Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    R
    • Profile
    • Following 2
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 63
    • Best 41
    • Groups 0

rockulas

@rockulas

83
    Profile views
    63
    Followers
    2
    Following
    Joined Last Online

rockulas Unfollow Follow

Best posts made by rockulas

• RE: Hyundai Tucson NX4 (2020)

Μετα απο σχεδον 4,5 μηνες που ζω με το τουσονακι θα ηθελα να μοιραστω τις εντυπωσεις μου μια και τον τελευταιο 1,5 μηνα ειμαστε καθε μερα μαζι(ειναι 2ο αυτοκινητο και στην Αθηνα ειναι η αληθεια οτι το κυκλοφορω 1-2 φορες την εβδομαδα περισσοτερο για την μπαταρια).Εχωντας πλεον 3500χλμ και τα περιπου 2000 τον τελευταιο μηνα ενα πραγμα μπορω να πω,Ειμαι κατα ενθουσιασμενος για την επιλογη μου.Το αυτοκινητο αγοραστηκε με σκοπο την μετακινηση 4 μελους οικογενειας για τις μετακινησεις μας με ανεση και αρκετο χωρο πραγμα το οποιο το καταφερνει με περισσια ανεση .Σε ενα προσφατο ταξιδι στον Βολο με 4 ατομα φουλ φορτιο πισω η καταναλωση του ηταν στα 7,2 λιτρα (με ανβασεις καταβασεις πηλιο πηγα βεβαια στα 9) αλλα οπως ειπα δεν με ενδιαφερει η καταναλωση μια και ειναι 2ο αυτοκινητο ,αλλα οτι πηγα κυριολεκτικα ατσαλακωτος με ασφαλεια και γρηγορα .Να πω την αληθεια διατηρουσα μια επιφυλαξη για την εταιρια μια και η εμπειρια μου με την Hyundai ηταν ενα accent gt (παναθεμα το για gt ) οπως το ονομαζαν το οποιο επασχε σε πολλα πραγματα εκτος του μοτερ του.Δεν ειμαι πορωμενος οπαδος καποιας μαρκας οποτε ενα μεγαλο μπραβο στην Hyundai για το αυτοκινητο που κατασκευασε και το αποκτησαμε εμεις (ειχα εκτος του αξεντ ,seat fr -καλουτσικο αλλα κοντεψα να μπω φυλακη απο τις ζημιες-citroen cactus -πολυ "ελαφρυ μοτερ " και με μικροπροβληματακια ,Civic -το οποιο ηταν αμαξαρα και παλι civic θα επαιρνα αβλεπι αλλα ας οψεται η τιμολογηση του).
      Δεν θα πω τι μου αρεσε ,γτ μου αρεσαν παρα πολλα πραγματα στο αυτοκινητο αλλα θα σταθω στα πραγματα που θα τα ηθελα λιγο αλλιως.
      1)λιγη δυναμη παραπανω (εχω το 150hp distinctive αυτοματο που ισως δεν εχουν το ιδιο θεμα με μενα οι εχωντες το 180).Βεβαια πιστευω οτι αμα ειχα το 180 παλι τα ιδια θα ελεγα :).
      2)Λαστιχα ecocontact θεωρω οτι υπαρχουν μακραν καλυτερα ελαστικα στην αγορα
      3)καταναλωση σε σχεση με καποια μοντελα του ανταγωνισμου (εμενα μου ειναι αδιαφορο) ειδικα μεσα στην πολη 8,5-9 λιτρα ειναι δεδομενα.
      Πραγματικα οσο και να εψαξα δεν μπορω να του προσαψω κατι αλλο αρνητικο οποτε να χαιρομαστε τα αυτοκινητα μας παιδια ,παντα με ασφαλεια και καλα χιλιομετρα.

ΥΓ:Σημερα στο εξοχικο πετυχα τον πωλητη μου απο την Hyundai οποτε αποκτησα και καλο βυσμα στην συγκεκριμενη αντιπροσωπεια 🙂 .

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      R
      rockulas

Προερχόμενος από civic (έχω περάσει από πολλές μάρκες και χώρες) η πρώτη αίσθηση του τουσον ήταν αυτό ακριβώς η ασάφεια στο τιμόνι.το ίδιο θέμα.ομως παρουσίαζαν και πχ τοΧ1 ,το q3 και το tiguan (test drive σε εισαγωγικές εκδόσεις) .το μονο ίσως πιο καλό ήταν το kuga που απορρίφθηκε λόγο εσωτερικού και μήκους.εχωντας κάνει πλέον 4000χλμ το έχω συνηθίσει αλλά εκεί που εντοπίζω το "πρόβλημα" είναι στο στήσιμο των αναρτήσεων σε συνδιασμό με το βάρος και το ύψος των οχημάτων αυτών και όχι στο τιμόνι.σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το φορμεντορ που είναι πιο sport στημένο και αν δεν απατωμαι και πιο χαμηλό.

R
      rockulas

Τελικά ακόμα και στην ΕΟ μπορούμε να βρούμε και να πατήσουμε οτιδήποτε.προσοχη με τις ταχύτητες παιδιά.παμε για νέο ελαστικό πλέον με μόλις 7000 χλμ

IMG_20240122_105312.jpg
      IMG_20240122_105253.jpg
      IMG_20240122_105232.jpg

R
      rockulas

Όπως και να έχει, ας έρθει με το καλό. Και θα έχετε feedback. Aν και δε ξέρω αν ενδιαφέρει τόσο, μιας και εγώ περιμένω HEV. Kαι οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι με mild και έχουν ήδη μια εικόνα.

Εννοειταιιιιιιιιιιιιιι πως θέλουμε!!!

R
      rockulas
    • RE: Δύσκολη επιλογή (Αγορά καινούργιου)

@andya3 said in Δύσκολη επιλογή (Αγορά καινούργιου):

@rockulas said in Δύσκολη επιλογή (Αγορά καινούργιου):

@vagkirk said in Δύσκολη επιλογή (Αγορά καινούργιου):

Βρε παιδιά ...
      27.200 για Taigo;;;

Αφού υπάρχει αυτό:
      ΧCeed 1.5T 160ps EX Platinum iMT 48V Hybrid 26.490 €

και αυτόματο
      ΧCeed 1.5T 160ps 7DCT LX Premium 48V Hybrid 26.690 €
      ΧCeed 1.5T 160ps 7DCT EX Platinum 48V Hybrid 28.690 €

Τι συζητάμε τώρα;

Το πιο υποτιμημενο αυτοκινητο σε θεμα πωλησεων και μονο αλλιως ειναι αυτοκινηταρα .Αξιζει με τα 1000 να του ριξεις μια ματια (VW και DSG ζεις ριψοκινδυνα) η γνωμη μου.

Οι γνώμες είναι προσωπικές και σεβαστές. Αλλά αν ζεις ριψοκίνδυνα με vw και dsg, τότε η μισή Ευρώπη ζει ριψοκίνδυνα. Και είδαμε το φως το αληθινόν στην Ελλάδα με τα Ιαπωνικά και τα Κορεάτικα.
      Ο καθένας είναι σωστό να επιλέγει αυτοκίνητο με βάση που φτάνει η τσέπη του. Τα υπόλοιπα είναι προκαταλήψεις και υπερβολές, για να μην το πω πιο βαριά, όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Φιλε μου χωρις καμια προδιαθεση αντιπαραθεσης δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα μια και ολοι ειτε εχουμε καει με VAG(εγω με seat FR που το πληρωσα για μερσεντες τελικα ,2 φορες το DSG παρεδωσε πνευμα στα 7 χρονια και οχι μονο ,αλλα πρεπει να γραψω εκθεση για τα προβληματα που εβγαλε καθως εχω εχω και απειρα παραδειγματα απο τον στενο μου κυκλο με Passat ,με golf & polo ) ,ειτε καποιος φιλος μας .Επειδη τα κρεμασταρια του VAG ειναι χρυσοπληρωμενα εγω προσωπικα τους τα χαριζω.Τελος για να μην παμε και off topic δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα συγκρισης μεταξυ taigo & Xceed για οποιον μπορει να δει αντικειμενικα τα 2 αυτα αυτοκινητα.

R
      rockulas

@d_m said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@avg_tcs said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@czio said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@avg_tcs said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

theft-proof when fitted.

Είναι οτι ψάχνω, αλλά αναρωτιέμαι πως ειναι theft-proof όταν εφαρμόζεται εξωτερικά

@czio Λογικά στο παμπρίζ τοποθετείται εσωτερικά η ηλιιοπροστασία και βγαίνει έξω από την πόρτα (για την προστασία των παραθύρων). Και εκεί στο τέλος της, δένει εσωτερικά της πόρτας. Κάτι τέτοιο...

@ats Έχει, εκτός της ηλιοπροστασίας, διάφορα ενδιαφέροντα καλουδάκια τα οποία έχω κυκλώσει...

@czio όσοι δεν είμαστε και τόσο των τεχνών, μέχρι να τοποθετήσουμε σωστά την ηλιοπροστασια, θα έχει νυχτώσει!
      ... καλύτερα λοιπόν η εσωτερική ηλιοπροστασια shell v-power που έδιναν πέρσι τα πρατήρια 😀

εγω με τετοια(καλυτερης ποιοτητας με 12 ευρω) σωθηκα παντως.σε ενα λεπτο την εχω πιασει και με τα σκιαδια και ειναι και theft proof 😛

R
      rockulas

Με το καλό να το δεχτείς και να το ευχαριστηθεις γιατι είναι ένα πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο.απο την στιγμή που φθάνει τελωνείο χρειάζεσαι άλλες 10-15 μέρες για την παραλαβή(αυτό ίσχυσε στην δική μου περίπτωση)

R
      rockulas

Ποτέ μου δεν πίστευα ότι θα αγόραζα Hyundai.
      Πείστηκα να πάρω το ΝΧ4 και επειδή εξελίχθηκε και δοκιμάστηκε στη γνωστή πίστα της Γερμανίας.
      Διαβάζοντας το παρακάτω, θα ξανά αγόραζα Hyundai (...αν προλάβω!)
      https://traction.gr/hyundai-sta-skaria-to-neo-kentro-erevnas-sti-germania/?fbclid=IwAR02Jokvt4js3i3SkhrKslrHxrouj9NTlkIlc5lVkRHNskQ1I_XotpIcnDA

Στην ίδια κατηγορία ανήκω και εγώ.δεν ξέρω αν θα ξαναπάρω αλλά όλα συνηγορούν στο ότι έκανα την σωστή επιλογή για τις δικές μου ανάγκες και η αλήθεια είναι ότι η εταιρία δεν κάνει βήματα μπροστά αλλά άλματα .

R
      rockulas

Καλησπέρα και καλώς σας βρηκα .Εχω παραγγείλει ενα tucson 7dct λευκό 150ίππους 48v distinctive χωρις αλλα εξτρα για τον λογο της μεγαλης αναμονης(ηθελα το πακετο με την 360καμερα), απο τελος οκτωβρη και ενω η εκτιμηση παραλαβης ηταν ιουνιο προς ιουλιο το αυτοκινητο ειναι ηδη στο τελωνειο και παραλαμβανω σε 2 εβδομαδες 😊 😊 .Στα χρηματα αυτα η επιλογη ηταν μονοδρομος και εμφανισιακα αλλα και απο θεμα εξοπλισμου.Το θεμα καταναλωσης δεν με αγγιζει και πολυ (οχι γτ ειμαι πλουσιος ) διοτι βλεπω οτι καιει απολυτα φυσιολογικα για τα κιλα και την ιπποδυναμη του .Θα ηθελα αν υπαρχει καποιος φιλος που γνωριζει να μου επιβεβαιωσει οτι πλεον ερεχται και με ελληνικα στο infotainment.Ευχαριστω εκ των προτερων

R
      rockulas

Παραλάβαμε και εμείς την πεμπτη(7DCT 150ps distinctive) και ηδη πηγαμε ενα μικρο ταξιδακι κανωντας τα πρωτα 300 χιλιομετρα .Ο ενθουσιασμος μεγαλος μια και το αυτοκινητο προσφερει αρκετη ανεση και πολλους αυτοματισμους .Η ολη χαρα μου κοπηκε αποτομα οταν ξημερωματα Δευτερας κλαπηκε toyota CHR toy bafthsimioy moy me 20.000χλμ 10 μετρα πιο κατω απο το δικο μου και οπως καταλαβαινετε εχω χεστει απανω μου και ειμαι προς αναζητηση λυσης .

R
      rockulas

Latest posts made by rockulas

@chris__7 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

παιδια γνωριζει καποιος εξουσιοδοτημενο hyundai-kia με καλες γνωσεις?

Εγώ είμαι ευχαριστημενος από τον μητροπουλο στο Ίλιον αν είσαι Αθήνα φίλε μου

R
      rockulas

@sabas_thess said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Τα dsg ξηρού κράζουν, ως συνήθως. Τα dct των Κορεατών ότι και να βγάζουν (σήμερα) δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Ξηρου ηταν στο Ibiza σωστα .Μακαρι να μην βγαλει και να μην χρειαστει να κραξω .Θα ξενερωσω ασχημα καινουριο αυτοκινητο να μπει συνεργειο ακομα και αν ειναι στην εγγυηση

R
      rockulas

@kostis20 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@sabas_thess said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Για ποσά χρόνια ακόμα θα επικαλεισθε γεγονότα της προηγούμενης δεκαετίας εθελοτυφλώντας μπροστά στα δεδομένα του σήμερα. Όταν έκλεισε η τεχνολογική ψαλίδα έκλεισε και η αντίστοιχη της αξιοπιστίας. Πλέον δε άλλοι κλαίνε για πράγματα τα οποία ξεπεράστηκαν προ 15ετιας. Σήμερα αυτά είναι τα δεδομένα. Και με τις τιμές πλέον πολύ κοντά καλό θα ήταν οι υποψήφιοι αγοραστές να ψωνίζουν με φρέσκια οπτική...

1.'Οποιος εχει καει στο χυλό ,φυσάει και το γιαουρτι.2.Προσωπικά δε θα ξαναδώσω τα χρήματα μου σε αυτούς που δε τα σεβάστηκαν 3.Δε ξέρω που βρίσκεις εσύ τα σημερνά δεδομένα αλλά οι έρευνες αξιοπιστίας ειναι αμείλικτες.

Δεν μπορω παρα να συμφωνησω 100%.Καμμενος και εγω 2 φορες με VAG (Ibiza FR) η μια εντος εγγυησης η δευτερη 2500 πληρωμενα απτην τσεπη μου και μαλιστα οχι να απλα να πατιναρει (απαραδεκτο σε τοσα λιγα χιλιομετρα οπως του dm) αλλα απλα να σπαει και να σε αφηνει στην μεση του δρομου και να περιμενεις την οδικη .

R
      rockulas

@tkin73 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

To full hybrid έχεις ή το mild?

Mild distinctive (pre FL) 150 ps

R
      rockulas

@tkin73 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

παντως σε ομαδες στο fb υπάρχει αρκετη γκρινια για διάφορα όπως το αυτοματο κιβωτιο το 7 αρι , για δοχεία υγρων και αλλα που δεν θυμάμαι. Υπαρχει σχετική μουρμουρα...και εννοειται για τα θεματα κατανάλωσης.

Στο Facebook γράφει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του δυστυχώς και όχι μόνο στα τουσον αλλά αναφέρομαι γενικά μια και ήμουν γραμμένος και σε άλλα group ανάλογα με το αυτοκινητο που είχα. Το δοχείο του παραφλου δείχνει να είναι γενικά προβληματικό και στην εμφάνιση αλλά και με διαροες (μάλλον έχει και το δικό μου).το κιβώτιο σε εμένα είναι μια χαρά και προέρχομαι από dsg οπότε έχω ένα μέτρο συγκρισης ,ελπίζω μόνο να μην έχει τα θέματα αξιοπιστίας του dsg.Η κατανάλωση πάλι είναι ένα θέμα υποκειμενικό.Καιει πολύ πιο λίγο από το σιβικ που είχα και από ibiza fr αλλά πολύ περισσότερο από το κκ πχ μέσα στην πόλη(μεγάλο ρόλο παίζει και ο τρόπος που οδηγεί ο καθένας μας .εγω ειμαι με 18000χλμ και 7.8 καταναλωση η εργασια μου ειναι 2 φορες της εβδομαδα στο δαχτυλιδι απο το περιστερι)
      Αν ήταν το μοναδικό μου αυτοκίνητο δεν θα το επέλεγα όχι μόνο το τουσον αλλά κανένα τέτοιου μεγέθους όχημα θα πήγαινα σε κάτι b κατηγορίας και να ψιλο εχω χώρους και να κινούμαι πιο εύκολα στην Αθήνα.

R
      rockulas

@rockulas said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

2ο σέρβις στον Μητροπουλο σημερα και ενημερώθηκα ότι θα χρειαστεί να συμπληρώσουν παραφλου.σε ερωτηση από που χάνει μου απάντησαν ότι δεν χάνει και απλά πρέπει να το παρακολουθώ και άμα δω(πως διαολο θα δω με αυτό το δοχείο δεν ξερω) να το πάω να δουν ποση απωλεια είχε και επουδενι να μην συμπληρώσω μόνος μου.κατευθειαν μου ηρθε στο μυαλό άλλη μια περίπτωση που και καποιος άλλος είχε απώλεια αλλά δεν μπορώ να βρω τα ποστ.

ΥΓ:το θετικό είναι λαδάκι δεν καίει καθόλου κάτι που το φοβόμουν με το τούρμπο μια και είμαι καμμενος από vag

Πέρσι, στο 3ο service στο Μητρόπουλο, τους έδειξα πόσα ml αντιψυκτικού συμπλήρωσα και δεν έκαναν αντίστοιχο σχόλιο να μη συμπληρώσω μόνος μου για να το παρακολουθήσουν κ.λπ.
      Τον Απρίλιο, στο 4ο service, δεν θα συμπληρώσω από πριν (αν και έβαλα πριν 3 μηνες) και θα ζητήσω έλεγχο με πίεση στο κύκλωμα για πιθανή διαρροή.

Το θέμα είναι γιατί να χάνει.επισης στο δοχείο εμένα δεν είναι ευδιάκριτη η στάθμη και θέλει μάλλον να το ανοίξω για να δω από πάνω αν μπορώ να δω δηλαδή.

Έχουμε αναπτύξει το πρόβλημα αρκετοί από τα μέλη στο fb group "Hyundai Tucson Greece Hellas". Η ποιότητα του δοχείου είναι αχαρακτήριστη, φίλος στο fb group προτείνει φακό στην απέναντι πλευρά του δοχείου, ώστε να φαίνεται η στάθμη του στην πλευρά που κοιτάζουμε εμείς.Η ιδέα του δουλεύει.

Αν και είμαι γραμμένος μου έχει ξεφύγει μάλλον.ευχαριστω για το tip

R
      rockulas

2ο σέρβις στον Μητροπουλο σημερα και ενημερώθηκα ότι θα χρειαστεί να συμπληρώσουν παραφλου.σε ερωτηση από που χάνει μου απάντησαν ότι δεν χάνει και απλά πρέπει να το παρακολουθώ και άμα δω(πως διαολο θα δω με αυτό το δοχείο δεν ξερω) να το πάω να δουν ποση απωλεια είχε και επουδενι να μην συμπληρώσω μόνος μου.κατευθειαν μου ηρθε στο μυαλό άλλη μια περίπτωση που και καποιος άλλος είχε απώλεια αλλά δεν μπορώ να βρω τα ποστ.

ΥΓ:το θετικό είναι λαδάκι δεν καίει καθόλου κάτι που το φοβόμουν με το τούρμπο μια και είμαι καμμενος από vag

Πέρσι, στο 3ο service στο Μητρόπουλο, τους έδειξα πόσα ml αντιψυκτικού συμπλήρωσα και δεν έκαναν αντίστοιχο σχόλιο να μη συμπληρώσω μόνος μου για να το παρακολουθήσουν κ.λπ.
      Τον Απρίλιο, στο 4ο service, δεν θα συμπληρώσω από πριν (αν και έβαλα πριν 3 μηνες) και θα ζητήσω έλεγχο με πίεση στο κύκλωμα για πιθανή διαρροή.

Το θέμα είναι γιατί να χάνει.επισης στο δοχείο εμένα δεν είναι ευδιάκριτη η στάθμη και θέλει μάλλον να το ανοίξω για να δω από πάνω αν μπορώ να δω δηλαδή.

R
      rockulas

R
      rockulas

@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Αναφορικά με την ανάκληση στα μοντέλα παραγωγής από Σεπτέμβριο 2022 έως και Μάιο 2023, που την έκανα πριν τρεις εβδομάδες, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το αυτοκίνητο μου (DCT, 4WD) έχει γίνει πολύ πιο ομαλό κατά την εκκίνηση, που προσωπικά ήταν ένα από τα ελάχιστα παράπονα μου, ειδικά στο σταμάτα/ξεκίνα της Αθήνας (η παρατήρηση μου έχει επιβεβαιωθεί και από άλλους χρήστες στο FB group που διαχειρίζομαι).

Λεπτομέρειες της ανάκλησης εδώ: Ανάκληση

Για όσους δεν γνωρίζουν την ακριβή ημερομηνία παραγωγής μπορούν να βάλουν εδώ τον κωδικό πλαισίου τους και να την δουν: https://partsouq.com/en/catalog/genuine/locate?c=Hyundai

Και εγώ πριν 3 εβδομάδες την έκανα την αναβάθμιση Νίκο αλλά δεν έχω εντοπίσει καμία διαφορα(150ps dct distinctive).τι ακριβώς σου έκανε στην εκκινηση?

R
      rockulas
    • RE: KIA SPORTAGE 2021

@chris_7 σε seat Ibiza fr του 2012(για κάποιο λόγο δεν με αφήνει να κάνω quote)

R
      rockulas
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ