-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@storm said in Toyota Corolla Cross:
π.χ. είχε αυτός ο Στέφος το αυτοκίνητο για μία βδομάδα; Μία βδομάδα δεν είδε την εξάτμιση που κρέμεται σαν παπάρι κάτω από το αυτοκίνητο;
Γιατί το 99% του κόσμου δεν ασχολείται με τέτοια θέματα ούτε ψειρίζουν το αμάξι τους. Μόνο εμείς με τα OCD ασχολούμαστε με τέτοια.
Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.
Εγώ αναφέρθηκα στον Στέφου που θεωρητικά "ψαχουλεύει" τα αυτοκίνητα. -
καλοταξιδο , να το χαρεις!!!!
-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Ο καθένας έχει διαφορετικές εμπειρίες. Έχει οδηγήσει διαφορετικά αυτοκίνητα και υπό διαφορετικές συνθήκες.
Άρα οι γνώμες μπορεί κάλλιστα να διαφέρουν.το αυτοκίνητο είναι ένα όσο και να διαφέρουν οι εκδόσεις. οι οδηγοί διαφέρουν, όχι τα αυτοκίνητα. μιλάμε για το CC.
-
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
Ο καθένας έχει διαφορετικές εμπειρίες. Έχει οδηγήσει διαφορετικά αυτοκίνητα και υπό διαφορετικές συνθήκες.
Άρα οι γνώμες μπορεί κάλλιστα να διαφέρουν.το αυτοκίνητο είναι ένα όσο και να διαφέρουν οι εκδόσεις. οι οδηγοί διαφέρουν, όχι τα αυτοκίνητα. μιλάμε για το CC.
Δεν αντιλέγω σε αυτό απλά λέω ότι αλλιως θα αξιολογήσω την ηχομόνωση ή την ποιότητα κύλισης ή το πάτημα αν έχω συνηθίσει σε μεγαλύτερα αμάξια/πιο ποιοτικα σε σχέση με αμάξι μικρότερης κατηγορίας, ηλικιας κλπ.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Εχθές παρέλαβα, από Δευτέρα θα σας πω εντυπώσεις. Τα περισσότερα (αρνητικά) από όσα έχουν γραφεί δεν ισχύουν, πλην της έλλειψης κετσέ (ο οποίος με διαβεβαίωσαν ότι δεν απαιτείται, εγώ όμως για ψυχολογικούς λόγους τον παρήγγειλα γνήσιο από toyota 210 ευρώ) και της εξάτμισης που τουλάχιστον στην fwd δεν είναι τόσο έντονο, πρέπει να ξαπλώσεις στην πραγματικότητα για να το εντοπίσεις γιατί η καμπυλότητα υπάρχει αρκετά βαθιά. Θόρυβος μέχρι τα 110 δεν υπήρχε καθόλου (παρά την πανοραμική οροφή), δεν χρειάζεται καμία έξτρα μόνωση, αεροδυναμικό θόρυβο από καθρέπτες στα 110 ακούς ελάχιστα και αν δεν ήμουν υποψιασμένος μάλλον δεν θα έδινα σημασία. Ο ήχος των στροφών που τόσα έχουν γραφεί στην eco λειτουργία (δεν έχω προλάβει το να τεστάρω κανονικά στις λοιπές) δεν ακούγεται και αν το σανιδώσεις ο ήχος των στροφών ακούγεται για 2 δεύτερα χωρίς να ενοχλεί και επανέρχεται στο αθόρυβο, δηλαδή αφού ο κινητήρας δώσει την κατεπείγουσα ροπή που του ζητάς στα πρώτα δύο δεύτερα ηρεμεί έστω και αν κρατήσεις πατημένο το γκάζι. Προερχόμενος από golf σχεδόν 10 ετών, ομολογώ ότι η διαφορά σε κύλιση (ανάρτηση), θόρυβο είναι πολύ μεγάλη. Ροπή, καταναλώσεις και τα συναφή όταν το τεστάρω. Όσο για το εσωτερικό, δεν ακούς ίχνος τριγμού (ελπίζω και μελλοντικά), σε αντίθεση με το γκολφ που όταν έμπαινα στο γκαραζ σε κεκλιμένο επίπεδο όταν ανέβαιναν οι εμπρόσθιοι τροχοί το σασί ζοριζόταν και το άκουγες. Αναλυτικά από εβδομάδα.
Καλοτάξιδο φίλε.
-
Δεν αντιλέγω σε αυτό απλά λέω ότι αλλιως θα αξιολογήσω την ηχομόνωση ή την ποιότητα κύλισης ή το πάτημα αν έχω συνηθίσει σε μεγαλύτερα αμάξια/πιο ποιοτικα σε σχέση με αμάξι μικρότερης κατηγορίας, ηλικιας κλπ.
αυτό ναι, οκ. αλλά και πάλι τοοοσο αντιφατικά τα σχόλια;
-
Λες και είσαι χθεσινός.
Ο κυρ Σπύρος με το GLA του σου λέει ότι είναι διαστημοπλοιο, δεν ακούει κιχ, δε γέρνει, πατάει τέλεια, είναι φανταστικό.
Και είναι... για αυτόν...
Άλλοι λένε ότι το GLA είναι μέτριο, ότι έχει θόρυβο από κινητήρα, ότι ότι ότι...
Αυτό είναι το φόρουμ.
Το ψψ εχει πολλά καλά και κάποια αρνητικά, όπως όλα.
Το βάρος αυτών το καθορίζει ο εκάστοτε χρήστης. Με άλλες εμπειρίες, άλλες αναγκες...
-
Ο Στέφου μετράει με το ντεσιμπελόμετρο του Apple Watch 67db και τα ίδια μετράω και εγώ στα 100χλμ στο Getz μου που είναι κορεάτικη κουδουνίστρα.
-
Στον ίδιο δρόμο;
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Ο Στέφου μετράει με το ντεσιμπελόμετρο του Apple Watch 67db και τα ίδια μετράω και εγώ στα 100χλμ στο Getz μου που είναι κορεάτικη κουδουνίστρα.
Στο 15:38 τα 67 db αναφέρονται στα 120
64 έχει στα 100. -
-
@gtsartsal said in Toyota Corolla Cross:
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Στο 15:38 τα 67 db αναφέρονται στα 120
64 έχει στα 100.Γράψε 120 my bad
-
Στο Σουζούκι έχει 72 db στα 120.
Δηλαδή ένα getz είναι πιο ήσυχο;
-
3 test drive έκανα την ψψ και εξακολουθεί και με ενοχλεί ο θόρυβος. Στο Getz που ειναι κουδουνίστρα είπα να μετρήσω με το ίδιο ρολόι με την ίδια εφαρμογή μιας και κινούμαι τακτικά στον ίδιο δρόμο που εκανε και ο στεφ δοκιμή και τα νούμερα ειναι ίδια… όποτε τι να σου πω; Η το αυτοκίνητο (ψψ) έχει θόρυβο η το ντεσιμπελομετρο του Apple Watch μετράει οτί´ να ´ναι. Από βδομάδα θα μετρήσω και με άλλα αυτοκίνητα για να έχω μια καλύτερη αίσθηση.
-
@netgeo said in Toyota Corolla Cross:
Λες και είσαι χθεσινός.
Ο κυρ Σπύρος με το GLA του σου λέει ότι είναι διαστημοπλοιο, δεν ακούει κιχ, δε γέρνει, πατάει τέλεια, είναι φανταστικό.
Και είναι... για αυτόν...
Άλλοι λένε ότι το GLA είναι μέτριο, ότι έχει θόρυβο από κινητήρα, ότι ότι ότι...
Αυτό είναι το φόρουμ.
Το ψψ εχει πολλά καλά και κάποια αρνητικά, όπως όλα.
Το βάρος αυτών το καθορίζει ο εκάστοτε χρήστης. Με άλλες εμπειρίες, άλλες αναγκες...
Τωρα θα πω κατι πολυ απλο και πραγματικα ελπιζω να γινει κατανοητο. Στην κατηγορια εχω 2 οχηματα που τιμολογιακα ανηκουν στα 2 ακρα της. Το ενα διαθετει ολα τα προσοντα για το χωμα. Υψος, αναρτηση, ελαστικα, τιμονι θεση οδηγησης ειναι στημενα ετσι ωστε να περνω απο νεροφαγωματα, πετρες ως να ειμαι σε οδοστρωτηρα. Το αλλο με ισχυρο σπιρτοζικο κινητηρα με παει Καλαματα σε χρονο που με το πρωτο θα εφτανα εξω απο την Τριπολη. Οπωσδηποτε ομως το δευτερο δεν θα εχει την ιδια απολαυστικη ανεση στα κατσαβραχα. Αναρτηση πιο σφιχτη, τιμονι ακριβεστατο, θεση οδηγησης στριτ, ακλονητο σε πλευρικο ανεμο και με διαστημικο συντελεστη αντιστασης. Ταξιδιαρικο λοιπον μα για κυριλε καταστασεις - δρομους.
Η Χ1 που ειχα για ενα μηνα μεταξυ των ηταν η χρυση τομη. Κανενα απο αυτα δεν ειναι μετριο αν ξερει ο κατοχος για ποιο ειδος χρησης το πηρε. -
το αλλο που εχεις ειναι για τα κατσαβραχα. #gia_petama
-
To ντουστ όταν χρειαστεί με πάει εκεί που δε θα πήγαινα ποτέ την μερκ . Τα χουμε ξαναπεί. Ελιές, χωράφια, Παραλίες το καλοκαίρι, καθημερινά από και προς τη δουλειά, σουπερμάρκετ για προμήθειες κλπ. Με την Μερκ βόλτες σε Εύβοια, Παρνασσό, Καρπενήσι κλπ. Οφ ροντ κανω μόνο αν χρειαστεί. Όχι για το χαβαλέ με ένα σακίδιο στο πίσω κάθισμα και μια κάμερα γκο προ στο ταμπλό.
-
Στα υβριδικά η Τογιότα δίνει εγγύηση στην μπαταρία 10 χρόνια; Υπάρχει παράμετρος χιλιομετρική;
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Στα υβριδικά η Τογιότα δίνει εγγύηση στην μπαταρία 10 χρόνια; Υπάρχει παράμετρος χιλιομετρική;
11 χρόνια χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων
-
@nbadoun said in Toyota Corolla Cross:
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
11 χρόνια χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων
Αν δεν υπάρχουν ψιλά γράμματα σε αυτή την εγγύηση δείχνει την υπέροχη της έναντι του ανταγωνισμού.
Toyota Corolla Cross