-
@kostashagi said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Όσες φορές έχω αλλάξει λάστιχα στο αυτοκίνητο, έχω βάλει ακριβώς τα ίδια ελαστικά. Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο αμάξι είναι ότι κοπανάει πολύ ενοχλητικά στη κακοτεχνίες των δρόμων και από ότι μου έχουν πει, φταίνε σε ένα βαθμό και τα SSR ελαστικά.
Πολύ παλιό ελαστικό για αυτό και είναι τόσο σκληρό. Τα νεότερης γενιάς RFT είναι πολύ πιο άνετα, σχεδόν σαν κανονικά ελαστικά. Υπάρχει μαι τέτοια 116 στην ευρύτερη οικογένεια και μετά από πρότασή μου έβαλε Goodyear Efficient Grip Performance2 σε RFT και δεν έχει καμία σχέση με τa Conti. Επίσης κοιτάς και σε νέα Bridgestone που είναι 5ης γενιάς RFT.
-
@fanis75 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Πολύ παλιό ελαστικό για αυτό και είναι τόσο σκληρό. Τα νεότερης γενιάς RFT είναι πολύ πιο άνετα, σχεδόν σαν κανονικά ελαστικά.
Ευχαριστώ δεν ήξερα ότι υπάρχουν νέας γενιάς runflat που είναι σαν κανονικά ελαστικά.
Αλλά πως γίνεται αυτό; Δεν είναι υποχρεωτικά πολύ πιο σκληρά στο πλάι ώστε να μην γίνονται πλάκα με το ξεφούσκωμα; Και αυτό δεν επιδρά στην άνεση; -
@fanis75 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Πολύ παλιό ελαστικό για αυτό και είναι τόσο σκληρό. Τα νεότερης γενιάς RFT είναι πολύ πιο άνετα, σχεδόν σαν κανονικά ελαστικά.
Ευχαριστώ δεν ήξερα ότι υπάρχουν νέας γενιάς runflat που είναι σαν κανονικά ελαστικά.
Αλλά πως γίνεται αυτό; Δεν είναι υποχρεωτικά πολύ πιο σκληρά στο πλάι ώστε να μην γίνονται πλάκα με το ξεφούσκωμα; Και αυτό δεν επιδρά στην άνεση;Είναι πολύ βελτιωμένα σε σχέση με τα παλαιότερα.
-
Goodyear EfficientGrip Performance 2
Βλέπω αυτά τα τρία με καλές κριτικές. Έχετε κάποια εμπειρία;
Επίσης σε runflat το Bridgestone Turanza T005 DriveGuard
-
Το Bridgestone θα έβαζα εγώ, αλλιώς τα efficient grip performance 2 τα έχω δοκιμάσει σε όλες τις συνθήκες και μόνο καλά έχω να πω
-
Έχετε κάποια άποψη για τα FALKEN ZIEX ZE310AEC;
Δεν έχω ιδέα για την μάρκα αλλά μου τα πρότεινε κάποιος (όχι έμπορος). -
Έχετε κάποια άποψη για τα FALKEN ZIEX ZE310AEC;
Δεν έχω ιδέα για την μάρκα αλλά μου τα πρότεινε κάποιος (όχι έμπορος).Τα είχα στο Yaris.
Σκληρό λαστιχο μου αλλαξε το χαρακτηρα του αμαξιου!
Αλλά κράτησε 56000 χλμ σε 4 χρονια και είχε ακόμα ψωμί.
Επίσης καλά κρατήματα... -
Πολύ καλά τα Falken, φοράω σε Mazda6 τα ZE310 Ecorun 205/55 R16 91V
-
RFT εγώ είχα dunlop, μετά έβαλα συμβατικά και μπορώ να πω ότι δεν είχε μεγάλη διαφορά στο κοπάνημα. Θα ξαναέβαζα τα dunlop rft.
Tα falken σκληραίνουν/γλιστράνε μετά από πόσα χρόνια; Επίσης τι διαφορά οικονομική έχουν από τα φουλ επώνυμα;
-
Καλησπερα σε ολους. C3 aircross με grip control. Ηρθε η δυσκολη ωρα της επιλογης.
Φοραγα turanza t005... απολυτα ευχαριστημενος με 2 παραπονα. Το πολυ μαλακο ελαστικο με αποτελεσμα σε λιγο χώμα ή πεζοδρομιο να καταλαβαινεις την ταλαιπωρια του και τα λιγα χλμ...στα 40000 εχουν λιωσει...Να διευκρίνησω οτι μενω Αθηνα.
Στην αρχη ειπα να παω σε turanza 6. Διαβασα οτι βελτιωθηκε στην αντοχη σε χλμ κλπ...
Μετα σκεφτηκα μηπως παω σε all season τυπου crossclimate2 αν δεν χανει τραγικα σε στεγνο τους καλοκαιρινους μηνες
Αλλα αξιζει για 2 εκδρομες το χρόνο σε χιονι ή 4 σε λιγο χώμα οτι χανω και οτι κερδιζω για all season???
Απο τη στιγμή που εχω ηδη κουβερτες? Βεβαια τελευταια ολο και χιονίζει και αττικη. Ειναι αλλη φαση να σαι ξενοιαστος.Οποτε θα ηθελα μια βοηθεια για την επιλογη. Και τι αλλες επιλογές εχω σε θερινα περαν των Bridgestone. Τυπου λιγο πιο σκληρά ανθεκτικά κλπ.. διασταση 215/50/17
-
Νομίζω πιο αρμόδιος να απαντήσει είναι ο @criuser, αλλά από τη στιγμή που έχεις κροσοβεράκι και μάλιστα με grip control, μάλλον αξίζουν τα Crosclimate. ώστε να εκμεταλλεύεσαι τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σε εκδρομές κλπ. Απλά θα πρέπει να δεχτείς την υποβάθμιση στο στεγνό, που όμως δεν νομίζω ότι είναι αυτός ο σκοπός του αυτοκινήτου έτσι κι αλλιώς. Αν σε ενδιέφερε τόσο το στρίψιμο, θα είχες πάρει κάτι άλλο, φαντάζομαι.
-
Τα δικά μου turanza ήταν για κλωτσιές.
Απαράδεκτο λάστιχο, θόρυβος, δεν είχε κάτι να μου αρέσει.
Πριν από το πετρέλαιο είχα το αιρκρος βενζίνης με χάνκουκ m+s. Και αυτά μέτρια, είχαν θόρυβο, αλλά μια φορά που το έβαλα σε λίγο χιόνι πήγαν μια χαρά σε ένα χώρο στην Πεντέλη, βασικά στο οικόπεδο πάρκινγκ δίπλα στο Πηλιορείτικο με χιόνι 5-10 εκ, την στιγμή που ένα δικίνητο Κασκάι, δεν μπόρεσε ούτε να μπει στο χωράφι. Εγώ μπήκα ανέβηκα την ανηφόρα άνετα και όλα μια χαρά.
Πρόπερσι που πήγα να βγω με τα turanza μπούκωσαν αμέσως.
Οπότε επειδή έχω και εγώ το γκρίπ, έβαλα πριν ένα χρόνο τα crossclimate 2 στα 630 ευρώ.
Ακριβά, αλλά όταν στην κρίση ήθελα να βάλω λάστιχα στην C5 τα 245/45/18 michelin τα ήθελαν 800 ευρώ, ενώ τα καλά κινέζικα που έβαλα ήταν κάτω από τα μισά. Μεγάλη διαφορά και δύσκολες εποχές.
Αντίθετα τώρα αυτά που έβαλα από τα φτηνότερα η διαφορά ήταν κάπου στα 100-150 ευρώ και τα 4 λάστιχα, οπότε δεν το σκέφτηκα.
Η επιλογή του συγκεκριμένου, έγινε για τους εξής λόγους.
Διαχρονικά Citroen & Michelin ταιριάζουν σαν συμπεριφορές.
Στα διάφορα τέστ, το λάστιχο βγήκε σαν το πιο κοντινό σε θερινό από των 4 εποχών και ταυτόχρονα το καλύτερο στο χιόνι.Υστερεί λίγο στο βρεγμένο, όπου υπάρχουν 2-3 καλύτερα, αλλά στο βρεγμένο, έτσι και αλλιώς πάμε πιο προσεκτικά.
Τώρα ένα χρόνο και 25000 χλμ μετά μπορώ να πω ότι η αγορά του ήταν πολύ καλή.
Αλλαξε η ποιότητα κύλισης και ελαχιστοποιήθηκε ο θόρυβος, ενώ στον στεγνό είναι απόλυτα ικανοποιητικό και στον βρεγμένο δεν αισθάνθηκα να μην είναι ασφαλές.
Πέρσι όμως χιόνισε πολύ λίγο και δεν μπόρεσα να το δω στο χιόνι.
Βλέπουμε φέτος.
-
@criuser said in [Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!!
Ακριβά, αλλά όταν στην κρίση ήθελα να βάλω λάστιχα στην C5 τα 245/45/18 michelin τα ήθελαν 800 ευρώ
Φοραγε απο την μανα του , τοσο φαρδια λαστιχα?
-
Δεν ξέρω αν έχει νόημα το σκεπτικό 4 εποχών σκεπτόμενος και το χιόνι. Οταν έχουν τακούνι, θα πας στο χιόνι μια χαρά αλλά κάπου μπορεί να έχει πάγο και θα ήταν καλύτερα να κάτσεις στο σπίτι σου με τα κλασικά θερινά που δν θα σου επέτρεπαν να φτάσεις σε σημείο να συναντήσεις τον πάγο. Από εκεί και πέρα αν πέσουν κάτω από τα 4mm έχουν γίνει ουσιαστικά θερινά ελαστικά με κανένα effect στο χιόνι.Ειναι και ακριβά.....
Τα χειμερινά πίσω κίνηση τα χρησιμοποιω μέχρι Μαξ 4-5mm τακούνι, μετά συμβιβάζεται ή τα αλλάζεις. Εγώ τα βάζω σε άλλο αμάξι μέχρι να λιώσουν. -
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δεν ξέρω αν έχει νόημα το σκεπτικό 4 εποχών σκεπτόμενος και το χιόνι
Έβαλα 4 εποχών σε αυτοκίνητο που οδηγεί άλλος .
Χιόνι δεν είδε ακόμα αλλα όπως μου είπε είναι οτι καλλίτερο εχει οδηγήσει ,απίστευτη πρόσφυση σε βρεγμένο και σε στεγνό κλασικό "καθρέπτη" ελληνικό οδόστρωμα .Το ίδιο οδόστρωμα που φρόντισε τα Alpine A4 8 χειμώνες να εχουν ακόμα 5-6 mm πέλμα , τώρα που το θυμήθηκα θα τα βάλω αγγελία να φεύγουν ...
-
Δεν ξέρω αν έχει νόημα το σκεπτικό 4 εποχών σκεπτόμενος και το χιόνι. Οταν έχουν τακούνι, θα πας στο χιόνι μια χαρά αλλά κάπου μπορεί να έχει πάγο και θα ήταν καλύτερα να κάτσεις στο σπίτι σου με τα κλασικά θερινά που δν θα σου επέτρεπαν να φτάσεις σε σημείο να συναντήσεις τον πάγο. Από εκεί και πέρα αν πέσουν κάτω από τα 4mm έχουν γίνει ουσιαστικά θερινά ελαστικά με κανένα effect στο χιόνι.Ειναι και ακριβά.....
Τα χειμερινά πίσω κίνηση τα χρησιμοποιω μέχρι Μαξ 4-5mm τακούνι, μετά συμβιβάζεται ή τα αλλάζεις. Εγώ τα βάζω σε άλλο αμάξι μέχρι να λιώσουν.Είναι και θέμα γόμας, όχι μόνον χάραξης.
-
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ακριβά, αλλά όταν στην κρίση ήθελα να βάλω λάστιχα στην C5 τα 245/45/18 michelin τα ήθελαν 800 ευρώ
2.0 exclusive ήταν. 4,78 μήκος 2,76 μεταξόνιο.
-
@criuser said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
2.0 exclusive ήταν. 4,78 μήκος 2,76 μεταξόνιο.
Τα κυβικα τα θυμαμαι. Παλι φαρδια μου φαινονται. Παει και λιγο με την ιπποδυναμη/ροπη οχι μονο με το αμαξωμα
-
225 ήταν οι 17άρες που ήταν στην βασική έκδοση
νάτη η δικιά μου...
-
Τα χειμερινά πίσω κίνηση τα χρησιμοποιω μέχρι Μαξ 4-5mm τακούνι, μετά συμβιβάζεται ή τα αλλάζεις. Εγώ τα βάζω σε άλλο αμάξι μέχρι να λιώσουν.Τωρα πια δεν ειναι ακριβα...μιλαμε τωρα για 60-80 ευρω διαφορα απο καλα θερινα.
Για αυτο έχω αρχίσει κ το ψηνομαι και συζξηταω να δω τι θα κανω. Αξιζει αυτη η άνεση στο χιονι κρυο ότι θυσιαζεις σε στεγνο βρεγμενο??και τελικα θυσιαζεις κατι ? Γιατί οσοι τα φορανε.ακομα κ στην Αθηνα τα καλυτερα λενε.
@ cruiser αθηνα μενεις ε?
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]