Καλημέρα σε όλους!
Η χαρά μου είναι τεράστια. Παρέλαβα 23/9/2024 κι έχοντας κλείσει 1 εβδομάδα με το αυτοκίνητο, θα πω μια μικρή αποψούλα για το αμάξι. Να πω ότι πήρα το XCeed Gt Line σε χρώμα Lunar Silver χειροκίνητο με 140 hp.
Ξεκινάμε!
Προφανώς μπαίνοντας σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, όλα σου φαίνονται εξωπραγματικά.
Η σχεδίαση ενός αυτοκινήτου είναι εντελώς υποκειμενική, επομένως θα μιλήσω για τελείως προσωπικό γούστο.
Εσωτερικά και εξωτερικά το αμάξι είναι ΑΠΟΛΑΥΣΗ! Οι ζάντες πανέμορφες, πραγματικοί αεραγωγοί μπροστά, μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες, ωραία σχεδίαση στα μπροστά φωτιστικά σώματα, απίστευτη σχεδίαση στα πίσω. Τα πίσω παιδιά είναι άλλο πράγμα. Ειδικά τη νύχτα. Έρωτας.
Εσωτερικά για μένα, την παράσταση κλέβει ο μαύρος ουρανός. Όλα όσα έχει μέσα το αμάξι, οθόνες κουμπιά κλιματισμός, είναι εκεί που πρέπει όπως πρέπει. Πολύ ωραίο τιμόνι και ωραίες επενδύσεις στο ταμπλό και στις πόρτες! Τα καθίσματα είναι premium με επιγραφή GTline στην πλάτη. Του οδηγού είναι κάθισμα με μνήμες, αλλά και οι δύο μπροστινές έχουν οσφυϊκή! Πραγματικό έπος το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.
Στο 1,86 που είμαι εγώ, οι πίσω μου είναι άνετοι.
Το πορτ μπαγκαζ είναι ικανοποιητικό (η αντιπροσωπεία μου έκανε δώρο είναι κάλυμμα για εκεί σκαφάκι, ακριβώς για το μοντέλο) και δείχνει περισσότερο έτσι.
Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι απόλαυση, κάνοντας τις ταχύτητες να μοιάζουν παιχνιδάκι. Φοβερό ατού του αυτοκινήτου το κιβώτιο.
Στην κύλιση το αμάξι είναι επίσης απόλαυση. Σου δίνει την αίσθηση ότι είναι ψηλό (που όντως είναι) αλλά εσύ σαν οδηγός βρίσκεσαι σε μια πολύ καλή θέση οδήγησης.
Για το μικρό δείγμα που έχω, γιατί ακόμα το πάω χαλαρά καθ΄ υπόδειξη της αντιπροσωπείας, το αυτοκίνητο είναι αυτό που πραγματικά είχα στο μυαλό μου. Ανυπομονώ να το ανοίξω σωστά και να εκμεταλλευτώ στο έπακρον το αυτοκίνητο.
Το μόνο αρνητικό που εντοπίζω για την ώρα είναι, οι λίγο σφιχτές αναρτήσεις που σε συνδυασμό με το μικρό προφίλ ελαστικού, τις ανωμαλίες του δρόμου τις ψιλοακούς. Οκ, κερδίζεις σε κρατήματα και αποδόσεις, αλλά λίγο χτυπάει αυτό.
Θα κλείσω λέγοντας, πως είναι τεράστια υπόθεση στις μέρες μας να αγοράζεις το αυτοκίνητο των ονείρων σου. Η χαρά μου είναι απερίγραπτη. Κατά την παραλαβή δε μπορούσα να συγκεντρωθώ στα όσα μου έλεγε ο αντιπρόσωπος. Μακάρι να τη ζήσετε όλοι εδώ μέσα. Σας το εύχομαι ολόψυχα. Θα επανέλθω με νέο update και θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφίες.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας να διαβάσετε το κείμενο.
Να συμπληρώσω, την πολύ καλή επικοινωνία και βοήθεια που είχα με τον @the_dynamite . Σε ευχαριστώ Χρηστάρα!

Best posts made by Taxiarxis
-
RE: Kia XCeed - crossover
-
RE: Toyota Corolla Cross
Πάντως ρε σεις σοβαρά. Πως κάθεστε και μαλώνετε για το προσωπικό γούστο του καθενός;
Χαρείτε αυτό που έχετε ρε σεις. Αμάξια είναι. Όχι το παιδί μας, ούτε άνθρωποι που αγαπάμε. Μαμημένες λαμαρίνες.
Τα γούστα μας διαφέρουν. Μην προσπαθείτε εναγωνίως να ρίξετε την επιλογή του άλλου, για να φανεί η δική σας ανώτερη. -
RE: Αντίο δάσκαλε
Ο Θεός να τον αναπαύει. Έβαλε το λιθαράκι του για την μηχανοκίνητη δημοσιογραφία.
-
RE: Ηρθε η ωρα....μαλλον😁😁😁😁😁
@alex-mix αν θες τη γνώμη μου, πρώτα να κοιτάξεις να γουστάρεις το αμάξι που θα επιλέξεις. Να το βλέπεις κάθε πρωί και να ανυπομονείς να το καβαλήσεις. Να μην το βλέπεις και να σκέφτεσαι τέλειο δεν καίει τίποτα
Γεμίσαμε αθόρυβους κουβάδες στο βωμό της φτήνιας.
Με όλο το σεβασμό σε όλους σας. -
Μη μας λερώνετε το τοπικ παρακαλώ, μη γίνει της....Κορέας
Εγώ θα πω ως πρόσφατος κάτοχος Xceed Gtline πως το αμάξι, τα σπάει. Έχει όσα θες να έχει ένα αυτοκίνητο για θνητούς.
Οι χώροι του είναι μια χαρά, το νεύρο του στα ύψη, πρακτικότατο.
Όποιος χρειαστεί παραπάνω λεπτομέρειες, εδώ είμαστε. -
RE: Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ
Πάντως το πλύσιμο του αυτοκινήτου, εφόσον έχεις χρόνο, είναι απόλαυση. Χαίρεσαι το όχημά σου. Χρονοβόρο μεν, αλλά το χαίρεσαι. Μέχρι να ξεπατωθεί κάνα πουλί και να αναρωτιέσαι αν αυτό το πτηνό ζει, έπειτα από την αφόδευση.
Εγώ θα κάνω εντός του μήνα ένα κέρωμα για να δω αν μπορώ μόνος και για να δω αποτελέσματα.
-
RE: Hyundai Tucson NX4 (2020)
@groover1972 Δεν έχω κάτι να σε συγχωρέσω ρε συ. Αλλά να μην ξεφεύγουμε. Όλα καλά! Καλημέρα!
-
RE: Αγορα νεου/μεταχειρισμενου οικογενειακου
Γεια σου!
Αρχικά να σου ζήσουν τα παιδιά σου και να τα χαίρεσαι!
Η δική μου γνώμη, όταν πας για μια τέτοια αλλαγή, είναι πως αξίζει το καινούριο.
Η δική μου πρόταση ακούει στο Skoda Kamiq. Σου δίνει τους χώρους που ζητάς, σε ένα (για τα γούστα μου) πολύ όμορφο εξωτερικό και ένα συμπαθές εσωτερικό.
Θεωρώ πως οι υπόλοιποι συμφορουμίτες, όντας πιο έμπειροι θα είναι ικανοί να σε βοηθήσουν.
Φιλικά! -
RE: Hyundai Tucson NX4 (2020)
@groover1972 Καλό θα ήταν να μην εισερχόμαστε ο ένας στα οικογενειακά του άλλου. Τελευταία φορά σου απαντάω σε ήρεμο τόνο, ξεφεύγεις επικίνδυνα. Φιλικά.
Ρε σεις, manual δεν έχει το αυτοκίνητο, ώστε να λέει ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεται από το υγρό;
Latest posts made by Taxiarxis
-
@sabas_thess καλημέρα! Αρχικά σόρυ που άργησα να απαντήσω.
Όχι, δεν είναι κακή η ύπαρξη του DCT κιβωτίου. Είναι κακή η ύπαρξη ΜΟΝΟ αυτού του κιβωτίου. Θεωρώ, ότι κάθε μοντέλο θα πρέπει να έχει την επιλογή του χειροκίνητου κιβωτίου, για την κάλυψη όλου του οδηγικού φάσματος.
Σε ότι αφορά στον χιλιάρη κινητήρα, θεωρώ πως γι' αυτό το αμάξι είναι λίγα τα 1.000.
Από κει και πέρα, περί ορέξεως. -
Το αυτόματο για μένα το σκοτώνει. Έχει εξαιρετικό χειροκίνητο κιβώτιο το Xceed.
Εγώ θα ήθελα να παραμένει στα 1.6 και 150hp +
Τα 1.000 δε νομίζω να επαρκούν για τόσο βαρύ όχημα. -
Δεν έχω μεμβράνες. Εγώ χρησιμοποιώ απορροφητικό χαρτί για να απλώσω το άζαξ και ένα ''ειδικό'' πανί για τζάμια για να καθαρίσω. Δεν είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος είναι η αλήθεια. Άρα πάω στη λύση εφημερίδας και πετσέτας μικροϊνών.
-
Με τι καθαρίζετε τα παράθυρά (τζάμια) σας ρε παίδες; Επίσης πως φτάνετε στο κάτω μέρος του παρμπρίζ;
-
RE: Καλός Μάστορας για Βάψιμο Δαγκανών Φρένων
Μάστορα βρήκα είναι η αλήθεια.
Εδώ στον τόπο μου είναι κάνα δυο καλοί.
Εγώ σκέφτομαι την εγγύηση του αυτοκινήτου και μην μου πουν μαμακίες. -
RE: Καλός Μάστορας για Βάψιμο Δαγκανών Φρένων
Κι εμένα έχει καιρό που με τρώει να πάω για βάψιμο τις δαγκάνες του Xceed.
Δε ξέρω, αμφιταλαντεύομαι ακόμα.
Καινούριο είναι, έτσι για την αλλαγή ήθελα κάτι σε κόκκινο. Με βάλατε σε σκέψεις και για το κίτρινο όμως.
Lunar silver είναι το αμάξι μου. -
RE: Αντίο δάσκαλε
Ο Θεός να τον αναπαύει. Έβαλε το λιθαράκι του για την μηχανοκίνητη δημοσιογραφία.
-
Ναι βρε δε διαφωνώ. Εγώ μαζί σας.
Απλώς μου έκανε εντύπωση.
Μακάρι να είχαμε και στον τόπο μου μια τέτοια εύκολη λύση. -
Γίνεται να μην πέσει γαντάκι και χεράκι και να έχει καλά αποτελέσματα; Δεν αμφισβητώ τα παιδιά που βλέπουν το (θέλω να πιστεύω) ανέπαφο καθάρισμα, αλλά μου ακούγεται περίεργο τόσο καλά αποτελέσματα.
Βέβαια για κάτι γρήγορο είναι πολύ καλό! -
RE: Toyota Corolla Cross
Πάντως ρε σεις σοβαρά. Πως κάθεστε και μαλώνετε για το προσωπικό γούστο του καθενός;
Χαρείτε αυτό που έχετε ρε σεις. Αμάξια είναι. Όχι το παιδί μας, ούτε άνθρωποι που αγαπάμε. Μαμημένες λαμαρίνες.
Τα γούστα μας διαφέρουν. Μην προσπαθείτε εναγωνίως να ρίξετε την επιλογή του άλλου, για να φανεί η δική σας ανώτερη.