Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    • Profile
    • Following 5
    • Followers 3
    • Topics 1
    • Posts 728
    • Best 347
    • Groups 0

alexandros-s

@alexandros-s

1000
    Profile views
    728
    Followers
    5
    Following
    Joined Last Online

alexandros-s Unfollow Follow

Best posts made by alexandros-s

• RE: Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ

@Báll
      Ξέρεις για ποιον λόγο μου αρέσει να έχω το αυτοκίνητό μου πεντακάθαρο; Για να κάνω ένα ταξίδι με την οικογένειά μου και να το απολαύσουν. Για να κάνω μια βόλτα την μητέρα μου και να ευχαριστηθεί βόλτα. Της βάζω κλασική μουσική που της αρέσει (κάποια που αρέσουν και σ' εμένα).

Χωρίς τους άλλους, το γυαλιστερό αυτοκίνητό μας δε θα είχε νόημα. Κι αν κάποτε φάει τα ψωμιά του, οι στιγμές θα έχουν μείνει.

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      alexandros-s
      alexandros-s

Έχεις δίκιο Μάστορα. Απλά καμιά φορά κι αυτός που έχει ένα αυτοκίνητο θολό και φαγωμένο θέλει να το δει να γυαλίζει για μια εβδομάδα, ή έναν μήνα. Το έκανα αυτό στο αυτοκίνητο της θείας μου. Της το καθάρισα μέσα-έξω, της το κέρωσα, το είδε και το καμάρωσε. Βέβαια όλο αυτό δεν παρέχει καμία προστασία και δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από ένα χαμόγελο. Ε, γι' αυτό το χαμόγελο άξιζε.

alexandros-s
      alexandros-s
    • RE: Tρόποι ελέγχου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Μερικά ακόμα...

1. Όταν ανοίξεις το καπώ, δες τα σημεία που πατούν τα γόνατα. Αν η δεξιά μεριά έχει διαφορετικό βάψιμο από την αριστερή, τότε το αυτοκίνητο είναι τρακαρισμένο. Συχνά, αυτά τα σημεία είναι πλημμελώς βαμμένα από τις εταιρείες, ενώ τα περισσότερα συνεργεία τα βάφουν για να εντυπωσιάσουν τον ιδιοκτήτη. Συνεπώς, η μεριά που είναι πιο καλά βαμμένη είναι και η τρακαρισμένη.
        Γενικώς ψάξε για ασυμμετρίες. Είναι τα δεξιά φώτα το ίδιο θολωμένα με τα αντίστοιχα αριστερά; Είναι τα κενά μεταξύ των φτερών και των λοιπών μερών τα ίδια στην αριστερή και στην δεξιά πλευρά; κλπ.

2. Προτού δεις το όποιο μοντέλο, ψάξε στο internet για τα τρωτά του σημεία. Εκεί θα δεις τις αναμενόμενες βλάβες. Σε ορισμένα μοντέλα αυτά αποτελούσαν πρόβλημα για όλους τους ιδιοκτήτες. Πάνω σε αυτό έχεις να κάνεις δυο πράγματα:
        Πρώτον: να κάνεις εντατικότερο έλεγχο σε εκείνα τα σημεία.
        Δεύτερον να ρωτήσεις τον ιδιοκτήτη επί των προβλημάτων αυτών. Αν σου πει ότι δεν είχε κανένα τέτοιο πρόβλημα, μάλλον έχεις να κάνεις με ψεύτη.

3. Μόλις μπεις να το δοκιμάσεις, προχώρα το αυτοκίνητο πέντε μέτρα, σβήσε την μηχανή και βγες να δεις αν στο σημείο που ήταν σταθμευμένο έχει τίποτα σταγόνες λάδι στον δρόμο. Αν στάζει λάδια, πιθανότατα θα έχει αφήσει ίχνη εκεί.

4. Φρόντισε να ανάψεις την μηχανή με κρύο κινητήρα. Μερικοί κινητήρες έχουν θέματα όταν είναι κρύοι, ενώ όταν είναι ζεστοί λειτουργούν καλά. Κρύος κινητήρας σημαίνει να έχει περάσει κάνα δύωρο σβηστός.

5. Κάνε μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να ελέγξεις για να μην ξεχάσεις τίποτα. Διότι με την συζήτηση με τον ιδιοκτήτη αποπροσανατολίζεσαι και μπορεί να ξεχάσεις κάτι βασικό.

alexandros-s
      alexandros-s
    • RE: Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση

Έχω να κάνω την εξής ερώτηση:
      Αν το οικονομικό δεν ήταν θέμα, θα παίρνατε ηλεκτροκίνητο; Ναι ή όχι και γιατί;

Απαντώ πρώτος στην ερώτησή μου:
      Όχι ακόμα, γιατί:

1. Πολύς χρόνος φόρτισης. Κι αν ακόμα κάνω διαχείριση, θα πρέπει να το σκέφτομαι.
      2. Περιορισμένοι -ακόμα- τόποι φόρτισης. Πχ πας στο εξοχικό σου που δεν έχεις ρεύμα και δεν έχει παρά ένα μόνο παρακμιακό βενζινάδικο εκεί κοντά.
      3. Περιμένω να δω μια πενταετία ακόμα, πώς θα πάει το πράγμα. Πχ σε διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας, σε γεωπολιτικές αλλαγές και σε ένα σωρό άλλα θέματα.

Δεν έχω απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση. Απλά δε συμμερίζομαι τους άκριτους ενθουσιασμούς για κάθε τι καινούριο.

posted in Περί αυτοκίνησης
      alexandros-s
      alexandros-s

Εχθές χρησιμοποίησα και το collinite 476s οπότε τώρα νομίζω μπορώ να πω τις εντυπώσεις μου γι' αυτά τα τρία της collinite (845, 915 και 476), και ποιο μου άρεσε περισσότερο. Τα σχόλιά μου είναι υποκειμενικά και πιθανόν να έχουν να κάνουν και με την μέθοδο που χρησιμοποιώ. Πχ δε χρησιμοποιώ ποτέ μου τα κίτρινα σφουγγαράκια της meguiar's γιατί μου φαίνονται αρκετά τραχιά γι' αυτήν την δουλειά.

• Ευκολία στο πέρασμα: Το πιο βολικό και εύκολο απ' όλα είναι το 845. Το γεγονός ότι είναι σε ρευστή μορφή κάνει το πέρασμα πολύ εύκολο, γρήγορο και απροβλημάτιστο. Τα άλλα δύο είναι σχεδόν το ίδιο εύκολα, με το 915 ίσως λίγο καλύτερο.

• Ευκολία στο φινίρισμα Όταν λέω φινίρισμα, εννοώ , την λείανση που γίνεται σε λίγα λεπτά αφού περαστεί το κερί. Το φινίρισμα είναι συνήθως η πιο δύσκολη δουλειά, διότι ανάλογα με το κερί, η πετσέτα κολλάει καθώς περνάει από πάνω του. Συνήθως όσο πιο λιπαρό είναι το κερί, τόσο πιο εύκολο είναι το φινίρισμα. Το 845 είναι το πιο εύκολο, αλλά έχεις πάντα την αίσθηση ότι αφαιρείται και αρκετή ποσότητα από το κερί που είχες βάλει, εν αντιθέσει με το 915 που είναι ελφρώς πιο δύσκολο αλλά αφαιρείται και λιγότερη ποσότητα κεριού διότι έχει κολλήσει περισσότερο. Το 476 είναι το πιο δύσκολο, αφού η πετσέτα κολλάει πολύ. Σε κάποιες στιγμές μου θύμισε το άθλιο το Simoniz. Σε κάποιον που δεν έχει περάσει ποτέ του κερί δε θα το σύστηνα γιατί μπορεί να κάνει εκνευριστεί και να το τρίψει με λάθος τρόπο.

• Γυαλάδα, υδροφοβία κλπ Και τα τρία έχουν παρόμοια αποτελέσματα. Το 845 στα μάτια μου φαίνεται το πιο ωραίο.

• Σκόνη Τα καρναουβικά κεριά, μετά το φινίρισμα μπορεί να βγάλουν ένα είδος, άσπρης συνήθως, σκόνης. Αυτή υποθέτω ότι είναι η επιπλέον επιφανειακή καρνάουμπα που ξεράθηκε στο ενδιάμεσο και δεν ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη μάζα της. Το 476 βγάζει την περισσότερη και το 915 την λιγότερη.

• Διάρκεια Από το 476 δεν έχω ακόμα γνώση. Νομίζω όμως ότι ως πιο σκληρό από τα υπόλοιπα, μάλλον θα είναι και αυτό με την μεγαλύτερη διάρκεια. Το 845 έχει την μικρότερη. Πάντως, αυτό που αναφέρουν μερικοί ότι διαρκούν 9 μήνες κλπ, αυτά μου φαίνονται σαν όνειρα θερινής νυκτός. Εγώ βλέπω αισθητή μείωση ήδη από τις πρώτες δυο τρεις εβδομάδες. Από τη στιγμή που βλέπω ότι τα μπιλαράκια της βροχής δε δημιουργούνται όπως πρέπει, συμπεραίνω ότι το κερί δεν είναι αρκετό, άρα η προστασία που παρέχει από κουτσουλιές δεν είναι αυτή που περιμένω.

• Συμπέρασμα Τελικά το 845 είναι το πιο εύκολο μάλλον γι' αυτό έτυχε τέτοιας ευρείας αποδοχής. Όμως δε διαρκεί πολύ. Το 915 είναι πιο δύσκολο αλλά έχει περισσότερη διάρκεια. Το 476 είναι το πιο δύσκολο. Ίσως να έχει περισσότερη διάρκεια από το 915, αυτό θα το δω εν καιρώ.

Αυτό ήταν το collinite 476 vs 845 vs 915 συγκριτικό τεστ που έκανα. Το έγραψα γιατί δεν έχω βρει κάτι ανάλογο. Ελπίζω να σας άρεσε.

alexandros-s
      alexandros-s
    • RE: Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]

Μ' αρέσει η μυρωδιά του καινούριου αυτοκινήτου και όλος ο τζερτζελές με τα κέρματα κλπ

Δεν μ' αρέσει όταν έρχονται κάποιοι και αρχίζουν τα "εγώ θα έπαιρνα το τάδε μοντέλο" ή ακόμα χειρότερα "το αυτοκίνητο αυτό είναι χάλια". Άσε το ρε φίλε! Τι του το χαλάς το πανηγύρι;

posted in Αντίλογος
      alexandros-s
      alexandros-s
    • RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.

Το πρόβλημα με τον εκάστοτε ΚΟΚ είναι η νοοτροπία με την οποία επιβάλλεται. Σε ελάχιστες περιπτώσεις ασχολείται πραγματικά με την ασφάλεια. Γενικά αφήνει την αίσθηση ότι αποτελεί μια αρπαχτή του κράτους. Αυτό το βλέπουμε και στους στόχους που θέτουν στα αστυνομικά τμήματα για το πόσες κλήσεις έχουν κόψει. Δεν είδα ποτέ να βάζουν στόχους για μείωση τροχαίων ατυχημάτων. Δε θα έπρεπε; Ή μήπως παραείναι ουσιώδες για να ενδιαφέρει το ελληνικό κράτος;

alexandros-s
      alexandros-s

Σήμερα έκανα κεραμική το Volga του μπατζανάκη μου, ο οποίος λόγω πολιτικών πεποιθήσεων και συναισθηματισμού το έχει κρατήσει για να του θυμίζει από πού ξεκίνησε.

Το Volga είναι εκπληκτικό αυτοκίνητο. Πατάει κάτω και τα vitara και κάθε άλλο όχημα της σημερινής εποχής. Κατ' αρχάς είχε ραδιοκασετόφωνο. Επίσης, δεν είχε πολλές ταχύτητες να σε ζαλίζει. Τρεις ταχύτητες για να κάνεις την δουλειά σου (όχι σαν κάτι σημερινά με πολλές ταχύτητες που χαλάνε συνέχεια). Έχει αναπτήρα, πολλά τασάκια, γυάλινα φώτα που δεν κιτρινίζουν, έχει τσοκ και ένα σωρό άλλα πράγματα που απουσιάζουν από τα σημερινά οχήματα. Είπε κάποιος κάτι για τα παλιά αυτοκίνητα;

Αλλά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ιδού το Volga πώς ήταν πριν από την κεραμική:

cf3e8630-586f-4706-aa88-29b4c9df674d-volga.jpg

Και ιδού πώς αστράφτει μετά από την κεραμική!

34cdedf4-452b-4c4f-9a65-b016b5adf2d3-volga.jpg

Έγινε κυριολεκτικά σαν καινούριο!

alexandros-s
      alexandros-s
    • RE: Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]

Μου αρέσει που δε χανόμαστε με ανθρώπους που είναι μακριά.
      Δε μου αρέσει που χανόμαστε με αυτούς που κάθονται στην διπλανή καρέκλα.

posted in Αντίλογος
      alexandros-s
      alexandros-s
    • RE: TESLA FORUM

Δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος για την tesla. Πλέον έχω ακούσει ανθρώπους που κατείχαν διάφορα χλιδάτα αυτοκίνητα στο παρελθόν, να λένε ότι τα τέσλα είναι ό,τι καλύτερο οδήγησαν ποτέ.
      Οι πολιτικές απόψεις του Μασκ δε θα εμποδίσουν κάποιον να αγοράσει τέσλα, όπως οι πολιτικές απόψεις του Χίτλερ δεν εμπόδισαν τον σκαραβαίο να γίνει το πιο επιτυχημένο όχημα στην ιστορία της αυτοκίνησης.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      alexandros-s
      alexandros-s

Latest posts made by alexandros-s

• RE: Hyundai Inster (2024)

Είναι άθλιο στην οψη, αλλά δεν αποκλειω σε μερικά χρόνια να συνηθίσουμε αυτού του είδους την αισθητική και να μη μας κάνει εντύπωση.

alexandros-s
      alexandros-s
    • RE: TESLA FORUM

Δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος για την tesla. Πλέον έχω ακούσει ανθρώπους που κατείχαν διάφορα χλιδάτα αυτοκίνητα στο παρελθόν, να λένε ότι τα τέσλα είναι ό,τι καλύτερο οδήγησαν ποτέ.
      Οι πολιτικές απόψεις του Μασκ δε θα εμποδίσουν κάποιον να αγοράσει τέσλα, όπως οι πολιτικές απόψεις του Χίτλερ δεν εμπόδισαν τον σκαραβαίο να γίνει το πιο επιτυχημένο όχημα στην ιστορία της αυτοκίνησης.

alexandros-s
      alexandros-s

@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Αυτές είναι οι νέες κάμερες που μπαίνουν στα φανάρια -Πώς θα τις αναγνωρίσεις
      https://www.carandmotor.gr/nea/aytes-einai-oi-nees-kameres-sta-fanaria

Τρέχεις με 200 και περνάς με κοκκινο. Αν σε συλλάβουν και σου πάρουν το δίπλωμα πάει να πει ότι έχει κάμερα 😂😂😂

alexandros-s
      alexandros-s
    • RE: Nissan Leaf

@dimsabas said in Nissan Leaf:

Το LEAF είναι και πάλι εδώ και δεν έχει καμία σχέση με την πρώτη και δεύτερη γενιά.

Τιμή δε βλέπω και με προβληματίζει αυτό.

posted in Μελλοντικά Μοντέλα
      alexandros-s
      alexandros-s

Το πρόβλημα με τον εκάστοτε ΚΟΚ είναι η νοοτροπία με την οποία επιβάλλεται. Σε ελάχιστες περιπτώσεις ασχολείται πραγματικά με την ασφάλεια. Γενικά αφήνει την αίσθηση ότι αποτελεί μια αρπαχτή του κράτους. Αυτό το βλέπουμε και στους στόχους που θέτουν στα αστυνομικά τμήματα για το πόσες κλήσεις έχουν κόψει. Δεν είδα ποτέ να βάζουν στόχους για μείωση τροχαίων ατυχημάτων. Δε θα έπρεπε; Ή μήπως παραείναι ουσιώδες για να ενδιαφέρει το ελληνικό κράτος;

alexandros-s
      alexandros-s

@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Βελτιώθηκαν φαίνεται...

alexandros-s
      alexandros-s
    • RE: Κάμερες παρακολουθησης

Οι αρχές θέλουν τις κάμερες. Το να έχεις ένα αρχείο βίντεο που δείχνει ένα γεγονός, δεν είναι σα να έχεις ενα πλαστό πενηντάρικο. Αν έχεις ενα πλαστό χαρτονόμισμα, πέτα το και μην το δώσεις ποτέ στην αστυνομία. Αν όμως έχεις ενα βίντεο και τους το δείξεις θα τους βοηθήσεις να βρούνε ποιος έκανε τι, οπότε ακόμα κι αν δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο θα μπορούσε να στρέψει μια υπόθεση στη σωστή κατεύθυνση.

posted in Αντίλογος
      alexandros-s
      alexandros-s

@w202-amg said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Χαζή ερώτηση αλλά μου έτυχε ..... φορτηγό, προσπερνάω , μπαίνω κατευθείαν δεξιά χωρίς να κόψω τον από πίσω και στα καπάκια ακριβώς στην εμβέλεια της κάμερας με περνάει κάποιος από αριστερά πατημένος. Αν δούλευε η κάμερα θα αναγνώριζε ποιος από τους δύο έτρεχε?

Ξέρω ότι υπάρχει η πιθανότητα για κάτι παρόμοιο: όταν τρέχουν και οι δύο ταυρόχρονα, η κάμερα πιάνει μόνο έναν από τους δύο.

alexandros-s
      alexandros-s
    • RE: Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)

Όποιος θέλει να μείνει σε χωριό ας φροντίσει τουλάχιστον δυο πράγματα:

1. Να έχει ηλεκτρικό πάνελ
      2. Να έχει ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να του βγαίνει τζάμπα η μετακίνιση.
      3. Να βρει γυναίκα που όντως γουστάρει την εξοχή.
      4. Να μείνει πρώτα λίγον καιρό σε χωριό για να δει αν όντως το αντέχει και ύστερα, αφού δει ότι το αντέχει στην πράξη, να πάρει την απόφαση.
      5. Να μην είναι πολύ απομακρυσμένο το χωριό
      6. Να έχει υπόψη ότι ενώ στην αρχή νόμιζε ότι πρέπει να φροντίσει δύο πράγματα, τελικά του βγαίνουν 6...

Κατά τα άλλα μακάρι να μπορούσα να μείνω κι εγώ σε χωριό!

posted in Αντίλογος
      alexandros-s
      alexandros-s

Επιτρέψτε μου να επιμείνω. Έχω δοκιμάσει και οδοντογλιφίδες και μαρκαδοράκια και διάφορα άλλα μέσα. Όλα άφηναν ένα σημαδάκι. Ένα καλό λεπτό πινέλο (και σχετικά ακριβό) από είδη ζωγραφικής, κάνει πολύ καλύτερη δουλειά μπορεί να το κάνει να μη φαίνεται καν.

alexandros-s
      alexandros-s
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ