-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@spiros-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Άνοιξε το golden hall και η Λάρισα για όλα τα EVs
A καλά οκ. Μαλακια εντελώς αυτό. Και είναι κοντά μου το gh και το υπολόγιζα.
Ενα ένα βγαίνουν τα αρνητικά ….ε οχι και να αναγκαστεις να φορτιζεις μαζι με την πλεμπα!
Δεν το είπα έτσι προφανώς. Αλλά υποτίθεται έπαιρνες τεσλα για να έχεις αποκλειστική πρόσβαση σε αυτό το δίκτυο και να αποφεύγεις τις ουρές.
Τώρα σε κάθε τριήμερο απλά θα γίνονται αυτά με τις λάσπες και τις στρουμπουλές ξανθιές συνεπιβάτες που είχαν γραφτεί παλιότεραΑν μη τι άλλο, συγκινητική η προσπάθεια σου να πείσεις τον εαυτό σου οτι δεν αξίζει η αγορά
Ε τι να κανω .. δικηγόρος είμαι .. την προηγουμενη εβδομαδα υποστήριζα τη μια πλευρα.. από το ΣΚ και μετά την άλλη!
Βασικά ειναι πολλά τα λεφτά γενικώς και δυσκολοι οι καιροι!
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Άνοιξε το golden hall και η Λάρισα για όλα τα EVs
A καλά οκ. Μαλακια εντελώς αυτό. Και είναι κοντά μου το gh και το υπολόγιζα.
Ενα ένα βγαίνουν τα αρνητικά ….ε οχι και να αναγκαστεις να φορτιζεις μαζι με την πλεμπα!
Δεν το είπα έτσι προφανώς. Αλλά υποτίθεται έπαιρνες τεσλα για να έχεις αποκλειστική πρόσβαση σε αυτό το δίκτυο και να αποφεύγεις τις ουρές.
Τώρα σε κάθε τριήμερο απλά θα γίνονται αυτά με τις λάσπες και τις στρουμπουλές ξανθιές συνεπιβάτες που είχαν γραφτεί παλιότεραΑν μη τι άλλο, συγκινητική η προσπάθεια σου να πείσεις τον εαυτό σου οτι δεν αξίζει η αγορά
Ε τι να κανω .. δικηγόρος είμαι .. την προηγουμενη εβδομαδα υποστήριζα τη μια πλευρα.. από το ΣΚ και μετά την άλλη!
Βασικά ειναι πολλά τα λεφτά γενικώς και δυσκολοι οι καιροι!
-
Αν πάρεις οσο γίνεται πιο φτηνό Τέσλα, προσεγγίζεις το καλύτερο vfm από αυτά που πωλούνται αυτή τη στιγμή στην αγορά.
Σκέψου μόνο, επειδη το εζησες πρόσφατα, ότι κάποιοι δίνουν κοντά 30 χιλιάρικα για να πάρουν γιαρις κρος με επιπλέον διχρωμία, αισθητήρες παρκαρισματος, αναδιπλουμενους καθρέφτες και μεγάλες ζάντες και περιμένουν κι ενάμισι χρόνο να το παραλάβουν!
Ο μόνος λόγος να μη βάλεις αυτά τα λεφτά σε Τέσλα, απο οικονομικής άποψης, είναι να μην γίνεται με τίποτα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σου κι όχι ότι πρέπει να κάνεις μερικούς μικρούς συμβιβασμούς.
Δηλαδή, αν έχεις χώρο στάθμευσης με φόρτιση και δεν κάνεις αυθημερόν ταξίδια εκατοντάδων χιλιομέτρων, το να πληρώσεις 30Κ ένα γιαρις ή ένα σιτροενακι σαν το δικό μου, στερείται νοήματος -
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Oh mom dieu! Τι θα κάνουμε τώρα όλοι εμείς που θα παίρναμε τέζλα για τις δημόσιες σχέσεις που αυτό συνεπάγεται κατά τη διαδικασία φόρτισης στους υπερφορτιστές της; θα πηγαίνεις τώρα να φορτίσεις και δίπλα θα είναι μια πωλήτρια. μια νοσοκόμα. Ένας βοηθός λογιστή με ένα κινέζικο ΧΕV ή ένα ΑΜΙ. Αλί και τρισαλί!
σε τι κοζμο θα φερουμε τα τεσλα μας ωρε?
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν πάρεις οσο γίνεται πιο φτηνό Τέσλα, προσεγγίζεις το καλύτερο vfm από αυτά που πωλούνται αυτή τη στιγμή στην αγορά.
Σκέψου μόνο, επειδη το εζησες πρόσφατα, ότι κάποιοι δίνουν κοντά 30 χιλιάρικα για να πάρουν γιαρις κρος με επιπλέον διχρωμία, αισθητήρες παρκαρισματος, αναδιπλουμενους καθρέφτες και μεγάλες ζάντες και περιμένουν κι ενάμισι χρόνο να το παραλάβουν!
Ο μόνος λόγος να μη βάλεις αυτά τα λεφτά σε Τέσλα, απο οικονομικής άποψης, είναι να μην γίνεται με τίποτα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σου κι όχι ότι πρέπει να κάνεις μερικούς μικρούς συμβιβασμούς.
Δηλαδή, αν έχεις χώρο στάθμευσης με φόρτιση και δεν κάνεις αυθημερόν ταξίδια εκατοντάδων χιλιομέτρων, το να πληρώσεις 30Κ ένα γιαρις ή ένα σιτροενακι σαν το δικό μου, στερείται νοήματοςΑκριβώς.
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις δεν υπάρχει νόημα αγοράς κάποιου άλλου οικογενειακού.
Αν μαλιστα μπορείς να βαλεις και φωτοβολταϊκά. Θα αναρωτιέσαι πως σε άρμεγαν τόσα χρόνια.
Δεν λέω πως δεν θα φορολογηθούν τα χρήματα που εξοικονομείς, αλλά θα φορολογηθούν στηριζοντας την οικονομία της χώρας και όχι τα πετρελαϊκά συμφέροντα.
-
Απ την άλλη, για να συμπληρώσω αντίλογο, με λιγότερα ακόμη λεφτά, παίρνεις ένα ντίζελ Οκταβια για όσο ακόμη προσφέρεται, με υγρού τύπου DSG (ή φυσικό αέριο αν δεν φοβάσαι το στεγνό DSG) και αλωνίζεις την Ελλαδα και Ευρώπη, αρχοντικά και οικονομικά.
Μετά πας για Κορολα Κρος ή Τέσλα
-
Στο μεταξυ, η προοπτικη του 2 δεν ειναι τοσο ξεκαθαρη.
Υπαρχουν 2 σεναρια.
-
κατασκευη του και πωληση στο κοινο οπως γινεται με τα υπολοιπα μοντελα. Βασικο εμποδιο σε αυτο, η αδυναμια να καλυψει την ζητηση τα αμεσως επομενα χρονια.
-
κατασκευη και οχι πωλησεις στο κοινο, αλλα δημιουργια robotaxi υπο τον ελεγχο της Τεσλα η οποια θα εισπραττει τα εσοδα αυτων. Τεραστιο πλεονεκτημα εδω πως μπορει να ελεγξει την παραγωγη τους και φυσικα τα εσοδα που θα φερει θα ειναι πολυ περισσοτερα απο το 1ο σεναριο.
Δυστυχως το 2ο σεναριο κερδιζει συνεχως εδαφος.
-
-
Απ την άλλη, για να συμπληρώσω αντίλογο, με λιγότερα ακόμη λεφτά, παίρνεις ένα ντίζελ Οκταβια για όσο ακόμη προσφέρεται, με υγρού τύπου DSG (ή φυσικό αέριο αν δεν φοβάσαι το στεγνό DSG) και αλωνίζεις την Ελλαδα και Ευρώπη, αρχοντικά και οικονομικά.
Μετά πας για Κορολα Κρος ή Τέσλα
Καμμια σχεση αν θελεις να γυρισεις την Ευρωπη μονο Τεσλα, αν εχεις superchargers credits δεν θα σου στοιχησει τιποτα. Δεν ξερω ποσο κανει το ντηζελ Οκταβια αυτοματο, μεχρι 22 χιλ ισως να αξιζει αλλα για να ειναι καλο πρεπει να ειναι 2λιτρο ντηζελ μετα μπλεκεις με φορο πολυτελειας κλπ Αυτο βεβαια θα εκανε με τις παλιες τιμες 28κ. Σε ολες τις περιπτωσεις εισαι καλυτερα με Τεσλα εκτος και θελεις μπαταριες που ακομα κανενας ουσιαστικα δεν εχει φτασει σε αυτο το σημειο οποτε δεν ξερουμε τι παιζει.
-
@dstou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Oh mom dieu! Τι θα κάνουμε τώρα όλοι εμείς που θα παίρναμε τέζλα για τις δημόσιες σχέσεις που αυτό συνεπάγεται κατά τη διαδικασία φόρτισης στους υπερφορτιστές της; θα πηγαίνεις τώρα να φορτίσεις και δίπλα θα είναι μια πωλήτρια. μια νοσοκόμα. Ένας βοηθός λογιστή με ένα κινέζικο ΧΕV ή ένα ΑΜΙ. Αλί και τρισαλί!
Θα παραφυλάμε να δούμε ποτε έρχεται να φορτίσει taycan και ΤΣΟΥΠ θα εμφανιζόμαστε και εμείς να φορτίσουμε δίπλα του
-
Δηλαδή, αν έχεις χώρο στάθμευσης με φόρτιση και δεν κάνεις αυθημερόν ταξίδια εκατοντάδων χιλιομέτρων, το να πληρώσεις 30Κ ένα γιαρις ή ένα σιτροενακι σαν το δικό μου, στερείται νοήματος
Δυστυχώς ή ευτυχώς ναι, ναι και πάλι ναι.
Το λέγαμε πριν λίγα χρόνια ότι τα θερμικά θα ακριβύνουν τόσο, που τα ηλεκτρικά θα είναι λογική επιλογή.Στο κάτω κάτω, πας και παίρνεις κάθε οκτώβρη το νέο iPhone ή κρατάς το δε σπάει δε χαλάει 3310.
-
Σιγά βρε παιδιά..
Συγκινηθήκαμε με το Τέσλα.
Και γιατί να μην πάρουμε μπιντ, ξιαόμι, σέρες, βόλος, χαλκιδική που δεν θα έχει άλλη, ή ότι άλλο μας φέρουν οι κινέζοι ?Τα ηλεκτρικά αλλάζουν συνέχεια και οι επιλογές είναι 2 και ξεκάθαρες.
Είσαι τσέος ή μεγαλοστέλεχος που σου πληρώνουν το ηλεκτρικό, κερδίζουν 150 % απόσβεση, δεν σε νοιάζει αν θα χαλάσει η μπαταρία, συνηθίζεις να στήνεσαι στα ηλεκτράδικα, δεν πληρώνεις και εταιρικό φόρο, δεν σε νοιάζει η μεταπώληση και όλα καλά.
Αλλιώς περιμένεις το νέο e-C3, ή το νέο Ρενώ 5, ή όποιο άλλο μικρό βγάλει η Ευρώπη, θα δώσεις μετά την επιδότηση κάπου 12-15000 και θα κινείσαι μέσα στην πόλη.
Ούτε φορτιστή θα βάλεις στο σπίτι, 2-5000 είπαμε είναι αυτός, αλλά θα πηγαίνεις βόλτα στα μώλλ θα πίνεις ένα καφέ και θα φορτίζεις μια χαρά για τα χλμ της εβδομάδας, αφού 200-300 χλμ εντός πόλης θα τα βγάζουν.
Για τα ταξίδια σου κρατάς το ντιζελάκι σου, που πλέον σήμερα στην εταιρική αβιν που βάζω, έχει το απλό πετρέλαιο 1,629, το ενισχυμένο 1,671, ενώ η βενζίνη η απλή 1,908 και η 100 2,150.
Οπότε με 5 λίτρα το ταξίδι έχω 8,15 - 8,35 τα 100 χλμ και με 6 λίτρα στην πόλη έχω 9,78 - 10,02.
Βενζίνη θα είχα 7 στο ταξίδι και 8,5 στην πόλη ήτοι 13,35 - 15,05 και 16,22 - 18,27 αντίστοιχα.
Αντε να βάλω και τα υβριδικά για να χαρούν, οπότε θα τους βάλω 6 στο ταξίδι και 4 στην πόλη, ήτοι 11,45 - 12,9 και 7,63 - 8,6 αντίστοιχα.
Ετσι το ντιζελάκι έχει 6 και 7 ευρώ στα 100 όφελος σε σχέση με τα βενζίνης και 4 στο ταξίδι σε σχέση με το υβριδικό, το οποίο όμως καίει 1 ευρώ λιγότερο στην πόλη.
Για τα ηλεκτρικά θα μας πουν οι κάτοχοι, θα βάλουμε όμως ένα 20 % παραπάνω επειδή πάνε με ταχύτητες υπερφορτωμένης 25τονης νταλίκας με ρυμουλκούμενο.
-
2-5Κ φορτιστη τι θα βαλεις;
600 εχει της Τεσλα και δεν ξερω αν δικαιουσαι επιδοτηση επιπλεον. Αλλα 100-300 για εγκατασταση και καλωδιωση.τα C3/R5 που λες, δεν εχουν καμια σχεση με τα τεσλα. Ειναι σαν να συγκρινεις BMW 5series με skoda fabia.
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αλλιώς περιμένεις το νέο e-C3, ή το νέο Ρενώ 5, ή όποιο άλλο μικρό βγάλει η Ευρώπη, θα δώσεις μετά την επιδότηση κάπου 12-15000 και θα κινείσαι μέσα στην πόλη.
Σώνει και ντε να πάρουμε γαλλόχρεπα και σε ηλεκτρικά. Δεν σφάξανε....οι Ευρωπαίοι ειναι για πέταμα στα ηλεκτρικά, τόσο απλά.
Ούτε φορτιστή θα βάλεις στο σπίτι, 2-5000 είπαμε είναι αυτός
Πολλά λές για να σου βγεί το επιχείρημα. €975 πήρε προσφορά φίλος μου με εταιρικό PHEV, για top of the line Siemens. Και έχει και με €600 εαν θες.
Για τα ταξίδια σου κρατάς το ντιζελάκι σου,
Σωστά, και σκορπάς άπλετα τον καρκίνο, χωρίς να σε νοιάζει....έτσι γιατί μπορείς!
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Για τα ταξίδια σου κρατάς το ντιζελάκι σου,
Σωστά, και σκορπάς άπλετα τον καρκίνο, χωρίς να σε νοιάζει....έτσι γιατί μπορείς!
Το ζήτημα πάντα λύνεται για αυτούς που μπορούν να συντηρούν 2 αυτοκίνητα αντί για ένα.
Και μετά θα κλαιγόμαστε ότι έχει κίνηση και δεν βρίσκουμε να παρκάρουμε. -
Σιγά βρε παιδιά..
Συγκινηθήκαμε με το Τέσλα.
Και γιατί να μην πάρουμε μπιντ, ξιαόμι, σέρες, βόλος, χαλκιδική που δεν θα έχει άλλη, ή ότι άλλο μας φέρουν οι κινέζοι ?Τα ηλεκτρικά αλλάζουν συνέχεια και οι επιλογές είναι 2 και ξεκάθαρες.
Είσαι τσέος ή μεγαλοστέλεχος που σου πληρώνουν το ηλεκτρικό, κερδίζουν 150 % απόσβεση, δεν σε νοιάζει αν θα χαλάσει η μπαταρία, συνηθίζεις να στήνεσαι στα ηλεκτράδικα, δεν πληρώνεις και εταιρικό φόρο, δεν σε νοιάζει η μεταπώληση και όλα καλά.
Ούτε φορτιστή θα βάλεις στο σπίτι, 2-5000 είπαμε είναι αυτός, αλλά θα πηγαίνεις βόλτα στα μώλλ θα πίνεις ένα καφέ και θα φορτίζεις μια χαρά για τα χλμ της εβδομάδας, αφού 200-300 χλμ εντός πόλης θα τα βγάζουν.
Για τα ταξίδια σου κρατάς το ντιζελάκι σου, που πλέον σήμερα στην εταιρική αβιν που βάζω, έχει το απλό πετρέλαιο 1,629, το ενισχυμένο 1,671, ενώ η βενζίνη η απλή 1,908 και η 100 2,150.
Οπότε με 5 λίτρα το ταξίδι έχω 8,15 - 8,35 τα 100 χλμ και με 6 λίτρα στην πόλη έχω 9,78 - 10,02.
Βενζίνη θα είχα 7 στο ταξίδι και 8,5 στην πόλη ήτοι 13,35 - 15,05 και 16,22 - 18,27 αντίστοιχα.
Αντε να βάλω και τα υβριδικά για να χαρούν, οπότε θα τους βάλω 6 στο ταξίδι και 4 στην πόλη, ήτοι 11,45 - 12,9 και 7,63 - 8,6 αντίστοιχα.
Ετσι το ντιζελάκι έχει 6 και 7 ευρώ στα 100 όφελος σε σχέση με τα βενζίνης και 4 στο ταξίδι σε σχέση με το υβριδικό, το οποίο όμως καίει 1 ευρώ λιγότερο στην πόλη.
Για τα ηλεκτρικά θα μας πουν οι κάτοχοι, θα βάλουμε όμως ένα 20 % παραπάνω επειδή πάνε με ταχύτητες υπερφορτωμένης 25τονης νταλίκας με ρυμουλκούμενο.
Ο φορτιστης ,σε καμία περίπτωση δεν κοστίζει 2-5χιλιαρικα .
Εγώ είμαι στην φάση εγκατάστασης και με μέχρι στιγμής υλικά (30 μέτρα καλώδιο)-φορτιστής και βάση στήριξης επιδαπέδια μου έχουν κοστίσει 1500€ εκ των οποίων η βάση από μόνη της κοστίζει 400€και είναι προαιρετική . -
@antonakis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το ζήτημα πάντα λύνεται για αυτούς που μπορούν να συντηρούν 2 αυτοκίνητα αντί για ένα.
Και μετά θα κλαιγόμαστε ότι έχει κίνηση και δεν βρίσκουμε να παρκάρουμε.Δεν ειναι θέμα συντήρησης, αλλά ανάγκης. πολλές οικογένειες έχουν ανάγκη για 2 αμάξια, αφού χρειάζονται και οι 2 γονείς αμάξι ταυτόχρονα.
-
Και μετά θα κλαιγόμαστε ότι έχει κίνηση και δεν βρίσκουμε να παρκάρουμε.Δεν ειναι θέμα συντήρησης, αλλά ανάγκης. πολλές οικογένειες έχουν ανάγκη για 2 αμάξια, αφού χρειάζονται και οι 2 γονείς αμάξι ταυτόχρονα.
Άρα θέλουν 2 θερμικά και 2 ηλεκτρικά μετά? Άντε ένα ηλεκτρικό ο καθένας για την καθημερινότητα και ένα θερμικό και οι δύο μαζί για τις διακοπές...
-
2-5Κ φορτιστη τι θα βαλεις;
600 εχει της Τεσλα και δεν ξερω αν δικαιουσαι επιδοτηση επιπλεον. Αλλα 100-300 για εγκατασταση και καλωδιωση.τα C3/R5 που λες, δεν εχουν καμια σχεση με τα τεσλα. Ειναι σαν να συγκρινεις BMW 5series με skoda fabia.
100 θέλει ο ηλεκτρολόγος για να περάσει να σου πει καλημέρα απ΄ έξω από το σπίτι...
Κάποιος έγραψε πρόσφατα, ότι του ζήτησαν για το ΥΠΟΓΕΙΟ του, 1300 υλικά και εργασία και 500 για τον φορτιστή.
Προφανώς αν είσαι μονοκατοικία με 2 χιλιάρικα μπορείς να βάλεις.
Ο γάτος που έβαλε έξω από την εταιρεία του δήλωσε ότι του πήγε 5500 ο ένας.
Αν μιλάμε για διαμέρισμα σε πολυκατοικία που είτε θέλω νέο ρολόι, είτε να τραβήξω γραμμή από το σπίτι στο υπόγειο και στον ακάλυπτο, τα 5000 είναι δίπλα. Εύκολα θα τα πιάσεις αν χρειαστεί να ανοίξεις κουτιά στο διαμέρισμα για να βγάλεις το καλώδιο έξω από αυτό, αν δεν θέλεις να το κάνεις καραγκιόζ μπερντέ το σπίτι σου.
Τώρα στην πολυκατοικία γίνεται ο διαχωρισμός μίας μεζονέτας 4-5ου ορόφων σε δύο και παίρνουν νέα ρολόγια ρεύματος και νερού. Να δειτε πόσο κοστίζει να κατεβάσουν τις σωλήνες και χρειάζεται σκαλωσιά, η οποία θέλει άδεια, βέβαια έτσι και αλλιώς για τον διαχωρισμό θέλει άδεια, αλλά για να βάλω φορτιστή δεν θέλει. 600 ευρουλάκια θέλουν για την σκαλωσιά, γιατί πλέον αυτές είναι ειδικές και πιστοποιημένες και μόνο τέτοιες μπαίνουν.
Μόνο στην περίπτωση που αποφασίσει όλη η πολυκατοικία να φτιάξει σύστημα φόρτισης για ηλεκτρικά, θα έχει κάποια οικονομία κλίμακας.
Επίσης μου είναι παντελώς αδιάφορα τα σημερινά ηλεκτρικά για ταξίδια. Μόνο αν μου έδιναν τζάμπα. Αλλιώς είναι για γέλια.
Παράδειγμα κορυφαίος οικονομικός παράγων της χώρας, για να πάει μέχρι Αράχωβα πάει με το ηλεκτρικό του των 120000. Για να πάει Τρίκαλα μόνο με το ντίζελ του ή με το υβριδικό του αντίστοιχης αξίας.
-
Άρα θέλουν 2 θερμικά και 2 ηλεκτρικά μετά? Άντε ένα ηλεκτρικό ο καθένας για την καθημερινότητα και ένα θερμικό και οι δύο μαζί για τις διακοπές...
Εξαρτάται τα οικονομικά και την χρήση. Εγώ θα έλεγα 2 ηλεκτρικά ή 1 ηλεκτρικό και ένα θερμικό (υβριδικό πάντα, αμιγώς θερμικά δεν έχουν νόημα πλέον). Εαν τα οικονομικά δεν ειναι θέμα, τότε 2 ηλεκτρικά και 1 θερμικό.
-
Εξαρτάται τα οικονομικά και την χρήση. Εγώ θα έλεγα 2 ηλεκτρικά ή 1 ηλεκτρικό και ένα θερμικό (υβριδικό πάντα, αμιγώς θερμικά δεν έχουν νόημα πλέον). Εαν τα οικονομικά δεν ειναι θέμα, τότε 2 ηλεκτρικά και 1 θερμικό.
Ναι ρε συ, και εγώ γουστάρω αυτή τη λύση.
Και ένα χΑmi για τις μπακαλοδουλειές στη γειτονιά και και και... αλλά δε λύνεις πάγια προβλήματα για το που θα μπουν όλα αυτά τα οχήματα σε μια πόλη που ήδη κάθε πρωί-απόγευμα πήζεις στο δρόμο.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης