-
Μερικές φορές αναπολώ και εγώ το 80% της τελικής του ST220
αλλά αυτά τα traffic star με ανησυχούν ιδιαίτερα
Youtube Videoστο 0:20 λέει ότι βεβαίωσε παράβαση με 145 και στο 05:45 ότι στην ουσία πάνω από τα 130 έχεις θέμα .
Το μεταφράζω εγώ αν δεν έχουν "παραγωγή" μπορεί να ανακαλέσουν τις υπερβάσεις μέχρι +20 του ορίου και να αρκεστούν στο 50άρικο , τουλάχιστον δεν υπάρχουν πόντοι και δεν χάνεις το δίπλωμα ... μπορεί να κάνω λάθος οι αρμόδιοι ας μας πουν ... -
Το πρώτο έξυπνο φανάρι στην Ελλάδα.
https://www.metrosport.gr/to-proto-exypno-fanari-stin-ellada-poy-vrisketai-kai-pos-leitoyrgei-620877
-
@zithos said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
https://www.metrosport.gr/to-proto-exypno-fanari-stin-ellada-poy-vrisketai-kai-pos-leitoyrgei-620877
Καθημερινα το περναω 3-4 φορες, οταν πρωτοεγινε γνωστη η υπαρξη καμερας δεν περναγαν ουτε με πορτοκαλι, τωρα σε καθε κοκκινο τις ωρες αιχμης περνανε τουλαχιστον 3 αυτοκινητα.
-
@ilias-a said in [Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης]
Καθημερινα το περναω 3-4 φορες, οταν πρωτοεγινε γνωστη η υπαρξη καμερας δεν περναγαν ουτε με πρτοκαλι, τωρα σε καθε κοκκινο τις ωρες αιχμης περνανε τουλαχιστον 3 αυτοκινητα.
Αφού, όπως γράφει και το άρθρο, ΔΕΝ γράφονται κλήσεις...ζμπουτσαμας όλα...
-
@ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Η εγκατάσταση είναι λαχείο, πλέον όχι τόσο όσο παλαιότερα. Πολλοί φτωχοί συμπολίτες μας το έμαθαν με το δύσκολο τρόπο. Έχουμε ένα σκασμό αυτοκίνητα στο δρόμο με ολων των ειδών τα καύσιμα. Τα έχουμε πληρωσει όλα, να μας λείπει το βύσσινο.
Οποίος νιώθει άνετα με μια δεξαμενή υψηλής πίεσης στο χώρο των αποσκευών (άσε που σου τρώει και τον χώρο) ας το βάλει και ας ελπίζει σε καλύτερες ημέρες. Αν διαβάσετε τα ΦΕΚ νομίζω τοθ 93 και του 03 θα φρικάρετε με τις πραγματικές απαιτήσεις
Ολες οι απαιτησεις καλυπτονται σε εγκαταστασεις που εχουν γινει νομιμα, στην δεξαμενη υψηλης πιεσης ειναι αδυνατον η φλογα να εισχωρησει μεσα και να προκαλεσει εκρηξη, στη δεξαμενη βενζινης και πετρελαιου εισχωρει.
Παντα σε νεες τεχνολογιες καποιοι εμαθαν στου κασιδη το κεφαλι, αυτο ηταν το 2009, τωρα εχουμε 2025.
Ρε συ Ηλία, που βρίσκεται η εργοστασιακή δεξαμενή πετρελαίου και που η υπό πίεση δεξαμενή αερίου ; -
Του πετρελαιου κατω απο το αυτοκινητο, του υγραεριου συνηθως οπου εμπαινε η ρεζερβα, στα περισσοτερα στο χωρο αποσκευων, σε μερικα κατω απο το αυτοκινητο.
-
Καθημερινα το περναω 3-4 φορες, οταν πρωτοεγινε γνωστη η υπαρξη καμερας δεν περναγαν ουτε με πορτοκαλι, τωρα σε καθε κοκκινο τις ωρες αιχμης περνανε τουλαχιστον 3 αυτοκινητα.
Κόκκινο δεν περνάνε σε κάθε περίπτωση επειδή αν τρακάρει κάηκε, για τις ταχύτητες πρέπει να βάλουν.
-
-
@monman2 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μερικές φορές αναπολώ και εγώ το 80% της τελικής του ST220
αλλά αυτά τα traffic star με ανησυχούν ιδιαίτερα
https://www.youtube.com/watch?vστο 0:20 λέει ότι βεβαίωσε παράβαση με 145 και στο 05:45 ότι στην ουσία πάνω από τα 130 έχεις θέμα .
Το μεταφράζω εγώ αν δεν έχουν "παραγωγή" μπορεί να ανακαλέσουν τις υπερβάσεις μέχρι +20 του ορίου και να αρκεστούν στο 50άρικο , τουλάχιστον δεν υπάρχουν πόντοι και δεν χάνεις το δίπλωμα ... μπορεί να κάνω λάθος οι αρμόδιοι ας μας πουν ...Αυτά μόνο στο τμήμα Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Μαγνησίας τα γνωρίζουν, αλλά λογικά φωτογραφίζει όλες τις παραβάσεις και μετά μπορούν να κάνουν επιλογή. Φαίνεται δυνατό μηχάνημα.
Σε εμένα έχουν έρθει φωτογραφίες από 2 σημεία με όριο 100 και 130 και ήταν όλες πάνω από 30 χλμ από το όριο. Δλδ 50ρικα και 20ρικα δεν έχουν έρθει.
Μιλάμε για ταχύτητες μέχρι και πάνω από 170χαω.
Στις 20+ έχει πρόστιμο 50€ και 5 πόντους στο points system. Στις +10 έχει μόνο πρόστιμο 20€ και πέφτει κράξιμο γιατί δεν αξίζει τον κόπο μας. -
Το μετέφερα εδώ για να γίνει συζήτηση από όσους γνωρίζουν κάποια πράγματα και να μου πουν αν είμαι κοντά ή όχι στο αναμενόμενο κόστος.
Οπως και στο τεχνικό κομμάτι αφού δεν είμαι ηλεκτρολόγος.
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
@criuser said in Toyota Corolla Cross::
Επίσης θα έχω γλυτώσει τα 3-4000 για τον φορτιστή στο σπίτι.
Και μόνο ότι μετά από τόσα ακόμα γράφεις για τέτοια κόστη για την οικιακή φόρτιση ….
Τρολαρες 1-2-10 φορες ε οκ ας γράψουμε και καμιά φορά - έστω μια - σοβαρά.
Εγώ που είχα τεράστια απόσταση για καλωδίωση 1400 με κανονική απόδειξη και δήλωση δεδηε (ήρθε μετά από 6 μηνες να δει την εγκατάσταση και να αλλάξει το ρολόι σε ψηφιακό) πλήρωσα με 5Χ6 καλώδιο, 2 πίνακες, 2 επιπλέον πριζες για κάθε χρήση, συνδέσεις, ενώσεις τα πάντα όλα και νοικοκυρεμένη δουλειά.
Σε αυτά πρόσθεσε και 535 το wallbox που αν περίμενα λίγο θα τον έπαιρνα τσάμπα με τα λεφτά από τα referrals.
Κάτω από 2000 ευρώ για τοποθέτηση σε απόσταση 45 μέτρων σε ευθεία από το ρολόι.Λοιπόν τα έχουμε πει πολλές φορές, ότι η στάμνα πολλές φορές πάει στην πηγή, μία σπάει.
Λοιπόν εμείς στην πολυκατοικία έχουμε 2 υπόγεια πάρκινγκ γιατί είναι 2 κτίρια, στο ένα έχει 5 θέσεις και στο άλλο 3.
Εχουμε 6 θέσεις στην πιλοτή και 3 στον ακάλυπτο.
Ας πάμε στο ένα κτίριο το μεγάλο γιατί το άλλο βολεύονται εύκολα.
Στο μεγάλο λοιπόν τα ρολόγια είναι στην πιλοτή που είναι ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ κοινόχρηστη και κοινόκτητη.
Ο ΔΕΔΔΗΕ απαιτεί όποιος πίνακας υπάρξει ή υποπίνακας ή οτιδήποτε άλλο να είναι σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ αυτού που τον χρησιμοποιεί.
Ιδιωτικό έχουμε στις αποθήκες και εν μέρει στο υπόγειο γκαράζ στο οποίο δεν έχουν όλοι πρόσβαση.
Αρα για τα πάρκινγκ του υπογείου πιθανό να μπορώ να βγάλω πίνακα μέσα στον χώρο του πάρκινγκ που θα έχω κλειστό και κλειδωμένο ντουλάπι για οπότε το καλώδιο το παροχικό που έρχεται από το σπίτι θα πρέπει να το ματίσω που δεν κάνει όπως λένε οι ηλεκτρολόγοι και να το κατεβάσω στο υπόγειο γκαράζ στον πίνακα. Από τον πίνακα θα φεύγει καλώδιο και θα γυρίζει στο ρολόι στην θέση που ήταν το παροχικό του διαμερίσματος. Επίσης από τον πίνακα κάτω θα φεύγει και το καλώδιο για τον φορτιστή.
Ολα αυτά θα πρέπει να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ αυστηρά με τις προδιαγραφές, γιατί σε κάθε πολυκατοικία υπάρχουν οι έξυπνοι, του δε βαριέσαι και δε γαμιέται και τα κάνουν όπως να είναι, αλλά αν γίνει καμία στραβή τότε πλακώνουν πραγματογνώμονες, πυροσβέστες, δικηγόροι και ασφαλιστές και γίνεται του κουτρούλη ο γάμος.
Αυτό σημαίνει λοιπόν από το παροχικό στον πίνακα σε κάθε θέση τουλάχιστον 10 μέτρα και στις μακρινές πάνω από 20. Θα πρέπει να ανοίξω τρύπα στην πλάκα, να περάσω τις σωλήνες που θα είναι μέσα τα καλώδια και αυτά τα μέτρα θέλουν άλλα τόσα για την επιστροφή και άλλα 3-4 για την απόσταση μετρητή πίνακα.
Αρα μέχρι τώρα θέλω κατά μέσο όρο 40 μέτρα καλώδια 20 μέτρα σωλήνα, πίνακα, κουτί που μέσα θα είναι ο πίνακας και φορτιστή.
Βάλτε εσείς πόσο θέλει.
Πάμε τώρα εκεί που είναι στην πιλοτή και στον ακάλυπτο.
Εκεί είναι δύο οι λύσεις.
Είτε βάζω τους πίνακες μέσα στις αποθήκες του καθενός, που μιλάμε για μέτρα, είτε βάζω σκαλωσιά στο πίσω μέρος και βγάζω και άδεια βέβαια και κατεβάζω εξωτερικά από κάθε διαμέρισμα το καλώδιο για τον φορτιστή.
Κάντε κουμάντο λοιπόν και μιλάτε.
Βέβαια όπως μου έκαναν σε μία διπλανή οικοδομή μου, γιατί έχω 4 γύρω γύρω φτιάξει, έβαλαν το αέριο και το έκαναν καραγκιόζη το κτίριο.
Αυτοί έχουν θέματα μεταξύ τους είναι τσακωμένοι, πάει στο διάλο.
Στο δικό μου σπίτι, κόβω κεφάλι σε όποιον πάει να κάνει τσαπατσουλιά.
Εχουμε ήδη μερικές με τα καλώδια για τις δορυφορικές και τα πιάτα νόβα, τώρα τελειώνουν αυτά.
Οσο για επιδοτήσεις και άλλες αρλούμπες που διαβάζω που πιθανόν να ισχύουν κάποιες φορές, μπορεί να είσαι και ο ίδιος ηλεκτρολόγος και να υπολογίζεις ότι το μεροκάματο σου το ωφελήσαι.
Μιλάμε αυστηρά λοιπόν για απόλυτα νόμιμα πράγματα.
Και υπ΄ όψη ότι δεν έχει λυθεί το θέμα της πυρασφάλειας των ηλεκτρικών και αν χρειάζεται πυρόσβεση και τι τύπου και δεξαμενές και άλλα ωραία.
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το μετέφερα εδώ για να γίνει συζήτηση από όσους γνωρίζουν κάποια πράγματα και να μου πουν αν είμαι κοντά ή όχι στο αναμενόμενο κόστος.
Οπως και στο τεχνικό κομμάτι αφού δεν είμαι ηλεκτρολόγος.
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
@criuser said in Toyota Corolla Cross::
Επίσης θα έχω γλυτώσει τα 3-4000 για τον φορτιστή στο σπίτι.
Και μόνο ότι μετά από τόσα ακόμα γράφεις για τέτοια κόστη για την οικιακή φόρτιση ….
Τρολαρες 1-2-10 φορες ε οκ ας γράψουμε και καμιά φορά - έστω μια - σοβαρά.
Εγώ που είχα τεράστια απόσταση για καλωδίωση 1400 με κανονική απόδειξη και δήλωση δεδηε (ήρθε μετά από 6 μηνες να δει την εγκατάσταση και να αλλάξει το ρολόι σε ψηφιακό) πλήρωσα με 5Χ6 καλώδιο, 2 πίνακες, 2 επιπλέον πριζες για κάθε χρήση, συνδέσεις, ενώσεις τα πάντα όλα και νοικοκυρεμένη δουλειά.
Σε αυτά πρόσθεσε και 535 το wallbox που αν περίμενα λίγο θα τον έπαιρνα τσάμπα με τα λεφτά από τα referrals.
Κάτω από 2000 ευρώ για τοποθέτηση σε απόσταση 45 μέτρων σε ευθεία από το ρολόι.Λοιπόν τα έχουμε πει πολλές φορές, ότι η στάμνα πολλές φορές πάει στην πηγή, μία σπάει.
Λοιπόν εμείς στην πολυκατοικία έχουμε 2 υπόγεια πάρκινγκ γιατί είναι 2 κτίρια, στο ένα έχει 5 θέσεις και στο άλλο 3.
Εχουμε 6 θέσεις στην πιλοτή και 3 στον ακάλυπτο.
Ας πάμε στο ένα κτίριο το μεγάλο γιατί το άλλο βολεύονται εύκολα.
Στο μεγάλο λοιπόν τα ρολόγια είναι στην πιλοτή που είναι ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ κοινόχρηστη και κοινόκτητη.
Ο ΔΕΔΔΗΕ απαιτεί όποιος πίνακας υπάρξει ή υποπίνακας ή οτιδήποτε άλλο να είναι σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ αυτού που τον χρησιμοποιεί.
Ιδιωτικό έχουμε στις αποθήκες και εν μέρει στο υπόγειο γκαράζ στο οποίο δεν έχουν όλοι πρόσβαση.
Αρα για τα πάρκινγκ του υπογείου πιθανό να μπορώ να βγάλω πίνακα μέσα στον χώρο του πάρκινγκ που θα έχω κλειστό και κλειδωμένο ντουλάπι για οπότε το καλώδιο το παροχικό που έρχεται από το σπίτι θα πρέπει να το ματίσω που δεν κάνει όπως λένε οι ηλεκτρολόγοι και να το κατεβάσω στο υπόγειο γκαράζ στον πίνακα. Από τον πίνακα θα φεύγει καλώδιο και θα γυρίζει στο ρολόι στην θέση που ήταν το παροχικό του διαμερίσματος. Επίσης από τον πίνακα κάτω θα φεύγει και το καλώδιο για τον φορτιστή.
Ολα αυτά θα πρέπει να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ αυστηρά με τις προδιαγραφές, γιατί σε κάθε πολυκατοικία υπάρχουν οι έξυπνοι, του δε βαριέσαι και δε γαμιέται και τα κάνουν όπως να είναι, αλλά αν γίνει καμία στραβή τότε πλακώνουν πραγματογνώμονες, πυροσβέστες, δικηγόροι και ασφαλιστές και γίνεται του κουτρούλη ο γάμος.
Αυτό σημαίνει λοιπόν από το παροχικό στον πίνακα σε κάθε θέση τουλάχιστον 10 μέτρα και στις μακρινές πάνω από 20. Θα πρέπει να ανοίξω τρύπα στην πλάκα, να περάσω τις σωλήνες που θα είναι μέσα τα καλώδια και αυτά τα μέτρα θέλουν άλλα τόσα για την επιστροφή και άλλα 3-4 για την απόσταση μετρητή πίνακα.
Αρα μέχρι τώρα θέλω κατά μέσο όρο 40 μέτρα καλώδια 20 μέτρα σωλήνα, πίνακα, κουτί που μέσα θα είναι ο πίνακας και φορτιστή.
Βάλτε εσείς πόσο θέλει.
Πάμε τώρα εκεί που είναι στην πιλοτή και στον ακάλυπτο.
Εκεί είναι δύο οι λύσεις.
Είτε βάζω τους πίνακες μέσα στις αποθήκες του καθενός, που μιλάμε για μέτρα, είτε βάζω σκαλωσιά στο πίσω μέρος και βγάζω και άδεια βέβαια και κατεβάζω εξωτερικά από κάθε διαμέρισμα το καλώδιο για τον φορτιστή.
Κάντε κουμάντο λοιπόν και μιλάτε.
Βέβαια όπως μου έκαναν σε μία διπλανή οικοδομή μου, γιατί έχω 4 γύρω γύρω φτιάξει, έβαλαν το αέριο και το έκαναν καραγκιόζη το κτίριο.
Αυτοί έχουν θέματα μεταξύ τους είναι τσακωμένοι, πάει στο διάλο.
Στο δικό μου σπίτι, κόβω κεφάλι σε όποιον πάει να κάνει τσαπατσουλιά.
Εχουμε ήδη μερικές με τα καλώδια για τις δορυφορικές και τα πιάτα νόβα, τώρα τελειώνουν αυτά.
Οσο για επιδοτήσεις και άλλες αρλούμπες που διαβάζω που πιθανόν να ισχύουν κάποιες φορές, μπορεί να είσαι και ο ίδιος ηλεκτρολόγος και να υπολογίζεις ότι το μεροκάματο σου το ωφελήσαι.
Μιλάμε αυστηρά λοιπόν για απόλυτα νόμιμα πράγματα.
Και υπ΄ όψη ότι δεν έχει λυθεί το θέμα της πυρασφάλειας των ηλεκτρικών και αν χρειάζεται πυρόσβεση και τι τύπου και δεξαμενές και άλλα ωραία.
παμε παλι απο την αρχη.
Ποτε θα μας ξανακανεις αναλυση κοστους της ντηζελαρας σου σε σχεση με ενα ηλεκτρικο; Εχω καιρο να δω αυτο το επεισοδιο -
Από καμία αρχή δεν πάμε.
Σας βάζω συγκεκριμένα υλικά και προδιαγραφές που μου είπαν ότι ισχύουν από νομικής άποψης καθώς και όποιες ποσότητες μπορώ να προσδιορίσω με το μάτι.
Δεν ξέρω τι φορτιστή θα έπρεπε να βάλω, τι καλώδια και πόσο κοστίζουν αυτά, όπως και οι μεταλλικές σωλήνες που θα είναι μέσα τους τα καλώδια και αν το τριφασικό 3 Χ 35 καλύπτει όλη την διαδικασία.
Αρα είναι ενδιαφέρον να γίνει μία συζήτηση που αφορά όλες τις πολυκατοικίες που έχουν θέσεις στάθμευσης και είναι 15-20-30 - 40 ετών και δεν υπάρχει πρόβλεψη για φορτιστή.
Προφανώς δεν θα μπω στην διαδικασία να κάνω όλα αυτά για να φορτίζω με μια 16άρα ασφάλεια όλη την νύχτα, γιατί αυτό που διαβάζω είναι ότι το ηλεκτρικό αν ΔΕΝ φορτίζει σπίτι κοστίζει ακριβότερα από το πετρέλαιο και ίδια με το υβριδικό.
Αρα θα πρέπει να βάλω ένα φορτιστή που σε 3-4 ώρες θα μου δίνει λύση.
-
Αρχικά την έβλεπα την κάμερα. Τις τελευταίες 2-3 φορές που πέρασα από παραλιακή δεν την είδα, είδα το σκέτο φανάρι. Μήπως την ξήλωσαν;
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Προφανώς δεν θα μπω στην διαδικασία να κάνω όλα αυτά για να φορτίζω με μια 16άρα ασφάλεια όλη την νύχτα, γιατί αυτό που διαβάζω είναι ότι το ηλεκτρικό αν ΔΕΝ φορτίζει σπίτι κοστίζει ακριβότερα από το πετρέλαιο και ίδια με το υβριδικό.
Επιβεβαιώνω.
Στα πλαίσια των αυτοκινητιστικών αλλαξοκωλιών στην δουλειά προσφάτως καταπιάστικα γαμώ την ατυχία μου με δύο Tesla Model 3 Long Range (2022 & 2023) για κάμποσες 100δες χλμ σε ποικιλία συνθηκών - με κατά βάσει ταξιτζίδικη διάθεση, πλην ελάχιστων καφριλικιών - ο λογαριασμός ακολούθως:
Με φόρτιση αποκλειστικά σε ταχυφορτιστές incharge δικτύου (από 60kW έως 360kW) με SoC 30%-90% έχουμε:
- 17,8 kWh ανά 100km
- 9,3 Γιούρια ανά 100km
- 20 λεπτά ανά 100km για φόρτιση (καθαρός χρόνος φόρτισης δηλαδή με μηδενικό χρόνο σπαταλημένο σε ουρές αναμονής και χωρίς να επιμερίζω χρόνο παρκαρίσματος/ξεπαρκαρίσματος και πλαγκαρίσματος/ξεπλαγκαρίσματος)
Οι τιμές προέρχονται από την τιμολόγηση της incharge και όχι από τα εξυπνακίστικα στατιστικά των τεσλάκιδων που πολύ βολικά ΔΕΝ μετράνε κατανάλωση στον φορτιστή αλλά κατανάλωση στην μπαταρία (εξαιρώντας έτσι τόσο απώλειες όσο ΚΑΙ κατανάλωση περιφερειακών συσκευών κατά την φόρτιση, πχ κλιματισμό).
-
@argyn said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Με φόρτιση αποκλειστικά σε ταχυφορτιστέ incharge δικτύου (από 60kW έως 360kW) με SoC 30%-90% έχουμε:
- 17,8 kWh ανά 100km
- 9,3 Γιούρια ανά 100km
- 20 λεπτά ανά 100km για φόρτιση (καθαρός χρόνος φόρτισης δηλαδή με μηδενικό χρόνο σπαταλημένο σε ουρές αναμονής και χωρίς να επιμερίζω χρόνο παρκαρίσματος/ξεπαρκαρίσματος και πλαγκαρίσματος/ξεπλαγκαρίσματος)
Οι τιμές προέρχονται από την τιμολόγηση της incharge και όχι από τα εξυπνακίστικα στατιστικά των τεσλάκιδων που πολύ βολικά ΔΕΝ μετράνε κατανάλωση στον φορτιστή αλλά κατανάλωση στην μπαταρία (εξαιρώντας έτσι τόσο απώλειες όσο ΚΑΙ κατανάλωση περιφερειακών συσκευών κατά την φόρτιση, πχ κλιματισμό).
τα έχουμε ξαναπει αυτά, και δυστυχώς τα ξανα επαναλαμβάνουμε. τα βασικά σημεία:
- δεν αγοράζεις ηλεκτρικό για να πηγαίνεις ταξίδια, το πιο βασικό ειναι η ταλαιπωρία για τις φορτίσεις και οχι το κόστος.
- η τιμή που αναφέρεις ειναι οντως σωστή για την incharge, αλλά και πάλι δεν ειναι το απόλυτο κριτήριο, εγώ φορτίζω σε ταχυφορτιστή με 0.40, αλλά τεσπα δεν εχει νόημα να μπουμε σε αυτή την σύγκριση. για να μην πολυλογούμε, στο πετρέλαιο η διαφορά ειναι υπαρκτή υπέρ αυτού, αλλά δεν μιλάμε για φοβερή διαφορά. -τι καναλώσεις έχεις στο πετρέλαιο?
- κατηγορείς άδικα τους Teslaκηδες, γιατί συγκρίνεις ανόμια οχήματα, έχει καμία σχέση πχ ένα aircross που όντως ειναι πολύ οικονομικό, με ένα Tesla? πραγματικά καμία σχέση σαν αυτοκίνητα, μιλάμε για δύο αυτοκίνητα διαφορετικής κατηγορίας.
- τα ηλεκτρικά ειναι κατεξοχή αυτοκίνητα πόλης και ουσιαστικά στοχεύουν σε ανθρώπους με δυναότητα οικιακής φόρτισης- εκτός αν θες να φορτίζεις τζάμπα στα Lidl (δεν εχει νοημα για μένα καν αυτή η κουβέντα).
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
- τα ηλεκτρικά ειναι κατεξοχή αυτοκίνητα πόλης και ουσιαστικά στοχεύουν σε ανθρώπους με δυναότητα οικιακής φόρτισης- εκτός αν θες να φορτίζεις τζάμπα στα Lidl (δεν εχει νοημα για μένα καν αυτή η κουβέντα).
Αυτοκίνητο πόλης μήκους 4.7 μέτρων και βάρους 1900 κιλών που παρά τις θηριώδεις διαστάσεις του ο πίσω επιβάτης δεν μπορεί κάν να απλώσει τα πόδια του και κάθεται λιγότερο άνετα από ότι σε ένα golf πρώτη φορά μου τυχαίνει
Το βασικό πρόβλημα συνολικά με τα ηλεκτρικά είναι η κρίση ταυτότητας: δεν έχουν αποφασίσει τι ακριβώς θέλουν να είναι.
-
καθε 100χλμ οδηγησης σταματουσες ωστε να φορτισεις 20 λεπτα; καταλαβα καλα ή θες να πεις κατι διαφορετικο;
-
Αυτοκίνητο πόλης μήκους 4.7 μέτρων και βάρους 1900 κιλών που παρά τις θηριώδεις διαστάσεις του ο πίσω επιβάτης δεν μπορεί κάν να απλώσει τα πόδια του και κάθεται λιγότερο άνετα από ότι σε ένα golf πρώτη φορά μου τυχαίνει
Το βασικό πρόβλημα συνολικά με τα ηλεκτρικά είναι η κρίση ταυτότητας: δεν έχουν αποφασίσει τι ακριβώς θέλουν να είναι.
Ξέχασα να αναφέρω, οτι Κάποιοι super chargers της Tesla έχουν καλύτερες τιμές απο τους υπόλοιπους οπότε πιθανόν ένα ταξίδι να βγαίνει πιο φθηνό. Κρίση ταυτότας? δεν θα το έλεγα, έχω κάνω πάνω απο 20.000 χιλιόμετρα στην εθνική στα 2.5 χρόνια που εχω ηλεκτρικό, χωρίς κανένα απολύτος πρόβλημα ποτέ μεχρι στιγμής. Αν έχεις οικογένεια και παιδιά δηλαδή, που θα τα βάλεις? ή θα έχεις και δεύτερο αμάξι μόνο για ταξίδια? αυτο που εννοούσα, ειναι αν θες ένα αμάξι αποκλειστιικά για ταξίδια, μην αγοράσεις ηλεκτρικό, αν θές ένα που κινείσαι σε νορμάλ αποστάσεις (πχ 300 χιλιόμετρα) ειναι μια χαρά. Όλα ειναι θέμα φιλοσοφίας, καμία κρίση ταυτότητας δεν υπάρχει, θέμα κουλτούρας καθαρά. Μπορεις να πας με μια ταχύτητα 100 χιλιόμετρα και να κάνεις σχεδιασμό στα ταξίδι σου? δεν θα έχιες κανένα θέμα. Αν ξεκινήσεις τάπα, το γκάζι στο πάτωμα και οπου βγει, άστο...
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
καθε 100χλμ οδηγησης σταματουσες ωστε να φορτισεις 20 λεπτα; καταλαβα καλα ή θες να πεις κατι διαφορετικο;
Όχι. Πλάγκαρα πάντα με SoC γύρω στο 30% μέχρι να φτάσει στο 90% αποκλειστικά σε incharge δικτυο, 2 διαφορετικά M3LR (έκαστο για μια βδομάδα).
Οι τιμές που αναφέρω βασίζονται στο ραπόρτο τιμολόγησης της incharge και περιλαμβάνουν το τι έκαψαν τα 2 αμάξια ΣΥΝΟΛΙΚΑ [κατανάλωση κίνησης + αδράνειας (χωρίς sentry) + απώλειες φόρτισης]
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Όχι. Πλάγκαρα πάντα με SoC γύρω στο 30% μέχρι να φτάσει στο 90% αποκλειστικά σε incharge δικτυο, 2 διαφορετικά M3LR (έκαστο για μια βδομάδα).
Οι τιμές που αναφέρω βασίζονται στο ραπόρτο τιμολόγησης της incharge και περιλαμβάνουν το τι έκαψαν τα 2 αμάξια ΣΥΝΟΛΙΚΑ [κατανάλωση κίνησης + αδράνειας (χωρίς sentry) + απώλειες φόρτισης]
παλι δεν καταλαβα. Ανεφερες 20' φορτισης ανα 100χλμ οδηγησης. Τοσο συχνα φορτιζες; Κατι δεν εχω καταλαβει, διοτι δεν ειναι λογικο αυτο.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης