-
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Αν δεν παλευα 1 χρονο να παρω ενα κωλαμαξο δε θα χα κανενα να προβλημα να το κανω. Το χω κανει παλαιοτερα με απαταιωνα εργοδοτη. Γενικως ειναι υποχρεωση απεναντι στα δουλεμενα μας χρηματα και την αξιοπρεπεια μας. Αλλας ας οψεται που δεν ειναι φυσιολογικες οι εποχες...
Btw η συζυγος αυτη τη στιγμη ειναι με νοικιαρικο 500ρακι. Αντε πες της οτι "θα κινηθω νομικα και μπορει να μη δεις ΨΨ ποτε".
Μπορείς να εξοφλησεις και παραλάβεις με επιφύλαξη στέλνοντας και ένα εξώδικο στην Τογιότα Ελλάς.
Γενικά όσοι είναι στην ίδια κατάσταση ας κρατανε μια ρητή επιφύλαξη στην παράδοση.
Ένα εξώδικο η επίδοση του εντός Αθηνών κοστίζει 35 ευρώ , αν έχεις και φίλο δικηγόρο δεν είναι τπτ να το συντάξει να τους πατήσεις μια επίδοση να σφίγγουν λίγο οι κώλοι. Οι αντιπρόσωποι μετρούν και το σάλιο που ξοδεύουν ο αγοραστής γιατί να είναι άνετος και δεν βαριέσαι;
-
Γιατί τόση φασαρία για ένα αυτοκίνητο βρε παιδιά? Σιγά μην κάνετε και προσφυγή στο Ευρωπαικό δικαστήριο εναντίον της Toyota.
Με το ζόρι σας το δίνει τ' αμάξι και σας ζητάει τα λεφτά? Όποιου δεν του αρέσει ας ακυρώσει και να πάρει την προκαταβολή του πίσω. Ας αγοράσει κάτι άλλο.
-
@andya3 said in Toyota Corolla Cross:
Γιατί τόση φασαρία για ένα αυτοκίνητο βρε παιδιά? Σιγά μην κάνετε και προσφυγή στο Ευρωπαικό δικαστήριο εναντίον της Toyota.
Με το ζόρι σας το δίνει τ' αμάξι και σας ζητάει τα λεφτά? Όποιου δεν του αρέσει ας ακυρώσει και να πάρει την προκαταβολή του πίσω. Ας αγοράσει κάτι άλλο.
Δεν είναι έτσι. Όταν πουλάς κάτι σε δελεαστικές τιμές και διαφημίζεις βάλε παραγγελία για να προλάβεις να παραλάβεις εγκαίρως και μετά αθετεις την ημερομηνία γιατί... άργησε το καράβι και πατάς και 1800 ευρώ αύξηση , λέγεται δόλος , παραπλανητική διαφήμιση και άλλα...
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Αν δεν παλευα 1 χρονο να παρω ενα κωλαμαξο δε θα χα κανενα να προβλημα να το κανω. Το χω κανει παλαιοτερα με απαταιωνα εργοδοτη. Γενικως ειναι υποχρεωση απεναντι στα δουλεμενα μας χρηματα και την αξιοπρεπεια μας. Αλλας ας οψεται που δεν ειναι φυσιολογικες οι εποχες...
Btw η συζυγος αυτη τη στιγμη ειναι με νοικιαρικο 500ρακι. Αντε πες της οτι "θα κινηθω νομικα και μπορει να μη δεις ΨΨ ποτε".
Μπορείς να εξοφλησεις και παραλάβεις με επιφύλαξη στέλνοντας και ένα εξώδικο στην Τογιότα Ελλάς.
Γενικά όσοι είναι στην ίδια κατάσταση ας κρατανε μια ρητή επιφύλαξη στην παράδοση.
Ένα εξώδικο η επίδοση του εντός Αθηνών κοστίζει 35 ευρώ , αν έχεις και φίλο δικηγόρο δεν είναι τπτ να το συντάξει να τους πατήσεις μια επίδοση να σφίγγουν λίγο οι κώλοι. Οι αντιπρόσωποι μετρούν και το σάλιο που ξοδεύουν ο αγοραστής γιατί να είναι άνετος και δεν βαριέσαι;
Και μια ρητή επιφύλαξη είναι καλύτερη από το σκύβω το
κεφάλι και ευχαριστώ το μεγάλο τογιοντα για το απαύγασμα ιαπωνικής τεχνολογίας που μου χάρισε. -
Αποκλείετε να κερδίσετε κατι με την ημερομηνια παραδοσης. Θα μπορουσε να αλλαξει και για κακο καιρο ή απεργια των εκτελωνιστων πχ.
Το θεμα στο χαρτι της παραγγελιας αν εχει κλειστη τιμη ή ανοικτη. Αν ειναι ανοικτη τοτε μια χαρα εχεις επιλογη να μην παραλαβεις.
Οι τιμες των αυτοκινητων πιστευω θα πεσουν σε καποια στιγμη μεσα στα 2-3 επομενα χρονια οταν θα υπαρξει κριση και θα υπαρχει μεγαλο στοκ. Αυτο συμβαινει τωρα με Τεσλα που ανακοινωσε 15% μειωσεις.
Βεβαια τιμες 2019 χλωμο ειναι αλλα σιγουρα θα υπαρξει μια υποχωριση.
-
Το αμαξι καλό είναι ειδικά όσοι έτυχε να το έχουμε οδηγησει οδηγικά είναι καλό και αξίζει και τα λεφτά του με την αύξηση στις 2 πρώτες εκδόσεις. Η πλούσια ήταν από την αρχή υπερβολική στην τιμή και στα 40.8Κ ξεφεύγει πολύ πια.
Απλά αυτά το αυξήθηκε η τιμή του ενός προϊόντος σε ένα μήνα είναι κουραφεξαλα. Ειναι αυξήσεις συνέπειας της ζήτησης και των πωλήσεων. Λένε μας παίρνει να το ανεβάσουμε. Όσοι έχουν μπει στον χορό θα χορέψουν. Και αν βγουν θα μπουν άλλοι. Για αυτό θα φάει και άλλη αύξηση μέσα στην χρονιά. Και θα αυξάνει μέχρι να δουν ανακοπή των παραγγελιών. Μόλις πάνε κοπούν θα σταματήσουν -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
πάντα συμφέρει να πουλάς λιγότερα αγαθά με μεγαλύτερο κέρδος.
Δεν λέω όχι. Άλλο είπα, ότι υπάρχει ολόκληρη μελέτη για να δει μια εταιρεία την βέλτιστη τιμή σε σχέση με τις πωλήσεις, ώστε να δει πόσο ακριβά μπορεί να πουλήσει.
Για παράδειγμα, η Τογιότα ξέρει ότι εαν τιμολογήσει την Κορόλα €60.000 δεν θα πουλήσει ούτε μια! Αλλά θέλει να την τιμολογήση όσο πιο ψηλά γίνεται, πάντα σε συνάρτηση με τις πωλήσεις, για παράδειγμα μπορεί €1.00 διαφορά πάνω ή κάτω να σημείανει μεγάλη διαφορά στο συνολικό κέρδος.
Δεν είναι έτσι ακριβώς. Η Τογιότα θέλει να τιμολογήσει την Κορόλα σε αυτή την τιμή που θα μεγιστοποιεί το γινόμενο: κέρδος ανά μονάδα Χ αριθμό πωλήσεων. Δηλαδή την τιμή που θα επιτρέψει τη μεγιστοποίηση του κέρδους της.
-
Σημερινά κουλούρια.
εκτιμώμενη παράδοση από ιούνιο σε Απρίλιο 23. Κάποιο γιαπάνι παίζει με τον υπολογιστή και με τα νεύρα μας.
-
Βρίζαμε τη Στελλάντις που δεν είχε ιδέα που, πότε και με τι εξοπλισμό θα φτασουν τα αυτοκίνητά τους στον πελάτη και τελικά και η Τουότα είναι τα ίδια σκατά.
-
Άπαντες γατάκια έπονται του πρώτου δίδαξαντα με το μπλε οβάλ σήμα...
-
Ο οποίος πρώτος καταργεί τη θερμική γκάμα του πριν το 2035. Πρωτοπορεί η ford
-
Βρίζαμε τη Στελλάντις που δεν είχε ιδέα που, πότε και με τι εξοπλισμό θα φτασουν τα αυτοκίνητά τους στον πελάτη και τελικά και η Τουότα είναι τα ίδια σκατά.
Το μακρινό 2007 περίμενα 9 μήνες για το smart μου, ειδική παραγγελία που ποτέ δεν ήρθε, στο επτάμηνο κατέληξα σε ετοιμοπαράδοτη έκδοση limited one, η οποία επίσης καθυστέρησε διότι το δικό μου πήγε σε γνωστό του αντιπροσώπου και μου έφεραν άλλο.
Το 2021 που έψαχνα αυτοκίνητο μόνο σε ετοιμοπαράδοτο κοιτούσα για αυτόν τον λόγο. Παραγγελία θα έβαζα μόνο για ένα ειδικό αυτοκίνητο...
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Ο οποίος πρώτος καταργεί τη θερμική γκάμα του πριν το 2035. Πρωτοπορεί η ford
Θα έλεγα τώρα τι κάνει η Ford αλλά έχω καιρό να φλερτάρω με instant ban...
-
@limited_one said in Toyota Corolla Cross:
Το μακρινό 2007 περίμενα 9 μήνες για το smart μου, ειδική παραγγελία που ποτέ δεν ήρθε, στο επτάμηνο κατέληξα σε ετοιμοπαράδοτη έκδοση limited one, η οποία επίσης καθυστέρησε διότι το δικό μου πήγε σε γνωστό του αντιπροσώπου και μου έφεραν άλλο.
Το 2021 που έψαχνα αυτοκίνητο μόνο σε ετοιμοπαράδοτο κοιτούσα για αυτόν τον λόγο. Παραγγελία θα έβαζα μόνο για ένα ειδικό αυτοκίνητο...
Μα και τα Τουότα δεν είναι ειδικές παραγγελίες. 4-5 εκδόσεις είναι συγκεκριμένες και διαλέγεις. Απλά δεν ξέρουν ούτε αυτοί πότε μπορούν να διαθέσουν το κάθε αμάξι και σε ποιο μέρος.
-
@harisma23 said in Toyota Corolla Cross:
Δεν είναι έτσι ακριβώς. Η Τογιότα θέλει να τιμολογήσει την Κορόλα σε αυτή την τιμή που θα μεγιστοποιεί το γινόμενο: κέρδος ανά μονάδα Χ αριθμό πωλήσεων. Δηλαδή την τιμή που θα επιτρέψει τη μεγιστοποίηση του κέρδους της.
Εεε αυτο ακριβώς είπα!! Ισως δεν το εγραψα σωστα, αλλά αυτο ακριβώς εννοω.
-
πάντα συμφέρει να πουλάς λιγότερα αγαθά με μεγαλύτερο κέρδος.
Δεν λέω όχι. Άλλο είπα, ότι υπάρχει ολόκληρη μελέτη για να δει μια εταιρεία την βέλτιστη τιμή σε σχέση με τις πωλήσεις, ώστε να δει πόσο ακριβά μπορεί να πουλήσει.
Για παράδειγμα, η Τογιότα ξέρει ότι εαν τιμολογήσει την Κορόλα €60.000 δεν θα πουλήσει ούτε μια! Αλλά θέλει να την τιμολογήση όσο πιο ψηλά γίνεται, πάντα σε συνάρτηση με τις πωλήσεις, για παράδειγμα μπορεί €1.00 διαφορά πάνω ή κάτω να σημείανει μεγάλη διαφορά στο συνολικό κέρδος.
Μια χαρά τα λέει ο Φάνης. Άστο Χάρη.
-
Εεε αυτο ακριβώς είπα!! Ισως δεν το εγραψα σωστα, αλλά αυτο ακριβώς εννοω.
και? επρεπε να σε διορθωσει... το ενοιωσε...
-
@limited_one said in Toyota Corolla Cross:
Μα και τα Τουότα δεν είναι ειδικές παραγγελίες. 4-5 εκδόσεις είναι συγκεκριμένες και διαλέγεις. Απλά δεν ξέρουν ούτε αυτοί πότε μπορούν να διαθέσουν το κάθε αμάξι και σε ποιο μέρος.
Κατανοώ πλήρως αυτό που περνάτε όσοι αναμένετε τα αυτοκίνητα σας, το πέρασα και εγώ σε φυσιολογικές συνθήκες τότε.
Σήμερα όμως για όποιον έχει ανάγκη ένα νέο αυτοκίνητο ή θα πρέπει να εφοδιαστεί με υπομονή, ή να βρει ετοιμοπαράδοτο με κίνδυνο να υπάρξουν καθυστερήσεις. -
Με τα σημερινά δεδομένα όταν 4/10 σου ελεγαν ότι 5/1 θα χει φτάσει το καράβι Πειραιά, θεωρείτο ετοιμοπαράδοτο. Σίγουρα μέτρησε αυτό για πολύ κόσμο που έτρεξε να "προλάβει". Αυτό που δεν περιμέναμε, ή δε θέλαμε να περιμένουμε, είναι να φάει αύξηση το μοντέλο μέσα σε 3 μήνες από το άνοιγμα των παραγγελιών. Θα ήταν πιο τίμιο να ξεκινήσει εξαρχής με υψηλότερη τιμή το μοντέλο και να τελείωνε η υποθεση. Εκτιμώ ότι θα είχε μηδενική διαφορά σε παραγγελίες εάν εξαρχής τιμολογούσαν όπως σήμερα. Αυτός που το πήρε με 31200 τότε θα το έπαιρνε και με 32000 ενώ κι αυτός που το πήρε με 39000 θα το έπαιρνε και με 41000. Τσάμπα σιχτίρια τρώνε.
-
Καλησπέρα στην ομάδα έμαθα σήμερα ότι λόγω αλλαγής τιμοκαταλογου η χρέωση είναι 810€.... Ο νεός τιμοκαταλογος ξεκίνησε 13/01 και εμένα το μάξι εκτελωνιστηκε 16/01.... Ρε παιδιά δεν είναι καταχρηστικός ο όρος ναι μεν ανοιχτη τιμή αλλά μας είχαν πει εκτιμώμενη παράδωση 09/01 , ειπλέον αν κάποιος βαριόταν στο τελωνείο εγω θα την πληρώσω ?
Toyota Corolla Cross