-
Παοδια για εσωτερικο κυριως καθαρισμο πιο APC προτεινετε;Χρησιμοποιω το auto finesse inner clean αλλα μου τελειωνει πολυ γρηγορα.
Οποτε θα ηθελα κατι σε μεγαλυτρρη συσκευασια .
Ιδανικα μεσω skroutz. -
@kostis20 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Παοδια για εσωτερικο κυριως καθαρισμο πιο APC προτεινετε;Χρησιμοποιω το auto finesse inner clean αλλα μου τελειωνει πολυ γρηγορα.
Ιδανικα μεσω skroutz.Πολύ καλό καθαριστικά και παίζει και μεγάλη αραίωση. Λογικά θα σου βγάλει αρκετό καιρό.
-
Παιδια για εσωτερικο κυριως καθαρισμο πιο APC προτεινετε;
Εχω μείνει εξαιρετικά ευχαριστημένος από αυτό: https://www.skroutz.gr/s/61665346/deturner-ready-interior-cleaner-1lt.html
-
Αυτο το εχετε δοκιμάσει?
https://www.skroutz.gr/s/64509554/k2-ygro-katharismou-gia-amaxoma-1lt-g130.html -
Με ουδέτερο Ph είναι ασφαλέστερο, όχι όμως τόσο δυνατό στη δύσκολη βρωμιά. Είναι όμως ασφαλές.
Άλλο με ουδέτερο Ph είναι αυτό
https://www.skroutz.gr/s/33446407/K2-Ygro-Katharismou-Katharistiko-Pollaplon-Epifaneion-gia-Amaxoma-APC-Neutral-Pro-1lt-D0001.html#sofos-entrypointΧωρίς Ουδέτερο Ph από την ίδια εταιρία
https://www.skroutz.gr/s/22451495/K2-Afros-Gyalisma-Katharisma-gia-Amaxoma-Bela-Pro-1lt-D01111.htmlΘεωρείται μια εταιρία που προσέχει τα προιόντα της. Το εσωτερικό το δουλέυεις με 1%. 10ml στα 1000ml.
https://www.skroutz.gr/s/20537199/Bilt-Hamber-Ygro-Katharismou-gia-Amaxoma-Surfex-HD-1lt.htmlΑυτό που προτιμούν πολλοί (προσωπικά όχι σε APC)
https://www.skroutz.gr/s/26296013/Koch-Chemie-Green-Star-Ygro-Katharismou-Katharistiko-Genikis-CHrisis-gia-Kinitira-1lt-25001.html
Και η Autofiness βγάζει APC πολύ ποιότικο:
https://www.tool-market.gr/gr/product/7041/προϊόντα-περιποίησης-auto/καθαριστικά-detailers-πινέλα/auto-finesse-καθαριστικό-γενικής-χρήσης-verso-1lt -
Ευχαριστω πολύ παιδιά!Πήρα το Κ2 γιατι ειναι πολύ οικονομικό και ειχε πάρα πολύ καλα σχόλια.Πήρα και μια βουρτσα για δραπανο.Σαράντη ευχαριστω πολύ για τις πληροφορίες με τις αραιώσεις.Λεω να ξεκινησω με 1:100 για το εσωτερικό όπως εγραψες.
-
Ευχαριστω πολύ παιδιά!Πήρα το Κ2 γιατι ειναι πολύ οικονομικό και ειχε πάρα πολύ καλα σχόλια.Πήρα και μια βουρτσα για δραπανο.Σαράντη ευχαριστω πολύ για τις πληροφορίες με τις αραιώσεις.Λεω να ξεκινησω με 1:100 για το εσωτερικό όπως εγραψες.
1 προς 100 είναι για άλλο APC. Ποιο Κ2 πήρες; Το Ph Neutral ή το Strong?
Βασικά πρέπει να γράφει πίσω για Interior τι αραιώσεις να κάνεις.
Και στο ψεκαστήρι μην βάλεις 1000 ml γιατί αν δεις πως είναι αδύναμο μπορεί να δυσκολευτείς να προσθέσεις APC. Ξεκίνα με 500ml
Θα δω στο K2 APC τι αναλογίες έχει
Kαι τα δύο και αυτό με neutral και το Strong ίδιες αναλογίες τα δίνει. 1προς 10 με 1προ80 για light
Mικρές είναι οι διαφορές με το 1προς100
Στα 1000 το 1προς100 είναι: 10ml
Στα 1000 το 1προς 80 είναι: 12ml
Στα 500 είναι τα μισά ml 5 και 6ml.
Ξεκίνα με 500 με 5 ml και αν θες περισσότερη δύναμη πας στα 8ml. Θέλεις συριγγα να έχεις -
Αυτο πou εβαλα στο link πηρα.Δε παρελαβα ακομα.
-
Αυτο πou εβαλα στο link πηρα.
Οκ. Τώρα το είδα. Μισό να τσεκάρο αναλογίες. Το προς 100 το έγραψα για άλλο APC οχι πως χάνεις τπτ να το κάνεις 1προς 100. Θα είναι ποιο αδύναμο και θα έχεις μεγαλύτερη ασφάλεια
Λοιπόν:
Εδώ είσαι. Είναι σε 5λιτρο αλλά είναι το APC Cleaner
https://www.k2-global.com/bg/products/k2-apc-5l-wszechstronny-srodekczyszczacy-koncentratΚαι αυτό έχει τις ίδιες αραιώσεις με τα άλλα δύο APC.
-
from 1:10 to 1:80 for heavy dirt
-
1:80 for light dirt
-
Apply the solution on the surface with a brush. This product is also highly dedicated to work with K2 Perfector cleaning gun.
-
Wipe dry using a microfiber.
Απλός επειδή είναι εσωτερικό θα παίζεις με 2 ml ανέβασμα. Από τα 10 θα πας συν 2. Κάπως έτσι. Μην το πας από 10ml στα 20.
-
-
Ευχαριστω
-
Ευχαριστω
Να είσαι καλά. Αφού δεν το παρέλαβες. Πάνε σε ένα φαρμακείο. Πάρε μία 5άδα σύριγγες των 5 ml.
Αν έχεις δοσομετρητή, ρίξε σε αυτόν καμιά 20ml και με την ησυχία σου, τράβηξε από εκεί τα ml που θέλεις για αν σου είναι δύσκολο να τα τραβήξεις από το μπουκάλι.
Η Proton είναι VFM εταιρία δεν έχω εμπειρία αλλά και εγώ από τις κριτικές την γνώρισα. Για εμένα σε 500ml ξεκίνα με 5 ml και ανεβαίνει ανά δύο με 3 ml αν μπορείς με τη σύρριγγα για να πάρεις και την αίσθηση της δύναμής του να εξικοιωθείς και μετά θα κρίνεις καλύτερα.
Μετά από τον δοσομετρητή ρίξε ξανά στο μπουκάλι το υπόλοιπο APC.
Να γράψω και κάτι ακόμη που τώρα το θυμήθηκα. Επειδή αυτά τα προιόντα είναι λίγο δυνατά. Την σύριγγα όταν τελειώσεις, γέμισε την με νερό κανά δύο φορές και δούλεψέ της για όσο γίνεται να αποδυναμωθούν τα αλκαλικά του APC στο εσωτερικό πλαστικό και στο λαστιχάκι της σύρριγγας. -
Βρηκα και ενα βιντεακι.
Youtube Video -
Καμία πρότσαη για πινέλα και βούρτσα για το εσωτερικό?Θα μου χρειαστούν ή να χρησιμοπoiησω μονο microfiber?
-
Ιδανικα μεσω skroutz.Για την οικονομία που λες καλό είναι το Po της Koch-Chemie, ή επισήμως όπως λέγεται Pol Star. https://www.skroutz.gr/s/26296085/Koch-Chemie-Pol-Star-Aloifi-Gyalisma-Katharisma-Katharistiko-Kathismaton-Derma-Yfasma-gia-Dermatina-Meri-1lt-92001.html
Είναι φθηνό γιατί μπορείς να το αραιώσεις σε ένα άλλο μπουκαλι σπρέι με πολύ μεγάλη αραίωση. Λέει για αραίωση 1:5 με 1:8. Το αρνητικό είναι ότι δεν παίρνεις καθόλου άρωμα.
Το έχω δοκιμάσει. Δεν ξετρελάθηκα, αλλά την δουλειά την έκανε. -
Το Swaz το χρησιμοποιείτε ως APC? Είναι πολύ δυνατό;
-
@araxnis said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Το Swaz το χρησιμοποιείτε ως APC? Είναι πολύ δυνατό;
Δεν το γνωρίζω. Δεν ξέρω αν οι άλλοι το ξέρουν.
-
Καμία πρότσαη για πινέλα και βούρτσα για το εσωτερικό?Θα μου χρειαστούν ή να χρησιμοπoiησω μονο microfiber?
Πρέπει να είναι καλό από όσο λένε στις κριτικές. Εγώ για να πω την αλήθεια από το Aliexpress πήρα που σκέψουν από εκεί και είναι βούτυρο. Και το K2 το ίδιο θα είναι.
Το swag. Το χρησιμοποιούσα παλιά σε ζάντες αλουμινίου. Δεν είχα θέμα, έχει πολύ μεγάλη δύναμη καθαριστική, όμως πλέον το αποφεύγω γιατί οι βαφές έχουν γίνει ευαίσθητες κλπ κλπ οικολογικά πράγματα.
Δυνατή καθαριστική δύναμη για τη συγκεκριμένη κατηγορία και επειδή είναι βασικά για σπιτικές και βιομηχανικές χρήσεις, σημαίνει υψηλό Ph που μπορεί να τερματίσει το κοντέρ και να πάει σε 14Ph που είναι το ανώτερο σε αλκαλικό προιόν.
Το Ph όμως δεν αρκεί για να πεις πως είναι δυνατό, άρα μακρυά του. Μπορεί ένα προιόν να έχει υψηλό Ph αλλά να μην έχει καυστικά συστατικά που το κάνουν ακόμη ποιο δυνατό και φυσικά επικίνδυνο για τα βερνίκια του αυτοκινήτου. Ή μπορεί να έχει χαμηλό Ph κοντά στο 9 αλλά να είναι δυνατό ενώ έχει 9ph γιατί ο κατασκευαστής έχει βάλει μέσα καυστικά συστατικά για να φαίνεται το προιόν πως είναι αποτελεσματικό.
Οπότε στο Swatz αν και δεν ξέρω το Ph του, λόγω των εφαρμογών του στο σπίτι, στη βιομηχανία, σε σασί και καρότσες φορτηγών, μπορεί να έχει καυστικά. Η τιμή του είναι δελεαστική όμως, μακρυά για εμένα. To swatz είναι ένα δυνατό degreaser.
Μπορείς να πάρεις ένα APC σαν αυτό που πρότεινε ο Αλέξανδρος, η αυτό που πήρε ο Κostis, ή το Koch Cemie Green Star αν θέλεις να κάνεις και χρήση εκτός καμπίνας αυτοκινήτου, σε ζάντες, κινητήρα, στο βερνίκι του αυτοκινήτου. Είναι μία εταιρία που προσέχει τα προιόντα της, είναι δοκιμασμένη και δεν βγήκε κανείς να πει πως του έκανε ζημιά.
Αρκεί, να τηρείς ειδικά για το εσωτερικό, τις αναλογίες του κατασκευαστή, γιατί παραπάνω ποσότητα στο εσωτερικό, μπορεί να σου θολώσει τα πλαστικά, να ξεθωριάσει το ύφασμα.
Είναι αν θυμάμαι καλά και το Po (αν το γράφω σωστά) και το Green Star κοντά στο 12Ph, δυνατό και στο εσωτερικό δύσκολα θα συγχωρέσει λάθη στην αναλογία του με νερό.
Το ουδέτερο (Neutral) Ph είναι 7Ph δεν έχει μεν τη δύναμη του 12Ph (εντάξει, επιμένεις λίγη ώρα παραπάνω για απλές δουλειές, για δύσκολες θα πας στα 11 με 12Ph) αλλά το 7Ph θα συγχωρέσει λάθη στη δοσολογία για το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Και πάλι όπως έγραψα παραπάνω, το Ph δεν είναι από μόνο του αρκετό γιατί μπορεί ο κατασκευαστής σε 7Ph προιόν να έχει βάλει πρόσθετα καθαριστικά (όχι καυστικά για προιόντα γνωστών εταιριών) που ανεβάζουν τη δύναμη του 7Ph προιόντος.
Ακόμη και σαμπουάν ουδέτερα με 7Ph βλέπεις το ένα να καθαρίζει πολύ καλά και το άλλο να ζορίζεται και αναρωτιέσαι το γιατί. Γιατί το ένα μπορεί να είναι στα 7Ph αλλά ο κατασκευαστής έχει προσθέσει καθαριστικά (αν είναι γνωστός κατασκευαστής είναι ασφαλή τα πρόσθετα καθαριστικά) ενώ ο άλλος έχει μείνει μόνον στα 7ph. Για αυτό όμως ένα σαμπουάν με 7ph αλλά πολύ καλή καθαριστική δράση κάνει 15 ευρώ (Menzerna) και ένα άλλο κάνει 3μιση ευρώ (δε θέλω να γράφω ονόματα). Μπορείς να πάρεις και με 5μιση ευρώ το Sonax για συχνή χρήση που κάνει μια χαρά δουλειά και δεν είναι άγνωστη εταιρία.
Τώρα το είδα το Po. Γράφει στην ετικέτα πως είναι 7Ph. Το νόμιζα για 12Ph σαν το Green Star. Mια χαρά Ph έχει (ουδέτερο) και τιμή.
Καλά που το ανέφερες Αλέξανδρε και είδα τα χαρακτηριστικά του αναλυτικά. Το είχα για 12 Ph. -
Πολλές φορές γράφω για το Trafic Film και λιγότερες αλλά το επισημαίνω για τα ρινίσματα σιδήρου που πάνε και σφηνώνουν στους πόρους του βερνικιού. Ειδικά στις ζάντες, γιατί εκεί γίνεται η τριβή με τα τακάκια των φρένων και τις δισκόπλακες.
Αυτή η μαυρίλα στις ζάντες και πάνω στο βερνίκι τους με τον καιρό ψωριάζει τις ζάντες, τρώει δηλαδή το βερνίκι τους.
Οπότε παίρνουμε ένα καλό APC και στην αναλογία που λέει ο κατασκευαστής καθαρίζουμε τη μαυρίλα και όλα καλά.
Στο μάτι. Στην πραγματικότητα, τα ρινίσματα σιδήρου έχουν μπει στο βερνίκι και το οξειδώνουν, το τρώνε και το ψωριάζουν.
Διαβάζω κριτικές για Iron Removers - με αυτά φεύγουν τα ρινίσματα σιδήρου -, που λένε πως του θάμπωσε το βερνίκι της ζάντας. Αν το αφήσεις να στεγνώσει στη ζάντα θα θολώσει το βερνίκι.
Διαβάζω πως παίρνουν ένα πινελάκι και πασαλίβουν το Iron Remover στη ζάντα. Καμιά σχέση.
Αν κάτι μπορεί συνδιαστικά να κάνει καλή δουλειά με το Iron Remover, είναι μόνον ο πηλός, φυσικός ή συνθετικός. Από την εμπειρία μου, τπτ άλλο εκτός από τον πηλό δεν κάνει δουλειά με το Iron Remover.
Aπαραίτητο ένα APC για να φύγει το Trafic Film (λάδια, γλίτσα, μαυρίλα) αλλά απαραίτητο και το Irdon Remover χωρίς πινελάκια και βουρτσάκια κλπ κλπ. Μόνον με πηλό. Από την εμπειρία μου.
Η ζάντα αυτή είναι δική μου (2 έχω βάλει, τις πίσω). Έχει κάνει 1000χλμ. Ναι 1000χλμ. Άντε να έκανε 1500χλμ και έτυχε σε μέρες χωρίς βροχή. Η ζάντα είναι 20ετίας, ταλαιπωρημένη από τον χρόνο και την αδιαφορία μου ή την έλλειψη χρόνου.
Ο καθένας ας κρίνει, σχετικά με το τι νομίζουμε πως είναι καθαρό στο μάτι και τι τελικά είναι.
Εργαλεία: Μία πετσέτα μικροίνας για να σκουπίσω τη ζάντα και ένα πινέλο για να ξεπλύνο καλύτερα το ελαστικό.
Προσοχή. Πολύ καλό ξέπλυμα και στο πρόσωπο της ζάντας και όσο μπορούμε και στο πίσω της μέρος και στις δαγκάνες. Δεν είναι ανάγκη με πιεστικό. Και το λάστιχο της βρύσης μια χαρά κάνει δουλειά.
Όλα με δική σας ευθύνη. Είναι δυνατό το Iron Remover. Προσωπικά χρησιμοποιώ της Carpro (τσουχτερό στην τιμή, αλλά έχει και φθηνότερα).
Και μετά πολύ καλό πλύσιμο στο τσιμέντο για να μείνει όσο γίνεται λιγότερο Iron Remover και να μη διαβρώσει με τον καιρό το τσιμέντο.

Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ