-
Μα και τώρα δεν πιστεύω να υπάρξει καμία ακύρωση,
Πρώτον γιατί δύσκολά θα βρεθεί κάτι άλλο έστω και με συμβιβασμούς, δεύτερον γιατί ακόμη και με την αύξηση εξακολουθεί να είναι vfm και τρίτον νέα παραγγελία σημαίνει παράδοση το καλοκαίρι.
Αυτά αφορούν όσους ήταν να παραλάβουν 5-1... -
@jimakos80 said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα στην ομάδα έμαθα σήμερα ότι λόγω αλλαγής τιμοκαταλογου η χρέωση είναι 810€.... Ο νεός τιμοκαταλογος ξεκίνησε 13/01 και εμένα το μάξι εκτελωνιστηκε 16/01.... Ρε παιδιά δεν είναι καταχρηστικός ο όρος ναι μεν ανοιχτη τιμή αλλά μας είχαν πει εκτιμώμενη παράδωση 09/01 , ειπλέον αν κάποιος βαριόταν στο τελωνείο εγω θα την πληρώσω ?
Με πάσα επιφύλαξη και χωρίς να θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά...βλέπω ότι καράβι από Βέλγιο ήρθε 3/1. Εάν δεν πέφτω έξω (που πολύ πιθανό να πέφτω) το αμάξι έκατσε 13 μέρες στην αναμονή για εκτελωνισμό.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα στην ομάδα έμαθα σήμερα ότι λόγω αλλαγής τιμοκαταλογου η χρέωση είναι 810€.... Ο νεός τιμοκαταλογος ξεκίνησε 13/01 και εμένα το μάξι εκτελωνιστηκε 16/01.... Ρε παιδιά δεν είναι καταχρηστικός ο όρος ναι μεν ανοιχτη τιμή αλλά μας είχαν πει εκτιμώμενη παράδωση 09/01 , ειπλέον αν κάποιος βαριόταν στο τελωνείο εγω θα την πληρώσω ?
Με πάσα επιφύλαξη και χωρίς να θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά...βλέπω ότι καράβι από Βέλγιο ήρθε 3/1. Εάν δεν πέφτω έξω (που πολύ πιθανό να πέφτω) το αμάξι έκατσε 13 μέρες στην αναμονή για εκτελωνισμό.
Στο είχα πει γιατί είχαμε πάθει ένα σχετικό περιστατικό
george1977
Nov 7, 2022, 12:22 PM
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:To φθάνει στον Πειραιά και ξεφορτώνει στο Πειραιά μπορεί να απέχει πολύ μεταξύ τους είδικα Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Καράβι που εφθασε αρχες Δεκέμβρη, μας ξεφόρτωσε μετά από είκοσι ημέρες και ο εκτελωνισμός έγινε το επόμενο έτος.
-
Μόνο οι Toyot-αιοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε αυτή τη χώρα!
Ξεκινήστε με μηνύσεις στους πάντες και καλή τύχη. Αντιπροσωπείες, δημόσιες υπηρεσίες, τελωνεία, τεχνοκρατικά σκουλήκια, τραπεζίτες, υπουργούς. Είστε οι νοικοκυραίοι, εσείς κρατάτε το κράτος! Τoyoto-κρατια!
Οι Stellant-αιοι είμαστε μαζί σας, απλά λίγο περισσότερο bonviveur-ονια και λίγο pericolosamente βέβαια, οπότε ξενερώνουμε με τη χαρτουρα και τα λογιστικά, αλλά μαζί σας!
-
@george1977 said in Toyota Corolla Cross:
Στο είχα πει γιατί είχαμε πάθει ένα σχετικό περιστατικό
george1977
Nov 7, 2022, 12:22 PM
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:To φθάνει στον Πειραιά και ξεφορτώνει στο Πειραιά μπορεί να απέχει πολύ μεταξύ τους είδικα Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Καράβι που εφθασε αρχες Δεκέμβρη, μας ξεφόρτωσε μετά από είκοσι ημέρες και ο εκτελωνισμός έγινε το επόμενο έτος.
Το καράβι πάντως αν δεν υπάρχει τεχνικός λόγος δεν κάθεται 20 μέρες στο λιμάνι. Υπάρχουν ρήτρες κτλ. Το να ξεφόρτωσε και απλά να καθυστέρησε η διαδικασία του τελωνείου είναι άλλο πράγμα. Κι εγώ έχω τώρα στη δουλειά αμάξι που έχει πατήσει Ελλάδα τέλη Δεκέμβρη και η Leaseplan το έχει εκτιμώμενη παράδοση 10/2.
-
για το αυτοκίνητο που έχει παραχθεί, είναι εν πλω ή κάθεται στον Πειραία για εκτελωνισμό είναι άδικο (για να μην πω κάτι χειρότερο) να πάρει αύξηση.
Είχε κανείς άλλος αλλαγή στην ημερομηνία σήμερα?
-
Ψάχνετε και τα καράβια, πότε έρχονται τ' αυτοκίνητα? Παιδιά είστε πολύ δυνατοί, 1η φορά ακούω κάτι τέτοιο.
Πάρτε βρε το αυτοκίνητό σας να το χαρείτε και μην το παίζετε Κλουζώ. Έτσι κι αλλιώς υβριδικό Toyota είναι, αυτά τα 1.000€ παραπάνω που σας χρεώνει τώρα θα τα γλυτώσετε από βενζίνες και βλάβες που θα σας έβγαζαν άλλα αυτοκίνητα.
Έτσι δεν είναι?
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Μια χαρά τα λέει ο Φάνης. Άστο Χάρη.
@gatoz said in Toyota Corolla Cross:
και? επρεπε να σε διορθωσει... το ενοιωσε...
Κομπλεξικοί γατόγυροι, όπως πιθανώς είδατε (αλλά το προσπεράσατε) έκανα bold το σημείο του post του Φάνη, το οποίο σχολίασα.
Ξουτ, αδειάστε μου τη γωνία! -
@andya3 said in Toyota Corolla Cross:
Ψάχνετε και τα καράβια, πότε έρχονται τ' αυτοκίνητα? Παιδιά είστε πολύ δυνατοί, 1η φορά ακούω κάτι τέτοιο.
Πάρτε βρε το αυτοκίνητό σας να το χαρείτε και μην το παίζετε Κλουζώ. Έτσι κι αλλιώς υβριδικό Toyota είναι, αυτά τα 1.000€ παραπάνω που σας χρεώνει τώρα θα τα γλυτώσετε από βενζίνες και βλάβες που θα σας έβγαζαν άλλα αυτοκίνητα.
Έτσι δεν είναι?
Δεν εισαι στη θέση τους να εχεις νοιωσει την παλαμη στο κωλαράκι σου, να αισθανθείς τη "γλύκα".
Εντωμεταξύ βλεπω περυσι και φέτος ίδιο παττερν..
Τα Τογιότα παιρνουν απο 700 - 800 + αυξηση καθε εξάμηνο!
Αλιμονο σε όσους εχουν ημερομηνίες παράδοσης τέλη του χρόνου!
Οποτε εγω ξεκινησα για το γυναικαμαξο με υπερβαση (για να ειναι και του δικου μου γουστου) στα 25 και θα φτασω να το πληρώσω 27...
Ακυρώνεις ή δεν ακυρώνεις;
Βασικά θα το είχα κανει αλλά ψαχνομαι να το κανω επεισοδιακά ! Να μας γράψουν οι εφημερίδες με κάποιο τρόπο! Να τους ξεφτιλίσω καπως!!!! -
Είναι αρκετά περίπλοκο νομικά να συντάξεις αγωγή για αγορά αυτοκινήτου με ανοιχτή τιμή. Περιπλέκονται συμβάσεις πώλησης, εντολής, αποκλειστικής αντιπροσωπείας, απαιτεί μαεστρία και καλή γνώση αστικού δικαίου... Ωστόσο, το πιο βασικό είναι ότι δύσκολα θα μάθει κάποιος πως και πότε γίνεται η τιμολόγηση του αυτοκινήτου προκειμένου να κριθεί η καταχρηστικότητα της μετακύλισης της αύξησης (με τη φόρτωση του αυτοκινήτου, με την άφιξη στο Βέλγιο, με τη φόρτωση για Ελλάδα, με την άφιξη στην Ελλάδα, κατά τον εκτελωνισμό;). Όποιος μπορέσει να μάθει αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες θα μπορούσε να στραφεί νομικά (κατά του πωλητή ή του αποκλειστικού αντιπροσώπου και διανομέα στην Ελλάδα, άλλο ένα ερώτημα)ή να παραλάβει επιφυλασσόμενος. Οπότε, παραλαμβάνεις και καταπίνεις το 800αρι, αλλιώς εάν μάθεις τις άνω λεπτομέρειες και είσαι δικηγόρος (και κατέχεις καλά το αστικό - εμπορικό δίκαιο) εφόσον δεν πληρώνεις προεισπράξεις, αμοιβή κλπ. ασκείς μια αγωγή και δημιουργείς ένα προηγούμενο δικαστικό που θα εξαναγκάσει το σύστημα εισαγωγής - διανομής - πώλησης να είναι πιο φειδωλό στην μετακύλιση της αύξησης.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Είναι αρκετά περίπλοκο νομικά να συντάξεις αγωγή για αγορά αυτοκινήτου με ανοιχτή τιμή. Περιπλέκονται συμβάσεις πώλησης, εντολής, αποκλειστικής αντιπροσωπείας, απαιτεί μαεστρία και καλή γνώση αστικού δικαίου... Ωστόσο, το πιο βασικό είναι ότι δύσκολα θα μάθει κάποιος πως και πότε γίνεται η τιμολόγηση του αυτοκινήτου προκειμένου να κριθεί η καταχρηστικότητα της μετακύλισης της αύξησης (με τη φόρτωση του αυτοκινήτου, με την άφιξη στο Βέλγιο, με τη φόρτωση για Ελλάδα, με την άφιξη στην Ελλάδα, κατά τον εκτελωνισμό;). Όποιος μπορέσει να μάθει αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες θα μπορούσε να στραφεί νομικά (κατά του πωλητή ή του αποκλειστικού αντιπροσώπου και διανομέα στην Ελλάδα, άλλο ένα ερώτημα)ή να παραλάβει επιφυλασσόμενος. Οπότε, παραλαμβάνεις και καταπίνεις το 800αρι, αλλιώς εάν μάθεις τις άνω λεπτομέρειες και είσαι δικηγόρος (και κατέχεις καλά το αστικό - εμπορικό δίκαιο) εφόσον δεν πληρώνεις προεισπράξεις, αμοιβή κλπ. ασκείς μια αγωγή και δημιουργείς ένα προηγούμενο δικαστικό που θα εξαναγκάσει το σύστημα εισαγωγής - διανομής - πώλησης να είναι πιο φειδωλό στην μετακύλιση της αύξησης.
Θα συμφωνήσω ως νομικός μέχρι ενός σημειού!
Καταρχήν παραλαμβάνεις με επιφυλαξη!
Μετά βλέπεις τι θα κάνεις!
Επειδή παίρνει διαστάσεις επιδημίας το θέμα ολο και καποιος καλός συνάδελφος σε τετοια θεματα θα ασχοληθεί! -
Για να μη χαλάμε τη ζαχαριένια μας, αυτό εδώ τους καλύπτει όλους όπως πρέπει. Δε μπορούμε να κάνουμε τι-πο-τα.
Σημειώνεται ότι παρόλο που το σύστημα έλεγε 5/1, αυτό το έχουμε ακούσει μόνο προφορικά. Στην υπογεγραμμένη προσφορά λέει 1ος/2023 που σημαίνει ότι και με 31/1 συν τις 12 μέρες είναι απολύτως καλυμμένοι.
-
Καλό θα ήταν να παραλάβεις ανεπιφύλακτα αλλά να εξοφλήσεις με επιφύλαξη, γιατί η διαφορά μας αφορά το τίμημα.
-
Η πώληση με ανοιχτή τιμή μόνο με καταχρηστικότητα της μετακύλισης της αύξησης μπορεί να αντιμετωπισθεί. Η καταχρηστικότητα όμως εξαρτάται από τις λεπτομέρειες που προανέφερα (τον χρόνο τιμολόγησης).
-
Καλό θα ήταν να παραλάβεις ανεπιφύλακτα αλλά να εξοφλήσεις με επιφύλαξη, γιατί η διαφορά μας αφορά το τίμημα.
Και στα 2 θα κρατουσα επιφυλαξη! Αλλωστε για την παραλαβη υπογράφω. Την εξόφληση την κανω τραπεζικά αρα θα πρέπει να κρατήσω την επιφυλαξη εκει με εξώδικο... Για αυτό κατά την παραλαβή 2 σε ένα...
Η πώληση με ανοιχτή τιμή μόνο με καταχρηστικότητα της μετακύλισης της αύξησης μπορεί να αντιμετωπισθεί. Η καταχρηστικότητα όμως εξαρτάται από τις λεπτομέρειες που προανέφερα (τον χρόνο τιμολόγησης).
Το 5/1 αποδεικνυεται με μαρτυρες !
Ας μας βγάλουν ολους ψευτες! Το μισό φορουμ ρωτησε τόσους διαφορετικούς πωλητες. Εγώ εχω και ονόματα! -
Για να μη χαλάμε τη ζαχαριένια μας, αυτό εδώ τους καλύπτει όλους όπως πρέπει. Δε μπορούμε να κάνουμε τι-πο-τα.
Σημειώνεται ότι παρόλο που το σύστημα έλεγε 5/1, αυτό το έχουμε ακούσει μόνο προφορικά. Στην υπογεγραμμένη προσφορά λέει 1ος/2023 που σημαίνει ότι και με 31/1 συν τις 12 μέρες είναι απολύτως καλυμμένοι.
Εδω δεν γράφουν πουθενα τα 11 χρονια της μπαταρίας ...
Το έχουν αναγάγει σε επιστήμη! -
Θεωρώ ότι σε ότι αφορά την εγγύηση εδώ αναφέρουν επιγραμματικά κάποιες βασικές καλύψεις και στο βιβλιαράκι θα αναφέρονται με λεπτομέρειες.
-
Θεωρώ ότι σε ότι αφορά την εγγύηση εδώ αναφέρουν επιγραμματικά κάποιες βασικές καλύψεις και στο βιβλιαράκι θα αναφέρονται με λεπτομέρειες.
Αν δεν σου δωσουν το μπλοκάκι με τα voucher και τον κωδικό αριθμό για το όχημα σου ξεχωριστά, δεν ισχύει τίποτα! Θα πρέπει να πληρώσεις 60ευρώ να σου κανουν το τεστ και μετά να ισχύσει η επέκταση.
Παθως αλλά ευτυχώς βρήκα άκρη και γλυτωσα το 60αρι στο σερβις του 7ου χρονου. -
Πάντως το να παραγγελνεις αμαξι με ανοιχτη τιμη ειναι ανεντιμο απο μέρους τους, ποτε δε θα παραγγελνα ετσι.
-
Το χω στα υποψη με την παραλαβή. Γενικώς πάντα πάω με τσεκλιστ μία φορά πριν το αμάξι περάσει pdi, το επιθεωρώ, κάνω τις σχετικές παρατηρήσεις (δεν το ακουμπάτε, δε βγάζετε προστατευτικά, δεν πλένετε, δε βιδώνετε πινακίδες), μετά ξοφλάω και όταν βγουν οι πινακίδες παραλαμβάνω πλέον.
Toyota Corolla Cross