Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    C
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 69
    • Best 36
    • Groups 0

CARDIO1972

@CARDIO1972

87
    Profile views
    69
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

CARDIO1972 Unfollow Follow

Best posts made by CARDIO1972

• RE: Hyundai Tucson NX4 (2020)

@cirus said in Νεο Hyundai Tucson :

@interpan said in Νεο Hyundai Tucson :

Καλησπέρα στην παρέα.
      Έχει βάλει κάποιος μεμβράνες αντηλιακές; Αν ναι του έβγαλαν τις ταπετσαρίες;.
      Πήγα σήμερα ψηλά στην Ηρακλείου να βάλω μεμβράνες αλλά ήθελε να ξεκουμπώσει τις πόρτες και σηκώθηκα και έφυγα. Φοβάμαι σε καινούριο αυτοκίνητο με τόσα μπλιμπλίκια να ξεκουμπώσω τις πόρτες. Κάθε πληροφορία δεκτή.

Ευχαριστώ.

Εχω βάλει της XPEL ULTIMATE που προσωπικά τις θεωρώ κορυφαίες και δεν έβγαλε ταπετσαρίες

Παρέλαβα και εγώ σήμερα παίδες!(distinctive,180hp,4WD,7DCT). Ο πωλητής μιλούσε για μισή ώρα μέσα στον ήλιο για εκατοντάδες πράγματα κ λειτουργίες του αυτοκινήτου αλλά δε θυμάμαι τίποτα, το manual μου θυμίζει κάτι βιβλία Φυσιολογίας που διάβαζα πριν από 25χρόνια! Πάντως στην επιστροφή Θεσσαλονίκη-Κατερίνη (“παρθενική” κατανάλωση 7.7lt)πήγαινα σαν την κότα με 90-110km/h, βλέπε έως 3000rpm για 1000km «συνέστησαν». Μια απορία όμως: για να κινηθείς με/έως 3Κ rpm σίγουρα θα εχει ανεβάσει πιο πολλές στροφές μέχρι την αλλαγή, οπότε; Θα ήθελα την άποψη σας...

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      C
      CARDIO1972

@npapanik said in Νεο Hyundai Tucson :

Κάτι να βλέπουμε για όσο το περιμένουμε… 😉

link text

Σήμερα με ενημέρωσε η HYUNDAI (κεντρικά) ότι η παραγγελία μου ( Tucson 4WD,180HP,αυτόματο με ηλιοροφή,tailgate, και ηχοσύστημα KRELL) μπαίνει σε γραμμή παραγωγής εντός της εβδομάδας μετά από 8,5 μήνες αναμονής! Αναφέρουν χρόνο κατασκευής 6h!!! Θεωρούν ότι εάν ο εκτελωνισμός δεν επηρεαστεί λόγω Αυγούστου θα το έχω πριν τον 15Αύγουστο... για να δούμε...

C
      CARDIO1972

@ss_76 said in Νεο Hyundai Tucson :

@vagkirk said in Νεο Hyundai Tucson :

Μόνο αυτή...η πανδαισία Led μπροστά μου φαίνεται κάπως...σαν αγροτικά μηχανήματα που δουλεύουν το βράδυ στον κάμπο μοιάζει από μακριά. Αλήθεια υπάρχει επιλογή να σβήνουν;

Το βράδυ μοιάζει με scania στην Ε.Ο.. Γενικά υπερβολικός σχεδιασμός.

Βεβαίως η εμφάνιση είναι γούστου

Γιατί άσχημη είναι η SCANIA στον αυτοκινητόδρομο; Κυρίαρχος των δρόμων! Πλάκα κάνω ... Πάντως εγώ παραλαμβάνω το TUCSON την άλλη εβδομάδα με τα φώτα ημέρας αναμμένα!!!

C
      CARDIO1972

@groover1972 said in Νεο Hyundai Tucson :

@panormus772 said in Νεο Hyundai Tucson :

Καλοτάξιδο και πολλά,καλά χλμ., συνάδελφε και συνειδικευμένε! (κι ίσως και συνομήλικε;)

Καλή χρονιά το 1972.. 😆 🤣 😂

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές παιδιά και εύχομαι για το καλό όλων μας να είναι αξιόπιστο, χωρίς απρόσμενα προβλήματα! Ναι το ´72 και σε λίγες ημέρες έρχονται και γενέθλια (συμπλήρωση μισού αιώνα, αν είναι δυνατόν!)

C
      CARDIO1972

@d_m said in Νεο Hyundai Tucson :

@d_m said in Νεο Hyundai Tucson :

@piliourits said in Νεο Hyundai Tucson :

Αν το εκπαιδεύσεις και σας αναγνωρίζει οικογένεια και φίλους (εντάξει, δεν λέμε να γνωρίζει και τις πεθερές) ίσως είναι αποτελσματικό.

Να αναγνωρίσει την πεθερά; Ε μην το παρακάνουμε, φίδι είναι!

νομίζω ότι το αυτοκίνητο έχει εργοστασιακό σύστημα με αισθητήρα αυτόματης αναγώρισης πεθεράς - αν πιάσει μαυροφορεμένη γριά στη θέση του συνοδηγού (θέση συνοδηγού= θέση της πεθεράς) , βγάζει ηχητική προειδοποίηση και ενα τεράστιο 'Π' στη 1Οιντση οθόνη !!!

Και αναβοσβήνει το κουμπί "eject".

με κείμενο στην οθόνη ΄΄η πεθερά σας προωθείται''

Αρχικά να πούμε ότι κάθε φίδι αναγνωρίζει την πεθερά λόγω κοινών γονιδίων, τα υπόλοιπα ζωντανά έχουν μικρότερα ποσοστά επιτυχίας...
      Τώρα ας σοβαρευτούμε όμως διότι και οι τοίχοι έχουν αυτιά και μάτια και αισθητήρες και μετά ποιος μας σώζει.
      Το ΣΚ είχα στη λίμνη Πλαστήρα την πρώτη off-road διαδρομή με χιόνι και λάσπη μαζί, που μας εμφανίστηκαν μάλλον απρόσμενα. Η έξυπνη τετρακίνηση λειτούργησε μάλλον ιδανικά , δεν χρειάστηκε να την κλειδώσω ποτέ και το αυτοκίνητο είχε πολιτισμένη συμπεριφορά με ταχύτητες έως 20χλμ σε όλες τις δυσκολίες με μια κατανάλωση στη διαδρομή περίπου 14-15lt αλλά σε αυτές τις συνθήκες δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Με την επιστροφή να σημειώσω ότι έπλενα επί δύο ώρες αλλά μάλλον το χάρηκα διότι μέχρι τώρα τέτοιες διαδρομές τις απέφευγα λόγω πίσω κίνησης του προηγούμενου αυτοκινήτου (BMW 318).

C
      CARDIO1972

@antoniokon said in Νεο Hyundai Tucson :

@alex-mix said in Νεο Hyundai Tucson :

Αν θέλει κανείς να το «βγάλει» το mild hybrid, να μου το δώσει εμένα, για να βάλω και δεύτερο, μήπως και γίνει strong hybrid και δω χαμηλότερη κατανάλωση που είμαι συνέχεια στα 8.5-9.0 lt παρ´ότι είμαι προσεκτικός στο γκάζι (είμαι βέβαια στα 1500km).

Θυμησε μου ποιο εχεις ?

Tucson 4WD,180HP,αυτόματο με ηλιοροφή,tailgate, και ηχοσύστημα KRELL...

Αν θυμάμαι καλά😊

Είσαι φοβερός... ούτε η ΜΙΤ να ήσουν!

C
      CARDIO1972

@cardio1972 said in Νεο Hyundai Tucson :

@czio said in Νεο Hyundai Tucson :

Παιδιά διαβάζω ότι το mild hybrid βενζίνη με150 ή 180 HP πραγματική κατανάλωση 8.5 με 9lt/100km. Ισχύει? Από τις εμπειρίες σας τι έχετε καταγράψει? Είναι αποτρεπτικός παράγοντας αν και ομολογώ ελαφρώς δικαιολογητικά διοτι ότι το σκάφος είναι βαρύ και ογκώδες. Αλλά εν έτει 2023 με 48v υποβοήθηση είναι πάνω του μέσου όρου. Θα μου πεις 150 180 άλογα αλλά και με λιγότερα μια χαρά θα ήταν.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Στη δική μου περίπτωση ( 180Hp,7DCT,4WD) και στις 5000 Km βρίσκομαι στα 8.2lt. Βέβαια ο τομέας κατανάλωση περιλαμβάνει τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά του κινητήρα/οχήματος, το τρόπο αλλά και τον τόπο οδήγησης.
      Σε μια πόλη όπως η Κατερίνη, η κίνηση εντός περιλαμβάνει μικρές αποστάσεις με κρύο κινητήρα, λίγα φανάρια και το αποτέλεσμα είναι περίπου 10-11lt στο Tucson (χρησιμοποιώ άλλο αυτοκίνητο κυρίως στα εντός). Στον αυτοκινητόδρομο με 120-150Κm/h είμαι περίπου στα 8-8.5lt και σε επαρχιακούς δρόμους με 60-110km/h από 6.7!!! έως 7.5lt).
      Πιστεύω ότι αυτές οι καταναλώσεις ειναι αναμενόμενες και ικανοποιητικές, αν και θεωρώ ότι θα βελτιωθούν λίγο ακόμη...

C
      CARDIO1972

@avg_tcs said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Πήρα και τον αριθμό πλαισίου μου. Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε. 🙂 Τώρα αναμονή. Για αρχές καλοκαιριού.

Λίγο Πρωτομαγιά, λίγο εκλογές και να το Tucson στα χέρια σου... εύχομαι να το έχεις το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος για εξόρμηση!

C
      CARDIO1972

@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@cardio1972 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@d_m said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@dimsabas said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Ανέβηκε κι η δοκιμή στο νήμα του CarTalk.gr. Μπράβο στους κατόχους, έχετε κάνει εξαιρετική επιλογή.

Σωστός σε όλα Δημήτρη, να ξέρεις ότι το DCT του διορθώνει πολλά από τα μειονεκτήματα του χειροκίνητου (ίσως η 7ταχυτη κλιμάκωση;).

Αθήνα-Πύλος με οικογένεια φορτωμένος με 120 και χωρίς κυνήγι στους επαρχιακούς είμαι στα 8. Ο @d_m που έχει το ίδιο spec μου λέει ότι θα πέσει και άλλο όσο ανεβαίνουν τα χλμ.

@npapanik φοβερή σύμπτωση! Αθήνα - (περίπου) Πύλος το περασμένο κι αυτό το σαββατοκύριακο, 7.6/100 χωρίς φορτίο και χωρίς υπερβολές στο γκάζι

Όντως! Άρα αφού είσαι χωρίς φορτίο, είναι λογικό να είμαι 0,4 επάνω. Θα δούμε όταν ξανά γεμίσω, ώστε να μετρήσω την πραγματική κατανάλωση στην αντλία.

Καλησπέρα και από μένα! Με 180hp,7DCT,4WD, σε πρόσφατο ταξίδι Λευκάδα-Κατερίνη που περιλαμβάνει πολλά χλμ σε αυτοκινητόδρομο Εγνατίας κ Ιονίας οδού και αρκετά σε επαρχιακό δρόμο, φορτωμένο ( 2+2+αποσκευές) στην επιστροφή με 120-90 Km/h αντίστοιχα είχα 7,2lt με ~7000km (για τον npapanik αυτό👍)
      ΥΓ: Όταν πήγαινα (περίπου 200Κm) και με ταχύτητες από 140-200Κm/h είχα 9.2lt! Όχι και άσχημα, δε νομίζετε;

Τα 9,2 με τέτοιες ταχύτητες μου φαίνονται πολύ χαμηλά γιατρέ. Ούριο 11 μποφόρ είχες; 😆

Ήταν καλός ο οδηγός...

Παραδίδεις μαθήματα γιατρέ; Θα βγάλεις πολύ χρήμα!

Μαθήματα οικονομίας εννοείς αλλά αφιλοκερδώς φυσικά! Το Σάββατο έχει μακρινό ταξίδι Κατερίνη-Πύργος (~600Κm) και θα έχουμε νέα real data με φυσιολογικές και λίγο πιο...φυσιολογικές ταχύτητες! Πάντως με 115km/h σταθερά στον αυτοκινητόδρομο επαναλαμβανόμενα λίγο <6.5lt!

C
      CARDIO1972

@chrisk6 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Απ' ότι κατάλαβα με ένα πολύ γρήγορο ψάξιμο θα έβαλε λάδι Alpine RSL 0w20.
      Αυτό το λάδι αναφέρεται ως HC synthetic το οποίο δεν είναι φουλ συνθετικό.
      Ξεκινάει με φάουλ δηλαδή...
      Ο κατασκευαστής αναφερει...

Screenshot_2023-09-20-23-42-55-436_com.google.android.apps.docs-edit.jpg

Στα λίτρα ας πούμε έγινε λάθος (?) που κανονικά 5 έπρεπε να γράψει.
      Περίεργη φάση...
      Εμένα δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη η κατάσταση...κ δυστυχώς αυτά του φίλου/γνωστού κλπ κλπ μπορεί να αποβούν πολύ χειρότερα από έναν άγνωστο.

Επίσης πολύ σημαντικό επίσης είναι η ποιότητα του φίλτρου λαδιού, για αυτό ρώτησα τον Νίκο τι έβαλαν.

Το φίλτρο λαδιού είναι γενικώς φθηνό και δεν έχουν σοβαρό λόγο (οικονομικό), αλλά στο λάδι παίζονται πολλά! Πριν λίγα χρόνια στη δυτ. Θεσσαλονίκη σου έβαζαν σε δοχείο γνωστής μάρκας λάδι από βαρέλια άγνωστης προέλευσης και το σφράγιζε κανονικά. Σε 1-2 χρόνια άρχισαν τα προβλήματα στους κινητήρες και τον έκαναν τσακωτό τον τύπο! Οπότε προσοχή στα φθηνά λάδια έστω και αν «φαίνονται» γνήσια...

C
      CARDIO1972

Latest posts made by CARDIO1972

@zaxosm said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Αρχικα ευχαριστω που μπηκατε στον κοπο να πειτε τις αποψεις σας, ολες ευπροσδεκτες και για αυτο το συζηταμε!

Για τον αυτοματο κλιματισμο δε θα διαφωνησω οτι ειναι κατι χρησιμο ειδικα στα ταξιδια αλλα ειναι αυτα τα 3 χιλιαρικα. Βεβαια οπως ειδα δεν ειναι μονο αυτη η προσθηκη της distinctive αλλα ειναι αυτο που μου εκανε περισσοτερο εντυπωση. Ειχα αυτοκινητο με μηχανικο air condition, και εχω με αυτοματο κλιματισμο. Προφανως ειναι καλυτερος ο αυτοματος αλλα δεν το θεωρω και τοσο σημαντικο για τη διαφορα τιμης. Δε θα επρεπε καν η hyundai να προσφερει ενα τετοιο αυτοκινητο με απλο a..c. κανονικα…..

Απλα εχοντας δει ωραια στοιχει στο tucson προσπαθω να μπω στον κοσμο του με τιμη που δεν ξεφευγει απο τα 30000. Για το χειροκινητο επειδη εχω αυτοματο, στα ταξιδια για τα οποια προοριζω το tucson δε θεωρω τοσο σημαντικα τα οφελη του αυτοματου.

Οπως σας ειπα μεσα στην πολη θα με εξυπηρετει ενα χακι ηλεκτρικο inster με αυτοματο κλιματισμο 😝 και 2 €/100χλμ προς ωρας! Οποτε τα οφελη στην καθημερινοτητα της πολης τα εχω.

Το θεμα ειναι πως ηθελα ενα μεγαλο suv για τα ταξιδια και το tucson δειχνει να εχει ενα καλο πακετο και μου αρεσει πολυ δεν το κρυβω. Απλα ή που θα κανω την υπερβαση για το υβριδικο στα 35000 distinctive αυτοματο ή που θα μεινω στην βασικη premium στα 28000.

Το τριτο σεναριο ειναι να παρω το QQ και να ξεμπερδευω απλα δεν μου αρεσει το ιδιο εμφανησιακα ειδικα μεσα.

Τα λίγα επιπλέον χρήματα θα τα ξεχάσεις (πιθανόν) σε λίγο καιρό, το αυτοκίνητο σου θα το βλέπεις κάθε μέρα και θα...Καλή επιλογή σου εύχομαι!

@zaxosm said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Αρχικα ευχαριστω που μπηκατε στον κοπο να πειτε τις αποψεις σας, ολες ευπροσδεκτες και για αυτο το συζηταμε!

Για τον αυτοματο κλιματισμο δε θα διαφωνησω οτι ειναι κατι χρησιμο ειδικα στα ταξιδια αλλα ειναι αυτα τα 3 χιλιαρικα. Βεβαια οπως ειδα δεν ειναι μονο αυτη η προσθηκη της distinctive αλλα ειναι αυτο που μου εκανε περισσοτερο εντυπωση. Ειχα αυτοκινητο με μηχανικο air condition, και εχω με αυτοματο κλιματισμο. Προφανως ειναι καλυτερος ο αυτοματος αλλα δεν το θεωρω και τοσο σημαντικο για τη διαφορα τιμης. Δε θα επρεπε καν η hyundai να προσφερει ενα τετοιο αυτοκινητο με απλο a..c. κανονικα…..

Απλα εχοντας δει ωραια στοιχει στο tucson προσπαθω να μπω στον κοσμο του με τιμη που δεν ξεφευγει απο τα 30000. Για το χειροκινητο επειδη εχω αυτοματο, στα ταξιδια για τα οποια προοριζω το tucson δε θεωρω τοσο σημαντικα τα οφελη του αυτοματου.

Οπως σας ειπα μεσα στην πολη θα με εξυπηρετει ενα χακι ηλεκτρικο inster με αυτοματο κλιματισμο 😝 και 2 €/100χλμ προς ωρας! Οποτε τα οφελη στην καθημερινοτητα της πολης τα εχω.

Το θεμα ειναι πως ηθελα ενα μεγαλο suv για τα ταξιδια και το tucson δειχνει να εχει ενα καλο πακετο και μου αρεσει πολυ δεν το κρυβω. Απλα ή που θα κανω την υπερβαση για το υβριδικο στα 35000 distinctive αυτοματο ή που θα μεινω στην βασικη premium στα 28000.

Το τριτο σεναριο ειναι να παρω το QQ και να ξεμπερδευω απλα δεν μου αρεσει το ιδιο εμφανησιακα ειδικα μεσα.

C
      CARDIO1972

@czio said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@fanis75 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@realzeus said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Δεν το πιστεύω και δεν ισχύει επίσης.

Denial λέγεται. 😛

Reality το λέω εγώ!😜

Μετά από μήνες απουσίας μου, επανέρχομαι για να αναφέρω στην παρέα αυτό που μου έτυχε:
      Είμαι έτοιμος, συν γυναιξί και τέκνοις και αποσκευών να ξεκινήσω για ταξίδι αναψυχής στη Λευκάδα, φουλάρω στο γνωστό μου βενζινάδικο και ξεκινάω στην Ε.Ο, αλλά το Tucson είχε «αντίθετη άποψη». Όσο και να πίεζα το γκάζι δεν πήγαινε >90km/h ενώ ανέβαζε στροφές, το δοκίμασα σε όλα τα modes αλλά τα ίδια, κρύος ιδρώτας και επιστροφή Κατερίνη. Ενημερώνω τη Ηuyndai/ Βελμάρ Θες/νίκης και αναμένω οδηγίες...
      Παίρνω το παλιό μου αυτοκίνητο (BMW 318 ‘02 450kKm) και φθάνω Λευκάδα και η Βελμάρ ακόμα να απαντήσει. Τελικά μου λένε να φορτώσω το αυτοκίνητο και να τους το στείλω. Όταν επέστρεψα από Λευκάδα και πριν το στείλω, το δοκιμάζω και το πρόβλημα είχε αποκατασταθεί. Στην Βελμάρ που το πήγα τελικά δεν βρήκαν κάτι ούτε ο εγκέφαλος κατέγραψε κάτι!
      Έχετε καμία ιδέα τι μπορεί να συνέβη;
      PS: Με συγχωρείτε για το κατεβατό αλλά...

Καλημέρα γιατρέ. Προφανώς οφείλεται σε πατινάρισμα από την στιγμή που ανέβαιναν οι στροφές χωρίς να επιταχύνει. Τι ταχύτητα έδειχνε ότι είχε μέσα στα 90;

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση, είναι 7DCT δεν άναψε καμία ένδειξη και η επιτάχυνσή του ήταν περίεργη από την αρχή της οδήγησης μέχρι να πιάσει τα 90km/h, δεν έμοιαζε με πατινάρισμα. Σαν να είχε ηλεκτρονικό stop στα 90km/h, σαν να μην άφηνε την περαιτέρω ταχύτητα για προστασία μέχρι να το ακινητοποιήσει. Το μυαλό μου γυρίζει στο φουλάρισμα, όπου ο τύπος πρόσθεσε 2-3lt παραπάνω από το κτύπημα (ήταν τέλη Αυγούστου).

Στα 90 Νίκο είχε 7η, αλλά δεν ανέβαζε ούτε 1 km/h παραπάνω, μόνο στροφές. Στο parking που το έσβησα και το δοκίμασα έκανε τα ίδια. Το πρόβλημα λύθηκε μία εβδομάδα μετά που επέστρεψα από Λευκάδα, ενώ αυτό ήταν παρκαρισμένο και ακίνητο αυτές τις ημέρες.

Τέλη Αυγούστου είχα φουλάρει σε ένα από τα Aegean πάνω στην εθνική (νομίζω πριν την Λάρισα )επιστρέφοντας από Βόλο με κατεύθυνση Θεσσαλονίκη, ακριβώς το ίδιο επάθα το αμαξι μπήκε σε limp mode μέχρι που έκανα επανεκκίνηση κινητήρα, ο εγκέφαλος δεν κατέγραψε κάτι.

Δεν το έχω ξαναπάθει θεωρω ότι το συγκεκριμένο βενζινάδικο κάποια παρατυπία κανει.

Λόγω κακής ποιότητας καυσίμου εννοείς; Ή μήπως λόγω «υπερβολικής» ποσότητας καυσίμου στο reservoir, αυξημένου όγκου λόγω ζέστης (Αύγουστος), δυσλειτουργεί κάποιος αισθητήρας;

C
      CARDIO1972

Denial λέγεται. 😛

Reality το λέω εγώ!😜

Μετά από μήνες απουσίας μου, επανέρχομαι για να αναφέρω στην παρέα αυτό που μου έτυχε:
      Είμαι έτοιμος, συν γυναιξί και τέκνοις και αποσκευών να ξεκινήσω για ταξίδι αναψυχής στη Λευκάδα, φουλάρω στο γνωστό μου βενζινάδικο και ξεκινάω στην Ε.Ο, αλλά το Tucson είχε «αντίθετη άποψη». Όσο και να πίεζα το γκάζι δεν πήγαινε >90km/h ενώ ανέβαζε στροφές, το δοκίμασα σε όλα τα modes αλλά τα ίδια, κρύος ιδρώτας και επιστροφή Κατερίνη. Ενημερώνω τη Ηuyndai/ Βελμάρ Θες/νίκης και αναμένω οδηγίες...
      Παίρνω το παλιό μου αυτοκίνητο (BMW 318 ‘02 450kKm) και φθάνω Λευκάδα και η Βελμάρ ακόμα να απαντήσει. Τελικά μου λένε να φορτώσω το αυτοκίνητο και να τους το στείλω. Όταν επέστρεψα από Λευκάδα και πριν το στείλω, το δοκιμάζω και το πρόβλημα είχε αποκατασταθεί. Στην Βελμάρ που το πήγα τελικά δεν βρήκαν κάτι ούτε ο εγκέφαλος κατέγραψε κάτι!

Καλημέρα γιατρέ. Προφανώς οφείλεται σε πατινάρισμα από την στιγμή που ανέβαιναν οι στροφές χωρίς να επιταχύνει. Τι ταχύτητα έδειχνε ότι είχε μέσα στα 90;

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση, είναι 7DCT δεν άναψε καμία ένδειξη και η επιτάχυνσή του ήταν περίεργη από την αρχή της οδήγησης μέχρι να πιάσει τα 90km/h, δεν έμοιαζε με πατινάρισμα. Σαν να είχε ηλεκτρονικό stop στα 90km/h, σαν να μην άφηνε την περαιτέρω ταχύτητα για προστασία μέχρι να το ακινητοποιήσει. Το μυαλό μου γυρίζει στο φουλάρισμα, όπου ο τύπος πρόσθεσε 2-3lt παραπάνω από το κτύπημα (ήταν τέλη Αυγούστου).

Στα 90 Νίκο είχε 7η, αλλά δεν ανέβαζε ούτε 1 km/h παραπάνω, μόνο στροφές. Στο parking που το έσβησα και το δοκίμασα έκανε τα ίδια. Το πρόβλημα λύθηκε μία εβδομάδα μετά που επέστρεψα από Λευκάδα, ενώ αυτό ήταν παρκαρισμένο και ακίνητο αυτές τις ημέρες.

C
      CARDIO1972

Denial λέγεται. 😛

Reality το λέω εγώ!😜

C
      CARDIO1972

Denial λέγεται. 😛

Reality το λέω εγώ!😜

C
      CARDIO1972

@taxiarxis said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@czio Ίσως εάν άλλαζαν όλο το σύστημα παροχής του υγρού (δοχείο - σωληνάκια) να ήταν μια καλή αρχή. Ελπίζοντας ΠΑΝΤΑ πως είναι το μικρότερο κακό. Κρίμα είναι καινούριο αυτοκίνητο.

Επειδή το υγρό είναι ροζ θα φαινόταν αν η διαρροή ήταν από κάποιον σωλήνα ή από το δοχείο διαστολής. Έχω έναν άγνωστο Χ και πάμε ψάχνοντας όπως ανέφερε ο @czio.

Νικόλα, καταλαβαίνω πως αισθάνεσαι για το καινούριο σας αυτοκίνητο. Όμως να σου πω ότι είχα και έχω το ίδιο «πρόβλημα» στο BMW (318 2000cc 143hp με τα 430k km) ,που κινώ ακόμη, εδώ και 150.000km. Έκανα τα πάντα, δοκίμασα τα πάντα αλλά περίπου σε 1000km κατέβαινε πάλι στο min. Τελικά έπαψα να ασχολούμαι και μόνο στα service (ανά 10k km) το ελέγχουν και γεμίζουν μέχρι το max και εγώ χαμογελάω... διότι γνωρίζω τι θα γίνει πάλι! Εύχομαι το καλύτερο να συμβεί!

C
      CARDIO1972

@chris__7 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

και με το καρβουνο που μαζευει στις βαλβιδες κεφαλης στους gdi κινητηρες υπαρχει κανενας εδω στην ελλαδα που να ειδικευεται στον καθαρισμο τους?

Μετά απο πόσα χλμ εμφανίζονται τα προβλήματα; Ελλάδα έχουμε στοιχεία;

C
      CARDIO1972

@chrisk6 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Απ' ότι κατάλαβα με ένα πολύ γρήγορο ψάξιμο θα έβαλε λάδι Alpine RSL 0w20.
      Αυτό το λάδι αναφέρεται ως HC synthetic το οποίο δεν είναι φουλ συνθετικό.
      Ξεκινάει με φάουλ δηλαδή...
      Ο κατασκευαστής αναφερει...

Screenshot_2023-09-20-23-42-55-436_com.google.android.apps.docs-edit.jpg

Στα λίτρα ας πούμε έγινε λάθος (?) που κανονικά 5 έπρεπε να γράψει.
      Περίεργη φάση...
      Εμένα δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη η κατάσταση...κ δυστυχώς αυτά του φίλου/γνωστού κλπ κλπ μπορεί να αποβούν πολύ χειρότερα από έναν άγνωστο.

Επίσης πολύ σημαντικό επίσης είναι η ποιότητα του φίλτρου λαδιού, για αυτό ρώτησα τον Νίκο τι έβαλαν.

Το φίλτρο λαδιού είναι γενικώς φθηνό και δεν έχουν σοβαρό λόγο (οικονομικό), αλλά στο λάδι παίζονται πολλά! Πριν λίγα χρόνια στη δυτ. Θεσσαλονίκη σου έβαζαν σε δοχείο γνωστής μάρκας λάδι από βαρέλια άγνωστης προέλευσης και το σφράγιζε κανονικά. Σε 1-2 χρόνια άρχισαν τα προβλήματα στους κινητήρες και τον έκαναν τσακωτό τον τύπο! Οπότε προσοχή στα φθηνά λάδια έστω και αν «φαίνονται» γνήσια...

C
      CARDIO1972

@alexandros-k said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@cardio1972 said in [Hyundai Tucson NX4 (2020)]

και το λέω εγώ που πριν μερικά χρόνια «έχασα» κινητήρα με κάτι ανάλογο!

Εσπασε το μοτερ απο λαθος λαδι ?

Όχι, αλλαγή εντατήρα ( ή κάπως έτσι) σε «φθηνό» συνεργείο και αντικατάσταση του με μη κατάλληλο με αποτέλεσμα να κερδίσω 50€ και να χάσω ενα κινητήρα! Τέλος πάντων , παλιές ιστορίες.

C
      CARDIO1972

@nikos-3 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@nikos-3 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@chris__7 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@groover1972 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@czio said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Παιδιά πήρα πλαίσιο, σε 20 μέρες θα το ‘χω στα χέρια μου!!!
      Μετά τα 1500 με 2000 χλμ καλό είναι να αλλάξω λάδια και φίλτρο, αυτο μπορεί να γίνει στην αντιπροσωπεία;

με το καλό να το πάρεις και καλά χιλιόμετρα.

επίσης αφού θέλεις να χαλάσεις 150 ευρώ να βρεθούμε να μου τα δώσεις, να πάνε σε σουβλάκια.

150 ευρω για τι πραγμα?

Εγώ την έκανα στα 1500km και κόστισε στον Μητρόπουλο 136€ (λάδι, φίλτρο, εργασία).

Εγώ έκανα την αλλαγή στα 2.700 km στον Παπαδάκη (Νέα Χαλκηδόνα) και κόστισε 88€ (λάδι, φίλτρο, εργασία).
      (Και εμένα ο μηχανικός μου συνέστησε την αλλαγή)

Τον ήξερες Νίκο; Τι λάδια σου έβαλε; Το φίλτρο ήταν original;

Ναι, ο μηχανικός είναι σύζυγος μιας συναδέλφου και εργάζεται στον Παπαδάκη πάνω από 20 χρόνια.
      Αυτές ειναι οι αποδείξεις, α) για τα αναλώσιμα και β) για την εργασία

tucson papadakis analosima 1080.jpg

tucson papadakis ergasies 1080.jpg

Νίκο καλησπέρα και από μένα! Η αλήθεια είναι ότι θα ήμουν πιο ήσυχος με μια πιο «εγγυημένη» αλλαγή λαδιών σε ένα καινούριο αυτοκίνητο. Μερικές
      φορές ισχύει το γνωστό «για να κερδίσουμε το καρφί, χάνουμε το πέταλο», και το λέω εγώ που πριν μερικά χρόνια «έχασα» κινητήρα με κάτι ανάλογο! Σου εύχομαι καλοτάξιδο και πάντα με προσοχή!

C
      CARDIO1972
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ