Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    N
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 40
    • Best 18
    • Groups 0

nbadoun

@nbadoun

31
    Profile views
    40
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

nbadoun Unfollow Follow

Best posts made by nbadoun

• RE: Toyota Corolla Cross

Εγώ που χθες έκανα το πρώτο μου ταξίδι για Καλάβρυτα, μου έγραψε ένα ωραιότατο 7,6lt/100km για την διαδρομή Αθήνα- Μέγα Σπήλαιο. Για αυτούς που λένε ότι το ζορίζουν αλλά δεν ανεβαίνει η κατανάλωση.

Στην Εθνική είναι απόλαυση. Το πήγα μέχρι 150. Γενικά οι ταχύτητα από Ελευσίνα μέχρι και την διασταύρωση για Καλάβρυτα, ήταν μεταξύ 120-150. Ο θόρυβος στην εθνική δεν ήταν ενοχλητικός καθόλου μπορώ να πω, αλλά ως μέτρο σύγκρισης έχω το Auris.

Στην ανηφόρα ο θόρυβος του θερμικού κινητήρα που δούλευε στο φουλ άρχισε να μου ακούγεται ενοχλητικός. Αλλά λες οκ, ανηφόρα είναι τι να κάνεις....

Το σπαστικό στην υπόθεση είναι η κατηφόρα. Εκεί που λες τι ωραία δεν θα ακούω τίποτα, κόλλησα πίσω από πούλμαν.Για κάποιον περίεργο λόγο, δούλευε ο θερμικός κινητήρας με ψιλές στροφές, χωρίς όμως να εμπλέκεται στην κίνηση του οχήματος (τουλάχιστον στην οθόνη που δείχνει την ροή ενέργειας, ο θερμικός φαινόταν κλειστός) και χωρίς να μου δίνει την εντύπωση "φρεναρίσματος" του αυτοκινήτου. Αυτό μου φάνηκε πολύ ενοχλητικό και περίεργο.

Γενικά στην Αθήνα η κατανάλωση είναι πάρα πολύ μικρή(4lt/100km). Στο ταξίδι τώρα, η κατανάλωση είναι μία normal κατανάλωση ταξιδιού. Την βεnζίνη που κατανάλωσε στην Αθήνα για 400km, την κατανάλωσε στο ταξίδι στα πρώτα 250-260km

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      N
      nbadoun

@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:

Προσωπικά δεν ψήνομαι να αντικρίζω αυτό τις όσες φορές θα ανοίγω καπώ.

Ενώ εγώ που το πήρα σε μαύρο, μια χαρά μπορώ να έχω ανοικτό το καπό και δεν φαίνεται καμία διαφορά!!🕶 🕶

N
      nbadoun

@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:

• To ρολό στο πορτ μπαγκάζ είναι λίγο χαμηλό οπότε για να φορτώνω τις τσάντες των παιδιών πρέπει "να σκύβω". Έχει διαφορά σε σχέση με την σταθερή εταζέρα που είχα πριν στο hatch civic. Θέμα συνήθειας φαντάζομαι.

Μπορείς να το μαζεύεις για να φορτώσεις και να το ξανακλείνεις όταν τελειώσεις το φόρτωμα! Καλοτάξιδο!

N
      nbadoun

Ναι απλά στο Σεάτ τα 8.4 ταϊζουν τα διπλάσια άλογα απ του cc.

Τα οποία άλογα όμως όταν πας με σταθερή ταχύτητα, δεν πεινάνε!!😊

N
      nbadoun

@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:

Στα υβριδικά η Τογιότα δίνει εγγύηση στην μπαταρία 10 χρόνια; Υπάρχει παράμετρος χιλιομετρική;

11 χρόνια χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων

N
      nbadoun

@lap said in Toyota Corolla Cross:

Βγαίνει έκδοση και με κεραμύδι;

Θα έκανε περισσότερο θόρυβο!!!

N
      nbadoun

@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:

Όσοι αναμένουν την άφιξη του αυτοκινήτου τον Ιανουάριο έχουν κάποια ενημέρωση; Εγώ ρώτησα τον πωλητή την προηγούμενη εβδομάδα και μου είπε ότι αναμένεται μέχρι τις 15 η άφιξη του πλοίου. Ωστόσο, ακόμη καμία περαιτέρω πληροφόρηση. Γνωρίζει κάποιος κάτι άλλο;

Εγώ που περίμενα 5/1, με ενημέρωσαν προχθες (9/1) ότι το αμάξι έφτασε στο λιμάνι. Style FWD

N
      nbadoun

Το θεμα είναι ότι με τις αφίξεις που αναφέρεις και το δικό σου κάλλιστα θα μπορουσε να είναι στην φουρνιά της 28ης/12 ξέρω γω. Εκτός κι αν σε διαβεβαίωσε κάποιος έμπιστος (άρα όχι ο πωλητής) ότι το αμάξι ξεφορτώθηκε από το καράβι της 8/1.

O πωλητής μου είπε ότι φτάνει λιμάνι 9/1. Στις 8/1 το βράδυ έδεσε στον Πειραιά το SPICA LEADER, και 9/1 κατά τις 11 το πρωί με ενημέρωσαν οτι έφτασε! Οπότε λογικά ήταν στο καράβι που είδα!

N
      nbadoun

Κι αυτό που λες είναι δύσκολο...δηλ σε μερικές ώρες να πρόλαβε να ξεφορτωθεί το αμάξι, να ενημερώθηκε ο έμπορος κτλ κτλ. Ποιο πιθανό να ήταν σε προηγούμενη άφιξη, δεδομένης και της διαδρομής που είχε το Spica. Tέσπα...σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Εμπειρικά πάντως και άπο άλλες παραγγελίες που χω κάνει, πέρναγε γύρω στην εβδομάδα από το δέσιμο του καραβιού μέχρι να λάβω το τηλεφώνημα απ' τον έμπορο ότι ήρθε.

Τότε μπορεί σε αυτό το καράβι που ήρθε να είναι οι παραγγελίες που περιμένουν μερικά μέλη για 15/1! win win κατάσταση!!😎 😎

N
      nbadoun

Και τι? Λες να πηγαίνει πρώτα Βέλγιο το αμάξι και μετά ξανα τη μισή υφήλιο για να φτάσει Πειραιά? Το κόβω πολύ δύσκολο όταν αυτοί μετράνε το τελευταίο micro μπογιάς που μπορούν να γλιτώσουν για να κόψουν κόστος...

InkedScreenshot_3.jpg

Από την ομάδα στο fb, ένα παλικάρι είχε στείλει σε φωτό τον αριθμό πλαισίου ενός αυτοκινήτου test drive... Η σφραγίδα λοιπόν είναι από το Βέλγιο, άρα όντως τα αυτοκίνητα περνάνε από εκεί!

N
      nbadoun

Latest posts made by nbadoun

Για αυτό έβγαλαν τα Phev

Τα Phev παίρνουν ρεύμα από το σπίτι. Εμείς ψάχνουμε σενάριο να επιστρέφεται στο σπίτι!

N
      nbadoun

Δε γίνεται με κάποιο τρόπο να την πάρεις σπίτι αυτή την πλεονάζουσα ενέργεια? Να βάλουμε κάνα πλυντήριο με δαύτη. Όποιος φτιάξει τέτοια πατέντα θα χεστεί στο τάληρο.

Να βάλουν άλλη μία μπαταρία που θα γεμίζει και θα είναι αποσπώμενη...

N
      nbadoun

@antonakis said in Toyota Corolla Cross:

Δεν δουλεύει. Η περίσσια ενέργεια χρησιμοποιείται για να γυρνάει τον κινητήρα.

Έτσι εξηγείται! Δεν το ήξερα! Αν το έκανε και με λιγότερο θόρυβο θα ήταν κομπλέ!!

N
      nbadoun

@antonakis said in Toyota Corolla Cross:

@nbadoun said in Toyota Corolla Cross:

Ρε παιδιά λίγη φυσική δεν κάνατε στο σχολείο.
      Αν ανεβαίνεις βουνό η βαρύτητα 1g τραβάει προς τα πίσω το αυτοκίνητο. Οπότε αναλόγως την κλίση είναι στην ουσία ισοδύναμο με το να αυξάνεται και η μάζα του αυτοκινήτου ως κλάσμα του 1g

Ποιο θερμικό και μη αυτοκίνητο που θα αυξήσετε τη μάζα δεν θα κάψει περισσότερο καύσιμο.

Ναι αλλά δεν μίλησα για κατανάλωση στην ανηφόρα! Για τον θόρυβο του θερμικού είπα που άρχιζε να γίνεται ενοχλητικός!

Τα χει πει ο fanis νομίζω... αν σε μεγάλη κατηφόρα είστε σε D και γεμίσει η μπαταρία, μετά γυρνάει μόνο του σε B γιατί απλά δεν έχει τι να κάνει την ενέργεια.

Το θέμα είναι οτι φαινομενικά ο θερμικός δεν είχε ανάγκη να πάρει μπρος και δεν φάνηκε να συμβάλει σε κάτι. Δούλευε και σε ψηλές ταχύτητες και ακουγόταν πολύ περίεργο-ενοχλητικό.

N
      nbadoun

Προφανώς για να κινήσει ισοδύναμο με μεγαλύτερη μάζα λόγω ανηφορας θα λειτουργήσει σε υψηλές στροφές για να παράξει ενέργεια που υπερνικά τις δυνάμεις αυτές.

Τα 7,6 λ ποτέ τα εκαψες;

Ήταν συνδυασμός Εθνικής και επαρχιακού. Γενικά η κατανάλωση ανέβηκε πολύ στην Εθνική, ενώ στον επαρχιακό παρέμεινε σταθερή και είχε τάσεις να μειωθεί. Την πολύ βενζίνη την ήπιε στην εθνική λόγω βάρους, αεροδυναμικής κτλ

N
      nbadoun

Ρε παιδιά λίγη φυσική δεν κάνατε στο σχολείο.
      Αν ανεβαίνεις βουνό η βαρύτητα 1g τραβάει προς τα πίσω το αυτοκίνητο. Οπότε αναλόγως την κλίση είναι στην ουσία ισοδύναμο με το να αυξάνεται και η μάζα του αυτοκινήτου ως κλάσμα του 1g

Ποιο θερμικό και μη αυτοκίνητο που θα αυξήσετε τη μάζα δεν θα κάψει περισσότερο καύσιμο.

Ναι αλλά δεν μίλησα για κατανάλωση στην ανηφόρα! Για τον θόρυβο του θερμικού είπα που άρχιζε να γίνεται ενοχλητικός!

N
      nbadoun

Στην κατηφόρα δεν το έβαλες στο Β?

Όχι, ήταν στο D γιατί μου είχαν πει να το βάζω Β μόνο σε απότομες κατηφόρες και αυτή δεν ήταν!

N
      nbadoun

Εγώ που χθες έκανα το πρώτο μου ταξίδι για Καλάβρυτα, μου έγραψε ένα ωραιότατο 7,6lt/100km για την διαδρομή Αθήνα- Μέγα Σπήλαιο. Για αυτούς που λένε ότι το ζορίζουν αλλά δεν ανεβαίνει η κατανάλωση.

Στην Εθνική είναι απόλαυση. Το πήγα μέχρι 150. Γενικά οι ταχύτητα από Ελευσίνα μέχρι και την διασταύρωση για Καλάβρυτα, ήταν μεταξύ 120-150. Ο θόρυβος στην εθνική δεν ήταν ενοχλητικός καθόλου μπορώ να πω, αλλά ως μέτρο σύγκρισης έχω το Auris.

Στην ανηφόρα ο θόρυβος του θερμικού κινητήρα που δούλευε στο φουλ άρχισε να μου ακούγεται ενοχλητικός. Αλλά λες οκ, ανηφόρα είναι τι να κάνεις....

Το σπαστικό στην υπόθεση είναι η κατηφόρα. Εκεί που λες τι ωραία δεν θα ακούω τίποτα, κόλλησα πίσω από πούλμαν.Για κάποιον περίεργο λόγο, δούλευε ο θερμικός κινητήρας με ψιλές στροφές, χωρίς όμως να εμπλέκεται στην κίνηση του οχήματος (τουλάχιστον στην οθόνη που δείχνει την ροή ενέργειας, ο θερμικός φαινόταν κλειστός) και χωρίς να μου δίνει την εντύπωση "φρεναρίσματος" του αυτοκινήτου. Αυτό μου φάνηκε πολύ ενοχλητικό και περίεργο.

Γενικά στην Αθήνα η κατανάλωση είναι πάρα πολύ μικρή(4lt/100km). Στο ταξίδι τώρα, η κατανάλωση είναι μία normal κατανάλωση ταξιδιού. Την βεnζίνη που κατανάλωσε στην Αθήνα για 400km, την κατανάλωσε στο ταξίδι στα πρώτα 250-260km

N
      nbadoun

@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:

Αδικαιολόγητα σας καθυστερούν. Κωλυσιεργία (βαριεστημάρα) του αντιπροσώπου. Με το που ξεφόρτωσε το αυτοκίνητο στον Πειραιά, δύο ημέρες μετά εξόφλησα και εκτελωνίστηκε σε 2 ημέρες, μου έστειλε email η toyota για την ενεργοποίηση του λογαριασμού mytoyota και παρέλαβα, δύο ημέρες μετά τον εκτελωνισμό. Δηλαδή 19.1. κατέπλευσε και ξεφόρτωσε, 23.1. είχα το αυτοκίνητο. Οπότε πάρτε τους τηλ. να κινητοποιηθούν

Σε μένα το πρώτο σκέλος είναι το ίδιο, απλά άργησε 5 ημέρες παραπάνω για τις πινακίδες-παραλαβή!9/1 μου τηλεφώνησαν ότι έφτασε το αμάξι Πειραιά, εξόφλησα την ίδια ημέρα, η εφαρμογή ενεργοποιήθηκε 13/1 περίπου και παρέλαβα 19/1.

N
      nbadoun
    • RE: TOYOTA FORUM

@fanis75 said in TOYOTA FORUM:

@nbadoun said in TOYOTA FORUM:

Στο δημοσίευμα που διάβασα έλεγε για Yaris και δεν έκανε κάποιον διαχωρισμό! Μακάρι να είναι όπως τα λες!!

To ξέρω. Αλλά μου είχε πει ο πωλητής που είχα πάρει την Κορόλα, ότι Τσεχία δεν φτιάχνουν τα υβριδικά Γιάρις, μόνο τα βενζίνης. Τι να πω....ισχύει ή όχι δεν το ξέρω.

Επειδή με συμφέρει, θα σε πιστέψω!!!

N
      nbadoun
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST