-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
η MADZA οχι δεν ηταν ποτε VFM ήταν πάντα ποιοτικότερες ομως
Διαφωνώ. Η Μάζντα ήταν διαχρονικά VFM (και ακόμα ειναι εαν το προσέξεις), Mazda 323F & 626 π.χ. εξαιρετικό VFM σε εξοπλισμό κλπ. Το ίδιο και Ξέντος, RX7 κλπ. Μόνο η Χόντα δεν ήταν VFM.
VFM το 323F; Δε θυμάμαι το πρώτης γενιάς με τα pop up φώτα αλλά το επόμενο θυμάμαι ότι ήταν πανακριβο.
-
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
VFM το 323F; Δε θυμάμαι το πρώτης γενιάς με τα pop up φώτα αλλά το επόμενο θυμάμαι ότι ήταν πανακριβο.
Ναι ήταν (το 1ης γενιάς) αφου ειχε τα πάντα από εξοπλισμό και πάρα πολύ ανταγωνιστική τιμή.
-
Τα mazda πάντα ήταν καλά εξοπλισμένα με ανωτερη ποιότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα γιαπωνέζικα. Παίζανε μπάλα στην κατηγορία των premium οπότε αν κάποιος κοίταζε για αγορά κάτι πλην γερμανικών premium του φαινόταν ακριβό.
-
Ποτέ δεν έπαιζαν μπάλα στα χωράφια των πρίμιουμ, θα κρασάρει ο σέρβερ με αυτά που γράφετε. Τι πριμιά είχε πχ το πρώτο 121, μετέπειτα αναβαπτισθέν ως ΚΙΛ Pride? Τυπικά ιαπωνικά αυτοκίνητα ήταν. Και σαν τέτοια εταιρεία, είχε και κάποια πιο προσεγμένα μοντελάκια κατά καιρούς. Όπως η σειρές Rx-7/8, το βραχύβιο Xedos για το οποίο φημολογείται ότι προοριζόταν για spin off κατά τα πρότυπα των Infiniti, Lexus, αλλά έμεινε στις φήμες. Οι περισσότεροι μεγάλοι Ιάπωνες είχαν και τέτοια μοντέλα, πχ τα Σκάιλάιν, Fairelady η Νισσάν, τα Σούπρα και τα Σέντζουρυ η Τουότα, Πρέλιουντ, Λέτζεντ και NSX οι χονταίοι, Mitsu Sigma, Diamante, 3000GT,και πάει λέγοντας, μέχρι που κάποιοι έκαναν ξεχωριστές μπράντες.
-
Γειά σας ομάδα. Είμαι κάτοχος Yaris Cross βενζίνη active plus χειροκίνητο απο το 2023. Έχω κάνει 8.000km. Το δουλεύω τον μισό χρόνο. Αξίζει να προχωρήσω σε πώληση κ να αγοράσω το 130ps Hybrid; Καταλαβαίνω τα αρκετά πλεονεκτήματα… Αλλά με τόσα χιλιόμετρα συμφέρει τέτοια είδους αλλαγή;
Σας ευχαριστώ
-
Για κάποιο λόγο αγόρασες αυτό εξαρχής. Τι άλλαξε;
-
@dimsabas said in Toyota Yaris Cross:
Καλημέρα. Το αγόρασα ως πιο οικονομική άμεση λύση. Αλλά βλέπω όλες αυτες τι ανέσεις που προσφέρουν τα hybrid (οικονομία, CVT) και λέω ότι σκέφτηκα επιπόλαια τότε και έπρεπε να δαπανήσω λίγο παραπάνω χρήματα.
-
@aprilfool7 said in Toyota Yaris Cross:
@dimsabas said in Toyota Yaris Cross:
Καλημέρα. Το αγόρασα ως πιο οικονομική άμεση λύση. Αλλά βλέπω όλες αυτες τι ανέσεις που προσφέρουν τα hybrid (οικονομία, CVT) και λέω ότι σκέφτηκα επιπόλαια τότε και έπρεπε να δαπανήσω λίγο παραπάνω χρήματα.
Κάνεις λίγα χιλιόμετρα οπότε νομίζω δεν θα κερδίσεις στην τσέπη σου.Αυτο που θα κερδίσεις είναι η άνεση και η ευκολία του αυτόματου κατά βάση.Ειμαι 2.5 χρόνια με το cross δεν θα γυρνούσα ποτέ σε μηχανικό.
-
Επίσης, από αυτά που γράφουν οι κάτοχοι στο φόρουμ, θα έχεις προβλήματα με την μπαταρία αν κάθεται τον μισό χρόνο. Για 8000 χλμ το χρόνο δεν αξίζει η αλλαγή. Υπολόγισε ότι θα χρειαστεί να βάλεις αλλά 5000€ τουλάχιστον, τα οποία θα πάρεις πίσω σε 10 χρόνια από την χαμηλότερη κατανάλωση.
-
Όλα τα αυτοκίνητα έχουν πρόβλημα με την 12V μπαταρία όταν κάθονται μισό χρόνο αχρησιμοποίητα.
Για τα yaris cross hybrid με την mutlu ( χαρούμενος στα τουρκικά ) μπαταρία η χαρά της γνωριμίας με την οδική έρχεται μετά από 5-10 μέρες ακινησίας ανάλογα αν έχεις εξτρά συναγερμό αλλά για ακινησία 6 μηνών θα ανησυχούσα και για την μεγάλη υβριδική μπαταρία.
Κράτα το μην το αλλάζεις είναι συλλεκτικό ,ατμοσφαιρικό 125 άλογα δεν υπάρχει και μπορείς να βγάζεις άνετα τον πόλο της μπαταρίας όταν το αποθηκεύεις .
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Όλα τα αυτοκίνητα έχουν πρόβλημα με την 12V μπαταρία όταν κάθονται μισό χρόνο αχρησιμοποίητα.
Για τα yaris cross hybrid με την mutlu ( χαρούμενος στα τουρκικά ) μπαταρία η χαρά της γνωριμίας με την οδική έρχεται μετά από 5-10 μέρες ακινησίας ανάλογα αν έχεις εξτρά συναγερμό αλλά για ακινησία 6 μηνών θα ανησυχούσα και για την μεγάλη υβριδική μπαταρία.
Κράτα το μην το αλλάζεις είναι συλλεκτικό ,ατμοσφαιρικό 125 άλογα δεν υπάρχει και μπορείς να βγάζεις άνετα τον πόλο της μπαταρίας όταν το αποθηκεύεις .
Συμφωνώ, αλλά είχα την εντύπωση ότι το υβριδικό σύστημα δυσκολεύει περισσότερο την κατάσταση.
-
@a-d-p said in Toyota Yaris Cross:
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Συμφωνώ, αλλά είχα την εντύπωση ότι το υβριδικό σύστημα δυσκολεύει περισσότερο την κατάσταση.
Εννοείτε αυτό παράδειγμα κάθε φορά που ανοίγεις την πόρτα παίρνει μπροστά ένα ηλεκτρικό κομπρεσέρ που πρεσάρει το σύστημα των φρένων ώστε να έχεις πάντα φρένα άσχετα αν δουλεύει η όχι ο θερμικός κινητήρας.
Υπάρχουν λοιπόν καταναλώσεις που δεν είμαστε συνηθισμένοι και η toyota έκανε το λάθος κυνηγώντας το μικρό βάρος στην μικρότερη τιμή να βάλει μια 36Ah φθηνή μπαταρία ενώ υπάρχουν ίδιες πιο ποιοτικές ακριβές όμως (Yuasa) . -
Αααα αυτό είναι αυτός ο ήχος. Και σε εμένα κάτι τέτοιο ακούγεται και τόσα χρόνια ψάχνομαι να δω από που ακούγεται.
-
Επίσης, από αυτά που γράφουν οι κάτοχοι στο φόρουμ, θα έχεις προβλήματα με την μπαταρία αν κάθεται τον μισό χρόνο. Για 8000 χλμ το χρόνο δεν αξίζει η αλλαγή. Υπολόγισε ότι θα χρειαστεί να βάλεις αλλά 5000€ τουλάχιστον, τα οποία θα πάρεις πίσω σε 10 χρόνια από την χαμηλότερη κατανάλωση.
Λιγότερα απο 4.000 χιλ έχω τον χρόνο.
Σ ευχαριστώ πολύ
-
Λιγότερα απο 4.000 χιλ έχω τον χρόνο.
Σ ευχαριστώ πολύ
Με λιγοτερα απο 4000 χιλ δεν αξιζε καν να παρεις yc κ γενικοτερα καινουργιο αμαξι..οχι να τ αλλαξεις κιολας..κατσε οπως εισαι..Αν θες κ οικονομια ντε κ καλα μολις βγει απ την εγγυηση βαλτου ενα υγραεριο..που κ παλι με 4000 το χρονο θα κανεις αποσβεση σε 6-8 χρονια..εγω δεν θα του κανα τιποτα
-
Γειά σας ομάδα. Είμαι κάτοχος Yaris Cross βενζίνη active plus χειροκίνητο απο το 2023. Έχω κάνει 8.000km. Το δουλεύω τον μισό χρόνο. Αξίζει να προχωρήσω σε πώληση κ να αγοράσω το 130ps Hybrid; Καταλαβαίνω τα αρκετά πλεονεκτήματα… Αλλά με τόσα χιλιόμετρα συμφέρει τέτοια είδους αλλαγή;
Σας ευχαριστώ
Για 4000 χιλιομετρα το χρονο και εχοντας αυτοκινητο 2ετιας μονο για την κ@υλα σου αλλαζεις αυτοκινητο ή αν σε βαραινει το περιεχομενο απο τις τσεπες σου και θες να το ξεφορτωθεις.
-
Σας ευχαριστώ
Εγώ θα εκφράσω διαφορετική άποψη από τους προλαλήσαντες.
Αν καταφέρεις να το δώσεις άμεσα το δικό σου και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω (πολύ πιθανό), τότε προχώρα στην αγορά του υβριδικού, αλλά πρόσεξε τους χρόνους αναμονής, αν δεν θες να ξεμείνεις από αμάξι για πολύ καιρό.
Είναι δεδομένο οτι το υβριδικό YC σε βάθος χρόνου θα κρατήσει μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία από το απλό βενζίνης, ενώ, ανεξαρτήτως των χιλιομέτρων που διανύεις ετησίως, θα απολαύσεις και μία έντελώς διαφορετική οδηγική εμπειρία. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου... -
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
Σας ευχαριστώ
Αν καταφέρεις να το δώσεις άμεσα το δικό σου και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω (πολύ πιθανό), τότε προχώρα στην αγορά του υβριδικού, αλλά πρόσεξε τους χρόνους αναμονής, αν δεν θες να ξεμείνεις από αμάξι για πολύ καιρό.
Είναι δεδομένο οτι το υβριδικό YC σε βάθος χρόνου θα κρατήσει μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία από το απλό βενζίνης, ενώ, ανεξαρτήτως των χιλιομέτρων που διανύεις ετησίως, θα απολαύσεις και μία έντελώς διαφορετική οδηγική εμπειρία. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου...Εννοείται ότι είναι καλύτερη επιλογή το υβριδικό, όμως ρώτησε αν συμφέρει η αλλαγή, οπότε όλοι εστιάσαμε στο οικονομικό μέρος της αλλαγής.
Όπως είπε, με ιδιαίτερο τρόπο και ο @ilias-a, αν του περισσεύουν ας κάνει την αλλαγή.
-
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
Σας ευχαριστώ
Είναι δεδομένο οτι το υβριδικό YC σε βάθος χρόνου θα κρατήσει μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία από το απλό βενζίνης, ενώ, ανεξαρτήτως των χιλιομέτρων που διανύεις ετησίως, θα απολαύσεις και μία έντελώς διαφορετική οδηγική εμπειρία. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου...Εννοείται ότι είναι καλύτερη επιλογή το υβριδικό, όμως ρώτησε αν συμφέρει η αλλαγή, οπότε όλοι εστιάσαμε στο οικονομικό μέρος της αλλαγής.
Όπως είπε, με ιδιαίτερο τρόπο και ο @ilias-a, αν του περισσεύουν ας κάνει την αλλαγή.
Κι εγώ από το οικονομικό ξεκινάω αν προσέξεις.
Αν πάρει τα λεφτά του πίσω λεω, τι είχε, τι έχασε...
Και συνεχίζω και με το οικονομικό πάλι, ότι το υβριδικό θα κρατήσει καλύτερη μεταπώληση μακροπροθεσμα έναντι του απλού βενζίνης, χωρίς να βάζω στην εξίσωση και την όποια οικονομία καυσίμου στα έστω λίγα χιλιόμετρα που κάνει.
Οπότε το τι συμφέρει ειναι τελικά σχετικό. -
Ρεζερβα μπορουμε να προσθεσουμε ως εξτρα η αναγκαστικα κιτ επισκευης?
Toyota Yaris Cross