την 3η;

Ναι, έχει συνήθως 3η και σπανιότερα 4η αν έρχομαι λίγο πιο γρήγορα. Το θέμα είναι ότι στην αρχή της ανηφόρας, αμέσως μετά τη στροφή, ΔΕΝ κατεβάζει αλλά διατηρεί την ταχύτητα που είχε πριν στρίψω και 'κρεμάει', όσο κι αν πατήσω το γκάζι. Συνεπώς το αυτοκίνητο δε βάζει ουτε 2η ούτε 1η, κατεβάζω εγω σε 2η από τα paddles...

Να υποθέσω ότι σε αντίστοιχο σενάριο χωρίς ανηφόρα δεν έχεις θέμα. Μήπως δεν λειτουργεί ο αισθητήρας κλίσης;

Πουθενά αλλού δεν έχω θέμα π.χ. στον ίδιο δρόμο κατευθυνόμενος στην κατηφόρα, με το που αγγίζω το φρένο κατεβάζει αμέσως ταχύτητα. Για να απαντήσουμε αν έχει θέμα ο αισθητήρας κλίσης (και μάλιστα μόνο σε ανηφόρα), πρέπει να δοκιμάσω αν το πρόβλημα παραμένει και σε sport mode.

Αν τελικά βρεις το τι έγινε και το τι φταίει ενημέρωσε μας...

Οπωσδήποτε ναι.

Μόλις απάντησε φίλος από άλλη ομάδα ότι χρειάζεται αναβάθμιση του λογισμικού της ECU, γνωρίζει το πρόβλημα η Hyundai και το έχουν επιλύσει. Απαιτείται μισής ώρας επίσκεψη στο service.

d_m
      d_m

@kapelis said in Νεο Hyundai Tucson :

@elteo said in Νεο Hyundai Tucson :

@kapelis said in Νεο Hyundai Tucson :

το ωραίο είναι ότι πχ έχουν γνώμη οι 1,80+ για κάτι που βιώνουν και έρχεται ο 15 πόντους πιο κοντός και σου λέει μια χαρά άνετο είναι! Και για μένα η βάση του καθίσματος δεν έχει αποδεκτο μήκος και οι μηροι είναι στον αέρα! Η ρυθμιζόμενη βάση καθίσματος και η προέκταση της βάσης για στήριξη είναι ωραίες επιλογές.

το -15 πόντους πως προέκυψε ?

Εγω πχ που είμαι 1.95 χωρις κιλά, όταν γκρινιάζει ο 1.80 λέω μέσα μου ούτε καν να κάνω τον κόπο να περάσω από αντιπροσωπεια. Επειδη το tucson με ενδιέφερε πηγα! Δεν το πίστευα ότι ένα τόσο μεγάλο σε όγκο αυτοκίνητο δεν ταιριάζει σε μπασκετικους. Γραφει ο άλλος πχ για Corolla ότι είναι άνετο! Αντε να μπεις μέσα και αν τυχόν ποτέ βολευτείς, που δεν.... ζήτα από το παιδί να κάτσει πίσω. Για ενήλικα δεν το συζητάμε καν. Καταλαβαινω από την άλλη που απευθύνονται οι Ασιάτες.

Το αυτοκίνητο έχει εξελιχθει και δοκιμαστεί στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι έκαναν κάποιες τσιγγουνιες στην παραγωγή, προφανώς για μείωση κόστους, όπως η ποιότητα των πλαστικών επενδύσεων στις πόρτες (έκδοση premium), τα καθίσματα εμπρός, η επένδυση του καπό εσωτερικά, η χρήση κλειδιού αντί μπουτον στην εκκίνηση (έκδοση premium πάλι), τα μακτρα των καθαριστηρων...

Η Distinctive έχει διαφορετικά πλαστικά;
      Τα καθίσματα για τον δικό μου σωματότυπο (1,75, 78kg) είναι τέλεια.
      Η επένδυση του καπώ; Δηλαδή;
      Όσον αφορά το κλειδί με 420€ έβαζες το smart key.
      Τα μάκτρα τι έχουν;

καλημέρα,

• επειδή γνώριζα οτι το Distinctive έχει άλλα πλαστικά, γι αυτό διευκρίνησα στο ποστ μου οτι μιλάω για το Premium.
        -η επένδυση του καπώ είναι απο καποιο φθηνό υλικό που προέρχεται μαλλον απο ανακυκλωμένα υλικά και δεν πειθει για αντοχή στα γδαρσίματα και ίσως και στις θερμοκρασίες, με τα χρονια...
        -αυτοκινητο των 30,800 προπερσι και 34,000 φετος να μην εχει μπουτον ειναι κάπως παράδοξο. Μη ξεχνάμε οτι οποιοδήποτε μα οποιοδήποτε εξτρα ζητουσαμε ή ζητάμε , παρατείνει κατά καποιους μηνες το χρόνο παραδοσης...
      • τα μακτρα 'ακούγονται' παρότι το αυτοκίνητο εχει 'φάει' ελαχιστο ήλιο και όχι πολλή χρήση και έχουν αρχίσει να μην καθαρίζουν καλά σε καποια σημεια στο μεσο του τζαμιού, στη μεριά του οδηγού...

Πάντως εμένα έκανε 9 μήνες με το smart key, ηλιοροφή, SCC, ασύρματη φόρτιση και διχρωμία εσωτερικού.

Δεν ξέρω για την αντοχή της επένδυσης του καπώ, ο χρόνος θα δείξει.
      Για τα μάκτρα δεν έχω ακόμη άποψη, μικρό το κακό πάντως.
      Σε γενικές γραμμές, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αν αυτά είναι τα μόνα μειονεκτήματα του τότε μιλάμε για φοβερό VFM.

Καλημέρα!

επιβεβαιώνω για το VFM , δηλώνω γενικά πολύ ευχαριστημένος και αν επιλυθεί το θέμα του θορύβου πίσω δεξιά, θα είμαι ακόμα περισσότερο.

Σαν οδηγός του αυτοκινήτου (και καθότι θεωρώ ότι ασχολούμαι κάπως παραπάνω από τον μέσο κάτοχο, όπως και όλοι οι φίλοι στο forum) αλλά και σαν καταναλωτής , νομίζω ότι επιβάλλεται να βρίσκω τα μεμπτά σημεία και να ενημερώνω τους φίλους, όπως άλλωστε αναμένω και από αυτούς αντίστοιχη ενημέρωση...

d_m
      d_m

Πάντως το αυτοκίνητο είναι milfoμαγνήτης!
      Οι διετείς μελέτες μου που έχουν γραφτεί με πολλή υπομονή στα μποτιλιαρισματα στην άνοδο του Κηφισού αλλά και στις μαρτυρικες Καλυφτατη και Λύρα, με έχουν οδηγήσει συμπέρασμα ότι το milfius αντίθετο φύλο περιεργαζεται το ανάγλυφο και την μάσκα της... Τούσι και κατ' επέκταση και τον οδηγό της 🤣

d_m
      d_m

Latest posts made by d_m

update - αλλαγή πολύδισκου συμπλέκτη
      το απόγευμα της μέρας του service (28/4) έλαβα sms ότι το ανταλλακτικό είναι διαθέσιμο στις αποθήκες της ΒΕΛΜΑΡ και κάλεσα το συνεργείο για ραντεβού. Μου είπαν ότι θα με καλέσουν max 2 μέρες μετά, ώστε να προηγηθεί συνεννόηση για παροχή αυτοκινήτου αντικατάστασης.
      Δεν τηλεφώνησαν ποτέ, τους κάλεσα εγώ σήμερα και έβαλαν το ραντεβού για την Τρίτη 2/6, λόγω αδυναμίας εύρεσης αυτοκινήτου αντικατάστασης νωρίτερα.

d_m
      d_m
    • RE: BMW FORUM

@realzeus said in BMW FORUM:

@d_m said in BMW FORUM:

Χωρις καθόλου κακή πρόθεση , είναι δυνατόν να κάνω τόσο λάθος που ήμουν κάτοχος του συγκεκριμένου μοντέλου και να κάνει το ίδιο λάθος και ο αρχιμηχανικος της BMW Σφακιανάκης?

Προφανώς ναι. Θα είχα αμφιβολίες για την δουλειά του τεχνικού αν δεν γνωρίζει βασικά πράγματα.
      ΥΓ: Έχω κι εγώ Ε92.

Προφανώς έχω αμφιβολίες, αλλά δεν έχουν πλέον νόημα μετά από 10 χρόνια και 3 αυτοκίνητα άλλων εταιρειών.

d_m
      d_m

@bill_hsd said in BMW FORUM:

@d_m said in BMW FORUM:

@d_m said in BMW FORUM:

@realzeus said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@d_m said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Ε90

είπα, ο κινητήρας είναι ο 1,6 της Πεζό

Καμία απολύτως σχέση.

https://www.press.bmwgroup.com/usa/article/detail/T0017408EN_US/bmw-group-and-psa-peugeot-citroen-gasoline-engine-project?language=en_US

Όχι! Η F30 είχε αυτό moteur, το οποίος δεν ήταν της Peugeot, αλλά συμπαραγωγή BMW-PSA. Μάλιστα της BWW είχε πολλές διαφορές καθώς έμπαινε κατά διαμήκη άξονα, αντίθετα με τα Peugeot (και τα Mini) που ήταν κατά τον εγκάρσιο. Οι Ε90/91/92/93 δεν είχαν καμία σχέση με αυτόν τον κινητήρα!

Χωρις καθόλου κακή πρόθεση , είναι δυνατόν να κάνω τόσο λάθος που ήμουν κάτοχος του συγκεκριμένου μοντέλου και να κάνει το ίδιο λάθος και ο αρχιμηχανικος της BMW Σφακιανάκης?
      παραθέτω πάλι τα σχετικά links:

https://www.auto-data.net/en/bmw-3-series-sedan-e90-lci-facelift-2008-316i-122hp-41043
      και
      https://www.4troxoi.gr/4tlibrary/article.php?year=2007&month=12&issue=587&cat=Συγκριτικές δοκιμές&number=12350

Επειδή το 308 φορούσε τότε κινητηρα BMW/PSA, δεν σημαίνει ότι τον φορούσε ταυτόχρονα και το Ε90 εκείνης της εποχής.
      Πρώτα φορέθηκε σε PSA, μετά σε MINI και αργότερα στην επόμενη Σειρά 3 της BMW (Σειρά F30).
      O N45 της Ε90 δεν εχει σχέση με τον Ν13 της F30.
      To link του Wikipedia που ανέβασα παραπάνω είναι πλήρως διαφωτιστικό. Το ξαναβάζω:
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Prince_engine

Ok, δεκτό λοιπόν!
      Ολοκληρωνοντας την εμπειρία με το Ε90, εκτίμησα το πολύ καλό τιμόνι, την ποιότητα των πλαστικών και της βαφής, τη λογική κατανάλωση, τον καλό διζωνικό κλιματισμό και μετάνιωσα που το επέλεξα σε μαύρο χρώμα-το καλοκαίρι γινόταν θερμοκήπιο. Η Carglass που έβαλε μεμβράνες πειραξε τις πλαστικές επενδύσεις των θυρών στο ύψος της αρχής των παραθύρων και άφηναν ανοχές.
      Στα πλην, το μέτριο ηχοσυστημα, οι αλλαγές 2 φορές στους πολλαπλασιαστες και ένας θόρυβος τύπου χαλασμενων ρουλεμάν στους μπροστινούς τροχούς που δεν βρέθηκε τι ήταν, μέχρι που το πούλησα.
      Και πολύ πλην, η ανάρτηση-ταβλα, γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο ειχε κάποια εργοστασιακη ρυθμιση "sport mode",που μακάρι να ΜΗΝ την είχε!

d_m
      d_m

@d_m said in BMW FORUM:

Ε90

Καμία απολύτως σχέση.

https://www.press.bmwgroup.com/usa/article/detail/T0017408EN_US/bmw-group-and-psa-peugeot-citroen-gasoline-engine-project?language=en_US

Όχι! Η F30 είχε αυτό moteur, το οποίος δεν ήταν της Peugeot, αλλά συμπαραγωγή BMW-PSA. Μάλιστα της BWW είχε πολλές διαφορές καθώς έμπαινε κατά διαμήκη άξονα, αντίθετα με τα Peugeot (και τα Mini) που ήταν κατά τον εγκάρσιο. Οι Ε90/91/92/93 δεν είχαν καμία σχέση με αυτόν τον κινητήρα!

παραθέτω πάλι τα σχετικά links:

https://www.auto-data.net/en/bmw-3-series-sedan-e90-lci-facelift-2008-316i-122hp-41043
      και
      https://www.4troxoi.gr/4tlibrary/article.php?year=2007&month=12&issue=587&cat=Συγκριτικές δοκιμές&number=12350

d_m
      d_m

@bill_hsd said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Ε90

Καμία απολύτως σχέση.

Από τα έγγραφο που ανεβασες:
      Beginning in 2006, the engines will equip small and mid-size cars produced by the Peugeot and Citroën marques as well as future models of the MINI. Production is expected to eventually total roughly one million units a year.

Όπως έγραψα σε πρόσφατο post, η επόμενη του Ε90 σειρά (F3x 316i) φόρεσε τον Ν13Β16 κινητηρα με turbo και 136 άλογα, που ήταν εξέλιξη του Ν14Β16Α κινητήρα που φορούσαν και τα Peugeot/Citroën/ΜΙΝΙ, αλλά σε πολύ βελτιωμένη εκδοχή.

το παρακάτω μοντέλο ήταν το δικό μου με122 HP χωρίς turbo (N45B16)

Το ξέρω, φιλε μου.
      Το έγραψα κι εγώ στο πρόσφατο post μου:
      Screenshot_20250430_133704_Chrome.jpg

Αλλα ο Ν45 είναι διαφορετικός από τους κινητήρες Ν12/Ν13/Ν14/Ν16/Ν18 που εξέλιξαν από κοινού BMW/PSA, γνωστούς και ως Prince:
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Prince_engine

σωστά και ευχαριστώ, απλά ήθελα να απαντήσω τεκμηριωμένα στον @realzeus ότι η Ε90 με κινητήρα Peugeot υπήρχε !

d_m
      d_m

Ε90

Καμία απολύτως σχέση.

Από τα έγγραφο που ανεβασες:
      Beginning in 2006, the engines will equip small and mid-size cars produced by the Peugeot and Citroën marques as well as future models of the MINI. Production is expected to eventually total roughly one million units a year.

Όπως έγραψα σε πρόσφατο post, η επόμενη του Ε90 σειρά (F3x 316i) φόρεσε τον Ν13Β16 κινητηρα με turbo και 136 άλογα, που ήταν εξέλιξη του Ν14Β16Α κινητήρα που φορούσαν και τα Peugeot/Citroën/ΜΙΝΙ, αλλά σε πολύ βελτιωμένη εκδοχή.

το παρακάτω μοντέλο ήταν το δικό μου με122 HP χωρίς turbo (N45B16)
      https://www.auto-data.net/en/bmw-3-series-sedan-e90-lci-facelift-2008-316i-122hp-41043.
      @realzeus Το παρακάτω άρθρο αναφέρει σαφώς ότι ο κινητήρας 1.6 ήταν κοινός σε BMW & Peugeot:
      ''Κλασικό δείγμα γραφής αποτελεί ο 1.600άρης του... μικρού «308», ο οποίος έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την BMW, διαθέτοντας το γνωστό σύστημα Valvetronic, που μεταβάλλει όχι μόνο το χρονισμό των βαλβίδων, αλλά και το άνοιγμά τους. Η απόδοσή του στα χαρτιά είναι 120 ίπποι στις 6.000 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη ροπή 16,3 χλγμ. στις 4.250 σ.α.λ., τιμές που συγκαταλέγονται στις κορυφαίες του είδους αλλά και του κυβισμού''

d_m
      d_m

@rockulas said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@kostis20 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@sabas_thess said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Για ποσά χρόνια ακόμα θα επικαλεισθε γεγονότα της προηγούμενης δεκαετίας εθελοτυφλώντας μπροστά στα δεδομένα του σήμερα. Όταν έκλεισε η τεχνολογική ψαλίδα έκλεισε και η αντίστοιχη της αξιοπιστίας. Πλέον δε άλλοι κλαίνε για πράγματα τα οποία ξεπεράστηκαν προ 15ετιας. Σήμερα αυτά είναι τα δεδομένα. Και με τις τιμές πλέον πολύ κοντά καλό θα ήταν οι υποψήφιοι αγοραστές να ψωνίζουν με φρέσκια οπτική...

1.'Οποιος εχει καει στο χυλό ,φυσάει και το γιαουρτι.2.Προσωπικά δε θα ξαναδώσω τα χρήματα μου σε αυτούς που δε τα σεβάστηκαν 3.Δε ξέρω που βρίσκεις εσύ τα σημερνά δεδομένα αλλά οι έρευνες αξιοπιστίας ειναι αμείλικτες.

Δεν μπορω παρα να συμφωνησω 100%.Καμμενος και εγω 2 φορες η μια εντος εγγυησης η δευτερη 2500 πληρωμενα απτην τσεπη μου και μαλιστα οχι να απλα να πατιναρει (απαραδεκτο σε τοσα λιγα χιλιομετρα οπως του dm) αλλα απλα να σπαει και να σε αφηνει στην μεση του δρομου και να περιμενεις την οδικη .

το χειρότερο σενάριο... να ακινητοποιηθώ και να με μαζεύει η οδική...Από ό,τι είπε ο Τεχνικός, υπάρχει και πολύ μεγάλος φόρτος ραντεβού (ήδη από την περαμένη Δευτέρα έκλεινε όλος ο Μάιος) και πολύ μικρή διαθεσιμότητα αυτοκινήτων αντικατάστασης.

d_m
      d_m

Ε90

Καμία απολύτως σχέση.

d_m
      d_m

@fanis75 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@sabas_thess said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Κατά τα άλλα αν αυτά που γράφονται στις τελευταίες σελίδες γινόταν σε VAG "θα είχαμε βγεί με τους πυρσούς και τις τσουγκράνες". Τώρα είναι απλά Τρίτη. Δεν λέω ότι δεν συμβαίνουν. Μιλάω για τα γνωστά 2 μέτρα και 2 σταθμά.

Δεν διαφωνώ, απλά να πω ότι έχουν συμβεί σε VAG και η εισαγωγική σφύραγε αδιάφορα και το έριχνε σε "λάθος οδήγηση", "δεν ξαίρετε να οδηγείτε" κλπ. Σε φίλο μου, αφού αρνήθηκαν οποιαδήποτε επισκευή εντός εγγύησης (με όλα τα σέρβις Καρέντα), τους τηλεφώνησε ο δικηγόρος του και το κάλυψαν 100% άμεσα...χαχα!

Για εμένα σημασία έχει πέρα από την συχνότητα βλαβών και η αντιμετώπιση της εισαγωγικής σε κάθε βλάβη.

αντιμετώπιση συνεργείου επίσημης αντιπροσωπείας ΒΜW, όταν είχα την Ε90 :
      1η επίσκεψη τέλος του 2012 για αλλαγή πολλαπλασιαστών (παραλίγο να μείνω στο δρόμο την προηγούμενη μέρα).
      -- Να ειμαι ήσυχος, όλα καλά?
      -- Ναι ναι σας διαβεβαιώνουμε κλπ κλπ
      2η επίσκεψη στο ίδιο συνεργείο άνοιξη του 2013, για τον ίδιο λόγο, 2η αλλαγή πολλαπλασιαστών .
      -Σας τους αλλάξαμε δωρεάν αλλά να ξέρετε ότι μαλλον φταίει η βενζίνη (!!!). Τους απαντάω ότι δε νομίζω , τόσα αυτοκίνητα είχα, παντα καλή βενζίνη έβαζα και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Και στο κάτω κάτω,είπα, ο κινητήρας είναι ο 1,6 της Πεζό, γιατί δεν παρουσιάζει προβλημα?
      Απάντηση: ''H Πεζό βάζει καλύτερους πολλαπλασιαστές!!!''.
      Η ΒΜW κρατήθηκε 5 χρόνια, πουλήθηκε ανταλλαγή στη ΒΕΛΜΑΡ με ελάχιστα χιλιόμετρα και έμαθα εκ των υστέρων ότι ακινητοποιήθηκε με μηχανική βλάβη στο νέο κάτοχο...

d_m
      d_m

@chris__7 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

To part number του ανταλλακτικού είναι το 412002D500. Το κόστος από Κορέα (χωρίς τελωνεία) είναι 472€. Από Ευρώπη το χαμηλότερο που έχω βρει είναι 1.100€ (Λιθουανία).

Τι σου εβγαλε το κιβωτιο?Γιατι εχω και εγω κορεατικο διπλου συμπλεκτη

Στον Νίκο τίποτα, ευτυχώς...σε μένα έβγαλε αλλαγή πολύδισκου συμπλέκτη, εχω κάνει πολύ αναλυτική ανάρτηση χθες που έκανα το 4ο ετήσιο σερβις.

d_m
      d_m
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ