-
@spi_duster said in BYD forum:
Το θέμα σε μεγάλο ταξίδι είναι να βρίσκει ο οδηγός ένα τέμπο που θα του επιτρέψει να φτάσει με ασφάλεια και άνεση στον προορισμό του. Επίσης οι δρόμοι δεν είναι πίστες. Πρέπει να πηγαίνουμε εντός ή λίγο παραπάνω όσο ακριβώς ώστε να το πούμε σβέλτα. Ως εκεί. Τα υπόλοιπα είναι παπατζες. Οι περισσότεροι νεκροί στην άσφαλτο είναι λόγω υψηλής ταχύτητας ή υψηλής ταχύτητας συνδυασμένης με αλκοόλ ή τπτ άλλο.
Κι όμως οι περισσότεροι νεκροί είναι μέσα στην πόλη, δικυκλιστές ή πεζοί. Άλλοι παράγοντες είναι το αλκοόλ, η κούραση και η διάσπαση προσοχής. Πολλοί λίγα δυστυχήματα γίνονται σε αυτοκινητοδρόμους με υψηλές ταχύτητες. Το να πηγαίνεις με 200 στην Κηφισίας είναι εγκληματικό, αλλά έλα που τα περισσότερα θανατηφόρα γίνονται με 70-80 σε αστικό ιστό. Η ταχύτητα έχει δαιμονοποιηθεί γιατί είναι ο εύκολος στόχος.
Φαντάζομαι συμφωνείς ότι τα 90 είναι ως και επικίνδυνα, λόγω βαρεμάρας-διάσπασης προσοχής. Αλλά ακόμα πιο επικίνδυνο είναι να χαζεύει ο οδηγός στο youtube...Τα 90 είναι επικίνδυνα εκεί που το όριο είναι 70, όπως και τα 200 όταν το όριο είναι 130. Γιατί? Μα φυσικά γιατί στο δρόμο δεν πάμε μόνοι μας. Τον χρησιμοποιούν και άλλοι πολίτες. Στην Ιταλία έχοντας ένα Ρενώ Καπτουρ στην ΕΟ από Μιλάνο μέχρι έξοδο για Μπέργκαμο (πολλά χλμ δηλαδή)είχα μπροστά μου συνεχώς μια Ferrari. Γιατί? Γιατί το όριο ήταν 135 και ήταν αδιανόητο να αναπτύξεις μεγάλη ταχύτητα γνωρίζοντας πως στα επόμενα διόδια (και έχουν πολλά) θα σε περίμεναν οι Γαλατάδες. Δεκαπλάσια κίνηση οχημάτων και ούτε φρένα, γκάζια ούτε τπτ γιατί οι οδηγοί στην πλειοψηφία τους σέβονται το δικαίωμα του άλλου να θέλει να χρησιμοποιήσει τους ίδιους δρόμους πηγαίνοντας σαν άνθρωπος και όχι σαν γκαγκουρας.
-
Έχω αντίθετη εικόνα από οδικό ταξίδι στην Ιταλία το 2016, από Πομπηία και έως Ρώμη. Καταρχήν μόνο εγώ χρησιμοποιούσα φλας. Οι ιταλοί έκαναν καφρηλήκια στα φανάρια και στους μονόδρομους. Στις εθνικές ήταν λίγο καλύτερα. Στο τέλος έγινα σαν αυτούς. Παρκάριζα στη Ρώμη όπου έβρισκα, μέχρι και στη πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.
-
Μιλας για Νοτο. Αλλη χώρα αυτή. Από Ρωμη και βορειότερα οι άνθρωποι είναι Ευρωπαίοι. Οι νοτιοι είναι σα κι εμας στο χειρότερο.
-
Εχω 15 χρόνια να οδηγήσω στο εξωτερικό, ας όψεται η κρίση, αλλά τότε και στην Βόρεια Ιταλία, τα όρια τα ψιλοξεχνάγαμε και εμείς και οι Ιταλοί.
Στον αυτοκινητόδρομο όμως μόνο.
Στους μικρότερους τα κυνηγούσαν παντού.
-
Μιλας για Νοτο. Αλλη χώρα αυτή. Από Ρωμη και βορειότερα οι άνθρωποι είναι Ευρωπαίοι. Οι νοτιοι είναι σα κι εμας στο χειρότερο.
Έμεινα Νάπολι 25 μήνες, αυτά που έχω δει φτάνουν για μια ζωή….κατ’αρχήν τα φανάρια είναι εντελώς διακοσμητικά…δεν σταματούσε κανένας στο κόκκινο. Δύο φορές με χτύπησαν από πίσω επειδή σταμάτησα σε κόκκινο. Κυριολεκτικά έκανες ότι ήθελες,όπου ήθελες και όποτε ήθελες. Το ανάποδα στον μονόδρομο ήταν επίσης καθεστώς. Για αυτό τα ασφάλιστρα στη Νάπολι ήταν σχεδόν τριπλάσια από αυτά της Ρώμης. Στη Λατίνα που είναι 60χλμ νότια της Ρώμης άλλος πλανήτης….εκεί οδηγούσαν σαν Γερμανοί, όπως και στην υπόλοιπη χώρα φυσικά…
-
η Νάπολη είναι πόλη-κράτος ούτως ή άλλως.
και η Σικελία άλλη χώρα. -
https://www.facebook.com/share/p/19ff8kx5yF/?mibextid=wwXIfr
Ακριβώς αυτό που συζητούσαμε, πριν τα υπερσύγχρονα φανταστικά drone του ξανθού γένους, σχετικά με την κατανάλωση και την ταχύτητα κίνησης ενός οχήματος.
Το ξύπνημα της κόκκινης αρκούδας
-
Έζησα φοιτητής 7 έτη στη Σικελία (Παλέρμο) κι έχω πάει κι άλλες 4-5 φορές μετά το πτυχίο.
Ναι,δεν είναι όπως στη Β.Ιταλία,αλλά όχι και χειρότερα από μας.Και μόνο που σε διάβαση πεζών σταματάνε,κάνει διαφορά..
Επίσης,εκεί για μπλόκο κι έλεγχο εκτός από polizia,έχουν και 2ο σώμα που μπορεί να σε σταματήσει,τους carabinieri (κάτι σαν στρατικοποιημένη αστυνομία).Συνήθως μέσα σ' ένα έτος 1-2 φορές θα πέσεις σε έλεγχο,σε αντίθεση με εδώ που πρέπει να είναι σίγουρα πάνω από 10ετία που έχει να με σταματήσει τροχαία ή αστυνομία.. -
Μάλλον είναι και η τύχη του καθένα.
Καθημερινές και Αθήνα - Πάτρα και Ιόνια ( Εγνατία λιγότερο) έχει τις βραδυνές ώρες, σχεδόν συνέχεια, μπλόκο (μικτό , δε ξέρω πως το λένε), που σταματά πάντα για εξακρίβωση ( σχεδόν όλους). Το μπλόκο της πάτρας δε τους σταματά όλους , εκείνο της Ιόνιας τους σταματά όλους. Και το ωράριό τους και τα σημεία μου είναι πλέον πασίγνωστα. Κάπου κάπου τέτοιο κλιμάκιο βάζουν και στις εξόδους των Εθνικών, μπορεί και συνέχεια , απλά να μην το πετυχαίνω εγώ.
Αυτά εδώ και πολλά χρόνια.
Ιταλία , δεν τηρούσαν όρια ούτε Βορρά ούτε Νότο. Το μόνο διαφορετικό από εμάς ήταν ο σεβασμός στη διάβαση και η ελάχιστη χρήση κόρνας. Κατά τα άλλα , καφριλίκια παντού , ίσως και χειρότερα από εμάς. -
Καθημερινές και Αθήνα - Πάτρα και Ιόνια ( Εγνατία λιγότερο) έχει τις βραδυνές ώρες, σχεδόν συνέχεια, μπλόκο (μικτό , δε ξέρω πως το λένε), που σταματά πάντα για εξακρίβωση ( σχεδόν όλους). Το μπλόκο της πάτρας δε τους σταματά όλους , εκείνο της Ιόνιας τους σταματά όλους. Και το ωράριό τους και τα σημεία μου είναι πλέον πασίγνωστα. Κάπου κάπου τέτοιο κλιμάκιο βάζουν και στις εξόδους των Εθνικών, μπορεί και συνέχεια , απλά να μην το πετυχαίνω εγώ.
Ιταλία , δεν τηρούσαν όρια ούτε Βορρά ούτε Νότο. Το μόνο διαφορετικό από εμάς ήταν ο σεβασμός στη διάβαση και η ελάχιστη χρήση κόρνας. Κατά τα άλλα , καφριλίκια παντού , ίσως και χειρότερα από εμάς.Σίγουρα είναι και θέμα συγκυριών,δεν διαφωνώ.
Πάντως εγώ μιλώ για ελέγχους και μπλόκα εντός αστικού ιστού που υπήρχαν στην Ιταλία.
Στους αυτοκινητοδρόμους,εθνικές οδούς όντως κι εδώ βλέπω συχνά μπλόκα,αλλά σ' εμάς είναι κυρίως για υπέρβαση ταχύτητας κι όχι για γενικότερο έλεγχο (π.χ. έλεγχο άδειας,διπλώματος -ακόμη και για μη λειτουργία των πίσω φώτων στοπ μπορεί να σε σταματήσουν οι Ιταλοί-,ξέρω παλιότερα περιστατικά).
Για έλεγχο αλκοόλ θυμάμαι πριν 25 χρόνια όταν έκανα αγροτικό με είχαν σταματήσει στον επαρχιακό Θήβας-Αλιάρτου γυρνώντας από ένα συνέδριο (κι ευτυχώς δεν είχα πιει,ούτως ή άλλως δεν είμαι και ιδιαίτερα φαν του αλκοόλ,ένα ποτήρι μπυρίτσα το καλοκαίρι ή σε καμιά γιορτή μισό ποτήρι κρασί για το καλό).
Θέλω να ελπίζω πως στις πόλεις κι επαρχία κάνουν παραπάνω ελέγχους για μέθη,ιδιαίτερα τελευταία μετά τα συχνά περιστατικά.. -
@panormus772 said in BYD forum:
Ιταλία , δεν τηρούσαν όρια ούτε Βορρά ούτε Νότο. Το μόνο διαφορετικό από εμάς ήταν ο σεβασμός στη διάβαση και η ελάχιστη χρήση κόρνας. Κατά τα άλλα , καφριλίκια παντού , ίσως και χειρότερα από εμάς.Σίγουρα είναι και θέμα συγκυριών,δεν διαφωνώ.
Πάντως εγώ μιλώ για ελέγχους και μπλόκα εντός αστικού ιστού που υπήρχαν στην Ιταλία.
Στους αυτοκινητοδρόμους,εθνικές οδούς όντως κι εδώ βλέπω συχνά μπλόκα,αλλά σ' εμάς είναι κυρίως για υπέρβαση ταχύτητας κι όχι για γενικότερο έλεγχο (π.χ. έλεγχο άδειας,διπλώματος -ακόμη και για μη λειτουργία των πίσω φώτων στοπ μπορεί να σε σταματήσουν οι Ιταλοί-,ξέρω παλιότερα περιστατικά).
Για έλεγχο αλκοόλ θυμάμαι πριν 25 χρόνια όταν έκανα αγροτικό με είχαν σταματήσει στον επαρχιακό Θήβας-Αλιάρτου γυρνώντας από ένα συνέδριο (κι ευτυχώς δεν είχα πιει,ούτως ή άλλως δεν είμαι και ιδιαίτερα φαν του αλκοόλ,ένα ποτήρι μπυρίτσα το καλοκαίρι ή σε καμιά γιορτή μισό ποτήρι κρασί για το καλό).
Θέλω να ελπίζω πως στις πόλεις κι επαρχία κάνουν παραπάνω ελέγχους για μέθη,ιδιαίτερα τελευταία μετά τα συχνά περιστατικά..Έχει πολλά μπλόκα εντός αστικού ιστού, ειδικά τώρα με τα βλαχΟΠΚΕ, μάλλον δεν κυκλοφορείς σε κατάλληλες ώρες και μέρη
.
-
Θέλω να ελπίζω πως στις πόλεις κι επαρχία κάνουν παραπάνω ελέγχους για μέθη,ιδιαίτερα τελευταία μετά τα συχνά περιστατικά..Έχει πολλά μπλόκα εντός αστικού ιστού, ειδικά τώρα με τα βλαχΟΠΚΕ, μάλλον δεν κυκλοφορείς σε κατάλληλες ώρες και μέρη
.
Νύχτα πρέπει να εχει όντως. Απλα εμείς οι κυρ παντελήδες δεν κυκλοφορούμε αργά.
Μια φορά πριν πάρα πολλά χρόνια με είχαν σταματήσει γωνία 3ης Σεπτεμβρίου και Αγ. Μελέτιου.
Με έβγαλαν έξω μου έκαναν σωματικό έλεγχο στον τοίχο κλπ.
Και μιλάμε για άνθρωπο που ούτε στο γήπεδο με ψάχνουν …. Κάτι θα έψαχναν -
-
εντωμεταξυ το πλαισιο, στην μπροστινη πινακιδα ιδιαιτερα, καταστρεφει πληρως την αεροδυναμικη στα BYD! Καλυτερα θα ηταν να ειχε σκετη την πινακιδα. Ή εγω ειμαι υπερβολικος; Σκεφτομαι αν παω ταξιδι να την καλυψω με μια αυτοκολλητη μεμβρανη για να μην παγιδευεται ο αερας στο πλαισιο της μπροστινης πινακιδας και κανει στροβυλισμους
Το Atto 3 κατα λαθος το πηγα στην Αττικη οδο 163 χλμ/ωρα και δεν ειχα αεροδυναμικους θορυβους, δεν το καταλαβα κιολας λογω του αθορυβου οτι ετρεχα τοσο. Πολλες φορες παω συνεχομενα στην Αττικη οδο με 140-150 χωρις αεροδυναμικους θορυβους και μου κανει εντυπωση που το Δελφινι εχει τετοια φασαρια πανω απο 130. Εμ για αυτο μαλλον εχουν τοσο μεγαλη διαφορα στην τιμη
-
Εμένα μια φορά με ένα σαραβαλάκι που είχα περνούσαμε και είδαμε στο απέναντι ρεύμα δέκα ή δεκαπέντε μοτοσικλέτες αστυνομικών και είπα σε κολλητό φιλαράκι κάποιον ψάχνουν, καλα κάνουν, λειτουργεί επιτέλους η αστυνομία!
Ναι ρε φίλε λέει, έχει παραγίνει το κακό με τις ληστείες!
Δεν περνούν 20" μας περικύκλωσαν και μας είπαν να πάμε στην άκρη! Εγω ρωτούσα που ακριβώς; Και ένας μου είπε
βρες ρε παιδί μου κάπου και πάρκαρε!
Α οκ !
Σταμάτησαμε βγήκαμε,
Λέει ενας μεγαλύτερης ηλικίας
άνοιξε το πορτμπαγκάζ, εάν έχεις μέσα τίποτα πρέπει να μου το πεις νωρίτερα για το καλό σου!
Εγω είπα τη ζακέτα μου, αλυσίδες, πυροσβεστήρα, τριγωνάκι!
Όχι ρε συ αν έχεις κάτι άλλο !!!
Δύο τάπερ με κεφτεδάκια (ήμουν φοιτητής τότε ) ένα με ντολμαδάκια
Όχι ρε συ ... κάτι άλλο
Τι άλλο; Να ανοίξω να δω! Δεν θυμάμαι!
Πετάγεται ο κολλητός αν έχεις μαύρο λέει!
Μπουφάν ;;; Λέω εγώ
ΟΧΙ!! Εκνευρίστηκε ο αστυνομικός....Τεσπα άνοιξε παλικάρι μου να τελειώνουμε!
Τεσπα το ανοίγω, το βλέπει, οκ λένε μπορείς να φύγεις, κάτσε θα κάνουμε τσιγάρο διάλειμμα λέει στους άλλους 14! Στρατός ολόκληρος!
Α καλά λέει ο κολλητοσ, έκατσε και ο κολλητός να κάνει τράκα τσιγάρο!
Ρώτησα γιατί μας σταματήσατε ;
Γιατί μας κοιτούσατε μου είπε!!!
Μετά πιάσαμε συζήτηση για αυτοκίνητα
ΧαχαχαΣορρυ για το οφφτοπικ! Αν υπάρχει σχετικό νήμα να το ποστάρουμε!
-
Εγώ μια μέρα άργησα στην υπηρεσία και με σταμάτησαν για αλκοτέστ
.
Όλες τις ώρες έχει στεκ (μπλόκα ), απλώς το βράδυ εντείνονται.
Επίσης παίζει ρόλο και η φάτσα σου και το όχημα.
Όταν κυκλοφορούσα με το παλιό σαξο της γυναίκας μου με είχαν σταματήσει αρκετές φορές και μάλιστα γνωστοί συνάδελφοι, γιατί με ήξεραν με την μηχανή ή το δικό μου αυτοκίνητο. Ωραίο κριτήριο έχετε, τους κορόιδευα@iceman7 με το Tesla τώρα θα σε σταματήσουν μόνο για να το περιεργαστούν, τα bmw τα κυνηγούσαν πολύ κάποτε, ειδικά τα Ε36.
-
Ε ναι σωστά! Μου είπαν και εμένα για το αυτοκίνητο ότι ήταν χάλια και παλιό! Και επειδή τους κοίταξα!
Έτσι πιάσαμε κουβέντα για τα αυτοκίνητα!
-
Θυμήθηκα τώρα έλεγχο για αλκοτεστ που το καλοκαίρι στον δρόμο από Σαντοβα προς Καλαμάτα, 8 περίπου το βραδάκι, επέστρεφαν όλοι από μπάνιο, σε κάποιο σημείο σταμάτησε η ροή της κίνησης, δεν κατάλαβα γιατί, αρχικά υπέθεσα κάποιο ατύχημα, κάποιοι ντόπιοι από τις πινακίδες που είδα άρχισαν να κάνουν αναστροφή...
Τελικά , 3-4 τροχαίοι με συσκευές έτρεχαν από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο ζητούσαν να ανοίξεις το παράθυρο και έκαναν μετρήσεις για αλκοόλ σαν πιτστοπ , δεν χρειάστηκε πάνω από 5-6 δευτερόλεπτα.
Δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο, μου φάνηκε πολύ σωστό, και η καθυστέρηση ήταν του πεντάλεπτου αλλά άξιζε τον λόγο.
-
.
Νύχτα πρέπει να εχει όντως. Απλα εμείς οι κυρ παντελήδες δεν κυκλοφορούμε αργά.
Μια φορά πριν πάρα πολλά χρόνια με είχαν σταματήσει γωνία 3ης Σεπτεμβρίου και Αγ. Μελέτιου.
Με έβγαλαν έξω μου έκαναν σωματικό έλεγχο στον τοίχο κλπ.
Και μιλάμε για άνθρωπο που ούτε στο γήπεδο με ψάχνουν …. Κάτι θα έψαχνανΕχω φίλο που είχε συνωνυμία επώνυμο, όνομα και πατρώνυμο με φυγόδικο και κυκλοφορούσε και νύχτα γιατί ήταν ελεύθερος...
Στο τέλος τον είχαν μάθει και του έλεγαν είσαι της .. το όνομα της μητέρας του που ήταν το μόνο που διέφερε με του άλλου.
-
Τα 90 είναι επικίνδυνα εκεί που το όριο είναι 70, όπως και τα 200 όταν το όριο είναι 130.
Δεν συμφωνώ για τον απλούστατο λόγο ότι τα όρια είναι σχεδιασμένα για πριν 40 χρόνια με τις δυνατότητες των τότε αυτοκινήτων και πάντα έχοντας στο μυαλό το χειρότερο αυτοκίνητο που υπήρχε. Οι συνθήκες κίνησης είναι εντελως διαφορετική συζήτηση. Πολλές φορές οι συνθήκες επιβάλλουν ταχύτητες πολύ κάτω από το όριο και αυτό είναι το ασφαλές. Με άλλα λόγια τα όρια είναι εντελώς αυθαίρετα και η ασφαλής ταχύτητα κίνησης έχει να κάνει με τις συνθήκες.
ΥΓ: Δηλαδή τα νόμιμα 300 σε Γερμανική Autobahn είναι ασφαλή και μόλις περάσεις στην Αυστρία, στον ίδιον αυτοκινητόδρομο, είναι επικίνδυνη η ταχύτητα πάνω από 130; Αστεία πράγματα. Είναι απλά μια αυθαίρετη απόφαση.
-
Κύριοι, BYD Forum! Παρακαλώ το off topic να σταματήσει άμεσα.
BYD forum