-
The average breakeven price was $62/b in the Permian Midland Basin and $64/b in the Permian Delaware Basin, the two largest basins in the Permian, according to data from a Dallas Fed Energy survey.
«Δωρεάν»
-
@super-t said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
The average breakeven price was $62/b in the Permian Midland Basin and $64/b in the Permian Delaware Basin, the two largest basins in the Permian, according to data from a Dallas Fed Energy survey.
«Δωρεάν»
Ε, όταν κλέβει το αργό ο uncle sam από παντού... Θεωρείται δωρεάν.
-
«Δωρεάν»
αυτο που ποσταρεις ειναι στις πετρες δυστυχως οι γνωσεις ειναι μικρες σε αυτον τον τομεα στη Ελλαδα και αφορα και μονο κοστος εξορυξης, το οτι ειναι αφθονο το πετρελαιο εβαλα εγω εσυ εβαλες το κοστος σε συγκεκριμενη περιοχη. εξω απο την Αγ Βαρβαρα εχει τοσο πολυ πετρελαιο κοντα στην επιφανεια της θαλασσας που αν δεν το μαζεψουν θα κανει απο μονο του πετρελαιοκηλιδες.
The cost to extract oil in the U.S. varies significantly by location and method, but generally ranges from $30 to $70 per barrel, with newer shale wells often needing prices around $60-$65 to break even, while older wells might have lower operating costs. Factors like drilling depth, shale basin (e.g., Permian vs. North Dakota), technology, labor, and taxes all influence costs, with deepwater drilling being far more expensive than land-based fracking, making U.S. production economics highly sensitive to global oil prices.
Key Cost Factors & Examples:
Shale (Fracking): Breakeven prices for new shale wells are often around $60-$65/barrel, but existing wells can have much lower lifting costs (under $10/barrel).
Permian Basin (Texas): Breakeven prices were reported around $62/barrel for Midland and $64/barrel for Delaware basins in early 2025.
North Dakota: Costs were estimated at $50-$60/barrel for extraction.
Deepwater: Costs are much higher, with large upfront investments, potentially exceeding $70-$80/barrel for drilling and infrastructure.
Shale vs. Conventional: U.S. shale is an unconventional, short-cycle model with lower fixed costs, while mature conventional fields have low declines but higher lifting costs as they age.
Overall Production Costs:
Total production expenses (including materials, labor, taxes) for U.S. producers averaged around $28.06 per barrel of oil equivalent (BOE) in early 2022, but this figure was impacted by pandemic recovery costs.
Why It Varies So Much:
Location & Geology: Shallow vertical wells in West Texas cost far less than deep, complex horizontal wells in other basins.
Technology: Advanced drilling and completion techniques in shale revolutionized production but require significant investment.
Market Sensitivity: U.S. shale economics often become less appealing when oil prices dip below $60/barrel, meaning high U.S. production signals high global prices.
There's Record U.S. Oil Extraction, That's Why Oil Is So ... -
@ntinaras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
«Δωρεάν»
Είναι φθηνό κυρίως λόγω shale oil, υψηλή παραγωγή, χαμηλές φορολογικές επιβαρύνσεις και αλλά (τα οποία δεν περιλαμβάνουν τον uncle Sam).
-
@jamesd said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
«Δωρεάν»
Είναι φθηνό κυρίως λόγω shale oil, υψηλή παραγωγή, χαμηλές φορολογικές επιβαρύνσεις (όχι με την παραπάνω σειρά).
ειναι αφθονο λογω του σχιστολιθικου αλλα αυτο δεν αλλαζει οτι εχουν πετρελαιο και στην θαλασσα αλλα και σε πηγες σε εδαφος που δεν εχει εξαντληθει ακομα. επισης υπαρχει αφθονο και στον καναδα στην μαυρη αμμο.
-
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
«Δωρεάν»
...το οτι ειναι αφθονο το πετρελαιο εβαλα εγω εσυ εβαλες το κοστος σε συγκεκριμενη περιοχη. εξω απο την Αγ Βαρβαρα εχει τοσο πολυ πετρελαιο κοντα στην επιφανεια της θαλασσας που αν δεν το μαζεψουν θα κανει απο μονο του πετρελαιοκηλιδες.
...
με αυτό πάντως,
Η Αμερική έχει άφθονη βενζίνη δωρεάν την βγάζουν,
εγώ για το κόστος καταλαβαίνω, όχι για την αφθονία της στην Αμερική, εκτός και αν μιλάμε για τους άραβες. Και με τα νούμερα που βάζεις για το κόστος, μόνο φτηνό δεν είναι (το αργό) όταν το βαρέλι σήμερα πουλιέται $60.
«Δωρεάν»
Είναι φθηνό κυρίως λόγω shale oil, υψηλή παραγωγή, χαμηλές φορολογικές επιβαρύνσεις και αλλά (τα οποία δεν περιλαμβάνουν τον uncle Sam).
Τα νούμερα είναι πιο πάνω. Το shale δεν είναι φτηνό όταν τα καινούργια πηγάδια θέλουν 60-70 $ και τα φτηνά παλιότερα αδειάζουν.
Και για αυτό δεν θέλουν να κάνουν και drill baby drill οι εταιρίες παρόλο που θέλει ο Τράμπ.Φτηνό είναι το πετρέλαιο που βγάζουν οι Σαούντις που υπολογίζεται κάτω από τα $10, πιο κοντά στα $5 αναφέρουν γενικά.
-
Παντως εκανα οδυνηρη διαπιστωση οτι η BYD ενδιαφερεται μονο να πουλησει, παντα κατα τη γνωμη μου. Υποκειμενικα νομιζω μετα για οποιοδηποτε προβλημα δεν την ενδιαφερεις. Ενημερωσα κεντρικα Κινα και κεντρικα Βουδαπεστη για τα λυπηρα που μου συμβαινουν στα Service και δε τους νοιαζει. Τοσα αυτοκινητα εχω παρει σε τοσες αντιπροσωπιες Service εχω παει, πρωτη φορα ειμαι τοσο μα τοσο δυσαρεστημενος. Σου λεει μονο να πουλησουμε, αντε μετα απο λιγα χρονια τι θα γινει, να εχεις το παραμικρο προβλημα που δεν μπορουν να διορθωσουν, αλλα να τρωνε το χρονο σου στην αναμονη μονο. Πιστευω οτι πιθανα για εμενα ολες οι Κινεζικες τα ιδια θα ειναι. Το επομενο μονο Ιαπωνικο ή Κορεατικο αφου το Tesla τεραστιο ειναι, τουλαχιστο σε αυτα εχω εμπειρια φυσιολογικη στα Service. Θα τα ανεβασω αργοτερα λεπτομερως, ήδη 7 ημερες δευτερη φορα μου κρατανε το αυτοκινητο και την προηγουμενη φορα μου ειπαν ολα καλα. Σου λεει θα εξαντληθει να ερχεται και να μενει χωρις αυτοκινητο και να τον δυσαρεστουμε με την συμπεριφορα μας. Χαμενα τα εχω δε μου εχει ξανατυχει σε οποιοδηποτε προιον, οσο φθηνο να ητανε. Εντωμεταξυ η BYD στο Μαρουσι εχει κοινο Service με τα Volvo, στον Κηφισο εχει κοινο Service με Fiat και Jeep. Βλεπεις ολες οι Κινεζικες εχουν τεραστιες εκθεσεις και πολλες και Service ομαδικα που ψαχνεις μεσα να βρεις ενα κινεζικο. Τελος παντων εμενα ειναι η υποκειμενικη μου γνωμη, μπορει για καποιον αλλον τα πραγματα να ειναι διαφορετικα, οποτε δε θα ηθελα να σας επηρεασω. Απλα λεω τον πονο μου
-
«Δωρεάν»
...το οτι ειναι αφθονο το πετρελαιο εβαλα εγω εσυ εβαλες το κοστος σε συγκεκριμενη περιοχη. εξω απο την Αγ Βαρβαρα εχει τοσο πολυ πετρελαιο κοντα στην επιφανεια της θαλασσας που αν δεν το μαζεψουν θα κανει απο μονο του πετρελαιοκηλιδες.
...
με αυτό πάντως,
Η Αμερική έχει άφθονη βενζίνη δωρεάν την βγάζουν,
εγώ για το κόστος καταλαβαίνω, όχι για την αφθονία της στην Αμερική, εκτός και αν μιλάμε για τους άραβες. Και με τα νούμερα που βάζεις για το κόστος, μόνο φτηνό δεν είναι (το αργό) όταν το βαρέλι σήμερα πουλιέται $60.
«Δωρεάν»
Τα νούμερα είναι πιο πάνω. Το shale δεν είναι φτηνό όταν τα καινούργια πηγάδια θέλουν 60-70 $ και τα φτηνά παλιότερα αδειάζουν.
Και για αυτό δεν θέλουν να κάνουν και drill baby drill οι εταιρίες παρόλο που θέλει ο Τράμπ.Φτηνό είναι το πετρέλαιο που βγάζουν οι Σαούντις που υπολογίζεται κάτω από τα $10, πιο κοντά στα $5 αναφέρουν γενικά.
ορίστε? κατάλαβες τι γράφεις; υπάρχει αφθονία στην παροχή πετρελαίου γιαυτο και η τιμή έχει πέσει στο 60. το διάβασες αυτό που έβαλα; το μέσο κόστος εξόρυξης είναι 28 δολ όχι 60.
αν δεν μπορείς να καταλάβεις ποια η διαφορά στον τροπο εξόρυξης εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω άλλο.
-
@antonn said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Παντως εκανα οδυνηρη διαπιστωση οτι η BYD ενδιαφερεται μονο να πουλησει, παντα κατα τη γνωμη μου. Υποκειμενικα νομιζω μετα για οποιοδηποτε προβλημα δεν την ενδιαφερεις. Ενημερωσα κεντρικα Κινα και κεντρικα Βουδαπεστη για τα λυπηρα που μου συμβαινουν στα Service και δε τους νοιαζει. Τοσα αυτοκινητα εχω παρει σε τοσες αντιπροσωπιες Service εχω παει, πρωτη φορα ειμαι τοσο μα τοσο δυσαρεστημενος. Σου λεει μονο να πουλησουμε, αντε μετα απο λιγα χρονια τι θα γινει, να εχεις το παραμικρο προβλημα που δεν μπορουν να διορθωσουν, αλλα να τρωνε το χρονο σου στην αναμονη μονο. Πιστευω οτι πιθανα για εμενα ολες οι Κινεζικες τα ιδια θα ειναι. Το επομενο μονο Ιαπωνικο ή Κορεατικο αφου το Tesla τεραστιο ειναι, τουλαχιστο σε αυτα εχω εμπειρια φυσιολογικη στα Service. Θα τα ανεβασω αργοτερα λεπτομερως, ήδη 7 ημερες δευτερη φορα μου κρατανε το αυτοκινητο και την προηγουμενη φορα μου ειπαν ολα καλα. Σου λεει θα εξαντληθει να ερχεται και να μενει χωρις αυτοκινητο και να τον δυσαρεστουμε με την συμπεριφορα μας. Χαμενα τα εχω δε μου εχει ξανατυχει σε οποιοδηποτε προιον, οσο φθηνο να ητανε. Εντωμεταξυ η BYD στο Μαρουσι εχει κοινο Service με τα Volvo, στον Κηφισο εχει κοινο Service με Fiat και Jeep. Βλεπεις ολες οι Κινεζικες εχουν τεραστιες εκθεσεις και πολλες και Service ομαδικα που ψαχνεις μεσα να βρεις ενα κινεζικο. Τελος παντων εμενα ειναι η υποκειμενικη μου γνωμη, μπορει για καποιον αλλον τα πραγματα να ειναι διαφορετικα, οποτε δε θα ηθελα να σας επηρεασω. Απλα λεω τον πονο μου
ισχύει σε όλες τις εταιρείες. από την στιγμή που τους καταθέσεις τα χρήματα παύεις να είσαι πελάτης και είσαι ένας ενοχλητικός. μόνο στην Αμερική που υπάρχει μια κουλτούρα προστασίας του καταναλωτή θα βρει κάποιος κάποια κατανόηση.
στην Ελλάδα βασικά ισχύει σε ότι αγοράσεις.
-
@antonn said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Δίκιο έχεις. Θεωρώ ότι θα βγάλεις άκρη, δεν είναι άλλη μια κινεζική εταιρεία η μπιντ. Ολα αυτά που γράφεις είναι ένα ρίσκο το οποίο αναλαμβάνουμε (ή θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε) όλοι οι ερλι αντοπτερς
-
Το παράπονο του είναι η έλλειψη εμπηρειας των τοπικών αντιπροσώπων στο σέρβις της συγκεκριμένης εταιρείας. Πάντως και στην Αυστραλία είχα δει ότι η ΒΥΔ δεν έχει δικά της σέρβις.
-
Ποια έλλειψη εμπειρίας των τοπικών αντιπροσώπων;
Εδώ γράφει ότι ενημέρωσε τα κεντρικά της Βουδαπέστης και της Κίνας και στα @@ τους. -
@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εδώ γράφει ότι ενημέρωσε τα κεντρικά της Βουδαπέστης και της Κίνας και στα @@ τους.αυτοί τι να κάνουν; αφού δεν έχουν σέρβις στην Ευρώπη. μόνο μάρκετινγκ έχουν.
-
@katafractos17 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Εδώ γράφει ότι ενημέρωσε τα κεντρικά της Βουδαπέστης και της Κίνας και στα @@ τους.αυτοί τι να κάνουν; αφού δεν έχουν σέρβις στην Ευρώπη. μόνο μάρκετινγκ έχουν.
Αλήθεια τώρα;
-
στην Ολλανδία πάντως το σέρβις το κάνει μια εταιρεία με αντιπροσωπείες δηλ παρόμοια με τον Σφακιανακη.
οι ευρωπαίοι κατασκευαστές θυμίζω ότι και οι αντιπροσωπείες (τουλάχιστον πολλές από αυτές) και τα σέρβις ανήκουν στην ίδια την εταιρεία (εκτός Ελλάδας εννοείται).
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Οπότε οι θιασώτες του ΚαπιταλιΖμού και της ελευθερίας διακίνησης ιδεών, ανθρώπων, προϊόντων και κεφαλαίων, ετοιμάζονται για δασμούς, απαγορεύσεις, κλείσιμο συνόρων, και πόοολεμοοο...

Αυτό παρατήρησα κι εγώ. Άνθρωποι της ελεύθερης αγοράς, αλλά αν σφίξουν τα πράματα ζητάνε προστατευτισμό
Δε καταλαβαίνουν όμως ότι οι δασμοί θα έχουν αντίθετο αποτέλεσμα, θα αφήσουν την Ευρώπη ακόμα πιο πίσω στις εξελίξεις.To μέλλον όμως μπορεί να είναι διαφορετικό:
Chinese, European firms turning to collaboration despite competition
France's Renault Group said on Tuesday that it will produce two new cars in Brazil in the second half of 2026, using the base of its Chinese partner Geely's vehicles, Reuters reported. The two groups also said that they will invest 3.8 billion reais ($713.9 million) in an industrial complex in Brazil.
The collaboration between Renault and Geely in Brazil extends far beyond the expansion of their respective business footprints; it also stands as a vivid testament to how Chinese and European businesses can collaborate amid competition.
Some voices in Europe have increasingly emphasized competitive pressures from Chinese industries, often framing the China-Europe economic relationship as a zero-sum game where one party's development is believed to inevitably come at the expense of the other. The Renault-Geely partnership in Brazil, however, effectively challenges this narrow and short-sighted perspective. By bridging vast geographical and cultural divides to jointly cultivate the Brazilian market, these two companies demonstrate that cooperation, not just competition, makes more sense for businesses. This case makes it clear that the fundamental nature of China-Europe economic relations is not defined by competition but by substantial cooperation potential and mutual benefits.
As China's manufacturing sector continues its technological upgrading and achieves successive breakthroughs, the competitive dynamics between China and the EU in sectors such as advanced manufacturing have intensified. Meanwhile, non-market factors including geopolitics and so-called industrial chain security concerns have prompted more defensive policy discussions within the EU. Amid the green transition, some countries tend to protect their domestic industries through policy measures and politicize economic issues, complicating matters that should otherwise be resolved through technology and market mechanisms, and adding uncertainties to the environment for China-Europe cooperation.
But these challenges cannot obscure the profound complementarity that exists between the two economies, even in the competitive vehicle sector. As a core sector of global high-end manufacturing, the automotive industry has emerged as a focal point of competition between China and the EU in recent years. European automakers boast brand influence, exquisite engineering design capabilities, and mature market operation experience, while Chinese automakers have made groundbreaking progress in battery technology, large-scale production, and intelligent connectivity.
These differentiated advantages inherently harbor vast room for cooperation, and the joint venture of Renault and Geely in Brazil is a precise case of leveraging such complementarity. According to Renault, the partnership allows Geely access to an existing plant and dealership network and will help the French carmaker to use more of the available capacity at its assembly plant and add larger models to its portfolio.
This cooperation represents part of a broader pattern. BMW in July joined hands with Chinese autonomous driving firm Momenta to develop advanced driving assistance technology specifically for the China market, Reuters reported. In March, BMW Group and Alibaba Group announced an expanded strategic partnership in China, accelerating the integration of Alibaba's Qwen large-language model into BMW's next-generation intelligent vehicles known as the Neue Klasse models.
These accumulating examples increasingly demonstrate that the future of China-Europe industrial relations is not an either-or zero-sum game, but a win-win alliance characterized by both competition and cooperation. Competitive pressure drives both sides to continuously stimulate innovation vitality and enhance core competitiveness, while cooperation opportunities enable them to share resources, technologies, and markets to achieve mutual benefits. This relationship is propelling the China-Europe automotive industry toward higher quality and greater efficiency. At this critical juncture, the global automotive industry is transitioning toward electrification and intelligence while offering a valuable template for global industrial transformation.
The Renault-Geely initiative in Brazil offers valuable insights for strengthening China-EU economic relations more broadly. Enhanced cooperation between China and Europe represents not merely a strategic choice but a necessity for addressing shared global challenges. Through deepened collaboration in investment, technology, and third-market development, both sides can build more resilient and secure supply chains while reducing over-dependence on single markets.
In sectors such as green development, the digital economy, advanced manufacturing, and healthcare, their complementary strengths create fertile ground for expanding cooperation and cultivating new growth areas.
Amid a sluggish global economic recovery and rising protectionism, deeper China-EU cooperation enhances collective resilience against external risks. As shared interests continue to accumulate through practical collaboration, they generate stronger synergies for addressing pressing global challenges from climate change to economic instability, ultimately injecting more certainty into the international economy.
-
@dg79 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Παιδιά αγοράστε θερμικά, τα ηλεκτρικά δε λένε. Πιο μετά, σε 10-15 χρόνια να αγοράσετε. Να έχει φορτιστές σε κάθε γωνία, μπαταρίες 200kw κτλ. Όχι ακόμα, ακούστε τον cruiser

Επειδή λες αγοράστε, θα ήθελα να δω τι απαξίωση θα έχουν τα ηλεκτρικά όταν βγουν μπαταρίες με πολύ υψηλότερη αυτονομία π.χ. 1000km σε σχέση με την απαξίωση ενός diesel.
Το να αγοράσεις για γενική χρήση (ταξίδια + πόλη) αυτήν τη χρονική περίοδο ηλεκτρικό δεν μου βγάζει και πολύ νόημα ως καλύτερη οικονομικά επιλογή.
Προφανώς και θα χάσουν αξία. Μέρος της χασούρας όμως το καλύπτουν οι επιδοτήσεις. Το υπόλοιπο το μέρος το κερδίζεις από τη χρήση.
Από την άλλη δε σκοπεύω να πουλήσω. Δε μου χρειάζονται 1000 χιλιόμετρα αυτονομίας, δεν είμαι νταλικέρης. Με τα 400 - 500 είμαι οκ.
Αν θες να περιμένεις 10 χρόνια για να πάρεις ηλεκτρικό, γιατί τόσο θα πάρει μέχρι οι solid state να μπουν σε καθημερινά αυτοκίνητα, δικαίωμά σου. -
H ελεύθερη αγορά σημαίνει ελεύθερη αγορά για όλους χωρίς προστατευτισμούς και νόθευση του ανταγωνισμού.
Αλλά οι έχοντες μεγαλώσει με μαρξισμό, αυτά τα βλέπουν κατά περίπτωση όπως τους συμφέρει.
Οταν λοιπόν εσύ είσαι μια αγορά που απαγορεύεις κάθε κρατική επιδότηση, ή την πώληση κάτω του κόστους, ή την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, πως θα ανεχτείς να πουλάει στην περιοχή σου μία χώρα που έχει παιδική εργασία, ανύπαρκτες πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται σε μια στιγμή και βέβαια και κρατικές επιδοτήσεις δίνει στις εταιρείες της και πωλήσεις κάτω του κόστους τους επιτρέπει να κάνουν.
Είπαμε λοιπόν ελεύθερη αγορά, αλλά για όλους... Μην μας πιάσουν και μλκς...

-
Φίλε κρουζερ, εσύ δηλαδή βλέπεις ότι στην ΕΕ δεν έχουν πάρει ατέλειωτα δισεκατομμύρια κρατικων και κοινοτικών επιδοτήσεων οι εταιρείες;
Εσύ πάλι δεν καταγγέλλεις τις ορδές Λαθρομεταναστών που οι Γερμανοί φέρνουν στην Ευρώπη για να χουν φθηνά εργατικά χέρια;
Δεν απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά τα ευρωπαϊκά προϊόντα και δεν αλλοιώνεται ο ανόθευτος αγνός ΚαπιταλιΖμός απ αυτά τα παραπάνω; -
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
H ελεύθερη αγορά σημαίνει ελεύθερη αγορά για όλους χωρίς προστατευτισμούς και νόθευση του ανταγωνισμού.
Αλλά οι έχοντες μεγαλώσει με μαρξισμό, αυτά τα βλέπουν κατά περίπτωση όπως τους συμφέρει.
Οταν λοιπόν εσύ είσαι μια αγορά που απαγορεύεις κάθε κρατική επιδότηση, ή την πώληση κάτω του κόστους, ή την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, πως θα ανεχτείς να πουλάει στην περιοχή σου μία χώρα που έχει παιδική εργασία, ανύπαρκτες πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται σε μια στιγμή και βέβαια και κρατικές επιδοτήσεις δίνει στις εταιρείες της και πωλήσεις κάτω του κόστους τους επιτρέπει να κάνουν.

το παραμυθι του καπιταλισμου τελειωσε το 2008 με την καταρρευση της lehman brothers και το "bazooka των 300δις" που εβγαλε ο Obama. Απο τοτε εχουν βγει και αλλες φορες αντιστοιχα bazooka ακομα και στην ευρωπη. Ας μην ξεχναμε την Lufthansa που ειναι το πρωτο πρωτο παραδειγμα που ερχεται στο μυαλο μου.
Επομενως, ναι, να στηριζει η ευρωπη τις βιομηχανιες της και ενιοτε να σηκωνει αμυντικα τειχη απεναντι σε αλλες χωρες, αλλα τουλαχιστον να μην μας λενε παραμυθια. -
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:

το παραμυθι του καπιταλισμου τελειωσε το 2008 με την καταρρευση της lehman brothers και το "bazooka των 300δις" που εβγαλε ο Obama. Απο τοτε εχουν βγει και αλλες φορες αντιστοιχα bazooka ακομα και στην ευρωπη. Ας μην ξεχναμε την Lufthansa που ειναι το πρωτο πρωτο παραδειγμα που ερχεται στο μυαλο μου.
Επομενως, ναι, να στηριζει η ευρωπη τις βιομηχανιες της και ενιοτε να σηκωνει αμυντικα τειχη απεναντι σε αλλες χωρες, αλλα τουλαχιστον να μην μας λενε παραμυθια.Ελεύθερη αγορά χωρίς κρατικό προστατευτισμό ή έλεγχο ( λόγω νόθευσης ανταγωνισμού, εναρμονισμένων πρακτικών) δεν είναι νοητή και όπου επικράτησε ήταν καταστροφή για τον καταναλωτή.
Και για να μην ξεχνάμε τα του οίκου μας, βλέπε διάσωση ελληνικού τραπεζικού συστήματος με κρατικό χρήμα φορολογουμένων, χωρίς να αποκτήσει το ελληνικό δημόσιο μετοχές προκειμένου να απομειώσει τη ζημία ή και να βγάλει κέρδος μετά την αποκατάσταση των μετοχών των τραπεζών.
Η διαφορά είναι ότι στην Αμερική ο,τι διέσωσε το αμερικανικό δημόσιο απέκτησε εξοκλήρου τις μετοχές και τις πούλησε τον κατάλληλο χρόνο βγάζοντας και κέρδος, ενώ στην Ελλάδα αυτό δεν είναι εφικτό για τους γνωστούς σε όλους λόγους...
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης