-
Όσοι λέτε ότι τα κοντινενταλ είναι χάλια ( εκτός των eco ) δύο πράγματα συμβαίνουν ή τα κάψατε όσο ήταν καινούργια ( το πιθανότερο αν μιλάμε ότι γλυστρανε στο φρενάρισμα) ή αν μιλάμε για πλευρικα φορτία τα αυτοκίνητα σας απλά δεν ταίριαξαν ποτέ με αυτά τα ελαστικά.
Είναι φοβερά λάστιχα, έχουν πρόσφυση μέχρι να γίνουν σλικ ΚΑΙ έχουν φοβερό ώμο- πλαϊνο , όχι απλά σκληρό όπως π.χ. τα ps4.
Όσοι παραπονιούνται για τα ελαστικά Bridgestone, continental, Michelin, Goodyear dunlop ότι είναι τραγικά κτλ. Κτλ. Τα έχουν κάψει όσο ήταν νέα και μετά τα πρώτα mm γόμας που απομακρύνεται με τη χρήση το λάστιχο είναι για τα σκουπίδια.
6 μήνες το λιγότερο αποθήκευση + μικρές διαδρομές για στρώσιμο..... είτε κοντινενταλ είτε Bridgestone είτε μισελιν ασχολούμαι με τα δευτερεύοντα χαρακτηριστικά τους αφού όλα έχουν πρόσφυση! -
Απλά άθλια. Δε κρατώ λογαριασμό πόσα αμάξια και πόσα ελαστικά έχω στρώσει. Δε θυμάμαι καν πόσα αυτοκίνητα έχω οδηγήσει. Τα continental είναι μακράν τα χειρότερα ελαστικά που έχω δει. Σε όλες τις περιπτώσεις υποβαθμιζαν τα θετικά στοιχεία των αυτοκινήτων που τα φορούσαν. Στις ίδιες διαδρομές, τα ίδια αυτοκίνητα έδειξαν τρομακτική βελτίωση φορώντας άλλα ελαστικά. Υπόψη πως δεν είχα καμία τέτοια ξινή παρατήρηση με τα υπόλοιπα πριμιουμ. Αυτά όμως α π α ρ α δ ε κ τ α.
-
Falken ειχα βάλει στο Α5 σε 245/45/17 και ήταν πάρα πολύ καλό.
Ετυχε και κάψαμε μόνο τα Conti? Πόσες είναι οι πιθανότητες? -
@williamg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τώρα έβαλα κάτι Sumitomo. Μου τα προτειναν 2 λαστιχαδες και μου ειπαν ειναι δημοφιλη σε ταξιτζηδες γιατι παρολο π ειναι μαλακα βγαζουν πολλα χλμ. Ως τωρα ευχαριστημενος αν και το λαστιχο φαινεται απ το 2 καλοκαιρι κ μετα νομιζω.
Πολύ καλή και τίμια μάρκα, σημειωτέον απο τις μεγαλύτερες της Ασίας
-
Πιο μαλακά από τα μικρά Efficient Grip, υπάρχουν;
-
Ανάμεσα σε turanza 006, premium contact7 και pzero (κυρίως τα 2 πρώτα) ποια είναι τα καλύτερα πιστεύετε?Κάποιος που να τα φοράει.Κυριως να έχουν ισχυρά πλαϊνά και να χουν καλό κράτημα.ειμαι από pzero 5ετιας
-
Με τα turanza 6 δεν εχω επαφη, αλλα εχω τα pc7 στο ενα αμαξι και τα t005 στο αλλο. Τα πλαινα τους ειναι μαλακα και στα δυο. Τα continental ειναι αρκετα πιο σπορ (καλυτερο κρατημα , αισθηση και πληροφορηση στο τιμονι , μικροτερες αποστασεις ακινητοποιησης). Τα bridgestone εχουν χαμηλοτερη αντισταση κυλισης (και αρα καταναλωση) και σχετικα πιο μαλακο σκελετο οποτε ειναι λιγο πιο ανετα χωρις ομως να υστερουν τα pc7 σε ανεση.
-
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Με τα turanza 6 δεν εχω επαφη, αλλα εχω τα pc7 στο ενα αμαξι και τα t005 στο αλλο. Τα πλαινα τους ειναι μαλακα και στα δυο. Τα continental ειναι αρκετα πιο σπορ (καλυτερο κρατημα , αισθηση και πληροφορηση στο τιμονι , μικροτερες αποστασεις ακινητοποιησης). Τα bridgestone εχουν χαμηλοτερη αντισταση κυλισης (και αρα καταναλωση) και σχετικα πιο μαλακο σκελετο οποτε ειναι λιγο πιο ανετα χωρις ομως να υστερουν τα pc7 σε ανεση.
Η άποψη σου για τα Goodyear τα asymmetric 6?
-
@chris__7 said in [Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!!
Η άποψη σου για τα Goodyear τα asymmetric 6?
Σκληρα πλαινα , πολυ καλο λαστιχο
-
Για 215 55 18 και λίγο βαρύ πόδι τι προτείνετε; Ελάχιστη Α.Ο.
Απο οτι είδα τα asymmetric δεν βγαίνουν στην διάσταση.
Έλεγα μεταξύ PC7 και michelin. -
Καλησπερα..παραλαμβανω καινουργιο αμαξι πρωτα ο θεος θελω να πιστευω μεχρι σεπτεμβρη και ηδη εχω αρχισει το ψαξιμο για 2η τετραδα ζαντων με χιονολαστιχα..
Τα μαμισια ελαστικα ειναι θερινα σε διασταση 225/55/18..σκεφτομαι να παω σε 16αρα καθως ειτε 18αρια ειτε 17αρια μια 4αδα premium χειμερινων πανε κοντα στα 800 ευρω ενω τα 16αρια ειναι εμφανως φθηνοτερα κοντα στα μισα χρηματα..
Τα δυο επικρατεστερα που χω βρει σε σχεση παντα με την τιμη γυρω στα 400-500 ευρω και σε διασταση 215/70/16 ειναι το bridgestone blizzak lm005 και το hankook winter icept rs3 w462
Θελω γνωμες για τα δυο αυτα και γενικοτερα..ευχαριστω
-
Νέα λάστιχα για το Disco. Ξεκινάει η σεζόν!
-
@tolisk20 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπερα..παραλαμβανω καινουργιο αμαξι πρωτα ο θεος θελω να πιστευω μεχρι σεπτεμβρη και ηδη εχω αρχισει το ψαξιμο για 2η τετραδα ζαντων με χιονολαστιχα..
Τα μαμισια ελαστικα ειναι θερινα σε διασταση 225/55/18..σκεφτομαι να παω σε 16αρα καθως ειτε 18αρια ειτε 17αρια μια 4αδα premium χειμερινων πανε κοντα στα 800 ευρω ενω τα 16αρια ειναι εμφανως φθηνοτερα κοντα στα μισα χρηματα..
Τα δυο επικρατεστερα που χω βρει σε σχεση παντα με την τιμη γυρω στα 400-500 ευρω και σε διασταση 215/70/16 ειναι το bridgestone blizzak lm005 και το hankook winter icept rs3 w462
Δεν ξέρω για ποιο αυτοκίνητο πρόκειται, αλλά βεβαιώσου πρώτα ότι χωράνε οι 16αρες τα φρένα του αυτοκινήτου.
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τι σεζον Αλεξ ;
Να τραβας αυτους που δεν μπορουν να τραβηξουν τα σκαφη τους απ την θαλασσα;
Να τραβας αυτους που κολλανε στην αμμο;
Να μεταφερεις ηλικιωμενους τουριστες στα φαραγγια η στην διασωση αυτων; Να περιμενεις οικολογους τουριστες εξω απ το αεροδρομιο για να τους μεταφερεις σε δυσπροσιτα μερη για φρι καμπινγκ;
Να οργωνεις την περιοχη των μεταλειων για να μεταφερεις προπαγανδιστικο υλικο και να οργανωνεις τις απεργιες;
Να βοηθας να ξεκολλησουν οι αμπαλοι απ το παρεακι και βοηθεια μιας και ολοι θα χρειαστουν βοηθεια με τα χρεπια τους ;
Να ξεκινησεις ταξιδι για την μαμα ρωσια και να τους βοηθησεις στον καλοκαιρινο πολεμο ; με ανταλλαγμα ντατσα για διακοπες στην κριμαια;
Η κατι πιο απλο , να μπορεις να επισκεπτεσαι τον συνταξιουχο μηχανικο σου που εχει αποσυρθει σε ψηλο βουνο και ασχολετται με ανατολιτικη φιλοσοφια μετα τον νευρικο κλονισμο λογω της συνεχους επαφης με την εγγλεζικη αυτοκινητοβιομηχανια;Ασχετο στο χαλικι πως και δεν εχουν φυτρωσει χορταρια ;
Ειναι φρεσκοστρωμενο η παει το ραουνταπ συννεφο ;Εγω αν ημουν στην θεση σου θα εκανα ενα ταξιδι μεχρι βλαδιβοστοκ και πισω , αντι του υπερσιβηρικου.
Μη σου πω οτι θα εμενα κι εκει , η εκει η στο βανκουβερ . -
@elvet said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@tolisk20 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δεν ξέρω για ποιο αυτοκίνητο πρόκειται, αλλά βεβαιώσου πρώτα ότι χωράνε οι 16αρες τα φρένα του αυτοκινήτου.
Lexus lbx awd..Κατα 99,9 % χωρανε γιατι η διασταση της δισκοπλακας ειναι 282 χιλιοστα μπροστα και 281 πισω..μεχρι 300-305 μπαινει 16αρα..εχω ηδη 16αρα οποτε δεν θα χρειαστει και να αγορασω σαν εξτρα κοστος!
-
@otso said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τι σεζον Αλεξ ;
Να τραβας αυτους που δεν μπορουν να τραβηξουν τα σκαφη τους απ την θαλασσα;
Να τραβας αυτους που κολλανε στην αμμο;
Να μεταφερεις ηλικιωμενους τουριστες στα φαραγγια η στην διασωση αυτων; Να περιμενεις οικολογους τουριστες εξω απ το αεροδρομιο για να τους μεταφερεις σε δυσπροσιτα μερη για φρι καμπινγκ;
Να οργωνεις την περιοχη των μεταλειων για να μεταφερεις προπαγανδιστικο υλικο και να οργανωνεις τις απεργιες;
Να βοηθας να ξεκολλησουν οι αμπαλοι απ το παρεακι και βοηθεια μιας και ολοι θα χρειαστουν βοηθεια με τα χρεπια τους ;
Να ξεκινησεις ταξιδι για την μαμα ρωσια και να τους βοηθησεις στον καλοκαιρινο πολεμο ; με ανταλλαγμα ντατσα για διακοπες στην κριμαια;
Η κατι πιο απλο , να μπορεις να επισκεπτεσαι τον συνταξιουχο μηχανικο σου που εχει αποσυρθει σε ψηλο βουνο και ασχολετται με ανατολιτικη φιλοσοφια μετα τον νευρικο κλονισμο λογω της συνεχους επαφης με την εγγλεζικη αυτοκινητοβιομηχανια;Ασχετο στο χαλικι πως και δεν εχουν φυτρωσει χορταρια ;
Ειναι φρεσκοστρωμενο η παει το ραουνταπ συννεφο ;Εγω αν ημουν στην θεση σου θα εκανα ενα ταξιδι μεχρι βλαδιβοστοκ και πισω , αντι του υπερσιβηρικου.
Μη σου πω οτι θα εμενα κι εκει , η εκει η στο βανκουβερ .Ντάξει, πέθανα στα γέλια Μπάμπη! Να είσαι καλά φίλε!
-
@jorge_greek said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
έχει κάποιος εμπειρία με braid? Οι πιο οικονομικές σειρές αξίζουν;
Φοραω Braid 9 χρονια και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. Εχουν φαει μερικες φορες κατι κανιβαλισμους αλλα δεν παθανε τιποτα. Ωραιες, αγωνιαρικες🤪, λιτες ζαντες τις οποιες ειχα παρει ασπρες αλλα τις εβαψα μετα μαυρες. Στις προτεινω ανεπιφυλακτα.
-
Ήρθε η ώρα για αλλαγή σε Peugeot 206 1.1 σε διάσταση 185/60/14. Αυτή τη στιγμή φοράει Uniroyal RainExpert 5 από τα οποία είμαι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές. Θέλω κάτι μαλακό και σε πελμα και σε προφίλ πάλι καθώς κάνει μικρές διαδρομές και δε θέλω να κοπανάει. Αξίζει να ανάβω και άλλο σε τιμή και να κοιτάξω κάτι σε πχ t005, EfficientGrip, Conti UltraContact η να μείνω στα Uniroyal που τα ξέρω?
-
Καλησπέρα σε όλους
Ηρθε η ώρα να προγραμματισω σιγα σιγά για το FORD PUMA ST που έχω αλλαγη σε ελαστικά. Διαστάσεις 225/40R19
Αυτή την στιγμή το αμάξι φοράει Michelen Pilot Sport 4S που είναι πολύ καλά ελαστικά δεν λέω αλλα εχουν αρκετό θόρυβο και δεν έχουν μεγάλη μακροζωία. Εξάλου είναι αρκετά παλιο σε design ελαστικό που σύντομα θα αλλαξει οταν βγουν τα 5S (ακόμα μόνο τα 5 υπάρχουν)
Αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι άλλο που να είναι εξίσου καλό ή και λίγο χειροτερο από τα 4S αλλα να είναι καλύτερο αν γίνεται σε διαρκεια ζωής και θόρυβο
Οι επιλογές που σκέφτομαι είναι οι εξής:
Vredestein Ultrac Pro Vs Continental SportContact 7 VS Goodyear asymmetric 6 (η σειρα τυχαία)Γνώμες και εμπειρίες πάνω σε αυτά τα 3 και οτιδηπωτε αλλο νομίζετε. Μιλάμε για sport ελαστικά θερινα πάντα. Μη μου προτείνετε τίποτα eco και τίποτα all weather ασχετα
-
@cirus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Οι επιλογές που σκέφτομαι είναι οι εξής:
Vredestein Ultrac Pro Vs Continental SportContact 7 VS Goodyear asymmetric 6 (η σειρα τυχαία)Μακράν Καλή Χρονιά για εμένα, εξαιρετικά ελαστικά!!
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]