-
@limited_one said in Toyota Corolla Cross:
@alexandros-k said in Toyota Corolla Cross:
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
Σε όποιον και να πας να πεις πως υποκειμενικά κριτήρια για αγορά αυτοκινήτου είναι η ασφάλεια, η οικονομία, η αξιοπιστία, η μεταπώληση κ.λπ...,
Τα περισσότερα από όσα αναφέρεις είναι καθαρά υποκειμενικά. Κάποιος άλλος μπορεί να μην νοιάζεται καθόλου για οικονομία και μεταπώληση.
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ..?? Για ποιο πράγμα τελικά νοιάζεται κάποιος ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ όταν αγοράζει αυτοκίνητο, για τα usb , τον κρυφό φωτισμό όπως στις ντίσκο του 80 που είπαμε και την ανάλυση της οθόνης..??!!
Με μπερδεύεις πολύ ρε φίλε. Το έχω αντιληφθεί ότι ζούμε στην εποχή της αβάσταχτης ελαφρότητας εδώ και χρόνια και προσπαθώ να προσαρμοστώ, αλλά μερικά πράγματα με ξεπερνάνε, μάλλον είμαι της παλιάς εποχής που λένε.
Για να συμφωνείτε εσείς και να είστε πολλοί, ίσως εγώ να είμαι εκτός πραγματικότητας.Εγώ πάντως δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να συμβιώνει με ένα Toyota.
Ασφαλή είναι όλα τα αυτοκίνητα πλέον, και το υβριδικό σύστημα δεν με ενθουσίασε, κάνει πολύ βουητό για τα γούστα μου.ε ναι ρε συ...
ισως με τη συνταξη
βαρετιλα του δε μαξ
και τα ικαρος του 715 πετρουπολη-πλατεια μαρνη δεν χαλαγανε
τοσο ενδιαφερον οσο ενα κουταλι στο ραφι με τα μαχαιροπηρουναΔιαφωνώ! Στη σύνταξη ιδανικά θα ήθελα ένα 911
Σε λιγο θα μας πεις , οτι θες και μια Παμελα στα 80
Ωρίμασα, δεν έχω απωθημένα με την Πάμελα!
Και να ειχες , στα γεραματα, οτι μπορεις να κανεις στην 911, το ιδιο μπορεις να κανεις και στην Παμελα . Αυτο ηταν το νοημα
-
Οι φωνητικές εντολές στο GPS στα ελληνικά δεν φαίνεται να δουλεύουν. Αν γυρίσεις την γλώσσα του αυτοκινήτου στα αγγλικά δουλεύουν (στα αγγλικά) αλλά εκτός του ότι δεν πιάνει τις ελληνικές οδούς εύκολα δεν δουλεύει και η φωνητική κλήση.
Επίσης το δικό μου ΨΨ 2.0 AWD που ήταν από τα πρώτα (Νοέμβριος 2022) ακολουθεί την λωρίδα μόνο όταν έχω βάλει το cruise control. Όταν οδηγώ κανονικά δεν φαίνεται να κάνει κάτι όταν πατήσω την γραμμή.
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Επίσης το δικό μου ΨΨ 2.0 AWD που ήταν από τα πρώτα (Νοέμβριος 2022) ακολουθεί την λωρίδα μόνο όταν έχω βάλει το cruise control. Όταν οδηγώ κανονικά δεν φαίνεται να κάνει κάτι όταν πατήσω την γραμμή.
Σε κανενα update ισως διορθωθει αυτο
-
Οι φωνητικές εντολές στο GPS στα ελληνικά δεν φαίνεται να δουλεύουν. Αν γυρίσεις την γλώσσα του αυτοκινήτου στα αγγλικά δουλεύουν (στα αγγλικά) αλλά εκτός του ότι δεν πιάνει τις ελληνικές οδούς εύκολα δεν δουλεύει και η φωνητική κλήση.
Περίεργο γιατί εγώ που παρέλαβα Ιανουάριο 2023 το lane assist λειτουργεί χωρίς ενεργοποίηση του cruise control, είναι ανεξάρτητη εφαρμογή κ ενεργοποιείται με κουμπι δεξιά στο τιμόνι εάν θυμάμαι σωστά
-
Και να ειχες , στα γεραματα, οτι μπορεις να κανεις στην 911, το ιδιο μπορεις να κανεις και στην Παμελα
-
@dimsabas said in Toyota Corolla Cross:
Και να ειχες , στα γεραματα, οτι μπορεις να κανεις στην 911, το ιδιο μπορεις να κανεις και στην Παμελα
Mακαρι , αλλά δε το νομιζω
Αμα σε καλωδιωσουν για update, πας σε αλλο "level" συνηθως -
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, άρα όσον αφορά τα Ελληνικά είμαστε ακόμα στο περίμενε, το δικό μου αυτοκίνητο πρέπει να είναι παραγωγής
τέλος του 2023, αν κρίνω από τα ελαστκά που είναι παραγωγής τέλος Σεπτεμβρίου του 2023.
Όσο για το cruise control που γράφεις, έχει επιλογή που μόλις το βάλεις απαιτεί να ενεργοποιήσεις και το LDA , δουλεύουν μαζί.
Επίσης δίλιτρο τετρακίνητο έχω.
Δοκίμασες πουθενά την τετρακίνηση..?? Σε λάσπες και ειδικά χιόνι..??
Διότι θα πάω το φθινόπωρο για ελαστικά τεσσάρων εποχών, πιστεύω πως με αυτά τα Μπρίτζεστοουν που φοράει δεν πρόκειται να πάει στα χιόνια παρά την τετρακίνηση.
Έχεις καμμία εμπειρία σε αυτό..?? -
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Νέο Τογιοταιοι πολλοί πια όπως ο Φανης, ο bill κλπ.
Οκ βρε παιδιά νέο παιχνίδι ειναι, θα περάσει η φούρια.
Και εγώ καπως έτσι ήμουν τη δεκαετία του 2000. Και γι αυτό άλλαζα Τογιότα με Τογιότα.
Και τώρα δεν τα αποκλείω αλλά δεν με καλύπτουν όπως παλιά.
Έχω και άλλες παραστάσεις, ζητάω παραπάνω. Και δυστυχώς αυτά που ζητάω ειναι αυτά που κόβει συνέχεια τα τελευταία χρονια.Μια ζωή την έχουμε. Πόση οικονομία, αξιοπιστία και μεταπώληση πια;
Μιας και με ανέφερες...
Δηλαδή εμείς δεν είχαμε άλλες παραστάσεις πριν, που την τελευταία 15ετία πέρασε από τα χέρια μας η μισή γκάμα μοντέλων BMW και ΜΙΝΙ, και βρήκαμε "νέο παιχνίδι" τα υβριδικά Toyota, μονο για την "οικονομία, αξιοπιστία και μεταπώληση";
Στη χώρα του "πουλ μουρ" και της "λεζάντας", πολλοί απόρησαν με την επιλογή μου να αγορασω επανειλημμένως υβριδικά Toyota, πιθανότατα και με τις επιλογές του Φάνη, αλλά και άλλων πρώην BMWδακηδων.
Αν καλομάθεις σε υβριδικό Toyota, δύσκολα ξαναγυρνάς σε συμβατικό. Το επόμενο βήμα θα ήθελα να ήταν ένα Lexus, αλλά τα κυβικά τους με αποτρέπουν προς το παρόν.
Πάντως, το γεγονός ότι τόσο εμείς όσο και πολλοί άλλοι, με παρόμοιο αυτοκινητιστικό background, τα επιλέξαμε, παρότι στα ίδια χρήματα παίρναμε άνετα καινούρια ή μεταχειρισμένα "premium", κάτι δείχνει...
Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρουν τα 100-150 ευρω που γλιτώνω κάθε μήνα από τις βενζίνες, έχω δώσει ήδη και εξακολουθώ να δίνω πολλαπλάσια για αξεσουάρ... -
Όταν έχω ενεργό το cruise control στρίβει μόνο του και ακολουθεί την λωρίδα κανονικά. Όταν δεν το έχω ενεργοποιημένο το cruise control και έχω ενεργοποιήσει το LDA από το τιμόνι είναι σχεδόν ανεπαίσθητο έως καθόλου όταν πατάω την γραμμή.
Τετρακίνηση έχω δοκιμάσει μια φορά σε χιόνι, δεν είχα κάποιο πρόβλημα να ξεκινήσει ή να γλιστράει αλλά μια και ήμουν μόνος δεν το πίεσα. Επίσης τις προάλλες έριξα την βάρκα από παραλία με κροκάδια (χοντρές στρογγυλές πέτρες). Η ανέλκυση ήταν παιχνιδάκι. Ούτε ελάχιστο σπινάρισμα. Σαν κορόιδο βγήκε.
-
Επίσης τις προάλλες έριξα την βάρκα από παραλία με κροκάδια (χοντρές στρογγυλές πέτρες). Η ανέλκυση ήταν παιχνιδάκι. Ούτε ελάχιστο σπινάρισμα. Σαν κορόιδο βγήκε.
Οπότε αν κατάλαβα καλά έχεις κοτσαδόρο για να τραβάς τρέηλερ με βάρκα ε; Τι βάρος έχουν αυτά; Γιατί ξέρω δεν έχει μεγάλη ικανότητα έλξης το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Σωστα με κλέβει στο τογιοτα αλλά οχι στο BMW...
Σε όλα σε κλέβει η αντλία.
Η αντλια σε κλεβει αν ο βενζινας θελει να κλεψει (με εχουν κλεψει 4 φορες). Αν δεν θελει να σε κλεψει πως σε κλεβει; Φανη πολλα που γραφεις δεν εχουν βαση (σορρυ). Επηδη κοιταω στο κρυφο μενου που και που τα ακριβη λιτρα που εχει η δεξαμενη οταν βαζω δεν κλεβει η αντλια αν ο βενζινας δεν θελει να σε κλεψει. Δηλ αν ηταν οποτε βαζει καποιος βενζινη να χανει ενα πχ 5% σε αερα οπως καπου αναφερθηκε καπου θα το ειχαν προσεξει τοσος κοσμος που βαζει.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Kuga phev με συνεπή φόρτιση έχει ακριβώς τη μισή κατανάλωση από ΨΨ. Γενική μέση 3λτ (2.8 για την ακρίβεια) το Kuga και 5.6λτ το ΨΨ. Συνθήκες διαδρομών ακριβώς οι ίδιες με αρκετή πόλη αλλά και 2-3 ταξιδάκια το μήνα.
Στη δε συνήθη διαδρομή Αθήνα-Πόρτο Χέλι, καίνε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο (6-7λτ ανάλογα την κίνηση και τις προσπεράσεις στον επαρχιακό) με τη σημαντική διαφορά ότι το Kuga είναι πολύ πιο ήσυχο και χωρίς τα μουγκριτά και τους αεροδυναμικούς του ΨΨ.
πλαγκ ιν ειναι πολυ ποιο ακριβα για αυτον τον λογο. και η τογιοτα εχει πλαγκ ιν αν καποιος θελει να το πληρωσει.
-
Όταν έχω ενεργό το cruise control στρίβει μόνο του και ακολουθεί την λωρίδα κανονικά. Όταν δεν το έχω ενεργοποιημένο το cruise control και έχω ενεργοποιήσει το LDA από το τιμόνι είναι σχεδόν ανεπαίσθητο έως καθόλου όταν πατάω την γραμμή.
Τετρακίνηση έχω δοκιμάσει μια φορά σε χιόνι, δεν είχα κάποιο πρόβλημα να ξεκινήσει ή να γλιστράει αλλά μια και ήμουν μόνος δεν το πίεσα. Επίσης τις προάλλες έριξα την βάρκα από παραλία με κροκάδια (χοντρές στρογγυλές πέτρες). Η ανέλκυση ήταν παιχνιδάκι. Ούτε ελάχιστο σπινάρισμα. Σαν κορόιδο βγήκε.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ, για να δουλέψει καλά το LDA απαιτείται να είναι ενεργοποιημένο και το cruise control.
Μέσα δε από το μενού ρυθμίσεις στην οθόνη μπροστά σου στο ταμπλώ αν θέλεις μπορείς να το απενεργοποιήσεις. -
ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ, για να δουλέψει καλά το LDA απαιτείται να είναι ενεργοποιημένο και το cruise control.
Μέσα δε από το μενού ρυθμίσεις στην οθόνη μπροστά σου στο ταμπλώ αν θέλεις μπορείς να το απενεργοποιήσεις.Έτσι ακριβώς λειτουργεί και στα facelift C-HR 1ης γενιας
-
Μέσα δε από το μενού ρυθμίσεις στην οθόνη μπροστά σου στο ταμπλώ αν θέλεις μπορείς να το απενεργοποιήσεις.Το LDA εφόσον δεν ενεργοποιήσεις το cruise control απλά διορθώνει την πορεία του αυτοκινήτου όταν αγγίξει την λευκή διαγράμμιση στον δρόμο. Αυτή είναι η λειτουργία, διορθωτική. Αντιθέτως, όταν είναι ενεργοποιημένο το acc το αυτοκίνητο ακολουθεί την πορεία του δρόμου, στρίβει (επιταχύνει, φρενάρει) χωρίς να απαιτείται να αγγίξει τη λευκή διαγράμμιση, το διατηρεί στο μέσο της λωρίδας κυκλοφορίας, προσομοιάζει με ημιαυτόνομη οδήγηση.
Οπότε μην μπερδεύεστε, άλλη η λειτουργία του LDA και άλλη του acc. -
@wantone said in Toyota Corolla Cross:
Kuga phev με συνεπή φόρτιση έχει ακριβώς τη μισή κατανάλωση από ΨΨ. Γενική μέση 3λτ (2.8 για την ακρίβεια) το Kuga και 5.6λτ το ΨΨ. Συνθήκες διαδρομών ακριβώς οι ίδιες με αρκετή πόλη αλλά και 2-3 ταξιδάκια το μήνα.
Στη δε συνήθη διαδρομή Αθήνα-Πόρτο Χέλι, καίνε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο (6-7λτ ανάλογα την κίνηση και τις προσπεράσεις στον επαρχιακό) με τη σημαντική διαφορά ότι το Kuga είναι πολύ πιο ήσυχο και χωρίς τα μουγκριτά και τους αεροδυναμικούς του ΨΨ.
πλαγκ ιν ειναι πολυ ποιο ακριβα για αυτον τον λογο. και η τογιοτα εχει πλαγκ ιν αν καποιος θελει να το πληρωσει.
Τα plug in εννοείται ότι συμφέρουν οικονομικά σαν εταιρικά, όχι όμως και σαν ιδιώτης.
Ωραία είναι αυτά τα νουμερακια της κατανάλωσης αλλά δεν λένε όλη την αλήθεια.
Σαν ιδιώτης πρέπει να δεις το συνολικό κόστος κτήσης σε βάθος χρόνου και για όσο έχεις σκοπό να κρατήσεις το αμάξι. Πρέπει να συνυπολογίσεις κόστος αγοράς, κόστος service, κόστος κατανάλωσης, κόστος επισκευών και κόστος μεταπώλησης.
Ε εκεί δεν νομίζω ότι το plugin kuga θα σου βγει πιο φθηνό από το CC. -
Νέο Τογιοταιοι πολλοί πια όπως ο Φανης, ο bill κλπ.
Οκ βρε παιδιά νέο παιχνίδι ειναι, θα περάσει η φούρια.
Και εγώ καπως έτσι ήμουν τη δεκαετία του 2000. Και γι αυτό άλλαζα Τογιότα με Τογιότα.Το 2000 ήταν για πέταμα τα Τογιότα. Σήμερα αξίζουν για το υβριδικό σύστημα και τις αναρτήσεις τους, τα οποία προσφέρονται σε τιμή ευακιρίας και φυσικά υπάρχει και η Λέξους για το απόλυτο σε λογικές τιμές. Για τους έχοντες bmw και Porsche εξακολουθούν να ειναι μονόδρομος, αλλά εγώ δεν τα φτάνω.
Προσωπικά το θεωρώ αυτοκτονία να αγοράσω αυτοκίνητο σήμερα που δεν είναι ηλεκτρικό ή έστω υβριδικό (όχι μούφα). Κάποιος άλλος το θεωρεί φυσιολογικό....απόψεις και γούστα ειναι αυτά. Τογιοτάκιας δεν είμαι, απλά δεν έχω χρήματα για κάτι καλύτερο και στα χρήματα της Κορόλα δεν βρήκα (και ακόμα δεν έχω βρει) κάτι καλύτερο. Δηλαδή να δώσω 37.000€ για ένα Φόκους χιλιάρι? Δεν μου πάει με τίποτα! -
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Μέσα δε από το μενού ρυθμίσεις στην οθόνη μπροστά σου στο ταμπλώ αν θέλεις μπορείς να το απενεργοποιήσεις.Το LDA εφόσον δεν ενεργοποιήσεις το cruise control απλά διορθώνει την πορεία του αυτοκινήτου όταν αγγίξει την λευκή διαγράμμιση στον δρόμο. Αυτή είναι η λειτουργία, διορθωτική. Αντιθέτως, όταν είναι ενεργοποιημένο το acc το αυτοκίνητο ακολουθεί την πορεία του δρόμου, στρίβει (επιταχύνει, φρενάρει) χωρίς να απαιτείται να αγγίξει τη λευκή διαγράμμιση, το διατηρεί στο μέσο της λωρίδας κυκλοφορίας, προσομοιάζει με ημιαυτόνομη οδήγηση.
Οπότε μην μπερδεύεστε, άλλη η λειτουργία του LDA και άλλη του acc.ΔΕΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΙ, έφαγα αρκετό χρόνο για να βρω πως λειτουργούν LDA και LTA σε συνδυασμό με το απλό cruise control και το δυναμικό cruise control με ραντάρ.
Είναι λίγο πολύπλοκο το πράγμα σε σχέση με το hatchback του 2020 που είχα, ίσως δεν τα έγραψα όσο καλά θα έπρεπε.
Σαν συστήματα ασφαλείας είναι σούπερ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να πηγαίνεις τυφλά με αυτά, αλλά στον δρόμο των Γιαννιτσών προς Έδεσσα π.χ. για τους βόρειους που γνωρίζουν πόσο κωλόδρομος είναι και τα λειτούργησα, θα μπορούσαν να σώσουν κάποιον αν έχανε ειδικά το βράδυ τον δρόμο..!!!!
Τα χρησιμοποίησα και είδα πως δεν σε αφήνουν να βγεις από τον δρόμο όσο υπάρχει δεξιά π.χ. η χοντρή άσπρη λωρίδα...!!!
Τώρα τα άλλα συστήματα που μιλάνε για ποδηλάτες, κάποιους που στρίβουν απροειδοποίητα κ.λπ...ε σε αυτά από ένστικτο κανείς δεν το αφήνει στα ηλεκτρονικά...!!!
Αν όμως έρχεσαι από Αθήνα στην Εθνική και σε πάρει ο ύπνος, σε σώζουν...!!! -
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
@wantone said in Toyota Corolla Cross:
Τα plug in εννοείται ότι συμφέρουν οικονομικά σαν εταιρικά, όχι όμως και σαν ιδιώτης.
Ωραία είναι αυτά τα νουμερακια της κατανάλωσης αλλά δεν λένε όλη την αλήθεια.
Σαν ιδιώτης πρέπει να δεις το συνολικό κόστος κτήσης σε βάθος χρόνου και για όσο έχεις σκοπό να κρατήσεις το αμάξι. Πρέπει να συνυπολογίσεις κόστος αγοράς, κόστος service, κόστος κατανάλωσης, κόστος επισκευών και κόστος μεταπώλησης.
Ε εκεί δεν νομίζω ότι το plugin kuga θα σου βγει πιο φθηνό από το CC.Συμφωνώ 100%. Το σημαντικό είναι να κοιτάζεις το συνολικό κόστος χρήσης αλλά και κτήσης βεβαίως βεβαίως. Αρκετοί είναι αυτοί που αγοράζουν κάτι ακριβό για να κάνουν οικονομία.
Τι να τα κάνω τα 5λ/100χλμ όταν έχω δώσει 40k.
Προτιμώ το μούφα υβριδικό μου κι ας καίω 6λ/100 αφού το πήρα 23k. -
@georgemit said in Toyota Corolla Cross:
Τι να τα κάνω τα 5λ/100χλμ όταν έχω δώσει 40k.
Προτιμώ το μούφα υβριδικό μου κι ας καίω 6λ/100 αφού το πήρα 23k.Μα δεν δίνεις τα 40Κ για την οικονομία, είναι αστείο! Τα δίνεις για άλλα πράγματα (ιπποδύναμη, αναρτήσεις κλπ.) και η οικονομία ειναι το κερασάκι. Δεν αγοράζει κανείς 3008 φεβ για οικονομία, το αγοράζει γιατί έχει 300 άλογα και δεν τα βρίσκεις εύκολα αλλού σε αυτή την τιμή. ή τα 200 άλογα της ΚΚ με 32-33.000 σε αμάξωμα κατηγορίας C.
Toyota Corolla Cross