-
@dimitriscsd said in Toyota Yaris Cross:
Τον θερμικό θα τον βάλει μπρος κατευθείαν ή μόνο αν είναι ξεφόρτιστη η μπαταρία και μέχρι να φτάσει σε συγκεκριμένο σημείο (80-100%);
Αν υπάρχει ικανή ταχύτητα του οχήματος +20kph βάζει τον θερμικό σε λειτουργία για την δημιουργία τριβών
Το πόσο ρεύμα αποθηκεύει από την κινητική ενέργεια ο ηλεκτροκινητήρας κατά την ανάκτηση, δεν έχει να κάνει με το πόση αντίσταση θα φέρει;
Όχι, έχεις αντιστάσεις από τις τριβές του θερμικού αλλά και της κίνησης του πλανητικού χωρίς αυτές να αποθηκεύονται.
π.χ. Στα παλιά ποδήλατα όταν είχαμε δυναμό για φώτα (που άναβαν μόνο εν κινήσει), όσο πιο γρήγορα πήγαινες, τόσο πιο πολύ φως έβγαζε η λάμπα μέχρι την μέγιστη ισχύ της. Αν ακόμα και στο D, ο κινητήρας φορτίζει την μπαταρία με την μέγιστη ισχύ, τότε όντως δε θα παρέχει βοήθεια το Β στην φόρτιση.
Όχι, το b προσφέρει extra αντίσταση, τίποτε άλλο. Στο παράδειγμα του ποδηλάτου πας με 20 και ακουμπάς τα πόδια σου κάτω, θα βοηθήσει αυτό στην φόρτιση της μπαταρίας μέσω του δυναμό; Όχι ίσα ίσα θα χαθεί ενέργεια.
Σε συμβατικό βάζεις μια χαμηλή σχέση σε κατηφορα κ δημιουργείς έξτρα τριβή από τον κινητήρα ο οποίος φρενάρει το όχημα, το δυναμό θα φορτίσει πιο γρήγορα; Όχι. Το ίδιο ακριβώς κάνει το b
-
-
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Οκ, τώρα αντιλήφθειν.
αφού το γράφεις αρχαιοπρεπώς..
αντελήφθηνΣωστά!!!!!
Λάθος μεγάλο..έχεις δίκιο.
Βασικά αυτόν είχα στο μυαλό μου τώρα με τα αεροπλάνα στην επικαιρότητα.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
80€ το κοστολόγιο και γράφει επίσης οτι τα πλαστικά κομμάτια βγαίνουν και μπαίνουν πανεύκολα και γρήγορα...
Από πού αγοράζουμε; Από την αντιπροσωπεία; Το θέλω όλο Αλκαντάρα!
-
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αρέσει τόσο πολύ ή αλκαντάρα. Ούτε ομοιομορφία είχε στο χρώμα ούτε καθαρίζει εύκολα. Μόνο για τιμόνια με χρήση γαντιού μου κάνει να είναι
Αντ αυτού δέρμα ή δερματίνη στην καμπίνα δίνει άλλη αίσθηση. -
Ο Mat είναι κορυφαίος σε αυτό που κάνει και οι περισσότεροι προσπαθούν να τον μιμηθούν..
-
Να υποθεσω η εκδοση ή το χρωμα δεν εχουν καμμια σημασια στο ποσο συντομα θα παραδοθει καποιο οχημα, σωστα;
Ουτε απο ποιον εμπορο ή αντιπροσωπο θα παραγγελθει, λογικα υπαρχει ενα κεντρικο συστημα παραγγελιων και η σειρα τηρειται εκει, σωστα;
(Ψαχνουμε για cheats).
-
@yan5573 said in Toyota Yaris Cross:
Να υποθεσω η εκδοση ή το χρωμα δεν εχουν καμμια σημασια στο ποσο συντομα θα παραδοθει καποιο οχημα, σωστα;
Έχουν μικρή διαφορά (κυρίως η έκδοση) αλλά μικρές διαφορές της τάξεως +/-1 μήνα. Απο εκεί και πέρα ίσως κάποιος μεγάλος έμπορος να έχει κάνει προ-παραγγελίες και να μπορεί να παραδώσει νωρίτερα.
-
@ataim said in Toyota Yaris Cross:
δυσκολεύονται όταν δεν βρίσκουν συμπλέκτη, πώς θα κάνεις κατέβασμα για την προσπέραση; τόσο μπέρδεμα πια τα αυτόματα.
Όχι βέβαια. Αν μη τι άλλο αυτοί οι άνθρωποι οδηγούν ό,τι αυτόματο υπάρχει και δεν υπάρχει. Δεν είναι το πρόβλημά τους το αυτόματο, αλλά το σύστημα της Toyota. Στα υπόλοιπα που έγραψες, συμφωνώ.
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Το συμπέρασμα: "B mode is inefficient, it is not a charge mode.
Το ερώτημα είναι γιατί δουλεύει έτσι, αφού με το φρενάρισμα του ηλεκτροκινητήρα μπορεί να παραχθεί ρεύμα και να αποθηκευτεί στην μπαταρία. Εκτός αν είναι ήδη φουλ η μπαταρία, οπότε δεν χρειάζεται. Επίσης αν δεν συνδέεται η ΜΕΚ με τους τροχούς πως βοηθάει στο φρενάρισμα; Λειτουργεί ως εκτόνωση για το ρεύμα που παράγει ο ηλεκτροκινητήρας από το φρενάρισμα;
@panos2171 said in Toyota Yaris Cross:
Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αρέσει τόσο πολύ ή αλκαντάρα. Ούτε ομοιομορφία είχε στο χρώμα ούτε καθαρίζει εύκολα. Μόνο για τιμόνια με χρήση γαντιού μου κάνει να είναι
Αντ αυτού δέρμα ή δερματίνη στην καμπίνα δίνει άλλη αίσθηση.Η αλκαντάρα είναι δροσερή το καλοκαίρι και ζεστή το χειμώνα και επίσης δίνει απίστευτο grip σε τιμόνι και καθίσματα. Το κακό είναι ότι φθείρεται, αλλά και το δέρμα έχει το ίδιο πρόβλημα. Επίσης δεν βλέπω τι ωραίο έχει να καθέσαι πάνω σε δέρμα νεκρών ζώων. Βάρβαρο...
-
@realzeus said in Toyota Yaris Cross:
Το ερώτημα είναι γιατί δουλεύει έτσι, αφού με το φρενάρισμα του ηλεκτροκινητήρα μπορεί να παραχθεί ρεύμα και να αποθηκευτεί στην μπαταρία. Εκτός αν είναι ήδη φουλ η μπαταρία, οπότε δεν χρειάζεται. Επίσης αν δεν συνδέεται η ΜΕΚ με τους τροχούς πως βοηθάει στο φρενάρισμα; Λειτουργεί ως εκτόνωση για το ρεύμα που παράγει ο ηλεκτροκινητήρας από το φρενάρισμα;
Το έγραψα πιο πριν και το εξηγεί και το βίντεο. Η ΜΕΚ λειτουργεί με την βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα 1 ενώ φορτίζει με τον 2. Οπότε το ρεύμα που καταναλώνει ο ΗΚ1 είναι μεγαλύτερο από το ρεύμα που παράγει ο ΗΚ2, με αυτό τον τρόπο.
-
Ομολογώ ότι πρέπει να δω το βίντεο, αλλά μιας και τα ξέρεις Φάνη, ρωτάω εσένα. Δεν θα ήταν απλούστερο να κομπλάρει απευθείας τον κινητήρα στους τροχούς για να φρενάρει με το παραδοσιακό engine braking?
-
Εγώ πάντως λέω μια χαρά συνδέεται ο κινητήρας μέσω των γραναζιών στο διαφορικό.
Η σύνδεση του γίνεται πάνω δεξιά, δεξιά από το κίτρινο γρανάζι. -
Ομολογώ ότι πρέπει να δω το βίντεο, αλλά μιας και τα ξέρεις Φάνη, ρωτάω εσένα. Δεν θα ήταν απλούστερο να κομπλάρει απευθείας τον κινητήρα στους τροχούς για να φρενάρει με το παραδοσιακό engine braking?
Από ότι καταλαβαίνω, δεν γίνεται αυτό λόγω του πλανητικού συστήματος. Δεν ξέρω περισσότερα τεχνικά.
-
Ομολογώ ότι.....
Για το αυτόματο ήμουν υπερβολικός, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι η προσέγγιση δεν είναι σωστή, να θυμηθούμε τον Clarkson που βάζει το prius σε πίστα vs m3; Να δούμε όλα τα τεστ του Yaris/Cross που σχεδόν δεν αναφέρεται ότι είναι φτιαγμένα για βαρύ κυκλοφοριακό; η για το Jimny που δεν το πάνε ούτε σε χώμα; Υπάρχει κόσμος που δεν πατάει ποτέ τέρμα γκάζι, και δεν κάνει ποτέ του προσπέραση για κανένα λόγο. Πρέπει οι δοκιμές να αναφέρονται σε όλους τους χρήστες.
Τώρα για το engine brake, τα αρνητικά άλογα μπορεί να περνούν μέσω της μηχανικής ροής αλλά και μέσω της ηλεκτρικής, πρέπει να είναι συνδυασμός. Έτσι και αλλιώς η μικρή μπαταρία δεν μπορεί να φορτίσει με ισχυρό ρυθμο ώστε να δουλευε με one pedal όπως τα ev.
-
Διαβάζω ότι τα υβριδικά yaris cross, corolla κλπ είναι φτιαγμένα για βαριά κίνηση.
Ως οδηγός θερμικού, έχω παρατηρήσει ότι ελάχιστα κινούμαστε εθνική οδό, εκτός από αυτούς που αναγκάζονται λόγω δουλειάς.
Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πηζουμε στην κίνηση. Κάποιοι ζούμε επαρχία με ανοιχτούς δρόμους.
Ακόμα κι αν πάμε ένα ταξίδι κινούμαστε κάποια ώρα στο εθνικό δίκτυο και μετά όλες τις μέρες γυρνάμε σε επαρχιακούς δρόμους εντός νομού.
Εκεί λοιπόν έχω παρατηρήσει πως το πάτα άσε του αυτοκινητου είναι συνεχές. Ρολαρω πάρα πάρα πάρα πολύ συχνά.
Πως γίνεται και εκεί να μην έχει κατανάλωση χώμα ένα υβριδικό;;;
Δε ξέρω απλά ρωτάω τους κατόχους. -
Φυσικά και έχει "χώμα κατανάλωση". Ζω στο νομό Ηρακλείου και κινούμαι καθημερινά στο επαρχιακό δίκτυο σε απόσταση περίπου 20χλμ., για να πάω στην εργασία μου. Όταν κινούμαι μόνος μου στο επαρχιακό δίκτυο έχω κατανάλωση κοντά στα 3,5λτ/100χλμ. Η μέση ετήσια κατανάλωσή μου είναι 4λτ/100 χλμ. Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται οι διακοπές με την οικογένεια, που αντιστοιχούν περίπου στο 1/3 της των συνολικά διανυθέντων χιλιομέτρων εκ των οποίων ένα σημαντικό ποσοστό έγινε στο εθνικό οδικό δίκτυο.
edit: 20χλμ για να πάω, άλλα τόσα για να επιστρέψω, 40χλμ/ανά ημέρα.
-
Για Ηράκλειο μια χαρά επιλογή έκανες.
Εγώ τα τελευταία 2 χρόνια ζω στα Χανιά που είναι πολύ μικρότερη πόλη αλλά και εδώ το υβριδικό πιστεύω ταιριάζει γάντι.
Θα με ενδιέφερε να ακούσω την άποψη κατόχων που ζουν σε πιο μικρές πόλεις με πιο ανοιχτούς δρόμους.
Το καλοκαίρι θα γυρίσω μόνιμα Κορινθία που είμαστε πολύ πιο ανοιχτά, χωρίς κίνηση και τα σχετικά και με προβληματίζει το δίλημμα ντίζελ - υβριδικό.
Για βενζίνη έστω και mhev δε το σκέφτομαι καν.
Θα κάνω, όπως τα υπολογίζω γύρω στα 80χλμ/ημέρα σε ανοιχτούς δρόμους με ταχύτητες 50 - 70 kph. -
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Διαβάζω ότι τα υβριδικά yaris cross, corolla κλπ είναι φτιαγμένα για βαριά κίνηση...
Ακόμη δεν είμαι ιδιοκτήτης αλλα εχω κάνει αρκετά χλμ με υβριδικό και μάλιστα τα δοκίμασα επίτηδες με πολύ γρήγορη και αντι-υβριδική οδήγηση και μπορώ να πω με σιγουριά οτι δεν είναι μόνο για βαριά κίνηση είναι οικονομικά σχεδόν παντού*.
Δεν βρήκα θερμικό βενζίνη που να καταναλώνει λιγότερα με τις ίδιες συνθήκες.
Στην ίδια διαδρομή την ίδια ώρα πχ άφηνα το cross και έπαιρνα το Puma είναι κοντά οι αντιπροσωπείες στην Γεωργικής Σχολής .Τώρα εχω ενα απο τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα ενα Toyota iQ χιλιάρι με 5άρι μηχανικό σασμάν , η πιο οικονομική έκδοση δηλ , εχω επαναλάβει τις διαδρομές του test drive με αυτό , μόνο αν το κάνω μετατροπή υγραέριο θα πλησιάζω τα κοστολόγια χρήσης του υβριδικού και δεν είμαι σίγουρος .
Η μόνη μου σκέψη μετα απο αυτά τα test drive ήταν αν θα παραγγείλω το cross ή hatcback μόνο όμως yaris hybrid
Το ενα πιο μοδάτο και ευρύχωρο (SUV) το άλλο καλλίτερες επιδόσεις οικονομία αλλα μόνο 900€ διαφορά ,παρήγγειλα cross αλλα ακόμα το σκέφτομαι...- με το γκάζι τέρμα πατημένο και τελική ταχύτητα το cross έδειχνε κάτω απο 9 λίτρα , τόσα έκαιγα χαιδεύοντας όμως το γκάζι με την ίδια ταχύτητα (αλλα έχοντας ακόμα 70 χλμ μέχρι την τελική) με ενα 2.0 Τ volvo s60....εεε σχεδόν σχεδόν
-
Απαραίτητη διευκρίνιση, έχω corolla και όχι yaris, αλλά νομίζω πως ο συσχετισμός είναι δόκιμος, γιατί είναι και τα δύο υβριδικά.
Δεν θα ξαφνιαστείς και σίγουρα το έχεις σκεφτεί, νομίζω πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι μια δοκιμή των αυτοκινήτων που σε ενδιαφέρουν στις συνθήκες που θα οδηγείς κυρίως. Πάρε το ντίζελ και οδήγησε το με τον τρόπο που οδηγείς. Πάρε το υβριδικό και κάνε το ίδιο. Υπόψιν, τα υβριδικά απαιτούν ένα χρόνο εξοικείωσης, για να έχεις τα βέλτιστα αποτελέσματα. Επομένως, μόνο καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις στην καθημερινότητά σου σε σχέση με τη δοκιμή.
Θα διακινδυνεύσω μία πρόβλεψη, το αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση δεν θα είναι καθοριστικό. Οι διαφορές σε κόστος καυσίμου θα είναι μικρές και μάλλον θα αποφασίσεις με κριτήρια όπως κόστος αγοράς, αισθητικά (εμφάνιση και αίσθηση οδήγησης) και άλλα. -
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Διαβάζω ότι τα υβριδικά yaris cross, corolla κλπ είναι φτιαγμένα για βαριά κίνηση.
Ως οδηγός θερμικού, έχω παρατηρήσει ότι ελάχιστα κινούμαστε εθνική οδό, εκτός από αυτούς που αναγκάζονται λόγω δουλειάς.
Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πηζουμε στην κίνηση. Κάποιοι ζούμε επαρχία με ανοιχτούς δρόμους.
Ακόμα κι αν πάμε ένα ταξίδι κινούμαστε κάποια ώρα στο εθνικό δίκτυο και μετά όλες τις μέρες γυρνάμε σε επαρχιακούς δρόμους εντός νομού.
Εκεί λοιπόν έχω παρατηρήσει πως το πάτα άσε του αυτοκινητου είναι συνεχές. Ρολαρω πάρα πάρα πάρα πολύ συχνά.
Δε ξέρω απλά ρωτάω τους κατόχους.Και εκεί τα πάει καλά, τονίζουμε όμως τις συνθήκες βαριάς κίνησης γιατί εκεί κάνει την μεγάλη διαφορά με τα συμβατικά, ας πούμε οτι εθνική πάνω από 100 είναι στα ίδια με το θερμικό (5λ), στον επαρχιακό θα είναι 3λ το yaris hybrid-4lt το yaris βενζίνη, μέσα στην πόλη σε πολύ κίνηση θα είναι 3.5λ το hybrid, 7λ το συμβατικό.
Toyota Yaris Cross