-
@thodoris91 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Έχω στο ένα αυτοκίνητο τα t005 και στο άλλο τα egp2...και τα δύο εξαιρετικά ελαστικά και για τα Goodyear μπορώ να σου εγγυηθώ ότι θα βγάλουν όντως πολλά χιλιόμετρα (τα Bridgestone τα φοράω λίγο καιρό οπότε δεν έχω άποψη)...τα t005 είναι
πιο μαλακά και άνετα , τα Goodyear είναι λίγο πιο σκληράΤο egp2 δεν το βρίσκω στη διάσταση μου οποτε η σύγκριση είναι για t005 και egp.
Πάνω κάτω στα ίδια είναι απ ότι βλέπω και στα χιλιόμετρα -
Το t005 τότε...είναι αρκετά νεότερο ελαστικό
-
Σε αλφα 147 για αλλαγη απο 215 45 17 σε 225 45 17 θα υπαρχει προβλημα?
Βλεπω ειναι μικρη η διαφορα στις διασταασεις και σε 225 παιζουν -100 ευρω τα περισοτερα και πιο μεγαλη διαθεσιμοτητα
-
@imr said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Βλεπω ειναι μικρη η διαφορα στις διασταασεις και σε 225 παιζουν -100 ευρω τα περισοτερα και πιο μεγαλη διαθεσιμοτητα
Αν το αμάξι δεν το έχεις χαμηλωμένο - σαύρα, τότε λογικά χωράει.
Θα μεγαλώσει λίγο η συνολική διάμετρος του τροχού, με ό,τι σημαίνει αυτό σε ανακρίβεια στο κοντέρ σου. Κατά τα λοιπά δεν νομίζω ότι θα έχεις το παραμικρό πρόβλημα.
-
215 45 17 σε 225 45 17
https://tire-calc.com/comparison/215-45-r17-and-225-45-r17/
Σχεδόν καμία διαφορά όπως δείχνει ο υπολογιστής παραπάνω.
Μόνο μικρή διαφορά στο κοντέρ όπως είπε και ο φίλος παραπάνω.Δεν υπάρχει λόγος να μείνεις στην ακριβή εργοστασιακή διάσταση.
Σε 225/45/17 υπάρχει τεράστιο εύρος επιλογών σε όλες τις μάρκες και μοντέλα και παίζουν πολύ πιο εύκολα προσφορές και εκπτώσεις.
-
Σε ενάμιση μήνα κλείνουμε χρόνο και λέω πριν το ετήσιο σέρβις να κάνω μια τράμπα μπρος - πίσω τα λάστιχα.
Υπάρχει περίπτωση να χρειαστώ ευθυγράμμιση λόγω της αλλαγής;
Η αλλαγή θα γίνει σε βουλκανιζατέρ με ζυγοστάθμιση. -
@georgemit said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Σε ενάμιση μήνα κλείνουμε χρόνο και λέω πριν το ετήσιο σέρβις να κάνω μια τράμπα μπρος - πίσω τα λάστιχα.
Υπάρχει περίπτωση να χρειαστώ ευθυγράμμιση λόγω της αλλαγής;
Η αλλαγή θα γίνει σε βουλκανιζατέρ με ζυγοστάθμιση.Αποκλείεται να χρειαστείς ευθυγράμμιση.
Μια ζυγοστάθμιση καλό είναι να γίνει. -
Μια και αναφέρθηκε η ζυγοστάθμιση. Πιστεύω ότι πολλοί λαστιχάδες βάζουν τελείως απερίσκεπτα τα αντίβαρα και γι' αυτό σε μερικές περιπτώσεις βλέπεις την ζάντα να είναι γεμάτη από αυτά.
-
@alexandros-s said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Μια και αναφέρθηκε η ζυγοστάθμιση. Πιστεύω ότι πολλοί λαστιχάδες βάζουν τελείως απερίσκεπτα τα αντίβαρα και γι' αυτό σε μερικές περιπτώσεις βλέπεις την ζάντα να είναι γεμάτη από αυτά.
Όχι απερίσκεπτα.......δεν φτάνει το μυαλό που διαθέτουν για να το αντιληφθούν....... Για να ανοίξεις βουλκανιζατέρ υπάρχει κάποιο πτυχίο-σεμιναριο,κάτι τέλος πάντων?
-
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Όχι απερίσκεπτα.......δεν φτάνει το μυαλό που διαθέτουν για να το αντιληφθούν....... Για να ανοίξεις βουλκανιζατέρ υπάρχει κάποιο πτυχίο-σεμιναριο,κάτι τέλος πάντων?
Βγάζεις το σχολείο της ζωής. Αυτό αρκεί.
-
Έχει βάλει κανένας falken ZIEX ZE310 EcoRun σε suv να μας πει μια γνώμη;
-
Εξαρτάται από το πλάτος της ζάντας το αν μπαίνει το 225. Αν η ζάντα σου είναι 7" μπαίνει. Αν είναι 6.5" όχι.
Υπάρχουν πίνακες, να τους συμβουλευτείς πρίν αγοράσεις -
@xenos said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα.
Έβαλα αρχές 23 σε τιγκουαν 215 65 17.
Έχω κάνει σχεδόν 10.000 χλμ.
Σα φρέσκα που είναι έχουν αθόρυβη κύλιση και καλό φρενάρισμα.
Πολύ καλά σε στεγνό και βρεγμένο που είχα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Πήγαινα καρφωτος σε αυτά μετά από καλά λόγια που είχα ακούσει.
Βέβαια να σου πω την αλήθεια αντί για 215 65 17 με 99v που είχα σκοπό έβαλα με 103h σε τιμή που δεν υπήρχε μιας και βρέθηκαν με περσινό dot -
Τα έχει από το εργοστάσιο το T-Roc. Ως τώρα μια χαρά μου φαίνονται σε στεγνό, κρατήματα, φρεναρίσματα και θόρυβο κύλισης.
Για βρεγμένο θα δω το χειμώνα. -
Ναι σε ένα παλιό, έχω κάνει λίγα χιλιόμετρα με αυτά. Μέχρι στιγμής πολύ πιο ήσυχα από τα all weather και μαλακά.
-
-
Αναζητώ ζάντες για το Corolla Cross μου. 6.5Jx17 ET45, 5x114.3. Τι προτείνετε?
-
@gdelio said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Να αγοράσεις από την Τογιότα, τι πιο απλό? Αλλιώς μεταχειρισμένες, εαν βρεις.
-
@fanis75 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@gdelio said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Να αγοράσεις από την Τογιότα, τι πιο απλό? Αλλιώς μεταχειρισμένες, εαν βρεις.
Δεν δίνω 1200 στην toyota. After market μόνο
-
Γεια σας,
θα ήθελα μια βοήθεια σε σχέση με την επιλογή ελαστικών για το αυτοκίνητο μου.
Έχω το BMW 116i μοντέλο 2008 και πρέπει να αλλαχτούν τα Continental ContiPremiumContact SSR 205/55R16 91V που τα έχω αρκετό καιρό.Όσες φορές έχω αλλάξει λάστιχα στο αυτοκίνητο, έχω βάλει ακριβώς τα ίδια ελαστικά. Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο αμάξι είναι ότι κοπανάει πολύ ενοχλητικά στη κακοτεχνίες των δρόμων και από ότι μου έχουν πει, φταίνε σε ένα βαθμό και τα SSR ελαστικά.
Σκέφτομαι λοιπόν να μην βάλω SSR ελαστικά και επειδή δε ασχολούμαι με το θέμα ήθελα να με βοηθήσετε.
Δεν θα ήθελα πάντως πολύ “μαλακά” γιατί παλιότερα σε ένα 316ti είχα βάλει κάποια Fulda που ήταν πολύ μαλακά και είχα πολύ μεγάλη αστάθεια στο τιμόνι στην εθνική οδό, κάτι που ήταν εξαιρετικά ενοχλητικό.
Ευχαριστώ πολύ
Κώστας
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]